Pesiskausi 2009

  • 75 010
  • 487

jh34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, KaMa
Todella harmi, että Oulun ja Kouvolan välinen game seven jää televisioimatta. Ihan kaikki lajit huomioon ottaen ei ole kovinkaan yleistä, että nämä pudotuspelisarjat venyvät seitsemänteen peliin. Eilinen Vimpelin ja Kossun välinen tv-matsi oli urheilun dramatiikkaa parhaimmillaan, vaikka pelin taso ei sinällään tähtiä hiponut. Suuret tunteet olivat molemmilla joukkueilla pelissä. Varsinkin Kossun pelinjohtajasta Juha-Pekka Soinista näki kuinka syvältä tappio sieppasi. Vastaavanlaista draamaa olisi ollut huomennakin tarjollla.

Urheilukanavan lähetyksissä kuvanlaatu on kyllä heikko ja varsinkin aurinkoisella säällä pelatuissa otteluissa on hankala erottaa palloa kuvaruudusta. Toisaalta Anssi Ritari kommentaattorinsa Risto Ojanperä muodostavat sen verran ammattitaitoisen kaksikon, että he nostavat Urheilukanavan lähetysten tasoa roimasti.

Ylellä on takuulla parempi kuvan laatu, mutta ei heittää peliin Ritarin tasoista selostajaa. Ainakaan silli jos he laittavat finaalipelit Mikko Hannulan selostettavaksi...
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Oletko nyt ihan varma? Mikäli Lippo voittaa, se kohtaa PattU:n sunnuntaina Raahessa ja samalla runkosarjan nelonen, Sotkamon Jymy, matkustaa Vimpeliin.
Sori, ihan oikeassa olet. Jotenkin muistin, että Sotkamo sijoittui Vimpelin edelle, mutta eihän se tosiaan niin mennytkään. Eli mahdollisesti Saarikentällä huikeaa tunnelmaa jo sunnuntaina, jos Lippo voittaa huomenn Kouvolassa.
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Mutta saisi mielestäni jäädä nuo naisten superin ottelut väliin jos vaihtoehtona on myös miesten superin ottelu.

Tämähän on sikäli melko harvinainen tilanne, että pelipäivät ovat pitkälti erit. Naisten toinen välierä Pori-Jyväskylähän näytetään, mutta ei tiistaina edes pelata miesten välieriä.


Muutoin ei voi olla kuin tyytyväinen, että lähetykset pikkuhiljaa alkavat siirtyä YLE:lle. Urheilukanavan kuvanlaatua nyt vaan ei ole tarkoitettu pesäpalloon, eikä Anssi Ritarikaan jaksa vakuuttaa. Samaan hengenvetoon on kyllä sanottava, ettei Hannulakaan kuulu suosikkeihini, mutta muu tuotannon taso kääntää kelkkaa vahvasti YLE:n puoleen.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
... Toisaalta Anssi Ritari kommentaattorinsa Risto Ojanperä muodostavat sen verran ammattitaitoisen kaksikon, että he nostavat Urheilukanavan lähetysten tasoa roimasti.

Ylellä on takuulla parempi kuvan laatu, mutta ei heittää peliin Ritarin tasoista selostajaa. Ainakaan silli jos he laittavat finaalipelit Mikko Hannulan selostettavaksi...
Itse en kyllä pidä lainkaan Ritarin tyylistä, ammattitaidostakaan en aina ihan niin varma olisi. Välillä Ritari tuntuu olevan pelitapahtumista ihan pihalla je keskittyy vääriin asioihin. Mertaranta YLE:llä osaa homman monta kertaa paremmin, tietysti jo oman pelaajataustan ansiostakin. Mutta harmi tosiaan ettei tuota seitsemättä peliä miltään kanavalta nähdä. YLEkään ei taida ennen finaaleita tulla mukaan kuvioihin, vai kuinka?
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Mukavaa kuhinaa alkaa olla tässäkin topikissa, hieno juttu ! Ratkaisupelit alkamassa.

Täytyy kyllä nostaa hattua Lipolle, joka on pystynyt laittamaan Kouvolan todella lujille. Kausi on jo tähän mennessä varmasti ylittänyt seurajohdon ja uskoakseni kannattajienkin odotukset vaikka kuokkaan tulisikin. Varmaan ainoa, jota tilanne ei ole yllättänyt, seisoo kaarella viuhka kädessä. Viimeinen peli tulee olemaan varmasti todellinen trilleri, harmi kun ei UK pysty venymään ja roudaamaan kameroita paikalle. Minä pistäisin voittomahdollisuudet kyllä tasan 50-50. Ennen sarjan alkua erehdyin uskomaan sitä Kouvolalle 100-0 ja kuinka väärässä olinkaan. Tässä taas esimerkki lajin (ja yleensäkin urheilun) hienoudesta. Sympatiat tässä alkaa kuitenkin väkisin kääntyä oululaisille. Ihan vaan sen vuoksi, että saitte Vuorisen johtamaan peliä ja näyttämään miten se homma toimii. Kauden mittaan mitä olen Vuorisen kommentteja lueskellut, niin aika itsevarman oloisia lausuntoja on sadellut eli luotto "omiin" on ollut koko kauden tosi vahva.

Välieräpareista ei tosissaan vielä hirveästi kannata spekuloida, mutta näyttää siltä, että Sotkamoa pidetään kuitenkin tänne kirjoittajien mielestä suurimpana mestarisuosikkina tällä hetkellä. Värilasien takaa on toki vaikea olla eri mieltä, ja toivottavasti tuo Kitee -sarja osoitti, että nukkuva karhu on herännyt. Toki täytyy muistaa sekin, että Kiteen loppukausi oli luvalla sanoen katastrofi. Kauden 9 viimeistä peliä päättyivät tappioon eli parhaassa vireessä joukkue ei missään nimessä ollut. Välierissä mitataan sitten todellinen taso.

Mielenkiinnolla odotellen.

Ai niin, ja hatunnosto, syvä kumarrus ja iso käsi Pasi "Pirre" Piriselle. Todellinen pesäpallolegenda ja lajin herrasmies. Toivottavasti saa vielä pokata parhaan pelaajan palkinnon kauden päätteeksi. Kiitos Pasi ja kaikkea hyvää jatkossa !
 

Olpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Vaasan Sport & Eric Lindros
Mertaranta YLE:llä osaa homman monta kertaa paremmin, tietysti jo oman pelaajataustan ansiostakin.

En nyt niin Ritaria rupea puolustamaan, mutta juurikin oman pelaajauran vuoksi Antsa ei ole kenttätapahtumissa mukana kun välillä hänen pelikäsityksensä on suoraan 80-luvun pesäpallosta. Kaikella kunnioituksella miestä kohtaan.

80-luvun pesäpallo kun on aivan eri peli kuin 2000-luvun pesäpallo.
 

Kolokettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KoU, HJK, AS Roma, Chelsea
Onhan se tosiaan kummallista, ettei UK ole saanut / halunnut neuvotella itselleen sekä tiistai- että torstaipelejä tämmösessä kauden vaiheessa. Tulihan niitä aiemminkin kesällä joskus tiistaina ja torstaina. Kyllä game sevenit aina ja kaikkialla pitäisi nähdä tv:stä.

Itse tykkään Ritarin tunteesta ja innostuksesta Ojanperän kompatessa asiantuntevasti muttei kuitenkaan liian asiallisesti, mutta toisaalta Mertaranta on ihan hyvä selostaja hänkin, joten ei väliä. UK:n Laurosta ja YLE:n Heneliusta en oikein jaksa kumpaakaan, mutta siinähän ne nyt sit menevät sivussa.

Finaalit nyt ovat joka tapauksessa YLE:n heiniä ja hyvä niin. Urheilukanavalle tosin hatunnosto ja koittakaas nyt saada vielä se 7.peli ruutuun Ässät-Sport -tyyliin???
 
No eiköhän huomenna ole suhtkoht tupa täynnä, jos keli sen vaan sallii. Tällä hetkellä lupailee n. +16 ja aurinkoista, joten eiköhän reilusti päälle 3000 mennä, joka omasta mielestäni alkaa olemaan jo stadionin max. kapasiteetin kanssa samoissa, jos pelkästään varsinaiset "istumapaikat" lasketaan.

Oulu on ollut aseeton Kouvolassa ja Parttimaankin peli on saatu hyvin yleisön toimesta sekaisin. Tämä on yleensä merkinnyt sitä, että Sauli ei ole saannut Lipolle tärkeitä kolmostilanteita. Toivottavasti jätkät näyttää huomenna jotain ilmettä.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Mukavaa kuhinaa alkaa olla tässäkin topikissa, hieno juttu ! Ratkaisupelit alkamassa.

Täytyy kyllä nostaa hattua Lipolle, joka on pystynyt laittamaan Kouvolan todella lujille. Kausi on jo tähän mennessä varmasti ylittänyt seurajohdon ja uskoakseni kannattajienkin odotukset vaikka kuokkaan tulisikin. Varmaan ainoa, jota tilanne ei ole yllättänyt, seisoo kaarella viuhka kädessä.
Kyllä tässä näyttäisi hienot välierät tulevan, on siellä sitten mitkä joukkueet tahansa. Oli kyllä loistava idea ottaa puolivälierät takaisin pesikseen, näin saadaan lisää hyvää ja värikästä tunnetta, joka ei ole ainakaan vielä mennyt yli.

Minä taas katson niin, että Lippo oli runkosarjan perusteella eräs kolmesta pettymyksestä, kaksi muuta oli Hyvinkää ja Joensuu. Kuitenkin Lipon peli oli aika hakemista ja varsinkin annettujen juoksujen määrä oli melko suuri. Tosin en minäkään olisi uskonut, että Lippo pystyy piinamaan Kouvolaa välierissä aina seitsemänteen peliin ja mahdollisesti jopa lähettämään KPL:n aikaistetulle kesälomalle.

Mutta nyt tosiaan Lipolla on mahdollisuus jysäyttää todellinen pommi huomenna Kouvolassa. Tai ei se ehkä enää niin suuri pommi olisi, kaikki on mahdollista huomenna. Oulu satsaa varmasti ensimmäiseen jaksoon, jos Lippo voittaa sen tai pelaa edes tasan, silloin todella mitataan KPL:n kantti tosipaikasa.

Lippo osoitti jo sunnuntaina Kouvolassa jaksopelin idean, juoksut täytyy lyödä oikeaan aikaan ja pitää tietysti myös omassa ulkopelissä vastustaja nollilla tai ainakin vähemmillä juoksuilla. Tämä on myös mielestäni jaksopelin suola ja tekee pesiksestä mielenkiintoisen tällä systeemillä, vaikkei aina enemmän juoksuja lyövä joukkue ottelua voitakaan. Ja joka tapauksessa paras joukkue voittaa varmasti pitkässä sarjassa, pelattiin sitten kummalla systeemillä tahansa!
 

Kolokettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KoU, HJK, AS Roma, Chelsea
Oulu on ollut aseeton Kouvolassa

Yhtään peliä en oo nähnyt, mutta onhan Oulu sieltä napannut jo yhden voiton ja viime pelin vei superiin. Joten jos Oulu on ollut täysin aseeton, niin mitä Kouvola on duunaillu kotonaan? Tai tähän ehkä viittasitkin tuolla jätkien ilmeellä?

Mutta tosiaan, hienosti Oulu taistellut. Itse veikkasin juuri tästä parista selvintä, mutta kaikkea muuta sitten tietysti tulikin ja loistojuttu niin.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Onhan se tosiaan kummallista, ettei UK ole saanut / halunnut neuvotella itselleen sekä tiistai- että torstaipelejä tämmösessä kauden vaiheessa. Tulihan niitä aiemminkin kesällä joskus tiistaina ja torstaina. Kyllä game sevenit aina ja kaikkialla pitäisi nähdä tv:stä.

Joo, sen sijaan nähdäänkin esteratsastuksen SM-finaalien koostetta Maarianhaminasta. Juokse sinä humma kun tuo taivas on niiiiiin tumma....

Mainittakoon vielä, että superpesistä seurataan UK:lta ihan kiitettävästi. Esim. vkon 33 katsotuin ohjelma oli puolivärieräottelu Kitee-Sotkamo, joka keräsi puolet enemmän katsojia kuin esim. Veikkausliigan viikon live-ottelu.

En tiedä mikä tuossa mättää ettei niitä pelejä voi enempää näyttää.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Jäi matsi flunssan takia väliin, mutta nyt näyttää taas hieman valoisemmalta. Kestäisiköhän johto tällä kertaa?

e. Ja lopulta selkeällä 5-0 jaksovoitolla semeihin. Aikamoista heittelyä tuon tason kanssa edelleen, mutta hyvä näin. Jos vaikka Vimpeliä vastaan peli olisi vapautuneempaa.
 
Viimeksi muokattu:

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Ja välieräparit:

Pattijoki-Sotkamo
Kouvola-Vimpeli

Odotetut parit sittenkin toteutuivat. Analysointi/spekulointi/psyykkaus ym. alkakoon !
 
Viimeksi muokattu:
Ensimmäinen jakso tukkoisaa Kouvolassa varsinkin Kapanen epäonnistui aika pahasti, eikä kärki toiminut + Latvala/Kohonen-akselille saatu 2-tilannetta.

Toisessa jaksossa saatiin heti alkuun tilanne ja Joukainen löi kakkosluukusta läpi ja tuurinkantamoisella pallo osui rappuseen ja esti kunnarin. Sen jälkeen Ankkuri löi pallon väliin ja lähellä oli, ettei mennyt kokonaan läpi. Pari juoksua kylkee ja selkäranka oli poikki. Huuskosella lipsahti vääriä ja sai keltaisenkin yleisön lämmittäessä. Tänään oli huikea tunnelma kyllä pesisstadionilla.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Pattijoki-Sotkamo
Kouvola-Vimpeli
Noh kyllähän tuo vahvasti siltä haiskahtaa, että Suomen mestaruus ratkaistaan tuossa ylimmäisessä parissa. Tätä käsitystä vahvistaa Kouvolan ja Vimpelin suhkot epävarmat otteet puolivälierissä.
Huuskosella lipsahti vääriä ja sai keltaisenkin yleisön lämmittäessä. Tänään oli huikea tunnelma kyllä pesisstadionilla.
Paljonkos oli yleisöä?

Minkälaisen tilanteen seurauksena Huuskonen sitten tuon keltaisen sai?
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Teksti-tv sanoo 3300 ja jotain. Ihan mukavat lukemat ja vaikka Ouluun matkaa olikin(kenties nostaa vieraspelien kuluja), niin rahallisesti hyvät 4 kotimatsia tuli plakkariin.
 

Alttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lukko, Tomi Kallio
Yllättävän lähelle semejä Vuorinen sai Lipon hilattua jo tänä vuonna. Voi olla ensi kaudella mitali ei ole mitenkään mahdoton tavoite. Hieman on tullut oltua ulapalla tämän pesiskauden suhteen, joten on vähän hämärän peitossa minkälainen tiimi Lipolla oli kasassa. Onko palstalaisten mielestä Lippo yli/alisuorittanut materiaaliinsa nähden vaiko menikö ihan +/-0?
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yllättävän lähelle semejä Vuorinen sai Lipon hilattua jo tänä vuonna. Voi olla ensi kaudella mitali ei ole mitenkään mahdoton tavoite. Hieman on tullut oltua ulapalla tämän pesiskauden suhteen, joten on vähän hämärän peitossa minkälainen tiimi Lipolla oli kasassa. Onko palstalaisten mielestä Lippo yli/alisuorittanut materiaaliinsa nähden vaiko menikö ihan +/-0?

Mielestäni Lippo suoritti runkosarjan aikalailla omalla tasollaan, mutta kauden lopussa ja pudotuspeleissä Kouvolaa vastaan joukkue nosti tasoaan ja ylisuoritti jopa reilustikkin.

Laitetaampa vielä oma arvio pelaajakohtaisesti:

Antti Vihtkari: Alkukaudesta todella epätasaista pelaamista. Välillä joukkueen paras, mutta välillä huonoimpia. Loppukaudesta yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista.

Jouni Itävalo: Vastuu kasvoi loppua kohden. Ihan hyvä kausi, mutta ehkä taso ei riitä menestyvän joukkueen ykköskärjen vaihtajaksi. Ulkokentällä pallo poltti liikaa.

Sami Parttimaa: Huuskosen ohella parhaita Lippolaisia. Ulkokentällä erittäin varma ja kovalla kädellä tuhosi tehokkaasti vastustajan kärkeä. Sisällä ehkä vieläkin parempi kuin ulkona. Tärkein mies käressä. Loppukauden loukkaantuminen esti ulkokentällä pelaamisen, mutta vaihtajajokerina hoiti hommansa pudotuspeleissä.

Mikko Vainionpää: Alkukausi todella epävarmaa ja toisinaan surkeaa toimintaa, mutta nousi loppukaudesta ratkaisemaan pelejä. Potentiaalia parempaankin kauteen olisi ollut.

Marko Pelkonen: Aloitti jokerina, mutta Pellon surkean ulkokenttäpelaamisen vuoksi siirtyi numerolla pelaamaan ja hoiti ulkokentän pienen roolinsa ihan hyvin. Erittäin kovalyöntinen pelaaja ja todellinen uhka vastustajan ulkokentälle. Tärkeä kaveri kotiutuspuolella.

Hannu Huuskonen: Ei antanut mahdollisuuksia nuorelle Pirille lukkaritaistossa. Huikea kausi nosti Hannut lukkareiden hierarkiassa todella korkealle. Lipon tärkein pelaaja ja toivottavasti jatkaa tulevaisuudessakin Lipossa.

Ville-Pekka Jokinen: Ei mitään ihmeempiä esittänyt. Siirtyi loppukaudesta Vihtkarin tilalle koppariksi ja hoiti tonttinsa ihan kelvollisesti. Ei isoa roolia joukkueessa.

Teemu Lohtander: Täytepelaaja jolta ei suurempia suorituksia voi odottaa. Hoiti ulkokentän roolinsa kolmosvahtina varmasti. Sisällä ei juurikaan käyttöä.

Paavo Pelto: Alkukaudesta ulkokentällä täysi katastroofi. Siirrettiin etenijäjokeriksi aika nopeasti. Palasi Parttimaan loukkaannuttua ulkokentälle ja selvisi kohtuudella loppukauden. Jatkossa ei käyttöä ulkokentällä. Käsi ei riitä ja harhaheittoja tulee liikaa. Etenijänä kohtuullinen.

Tuomas Tervonen: Floppasi pahasti. Ei mitään käyttöä kärjessä runkosarjan aikana. Pelasi pääosin kakkoskärjessä, mutta pääsi vain harvoin kentälle. Ulkokentällä pelasi omalla tasollaan, mutta itseluottamus sisällä täysin kadoksissa. Kouvolaa vastaan palasi omalle tasolleen ja oli joukkueen parhaimmistoa. Hyvä loppukausi paikkasi vähän huonoa alkukautta.

Tapani Piri: Nuori lukkarilupaus. Yritti haastaa Huuskosen alkukaudesta lukkarien taistossa, mutta ei vielä ollut valmis siihen haasteeseen. Tulevaisuuden pelaaja, mutta rooli vielä hyvin pieni.

Matti Korhonen: 90-luvulla syntynyt lyöjäjokeri. Lyö kuin kokenutkin kaveri. Hyvät kumurat tekivät tuhojaan tasaisesti koko kauden. Toivottavasti tästä kaverista pidetään lujasti kiinni. Tulevaisuudessa superin kovimipia kotiuttajia.

Toivottavasti tästä jotain apua on. :)
 
Minkälaisen tilanteen seurauksena Huuskonen sitten tuon keltaisen sai?

Huuskonen syötti aluksi vahinkoväärän ja tämän jälkeen antoi matalan syötön, jonka syöttötuomari tulkitsi matalaksi ja näin ollen Kapanen sai vapaataipaleen kolmoselle. Huuskonen purnasi tuomarille pitkän aikaa ja sillä väliin Latvalakin karkasi kakkoselle, kun pallo oli Hannulla. Huuskonen taisi käyttää muutaman voimasanan liikaa ja peruskeltainenhan sieltä napsahti.

Hienolta kuulosti päädyn "Saulii.."-huudot, kun Parttimaa löi. Tuloksena oli yhtenäkin lyöntivuorossa kaksi paloa yhdellä lyönnillä.
 

Alttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lukko, Tomi Kallio
Toivottavasti tästä jotain apua on. :)

Suurkiitos! Jos edes muutama Lippoon huhuttu vahvistus tulee, niin ensin kaudellahan täällä Oulussa voisi nähdä vaikka voittavaa pesistä. Tuli 90-luvulla Sotkamossa totuttua aika hyvälle. Vuorinen on kyllä kova kaveri valmennuspuuhissakin. Joskus itsekin ollut hetken hänen opissaan ja todella jämäkkä sekä vaativa henkilö on. Tarpeen vaatiessa vittumainen, mutta pohjimmaltaan kuitenkin reilu.


EDIT: Sana puuttui
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Oon hyvin pitkälle samoilla linjoilla Hockey#11:n kanssa noista Lippo-pelaajista, suurin ero on tossa Pellon Paavon kohdalla. Pelto ei ole erityisen arvostettu pelaaja edes Lipon kannattajien keskuudessa eikä varmasti mikään kysytty nimi siirtomarkkinoilla. Sisäpelissä Pelto on tyypillinen etenijä jolla ongelmia tuntuisi olevan henkisellä puolella: kentällemeno onnistuu ihan hyvin niinkauan kuin hihassa ei ole numero 1, tähän vuodet ei ole tuoneet muutoksia.

Kuitenkaan Pelto ei - ainakaan minusta - ole mikään katastrofi ulkopelissä. KPL-sarjan alussa kouvolalaiset hyödynsi täysin surutta Lipon etukenttää ja sitä että Vihtkarin ja Huuskosen yhteispeli pieniä lyöntejä haettaessa ei toiminut millään tavalla. Janne Vuorinen katsoi tarkkaan kaikki kortit ja mahdollisuudet joita hänellä käytettävissään oli. Varsin rajallisiahan ne olivat mutta sieltä löytyi Paavo Pelto, joka sarjan loppuvaiheissa pelasi paljon etumiehenä vaihtaen Vihtkarin kanssa paikkoja. Olkoonkin niin että Pellon heittokäsi ei ole niitä parhaimpia, hänen yhteispelinsä Huuskosen kanssa toimi kuitenkin huomattavan hyvin verrattuna Vihtkariin ja minusta nimenomaan tämä Vuorisen muutos ulkokentälle johti siihen että sarja venyi niinkin pitkälle kuin se sitten venyi. Pelto sai tehtyä muutamia hyviä paloja ja teki etukenttälyönneistä kouvolalaisille vähemmän houkuttelevia.

Verrattaessa keskenään Lippo kausia 2008 ja 2009 eteenpäinmenoa ei juurikaan tullut. Nythän Lippo laittoi toki vahvan suosikin lujille puolivälierissä, mutta myöskään kaudella 2008 Lipon välieräpaikka ei ollut kovin kaukana. Tuolloinhan ylemmässä jatkosarjassa Lippo onnistui kotikentällään voittamaan molemmat kauden finalistit, Sotkamon ja Pattijoen, tylyin lukemin 2-0.
 

Boogeyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Ykköspesiksessä pukkaa viimeistä kierrosta. Sarjahan alkoi nopeasti mennä sillä lailla, että kärkikolmikko karkasi omille teilleen ja hännillä Köyliön Lallien kirveet pysyivät tylsinä. Muut jäivät pelaamaan sijoista 4-11. Näistä Imatra yltyi parhaaseen vireeseen, kun taas Haapajärvi jäi selvästi toiseksi karsijaksi.

Jokioisten Koetuksen näkymistä kirjoitin tähän ketjuun 21.5. Jo Juhannuksen jälkeen henkiset playoffinsa aloittaneella joukkueella on nyt sunnuntaina mahdollisuutensa ottaa sarjassa viides sija ja paikka niihin oikeisiin pudotuspeleihin. Siihen tarvittaisiin täydet kolme pistettä kotipelistä Ylivieskaa vastaan ja samaan aikaan Kempeleen jäämistä kotonaan ilman pisteitä sarjan ylivoimaista hallitsijaa Ulvilaa vastaan, joka kauden aikana on menettänyt vain kuusi pistettä. Jokioista ja Kempelettä vertaillessa Kiri on pärjännyt kärkijengejä vastaan paremmin, mutta Koetus taas vei keskinäisistä pisteet 6-0.

Koetuksen kauden pelaaja on ehdottomasti ollut lyöjätilaston kolmantena (3+54=57) oleva superjokeri Riku Tainio. Yli sadan kärkilyönnin Teemu Mäntyvaara on tuttuun tapaan ollut myös ulkokentällä se monipuolisin ja luotettavin palanen. Joukkueen kärki on kauden aikana toiminut mukavasti, mikä näkyy tilastoissa parhaiten lyöntijärjestyksen kakkosen Juuso Kososen (24 tuotua, 108 kärkkäriä) kohdalla.
 

Kolokettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KoU, HJK, AS Roma, Chelsea
Mielenkiintoinen pesäpallopäivä edessä.

Superpesiksessä aloitetaan välierät ja erityisellä mielenkiinnolla seuraan pitääkö Pattijoelle ja Kouvolalle elintärkeä kotietu. Jos Sotkamo tai Vimpeli tänään voittavat, ovat he hyvin lähellä finaalipaikkaa. Kouvola-Vimpeli ottelu nähdään suorana Pesis-TV:stä, joten sitä vain kaikki kiinnostuneet katselemaan!

Naisissa pelataan välieriä, ykköspesiksessä ratkaistaan Jyväskylä vs. Kankaanpään kotietu sekä jo mainostettu Kempeleen/Jokioisten jatkopaikka ja Suomensarjan voittajaehdokkaat Hamina ja Helsinki koittavat välttää katastrofin tavoitellessaan paikkaa lohkofinaaleissaan.

Itse veikkaan miesten välierin menevän:

Pattijoki-Sotkamo 2-3
Kouvola-Vimpeli 3-2
 
Viimeksi muokattu:

strapat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, TB, PattU, Jokerit
Niihän siinä kävi kun pahiten pelkäsin että Sotkamo tulee vastaan.
Ei paljoa jakoja mutta pyristellään vastaan.
Komulaiselta pitää saada kärjet pois ja Korhoselle ja Lahtiselle ei saa antaa paikkoja, varsinkaan palottomia tilanteita.
Veikkaan että Sotkamo vie 3-0 tai 3-1.

Vimpeli vie Kouvolaa 3-1.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Olé!

Mahtava aloitus, 2-0 -vierasvoitto Pattijoella, ei olisi parempaa aloitusta voinut Jymppä hoitaa. Lisäksi PattU teki vain kolme juoksua koko ottelussa, mikä on pommustadionilla ihan hyvä saldo.

Mahtava avaus, Hiukassa voitot kahteen nollaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös