Pennanen byebye!

  • 225 771
  • 1 461

Kyle

Jäsen
Sanoin jo hävityn Kalpa-sarjan jälkeen, että oikotie Ilves-kannattajien selitykseen on se että kaadetaan kaikki valmentajan/valmennuksen piikkiin. Toki Pennanen ei pystynyt tekemään taktisia oivalluksia jolla tulos oltaisiin saatu kenties erilaiseksi. Jokatapauksessa siellä oli sarjassa sellaiset edellytykset, että kun monella osa-alueella olisi vähän parannettu niin Ilves olisi mennyt jatkoon (monta jatkoaikapeliä, nolla yv-maalia yms.). Nyt kuitenkin tuli palstatotuus, että Pennanen laittoi joukkueen kokovartalokipsiin ja tulos näkyy taululla. Tämä on oma tulkintani ja varmasti ei ole kaikkien kanssa yhtenäinen, mutta ei ole myöskään tämän viestin suurin pointti.

Valitettavasti minulla tulee tästä jälkipyykistä vähän sama maku. Siis siitä ei ole kiistäminen, etteikö Pennanen toiminut etikettien vastaisesti kun jätti kättelemästä ja siitä paistoi aito häpeä hänen tekemistään kohtaan. Mutta nyt näissä jälkipyykeissä oikein leimataan tai ainakin annetaan ihmisille muodostua mielikuva, että tämä oli Pennasen eikä kenenkään muun aikakausi, joten kantakoon itse vastuunsa. Tämähän ei ollut yksistään mikään Pennasen aikakausi vaan tämä on vieläkin myös yhtälailla Jalon ja Koskelan aikakautta, jotka viime kädessä ovat vastuussa millainen joukkue on kentällä ja ketkä valmentavat vaihtoaitiossa. Voisin kuvitella, että keväällä voiton hetkellä kyseinen kaksikko saisi ylistystä mutta tappion hetkellä ovat yllättävän kritiikkivapaita. Edelleen helpoin etsiä se yksi syyllinen eli Pennanen, sen sijaan, että vika olisi laajemmalla. Mainittakoon, että muistan Koskelan kommentit seuraavana päivänä hävityn sarjan jälkeen jossa sanoi lähinnä sen, että Pennasen suoritukseen hän on tyytyväinen. Joka siinä kohtaa kuulosti lukijasta lähinnä sarkastiselta, mutta toisaalta varmaan oli helpoin tie päästä pois kiusallisilta kysymyksiltä.

Tästä Jalon ulostulossa jossa kertoo, ettei ainakaan Ilves ole antanut Pennaselle ohjeistusta jättää kättelyä väliin tulee itselle vieläkin oudompi olo. Ei sen takia, ettenkö uskoisi tässä ihan täysin Jaloa vaan se, että eikö nämä herrat puhele mitään keskenään? Pennasella ja Jalolla, sekä muilla asianomaisilla on nyt ollut kaksi viikkoa aikaa käydä läpi mm. tämä keissi niin lopputulema on se, että molemmat tulee kahdella ihan erilaisella tarinalla ulos valtakunnan mediassa. En usko hetkeäkään, että kumpikaan hyötyy siitä että heittävät toisiaan bussin alle. Herranjestas tässä on juupa-eipäs väittelyssä vastakkain Ilves ja Suomen maajoukkueen tuleva päävalmentaja. Itse ainakin koin, että tämä Ilveksen ja Pennasen tarina kun päättyy tuloksesta viis. Niin se päättyy sillä tavalla, että puristetaan hyvässä hengessä kättä ja salaa toivotaan, että Pennanen vähän vihjailee maajoukkueringissä oleville pelaajille että Ilveksessä on aika hyvä pöhinä. Ei päättynyt.

Valitettavasti tässä tulee itselle vähän samat fiilikset kun Myrrän tapauksen jälkipyykissä. Myrrän potkujen jätettiin jäähallille, kaupungille, someen ja mediaan leijumaan sellainen kuva, että Myrrä oli kaikessa tekemisessään huono.
Annettiin ihmisille mielikuva jossa Ilves on hyvä ja Myrrä on paha. Koskaan ei ihan aukaistu mikä se potkujen loppulinen syy oli vaan jätettiin pari vaihtoehtoa ilmaan ja Ilveksen puolelta hyväksyttiin se, että kun kansalaiset kaivelee pelaajien haastatteluja sieltä ja täältä niin Myrrästä alkaa löytyä niitä negatiivisia puolia. Nyt on ihan sama juttu Pennasen kohdalla, jos Ilves on hiljaa niin he voivat olla varmoja että kyllä salaliittoja löytyy Pennasta vastaan ja Pennasen itkut mediassa vain kuulostavat katkeran miehen jupinoilta. Nythän tuo on mennyt niin pitkälle, että tässä alkaa yks jos toinenkin(miksen minäkin) järki-ihminen epäilemään että onko Pennasesta valmentamaan maajoukkuetta. Siis valmentajasta jolle noin reilu vuosi sitten, ei pitänyt löytyä kuin yhden käden sormilla laskettava määrä haastajia kyseiseen pestiin.

Mun mielestä ihan käsittämätöntä saanut lukea, että kun Myrrä lähti niin meni hetki niin palstoilla alkoi pyöriä linkit jossa ex-pelaaja antoi kritiikkiä Myrrän suuntaan. Nyt ei tarvinnut mennä edes niin pitkään kun Pendon aikakausi päättyi niin alkoi tulla näitä juttuja jossa kerrotaan kuinka Pendo olisi nöyryyttänyt sitä ja sitä. Toki näissä voi olla perää tai ei, mutta lähinnä ihmetyttää tämä että haetaan hyväksyntää tälläisillä tarinoilla "hyvä kun tämä valmentaja lähti menemään kun oli näin kauhea ihminen". Tätä en tajua tämän hetken Ilveksessä. Ihan niin kuin nykyään olisi positiivistä, että joku lähtee pois ja varsinkin jos lähtee mahdollisimman negatiivisen sävyn saattelemana pois. Tässä koen, että Ilveksellä on vielä petrattavaa eli kuinka jätetään ainakin julkisesti kuva että henkilö joka lähtee Ilveksestä niin lähtisi ainakin aidosti hyvässä hengessä.

Nyt on Myrrä ja Pennanen heitetty bussin alle, ei ole väliä onko syystä vai ei, mutta sanotaanko näin että kyllä nyt pitää katsoa myös kriittisesti kuinka Jalo ja Koskela ottavat seuraavan suojattinsa siipiensä alle. Viimeistään Niemelän kohdalla pitää ymmärtää, että nyt ei jää mikään valmennuksesta kiinni. Jalon ja Koskelan aikana Ilveksellä on ollut todella kovia valmentajia ainakin ennakkoon ja kaikki on päättynyt enemmän tai vähemmän kohuihin tai potkuihin. Karri Kivi, Jouko Myrrä, Antti Pennanen ja seuraavana Tommi Niemelä... voisin sanoa, että kohtuu nimekkäitä valmentajia ollut Jalolla ja Koskelalla.
Toivottavasti nyt ainakaan seuraavan valmentajan ei tarvitse median välityksellä ihmetellä jos kokee toimintaympäristössään olevan puutteita tai parantamisen varaa.

Ja mainittakoon, että tämä ei ollut mikään Pennasen puolustuspuhe. Olen tuonut esiin tällä palstalla etten ole mikään Pennasen fanipoika ja en tykännyt tavasta jolla tuli Ilvekseen, enkä edes miehen pelikirjasta. Kuitenkin pitää muistaa asioilla on aina kaksi kääntöpuolta ja itse en myöskään usko siihen, että ihan tuulesta lauotaan kaikkea. Valmentaja on kuitenkin vain yksi palanen tuota joukkuetta ja kyllähän niilläkin pitää olla vastuunsa, joiden tehtävä on huolehtia siitä että valmentajalla on hyvä olla.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Nyt on Myrrä ja Pennanen heitetty bussin alle, ei ole väliä onko syystä vai ei, mutta sanotaanko näin että kyllä nyt pitää katsoa myös kriittisesti kuinka Jalo ja Koskela ottavat seuraavan suojattinsa siipiensä alle.

Totta. Hyvä teksti kokonaisuudessaan. Toisaalta itse olen muistellut sitä aikaa, kun Pennanen tuli sisään. Alkoi samantien vihjailut, että joukkueessa ei ole kaikki ok ja pitää rakentaa turvallista ympäristöä. Nykyvalossa nämä puheet kuulostaa todella ihmeellisiltä. Pennanen jättää kuitenkin palavat rauniot taakseen.

Palatakseni Kylen tekstiin. Kyllä tässä kohtaa on syytä pohtia myös operatiivisen johdon - Jalon ja Koskelan roolia ja tekemisiä tässä kaikessa myllerryksessä. Millainen ilmapiiri Ilveksessä on vai katoaako urheilujohto valmennuksen selän taakse eli miten toimitaan konfliktitilanteissa?

Mä en vielä tähän päivään mennessä osaa sulattaa Lancasterin lähtöä (ok, itse pyysi, mutta miksi?), case-Könöstä (tästä ei kukaan tiedä mitään) ja montaa muuta pelaajaa joiden suoritustaso ei ollut varsinkaan keväällä sitä mitä odotettiin.

Viimeistään Niemelän kohdalla pitää ymmärtää, että nyt ei jää mikään valmennuksesta kiinni.

Katsotaan nyt rauhassa. Niemelä näyttää juuri nyt suurelta gurulta, mutta.. niin. Ehkä tähän palataan.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En tiedä miten se on Myrrän heittämistä bussin alle, jos sanotaan, ettei tämän pelitavalliset valmennustaidot vain riittäneet mestaruuteen. Kolmessa vuodessa peli ei kehittynyt mitenkään, vaan samat ongelmakohdat olivat ja pysyivät. Ei se ole bussin alle heittämistä, jos vain todetaan, että valmennustaidot ovat hyvät, mutta eivät riittävät Liigassa mestaruuden voittamiseen. Toki valmentaja voi aina kehittyä, mutta Ilveksessä valmentamisen aikana kehitystä ei tapahtunut, ainakaan pelitavallisesti.
 

Kyle

Jäsen
Katsotaan nyt rauhassa. Niemelä näyttää juuri nyt suurelta gurulta, mutta.. niin. Ehkä tähän palataan.

Tämä itseäkin askarruttaa, mutta Niemelän kohdalla ei vain enään voi mennä valmennuksen epäonnistumisen taakse jos kaivattua menestystä ei tule. Kivi sai potkut, Pennanen on nähty ja seuraavaksi Niemelä. Myrrä oli siinä välissä vähän eri profiilin valmentaja. Siinä on kuitenkin Jalo & Koskela saanut juuri ne ykkösvaihtoehdot jotka on halunneet, monen mielestä varmasti 3/4 valtakunnan sen hetken halutuimmista nimistä.
 

repalefarkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
per aspera ad astra
..niin... jolloin johtopäätökset olisi tullut tehdä keväällä... mutta water under the Hämeensilta.. kuten Pennanenkin...
Keväällä vaan ei tahtonut olla ketään parempaa vaihtoehtoa Myrrän tilalle.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Palatakseni Kylen tekstiin. Kyllä tässä kohtaa on syytä pohtia myös operatiivisen johdon - Jalon ja Koskelan roolia ja tekemisiä tässä kaikessa myllerryksessä. Millainen ilmapiiri Ilveksessä on vai katoaako urheilujohto valmennuksen selän taakse eli miten toimitaan konfliktitilanteissa?

Näin ulkopuolisen silmin Ilveksestä puuttuu johtavat pelaajat, jotka asettaa tekemisen tason joukkueessa. Onko siellä Kuuselan, Peltola tai Rauhalan tai Kärpissä Kukkosen tyyppisiä pelaajia jotka pistävät sisäiset standardit joukkueen tekemiselle. Valmentajat valmentaa, mutta jääkiekko on pelaajien peli.

Kuka oli tämän kauden Ilveksen johtava pelaaja ? Pennasen lynkkaaminen on helppoa, mutta eniten Ilveksessä tällä kaudella petti pelaajien oma tekeminen.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
..niin... jolloin johtopäätökset olisi tullut tehdä keväällä... mutta water under the Hämeensilta.. kuten Pennanenkin...
Kuten tuossa jo sanottiinkin, niin eipä keväällä tainnut olla ketään ”parempaa vaihtoehtoakaan”.
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllähän ykkösketjumme oli runkosarjan kovin.
Se, että vastustaja pystyi noin täydellisesti tyrehdyttämään Suomi-Palve-Nyman -trion pelin, menee kyllä vain ja ainoastaan valmennuksen piikkiin.

(Tätä analysoi hyvin veteraanivalmentajamme Hiitelä Aamulehden haastattelussa.)
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
No kyllä pitäisi kiinnostaa, koska siellä johdossa vedetään esim markkinallisen strategian suuntaviivat ja sitten valkku lausunnoillaan vetelee eri suuntaan.
Niin, olet varmaankin saanut sellaisen kuvan, että olisin kannatusmielessä kiinnostunut Ilveksen tekemisistä. Näinhän asia ei suinkaan ole ja enemmän kuin Ilveksen strategisista suuntaviivoista jämäkästi kiinnipitäminen, niin minua kiinnostaa Pennasen ajatukset. Ja vaikka ei nekään nyt ihan kauhean paljoa kiinnosta, niin näköjään sen verran, että jaksoin vaivautua tänne Ilveksen puolelle kirjoittamaan.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Kaikenlainen uhkaaminen on tottakai erittäin tuomittavaa, mutta missä vaiheessa tämä on tapahtunut?
Jos on ollut tiedossa / olettamuksena, että lapsiin voi kohdistua kyseistä toimintaa, niin miksi lapset olivat katsomossa? Olivatko he siellä yksin vai aikuisen seurassa. Esim. Äidin kanssa? Eikö lapsia olisi voinut sijoittaa vaikka aitioon, hätätapauksessa? Sillä olettamuksella, että seuralla on ollut sellainen käytössä
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Tämähän ei ollut yksistään mikään Pennasen aikakausi vaan tämä on vieläkin myös yhtälailla Jalon ja Koskelan aikakautta, jotka viime kädessä ovat vastuussa millainen joukkue on kentällä ja ketkä valmentavat vaihtoaitiossa.

Kaikkinensa todella hyvä teksti. Toki aina jää hiukan vääristynyt kuva, kun kaikki haluaa kommentoida pöydällä olevaa keskustelua ja se nyt on ymmärrettävistä syistä ollut pelien jälkeen Pennanen. Ei se kuitenkaan missään nimessä ole ainoa epäonnistuminen tässä kokonaisuudessa. Johtavia pelaajia oli joukkueessa nippukaupalla, valmennuksessa oli rivi ihmisiä, joiden rooli on Pennasen rinnalla luoda uskoa ja oikeanlaista rohkeutta ja rentoutta joukkueeseen jne jne. Eli Pennanen, vaikka kantaakin päävastuun, on vain yksi palanen kokonaisuudessa.

Lainatusta tekstistä tuli mieleen, että näinköhän olisi naapurissa operoiva Grönborg onnistunut Ilveksessä samalla tavalla. Hän meni organisaatioon, jonka pelaaminen muuttui todella radikaalisti tälle kaudelle. Jotain siinä organisaatiossa tehdään oikein että tällainen muutos on mahdollinen ilman mitään muutosta menestyksessä. Toki joukkue on täynnä voittamaan tottuneita pelaajia, mutta varmasti siellä myös organisaatio tukee valmennusta ja pelaajia eri tavalla.

Toki se voi olla sitä voittamisen kulttuuria, jota meillä ei vielä(kään) ole. Siinä missä Tapparassa joukkueen pelaajista tulee kollektiivisesti isompia pleijareissa, meillä tulee jokaisesta pikkuisen pienempi.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaikkinensa todella hyvä teksti. Toki aina jää hiukan vääristynyt kuva, kun kaikki haluaa kommentoida pöydällä olevaa keskustelua ja se nyt on ymmärrettävistä syistä ollut pelien jälkeen Pennanen. Ei se kuitenkaan missään nimessä ole ainoa epäonnistuminen tässä kokonaisuudessa. Johtavia pelaajia oli joukkueessa nippukaupalla, valmennuksessa oli rivi ihmisiä, joiden rooli on Pennasen rinnalla luoda uskoa ja oikeanlaista rohkeutta ja rentoutta joukkueeseen jne jne. Eli Pennanen, vaikka kantaakin päävastuun, on vain yksi palanen kokonaisuudessa.

Jalo ja Koskelahan ovat omalta osaltaan vastailleet kysymyksiin kehittämättä mitään ulkoista tekijää epäonnistunutta suoritusta peittämään tai kääntämään keskustelua toisaalle. Niin olisi Antinkin kannattanut tehdä.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Jalo ja Koskelahan ovat omalta osaltaan vastailleet kysymyksiin kehittämättä mitään ulkoista tekijää epäonnistunutta suoritusta peittämään tai kääntämään keskustelua toisaalle. Niin olisi Antinkin kannattanut tehdä.
Joo totta. Kyllä nuo kaverit vaikuttavat ainakin ulospäin ihan suoraselkäisiltä kavereilta.

Enemmän tarkoitin tuolla organisaation tuella kuitenkin päivittäistä tekemistä ja minkälainen toimintaympäristö luodaan jne.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Tämän uutisen myötä katosi itsellänikin arvostus Pennaseen. Se, että jää kiinni valehtelusta mediassa on noloa. Tämä jätkä siis on meidän maajoukkueen päävalmentaja?

Eihän tässä nyt ole mitään järkeä.

Keneltä oli tullut "vahva suositus"? Miten se, että Pennanen menisi kaukaloon kättelemään KalPan edustajat mitenkään vaarantaisi hänen turvallisuuttaan, SAATI SITTEN hänen lastensa? Oliko joku Nekalan Mafia lähettänyt hevosen pään pukukoppiin ja sanonut, että mitään urheiluhenkeä ei sitten näytetä vastustajille tai se on menoa koko perheelle? Ja miten tämä liittyy siihen, että pari viikkoa sitten muka ei tiedetty, että jääkiekossa on tapana kätellä vastustajia? Oletettavasti se sama uhkailuviesti Cosa Nostran Härmälän osastolta sisälsi myös ohjeet siitä, että todellista selitystä ei saa paljastaa tai saunas palaa? Oikeasti, parin viikon suunnittelun jälkeen pitäisi keksiä aika helvetisti parempi tekosyy, Antti. Tai sitten tunnustaa, että häviön jälkeen vitutti niin paljon, että lähdit menemään. Se olisi noloa, mutta ei läheskään niin noloa kuin nämä tekosyyt.

Joo, sen uskon, että katsomossa on joku voinut huudella asiattomuuksia eikä sille ole mitään puolusteluja. Istuin itse KooKoo-matsissa vuoden vaihteen tienoilla jonkun paikallisen kylähullun edessä, joka koko matsin huusi mitä lie paskaa, joten kyllä näitä valitettavasti täälläkin riittää. Mutta miten tuosta päästään siihen, että kättely täytyy jättää jäällä väliin turvallisuuden nimissä?
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
Keneltä oli tullut "vahva suositus"? Miten se, että Pennanen menisi kaukaloon kättelemään KalPan edustajat mitenkään vaarantaisi hänen turvallisuuttaan, SAATI SITTEN hänen lastensa?
Eiköhän tähänkin vielä vastaus saada tai sitten löytyy vielä joku uusi taho X, jolta on tullut "vahva suositus" olla kertomatta sitä. Onneksi lapset on sentään saatu turvaan. Tuskinpa Pennanen niitä enää vähään aikaan uskaltaa jääkiekkopeleihin tuoda uudestaan. On kyllä hauska keissi ja eiköhän se Pennanenkin vielä "selvennä" tilannetta lisää, joten varmaan entistäkin hauskemmaksi menee.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Siis menikös tämä niin että Antin lapset oli Ilveksen fani katsomossa ja jos Antti olisi mennyt kättelemään olisi lapsille käynyt huonosti. Kyllä on melkoinen satusetä tää meidän uus leijona valmentaja
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös