Pesiskausi 2018

  • 315 679
  • 1 955

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Jahas, runkosarjaa pelattu nyt noin kolmannes. Täällä on jo mestaruus jaettu moneen kertaan ja loppusarja lienee usean palstalaisen myötä turha pelata.

Mielenkiintoinen ja vaiherikas alkukolmannes jokatapauksessa nähty. Sarjan ennakkokaavailuihin nähden ei mitään erityisiä yllätyksiä tähän mennessä, ohipelejä tullut jokaiselle kärkinelikon joukkueelle mikä on tässävaiheessa kautta kait suotavaakin.

Kouvola on pelannut ennenkaikkea raikasta sisäpeliä ja legenda-Iivarisen myötä löytänyt sittenkin (ainakin suurimmaksi osin) muun ratkaisun kuin pomppupelin. Materiaalia kyllä riittää joka lähtöön (nopeus, taito ja voima) ja sen on myös alkukausi osoittanut. Etenkin Jymyä vastaan Hiukassa kaverien juoksuvoima yllätti ainakin vähän joskin se oli tiedossa. Syksyllä mitataan kuitenkin pään kestävyyttä ja siinä on vielä Koplalla mittarit testaamatta.

Vimpelin alkukausi on mennyt jotakuinkin odotusten mukaisesti, lähes joka pelistä pinnat kotiin. Viimeiset pelit ovat kuitenkin osoittaneet, että ihan juhlamarssia kausi ei tule olemaan ainakaan runkosarjan osalta. Silti ehdoton mestarisuosikki ja tulos täysin omissa käsissä. Tätä ei oikein voi pelata vihkoon.

JoMa on ollut itselle ehkä positiivisin yllätys tähän mennessä. Puhtimäki on ottanut sittenkin roolinsa ulkopelin hidalgona ja toki kokeneena konkarina sen on osoittanut myös sisäpelissä. Jotenkin vaan joukkue ei vielä ole säväyttänyt, vaikkakin takana vakuuttava kotivoitto Jymystä mutta ei siltikään mitään rallattelua, johan sen tämänhetkinen sijoituskin kertoo.

Viimeisenä top-4 joukkueista Jymyn alkukausi on ollut vakuuttavan hallimestaruuden jälkeen aikamoista hakemista. Suurimmat haasteet olleet sisäpelin epätasaisuudessa ja etenkin Niko Korhosen poissaolo on heijastunut yllättävänkin paljon joukkueen otteisiin mailassa. Uusi pelinjohtaja, uudet pelaajat ja uusi pelitapa vie vähintään sinne heinäkuun puolelle ennenkuin aletaan nähdä merkkejä joukkueen todellisesta iskukyvystä. Lyöntivoimaa tälle kaudelle tullut mukavasti lisää ja jalkoja piisaa yllinkyllin. Viime pelien ponnettomat ratkaisut mailassa ovat merkki hienoisesta sekaannuksesta varsinkin kun numeroilla 3-7 on tehty vaihdoksia lähes joka peliin. Nikon paluun myötä sisäpeli ja sitä kautta joukkueen suoritukset kyllä vahvistuvat joten en olisi tässä vaiheessa vielä repimässä kuponkeja.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Tilanne, jossa tekisi mieli olla kirjoittamatta pelistä yhtään mitään. Mutta käytetään nyt tähän paikkaan ne perinteiset "ohipeli" yms. kortit. Aivan p*skaa tekemistä Vimpeliltä tänään sisällä. Ei onnistunut oikein kukaan. Johtavat pelaajat yössä. Haisi siltä, että puolivaloilla lähdettiin hakemaan Pihkalasta täyttä pistepottia. Superpesis, kuten muutkin pääsarjat tapaa olla siitä hienoja sarjoja, että puolivaloilla harvemmin voitetaan ketään, vaikka tässäkin sarjassa ne kuuluisat tasoerot kohtuu isoja onkin.

Sitten myös klassinen klisee, että ei mitään pois Tahkolta. Pinnat tuli järjestään hyvillä lyönneillä. Eikä Vedon ulkopeli mitenkään erityisen huonoa ollut, itseasiassa se on jo pidemmän aikaa päästänyt vähän turhankin paljon juoksuja. Sisällä ne erot tuli, kuten Kivimäkikin juuri ulos tulleessa lehdistötilaisuudessa totesi. Kun sisäpelissä on totuttu rallattelemaan ja sitten siellä tulee tuollainen päivä, niin kusessahan sitä ollaan. Tai vaatisi aika maagisen ulkopelin sitten siihen.

Jokatapauksessa Tahkolla nyt hyvä positiivinen puhuri päällä. Alukauden perusteella ainakin henk.koht. ajattelin, että Tahko tulee olemaan aivan siellä jumbosijoilla.

Yllätyksen tynkää myös Kouvolassa ilmassa, kun Imatra käy ryöväämässä pisteen. Paljon pelejä toki nyt, ja latautuminen 100% jokaiseen peliin tuottaa varmasti omat haasteensa, niin henkilökohtaisella tasolla pelaajille, kuin joukkueilla yleisestikin. Pianhan siellä taisi Kopla ja Veto kalistella jo sen kauden viimeisen runkosarjapelin keskenään. Tuossa saattaa olla jo runkosarjan voiton kannalta erittäin arvokkaita pisteitä jaossa.

Oli aika tiukka tuomio Suvilta tuossa Tahkon läpilyönnissä. Ruudun kuvan resoluutio ei riitä kertomaan totuutta, mutta senteistä oli joka tapauksessa kiinni jos jalka ei osunut pesään.
Todella huono tuomio. Tuosta jäi vain mielikuva, että halusi ottaa roolia. Ei näin. Ei millimetreistä pitäisi rankaista tällaisessa tilanteessa, jos nyt oli edes niin, että jalka ei hipaissut pesään.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Keli oli tosiaan Pihkalassa erittäin hyvä, mutta mitä oli tapahtunut Vedon sisäpelille matkalla Vimpeli-Hyvinkää?! En kyllä noin sekavaa ja heikkoa sisäpeliä ole ViVeltä nähnyt sitten toisen finaalin Sotkamossa syyskuussa 2015.

Eipä tullut meikäläisen povaamia juoksutalkoita Vimpelin osalta siis. Toki Ruuskan lyönti oli upea, mutta sillä nyt ei tullut muuta kuin että Tahko ei saanut kolmen pisteen voittoa.

Tahkolta nähtiin niitä hienoja lyöntejä ja ne oli nimenomaan sisäjoukkueen ansiota. ViVe pelasi ulkona ihan hyvän matsin kuitenkin, ongelmia oli nyt sisävuoroissa.

Se pesärikko tilanne - näitäkin välillä näkee. Toiselle puolelle kyseinen tilanne ei tosin niin näkynyt. Aika kovalta tuomiolta vaikutti tuon kuvan perusteella. Toisaalta eipä Tahkon joukkue nyt hirveästi protestoinut. Voi kun olisi vielä Karra Kuusiniemi kentällä ja vanha kunnon 90-luku niin olisi saatu kunnon turpakäräjät ;) Toisaalta on sanottava, että jos kunnari olisi hyväksytty eipä Vedon pelaajat varmaan protestoineet/mahdollista pesärikkoa huomanneet.

Oli tuomio sitten oikea tai väärä, siitä Tuomari-Suville tunnustus teki päätöksen kuitenkin nopeasti.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Kuvan perusteella outo tuomio. Karran olisi pitänyt mennä kentälle huutamaan, oli vain puoliaikaohjelmistossa.

Ei oo muuten ihan paska tämä Tahkon Rytkönen lautasen vaiheilla, vääriä lipsui liikaa mutta muuten hyvä.

Olihan Vedon peruspelaaminen muutamaa astetta Tahkoa parempaa, mutta taistellen kaksi pistettä jäi Hyvinkäälle.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Sanoisin suoraan kuvan perusteella, että aivan surkea tuomio.

Ensimmäinen sääntö on, että älä koskaan vihellä sellaista mitä et ole nähnyt. Tuossa näyttää käyneen juuri noin. Toki parempi kuvakulma olisi tarpeen satavarmaksi sanomaan.

Tuosta kuvan kulmasta mahdoton sanoa mitään. Pt sen sijaan normaalisti sijoittumalla on täsmälleen linjalla tuohon kohtaan nähden.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Säännöt on tehty rikottaviksi.

Vimpeliltä 6 miestä Itä-Länteen, uusina Heimonen, Haapakoski, Kanala ja Puputti.

Idälle Anssi Lammila, Mikko Kemppainen, Tuomas Jussila, Juha Niemi, Iiro Kuosa, Sami Partanen ja TONI KOHONEN. Juha Puhtimäki on näin ollen ulkona.
 

KIMPE

Jäsen
Pesäpallossa tällä ottelulla on ainakin aiemmin ollut jonkinlaista arvostusta, mutta kyllähän tämä indikoi siitä, että halutaan mennä enemmän Show:n suuntaan. Kai se on helpompi myydä ihmisille lippuja Kohosen naamalla kuin Puhtimäen.

Farssi päätös, ei auta muuta sanoa.

En yhtään yllättyisi, jos joku Vimpelin miehistä ei lopulta pelaisi Joensuussa. Ainakin Kanalalla ollut sen verran ongelmia, että joku toimistoloukkaantuminen on ihan mahdollinen.
 

Steus

Jäsen
Kohosen ja Heimosen valinnat ovat aivan käsittämättömiä. Mikko Kemppainen siinä ja siinä. Toni Marjamäki on ihan ok etumies ja ihan ok sisäpelissä, mutta Itä-Länteen?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
No minusta se nyt ei ihan käsittämätöntä ole, että kahden edellisen Itä-Lännen kentäs paras pelaaja on nytkin mukana. Olkoonkin, että alkukausi on Kohosella ollut vaisu.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Säännöt on tehty rikottaviksi.

Vimpeliltä 6 miestä Itä-Länteen, uusina Heimonen, Haapakoski, Kanala ja Puputti.

Idälle Anssi Lammila, Mikko Kemppainen, Tuomas Jussila, Juha Niemi, Iiro Kuosa, Sami Partanen ja TONI KOHONEN. Juha Puhtimäki on näin ollen ulkona.
Kohosen valitsematta jättämistä selvästi jotenkin pelätään. Miksi ihmeessä?
Ihme homma tuokin, jos sinne oli kerran yläraja 5 kpl per seura määrätty. Toki 2 kpl pelaajia meni jo näiden ennakkohommien saattelemana sinne, mutta silti.

(edit. nyt löytyi tällainen maininta/meriselitys liiton sivuilta: "pesäpalloliiton urheiluyksikön poikkeuspäätöksellä miesten Lännen joukkueeseen hyväksyttiin kuusi pelaajaa samasta seurajoukkueesta kuukauden pelaajan valinnan ja yleisöäänestyksen tulosten myötä."

Samaan kastiin menee tämä Kohosen valinta. Puhtimäki järjestävän seuran pelaaja (okei, ei tämäkään mikään kriteeri saisi valinnalle olla) ja pelannut parempaa kautta kuin Kode. Mutta kuten sanottua, niin ilmeisesti ei ole vain munaa jättää "lajilegendaa" pois, niin kauan kuin Superissa vielä nostelee. Liekkö aiheesta käyty kulisseissa vääntöä ja joku älähtänyt, että Kohosen täytyy olla mukana. Eipä siinä, saan luutavasti ensi yöni vallan hyvin nukuttua Koden valinnasta huolimatta :D mutta periaatteesta vain ihmettelen.

Kohosen ja Heimosen valinnat ovat aivan käsittämättömiä. Mikko Kemppainen siinä ja siinä. Toni Marjamäki on ihan ok etumies ja ihan ok sisäpelissä, mutta Itä-Länteen?
Heimonen oli myös tosiaan aikamoinen yllätysvalinta ja vielä ikään kuin Vimpelin kuudentena miehenä. Olisi nyt vaikka sen Itävalon valinnut sitten toisena Seinäjoelta ja jättänyt Marjamäen rannalle. Liekköhän Marjamäki on edes yhdeksikössä, saattaa toisen jakson pelata.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No minusta se nyt ei ihan käsittämätöntä ole, että kahden edellisen Itä-Lännen kentäs paras pelaaja on nytkin mukana. Olkoonkin, että alkukausi on Kohosella ollut vaisu.
Kyllä se vaan mun mielestä on käsittämätöntä että vanhoilla meriiteillä otetaan mukaan kun nykynen kunto pitäs ratkaista.

Eiköhän palkita samalla Kohonen tän kauden parhaana lukkarina ku se on nii monesti sen voittanu
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tuo kahden lukkarin sääntö on kyllä kertakaikkiaan köpsä. Lännen lukkareista kukaan ei ole niin hyvä sisäpelaaja, että kuuluisi millään muotoa arvo-otteluun jokeripaitaan. Nyt käynee niin, että paras lukkari Kosonen ei pääse lautaselle, vaan on jokeripaidassa, koska on niin paljon käyttökelpoisempi sisällä kuin Heimonen.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Jymyn "KaMa-vieraspeikko" selätettiin tänään tyylikkäästi. Ei tarvinnut esittää ihmeitä, sen verran hampaaton oli kotijoukkueen esitys. Tekee hyvää pojille ja huomenna Keski-Suomen roadtrip sitten jatkuu Hippoksella Ankkureita vastaan. Vikströmiltä pitkästäaikaa hyvät prosentit, sen sijaan Hartikaisella tukkoista. Niko edelleen day-to-day, nähtäneen pelissä kuitenkin joko lauantaina tai sitä seuraavassa pelissä.

Kohosen valinnasta vielä kun herättänyt täälläkin sen verran tunteita: edelleen valtakunnan paras omalla ulkopelipaikallaan, alkukauden läpsyttelyt ei onneksi hämänneet kokenutta valitsijaa.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Näin Sotkamon Jymyn fanina ja erittäin paljon Kohosen uraa arvostavana (ja toki arvostaisin olisi seura mikä tahansa noilla meriiteillä) täytyy myöntää, että alkukauden perusteella valinnan Joensuun Itä-Länteen voi kyseenalaistaa. Tässä tullaan kuitenkin nyt siihen kysymykseen, että pitääkö pelaajat pelkästään tämän kauden perusteella vai miten paljon kokonaisuus ratkaisee? Ja mitä sisältyy kokonaisuuteen?

Itse pidän kuitenkin Kohosta edelleen pelipaikkansa parhaana. Nämä valinnat on vaan aina samanlainen ikuinen keskustelun aihe kuin lätkässä maajoukkueen valinnat.

Muutenkin kun on tehty seurakiintiöitä (toisaalta ihan ymmärettäviä) niin aina voi tulla tilanne, että aivan kaikki parhaat pelipaikaltaan ole mukana. Toki neljän jokerin käyttö ja myös mahdollisuus peluuttaa ulkona osaa pelaajista eri paikalla kuin seurajoukkueessa tuo sitten omia variaatioita joukkueille.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Kun Kohonen ei alkukaudesta ole ollut idän paras lukkari, niin olisi pitänyt painottaa enemmän sisäpelinäyttöjä siinä, valitako häntä vai ei. Ja eihän ne olisi riittäneet. Heikko valinta. Mutta ei ainoa sellainen. Myös lännen lukkarivalinta meni vihkoon Heimosen osalta. Kaiken kaikkiaan yllättävän paljon on valinnoissa painanut urameriitit ohi tämän kauden näyttöjen. Puhtimäen poisjättäminen nyt meni jo ihan huumorin puolelle :) Ei nyt oikein löydy uskottavuutta tälle arvo-ottelulle tällä kertaa. Uusi yritys ensi kaudella.
 

canttig

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Kohosen valinnasta vielä kun herättänyt täälläkin sen verran tunteita: edelleen valtakunnan paras omalla ulkopelipaikallaan, alkukauden läpsyttelyt ei onneksi hämänneet kokenutta valitsijaa.

Pitää muistaa että Kohosen valinnalla kositaan myös julkisuutta ja mediaa. Se on pesikselle aika tärkeää.

Tänään Ankkurit on Kohosen pihdeissä ja saivatkin vain seitsemän juoksua ekalla jaksolla. Lännen kannattajana toivon ettei Kivipelto pelaa ainuttakaan vuoroa lukkarina.
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tänään Ankkurit on Kohosen pihdeissä ja saivatkin vain seitsemän juoksua ekalla jaksolla. Lännen kannattajana toivon ettei Kivipelto pelaa ainuttakaan vuoroa lukkarina.

Kyllä, komeasti oli tosiaan Ankkurit Kohosen näpeissä. Samaan aikaan sisällä Tonille komeat nolla lyöntisuoritusta ensimmäisellä jaksolla.

Erinomainen tämän kauden näytöillä ansaittu valinta Tonille Itä-Länteen! Onko se vittu tosiaan niin, ettei uskalleta jättää valitsematta, jotta Toni ei alkaisi kiukutella??? Enkä osta Vuorisen Kainuun Sanomissa kertomia perusteita valinnalle.

No, eipä tämä Itä-Länsi itselle ole mikään mielenkiintoisin tapahtuma ikinä ollut, mutta toivoisi, että sitä yritettäisiin pitää nimenomaan kuluvan kauden parhaiden pelaajien tapahtumana.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Tänään Ankkurit on Kohosen pihdeissä ja saivatkin vain seitsemän juoksua ekalla jaksolla. Lännen kannattajana toivon ettei Kivipelto pelaa ainuttakaan vuoroa lukkarina.
Hippokselta tuli raporttia paikan päältä, että Sotkamon Jymy on ollut tänään aivan susipaska. Päästettyihin läpäreihin riittävät vielä yhden käden sormet, mutta peli on kesken.

Kohoselta on tullut todella paljon vääriä ja esitys ei lähelläkään Itä-Lännen tasoa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Tänään Ankkurit on Kohosen pihdeissä ja saivatkin vain seitsemän juoksua ekalla jaksolla.

Lähtökohtaisesti etutilanteessa tuleva läpilyönti onkin aina lukkarin syytä. Toki ihan neljä yksittäistä juoksua Ankkurit löi, mutta vähän nyt valoja päälle. Heimosen valintaa minä enemmänkin kyseenalaistaisin kuin kaikkien aikojen parhaan pesäpalloilijan.
 

canttig

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Lähtökohtaisesti etutilanteessa tuleva läpilyönti onkin aina lukkarin syytä. Toki ihan neljä yksittäistä juoksua Ankkurit löi, mutta vähän nyt valoja päälle. Heimosen valintaa minä enemmänkin kyseenalaistaisin kuin kaikkien aikojen parhaan pesäpalloilijan.

Jotenkin Ankkurit loi ne tilanteetkin, joista kotiutukset syntyi. Siinä kai lukkarillakin jokin rooli. Laita ihan itse valot päälle ja katso Kohosen pelaamista, tuntuu että siellä pelaa joku huono kopio Kohosesta.

Heimosen valinnasta olen samaa mieltä.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Iso-Britannia vs Norja
  • 4.35
  • 4.45
  • 1.61
Ruotsi vs Ranska
  • 1.03
  • 16.00
  • 24.00
Kazakstan vs Puola
  • 1.72
  • 5.10
  • 3.35
Suomi vs Tanska
  • 1.21
  • 7.50
  • 12.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös