Pesiskausi 2009

  • 74 999
  • 487

jh34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, KaMa
Pesäpalloliikkeellä näyttää olevan pakottava tarve tehdä itsensä naurunalaiseksi säännöllisin väliajoin.

Mutta millä ihmeen perusteella voidaan sanoa, että Ulvila ansaitsee paikan 10. sijoittuneen Seinäjoen tilalla urheilullisesti kun seura ei ole edes voittanut ylivoimaiseksi jumboksi jäänyttä Kuopiota karsinnoissa.

Ainut oikea urheilullinen päätös olisi, että superia pelataan ensi kaudella 11 joukkueella ja sitten kaudeksi 2010 nostetaan ykkösen voittaja suoraan superiin ja näin saadaan sarjaan taas 12 joukkuetta.

Mielestäni on pienempi paha, että superia pelataan 11 joukkueella kuin, että aletaan nostelemaan sinne epäämäräisin keikauksin ykkössarjatasoista joukkuetta. Karsinnat osoittivat, että Ulvilassa on ykköspesistason joukkue, eikä muutamat jo tehdy hankinnat sitä tosiasiaa miksikään muuta.

Tärkeää olisi toki saada Satakunnasta joukkue miesten superiin. Mutta siis vain niin, että sinne noustaan urheilullisesti pelien kautta, eikä millään kauden loppumisen jälkeen tehdyillä päätöksillä.

Mikäli päätös jonkun nostamisesta kuitenkin tehdään kuuluu paikka ensisijaisesti Ulvilalle, mikäli seura pystyy osoittamaan, että sillä on realistiset edellytykset selvitä Superissa. Se on näin KaMankin kannattajan näkökulmasta selvä asia.

Itse haluan nähdä KaMan superissa mielutein jo ensikesän jälkeen, mutta vain pelaamalla nousseena.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Jos nyt joku täytyy nostaa, niin Ulvilalle paikka kuuluu. Vanhana ulvilalaisena tässä on toki myös kannattajataustaa mukana, mutta onhan se nyt varsinaista pelleilyä, mikäli karsintojen perusteella (toki hävinnyt) Ulvila ole pääehdokas. Löytyykö Kiriltä tai KaMalta muka täysin ylivertainen tilanne Ulvilaan verrattuna? Mielestäni nousijalla on ensimmäisellä kaudella lähes aina päätavoitteena karsintojen välttäminen.

Toki on hyvä kysyä, onko nippu sellainen, että sillä Superiin kannattaa lähteä. Minä uskon, kuten täällä jo edellisellä sivulla todettiin, että superissa pelaaminen kannattaa taloudellisesti. Superin pelaaminen 11:lla joukkueella olisi naurettavuuden huippu, jos nyt sitten kulisseissa kähmitään Ulvila pois, niin 12:lla joukkueella tulee joka tapauksessa mennä myös ensi kausi.

EDIT

Juha Tikkasella olisi käyttöä ainakin Kansallisessa Kokoomuksessa, sen verran poliittisia olivat vastaukset. Sopupesis tekee itsestään pellen jälleen kerran. Tätä lauselmaa saa aikanaan lainata, mutta jos linkkini perusteella pitäisi veikata Superpesis-joukkuetta, niin Jyväskylään taisi mennä. Miksi? No siksi, että Tikkanen käytännössä sanoi asian riippuvan myös Maila-Jusseista.

Aktiivisesta pesiksen seuraamisesta on sentään sen verran aikaa, että tätä pystyy seuraamaan myös osittain naureskellen. Silti täytyy todeta, että vain pesäpallossa tähän pystytään.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Turhakkeet pois ja kahdeksan joukkueen Superpesis kehiin. Ei tule toteutumaan, mutta ainakin taso saataisiin korkeaksi, kun sarjassa pelaisi vain ehdottomat huippupelaajat ja nämä ynnämuut olisivat Ykköspesiksessä. Jokainen joukkue pelaisi neljä kertaa kaikkia vastaan, jolloin ottelumäärä olisi 28. Siihen sitten neljän joukkueen pudostuspelit, vaikka paras seitsemästä -systeemillä.

Superpesiksen kannalta tämä olisi oikea ratkaisu. Ketä kiinnosti Sotkamossa lähteä kesäkuussa katsomaan jotain PuPen pupellusta? Ei niin ketään. Eri asia, jos joukkueita olisi vähemmän, myös heittopusseja olisi vähemmän. Periaatteessa kuka tahansa kahdeksasta joukkueesta voisi olla mestari, kun neljän putoavan joukkueen tähdet tuikkisivat näiden kahdeksan joukkueen riveissä.
 

Kolokettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KoU, HJK, AS Roma, Chelsea
Vuonna 2006 IPV sijoittui karsintasarjassa kolmanneksi ja säilytti paikkansa Superpesiksessä. Se kuitenkin vaihtoi päittäin KPL:n (karsintasarjan 6.) kanssa paikkoja superin ja ykkösen välillä, jolloin asiasta älähti Kiri (karsintasarjan 5.)

Tällöin lopputuloksena oli 13 joukkueen Superpesis 2007, eli IPV:n tilalle nostettiin sekä KPL että Kiri. Tätä kuviota on entistä hankalampi käyttää nyt, kun KaMa oli ykköspesiksen pyrkyreistä vasta kolmas.

12 on ylivoimaisesti paras joukkuemäärä Superpesikseen, mutta selvästi jälleen huomataan miten haavoittuvainen on Superpesiksen systeemi päättää yhtään mistään. Sarjapaikan vaihto-oikeus on sinällään ihan hyvä ratkaisu, mutta tämäkin operaatio tuntuu menevän taas ihan mutu-pohjalta läpi, oli päätös mikä hyvänsä.

Oma kantani tässä tapauksessa on se, että Superiin olisi noustava täysin urheilullisin perustein Ykköspesiksen voittaja UPV. Vaihto-oikeus on mielestäni ihan hyvä asia tietyissä tapauksissa. Otetaan esimerkiksi sellainen tilanne, että vaikkapa Oulun Lipolla ei olisi resursseja superiin, ja se ilmoittaisi vaihtavansa paikkaa ykkösessä pelaavan Oulun Poltteen kanssa. Näin saataisiin saman alueen "paremmalle" seuralle siirrettyä paikka ilman kummempia mutinoita ja siitä hyötyisivät pitkällä tähtäimellä kaikki.
Tässä sopassa oma lusikkansa on pelissä toki myös SMJ:llä, joka ensin ilmoitti vain luopuvansa sarjapaikasta ja sitten yhtäkkiä myöhemmin täsmensi haluavansa vaihtaa paikkaa KaMa:n kanssa. Ei hyvä homma, mutta jos systeemi olisi aukoton, ei tuonkaan pitäisi mikään ongelma olla korjaavan ilmoituksen tullessa kuitenkin miltei välittömästi. (Ennen UPV:n nostamista Superiin, sen jälkeen nyt olisi turha enää itkeä.)

Mutta tätäkään systeemiä ei ole saatu aukottomaksi. En ymmärrä, miksei asiaa ole näköjään tuon vuoden 2006 jälkeenkään osattu hoitaa kuntoon. Pitäisi olla selkeä arvojärjestys siitä, mikä kriteeri painaa eniten vaa'assa tässä asiassa. Jos tämä paikkojen vaihtomahdollisuus halutaan mukana pitää, niin selkeät säännöt vain asiasta:

1. Superpesis- ja Ykköspesisjoukkue voivat keskenään vaihtaa paikkaa täysin vapaasti, kunhan Ykköspesisjoukkue täyttää Superpesiksen asettamat lisenssiehdot.

2. Superpesisjoukkueen luovuttaessa paikkansa ilman sen vaihtohalukkuutta otetaan sen tilalle Ykköspesiksessä parhaiten menestynyt joukkue, jolla on halukkuutta nousuun ja joka täyttää Superpesiksen asettamat lisenssiehdot.

Ei tää voi olla näin vaikeeta...
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tätä lauselmaa saa aikanaan lainata, mutta jos linkkini perusteella pitäisi veikata Superpesis-joukkuetta, niin Jyväskylään taisi mennä. Miksi? No siksi, että Tikkanen käytännössä sanoi asian riippuvan myös Maila-Jusseista.

Itse taas näkisin, että mikäli tilanne riippuu yhtään SMJ:n intresseistä, niin tuleva Superin joukkue on KaMa 110% varmuudella. Tässä pohjaa tälle väitteelle.

Näyttää siis vahvasti sille, että Seinäjoella halutaan pelata itse Ykköspesistä ja nostaa KaMa Superiin.

Jos tämä paikkojen vaihtomahdollisuus halutaan mukana pitää, niin selkeät säännöt vain asiasta:

1. Superpesis- ja Ykköspesisjoukkue voivat keskenään vaihtaa paikkaa täysin vapaasti, kunhan Ykköspesisjoukkue täyttää Superpesiksen asettamat lisenssiehdot.

Tässä mallissa siis ihan mikä tahansa Superin seura voisi vaihtaa pelipaikkaa ihan minkä tahansa Ykköspesiksen seuran kanssa. Niinkö tämä on tulkittava? Eli esim. PattU voisi niin halutessaan vaihtaa paikkaa vaikka Alajärven tai Jokioisen kanssa, niinkö? Ja pitäisikö tähän laittaa jokin aikaraja, jonka jälkeen vaihtokauppoja ei voi enää tehdä? Entä pitäisikö nämä vaihtokaupat sallia myös alemmilla tasoilla?

Vaihto-oikeus on mielestäni ihan hyvä asia tietyissä tapauksissa. Otetaan esimerkiksi sellainen tilanne, että vaikkapa Oulun Lipolla ei olisi resursseja superiin, ja se ilmoittaisi vaihtavansa paikkaa ykkösessä pelaavan Oulun Poltteen kanssa. Näin saataisiin saman alueen "paremmalle" seuralle siirrettyä paikka ilman kummempia mutinoita ja siitä hyötyisivät pitkällä tähtäimellä kaikki.

Pitäisikö tässä tosiaan ottaa myös huomioon seuraavaksi kaudeksi Ykköspesikseen noussut/nousseet seurat? Tällöin nousu suoraan Suomensarjasta Superiin on mahdollista. Esim. nyt PolteOulu. Millä perusteilla tässä PolteOulu olisi "parempi" seura kuin Lippo? Onko se paremmuus kiinni rahasta, omista junnuista, muusta seuran toiminnasta vai mistä?

Tämä malli kyllä sopisi pesikseen enemmän kuin hyvin. Tai tästä pitäisi melkein tehdä pakollinen sääntö, että yhden Superin jengin olisi vaihdettava kauden päätyttyä paikkansa Ykköspesiksen jengin kanssa. Muuten kaikkia rangaistaan.

Ainut oikea urheilullinen päätös olisi, että superia pelataan ensi kaudella 11 joukkueella ja sitten kaudeksi 2010 nostetaan ykkösen voittaja suoraan superiin ja näin saadaan sarjaan taas 12 joukkuetta.

Ensi kaudella Ykköspesiksen voittaja nousee suoraan Superiin. Itse kuitenkin näkisin, että parempi mennä 12 kuin 11 porukalla. Siksi sinne nyt vaan on arvottava joku Superiin SMJ:n tilalle. Perseilyähän lajissa on ollut jo pitkään, joten pidetään sitten tässä suhteessa perinteistä kiinni.

Sopupesis tekee itsestään pellen jälleen kerran.

Ellei jopa enemmän ja liiton häslääjät samalla itsestään.

Olis se kyllä hienoa, jos muissakin lajeissa otettaisiin tälläiset konstit käyttöön. Pesisväki saattaa tässä kulkea edelläkävijöinä.

Ja pistetään tähän nyt perään vielä oma kantani näihin kuvioihin. En todellakaan halua nähdä tällaista perseilyä missään lajissa, mutta näköjään se on pakko.

Ehdotankin vielä yhtä ratkaisua tilanteen ratkaisemiseksi. Yksikään Ykköspesiksen joukkueista UPV, Kiri tai KaMa ei nouse, vaan yllätyksenä hilataan Kaisaniemen Tiikerit takaisin Superiin. Ei tarvitse kenenkään pettyä epäoikeudenmukaiseen päätökseen. Piste.
 
Viimeksi muokattu:

Kolokettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KoU, HJK, AS Roma, Chelsea
Tässä mallissa siis ihan mikä tahansa Superin seura voisi vaihtaa pelipaikkaa ihan minkä tahansa Ykköspesiksen seuran kanssa. Niinkö tämä on tulkittava? Eli esim. PattU voisi niin halutessaan vaihtaa paikkaa vaikka Alajärven tai Jokioisen kanssa, niinkö?
Kyllä, tässä mallissa mikä tahansa seura voisi vaihtaa paikkaa minkä tahansa seuran kanssa tai sitten vaihtokauppoja ei sallittaisi lainkaan. Mitään välimuotoja on turha kehitellä, koska rajatapauksia tuntuu löytyvän ikuisesti. Eli olen sitä mieltä että joko kaikki vaihtokaupat ovat sallittuja tai sitten ei yksikään.

Ja pitäisikö tähän laittaa jokin aikaraja, jonka jälkeen vaihtokauppoja ei voi enää tehdä? Entä pitäisikö nämä vaihtokaupat sallia myös alemmilla tasoilla?

Käytännössähän vaihtokaupat olisi urheilullisien syiden takia tehtävä niin, että syksyn pelaajamarkkinoille ehtisi vielä vähän huseeraamaan. Mutta joku päivämäärä tietenkin olisi sovittava, ennen sarjaohjelmien laatimista joka tapauksessa.

Alemmilla sarjatasoillahan jo nyt pelataan Suomensarjasta lähtien käytännössä siellä missä huvittaa, mutta jos kuvitellaan että näin ei olisi, niin silloin tietenkin tällaiset vaihto-operaatiot olisivat niissäkin sallittuja.


Pitäisikö tässä tosiaan ottaa myös huomioon seuraavaksi kaudeksi Ykköspesikseen noussut/nousseet seurat? Tällöin nousu suoraan Suomensarjasta Superiin on mahdollista. Esim. nyt PolteOulu. Millä perusteilla tässä PolteOulu olisi "parempi" seura kuin Lippo? Onko se paremmuus kiinni rahasta, omista junnuista, muusta seuran toiminnasta vai mistä?

Siis Oulun Lippo ja Oulun Polte olivat vain esimerkkejä. Oulun Polte olisi "parempi" seura superiin siten, että Polte ja Lippo yhdessä näin päättäisivät. Ja miksei voisi nousta sitten vaikka maakuntasarjasta asti, kunhan urheilulliset, taloudelliset ja olosuhteelliset yms. olisivat Superpesiksen vaatimaa tasoa ja joku haluaisi paikkaa vaihtaa Superista maakuntasarjaan. Eri asia sitten miten realistista tämä on, mutta eipä se kiellettyä olisi.

Ehdotankin vielä yhtä ratkaisua tilanteen ratkaisemiseksi. Yksikään Ykköspesiksen joukkueista UPV, Kiri tai KaMa ei nouse, vaan yllätyksenä hilataan Kaisaniemen Tiikerit takaisin Superiin. Ei tarvitse kenenkään pettyä epäoikeudenmukaiseen päätökseen. Piste.

No josko kolmas kerta tässä Pesäpallojoukkue Helsinkiin -kampanjassa vihdoin onnistuisi. Ei olisi huono asia lajille helsinkiläisjoukkueen pelaaminen pääsarjatasolla, mutta viimeksi pari vuotta sitten opimme, että ilman perinteitä se ei kuitenkaan onnistu edes ykköspesiksessä.
 

KIMPE

Jäsen
Jere Dahlström siirtyy Vimpeliin Vetoon, sopimuksen pituus on kaksi vuotta, mutta linkki uutiseen http://www.vimpelinveto.fi/ . Nyt vielä pelinjohtaja niin rupiaa näyttää Vimpelin osalta hyvältä!

Vaikka aiemmin ihmittelen palkkapyyntöä(70 000e?), niin ei sitä käy kieltäminen, että kyseessä on loistava/hyvä jokerilyöjä. Toisaalta Vimpelilta voi löytyä juuri rahat pelaajaan, koska yleisömäärät yli keskimääräisesti korkein, jos oikein muistan niin noin 1900-2000 per ottelu.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Jere Dahlström siirtyy Vimpeliin Vetoon, sopimuksen pituus on kaksi vuotta, mutta linkki uutiseen http://www.vimpelinveto.fi/ . Nyt vielä pelinjohtaja niin rupiaa näyttää Vimpelin osalta hyvältä!

Olisikohan pitkästä aikaan Vimpelillä mahdollisuudet mitaliin. Ainakin tämä sopimus tekee eetvarttia Vimpelin Vedolle.
 
Vaikka aiemmin ihmittelen palkkapyyntöä(70 000e?), niin ei sitä käy kieltäminen, että kyseessä on loistava/hyvä jokerilyöjä. Toisaalta Vimpelilta voi löytyä juuri rahat pelaajaan, koska yleisömäärät yli keskimääräisesti korkein, jos oikein muistan niin noin 1900-2000 per ottelu.

Koplalla taisi olla vähän isompi yleisö ka.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Muutenkin siirtomarkkinoilla on tapahtunut rutkasti.
Topi Kosonen jatkaa Pattijoella 2-vuotisella sopimuksella ja lisäksi PattU on solminut jatkot Kallion, Eirolan, Kemilän ja Mäkelän kanssa.

Viittasen paluu Puijon Pesikseen sekä Joensuun kaappaukset Vimpelistä taisivat olla jo tiedossakin.

Näin, kuitenkin vielä aika isoja vonkaleita liikkuu siirtomarkkinoilla. Sotkamosta Korhoset, onkohan Rasinkankaalla sopimus Pattijoelle?

Näyttää tuo Kossunkin Superpesis-taival aika hankalalta nyt, häämöttääköhän sielläkin luopuminen. 2 tärkeintä pelaajaa jo lähtenyt ja uusia hankintoja ei kuulu. Mahtaakohan olla pelinjohtajaakaan vielä?
 

JLei

Jäsen
Joensuusta tuttu Jaakko Hirvonen puolestaan on siirtymässä Puijon Pesiksen lautasen ääreen Mikko Lahtisen korvaajaksi. JoMan syötöt nostelee viime kaudella Hirvosen kanssa pelit puoliksi uurastanut Juhani Lehtimäki.
 

strapat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, TB, PattU, Jokerit
Muutenkin siirtomarkkinoilla on tapahtunut rutkasti.
Topi Kosonen jatkaa Pattijoella 2-vuotisella sopimuksella ja lisäksi PattU on solminut jatkot Kallion, Eirolan, Kemilän ja Mäkelän kanssa.
--
onkohan Rasinkankaalla sopimus Pattijoelle?

Juu siirtomarkkinoilla tapahtuu, muttei sellaista mitä Sotkamon suunnalta kovasti toitotettiin ennen finaaleja.
Pattijoen piti hajota täysin käsiin mutta koko kärki on jatkamassa. 1-4 kaikilla on jo sopimus ja yhtä vaille kaikilla on jopa kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Ainoastaan Ahola on ilmoittanut lopettavansa. Rasinkankaalla ei ole sopimusta vielä ja mies on kertonut että saattaa pelata vaikka kymmenen vuotta eteenpäin. Sellaista huhuakin kyllä on kuulunut että lopettaa tai siirtyy johonkin Muhokselle. Täytyy toivoa että Mane jatkais.
Kokkokaan ei ole kertonut mitä meinaa tehä. Miehellä ois optio mutta toivottavasti lopettaa, aika on menny jo..
Sirviö ei ole ilmoitellu mitä meinaa tehä kans. Joten pelinjohtaja asiat on myös Pattijoella auki.

Vimpeli teki kyllä kovan hankinnan ensi kaudeksi. Jos porukka saadaan pelaamaan paremmin jkuin tällä kaudella niin voi olla Vimpeli aika kova ensikaudella.
Kossu tuntuu pahasti hajoavan.
Lipon piti vahvistua rutkasti mutta ei aivan onnistanu. Mm. Kososen piti siirtyä sinne. Jaakko Heikkisen myös, ainakaan vielä ei ole kuulunut mitään.
Kouvola nosti Latvalan ja Lammilan hankinnalla rutkasti osakkeita.
Sotkamokin vahvistuu Komulaisen linjaan siirrolla ja Lahtisen hankinnalla.
Nurmo taitaa pikkusen tippua aivan kärkitaistosta.

Mutta nepä näkkee lähempänä kautta millä kokoonpanolla mennään, tällä hetkellä näyttää yllättävänkin hyvältä..
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Vimpelissä on vetoa

Rannilan Esan lompakko on tippunut Pyöreän kirkon kohdalla ja joku on sen kiikuttanut Vedon toimistoon. Kuusisto ja Puputti siis ViVeen ja Matilainen takaisin kotiin.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Vimpelissä on vetoa

Rannilan Esan lompakko on tippunut Pyöreän kirkon kohdalla ja joku on sen kiikuttanut Vedon toimistoon. Kuusisto ja Puputti siis ViVeen ja Matilainen takaisin kotiin.

Siis tämähän alkaa näyttää kovinkin mielenkiintoiselta. Taitaa tulla ensikaudella mitali Vimpeliin. Loistavaa. Toivottavasti Rannilan veljesten kukkaro on vielä jatkossakin levällään.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Siis tämähän alkaa näyttää kovinkin mielenkiintoiselta. Taitaa tulla ensikaudella mitali Vimpeliin. Loistavaa. Toivottavasti Rannilan veljesten kukkaro on vielä jatkossakin levällään.

Kirpaisee tietysti Kuusiston ja Puputin menetys, mutta toisaalta on kyllä melko kutkuttavaa, että Vedolla on viimeinkin aito mahdollisuus mitaleille. Saarikentän tunnelma mitalipeleissä olisi epäilemättä aika järisyttävä kokemus...
 

Kolokettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KoU, HJK, AS Roma, Chelsea
Njaah no me lähdetään sitten vissiin kauteen Auronen-Pukkisella. Kaatuihan niiden avulla toki Kirikin karsinnoissa. Vai oliko sittenkin heistä huolimatta ja Dahlströmin avulla? No toivottavasti Jere jää meille ensi kaudeksikin ja ainakin M.Latvala ja Kiukkonen hoitavat mitalin kotiin. Vai hmmmm, mites nää nyt menikään?

Positiivista on se, että josko vihdoin saataisiin pohjalaismestari. Pientä naapurikateutta siitä huolimatta kierossa mielessäni sikiää juuri nyt.
 

Alfredsson#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa, Jokerit
Aki Tervo Joensuun mailaan. Lähde

Vimpelin Veto tulee olemaan ensi kaudella yksi mitaliehdokkaista, mutta mistä Veto on löytänyt näin paljon rahaa uusien huippupelaajien palkkoihin?
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Aki Tervo Joensuun mailaan. Lähde

Vimpelin Veto tulee olemaan ensi kaudella yksi mitaliehdokkaista, mutta mistä Veto on löytänyt näin paljon rahaa uusien huippupelaajien palkkoihin?

Kuten aiemmin hannes_ko jo ilmoitti, niin saattaa olla, että Rannilan Esan kukkaro on jäänyt vahingossa Vedon toimistolle. Muutenkin Vimpelissä on hyvin paljon teollisuutta ja näin ollen paljon teollisuus pohattoja, jotka voivat haluta nähdä kunnon pesistä aikoihin. Millään muulla ei tätä käsitä, sillä tuskin pelaajat on lähteneet pienemmällä palkalla pelailemaan, vaikka Saarikenttä onkin huikea paikka.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Vimpelin Veto tulee olemaan ensi kaudella yksi mitaliehdokkaista, mutta mistä Veto on löytänyt näin paljon rahaa uusien huippupelaajien palkkoihin?

Niimpä - kyllähän rahalla saa ja hevosella pääsee. Aikamoiset taloudelliset riskit alkaa Saarikentällä jo painaa (?). Toivotaan, että panostus tuottaa tulosta ensi kaudella ja että Vimpeli löytyy pesäpallokartalta vielä viiden vuoden päästä. Eihän nuo ilmaisia jätkiä ole. Tosin, uskon kyllä että jonkinlaisia kannattavuuslaskelmiakin siellä on tehty ennen kuin on alettu lyömään euronippuja tiskiin...Eikö olekin ? Tervetuloa mitalipeleihin ViVe !
 

KIMPE

Jäsen
Vimpelin Veto tulee olemaan ensi kaudella yksi mitaliehdokkaista, mutta mistä Veto on löytänyt näin paljon rahaa uusien huippupelaajien palkkoihin?

Luultavasti suurin syy on siinä, että Vimpeli on ainoa, joka on viime vuosina pystynyt maksamaan suurimman osan pelaajakuluista, sillä rahalla joka tulee pääsylipuista. Luultavasti näillä satsauksilla yleisöä tulee lisää keskiarvoon, joka oli lähellä noin 2000 viime kaudella. Parhaimillaan taisi olla reilusti päälle 3000. Kuusiston ja Puputin siirtojen takana taisi olla se, että Nurmolta lähti pääsponsori ja sen mukana rahaa aikamoinen säkillinen. En lähde arvuuttelemaan mistä sitten rahat Dahlströmiin saatiin, luultavasti laskivat sen varaan, että tulee enemmän väkiä sitten ympäryskunnista. Ja jos loppupeleihin mennään niin siitä tulee rahaa lisää, täytyy myös lopuksi sanoa, että tuskin kaikki rahat tulevat lipuista, mutta niillä on suuri rooli ainankin.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Hivenen ihmettelin Dahlströmmin hankinnan jälkeen että miksi Orava päästettiin pois (en toki tiedä kaikkia siirron taustoja opiskeluita, töitä ym.) no enpä ihmettele enää. Kovasti Veto nyt satsaa ja nippu näyttä kieltämättä kovalta. Ihan hienoakin että Superin hurmoksellisin yleisö saa arvoisensa joukkueen siis näin ennakkoon pohdittuna. Mitalikandidaatti ehdottomasti.
 

Alfredsson#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa, Jokerit
Henri Heinäheimo ja Jyri Kyllönen jatkavat ensi kaudella NuJyssä, uutena pelaajana Nurmoon liittyy Tomi Viinamäki Seinäjoen Maila-Jusseista, myös Ville Hotakainen siirtyy Nurmoon.
Lähde1 Lähde2

Tässä muita sopimuksia:
Juho Hacklin 3 vuoden jatkosopimus Kouvolan kanssa.
Roope Korhonen 3 vuoden jatkosopimus Sotkamon kanssa.
Mikko Korhonen 1 vuoden jatkosopimus Sotkamon kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

kaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kovia satsauksia ovat monet joukkueet ensi kaudeksi tehneet. MEstarijoukkue Pattijoki jatkaa lähes samalla miehistöllä, ainakaan vielä ei ole vahvistuksia tullut, mutta ei myöskään menetyksiä. Tietysti jos Ahola ja/tai Kokko lopettaa niin se jonkun verran joukkueeseen vaikuttaa. Paperilla siis edelleen mitalijoukkue ensi kaudella.

Sotkamo vahvistui Mikko Lahtisella, joka onkin merkittävä vahvistus joukkueen ulkopeliin. Samoin sisäpeliin Lahtisella on annettavaa, eli Sotkamokin on vahvistunut. Samoin nuoret pelaajat ovat taas vuoden vanhempia. Toivottavasti Kuosmanen uskaltaisi lähteä pelaamaan kahdella kärjellä ensi kaudella, materiaalia siihen pitäisi olla. Jaakko Heikkisen tilanne on vielä avoin, joten ulkopeliin saattaa aukko tulla hänen muodossaan. Sisäpeli ei Heikkisessä menetä mitään.

Kouvola on myös tehnyt kovia hankintoja ja vahvistanut joukkuettaan varmasti oikeilta osa-alueilta. Mielenkiintoista nähdä, miten Matti Latvala pärjää ensi kaudella uudessa ympäristössä. Kouvolakin voidaan laskea mitalisuosikeiksi.

Vimpeli on sitten syksyn kovin satsaaja. Dahlström, Kuusisto ja Puputti vahvistaisivat mitä tahansa joukkuetta. Orava ainoa merkittävä menetys ja hänenkin kohdallaan on ollu paljon puhetta siitä pään pitävyydestä. Eli huonoa suoritusta seuraa yleensä lisää epäonnistumisia, mutta hyvien suoritusten jälkeen voi päästä hyväänkin vireeseen. Pelinjohtajan paikka Vimpelissä on avoin ja se tulee ratkaisemaan kyllä joukkueen lopullisia voisasuhteita aika paljon. Pelinjohdon/valmennuksen on saatava miehistä tehot irti heti alkukaudesta, ettei käy kuten tänä kesänä. Mitalisuosikkeja.

Nurmo on ainakin paperilla heikentynyt selvästi. Saanut Seinäjoelta pari pelaajaa ja voi saada vielä lisääkin. Koskenkorva saattaa myös saada Jussien jäämistöstä jonkun pelaajan.

Muita mahdollisia yllättäjiä tai joukkueita jotka hyvänä päivänä mitalista taistelevat on ainakin Hyvinkää ja Joensuu. Toki tilanteet voivat vielä muuttua aika paljon ennen kuin lopulliset joukkueet ovat kasassa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Roope Korhosen kolmen vuoden jatko on pienoinen yllätys. Siis pituus nimenomaan. Kelpaa toki itselleni mainiosti.

Runko on kasassa pitkälle tulevaisuuteen, kunhan Komulaisellekin muutama vuosi lisää kirjoitetaan ensi syksynä.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Roope Korhosen kolmen vuoden jatko on pienoinen yllätys. Siis pituus nimenomaan. Kelpaa toki itselleni mainiosti.

Vahvasti vaikuttaa nyt jo siltä, että samat joukkueet tulevat tosissaan kamppailemaan mestaruudesta ensikin kesänä. Nurmon tilalle nyt on vaan tunkemassa Vimpeli, joka on vahvistunut roimasti.

Kotipaikkakunnan joukkue Kiri pyrkii ensi kesänä superiin edelleen Jyrki Falinin johdolla, joka päätti jatkaa yhden kauden joukkueessa. Kirin runko pysyy pääosin kasassa, ainoat lähtijät ovat Kankaanpäähän jälleen suunnanut Mika Ilkko ja Panu Knuutinen, jonka suunnasta ei ole tietoa, tai en ainakaan löytänyt. Knuutisen lähtö harmittaa, toivottavasti Kirin mainitsemista 1-3 superpesistason vahvistuksesta on paikkaamaan Panu.

Timo Rautiainen vielä lisäksi arpoo uransa jatkoa, pelannee Kirissä jos pelaa.

Ilkon paikkaajaksi Kiri hankki viime kauden ykköspesiksen kärkilyöntitilaston voittajan, Imatran Saku Suurnäkin, joten voinee sanoa että tällä osastolla mentiin eteenpäin.

Odotellaan nyt niitä paria vahvistusta vielä + sekä vielä vahvistusta edes sarjatasosta..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös