Pesiskausi 2011

  • 183 283
  • 924

canttig

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Etelä-Pohjanmaa jyrää

Lapuan Virkiälle naisten pesiskulta ja Alajärven Ankkurit nousi Superiin. Toivottavasti Vimpeli vie vielä miesten mestaruuden.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä tuo "harrastaminen" on täysin väärä sana Superpesis-pelaajille. Harjoittelu on yhtälailla lähes ympärivuotista kuin jääkiekossakin. Siinä olet oikeassa, että pesiksen huipulla on paljon opettajia ja muita korkeakouluista valmistuneita tai siellä opiskelevia. Lätkäpuolella tuota älyllistä lahjakkuutta ei taas aivan samassa mittakaavassa ole. Yksilölajeista suunnistus ja joukkuelajeista pesäpallo, keskimäärin fiksuimmat urheilijat Suomessa löytyy niistä.

Suurinosa pesäpalloilijoista harjoittelee itsenäisesti koko kauden ja harjoitusmäärät ovat harrastelijatasoa, poikkeuksia totta kai on, kuten Kohonen. Joukkueet pitävät talvikaudella viikonloppuleirejä, joissa keskitytään lajiharjoitteluun. Toisaalta pelinä pesäpallo ei vaadi Pekka Peruspelaajalta ihmeellistä fysiikkaa. Ja älykkyys johtuu lajien vaatimasta ajasta, jääkiekossa harjoitellaan ja pesäpallossa harrastellaan.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Ja älykkyys johtuu lajien vaatimasta ajasta, jääkiekossa harjoitellaan ja pesäpallossa harrastellaan.

Hyvin selitetty se, miksi jääkiekkoilijat ovat keskimääräistä tyhmempää sakkia, lauantai-illan otteluiden katsojia unohtamatta.

Ainakin Sotkamossa pelaajat harjoittelevat läpi vuoden joukkueena muutenkin kuin noilla mainitsemillasi viikonloppuleireillä. Kuulostaa muutenkin vähän enemmän Porin Pesäkarhujen harjoittelulta kuin MIESTEN superpesisjoukkueen.

Toki sitten esimerkiksi Jarkko Tuikka treenaa pääasiassa yksin koko talven, koska mies asuu Tampereella opintojensa vuoksi. Hän käy vain noilla "harjoitusleireillä" muun joukkueen kanssa.

Kohta mennään, palataan asiaan muutaman tunnin kuluttua.
 

halogeeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Suurinosa pesäpalloilijoista harjoittelee itsenäisesti koko kauden ja harjoitusmäärät ovat harrastelijatasoa, poikkeuksia totta kai on, kuten Kohonen. Joukkueet pitävät talvikaudella viikonloppuleirejä, joissa keskitytään lajiharjoitteluun. Toisaalta pelinä pesäpallo ei vaadi Pekka Peruspelaajalta ihmeellistä fysiikkaa. Ja älykkyys johtuu lajien vaatimasta ajasta, jääkiekossa harjoitellaan ja pesäpallossa harrastellaan.

Et näköjään tiedä mitään harjoitusmääristä jos väität niitä harrastelijatasoksi. Ja pesäpallo nimenomaan vaatii hyvää voimatasoa, kehonhallintaa ja nopeuskestävyyttä. Pelaajien älykkyserot lajien välillä johtuvat siitä, että pesäpallo vaatii pelaajilta suurempaa älykkyyttä kuin jääkiekko, jossa pärjää tyhmempikin mällihuuli.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Suurinosa pesäpalloilijoista harjoittelee itsenäisesti koko kauden ja harjoitusmäärät ovat harrastelijatasoa, poikkeuksia totta kai on, kuten Kohonen.

Ei varmaan kannattaisi kirjoitella asioista joista ei mitään tiedä? Aika vitun vaikeata tuota pesäpalloa on yksin harjoitella (pois lukien henkilökohtainen fysiikka) ja esimerkiksi ulkopelin harjoitteluun tarvitaan koko joukkue. Ei se yhdeksikkö sinne ulkokentälle vaan mene satunnaisesti seisoskelemaan. Harjoitusmäärätkin on kyllä ihan huippu-urheilun vaatimalla tasolla - ympäri vuoden.
 

canttig

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Viidenteen otteluun meni. Sotkamo voitti ansaitusti neljännen ottelun Saarikentällä. Outo sarja kun pelkkiä vierasvoittoja. Sanoisin, että Sotkamolla on henkinen ote parempi tällä hetkellä, mutta tiedä sitten. Omat veikkaukset sen verran pielessä jo, että enpä ennustele mitään.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Huomenna on Vedolla mestaruus katkolla samoin Virkiällä ja Ankkureilla on puolestaan Superiin nousu katkolla. Kainuussa lienee hiljaisempi päivä?

Onnea Virkiälle ja Ankkureille, he sentään kykenivät vastaamaan kannattajiensa huutoon. Vedolla sen sijaan meni vähän vituiksi homma. Kainuussa ei-niin-hiljainen päivä sitten loppujen lopuksi.

Hohohohooo, Hannu Huuskonen. Vieläkö tulee perusteetonta hehkutusta kuinka Huuskonen on riittävän hyvä Jymyä vastaan? Viisi juoksua toisella jaksolla ja kaikki otettiin lentomerkeillä, kun ei Huuskosen Hannu uskalla antaa väärää. Kai hän pelkää pistävänsä taktisen väärän jälkeen vahinkoväärän, mikä ei olisi kovinkaan suuri yllätys, kun miehen lukkarointia katsoo.

Roope Korhonen sen sijaan, juoksuja tarvitaan ja Roope niitä lyö. Toisen jakson aloittavalla kaksi juoksua kahdella lyönnillä ja Vedon selkäranka alkaa nitistä. Sitten Hotakaista kyykytetään pariin otteeseen ja voitto alkaa olla lähellä. Ainoa kauneusvirhe ottelussa oli tuo Vedon viimeinen sisävuoro. Sekin oli mahdollista katkaista tyylillä, mutta Kosti Rautiainen vähän pupelsi. No, hänellä oli tänään varaa siihen.

Teemana oli voitto tai kuolema, tänään se oli voitto. Toivottavasti ensi lauantaina Hiukassa jatketaan samaan malliin. Ai niin, Rantatorikka on aika kovaa Kuosmasen pihdeissä juuri nyt.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Tiukkaa oli jälleen kerran. Ensimmäinen jakso taisi olla ehkäpä parasta ja viihdyttävintä pesäpalloa näissä finaaleissa. Toisesta taas tuli Vedon osalta aivan pannukakku. Kuten olettaa saattaa pienet asiat ratkaisivat. Etenkin itseäni harmittaa muutama ensimmäisen jaksoon tilanne: esimerkiksi Hotakaisen varma palon paikka kolmoselle ja jatkotilanteesta Jymylle juoksu. Sitten neljännen aloittavalla kun olisi voinut sinetöidä jaksoa muutamalla juoksulla, jos nyt kerran oli pakko jättää Dahlströmillä viimeiseen, niin väärät pois, tuosta tuli se kolme paloa. Tosin todella usein pelataan viimeiselläkin lentomerkillä, ja lyöjä on valmistautunut lyömään pienistä vääristä. Nyt Kohonen heitti erittäin hyvän taktisen väärän, johon lyöjän oli lähes mahdotonta päästä lyömään, ja oli tällä suorituksella avainhahmo ensimmäisen jakson osalta.
Näytti kauan aikaa, että Veto menee ja voittaa ensimmäisen jakson, jolloin pullat ovat todella hyvin uunissa. Vetohan olisi tässä tapauksessa saanut tulla toiseen jaksoon rennosti tietäen että se saa yrittää mestaruuden ratkaisemista sekä toisella jaksolla että supervuorossa. Varsinkin kun Veto on ollut niin helvetin hyvä noissa supervuoroissa, niin ensimmäisen jakson jälkeen mestaruus olisi ollut todella lähellä. Siinäpä pientä pakollista jossittelua :)

Kuten studio sanoi, Vimpeli antoi Jymylle toisella jaksolla "ilmaiseksi" aivan liian monta juoksua. Näin se menee, kun kaveri saa hurmosta päälle, ja itsellä taas alkaa hieman päät painumaan. Tuosta tullaankin siihen, että Vedon peli heittelee tosiaan todella paljon pelin sisällä. Jos jakso lähtee huonosti käyntiin, niin meinaa tulla helposti sellaista luovutusmielialaa, joka näkyy selvästi esimerkiksi sisällä kaaripelissä. Toisella jaksolla tuntui, että vasta viimeisen tasoittavalla kun oli aivan pakko yrittää puristaa, sai Veto vasta edes jonkinlaista yritystä päälle. Tätä ennen joukkue oli suoraansanoen jo luovuttanut jakson - paras esimerkikki tuosta nähtiin, kun Haapakoski lähti jostain käsittämättöstä syystä etenemään vielä kolmoselle, kun Dahlström olisi viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönyt Vedolle edes sen ensimmäisen pinnan. Vielä ihmeellisempää oli, että Rantatorikka ei ottanut jo esimerkiksi Mäkelällä kotiin, kun tiedettiin että piti hakea kahta juoksua, vaan jätettiin Dahlströmiin. Siellä nukkui kaikki pelinjohtoa myöten aivan täysin tuon Sotkamon toisen jakson shokkialun jälkeen. No tälläista se on ollut vähän koko sarjan ajan molemmilla joukkueilla, ehkä kuitenkin hieman enemmän Vedolla.

Vielä Vedon toisen jakson neljännen tasoittavasta. Hienoilla lyönneillä tuli parit pinnaa ja kunnon kiri näytti jo todelliselta, ja alkoi varmasti kokoajan enemmän ja enemmän Jymynkin ulkokenttää jännittää. Mutta tuossa tuli taas pari aivan aivan turhaa paloa, jotka Veto teki kyllä niin itse kuin voi tehdä. Kuvastivat hyvin tuota Vedon ajoittaista sekoilua ja kaaripeliä.

Saapahan katsoa pesisviihdettä vielä ensi viikonloppunakin. Aina hienoa, kun mestaruustaistelu huipentuu siihen viimeiseen ja ratkaisevaan otteluun. Yleisöä on varmasti Hiukassa paljon, aina Vimpelisä saakka. Voittajaa on tietenkin mahdoton etukäteen ennustaa ja kuten on miljoonaan kertaan sanottua, niin todella pienet asiat ratkaisevat ja muutamat yksittäiset suoritukset kääntävät sitten pelin jommalle kummalle joukkueelle.
 

canttig

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Viisi juoksua toisella jaksolla ja kaikki otettiin lentomerkeillä, kun ei Huuskosen Hannu uskalla antaa väärää. Kai hän pelkää pistävänsä taktisen väärän jälkeen vahinkoväärän, mikä ei olisi kovinkaan suuri yllätys, kun miehen lukkarointia katsoo.

Eilen viimeksi Huuskonen irroitteli Hartikaisen pariinkin kertaan. Toinen oli vieläpä superissa. Se on totta, että tänään ei kyllä ole aihetta minkäänlaiseen hehkutteluun.

Kuosmanen oli aika velho tänään. Hyvä oivallus oli ottaa Roope jokeriksi ekan jakson kolmanessa vuorossa. Ja juoksuhan siitä tuli.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Onko se mitään hirveää hehkuttamista, jos kertoo, että Huuskonen pelasi Sotkamossa yllättävän hyvin. Kuten hän pelasikin siellä, Hartikainen esim. muistaa sen pelin varmaan vieläkin. Lisäksi täällä on muutamia, jotka ovat oikeasti joskus pelanneetkin pesäpalloa, joten ei se kaikki tieto ole yhdellä miehellä, kellään meistä. Korhonen on maan paras lajissaan ja tänäänkin oli Sotkamolla vaikeaa luoda miehelle tilanteita, mutta silloin kun niitä saivat luotua, niin ei Suomesta parempaa kotiuttajaa löydy. Roope ottelun käänsi ja kääntää koko sarjan, mikäli miehelle saadaan viidennessä ottelussa miehiä eteen riittävästi. Kaikki on auki viimeiseen peliin ja vetoa en löisi kummankaan puolesta. Mielenkiintoinen sarja, vaikka kumpikaan joukkue ei ole se suosikkini ja mukava nauttia pelistä, kun saa keskittyä vain hyviin suorituksiin.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Näytti kauan aikaa, että Veto menee ja voittaa ensimmäisen jakson, jolloin pullat ovat todella hyvin uunissa. Vetohan olisi tässä tapauksessa saanut tulla toiseen jaksoon rennosti tietäen että se saa yrittää mestaruuden ratkaisemista sekä toisella jaksolla että supervuorossa.

Veikkaan, että tämä ajatus hiipi liikaa ViVeläisten pääkoppaan tuossa ensimmäisen jakson tilanteessa 2-0. Tästä Rantatorikka puhuikin jo ennakossa. Keskittyminen herpaantui ja sen Jymy käytti armottomasti hyväksi. Komulaisen tykki oli liian kuuma enää kiinni otettavaksi. Kuosmaselta ennen näkemätön taktiikan muutos jo kolmannessa sisävuorossa ja vei tänään kyllä virkaveljeään 100-0. Kentän hahmo Komulaisen ja Korhosen ohella.

Vielä Vedon toisen jakson neljännen tasoittavasta. Hienoilla lyönneillä tuli parit pinnaa ja kunnon kiri näytti jo todelliselta, ja alkoi varmasti kokoajan enemmän ja enemmän Jymynkin ulkokenttää jännittää. Mutta tuossa tuli taas pari aivan aivan turhaa paloa, jotka Veto teki kyllä niin itse kuin voi tehdä. Kuvastivat hyvin tuota Vedon ajoittaista sekoilua ja kaaripeliä.

Tämä oli puhdasta taktiikkaa Jymyltä ja ne kaksi, jotka Roope Korhosen eteen tulivat eivät olleet mitenkään vastuttamattomia tuon tason kopparille. Roope ei lähtenyt noissa tilanteissa turhaan riskeeraamaan millään syöksykopeilla kiinni, koska riski läpilyöntiin olisi ollut tilanteeseen nähden liian suuri ja ainoastaan näillä Vimpeli olisi ollut enää pelissä mukana. Näillä vuoroilla Sotkamo sai pelistä pois Vedon kotiuttajakaksikon ja peli oli sitä myöden selvä. Jymy pelasi taktisesti aivan upeasti tuon viimeisen ulkovuoron ja Vedon juoksut olivat kosmeettisia. Kaiken kaikkiaan suurin ratkaisu tänään oli viuhkan varressa.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Suurinosa pesäpalloilijoista harjoittelee itsenäisesti koko kauden ja harjoitusmäärät ovat harrastelijatasoa, poikkeuksia totta kai on, kuten Kohonen. Joukkueet pitävät talvikaudella viikonloppuleirejä, joissa keskitytään lajiharjoitteluun. Toisaalta pelinä pesäpallo ei vaadi Pekka Peruspelaajalta ihmeellistä fysiikkaa. Ja älykkyys johtuu lajien vaatimasta ajasta, jääkiekossa harjoitellaan ja pesäpallossa harrastellaan.

Uskomatonta skeidaa! Huhhuh!

Jo kymmenen vuotta sitten naisjoukkueetkin reenasi marraskuun alusta kauden loppuun 7 - 10 kertaa viikossa. Riippuen tietenkin roolista ja kilometrien määrästä, mitkä erottavat asuin- ja pelipaikkakunnan. Omatoimisetkin reenaajat tekivät opiskelupaikkakunnallaan kahta harjoitusta läpi tammikuun. Jos pidät kymmentä harjoitusta viikossa harjoituskaudella harrastelijatasona, niin sitten se on harrastelijatasoa (sinun mielestä), mutta kyllä tuo minulle menee jo puoliammattilaisuuden puolelle.

Mutta finaaleihin.. Uskomatonta, miten Kuosmanen kyykyttää Rantatorikkaa. Ei pelkästään tänään, vaan ihan kokonaisuudessaan. Vimpelin pitäisi nimenomaan pelata kaarella hyvin lukuisten pomputtajien auttamiseksi, mutta ovat olleet kaarella surkeita. Vääriä ei saada pois ja jos joku niitä huutaa, lyöjä tai etenijä ryssii. Mäkelä-Dahlström peluuttaminen ontuu pahasti. Muutoksiin ei ole uskallusta. Jos Huuskonen ei itse tajua antaa väärää, pelinjohdon tulee siihen antaa käsky.

Mutta Kuosmanen! Huikeeta! Jos heinäkuussa Jymy huutaa pelissä kolme väärää, niistä kaksi on lautasväärää. Nyt ovat ottaneet Hannulta aseet pois paljon paremmin kuin Veto vastaavat Kohoselta. Tämän päivän vaihdot; jäätävää! Eihän ne nyt välttämättä ihan taktisesti sen viimeisen vuoron kannalta optimaalisimmin menneet, mutta sillä se porukka herätettiin. Samaten ekan Saarikentällä pelatun matsin ulkopeli, Vedon taktiikka rikottiin vaihtelevilla pudotuksilla/kopinotoilla, oikein ajoitetuilla karvauksilla jne. Ainoan miinuksen annan kyllä tuosta etenijöiden peluutuksesta. Hartikainen on ainoa toimiva, jokerit voi jättää tilanteisiin jossa on jo paloja ja lyöjät alkavat loppua. Mutta mielestäni tämä vaatisi Oravan siirtämisen jalallisena ihmisenä joko ennen tai jälkeen Komulaisen lyömään. Ehkä jälkeen, koska Jani on sellaisessa iskussa että voi viedä kaksi väliä Hartikaista ja Orava sitten 1-3 -tilanteeseen tai jokerit 0-3 -tilanteeseen.

Tuleepa upea lauantai. On vielä toiveita, että ehtisi jopa katsomaan töllöstä matsia, mutta valitettavasti saattaa jäädä näkemättä. Jymy on jotenkin jäätynyt Hiukassa ja se on näkynyt erityisesti näiden nuorten etenijäjokereiden otteissa. Niitä on yritetty peluuttaa väkisinkin ja toivoa, että yhdellä onnistumisella kotikentällä peli aukeaisi, mutta nyt ei ole aikaa siihen. Kun ensi viikon vielä satelee vettä, Hartikaisen pomppu on pois. Niinpä ihan suoraan Hartikainen lyömään nollaan ja Komulainen viemään.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Häh? Eikö Niko Korhonen käynyt lyömässä kuin kahdesti? Bittilähde näyttää pojalle sadanprosentin sisäpeliä. Taisi Huuskonen ainakin toisella kerralla päästää vapaalla kentälle, mutta joka tapauksessa. Eiköhän Jymy mene tällä systeemillä nyt sitten loppuun asti, kävi miten kävi. Vielä odotan Aki Oravaa numerolle kaksi, jotta Komulaisella olisi ruokaa tarpeeksi.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Häh? Eikö Niko Korhonen käynyt lyömässä kuin kahdesti? Bittilähde näyttää pojalle sadanprosentin sisäpeliä. Taisi Huuskonen ainakin toisella kerralla päästää vapaalla kentälle, mutta joka tapauksessa. Eiköhän Jymy mene tällä systeemillä nyt sitten loppuun asti, kävi miten kävi. Vielä odotan Aki Oravaa numerolle kaksi, jotta Komulaisella olisi ruokaa tarpeeksi.

Ainakin kaksi kertaa pääsi kentälle lyömällä ja kerran tosiaan Huuskosen avustuksella.

Muuten kaikki tarvittava onkin pelistä jo sanottu. Kuosmanen ja Kohonen jälleen veivät miten halusivat, vaikka Kohonen sisällä hieman heikko paikoin olikin. Sotkamo voitti ja hyvä niin, saadaan finaaleihin kunnon ratkaisu.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Häh? Eikö Niko Korhonen käynyt lyömässä kuin kahdesti? Bittilähde näyttää pojalle sadanprosentin sisäpeliä. Taisi Huuskonen ainakin toisella kerralla päästää vapaalla kentälle, mutta joka tapauksessa. Eiköhän Jymy mene tällä systeemillä nyt sitten loppuun asti, kävi miten kävi. Vielä odotan Aki Oravaa numerolle kaksi, jotta Komulaisella olisi ruokaa tarpeeksi.

Kyllähän se näin taisi olla ja molemmat sisäpelisuoritukset 2. jaksolla. Viisasta peluuttamista Kuosmaselta tämäkin. Tilanne oli jo Jymylle 0-4, kun Korhonen pääsi ensimmäistä kertaa mailan varteen. Lähes paineettomassa tilanteessa siis. Toisella yrityksellä Huuskonen päästi vapaalla ja tuloksena mies kipitteli aina kotipesään saakka. Tuikalla sitten vaisumpaa: 0/4.

Mielenkiintoista nähdä muuttaako Kuosmanen voitokkaan pelin jälkeen lyöntijärjestystä. Kesällä Orava esitti kyllä maagisia suorituksia vaihtotilanteissa, joten ei tuokaan kaukaa haettu ajatus ole. Komulainen on kyllä huimassa tikissä.

Edit: en lähde väittelemään edellisen nimimerkin kanssa noista yrityskerroista. Joka tapauksessa miehen rooli oli tänään todella pieni mikä teki varmasti ihan hyvää.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Uskomatonta skeidaa! Huhhuh!

Jo kymmenen vuotta sitten naisjoukkueetkin reenasi marraskuun alusta kauden loppuun 7 - 10 kertaa viikossa. Riippuen tietenkin roolista ja kilometrien määrästä, mitkä erottavat asuin- ja pelipaikkakunnan. Omatoimisetkin reenaajat tekivät opiskelupaikkakunnallaan kahta harjoitusta läpi tammikuun. Jos pidät kymmentä harjoitusta viikossa harjoituskaudella harrastelijatasona, niin sitten se on harrastelijatasoa (sinun mielestä), mutta kyllä tuo minulle menee jo puoliammattilaisuuden puolelle...

Pesäpalloilijat, jotka eivät asu pelipaikkakunnalla harjoittelevat omatoimisesti preseasonin, jolloin harjoittelun valvonta jää pelaajalle itselleen. Tällöin myös joukkueen harjoittelu on enemmänkin yksilötaitojen kehittämistä kuin joukkueen harjoitusta. Viikonloppuleirit ovat ainoita pakollisia tapahtumia muualla asuville, muuten ollaan oma valvonnan varassa. Ja harjoitusmäärät ovat työn ohessa tapahtuvaa harjoittelua, tällöin palautumisen takia harjoittelun teho/ toistot eivät voi olla ammattimaista. Eli pelaajan pitää ehtiä myös levätä, jolloin harjoittelu on harrastelua. Et voi harjoitella ammattimaisesti ilman resursseja, valmentajaa, lepoa yms.
 

halogeeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Pesäpalloilijat, jotka eivät asu pelipaikkakunnalla harjoittelevat omatoimisesti preseasonin, jolloin harjoittelun valvonta jää pelaajalle itselleen. Tällöin myös joukkueen harjoittelu on enemmänkin yksilötaitojen kehittämistä kuin joukkueen harjoitusta. Viikonloppuleirit ovat ainoita pakollisia tapahtumia muualla asuville, muuten ollaan oma valvonnan varassa. Ja harjoitusmäärät ovat työn ohessa tapahtuvaa harjoittelua, tällöin palautumisen takia harjoittelun teho/ toistot eivät voi olla ammattimaista. Eli pelaajan pitää ehtiä myös levätä, jolloin harjoittelu on harrastelua. Et voi harjoitella ammattimaisesti ilman resursseja, valmentajaa, lepoa yms.

Tuolla logiikalla Seppo Räty voitti useita arvokisamitaleja harrastelemalla kun kävi läpi uran kuitenkin töissä. Tai Janne Holmen EM-kultaa vaativien opiskelujen lomassa. Jääkiekon SM-liigaakin voi sitten muutamat harvat älykkäät kiekkoilijat pelata harrastelemalla, esim. Kalle Sahlstedt taisi lukea itsensä opettajaksi uran ohella, Toni Söderholm taisi kanssa harrastella yliopisto-opintojen lomassa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Pesäpalloilijat, jotka eivät asu pelipaikkakunnalla harjoittelevat omatoimisesti preseasonin, jolloin harjoittelun valvonta jää pelaajalle itselleen.

Mutta kun edellisessä viestissä väitit, että jokainen pesäpalloilija harjoittelee omatoimisesti talven läpi, lukuunottamatta muutamia harjoitusleirejä.

Kuten jo totesin, Sotkamon Jymyn edustusjoukkueen noin 15-20 miehen ringistä, yksi (= 1) pelaaja asuu Kainuun ulkopuolella ja harjoittelee talvella omatoimisesti. Siihen nähden aika rankka yleistys sinulta väittää, että kaikki pelaajat treenaavat talvella yksin.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Harjoittelun määrä ei kai kumminkaan ole se oleellisin seikka mietittäessä mikä laji on huippu-urheilua ja mikä ei. Eiköhän lahjakkuuksien seuloutuminen lajeittain ole tärkeämpi mittari. Ainakin naisten pesiksessä pelaa entisen kotipaikkakaupunkini joukkueessa sellaisia jotka eivät päässeet esim.yleisurheilussa edes kouluaa edustamaan kaupungin kisoihin missään lajeissa. Peruslahjakkuutta ei siis juurikaan. Liikunnannumerot siinä 7-8 korvilla. Miehissä taso lienee kovempi mutta tuskin terävimmät talentit pesäpalloa ovat valinneet. Älypuoleen en ota kantaa vaikka eikös se mennyt että ne laulaa kuorossa jotka ei yksin osaa..
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mutta kun edellisessä viestissä väitit, että jokainen pesäpalloilija harjoittelee omatoimisesti talven läpi, lukuunottamatta muutamia harjoitusleirejä.

Kuten jo totesin, Sotkamon Jymyn edustusjoukkueen noin 15-20 miehen ringistä, yksi (= 1) pelaaja asuu Kainuun ulkopuolella ja harjoittelee talvella omatoimisesti. Siihen nähden aika rankka yleistys sinulta väittää, että kaikki pelaajat treenaavat talvella yksin.

Ja tässä palataan siihen perusväitteeseeni, jota sinä vastustit. Sotkamon on luonut hienon järjestelmän pesäpallolukioineen, pesis on koko kylän asia. Pesäpallo lajina on niin pieni, että nouseminen siinä huipulle ei vaadi muuta kuin perusasioiden kuntoon laittamisen.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Et voi harjoitella ammattimaisesti ilman resursseja, valmentajaa, lepoa yms.

Eli myöskään yksilöurheilijat, joiden valmentaja ei asu paikkakunnalla, eivät voi olla ammattilaisia? Niitä taisi olla Daegussakin muutama mukana. Kirjoitat niin surkeilla tiedoilla asiasta, josta et näköjään ole kartalla, että nyt kannattaisi vähän vetää sanoja takaisin.

Kokemukseni mukaan näissä yksin harjoittelevissa on tietysti monenlaista. Varmaan vain kourallinen näistä yksin harjoittelevista oikeasti harjoittelee yksin. He osallistuvat asuinpaikkakunnallaan paikallisen joukkueen harjoituksiin tai reenaavat muiden samalla paikkakunnalla asuvien, mutta muualla pelaavien kanssa. Ainakin Jyväskylässä näillä oli jossain vaiheessa oma harjoitusvuorokin.

Monenlaisuus näkyy siinä, että jotkut yksin harjoittelevat harjoittelevat liian kovaa, kun valmentaja tapaa vain viikonloppuisin tai osaamista yksin harjoitteluun ei ole. Toki ammattilainen osaa tiettyyn rajaan reenata myös yksin, mutta onhan näitä yksilölajienkin huippuja, jotka vetävät itseltään jalat alta. Toki on myös peruslaiskoja, jotka eivät reenaa tarpeeksi yksin.

Väitteesi, että joukkueharjoituksetkin ovat yksilön taitoja kehittäviä - niinhän niiden pitää ollakin! Ei pesäpallon puolen vuoden preseasonilla ole mitään järkeä aloittaa taktiikasta. Kaikissa muissakin joukkuelajeissa pidetään hyvänä asiana, jos valmennus pystyy harjoituttamaan joukkueita yksilökohtaisesti kehittäen. Tuo on tietysti hyvin paljon kiinni joukkueesta ja paikkakunnasta, mutta kyllä siellä pelipaikkakunnalla yleensä asuu sen verran porukkaa, että myös joukkuepeliä pääsee harjoittelemaan. Varsinkin nuorempia, joille tästä eniten hyötyä onkin.
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli myöskään yksilöurheilijat, joiden valmentaja ei asu paikkakunnalla, eivät voi olla ammattilaisia? Niitä taisi olla Daegussakin muutama mukana. Kirjoitat niin surkeilla tiedoilla asiasta, josta et näköjään ole kartalla, että nyt kannattaisi vähän vetää sanoja takaisin...

Resursseilla tarkoitin pääasiassa mahdollisuutta täysipäiväiseen urheiluun lepoon, lihashuoltoon, ravintoon yms. vastaavaan. Suuriosa pesäpalloilijoista joutuu opiskeluiden jälkeen töihin, koska lajin korvaukset ovat sen verran pieniä. Pesäpallossa ammattilaisuuteen on pitkä matka siellä liikkuvan rahan vähäisyyden takia.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Resursseilla tarkoitin pääasiassa mahdollisuutta täysipäiväiseen urheiluun lepoon, lihashuoltoon, ravintoon yms. vastaavaan. Suuriosa pesäpalloilijoista joutuu opiskeluiden jälkeen töihin, koska lajin korvaukset ovat sen verran pieniä. Pesäpallossa ammattilaisuuteen on pitkä matka siellä liikkuvan rahan vähäisyyden takia.

Kyllä näillä ulkopaikkakuntalaisilla on ihan samalla tavalla hieronnat, punttisalit ja systeemit käytössä kuin pelipaikkakunnalla asuvilla. Ja nimenomaan lepoahan tällä mahdollistetaan, kun ei pakoteta matkustamaan yhteisreeneihin viikolla jos välimatkaa on liikaa. Tuo on tietysti totta, että useimmiten pesäpalloilijat tekevät myös töitä, mutta väitettäsi että pesäpalloilijat eivät ole ammattilaisia, se ei todista. Niitä löytyy, jokaisesta miesten joukkueesta ja suurimmasta osasta naisten superin joukkueistakin. Palkkioksi he eivät saa ammattilaisen korvausta kuin harvoin.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Tuolla logiikalla Seppo Räty voitti useita arvokisamitaleja harrastelemalla kun kävi läpi uran kuitenkin töissä. Tai Janne Holmen EM-kultaa vaativien opiskelujen lomassa. Jääkiekon SM-liigaakin voi sitten muutamat harvat älykkäät kiekkoilijat pelata harrastelemalla, esim. Kalle Sahlstedt taisi lukea itsensä opettajaksi uran ohella, Toni Söderholm taisi kanssa harrastella yliopisto-opintojen lomassa.

Puhumattakaan kolmen vuosikymmenen arvokisamitalikävelijöistä, Olli-Pekka Karjalaisesta, (nuoremmasta) Tero Pitkämäestä ja puolesta tusinasta muusta. Lajivaatimuksissa ja yksilöiden panostuksissa on tietysti eroa, mutta häijympi tokaisisi tähän, että ehkä näissä muissa lajeissa urheilijat osaavat ja jaksavat harjoitella itsekin, ilman että joku kyttää koko ajan pilli suussa vieressä ja piirtää, minne piti mennä.
Ja ehkä se muukin ajattelukin onnistuu paremmin kuin kiekkoilijoilta: tajutaan ihan itse esim., ettei mäkkisafkaa kannata vetää joka päivä ja ne harjoitusten väliset ajat voi käyttää muuhunkin kuin pleikkarin hakkaamiseen.

Asiaan: onnea Lapuan naisille ja miesten matsi normikanavalle, kiitos.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös