Perä tielle, eli parhaimmat autoilu/autokoulumuistosi

  • 4 069
  • 44

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Minähän olen tunnetusti Suomen Paras Autokuski. Pari kertaa ollu auto lähes nelsterissä (asfaltilla siis) mutta enhän olisi paras, ellen olisi turvallinen myös suurilla tilannenopeuksilla.

Ensimmäinen kerta kun ajoin luonnollisilla liukkailla (kävin siis kesällä autokoulun ja liukkaat) oli melkoisen mukavaa. Käytiin nimimerkki Afanin ja pikkuveljeni kanssa kattomassa Forssassa Ahmojen ottelu. Menomatkalla ei ollut lunta vielä maassa. Kun ottelu oli ohi, sitä oli noin 5-10 senttiä. Kertaakaan en ollut ajanut sellaisessa kelissä, mutta koska olen universumin suurin rallikuski pystyin ajamaan ihan normaalein (rajoitustenmukaisin) vauhdein takaisin Hyvinkäälle. Onneksi aamulla oli laitettu talvikumit alle.

Intistä taisi olla ennätys kotiin jotain 1 tunti 40 minuuttia, monasti suoritettuna. Siis Vekaralta Hyvinkäälle, matkaahan siinä on noin 200 kilometriä josta suuri osa pikkutietä, ja sitten se poliisiystävien rakastama kutostie.

Hauskin liikennöintikokemukseni on varmasti se, kun olin ajamassa kolmostietä Hyvinkäältä Helsinkiin ja noin Järvenpään liittymien kohdalla joku ydinfyysikko päättää kietaista Fiiatillansa nurmialueen läpi vastaantulevien kaistoille. Matkaa seuraavaan liittymään josta olisi päässyt laillisesti toiselle puolelle oli kokonaiset 100 metriä.

Kun sain ajokortin, lähdin seuraavana aamuna Turkuun hakemaan laivalta tyttöystävääni, ja kun olimme matkanneet takaisinpäin noin 100km kaverini huomasi, että käsijarru on päällä. Minä oletin, että autossa oli vaan lastia niin paljon, että kiihtyi hieman heikommin. Autohan oli Volvo 850 2,5l koneella, eli ei se aivan heti hyytynyt siihen käsijarruun, mutta ohitustilanteissa tuntui jotenkin laiskalta...
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Viestin lähetti Tatzka
Omalta osaltani kevät ja kesä ovat vaarallista aikaa. Kauniit naiset kävelevät, rullaluistelevat vähissä ja niin eroottisissa vaatteissa, silmät sitten harhautuvat katsomaan sivulle ja edessä oleva maisema unohtuu. Tästä on seurannut lukuisia läheltä piti tilanteita, pellin kumminkaan vielä rutistumatta.



Älä muuta sano.. On meinaan niin monta kertaa tullut läheltä piti tilanne noiden kadulla kävelevien kaunistusten takia. Ja nimenomaan kun on kesä, vähän vaatteita, aurinkoa ja erotiikkaa ja ties mitä ilmassa.

Viime kesänä nimenomaan taisi olla, kun meni hieman toiselle kaistalle auto jopa, kun hieman liikaa katselin taaksepäin. Ei silti tullut onneksi vastaantulijoita silloin. Tietysti liikkennevaloissakin on jäänyt valot huomaamatta, kun on liikaa muualle tuijottanut jne. Niitä tapahtumia on ihan tarpeeksi :p

Kaiken huippu, jos ei puhuta noista naisasioista, niin on ensimmäinen kerta, kun tartuin auton rattiin autokoulussa. No se oli kevätaikaa ja minä en ollut aiemmin koskenutkaan autoon. Olisi ollut toki mahdollisuus, mutta minua ei ihme kyllä kiinnostanut silloin autot tippaankaan. Tosiaan kun oli tämä ensimmäinen ajokerta alkamassa porilaisen tehtaan isolla parkkipaikalla ja paikka paikoin oli vielä lunta, niin olisi se nyt pitänyt arvata kuinka käy. En osannut käsitellä autoa yhtään ja se alkoi menemään yhtä pienehköä lumihankea pitkin kohti huippuaan. Opettaja siinä vieressä painaa hampaat irvessä jarrua ja olen hieman eh nolona. Lopulta tilanteessa en osaa muutenkaan toimia, niin annan auton liukua takaisin tasaiselle maalle. Eli loppu hyvin, kaikki hyvin, heh.

Sittemmin autoilu on mennyt hieman paremmissa merkeissä - naistuijotuksia huolimatta. Kertaankaan en ole kolaria ajanut, enkä sakkoja saanut. Läheltä piti tilanteita on ollut noin viitisen kappaletta näiden melkein kolmen vuoden aikana, kun olen ajokortin omistanut.
 

Pihvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, ÄTPPOMK, Everton FC, Canucks
Jep, kortti ollut vasta 8kk ja pari kertaa on tullut pieniä ongelmia:

-Heti kun sain kortin tiistaina, niin heti keskiviikkona oli pakko lainata autoa muutamaksi päiväksi kun lähdimme kaveriporukalla mökille.. hmm.. syömään makkaraa ja laulamaan partiolauluja nuotiolle. No, lähtö venyi harvinaisen pitkälle koska silloin taisi olla se Liverpool-Haka-matsi joka tuli telkkarista. Perille päästiin hyvin myöhään, jolloin oli jo säkkipimeää. Autossa jengi oli tietysti aivan päissään. Perillä mökin omistaja äkkäsi, että eihän siellä ollut ollenkaan puhdasta vettä, joten sitä oli pakko hakea n. 500m päästä. Päissään kun olivat, niin pakkohan sinne oli autolla päästä. Takaisin tultaessa yritin hienosti peruuttaa siihen auto"parkkiin", joka oli sellainen parin puun rajaama välikkö. Arvasihan sen miten siinä hommassa kävi, kun ollut liiemmin peruutellut. Takakontin kiinnitys-juttu meni paskaksi ja toinen takavalo pimeni.. Ei ollut helppoa ajella takaisin kaikkien kamat takakontissa, joka ei meinannut pysyä kiinni (joillain remmeilllä sen sai suunnilleen pysymään).

-Toinen ongelmatilanne oli aivan järjettömän teon seurausta: Oli aivan rauhallinen lauantai-ilta viime syksyllä, ja istuimme sitten iltaa kaverillani. Siinä nautittiin erinäisiä virvokkeita, ja porukka oli enemmän tai vähemmän pihalla. Itse olin vähemmän, koska olin autolla liikenteessä. Joku sai sitten päähänsä lähteä pelaamaan futista! Kello oli tässä vaiheessa jotain 2 yöllä. Eipä siinä muuta kun tuumasta toimeen ja menoksi. Toiset halusivat välttämättä kävellä (matkaa kentällä oli n. 3km), ja toiset halusivat välttämättä matkustaa auton takakontissa, vaikka sisälläkin olisi ollut tilaa! Kaksi "isoa miestä" tungettiin sitten Nissan Sunnyn (-89) takaboksiin, ja sisälle tuli minun lisäksi vain 1 tyyppi. Näin koko takapenkki oli tyhjillään. Matkalla sitten joiduin elämäni ensimmäiseen puhallutukseen. Minut pysäytettiin vilkuilla, joten aluksi oli pienet pannarit että mitähän sitä tuli tehtyä. Puhallus meni ihan mukavasti, kun mittarikin näytti nollaa, mutta sitten alkoivat örvelöt takakontissa mekkaloida. Aivan kauhea huuto ja hakkaus kuului, ja poliisit olivat lievästi sanottuna hämillään. Avasin sitten takakontin, ja ihmetykseksemma poliisit repesivät aivan kybällä! Oli nimittäin takakontin pojilta mennyt kossupullo rikki, ja siitä moinen mekastus. Kaverit haisivat aivan viinalle, ja olivat muutenkin aika freesinnäköisiä. Ja kyllä oli poliiseilla hauskaa!! Ihme juttu, ajattelin jo että nyt tulee suunnilleen sakkoja (jotka olisi kyllä maksattanut niillä "salamatkustajilla").

-Toinen juttu ei tapahtunut minulle. Palaamme jälleen kerran Vaasaan ja Rantarockiin, jossa tapahtui kyllä paljon ihmeellisiä asioita. Eräs kaverin kaverini ryyppäsi siellä vikana iltana aina seuraavaan aamuun klo 8:saan. Nukkui sitten kymmeneen ja sanoi että "Nyt lähetään himaan! Mullon karmee darra!!", vaikka olikin vielä aivan kännissä. No, uloshan sieltä alueelta ei päässyt autolla ilman, että meni puhallukseen. Tämä se oli kova kaveri, ja taisteli autolla puhallutukseen saakka, jossa puhalsi 2,4 promillea. Matka päättyi siihen, kaveri putkaan ja kortti hyllylle. Ihmettelen vaan sitä, että se tuli sieltä vielä samana iltana takaisin, ja jopa omalla autollaan. Ja vielä itse ajaen! Miten se saattoi saada sen auton vielä takaisin?? Ikuinen arvoitus..

edit:
Joo, ja ajattelin kruunata urani menemällä siihen "bonus-inssiin" (vai mikä hemmetin lisäajokoe-lieneekään), siten, että kaadaan jotain todella vahvan hajuista viinaa päälleni.. Mitenköhän ajo-opettaja reagoi, jos vielä hoipertelee sopivasti autoon mennessä..?
 
Viimeksi muokattu:

.creep.

Jäsen
Ammatikseni, kun kerran ajelen niin on sattunut jo vaikka mitä.
Noloin tapahtuma sattui pari vuotta sitten kesällä ajaessani vielä pakettiautoa (hiace). Ajoin neljä kaistaista katua poliisiauton perässä. Tämä poliisiauto päätti pysähtyä suojatien eteen(oli vähän pakko, koska viereisellä kaistalla joku oli jo pysähtynyt samaisen suojatien eteen). Minäpä huomasin pysähtymisen liian myöhään ja paniikissa löin jarrut lukkoon. Siitä sitten kumit ulvoen kohti kyttäauton persettä. Pari metriä ennen takapuskuri tajusin irrottaa jarrusta ja kaarsin nurmikon kautta ohi. Vähän hävetti, kun poliisit tuli kyselemään ajokorttia. En sentään saanut sakkoja:D
 

Dick Slasher

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT ♠
Viestin lähetti Jonna79
Uskokaa tai älkää, mutta minulle todellakin on käynyt niin kuin aina vitsaillaan... Olin kääntymässä risteyksessä oikealle kun huomasin kauhean komean uroksen... Oletin edellä ajavan (joka onneksi oli kaverini) lähteneen koska autoja ei tullut. No hänpä ei lähtenytkään ja ajoin suoraan persiiseen... Sen jälkeen olen jostain kumman syystä katsellut eteeni...:p Ja kyllä... olen oikeasti blondi (nyt kyllä brunette)!

Ei nyt oikeesti ole kovin ihmeellistä:D , itse olen suorittanut samanlaisen toimenpiteen, katseeni kohteena tosin oli bella donna
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Minua taas ei haittaa, vaikka vilkuilen välillä minihameiden perään, sillä tiedän tasantarkkaan henkisillä kyvyilläni, missä muu liikenne menee ja näinollen en voi aiheuttaa vaaratilanteita vaikka en kokoajan kiinnittäisi huomiota liikenteeseen.

Muilla autoilijoilla on kyllä välillä ollut lähellä osua minuun, sillä joillekin landepaukuille (eihän muut aja rumilla pakettiautoilla?) Hyvinkään kokoisen metropolin tasa-arvoiset risteykset ovat liian monimutkaisia. Jos joku tietää ko. kaupungin, niin se Uudenmaankadulla ennen Hämeensiltaa oleva parin risteyksen satsi on monille vaikea tajuta. Kuinka se nyt voi olla niin, että oikealta saa tulla auto eteen? Ja koska olen hieman paskiainen luonteeltani oletan, että muutkin autoilijat noudattavat liikennesääntöjä eikä minun tarvitse murehtia vasemmalta tulevien liikkeistä...
 

Tatzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti vilpertti
Minua taas ei haittaa, vaikka vilkuilen välillä minihameiden perään, sillä tiedän tasantarkkaan henkisillä kyvyilläni, missä muu liikenne menee ja näinollen en voi aiheuttaa vaaratilanteita vaikka en kokoajan kiinnittäisi huomiota liikenteeseen.

Muilla autoilijoilla on kyllä välillä ollut lähellä osua minuun, sillä joillekin landepaukuille (eihän muut aja rumilla pakettiautoilla?) Hyvinkään kokoisen metropolin tasa-arvoiset risteykset ovat liian monimutkaisia. Jos joku tietää ko. kaupungin, niin se Uudenmaankadulla ennen Hämeensiltaa oleva parin risteyksen satsi on monille vaikea tajuta. Kuinka se nyt voi olla niin, että oikealta saa tulla auto eteen? Ja koska olen hieman paskiainen luonteeltani oletan, että muutkin autoilijat noudattavat liikennesääntöjä eikä minun tarvitse murehtia vasemmalta tulevien liikkeistä...

No ex-tyttöystäväni isä oli juuri kuvailemasi kaltainen "landepaukku", joka ajeli Toyotan Hiacella. Maaltahan hän kotoisin oli ja Vaasassa ajellessamme muuton yhteydessä törmäsimme lukuisiin vaaratilanteisiin. Isommassa risteyksessä käännyimme suoraan vastaantulevan liikenteen kaistalle ja sieltä ei päässyt korokkeiden takia edes pois. Tasa-arvoisissa risteyksissä kiisimme oikealta tulevien eteen jne. Tarvitseeko sanoa, että seuraavalla kerralla minä olin kuskina ;)
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
"Hankirallia"

Viime vuoden helmikuussa olin viemässä kaveria baarireissultaan kotio (olin siis juoppokuskina ja tämä tapahtui siinä kahden aikaan yöllä). No, sain heitettyä ko. kaverin kotio, joka asuu "korvessa" (siis saman kunnan alueella toki, mutta kaukana kaikesta). Mökkitiellä oli lunta kivasti ja muutenkin tie oli hiljainen, joten päätin kokeilla "hankirallia" Escortillani.

Kivaa oli, kunnes löysin itseni penkasta. Pakkasta oli jonkun verran eikä tietoakaan avunsaannista. No, eikun isälle soittamaan kahden aikaan aamusta että "et viitsis tulla hinaamaan mua täältä penkasta?" No, kirosanojen tauottua isäni suostui (ihme sinänsä).

Puolen tunnin kuluttua tuttu auto saapui ja huokasin helpotuksesta; vihdoinkin apua! Mutta eivät vaikeudet siihen loppuneet; kummankaan auton tavaratilassa ei ollut hinausköyttä!! :mad: No, ei muutakuin isukki ajoi takas sivistyksen pariin ja huoltsikalle ostamaan hinausköyttä.

No kotvasen kuluttua vihdoin ja viimein pääsin penkasta; auto oli suht ehjä ja minäkin selvisin (onneksi) henkisillä kolhuilla. Täytyy kiittää luojaa, ettei ketään tullut vastaan, muuten seuraukset olisivat olleet toisenlaiset.. :rolleyes:

Siinä tuli vietettyä "mukava" talviyö kylmässä ja muutenkin väsytti (sekä v*tutti) ihan kohtuullisesti. Sellainen oli minun ensimmäinen ja viimeinen hankiralli-kokemukseni. :o
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tässäpä nämä:

- Kortti pari kuukautta taskussa ja räntasateessa 1000. kilometrin reisulle. Kaikki meni ihan ok, kunnes sitten viisi kilometriä ennen kotiovea päätin ajaa liikennemerkkiin, tosin hiljaisella vauhdilla. Toinen etuvalo ei kestänyt sitä, ei muita tappioita.

- Sama talvi, tapahtumapaikkana kylätie. Heitin pikkusiskoni serkkujemme luo ja paluumatkalla sisäinen ritari ässäni heräsi. T-risteys ja hyvä näkyvyys, tässähän on selkeä käsijarrukäännöksen paikka! Ongelmaksi muodostui lähinnä jäinen tie ja sen päälle kerääntynyt loska, käännös meni hiukan pitkäksi ja ulostuttani autosta totesin takapyörien sijaitsevan lumipenkassa melko tiiviisti. No, ohi ajoi melkein heti joku kyläläinen traktorillaan ja saatiinhan se auto sieltä ylös melko helposti. Minulle on jäänyt elävästi mieleen isännän ilme, kun hän katseli jälkiä mietteliäästi ja totesi viimein, että "kyllähän mekin nuorena..."

Noloa tämäkin: Melko tarkkaan vuosi sitten olimme ajelemassa parilla autolla kohden Suomen ankeinta kaupunkia, Karkkilaa. Tiesin nykyisen vaimoni köröttelevän muutaman minuutin etumatkan päässä autollaan ja kohta sainkin hänet kiinni. No tietenkin ohi oli päästävä, varsinkin kun alla on upouusi työpaikan auto ja minä olen MIES. Ei muuta kun nasta lautaan ja ohi. Loput saatte arvata, anna kuitenkin hiukan vihjeitä: 80-alue, mittarissa 130 (tutkassa 122) ja valkoinen Mondeo vastaantulijoiden joukossa. :rolleyes:
Kortin sain pitää, mutta seuraavasta tilistä ei paljon käteen jäänyt.
 

hamy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, LA Kings
Hauskin tai noloin on kyllä kun heitin kaverin kotiin koulusta, enkä katsonut taakseni pakitaessani pois pihalta. Yhtäkkiä vaan hirveä rysäys ja kun nousen ulos katsomaan huomaan että kaverin muovinen postilaatikko ihan rikki. Olin onnistunut peruttamaan siihen sitten. No onneksi autolle ei käynyt pahasti. Mutta laatikko piti korvata. :)
Toinen oli Tammisaaressa, olin kaverin kyydissä ja meitä oli autossa seitsemän. No yhtäkkiä poliisit pysäyttää ja tulee katsomaan ja torumaan. No poliisi ei onneksi osannut sanaakaan suomea ja kuski sanoi ettei osannut ruotsia. No ei saanut poliisi mitään tehtyä, sanoi vaan huonosti murtaen että täme ei ole taksi ja lähti pois ja matka jatkui
 

CaarloK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ympyrä ja nuoli

siitä alkaa huoli...

Näitä hassunhauskoja tapahtumia on ollu viimeaikoina ihan kiitettävästi:

Joulun jälkeen tykittelin pohjosesta kohti etelää, no kävi sitte siinä Pellon kieppeillä niin kivasti että laturi laukes - ei muuta kun nokka kohti Rovanimee. Ajovalothan hajos tietenkin alijännitteestä, no ei muuta kun sumarit päälle ja matka jatkuu. n 5 km ennen rovaniemee sitte loppu akustakin vikat paukut ja ei muuta kun hinuri paikalle ja ittelle taksi... No seuraavana päivänä matka kohti kotia...

Kuukausi tästä Raumalta kohti Helsinkiä kunnon rapakelissä, tokihan pyyhkijöiden moottori pamahti Huittisten kohdalla - oli mahtava ajella <200 km pysähtyen 10 km välein pyyhkii tuulilasia...

Tässä päivä kaksi sitten tuli lappu himaan, hihnan vaihdon suositus väli on tiputettu 120 k km:stä 60 k km:in, ai perse kun sapettaa, eikä auta olla vaihtamatta, muuten taitaa matka tyssätä mun tsägällä pelloon tms mahtavaan paikkaan viikonpäästä!

Mutta mutta, pitäkää mielessä että kaikista autoista tulee vanhemmiten ooppeleita!

ps. Sekin oli ihan mahtavaa kun 1½ vuotta takaperin yks nisti ajo mun kylkeen vasemmalta, autoon 45 k mk remppa, aivotärähdys yms. Ainoo mikä lohduttaa se menee sen jätkän pussista koko summa, olihan sillä
-varastettu auto
-ei ajokorttia
-huumeissa
-huumeita mukana enemmän kun omaan käyttöön
-7 krt vuoden sisällä kun jää kortitta ajosta kiinni (poliisi valvoo)
-ja pitkä tukka

kylläpänytvaan!
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
CaarloK, sinulla taisi olla Lapin matkalla alla joku japanilainen sontaläjä? :)
 

CaarloK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti vilpertti
CaarloK, sinulla taisi olla Lapin matkalla alla joku japanilainen sontaläjä? :)

jos ei tosta selvinny Vilpertti, niin ihan ehta saksalainen paskakasa kuiteskin, en mäkään niin perverssi oo että jotain japanilaista sontaläjää ostaisin! (vaikka ehkä olis pitänyt)
Toinen ja viimenen ooppeli mitä ikinä hankin! V E T T I sentään!
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Varmistinpahan vaan, että ei sentään mielenvikaisten kanssa keskustella, heh...

Mulla ei oo kyllä pahemmin ooppeleitten kanssa ollu ongelmia, mitä nyt yhdestä kapineesta maajohto rapistui katki eikä sähköjärjestelmät jostain syystä pitäneet siitä. Takajarrujen jäätymisestäkin on oppinut selviytymään ristikkoavaimen napsautuksella. Niissä muutamassa riisipussissa mitä oon ajanu on ollu kyllä sen tason ohjaus ja ajotuntuma, että ei hyvää päivää. Ehkä se on tottumiskysymys, jotkut pitävät puoltavasta ohjauksesta jne, mutta minä en... :)
 

CaarloK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itseasiassa ei mua kukaan oo täysjärkiseks väittäny, joten varmaan sitä pikkasen vajaa on sitte?

Juu joku tosiaan saattaa tykkää puoltavasta ohjauksesta & ruostuvasta ulkokuoresta, mutta mä pojat (ja tytöt) tykkään tottavie autoista jotka ei jätä tielle!

Ja mitä nyt sillontällön jotain menee, niin kaiken kruunaan eurojen menon ohella helvetin paska huolto!

Siihen lapin reissuun vielä palatakseni, oli ennen sitä 75 k km huollossa ja käskin tarkastaa laturin kun pikkasen valot värisi - ei kuulemma ollu mitään vikaa, ihan kunnossa kaikinpuolin - ehkä jonku rassarin mielestä!
 
Suosikkijoukkue
Newcastle United, Duane Allman, LP-levyt
Viestin lähetti Annuli
Tossa aikoinani, kun olin juuri saanut kortin ja sen paskanruskean Saab 99:n, olin jälleen kerran kännikuskina. Peruuttelin siinä sitten yhdeltä pihalta pois pyörätietä pitkin. Kaveri sanoi äkkiä, että mikä kolahti... Itse en huomannut mitään, joten jatkoin matkaa. No, johonkin jäätiin kiinni... Ajoin vähän eteenpäin ja suojatienmerkkihän se oli levällään auton alla. Ei muuta kuin törkeesti pois paikalta. Saabiin ei tullut pienintäkään jälkeä tapauksesta, mutta merkki...se ei enää seisonut. En ymmärrä, että miksi niitä merkkejä pitää laittaa siten, että jos peruuttaa pyörätietä, niin törmäilee niihin, ovat siis keskellä tietä... jotain järkeä pitäisi olla. Tosin tämä tapahtui Turussa, joten on ehkä ymmärrettävää...

Aja oikein Turussa ja jää silti henkiin.
 

Zeppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tankkaa oikein

Mulle on kerran sattunut todella hassu kämmäys. Ja se ei sattunut
kun oli 18-vuotias juuri kortin saanut vaan ajokokemusta oli
jo 7 vuoden ajalta. Lainattiin kaverin kanssa duunista Ford Transit
muuttohommia varten. Kun hommat oli hoidettu loppuun ajoimme
silloiselle Leppäsuon Essolle tankkaamaan. Pähkäiltiin sitten näin
"Pakkohan tän on olla dieselkoneella, täähän on firmapaku
ja ihan dieseliltä tää kuulostaakin" Tankattiin auto täyteen naftaa
ja ostettiin vielä vino pino kaljaa ja suunnattiin muuttokaljoja juomaan. Liikkeelle päästiin normaaalisti mutta Mechelininkadun
päässä Transu sitten hirveän rykimisen jälkeen hyytyi totaalisesti

Se olikin bensakoneella varustettu malli. Sitten saatiin kaveri
hinausapua antamaan joka ripitti meitä "Te ootte kun 2 18-vuotiasta akkaa jotka just on saanu ajokortin"Ette edes osaa
tankata" Mentiin takaisin sinne Essolle ja myyyjä löysi jostain
nurkasta tyhijä kanistereita ja letkun johon sitten valutimme
tankin tyhjäksi. Se olikin viileässä marraskuisessa illassa aika
kiva homma joka kesti yli 2 tuntia, ja ohikulkijatkin katsoi että mitä
bensavarkaita nuo jätkät oikein on. Sitten meillä oli kanisterikaupalla naftan ja bensan sekoitusta joka onneksi saatiin
kaataa bensiksen likatankkiin. Kun oltiin täytetty tankki bensalla
Transu kävi ensin vain 2 sylinterillä ja kuulosti ihan tällaiselta DDR-autolta. Hietsun suoralla saatiin sitten vedättämällä auto taas käymään kunnolla eikä konekaan onneksi hajonnut .
Jouduimme tosin korvaamaan hukkaan menneen naftan, eli 400
mk pidätettiin sitten seuraavasta liksasta

No, siitä otti kyllä opiksi ja tuo juttu naurattaa kyllä vieläkin
 

Tuamas

Jäsen
Tämä...

Tämä ei nyt ole niitä parhaita mahdollisia, mutta tällaistakin sattuu.

Elikkäs tänään olin sitten hakemassa pikkuveljeä hallilta, pikkuveli oli sitten kolme varttia myöhässä ja meikä istui odottamassa kyrvän koko ajan kasvaessa tuolla otsan seutuvilla. Keräsin sitten siinä vihaa ja sain veljen kyytiin.
Siitä sitten kruisailemaan länsitietä pitkin porkkaa kohti, ei siinä mitään, matka meni ihan hyvin tiettyyn pisteeseen asti.

Kaikki länsitietä ajaneet tietävät nämä sillat, ajoin siinä siltojen välillä sitten aikamoista haipakkaa (jotai hiuka yli sata tms.) rajoitus oli 80. Siinä sitten eteen tuli valkonen mondeo, katoin että kappas toi vois olla poliisi, no ajattelin hiukan harkittuani että ei se ny voi olla polliisi ja läksin ohittamaan. Ohitin sen siinä ja kylmä hiki hiukan nousi, en kuitenkaan ajatellu että auto olisi todellakin siviilijeppet. Jatkoin siitä sitten porkan ramppiin ja syystä tai toisesta iskin lisää vauhtia rampin jälkeen, juurikaan jarruttelematta. Siinä sitten kun käännyin, niin huomasin että mondeo onkin jeppe, niin vedin sivuun ja jäin odottelemaan ennen kuin ne edes laitto vilkut päälle.

Siinä sitten autosta ulos ja poliisisedän kanssa juttusille. Poliisi kysyi ensin kärkikolmiosta ja siitä mitä tehdään kun tullaan kolmion takaa ja mainitsi jotakin ylinopeudesta. No, meikäläinen siitä sitten autoon takapenkille ja tietoja kyseltiin. Ihan mukavia jeppejä, toinen oli btw.nainen, juteltiin siinä sitten ja he oli saanu mulla kaksi ylinopeutta. Yli kolmekymmentä kilsaa molemmat, mitä siinä kiistämään kun tutka oli ja itsekin tiesin että hiukan oli tullut ylinopeutta. Naispoliisi suositteli ammattia jossa voisi päästä ajelemaan hiukan vauhdikkaammin ja totesi vielä että vaikutan kunnon tyypiltä, niin varmaan ei tule ihan kuukautta ajokieltoa.
26 päiväsakkoa ja kortti puis, ei siinä mitään kun on pienet tulot.
Ei edes ihmeemmin harmita, hyvä että tämä tuli tällä tavalla kantapään kautta, ettei tarvinnut ajaa kolaria todetakseen että olisi hyvä ajella hiljempaa.
Äitee tuli sitten jossain vaiheessa järkyttynyt ilme päällään mummolasta, naispoliisi heti alkoi tyynnyttelemään, että ei siinä mitään, hiukan vaan ylinopeutta.
Lieventävinä asianhaaroina hiljainen liikenne sekä "lennokas" ajotyyli...
Todella mukavia poliiseja, ei siinä mitään, ei ole vielä ollut mitään sanomista paikallisen poliisin toimintatavoista.

Elikkä nyt sitten tällä viikolla kuuntelemaan kuinka kauan kortti on kuivumassa, toivottavasti ei ihan kuukautta ainakaan. Vittuilua saan kuulla varmasti ainakin vuoden päivät.

Ja haluan nyt sanoa, että ansaitsen täysin KAIKKI rangaistukseni ja hyväksyn ne mukisematta. Ansaitsen myös täysin kaiken mahdollisen vittuilun jota tästä seuraa. Eli tämä ei nyt ollut mikään katkera kirjoitus virkavaltaa vastaan, vaan pikemminkin kertomus erään nuoren ihmisen äärettömästä typeryydestä.
 
Viimeksi muokattu:

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
kato kato

Porin poikaa taas viedähän!!! Mikäs siinä sakkoja saadessa:D .. ei ny, on hiton komiaa ku joku ottaa vastoinkäymiset tollai vastaa, hehe


Itte en ol juurikaan sakkoi saanu niin nopeudesta kuin pysäköimisestäkään, mutta kolmisen kertaa on pelti vähäsen taittunu mitä erilaisimmissa tilanteissa ja mikä on kaikkein kivointa niin ite en ole koskaan ollut syyllinen!!!

Eka kerta kävei iha sillälailla, että yhden kaupan pihassa jouduin pysähtymään ku joku peruutti eteeni suoraan ruudusta ja samalla hetkellä kattelin sivulle ja huomasin yhden pakun tulevan pakki viuhuen kylkeen, tana! Faija oli just viikkoo aikasemmin maalauttanut oman työautonsa ja menihän siinä maalit vituiks, tää toine sano vaa, että eihän tohon juur mittä tullu ja et näähä o vaa tyäautoi!! ja lähti menemään:eek: no perkele! Määhän olin ajellu vasta ihan vähän aikaan eikä mieleen ollu koskaan eksyny semmone juttu kuin, että mitä tehdä siinä vaiheessa kun kolahtaa ja pitäis tehä tarvittavat "sopimukset" että saadaan auto takas radalle. No tää lähti sitten suurinpiirtein "karkuun" kun en ymmärtäny kysellä tietoja ja sitten faija pisti soittaen semmosseen puljuun, jonka paku se oli anto niitten kuulla kunniansa liikenteen vaarantamisesta ynnä muusta ja ainoo syy keuhkoamiseen oli se pitkän harkinnan jälkeen aikaan saatu uusi maalipinta, heheh!

Toisen kerran oli oikein komia kesäpäivä ja meillä oli kotipeli futiksessa!! Nurmi viheriöi sitä vauhtia, että voitto olis melkein plakkarissa. Ajelin kerrankin nopeusrajoitusten mukaan ja kun oli kääntymässä kentälle niin tämmöinen kuormurista pienempi mersu (semmone pakettiauton kokoinen) vetää takanapäin liinat kiinni ja rysäyttää oikein innolla meikäläisen takalooran vähän pienempään tilaan. Mää siinä sitten keräsin itteni ja nousin ulos autosta sanoakseni maholliset suorat sanat, mutta sittenhän sieltä heilauttaa kättään isobroidin kaveri, jotta morjens!! Kävikö ittelle mittää?? no ei käyny, paitti semmone kyrpä kasvo ottaan... Sitten tää kaveri soitti sinivuokot paikalle, jotta hommat menis niinku kuuluis ja siinä sitten kyttiä odotellessa hoitelin yhet nuuskakaupat ittelleni. Olin lähössä inttiin ja tarttin semmosen sopivan lastin, ettei vaan pääse loppumaan (40 purkkia). heitin vanhan purkin jonnekin ojaan ja kun se kyttä siinä pyöri niin eikös se saatana lyöny näppinsä siihen purkkiin ja haisteli ja "maisteli" miten sattui ja meinas ruveta, muttei sitten saanu lausettansa loppuun, kyselemään siittä purkkiloisesta. Hittojako se semmosenkin nyt löysi??

Ei mittään. Paperityöt tehtiin ja lähdin köröttelemään kotia sitä rotiskoa ja palasin takas kentälle ja pääsinkin pelaamaan toisen erän enkä saanu edes keltasta, hitto vie, että oli huono päivä!!


3. kerta oli niinkin ykdinkertainen, että oltiin kaverin luona kattelemassa leffaa ja sen faija rupes tekemään lähtöä pihasta ja tuli just koht takasin ja sanoi, että juu, ajoin sitten sun autoas päin. Mää ja kaveri vaa kattottiin leffaa ja sitten ku se sanoi sen toiseen kertaan, nii mää olin kovasti sitä mieltä, että nyt o alkanu taas kusetus painaa päälle, on meinaan aikamoinen velikulta. Noo tämä kaverin faija oli peruuttanut autonsa tallista ja väistänyt poikansa auton ja ruvennut sen jälkeen vääntämään vähän kaasua ja rysäytti oven lyttyyn. Kylläpä sitä sattuu kun oikein vanhaksi elää.

Ei siis mitään kauhutarinoita vaan ihan normaalia elämää pikku vastoinkäymisin. Ei sen kummempaa....
 

Aksu

Jäsen
Ainoa omituinen muisto liittyy autokouluun ja lähemmin ensimmäiseen inssiajoon piikillä. Lähdimmie etiäpäin katsastuskonttorilta. Toisissa liikennevaloissa painelin mitään ymmärtämättä suoraan punaisia päin ja inssi oli siinä. Ajoa oli kestänyt noin 2 minuuttia.

Näin jälkikäteen on vaikea ymmärtää mikä ihmettä minä ajattelin. Kaiketi siinä oli osa jännitystä ja osa jotain muuta. Toinen inssi meni kunnialla kuten myös myöhemmin kuorma-autolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös