Pesiskausi 2016

  • 179 921
  • 969

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
KaMa on ottanut kolmesta ekasta pelista kolme voittoa ja tama on paras aloitus seuralle sitten 80-luvun. Ykkoskarki on ollut kova. Kaartokallio-Itavalo-Pulkkinen akseli on karkilyontiprosentteina mitaten sarjan TOP-9 ja Ykkoskarki Kaartokallio on lahes 90% tehokkuudella nakuttanut kentalle. Kotiutusosasto oli iso kysymysmerkki, mutta onneksi huippulupaava Petteri Kortelainen alkaa nayttamaan, etta miesten peleissakin parjaa ja iskenyt 13 juoksua. Olli on taas kehittynyt ja todella kova lautasella ja ulkopelikin on ollut todella tiivis. Muutenkin ihan hyvaa pohinaa ja somessakin jengi on aktiivinen. Kikkavideota on palyilty reilusti paalle 100.000 kertaa ja Barkov retwiittas KaMan kosiskelut. Toivottavasti jengi alkaa myos loytaa lehtereille, harmi kun naita latkapeleja on samaan aikaan.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Mitään poisottamatta KaMa:lta, niin ihan mukava on ollut tuo otteluohjelmakin heidän näkövinkkelistä. Yksi peli ollut vieraissa ja se oli roimasti edelliskaudesta heikentyneen Pattijoen vieraana. Hyvinkäältä 2 pinnaa oli toki kelpo suoritus. Rullaillaan kuukausi-pari eteenpäin ja ollaan KaMa:nkin osalta jo huomattavasti viisaampia. Toki Kankaanpää on päävastustajiin nähden vahvistunut + nuoret taas vuoden vanhempia, kun taas osa "päävastustajista" on puolestaan heikentynyt edelliskaudelta.

Taitaa olla monen kastin väkeä tällä kaudella Superissa. Jossain välissä oli ehkä pari selkeästi heikompaa jengiä (ainakin Ankkurit ja KaMa muutaman kauden ajan). Nyt pohjalla on Kempele, mutta sen jälkeen ei ns. varsinaisia heittopusseja ole ja nähtäneen kiivasta taistelua esim. erityisesti pudotuspelipaikoista kauden loppuun saakka. Pattijoki ja Kitee ovat tässä vuoden-parin aikana heikentyneet merkittävästi ja ovat nyt tuossa alemman kastin korissa yhdessä myös merkittävästi heikentyneen Seinäjoen kanssa. Myöskin Kiri etenkin Kiukkosen pelaamattomuuden vuoksi heikentynyt. Sitten löisin tuohon samaan kastiin vielä Kankaanpään ja Alajärven. Jännä tilanne itseasiassa, vaikka pelaajat vaihtelevat seuroista toiseen, niin tuntuisi, että keskimäärin useampi jengi on enemmän viime kaudesta heikentynyt kuin vahvistunut. Pitää ottaa huomioon myös Lippo, joka sitten taas merkittävsti vahvistui edelliskaudesta ja imi muutamia huippupelaajia muista Superin seuroista. Vahvistuneisiin jengeihin kuuluu ehdottomasti myös Kossu (Kuusisto ja Yli-Hirvelä + Itävalo ja Toivola sairastuvalta takaisin kehiin).

Kori 1: Sotkamo, Vimpeli
Kori 2. Joensuu
Kori 3. Kouvola, Hyvinkää, Koskenkorva, Oulu
Kori 4. Alajärvi, Kankaanpää, Pattijoki, Kitee, Seinäjoki, Jyväskylä
Kori 5. Kempele

Oulu siinä ja siinä, voisi mennä kyllä tuohon neloskoriinkin, ehkä yliarvioin. Mutta mutta, katsotaan kuinka paljon näistä arvioista sijoitukset heittää, kun runkosarja on saatu päätökseen. Kempele taitaa muodostua aikamoiseksi pisteautomaatiksi joukkueelle kuin joukkueelle, etenkin sisäpeli (kotiuttaminen) on ollut umpisurkeaa. Tarvitsisivat kipeästi pisteitä ja itseluottamista tekemiseensä lisää. Muuten tulee piiiitkä kausi heille.

Ps. Kanala tänään pois Vimpelin rosterista. Toivottavasti ei olisi nyt mitään isompaa häikkää. Veikkaisin, että jalkojen kanssa on (taas) jotain häikkää, pientä venähdystä/revähdystä esim. Mitään yhtäkkistä ei näyttäisi tapahtuvan tuossa pelissä/vuoroparissa, jonka jälkeen pois pelistä jäi Kiriä vastaan.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Olin yksi niistä harvoista jotka uskaltautuivat Raksilaan eilen iltana. Yleisömäärää varmasti rokottivat sekä jääkiekko että huono sää: Oulussa oli satanut vettä koko päivän ajan ja satoi koko pelin ajan. Ottelun aluksi ei ollut hirveän kylmä mutta lopuksi ja koko toisen jakson ajan oli. Varmasti myös ikävä sää pelata pesäpalloa.

Molemmat joukkueet pelasivat vaisusti mutta Lippo kuitenkin niin hyvin että riitti kolmeen pisteeseen. 0-tilanteessa Pattijoki vetosi vääräksi todella usein Huuskosen kierresyöttöjä mutta lähes poikkauksetta syötöt putosivat lautaselle ja olivat oikeita. Heti avausjakson aluksi nähtiin yksi tällainen, Huuskosen syöttö Kolehmaiselle oli oikea mutta pallo putosi lautasen takareunaan ja sai siitä kimmokeen kentästä poispäin jonka turvin Kolehmainen selvisi ykköselle. Jatkossa juoksijoiden ollessa etupesillä, Lippo yritti polttaa kolmoselle mutta tuli harhaheitto, pallo katosi kauas ja Pattijoki sai kaksi juoksua harhaheiton turvin. Vaikka Pattijoen sisäpeli näytti heikolta, näytti kuitenkin myös siltä että tuota eroa Lipon on vaikea kuroa kiinni ja niin olikin mutta Lippo siinä silti onnistui. Kakkosjaksolla M Korhonen löi yksittäisen juoksun ja Pelkonen kunnarin 1-tilanteessa ja jakso ratkesi siihen. Eino Järvelä onnistui lyömään kavennusjuoksun neljännen vuoroparin tasoittavalla sisävuorollaan mutta kiri ei näyttänyt missään vaiheessa uhkaavalta.

Pattijoen hentoinen rosteri näytti entistäkin vaisummalta Paavo Pellon ollessa sivussa kuumeen takia. Joukkueessa oli kolme jokeria jotka kaikki taitavat olla lähinnä etenijäjokereita mutta ei heistä isoa apua sisäpeliin ole. Jos Pattijoen otteet ei tuosta parane niin helpolla eivät tule voittamaan Kempelettä josko voittavat ollenkaan. Kaarella oli myös Sami Ahola, en pitäisi maailman suurimpana ihmeenä jos Ahola pukee jatkossa jokaripaidan päälleen. No oli siellä myös Timo Lemponen mutta häntä tuskin otetaan pelaajaksi, en usko.
 
Kori 1: Sotkamo, Vimpeli
Kori 2. Joensuu
Kori 3. Kouvola, Hyvinkää, Koskenkorva, Oulu
Kori 4. Alajärvi, Kankaanpää, Pattijoki, Kitee, Seinäjoki, Jyväskylä
Kori 5. Kempele.
Luokittelisin kärjen kyllä ennemminkin näin:
- Sotkamo, Vimpeli
- Joensuu
- Kouvola
- keskikasti

Jotenkin yllättävä tämä nykyinen tilanne, kun Oulussa on kaksi Superpesisjoukkuetta, ja sieltä ei ole pitkä matka Pattijoelle. Kempele toimisi hyvänä farmijoukkueena tai kasvattajaseurana ykköspesiksessä. Saa nähdä nouseeko ensi kaudeksi myös Imatra ja Tampere pääsarjatasolle.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Jotenkin yllättävä tämä nykyinen tilanne, kun Oulussa on kaksi Superpesisjoukkuetta, ja sieltä ei ole pitkä matka Pattijoelle. Kempele toimisi hyvänä farmijoukkueena tai kasvattajaseurana ykköspesiksessä. Saa nähdä nouseeko ensi kaudeksi myös Imatra ja Tampere pääsarjatasolle.

Ei Oulussa ole kuin yksi Superpesisjoukkue. Todella paljon pitäisi tilanteiden muuttua jos Kempele alkaisi minkään joukkueen farmiseuraksi (lähinnä tällaisia voisi olla Lippo, Pattijoki ja miksei Sotkamokin) mikäli Kempele putoaa Ykköspesikseen. Joskus aikanaan Kempele taisi olla Lipon farmijoukkueena mutta antoivat todella pitkin hampain pelaajia Lipon käyttöön kun Lipolla oli loukkaantumisia. Perusteluna oli "on meillä omatkin pelit" ja jos noin kommentoidaan, on aika kyseenalaista kannattaako tuollaisen joukkueen kanssa tehdä farmisopimusta. No pari kaveria silloin kävi pelaamassa muutaman pelin Lipon riveissä pääsarjassa, nykyinen pelinjohtaja Juha-Matti Ranta sekä Matti Pellikka, joka on edelleenkin KeKi:n joukkueessa joskin sivussa loukkaantumisen takia.

Kempeleessä on tälle kaudelle tehty mittavia stadionin kunnostustöitä, ovat saaneet rahaa myös Kempeleen kunnalta. Noilla asetelmilla on varmasti hankala hyväksyä tulevaisuudenkuvaa seurana joka on jonkun muun joukkueen farmiseura Ykköspesiksessä. Sami Saloranta tuskin on valmis olemaan moisessa toiminnassa mukana ja hällä on kyllä suuri rooli joukkuessaan.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Luokittelisin kärjen kyllä ennemminkin näin:
- Sotkamo, Vimpeli
- Joensuu
- Kouvola
- keskikasti
Nojaa.. Aika näyttää tuleeko Kopla olemaan runkosarjassa Hyvinkään ja Koskenkorvan yläpuolella. En näe joukkueiden välillä ainakaan kovin suurta eroa.

EDIT: Niin Kopla ja Kossuhan pelasivatkin juuri keskenään. Sanoisin tuonkin pelin olleen tuloksellisesti "suhkot" tasaisen (4 - 3, 3 - 4 ja superi 1 - 0)
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hienoa tosiaan, että entinen kotikaupunkini Kouvola on nyt aika positiivinen urheilukaupunki! Kouvot vei mestaruuden koriksessa, KooKoo pelasi odotuksiin nähden hienon kauden liigassa ja KPL kuuluu mitalisuosikkeihin Superpesiksessä.

Kyllä mun mielestä superissa on edelleen tasan kolme mitalisuosikkia, Kouvola tulee sitten siinä vähän matkan päässä neljäntenä.

Kysymysmerkkejä löytyy sitten tosiaan ulkopelissä, siinä on suurimmat erot aivan terävimpään kärkeen.

Alkukaudella Kouvolan suurin ongelma on ollut lukkaripeli. Siis tilastojen perusteella, pelejä en ole nähnyt. Ekassa pelissä Rytkönen antoi kaksi vapaajuoksua, tokassa yhden ja kolmannessakin yhden. Mitalijoukkueiden lukkarit eivät anna noin montaa vaparia koko kautena edes yhteensä. Toki Kouvolalla on Laakso "varastossa" mutta kun mies ei pysty heittämään kunnolla niin ei pysty, joten se siitä. Rytkösen on parannettava paljon, jos mielivät edes pronssipeliin tällä kaudella.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kori 1: Sotkamo, Vimpeli
Kori 2. Joensuu
Kori 3. Kouvola, Hyvinkää, Koskenkorva, Oulu
Kori 4. Alajärvi, Kankaanpää, Pattijoki, Kitee, Seinäjoki, Jyväskylä
Kori 5. Kempele

Sehän on ainainen vääntö, että onko sarjassa liikaa joukkueita vai ei, ja mikä olisi sitten sopiva määrä. Minun mielestäni ei ole mitään järkeä tehdä vaikka 10 joukkueen kivikovaa sarjaa, jossa nousija putoaa aina seuraavana kautena takaisin ykköseen. Nyt nousijalla/nousijoilla on täysin realistiset mahdollisuudet säilyä. Sen vastapainona sitten nähdään Vimpeli-Kempele -tason otteluja, joissa vastustaja ei saa yhtään mitään aikaan eikä sekään nyt toki kovin viisasta ole eikä kehittävää kummallekaan joukkueelle, kun toinen on täysin ylivoimainen ja molemmat tietää sen jo etukäteen. Ja sitten taas yhdeltä kannalta ajateltuna, niin pesis on kuitenkin amatöörisarja ja sellaisena sitä pitäisi käsitelläkin, vaikka Suomen mestaruudesta pelataankin, että tarvitseeko niitä joukkuemääriä nyt sen suuremmin analysoida? 14 joukkuetta on ihan jees, mutta sarjaohjelman pitäisi olla puhtaasti kaksinkertainen, jotta runkosarjapelejä tulisi kaikille 26.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
@Kisapuisto, en minä joukkuemäärää itseasiassa moittinut tai puuttunut siihen viestissäni millään tavoin. Kunhan tuossa analysoin huvikseni voimasuhteita. Mutta nyt kun otit puheeksi, niin.. Tosiaan 14 joukkuetta on ihan jees, 12:stakin passaisi, mutta tämä 14:kin on ok. 12:sta saisi toki vähän kovempitasoisen sarjan ja sieltä olisi ainakin heittopussi Kempele pois.

No ainakin on vaihtuvuus taattua, kun viimeinen tippuu suoraan ja kaksi joutuu vielä karsimaankin. Vähän toiseen malliin siis, kuin esim. jääkiekon puolella. Mun puolesta riittäisi Superpesiksessä sekin, että kaksi viimeistä karsii ja kukaan ei putoa suoraan, näin päästäisiin aina se taso mittamaan.

Kuitenkin tätä JymyJussit-Veto peliä juuri Vimeon kautta katsoessani ei voi välttyä ajatukselta, että kyllähän tämä sarja on kärkiporukoiden osalta vähän niin kuin joku La Liiga futiksessa esim. Barcelonalle --> ainakin puolet peleistä on etukäteen enemmän tai vähemmän selviä. Okei, JymyJussit sai tässä pelissä pinnan Vedolta, mutta sekin tuli sillä, että Vimpeli lepsuili ja asenne oli surkea. Kyllähän se kaaripelistä yms. tässä aistii, kun matsia katsoo. Ei tämän pelin taso mikään koviin huikea ole. Pointti oli siis se, että niin joukkueen, kuin kannattajankin on vaikea syttyä karkeasti heitettynä puoliakaan sarjan joukkueita vastaan. Tähän auttaisi huomattavasti se, jos joukkueita olisi 12 14:sta sijaan. Vähemmän ennalta selviä pelejä ja toisaalta huippupelaajat jakautuisivat hieman pienemmän joukkuemäärän kesken Superissa. Tähän suuntaan se Kohosen Tonikin taisi höpistä. Ymmärrän myös, että jokainen matsi ei voi tarjota sitä herkkua, mitä Vimpeli-Sotkamo pelit parhaimmillaan tarjoavat, kun pelin taso on huikea.

Vastustajina tällä hetkellä sytyttää Sotkamo, Hyvinkää, Joensuu, Kouvola, Koskenkorva, Oulu.. Siinä ne melkein taisi olla. Toki sarja on myös niin erilainen minkä joukkueen kannattajan lasien läpi sitä katsoo. Onhan tämä asetelma toki tuttu monen muunkin palloilusarjan puolelta.
 
Viimeksi muokattu:

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No ainakin on vaihtuvuus taattua, kun viimeinen tippuu suoraan ja kaksi joutuu vielä karsimaankin. Vähän toiseen malliin kuin esim. jääkiekon puolella. Mun puolesta riittäisi Superpesiksessä sekin, että kaksi viimeistä karsii ja kukaan ei putoa suoraan.

Kyllä mun mielestä viimoisen on suotavaa pudota suoraan. Muuten voi koko kauden keskittyä alusta lähtien karsintoihin ja tehdä kokeiluja niitä varten pitkin kautta, kuten valitettavasti jokusen kerran on nähty.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Kyllä mun mielestä viimoisen on suotavaa pudota suoraan. Muuten voi koko kauden keskittyä alusta lähtien karsintoihin ja tehdä kokeiluja niitä varten pitkin kautta, kuten valitettavasti jokusen kerran on nähty.
Hyvä pointti tuokin. Muokkasin muuten tuota alkuperäistäni viestiä yllä..
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyvä pointti tuokin. Muokkasin muuten tuota alkuperäistäni viestiä yllä..

Katos, niinpäs teitkin. Vastaan siis siihen vielä:

Kuitenkin tätä JymyJussit-Veto peliä juuri Vimeon kautta katsoessani ei voi välttyä ajatukselta, että kyllähän tämä sarja on kärkiporukoiden osalta vähän niin kuin joku La Liiga futiksessa esim. Barcelonalle --> ainakin puolet peleistä on etukäteen enemmän tai vähemmän selviä. Okei, JymyJussit sai tässä pelissä pinnan Vedolta, mutta sekin tuli sillä, että Vimpeli lepsuili ja asenne oli surkea. Kyllähän se kaaripelistä yms. tässä aistii, kun matsia katsoo. Ei tämän pelin taso mikään koviin huikea ole. Pointti oli siis se, että niin joukkueen, kuin kannattajankin on vaikea syttyä karkeasti heitettynä puoliakaan sarjan joukkueita vastaan. Tähän auttaisi huomattavasti se, jos joukkueita olisi 12 14:sta sijaan. Vähemmän ennalta selviä pelejä ja toisaalta huippupelaajat jakautuisivat hieman pienemmän joukkuemäärän kesken Superissa. Tähän suuntaan se Kohosen Tonikin taisi höpistä. Ymmärrän myös, että jokainen matsi ei voi tarjota sitä herkkua, mitä Vimpeli-Sotkamo pelit parhaimmillaan tarjoavat, kun pelin taso on huikea.

Barcelona, Real Madrid ja vaikka Bayern München häviävät kaikki kauden aikana pari-kolme-neljä peliä ennalta selkeästi heikompaa vastaan, jotka pitäisi olla ihan läpihuutojuttuja. Kuten vaikka Sotkamokin tekee. Ja kyse on ihan puhtaasti asenteesta yhdistettynä peliruuhkaan. Ovatko pelit sitten tärkeitä heikompia vastaan, jos tulos on ns. ennalta selvä? Siinä mielessä toki, että ne opettavat asenteen merkityksen kaikille, mutta pelillisesti ja taidollisesti ne eivät opeta kenellekään yhtään mitään. Varsinkaan pesiksessä, jos se heikompi ei saa miestä kunnolla edes kolmoselle, niin mitä se oppii? Ja jos se vahvempi lyö niin monta kuin huvittaa, niin... Mutta toisaalta, tämä on vain ja ainoastaan urheilua, ei yhtään sen enempää.

Olisikohan sitten parempi, että pesiksessä tehtäisiin ylä- ja alasarjat jossakin vaiheessa kautta, vaikka puolivälissä? Niin että sieltä alasarjastakin pääsee pleijareihin. Kaikki pelaisivat kaikkia vastaan kauden aikana, mutta kuitenkin suurimman osan "oman tasoisia" vastustajia vastaan. En tiedä, ehkä siinä ei ole järkeä, mutta pohtiminenhan ei maksa mitään.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Olisikohan sitten parempi, että pesiksessä tehtäisiin ylä- ja alasarjat jossakin vaiheessa kautta, vaikka puolivälissä? Niin että sieltä alasarjastakin pääsee pleijareihin. Kaikki pelaisivat kaikkia vastaan kauden aikana, mutta kuitenkin suurimman osan "oman tasoisia" vastustajia vastaan. En tiedä, ehkä siinä ei ole järkeä, mutta pohtiminenhan ei maksa mitään.
Mä tekisin kylmän viileästi niin, kuten Liigankin puolella haluaisin tehtävän, pienentäisin hieman joukkuemäärää eli 12. Sama homma myös Mestiksessä ja Ykköspesiksessä, sinnekin vähän vähemmän joukkueita = laadukkaampi sarja (max. se 12). Näin samalla kolmanneksikin korkein sarjataso muovautuu hieman laadukkaammaksi ja myös sielä on kovaa taistelua noususta toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

Yllä oleviin pohdintoihisi vielä, että siinä vaiheessa se ei liene enää kovin mielekästä pelaajien tai kannattajan näkökulmasta, kun niitä "puolilla valoilla" pelejä alkaa olemaan tyyliin joka toinen peli, ja selvästi heikomman joukkueen mahdollisuudet pisteiden ryöstöön ovat lähinnä siinä, kiinnostaako selkeää ennakkosuosikkia pelata täysillä sylintereillä. Toki kuten sanottua, ei Superpesis tässä mitenkään erityisessä asemassa ole, vaan tätä nähdään yhtälaila esim. futiksen puolella. Joka tapauksessa, pari viime kautta sitä on jaksanut innostua kauden alusta saakka, mutta nyt yhdyn muutaman Jymy-palstalaisen kirjoituksiin, että ei ainakaan vielä tällä hetkellä jaksa hirveästi sytyttää koko sarja, mutta eiköhän se taas tästä kauden mittaan.. Alkaahan se puuduttaa Vedon ja Jymyn näkövinkkelistä, kun ei oikein kunnon haasteita ainakaan runkosarjassa tule, ja ennenkaikkea kun tämä tilanne on jatkunut jo ties kuinka monta vuotta.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mä tekisin kylmän viileästi niin, kuten Liigankin puolella haluaisin tehtävän, pienentäisin hieman joukkuemäärää eli 12. Sama homma myös Mestiksessä ja Ykköspesiksessä, sinnekin vähän vähemmän joukkueita = laadukkaampi sarja (max. se 12). Näin samalla kolmanneksikin korkein sarjataso muovautuu hieman laadukkaammaksi ja myös sielä on kovaa taistelua noususta toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

12 olis varmaan se paras määrä. Silloinkaan nousija ei "automaattisesti" tippuisi ja ne pahimmat heittopussit olisivat poissa. Mutta tuossa sinun hahmotelmassasi on vaan se "vika", että kuinka montaa "hyvää" pelaajaa kiinnostaa pelata suomensarjassa? Eli siis en usko, että siitä nyt kovin laadukasta sarjaa saadaan millään. Ainahan siellä jäähdyttelijöitä on ja sitten nuoria lupauksia joitakin, mutta monesti suomensarjassa pelaavat ne, jotka eivät kelpaa edes ykköseen. Eikä siinä mitään väärää ole, en minä sitä tarkoita.

Yllä oleviin pohdintoihisi vielä, että siinä vaiheessa se ei liene enää kovin mielekästä pelaajien tai kannattajan näkökulmasta, kun niitä "puolilla valoilla" pelejä alkaa olemaan tyyliin joka toinen peli, ja selvästi heikomman joukkueen mahdollisuudet pisteiden ryöstöön ovat lähinnä siinä, kiinnostaako selkeää ennakkosuosikkia pelata täysillä sylintereillä. Toki kuten sanottua, ei Superpesis tässä mitenkään erityisessä asemassa ole, vaan tätä nähdään yhtälaila esim. futiksen puolella. Joka tapauksessa, pari viime kautta sitä on jaksanut innostua kauden alusta saakka, mutta nyt yhdyn muutaman Jymy-palstalaisen kirjoituksiin, että ei ainakaan vielä tällä hetkellä jaksa hirveästi sytyttää koko sarja, mutta eiköhän se taas tästä kauden mittaan.. Alkaahan se puuduttaa Vedon ja Jymyn näkövinkkelistä, kun ei oikein kunnon haasteita ainakaan runkosarjassa tule, ja ennenkaikkea kun tämä tilanne on jatkunut jo ties kuinka monta vuotta.

Vimpelin ja Sotkamon osalta se on ihan se ja sama, että kumpi on runkosarjassa ykkönen ja kumpi kakkonen. Tai vaikka kolmonen. Se ei mestaruutta ratkaise mihinkään. Ja keskinäiset sijoitukset runkosarjassa ratkaistaan joka tapauksessa keskinäisissä peleissä, riippumatta siitä häviääkö yhden vai kaksi peliä Hyvinkäälle, Kossulle tai Kouvolalle tai menettääkö pisteen Oululle tai Seinäjoelle. Sinänsä runkosarja on niille parille-kolmelle huippujoukkueelle täysin merkityksetön, on siellä sitten 10, 12 tai 14 joukkuetta.
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Alajärven lukkari Janne Kivipelto loukkaantui tänään toisella jaksolla Kiriä vastaan parhaillaan käynnissä olevassa ottelussa. Twitterissä joku kirjoitti, että akillesjänne mennyt. Jos pitää paikkansa, niin tuohan on Alajärvelle valtava takaisku koko kautta ajatellen. Ketä sinne lautasen ääreen mahdetaan jatkossa laittaa? Rami Mäkinen?
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Alajärven lukkari Janne Kivipelto loukkaantui tänään toisella jaksolla Kiriä vastaan parhaillaan käynnissä olevassa ottelussa. Twitterissä joku kirjoitti, että akillesjänne mennyt. Jos pitää paikkansa, niin tuohan on Alajärvelle valtava takaisku koko kautta ajatellen. Ketä sinne lautasen ääreen mahdetaan jatkossa laittaa? Rami Mäkinen?

Eikös näissä tapauksissa ole yleensä kaivettu joku jo lopettanut velho lautasen äärelle? No en tiedä siitä, että tapahtuuko niin tällä kertaa, mutta toivottavasti nostaisivat jonkun lupaavan junnun siihen. Pitkällä tähtäimellä parempi ratkaisu.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
12 olis varmaan se paras määrä. Silloinkaan nousija ei "automaattisesti" tippuisi ja ne pahimmat heittopussit olisivat poissa. Mutta tuossa sinun hahmotelmassasi on vaan se "vika", että kuinka montaa "hyvää" pelaajaa kiinnostaa pelata suomensarjassa? Eli siis en usko, että siitä nyt kovin laadukasta sarjaa saadaan millään. Ainahan siellä jäähdyttelijöitä on ja sitten nuoria lupauksia joitakin, mutta monesti suomensarjassa pelaavat ne, jotka eivät kelpaa edes ykköseen. Eikä siinä mitään väärää ole, en minä sitä tarkoita.
Siellä pelaa tasoltaan ne, ketkä sinne kuuluu ja jotka eivät Superiin mahdu. Ei kai tuossa ole mitään ihmeellistä.

Veikkausliigassa pelaa ne, kenen taidot riittää Veikkausliigaan. Ykkösessä ne, kenen taidot riittää ykköseen. Kakkosessa ne, kenen taidot riittää kakkoseen. Vai miten tämän nyt nopeasti kiteyttäisi :D

Ykköspesiksen taso pysyy myös laadukkaampana, kun siellä on tiiviimpi nippu joukkueita. Näin myös Suomi-Sarjaan riittää riittävästi sellaisia nälkäisiä joukkueita, joilla on aitoa halua pelata ja nousta ykköspesikseen (vrt. jääkiekon Suomi-Sarja ja Mestis).

Alajärven lukkari Janne Kivipelto loukkaantui tänään toisella jaksolla Kiriä vastaan parhaillaan käynnissä olevassa ottelussa. Twitterissä joku kirjoitti, että akillesjänne mennyt. Jos pitää paikkansa, niin tuohan on Alajärvelle valtava takaisku koko kautta ajatellen. Ketä sinne lautasen ääreen mahdetaan jatkossa laittaa? Rami Mäkinen?
Paha isku Ankkureille. Eivät saa mistään läheskään Kivipellon tasoista lukkaria tilalle.
 

Ribals

Jäsen
Alajärven lukkari Janne Kivipelto loukkaantui tänään toisella jaksolla Kiriä vastaan parhaillaan käynnissä olevassa ottelussa. Twitterissä joku kirjoitti, että akillesjänne mennyt. Jos pitää paikkansa, niin tuohan on Alajärvelle valtava takaisku koko kautta ajatellen. Ketä sinne lautasen ääreen mahdetaan jatkossa laittaa? Rami Mäkinen?
Rami ei ole kyllä pitkään aikaan (jos koskaan) lautasella pelannut. Kuka tänään paikkasi?
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Juttuja olisi samantien vaikka kolmeenkymmeneen viestiin, mutta poimitaan nyt teidän hyviä ja kiinnostavampia kommentteja alkuun.
Nojaa.. Aika näyttää tuleeko Kopla olemaan runkosarjassa Hyvinkään ja Koskenkorvan yläpuolella. En näe joukkueiden välillä ainakaan kovin suurta eroa.
Kossun viime kausi oli katastrofi. Selkeästi suurimpana syynä oli lukkaripeli. Nyt Itävalo hoitaa sen homman etenkin nollatilanteessa oikein hyvin. Kossu vahvistui juuri niistä tärkeimmistä osiltaan ja on hyvin selvä TOP-5 joukkue tällä kaudella.

Koplan, Kossun ja kolmen kärjen tarkempi vertailu on yksi juttu mikä tekisi mieli tuoda ja tehdä myös tälle palstalle. Sen verran voin sanoa, että kyllä Kopla (sekä myös Kossu) tulee olemaan todella paljon Hyvinkäätä edellä runkosarjan lopuksi.

Alkukaudella Kouvolan suurin ongelma on ollut lukkaripeli. Siis tilastojen perusteella, pelejä en ole nähnyt. Ekassa pelissä Rytkönen antoi kaksi vapaajuoksua, tokassa yhden ja kolmannessakin yhden. Mitalijoukkueiden lukkarit eivät anna noin montaa vaparia koko kautena edes yhteensä. Toki Kouvolalla on Laakso "varastossa" mutta kun mies ei pysty heittämään kunnolla niin ei pysty, joten se siitä. Rytkösen on parannettava paljon, jos mielivät edes pronssipeliin tällä kaudella.
Tämä ei edes pidä paikkansa. Rytkönen ei ole muuttanut pelissään yhtään mitään vaikka vapaataival on napsahtanut. Syötöt ovat noiden jälkeen olleet yhtä vaikeita kuin ennenkin ja se on toisaalta hyvä merkki.

Katso vaikka Kouvola-Kossu matsi Vimeosta ja voit huomata missä kunnossa Laakson käsi on. Laakson käsi on jopa selvästi kovempi kuin Rytkösen käsi, vaikka Jonillakin on Superin lukkariksi varsin hyvä heittokäsi. Laakso treenasi todella kovan määrän lukkarointia talvikaudella ja tulee varmasti pelaamaan osan peleistä lukkarina. Vain yksi henkilö tietää kuinka paljon hän tulee pelaamaan!

Rami ei ole kyllä pitkään aikaan (jos koskaan) lautasella pelannut. Kuka tänään paikkasi?
Muistini mukaan Mäkinen on kyllä pelannut lukkarina, mutta hänen viimeistä peliään lukkarina en osaa heti kertoa.

Paha isku Ankkureille. Eivät saa mistään läheskään Kivipellon tasoista lukkaria tilalle.
Lähelle Kivipellon tasoisia lukkareita kyllä on, mutta kuinka moni heistä on saatavilla juuri nyt. Se on hyvä kysymys, mihin ehkä saamme pian vastauksen, jos Iivarinen ei päätä valita lukkaria muista nykyisistä pelaajista sairasloman ajalle.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Junnuissa voi olla pelannut, mutta UP-V:n edustuksessa ei ole pelannut kuin mahdollisesti yhden hajapelin. Vakituisena ei ole ikinä ollut.
Olin aika liki samoilla ajatuksilla liikkeillä.

Mietin tässä seuraavaksi ketä voisi olla saatavilla jo seuraavaan peliin Alajärven ulkopuolelta?
 

Ribals

Jäsen
Olin aika liki samoilla ajatuksilla liikkeillä.

Mietin tässä seuraavaksi ketä voisi olla saatavilla jo seuraavaan peliin Alajärven ulkopuolelta?
Puhdas linjapelaaja "Toro" kuitenkin tätä nykyä on.

Paha kyllä sanoa, en ainakaan itse keksi tähän hätään ketään. Kivipeltoa liki mahdoton korvata.
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tutkein tuossa sarjaohjelmaa ja tajusin vasta, että tuollainen paikalliskierroskin pelataan. Ideahan on sikäli hyvä, että saataisiin rivalry-henkeä nostettua. Mutta kyllähän tuossa Alajärvi ja Raahe ovat lähtökohtaisesti aikamoisia häviäjiä etukäteen toimitetussa korttien jaossa. Kaksi ottelua on kuitenkin suht paljon 28 ottelun runkosarjassa ja niiden aikana voi hävitä ratkaisevasti samoista sijoista kilpaileville joukkueille. Ja kun paikalliskierrokset pelataan heinäkuussa, niin pikkuhiljaa Vimpeli ja Sotkamo alkavat valmistautua kauden kohokohtia varten ja laittavat peliään oikeasti kuntoon.

Tästä tulikin mieleeni, että olisko Superissa mitään ideaa kokeilla ns. villi kortti-kierrosta samaan tapaan kuin Liigassa? Eli joukkueet valitsisivat vastustajan, joka sitten kohdattaisiin kaksi kertaa. Tällöin voitaisiin mielestäni saada kiinnostavampia ottelupareja ja ennenkaikkea samoista sijoituksista taistelevia joukkueita pelaamaan vastakkain.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Tästä tulikin mieleeni, että olisko Superissa mitään ideaa kokeilla ns. villi kortti-kierrosta samaan tapaan kuin Liigassa? Eli joukkueet valitsisivat vastustajan, joka sitten kohdattaisiin kaksi kertaa. Tällöin voitaisiin mielestäni saada kiinnostavampia ottelupareja ja ennenkaikkea samoista sijoituksista taistelevia joukkueita pelaamaan vastakkain.

On kokeiltu parisen kautta sitten ja ihmettelenkin miksi ei jatkettu. Mielestäni vähintään yhtä kiinnostavia otteluita kuin nämä "paikallispelit" koska pari oli aina lähtökohtaisesti tasainen ja joukkueet kamppailivat keskenään samoista sijoista.

Oulu-Sotkamo pelataan tänään Raksilassa. Jymylle paha takaisku ennen ottelua, Hartikainen sivussa ja tilanne ei hänen osaltaan näytä hyvältä..
 

Steus

Jäsen
AA vahvisti Kivipellon kauden olevan ohi. Vituttaa Ankkureiden puolesta. Siellä on tehty töitä pitkällä tähtäimellä ja viime kaudella saatiin vihdoin vähän tuloksiakin näkyviin siitä työstä. Tälle kaudelle kaikki rankkasivat Ankkurit taistelemaan säälipaikasta ja joukkueella oli paikka näyttää oikeasti kuuluvansa keskikastiin. Ilman Kivipeltoa en kuitenkaan näe näin tapahtuvan.

Myös Kankaanpäässä on ollut pulmaa lukkaroinnin kanssa. Sieltä ollaan oltu yhteydessä erääseen kouvolalaiseen, mutta ei tainnut herua apuja siviilisyistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös