Pesäpallokesä 2004

  • 16 421
  • 124
Olipas peli tänään Järvenpäässä. Peliä, joka on yleisön mieleen. Paljon juoksuja, paljon läpilyöntejä ja pari palloa sammakkolampeen. Lampilyöntejä taisi minun laskujeni mukaan neljä, kaksi molemmille. Oulun ensimmäinen lampilyönti oli mielestäni Pasi Nurmisen pienoinen moka, mutta hienosti korvasi tilanteen syöksymällä pallon perään. Toisen haki Borenius, jonka jalka oli loukkaantunut jo aikaisemmin, mutta ilmeisesti siinä tilanteessa meni lopullisesti. Jäpen toinen lampilyönti meni minulta ohi, mutta olisiko ollut Meriläinen? Toinen oli Simon (Eerikäinen) hieno lyönti, jonka ansiosta juoksi kunnarin.

Sisäpeli oli tänään Järvenäällä todella hyvässä kunnossa, mutta ulkona on vielä paljon parannettavan varaa.

Pienimuotoiset pelaaja-raportit:'

#1 Pasi Kokkonen: Alussa sisällä pieniä ongelmia vaihtojen kanssa, mutta lopussa oli jo mukavampaa katsottavaa. Ulkona perusvarmaa peliä, ei esittänyt mitään ihmeellistä, mutta ei tehnyt hirvittäviä mokia normaalia enempää.

#2 Antti Vihtkari: Sisällä varma. Vaihtoi todella hyvin Kokkosta eteenpäin ja meni lisäksi itse todella varmasti kentälle. Ulkona: todella varmasti. Todella nerokas ratkaisu laittaa äijä takakentälle. Pallokäsi on aivan mahtava. Varmasti kolmen kovimman heittäjän joukossa. Ikävä kyllä siirrettiin "omalle" paikalleen sen jälkeen, kun Borenius loukkaantui.

#3 Marko Kähkönen: Make vaihtoi hyvin jätkiä edestä pois ja juoksi kovvaa ja toi muistaakseni 3 juoksua. Ulkona kohtalainen.

#4 Markus Meriläinen: Löi muutaman hyvän vaihtolyönnin ja muutaman lähes yhtä maagisen, kuin viime kaudella. Yksi hyvä lyönti, jolla löi kaksi muuta miestä ja itsensä kotiin. Ulkona pelaa "näkymättömällä paikalla", joten en niin tarkasti seurannut.

#5 Riku Rantanen: Aloitti Jäpen juoksut, oli ulkona hyvä ja sisällä teki kaiken, mitä pystyi. Mielestäni Suomen paras lukkari.

#6 Pasi Nurminen: Oli sisällä tutun vaisu. Ihmentyttää, minne se Nurmisen viime kauden uskomaton lyöntivire on hävinnyt. Ulkona oli positiivinen yllätys. Heti alussa yksi nerokas heitto, jossa näytti, että heittää kakkoselle, jolloin lyöjä lähti ykköselle, mutta Nurminen heittikin ykköselle ja poltti lyöjän. Muutenkin ulkokentällä vahva. Yksi moka, jonka paikkasi hyvällä sukelluksella perään.

#7 Jukka-Pekka Salonen: Oli mielestäni yksi parhaista, jopa toiseksi paras sisällä. Vaihtoi todella hyvin, jopa täydellisyyttä hipoen. Ja itse kipitti hyvin, mutta ei tainnut saada tuotua yhtään. Yksi nukahdus, jossa otti täysin tyhmän palon. Tuli hyvä lyönti ja Juke lähti hipsimään kohti kolmosta, mutta koppari haki pallon ja Juke ei tajunnut asiaa, vaan paloi kolmoselle. Ulkona paras. Otti uskomattomia koppeja Vellu Hakolan takana!

#8 Jyrki Borenius: Ei päässyt lyömään kovin montaa kertaa ilmeisesti jonkin näköisen jalkavamman takia. Viimeinen lyöntikerta, niin linkkasi ykköselle ja siitä eteenpäin joutui linkkaamaan aina kolmoselle asti ja Boren peli oli pelattu. Ulkona tappokäsi ja taisteli hyvin. Haki yhden pallon joesta minun näkemäni mukaan.

#9 Velí-Matti Hakola: Sisällä pääsi tällä kertaa useammin lyömään, kuin yleensä, mutta kannattaa harjoitella vielä paljon lyöntejä, ennen kuin tulee lyömään. Ulkona oli kuitenkin ihan kohtalaisen hyvä. Häntä ohjeistetaan todella hyvin ja olen aivan varma, että hänestä kehittyy saman tasoinen pelimies, kuin Sami Partanen oli viime kaudella.

Jokerit:

Oskari Joki: Oli sisällä todella hyvä. Minun mielestäni joka kerta kentälle, joten kärkilyöntiprosentti 100%. Kun joutui ulos, oli ikävä kyllä todella epävarma ja hän "antoi" ainakin yhden juoksun epävarmalla pelillään. Kuitenkin ymmärrettävää, koska joutui yllättäen ulos.

Timo Lehtonen: Sysipaska. Täysin onnettomia lyöntejä. Jaakko Repokin on parempi. Jokainen lyönti niin ylös, että meni kopiksi. Yksi onnistunut lyönti, jolloin Salonen nukkui. Minun mielipiteeni on, että Kalmarin ääneksi apupelinjohtajaksi.

Simo Eerikäinen: Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä. Kentän kunkku! Paras pelaaja sisällä. Lähes jokaisella lyöntikerralla ainakin yksi onnistunut lyönti! Minun laskujeni mukaan 1+4 ja toi 2 ja ~10 kärkilyöntiä. Kyllä täytyy olla onnellinen, että tämä pesäpallon Kuhta (heh, mikä vertaus), pelaa Järvenpään Pesiksessä. Kautta aikojen paras pelaaja.

Pelinjohto: Oli totuttuun tapaan hiljaa. Nyt ei ollut näkyviä virheitä.

Oli mukava olla katsomassa ensimmäistä varsinaisella peliajalla hankittua voittoa.

Saisikohan jostain JäPen pelipaitoja?

EDIT: lisäyksiä
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Synkkääkin synkempi uutinen: Tokkarille puhkesi ilmeisesti lautaskammo eilen Saarikentällä, 5 juoksua väärillä. Kiintoisa alku lomalle - tiistaina tarkoitus on katsoa vierasottelua perivihollista vastaan Seinäjoella. No, ainakin on motivaatiota juhlistaa kesäloman alkua, suruunsahan sitä juo yhtä iloisesti kuin iloonsa... No, eihän tässä tietysti vielä pidä heittää kirvestä kaivoon yksittäisen ottelun perusteella ja vuokramarkkinoilta on epäilemättä löydettävissä hyviäkin vaihtoehtoja, mutta juuri nyt tuntuu karulta. Kerrankin oli Jymyllä edellytykset kunnossa ja joukkue hienoissa asemissa syyskautta ajatellen.
 
Järvenpää- Hyvinkää

Koko peli oli täyttä paskaa. No ei ihan, mutta hyvin lähelle. Ainoa piristävä asia oli Rantasen lyödyt juoksut. No uusi pelinjohtaja Sami Sirviö oli alussa hyvä piriste, mutta hiljeni jossain vaiheessa. Kuinka joukkueessa voi olla tuollaisia tunareita, kuin Jyrki Borenius? Ensin tapahtui se, mitä olen pelännyt: Kolme laitonta peräkkäin! Normaalisti olen pitänyt "Borea" varsin hyvänä heittäjänä, tänäänkään heitot eivät olleet huonoja, mutta kun ei voinut olla sen vertaa huolellisempi, että olisi pitänyt pallon räpylässä, ennen kuin ottaa sen sieltä pois eikä heitä sitä ennen palloa maahan rällästä.

Typerin taktinen teko oli vaihtaa Vihtkarin ja Kokkosen paikkaa sisäpelissä. Kyllä tässä vaiheessa pitäisi jo tietää, että KOKKONEN EI OSAA VAIHTAA. Poltti Vihtkarin liian monta kertaa kakkoselle.

Oliko Juke Salosella jokin loukkaantuminen, kun ei päässyt lyömään?

EDIT: typo
 
Viimeksi muokattu:

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Pori-Rauma 2-0 (Naiset)

Tuli tuossa käytyä Porin pesiskentällä seuraamassa vaihtelevassa säässä melko huonontasoisen pesäpallopelin. Porilaiset olivat hieman aktiivisempia ja saivat kolmostilanteita enemmän, mutta molemmat joukkueet antoivat sellaisia lahjajuoksuja, että hohhoijaa. Mitää kaunista peliä se ei ollut muuten kuin eräiden kauniiden pesäpallottarien johdosta.

Tärkeät pisteet jäivät Pesäkarhuille 2-0 lukemin, ja jaksot menivät kotijoukkueen hyväksi 4-3 ja 2-0. Porin parhaita Kaisa Kärkkäinen & Hannamari Kaario ja Raumalta mieleen jäivät entiset porilaiset Johanna "Jonne" Nieminen sekä Tytti Lamppu-Nurminen. 1330 katsojaa näki suhteellisen tylsän paikallispelin.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Viestin lähetti punasydän
Järvenpää- Hyvinkää

Koko peli oli täyttä paskaa. No ei ihan, mutta hyvin lähelle. Ainoa piristävä asia oli Rantasen lyödyt juoksut. No uusi pelinjohtaja Sami Sirviö oli alussa hyvä piriste, mutta hiljeni jossain vaiheessa. Kuinka joukkueessa voi olla tuollaisia tunareita, kuin Jyrki Borenius? Ensin tapahtui se, mitä olen pelännyt: Kolme laitonta peräkkäin! Normaalisti olen pitänyt "Borea" varsin hyvänä heittäjänä, tänäänkään heitot eivät olleet huonoja, mutta kun ei voinut olla sen vertaa huolellisempi, että olisi pitänyt pallon räpylässä, ennen kuin ottaa sen sieltä pois eikä heitä sitä ennen palloa maahan rällästä.

Typerin taktinen teko oli vaihtaa Vihtkarin ja Kokkosen paikkaa sisäpelissä. Kyllä tässä vaiheessa pitäisi jo tietää, että KOKKONEN EI OSAA VAIHTAA. Poltti Vihtkarin liian monta kertaa kakkoselle.

Oliko Juke Salosella jokin loukkaantuminen, kun ei päässyt lyömään?

EDIT: typo



Ei mitenkään paska peli.Hyvinkää on vaan kerta kaikkiaan kovassa vireessä.Muutenkin olen eri mieltä melkein kaikesta.
Sirviö muuten ei ole pelinjohtaja,vaan jonkilainen kakkospelinjohtaja.Takoituksella istuin koko pelin ihan JäPen penkin tuntumassa.Käytännössä Sirviö laati kaikki taktiset kuviot ja Kalmari kuunteli ohjeet naama norsunvitulla ja oli hiljaa.Viuhkaa kyllä piteli.
Borelta kyllä huono päivä,mutta yksi peli ei tee miehestä tunaria.Borea arvostan myös siksi,että hän pelasi yhtenä harvoista Kinnarissa jo ykköstä ja palasi sitten tauon jälkeen Jenkeistä takasin ruotuun.No,mokasi kyllä tämän voittomahdollisuuden.
Minä olen pitkään ihmetellyt miksei kokeilla Vihtkaria ykkösenä ja Kokkosta vaihtajana.Kokkonen osaisi kyllä vaihtaa,mutta jostain syystä pantiin lyömään alyttömään paikkaan ahtaalle kakkospuolelle.Ja Purrohan löi pari kertaa suoraan kakkoselle,johon Vihtakari oli etenemässä.Uusi yritys tänään vaan.Pystäriä väliin ja pientä.
Tänään Kinnarissa vieraana sitten valtakunnan kovin etukenttäpari Kohonen-Partanen.Hieno peli tulossa ja tunnetusti kauniilla säällä paikalla on paljonkin katseltavaa.
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Jep, Kinnari kutsuu. Kävin sunnuntaina Vimpelissä katsastamassa Saarikentän ja ottelun. Ensimmäinen jakso oli perin jännittävä, toisella jaksolla piti Mäntymaan viimeinen sivallus ajotilanteessa sössiä jokeen ja menettää jo likipitäen varmoilta näyttäneet kolme pistettä. Mutta ehkäpä tänään nähdään sellainenkin ihme, että täysi pistepotti jää sammakkolammikon rannalle.

Riku Rantanen oli Vimpelissä huono. Jatkuvasti matalia tai muuten vääriä syöttöjä, ja pelin kruunuksi ajotilanteessa kolme perättäistä laitonta. Järvenpään pelissä parasta antia oikeastaan oli Pasi Kokkosen ja Antti Vihtkarin työskentely kärkikaksikkona. Kokkosellakaan ei tosin ollut paras päivänsä takakentällä, mutta sisäpelitonttinsa mies hoiti hyvin. JäPen suurin ongelma on edelleen kotiuttajien puute. Toinen pulmallinen seikka on se, että sisä- ja ulkopeli ei voi ikinä toimia moitteettomasti samassa pelissä.

Neljästä viime pelistä kolme voittoa ja muutenkin selkeästi piristyneet otteet valavat uskoa tähän taistoon - Vimpelissäkin Järvenpää oli kotijoukkuetta edellä useimmilla osa-alueilla.

Täytyy toki muistaa, että Kitee on hieman kovatasoisempi vastus kuin Vimpeli.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Näin sitten kävi että minäkin näin pitkästä aikaa Superpesistä paikan päällä. Koska (vähäinen) lajiasiantuntemus on päässyt katoamaan vuosien varrella, en mitään otteluraporttia tähän ala kyhäilemään. Sen vaan kerron, että olipa mukavaa pitkästä aikaa katsella kansallispeliämme kentän laidalta.

Paikkana oli Varkaus ja Kämärin tekonurmikenttä, otteluna Puijon Pesis-Oulun Lippo. Monikaan pelaaja ei juuri mitään sanonut, lähinnä tutuin nimi oli yhden kauden Juvan Pallossakin viihtynyt jokeri Sami Joukainen. Yleisöä puolipilvisessä poutasäässä pelattu ottelu veti reilut 1200, joka olikin varsin mukavasti. Paljon enempää ei katsomoihin kaiketi olisi mahtunutkaan. Ainoa huonompi homma oli se, että talvisin tekojääratana toimivan Kämärin katsomo oli melkoisen kaukana kentästä, joten pelitapahtumien havainnointi hieman vaikeutui.

Puijo vei ottelun puhtaasti 2-0 (7-4, 2-1). Minuun teki vaikutuksen Puijon n lukkarin toiminta, muutama erinomaisesti haistettu kärkkyjä paloi nopean heittokäden toimesta (kai tälle on joku virallisempikin termi?). Lisäksi toki Sami Joukaisen komea läpilyönti, joka ajolähtötilanteessa poiki neljä juoksua, oli loistava osoitus miehen hurjasta kunnosta.

Avausjaksolla nähtiin melkoinen juoksujuhla, en itse muista koskaan nähneeni yhtätoista juoksua yhden jakson aikana. Osittain tähän vaikuttivat molempien joukkueiden huolimattomuusvirheet ulkopelissä. Jakson ratkaisi jo aikaisemmin mainitsemani Sami Joukaisen kanuuna, joka puhkaisi Lipon ulkokentän täydellisesti. Kolme miestä juoksi kotiin ja Joukainen itse kunnarin. Joku katsomon känniääliökin syöksyi kentälle onnittelemaan kunniajuoskun tekijää. Paikalla oli jopa kaksi polkupyörin varustautunutta poliisiakin, mutta humaltunut sankari sai rauhassa palata katsomoon.

Toisella jaksolla molempien ulkopeli selvästi tiivistyi, eikä juoksuja tuntunut juuri millään tulevan. Oulu siirtyi johtoon kuopiolaisten töpeksittyä täydellisesti (tai näin ainakin kuvittelin tilanteen tapahtuneen). Varman näköinen palo tuhraantui liian lepsuun heittoon, jota vastaan tullut lukkari ei ennättänyt kotipesään ajoissa. Viimeisellä mahdollisella hetkellä onnistui Puijon kuitenkin kääntää ottelu edukseen, jälleen Sami Joukainen asialla. Lyöty tasoitusjuoksu ja Heikki Litmasen onnistunut välilyönti riittivät kääntämään jakson PuPe:n voitoksi 2-1.

Kaiken kaikkiaan ilta Varkaudessa oli onnistunut. Tapahtuma oli hyvin järjestetty, kuuluttaja oli hyvä ja ottelu jännittävä. Ainakin nyt kateissa ollut kiinnostus pesäpalloon löytyi uudelleen. Pitääpä tarkkailla sarjaohjelmia, josko muuallakin ehtisi kauden mittaan vierailla.

Puijon Pesis mestariksi!
 

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
Jospa minä sitten

Nähtiin mikkeliläisen heimoveljeni kanssa mielenkiintoinen superpesismatsi. Puijo jatkaa hyviä otteitaan, joukkue taistelee sitkeästi sijoista 1-4. Samalla sivullekirjoittaneesta on tulossa varsinainen GH, olihan tämä jo seitsemäs paikanpäältä nähty PuPen ottelu tällä kaudella. Tällä menolla ennätykseni, nousukauden yhdeksän matsia jää helposti unholaan.

Kyhätään nyt jotain pientä raporttia;

Avausvuoroparissa kumpikaan joukkue ei ihmeitä esittänyt. Oulun kärki tapettiin varmasti ennen kolmospesää, mm. Lahtinen haki Tervosesta kärpäsen. Puijokaan ei ihmeitä esittänyt, Perttulan vaihtopeli ei toiminut ollenkaan. Kemilän? varma tappoheitto kakkospesälle meni maisemiin ja Puijolle helppo avausjuoksu.

Seuraavassa vuorossa nähtiinkin juoksujuhlaa. Lippo iski kahdesti merkatuilla väliin, kolmas tuli heti perään Lehtolan harhaheiton turvin. PuPe vastasi välittömästi, Lahtinen löi laittoman jälkeisen vapaan lyönnin kakkosrajasta maisemiin. Tulosena 1+1.

Jakso ratkesi seuraavassa vuorossa. Lippo löysi jälleen tilaa Lehtolan ja Litmasen välistä ja siirtyi 3-4 johtoon. Hurjassa vireessä oleva Sami Joukainen kuitenkin tyhjensi pajatson loistavalla lyönnillä. Pallo kakkosjatkeelta maisemiin ja kenttä rullasi. Neljännen vuoronsa Lippo aloitti hankalasta paikasta, miehiä jätettiin heti väliin, ja kun kärkikään ei toiminut oli jaksovoitto isänille selviö.

Toinen jakso oli molemmilta joukkueilta sisäpelin osalta melkoista puuroa. Molempien ulkokenttä pelasi loistavaa liikkuvaa peliä. Puijon kärki toimi Perttulaan asti, joka pelasi tasoonsa nähden surkean ottelun. Kuopiolaisista Lipon sisäpeliä terrorisoi mainiosti jälleen pelannut Sami Haapakoski, sekä inhottavan matalaa syöttänyt lukkari Lahtinen.

Ratkaisut tulivat vasta loppuhetkillä. Lipon Kemilän merkattu kotiutuslyönti kolmosjatkeelle jäi vajaaksi ja Heikki Litmasella oli aikaa heittää pallo rauhassa kotipesään. Aikaa oli ilmeisesti liikaa, sillä pallo jäi pari metriä vajaaksi, Vehkaperä kirmasi kotiin.

Puijo kuitenkin näytti osaavansa pelata paineen alla. Nopea tilanteen rakentelu Joukaiselle, joka hidastetullaan toi varman tasoituksen. Rohkeasti merkki oli päällä toisellakin lyönnillä, tällä kertaa täpärä palo kotipesään. Lahtisen ja Lehtolan vaihtopeli toimi, jokeri-Joukainen saatiin kolmoselle. Tällä kertaa Hese Litmanen paikkasi virheensä. Merkattu lyönti kauniisti väliin ja Puijo johti 2-1. Oulu ei saanut tasoittavallaan edes kolmostilannetta.

Hajahuomioita;
- Haapakoski oli jälleen man of the match. Sikke liikkuu isolla alueella ja hakee palloja todella kaukaa. Tappoheitot lähtevät varmasti ja tervävästi.
- Haatajan vaihtopeli on vireessä. Tälläkin kertaa pystymaila puhui ja Haapakoski sinkosi eteenpäin.
- Kotiutusosasto edelleen pelottavan paljon Joukaisen varassa, Samille tulee väistämättä vielä huonojakin hetkiä, mikä näkyy tulostaululla välittömästi.

Näin. Puijo taistelee runkosarjan kärkisijoista. Mestaruuden puolesta en uskalla liputtaa. Lehtola ja Litmanen ovat vaarallinen parivaljakko ulkona, kotiutusosasto liikaa Joukaisen varassa. Kärki ja kotiustusjokeri ovat tällä hetkellä valtakunnan parhaat. Tämä ei kuitenkaan taida loppuotteluun asti riittää. Veikkaankin, että Puijo nähdään syksyllä pronssiottelussa, toivottavasti ottelun jälkeen mitalit kaulassa.
 
Viimeksi muokattu:

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Tulipa nähtyä intensiteetiltään, tapahtumiltaan, dramatiikaltaan ja tunnelataukseltaan kertakaikkisen loistava matsi eilen Järvenpäässä.

Eka jakso oli KiPan heiniä ja ajattelin jo että taas tätä samaa huttua.

Toiselle jaksolle isännät saivat kaivettua henkeä, osaamista ja onnistumisia sen verran, että jouduttiin superiin ja kotiutuskisaan, jossa Kitee oli taas omaa luokkaansa.

Järvenpäällä on kyllä joukkueessaan jotain vialla henkisellä puolella. Jotenkin sellainen viimeinen yritys, tarkkuus ja huolellisuus tuntuu unohtuvan liian usein jonnekin kentän ulkopuolelle. Lisäksi on toki viihdyttävää mutta ei anna kovin ammattimaista kuvaa jos ulkopelaajat tiuskivat ja rähjäävät toisilleen pelin kuluessa. Lukkarin ja siepparin pitäisi myös pystyä jollakin tasolla pelaamaan yhteen. Eilen ei sellaisesta ollut Rantasen ja Nurmisen välillä hajuakaan.

KiPa puolestaan ei millään meinannut pystyä sulattamaan sitä että se häviää toisen jakson, minkä seurauksena etenkin Kohonen kunnostautui stand-up-koomikkona, jota tointa lukkarin posti muistuttaa toki usein muutenkin.

Keltaisia kortteja päästiin katselemaan molemmin puolin, pienimuotoista käsirysyäkin oli havaittavissa, nähtiin tyylikkäitä läpilyöntejä, kärpäsiä, syöksykoppeja, vääriä tuomioita ja ennenkaikkea jännitys säilyi loppuun asti. Enempää ei pesäpallo-ottelulta voi vaatia.

JäPe tarvitsisi jonkun 'hannujortikan' joka laittaisi joukkueen pelaamaan omalla tasollaan, nyt kun pudotuspelipaikka on karkaamassa lopullisesti.
 

Tunkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flonaldo imee.
Heti, kun MTV3:n urheilutoimitus hoksasi, että Seinäjoki on sarjan yllättäjäjoukkue, J.Porttilalla alkoi olla asiaa. Näky olevan Tulosruudun inserttiä laatimassa... "Miten te voitte olla?... Miksi juuri te?.." Skandaalinkäryä Pohjanmaalla. Japa tietää kyllä.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Viestin lähetti Tunkki
Heti, kun MTV3:n urheilutoimitus hoksasi, että Seinäjoki on sarjan yllättäjäjoukkue, J.Porttilalla alkoi olla asiaa. Näky olevan Tulosruudun inserttiä laatimassa...
Oma huomioni keskittyi siihen, että ensimmäistä kertaa näin Porttilan tekemän jutun, jonka haastatteluissa mies ei itse ollut kuvissa lainkaan. Ehkä Jartsa on saanut turpaansa tai muuten vain niin pöhöttynyt kesäreissuillaan, että ensimmäistä kertaa kuvaaja katsoi parhaimmaksi olla tottelematta herra Porttilan rajausmääräyksiä.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Viestin lähetti Shayne
Oma huomioni keskittyi siihen, että ensimmäistä kertaa näin Porttilan tekemän jutun, jonka haastatteluissa mies ei itse ollut kuvissa lainkaan. Ehkä Jartsa on saanut turpaansa tai muuten vain niin pöhöttynyt kesäreissuillaan, että ensimmäistä kertaa kuvaaja katsoi parhaimmaksi olla tottelematta herra Porttilan rajausmääräyksiä.

Saman huomasin minäkin. Säikähdin jopa. Yksi syy saattaa olla se, että Porttilan silmäpussit ovat olleet normaalia pienemmät, joten häntä ei olisi ruudussa kukaan tunnistanut. Perus-Porttilaa kuitenkin, joku salaliitto tässä on takana.
 

Hordi24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Viime perjantaina tuli todistettua toinen pesispeli paikanpäältä tällä kaudella. Vastakkain oli Vimpelin Veto ja Seinäjoen Mailajussit, olin muuten ekaa kertaa peliä katsomassa legendaarisella Saarikentällä!
Ottelusta oli odotettavissa hyvinkin jouksurikasta ja sen takia tuli tehtyä pari suurinumeroista tulosvetookin ennen peliä. Ja niinhän siinä sitten kävi että mitään ulkopelijuhlaa ei todellakaan nähty ja jo ensimmäisen jakson ekassa vuoroparissa Vedon Jaatinen (etunimi jo unohtunut) löi pallon kuuluisaan jokeen.

Samanlaisena ottelu sitten jatkui koko ajan ja eka jakso kirjattiin Vedolle 11-7. Toinen jakso meni siten juuri niinkuin pitikin ja Jussit pystyi hyvin estämään läpilyönnit ja siinä samassa itse tekemään mukavat kahdeksan juoksua! Toinen jakso siis 1-8.
"ynnäämällä" jaksot saadaan tulokseksi 12-15, joka sattui löytymään myös allekirjottaneen tulosvetolapusta!

Molempien voitettua jakson mentiin siis supervuoroon, jonka Veto aloitti sisällä. Yksi Vedon pelaajista (taas nimi hukassa) löi jokeen ja sen kautta Veto sai tukevan tuntuisen 3-0 johdon...
Enempään ei Veto pystynyt ja Jussit tuli sisälle siis kolmen juoksun takaa-ajo asemassa. Se ei kuitenkaan ollut liikaa ja 3-1 tilanteessa lyöjäjokeri Jere Dahlström tuli mailan varteen ja ekalla kavensi tilanteeksi 3-2. Toisellaan Jere löi keskelle ja Jussipelaaja lähti kakkoselta kolmoselle, helpohkon näköinen tilanne muuttuikin yht´äkkiä Vedon kannalta hyvinkin vaikeaksi kun polttoheitto kolmoselle karkasi pesävahdin käsistä suoraan jokeen... Näin siis siitä Jusseille kaksi juoksua ja ottelu oli päättynyt 1-2 (11-7, 1-8, 3-4).

Kuten juoksuista näkee niin aivan mahtava peli oli kyseessä ja aivan varmasti ei ollut viimeinen peli kun käyn Saarikentällä.
Pelaajista sen verran että Jusseilta onnistui hyvin ainakin lyöjätykin Jere Dahlström ja J-P Soini...
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Jopa on ollut hiljaiseloa tässä ketjussa. Finaalit ovat sentään täydessä käynnissä. Miesten finaalissa pelaavat totutun tylsästi Sotkamo ja Kitee. Onko mestaruus taas menossa Sotkamoon?

Superiin nousi ensi kaudeksi Kouvola ja vaikeuksissa painiva Järvenpää tippui Ykköspesikseen. Kova romahdus vielä viime kaudella finaalissa pelanneelta seuralta. Ei olisi ihme, jos matka jatkuisi saman tien vieläkin alemmaksi. Taloushuolet ovat ilmeisen vakavat. Ensi kaudeksi voi povata tasaista sarjaa, sillä Kouvolassa panostetaan sarjassa säilymiseen tosissaan ja muut edellisen kauden nousijat ovat taas vuoden kokeneempia.

Manse PP:n nousuyritys Ykköspesikseen kariutui viime vuoden tapaan Suomensarjan lohkofinaaleissa. Jokioinen oli parempi suoraan voitoin 2-0. Naisissa sen sijaan Pispalan Pesis nousi toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ja seurallla on kovat tavoitteet pelata naisten Superia muutaman vuoden sisällä. Syytä olisikin saada aikuisten pääsarjajoukkue vihdoin myös Pirkanmaalle...
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Kirittäret ei valitettavasti riittänyt tänä vuonna. Lapua vei eilen naisten superpesiksen ensimmäisen loppuottelun jaksoin 2-1. Tänään ratkaiseva toinen voitto tuli samoin 2-1 numeroin ja näin Lapuan Virkiä on naisten pesäpallon Suomen mestari tällä kaudella. Hopeaa siis Kirittärille ja pronssia Porille. Täytyy sanoa, että Lapuan lukkari Sirpa Pollari on aivan huikea pelaaja! Uskomattomia suorituksia esitti Sipe tämänpäiväisessä ottelussa, jonka myötä Lapua SM-kullan vei.

Onnittelut Lapualle kullan johdosta!
 

Jason26

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Blackburn Rovers,Englanti, Tahko
Tututhan finaalijoukkueet ovat taas ratkomassa pystiä.

Oman suosikin Hyvinkään Tahkon aika ei ollut vielä tänäkään vuonna, ehkä sit ens vuonna.
Hopeeta ja pronssia on kylläkin kannettu ranteet vääränä, mut se mestaruus kiertää jostain kumman syystä Pihkalan kentän.
Viimeisimmästä mesturuudesta onkin, jo ehtinyt kulua reilut parikymmentä vuotta.
Parempia aikoja ootellessa...........

-All my support to the Pelicans lads-
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sotkamon Jymy=Pesäpallon Neuvostoliitto

Tämä yhteenveto on helppo tehdä kun on seurannut Jymyn otteita 2000-luvulla.

Tänä vuonna Jymyn junioripitoisen ja kokemattoman oman kylän poikien ei pitänyt päästä finaaliin, mutta entäs nytten? Toni Kohonen, Jimi Heikkinen, Markku Hylkilä. Pesäpalloa seuraavat tietävät näiden miesten suuruuden ja täksi kaudeksi he jättivät Jymyn.

1. finaali oli piinaavan jännittävä hermojaraastava trilleri, todella hyvää mainosta pesäpallolle. Jymy venyi ja vanui voittoon ja sai ensi viikonlopulle kaksi ottelupalloa, mutta matsithan pelataan Kiteellä. Vain Neuvostoliitto pystyy kääntämään tämän(kin) tilanteen kultajuhliksi
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Uskomatonta että jälleen kerran runkosarjan ylivoimainen ykkönen ja sanokaa mitä sanotte, Suomen ylivoimaisesti paras naispesisjoukkue Kirittäret hyytyvät finaalissa. Viimeksi näin kävi Poria vastaan.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Naisten finaaleissa huomasi hyvin mitä eroa on lukkarilla ja lukkarilla. Pollari pystyi sekoittamaan Kirittärien sisäpelin ja kotiusyritykset oikeastaan kokonaan, kun taas Harjun päätehtävä oli saada syöttö pysymään lautasella. Jokohan ensi kaudella Kirittärien lukkarina nähdään Heli "jounintyttö" Mutikainen. Erinäisten asiantuntija-arvioiden mukaan olisi pystynyt samaan mihin Harjukin tällä kaudella..
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Mahtavaa Kitee!! Todella hieno nousu voittoon kuilun partaalta! Huomenna onkin sitten todella hyvä mahdollisuus pokata Suomenmestaruus kultamitalit kaulaan! Varsinkin, kun huominenkin peli pelataan Kiteellä!!

En nyt pysty kovinkaan järkevään kirjoitteluun, niin mahtavissa fiiliksissä tässä ollaan juuri kotiuduttu Rantakentältä.....!
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Kitee osoitti tänään todellista taistelutahtoa. Huomenna on ilo ylimmillään, mikäli KiPa voiton nappaa. Ei voi muuta, kuin ristiä sormet ja toivoa parasta.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Voi perkele, ku piti päästää KiPa vielä leikkiin mukaan... Eipä sillä, että monikaan olisi uskonut Jymyä edesfinaaleihin, mutta kyllähän SM-kulta olisi kova juttu. Jarmo Heikkinen oli loistava takakentällä. Vituttaa...
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Onnittelut Sotkamoon Suomen mestaruudesta, jälleen kerran. Sanattomaksi vetää. Jarkko Kokon huikea läpilyönti ratkaisi ottelun Jymylle. Valitettavasti Kiteen on tyytyminen hopeaan. Ensi vuonna sitten paremmalla onnella.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kokko on loistava! Hyvä homma, että mestaruus tuli nuorella joukkueella. Neljä perättäistä kultaa on kova sana. Onnea maailman parhaalle pesäpallojoukkueelle!
 

Pusacher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Leijonat, Zidane.
Hahaa! Loistavaa Jymy! Kyllä on upeat fiilikset! Mahtava voittamisen kulttuuri! Sotkamon Jymy on legenda!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös