Pelipaidat Sotšin kisoissa

  • 37 083
  • 145
Tila
Viestiketju on suljettu.

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
En osannut aluksi ollenkaan päättää, mitä mieltä olin valkoisesta paidasta. Hieno vai kauhea? Voisi olla molempia. Pidän ideasta, lipusta tehdään käytännössä suoraan paita, mutta toisaalta meneekö pelaajan pukeutuminen käytännössä suoranaiseen lippuun liian pitkälle? Oli miten oli, mielipiteeni on ehkä enemmän positiivinen kuin negatiivinen. Menee samaan sarjaan Venäjän "valkoisen" paidan kanssa, alkureaktio hämmentynyt mutta ihan tyylikäs lopputulos kuitenkin. Niken logo suoraan siniristin keskellä tuntui aluksi vähän irvokkaalta, mutta menkööt. Ihan OK kokonaisuus.

Siniset olisivat ihan hyvät ilman tuota tummansinistä yläosaa, tosin olisin ehkä eniten tykännyt jostain aika perinteisestä tyylistä - vaikkapa nykyinen kahdella valkoisella raidalla alaosassa ja tumma yläosa pois, sekä ei lippuja hihoihin. No, tuskinpa nuo yksityiskohdat niin pahasti silmään iskevät pelin timmellyksessä. Se on otettava huomioon.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä tässä nyt vähän tulee mieleen NHL-pelisarjan paitaviritykset. Itse en niiden suoranaisiin kannattajiin siis kuulu.

Juuri näin! Kyseiset paidat ovat aina ärsyttäneet ja nyt kaikilla on yhtä kamalat paidat! Ja vielä ihan oikeassa elämässä. Oliko se nyt Tanskalla, jolla oli tuollainen risti paidassaan (pelissä).
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Paidat ovat valmistajan suunnittelemat, joten uskonkin lippukuvion toistuvan kaikkien maiden paidoissa. Näin oli muun muassa vuoden 1996 World Cupissa, jolloin paitojen helmoissa oli lippukuvio. Luultavasti sama pätee tummaan pelipaitaan, jossa on peräti kolme vaakunaa.

Hienointa uusissa paidoissa on se, että niissä lukee SUOMI, eikä FINLAND. Sopivasti julkistusajankohtakin osui ruotsalaisuuden päivälle. Enää puuttuu se, että paidat jäävät historiaan kultamitalipaitoina.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun kritiikkiä valkoisesta paidasta luin.

Vaihtoehtoisesti vaakunan tilalla voisi paidoissa kokeilla jotain muuta vaihteeksi. Itse ehdottaisin Minnesota Wildin tapaista logoa, jossa olisi sauna, laituri ja kossupullo. Laiturilla on pyyhkeeseen kääriytynyt suomalainen mies ryypiskelemässä ja puhumassa kännykkään venäläiselle, joka haluaa ostaa mökin. Venäläinen voidaan piirtää vaikka puhekuplaan rahasäkin kanssa.
 
Tumma: Feikkirimpsut on todella epätyylikkäät. Tuo painatus paidan olkapäässä olisi hieno, jos se olis vaan toisella puolella ja tummansininen alue pienempi. Liput vittuun käsivarsista ja ihan vaan valko sini valko raidat sinne.

Valkoinen: Lätkäpaitaa nähnytkään. Hirveä tekele ja idea. Todennäköisesti vielä hirveämpi kun pääsee näkemään koko paidan takaapäin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Noi USA:n paidat ovat mielestäni todella makeat, tulee ihan joku Kapteeni Amerikka mieleen, hyvällä tavalla.

Kanadan paidat ovat harvinaisen rumat.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Onks noi jätkät jotenkin fläsiä vai onko kuva otettu läheltä? Siis lähinnä vasemmanpuoleinen.

Sininen paita: perusidea hyvä, mutta muutama häiritsevä seikka:
- yläosan tumma alue ei sovi yhteen sen päävärisinisen kanssa
- hihojen liput eivät sovi yhteen. Tilkkutäkkitouhu
- punainen vaakuna ei sovi tolle siniselle pohjalle, sopisi valkoiseen paitaan

Valkoinen paita: halvanoloinen lakana
- onko se malliltaankin täysin epäonnistunut vai onko toi pelaaja vain jotenkin läski?
- vaakuna on naurettava postimerkki, ei kiitos
- ei yllätä sinänsä, Nikella on urheilussa pitkä historia todella huonoista designeista

Nyt täytyy jo lainata koko viesti, harvoin olen schollin kanssa koko viestin verran samoilla linjoilla. Vaikken mikään varsinainen pelipaitaesteetikko olekaan (=ihan sama, kunhan erottuu siitä toisesta joukkueesta), niin kyllähän nuo jonkin verran vilunväristyksiä aiheuttavat.

Paskat paidat. Mutta toivottavasti joukkue kuitenkin rokkaa.
 

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan tosissaanko joku täällä tykkää tuosta valkoisesta paidasta? Sehän on aika lähellä ruminta urheilupaitaa missään lajissa milloinkaan. Ihan järkyttävä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tykkäisin, jos valkoiseen saisi tekstin "Kiitos 1995-2011".
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan tosissaanko joku täällä tykkää tuosta valkoisesta paidasta? Sehän on aika lähellä ruminta urheilupaitaa missään lajissa milloinkaan. Ihan järkyttävä.

Jalkapallomaajoukkueen tuollaista kuvittelisi käyttävän, oikeastaan siihen tarkoitukseen olisi ihan passeli. Jääkiekkoon kuitenkaan ei, paitsi joku Tanska tai Norja saattaisi tuollaista sortua käyttämään.

Sininen nyt menettelee. Ensin kävi pahasti silmään tuo tummempi hartianseudun väritys, mutta hihojen ristikot vei siinä (mauttomuus-)kisassa voiton. Muilla mailla näyttäisi olevan aika tasaista massaa, ilman suurempia räikeyksiä.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kevään 2011 umpihumalaiset MM-juhlat Kauppatorilla, seuraavan vuoden ylihintaiset pääsyliput ja Kummolan aheneus, Jutilan ylisuuri palkka ja nuuskan tykitys, Nurmisen ilmaveivi lentokentällä... ja nyt vielä nämä Sotshin kisojen pelipaidat! Miksi näitä Leijonien, tai lähinnä niiden taustaryhmien touhuja saa aina hävetä näin paljon?

Eihän tämä mitää tekstiiliurheilua ole, hittoon tuollaiset teennäiset ja tekotaiteelliset ryijyt. Perinteinen, tavallinen, koruton leijonalogo siihen kuuluu eikä jotain taideteollisen korkeakoulun opiskelijoiden graduluonnoksia. Yök!
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tsekki Mielestäni parempi kuin Suomen. Valkoinen paita mielestäni aika tyylikäs retrohenkinen.

Mahtaakohan Tshekillä olla kolmospaitaa? Pisti nimittäin heti silmään, että noissa Tshekin molemmissa pelipaidoissa on noin puolet valkoista. Tämä voi olla ongelma, kun vastustajista ainakin Suomella, USA:lla, Venäjällä ja Kanadalla on päävärinä valkoinen, eikä nuo paidat tuolloin erotu vastustajasta selkeästi. Paskempi homma, jos Tshekki on tällaisessa ottelussa vierasjoukkueena.

Eipä tuo Tshekin lippupaita edes tarkkaan ottaen täytä IIHF:n sääntöjä, joiden mukaan päävärin täytyy peittää 80 % pelipaidasta.

Suomen paidat ei aiheuta meikäläisessä oikein mitään reaktioita, mikä on sääli verrattuna siihen legendaariseen Leijona-paitaan. Lähinnä päälimmäisenä pyöri mielessä, että tuo Suomen lippupaita vaikutti jostain tutulta, ja jos muistan oikein samanlainen taisi olla aikoinaan jo EA:n NHL2001:ssä virtuaalisena versiona? Punainen Leijona-vaakuna on puolestaan tuttu jo Vancouverin olympialaisissa.

Mielellään sen Leijona-paidan näkisi myös olympialaisissa, mutta ilmeisesti sitä ei saa KOK:n mukaan käyttää, kun Jääkiekkoliitolla on sama tunnus.

Se olisi kyllä mielenkiintoista tietää, milloin KOK on tämän säännön keksinyt, sillä vielä Torinossa Suomi pelasi Leijona-paidoissa, joiden logossa luki kuitenkin Suomen sijaan Finland. Olisikohan tuollaiset Finland-logot yhä sallittuja?

Yksi vaihtoehto olisi ollut vaihtaa Jääkiekkoliiton logoa, jolloin tätä KOK:n naurettavalta tuntuvaa sääntöä olisi voitu kiertää. Ruotsissa, Venäjällä ja Tshekissähän kiekkoliiton logo on täysin erilainen kuin pelipaidoissa, minkä takia esimerkiksi ruotsalaiset saavat pukea perinteisen Tre Kronor -paida päälle myös olympialaisissa.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tykkäisin, jos valkoiseen saisi tekstin "Kiitos 1995-2011".

Hahah. Repesin kyllä tälle.

Joku kirjoitti, että olympiapaidoissa ei saa näkyä jääkiekkoliiton logo, mutta eikös se ainakin vielä Torinon paidassa ollut. Onko sihen tullut myöhemmin joku uusi sääntö?

No oli miten oli. Tuo valkoinen paita toimisi mielestäni paremmin, jos edessä lukisi tuo Suomi sinisellä vaakasuoralla raidalla vähän isommalla kuin nyt hihassa. Tai vastaavasti tuo leijonalogo olisi isompana tuossa ristin keskellä. Millainen paita on takaa päin? Jännä nähdä miten nimi tai numero tuohon istuu. Vähän näyttää harkka-paidalta.

Toi tumma ei oikein toimi. On tumman ja vaalean sinistä, valkoista, punaista, keltaista ja vähän mustaakin. Tosta ei saa edes pienellä muutoksella hyvää. Niin monta kohtaa, josta en tykkää. Toivottavasti näyttää jäällä paremmalta.

Muiden maiden asut ei mitenkään häikäise nekään. Venäjän vaalea paita on aika karsea. Samoin Kanadan paidat aika valjuja + tuo kolmas, joka näyttää enemmän Saksan paidalta.

Ruotsilla on tietysti ihan jotain perussettiä...
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Onko sihen tullut myöhemmin joku uusi sääntö?

On, vuoden 2008 kesäkisat olivat ensimmäiset, joissa liittojen virallisia tunnuksia ei saanut olla näkyvissä. Muistan, kuinka kisojen aikaan futismaajoukkueiden logottomat paidat aiheuttivat kummastusta.

Käytännössä kaikki paljastetut pelipaidat ovat minun silmään näyttäneet ihan hirveiltä. Käsittämätöntä, miten taso on pudonnut sitten Vancouverin - näyttää siltä, että Nike ja suunnittelijat ovat yrittäneet keksiä pyörän uudelleen ja mullistaa peliasun. Pohjanoteeraus ovat nämä lippupaidat.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jaa, en oikein tiedä mitä mieltä noista olisi... Ensireaktio oli kyllä luokkaa "hyi helvetti", mutta nyt tarkemmin ajateltuna ihan mukava vaan että saadaan paitoihin kunnolla vaihtelua. Onhan nuo olympialaiset sentään hieman eri juttu kuin mömmöm-kisat. Sininen paita ihan jeba, valkoinen...noh, sen näkee sitten miltä se kentällä näyttää. Ja toisaalta tosiaankin ketä kiinnostaa pelipaidat, jos Suomi pelaa olympialaisissa vaikkapa finaalissa saakka.

USA:n paidat oli tyylikkäät.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Näyttäisi Suomen paidat tulleen saman lastentarhan piirustusiltapäivästä kuin Liigan ja MTV:n uudistuneet visuaaliset ilmeet.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers
Tsekki Mielestäni parempi kuin Suomen. Valkoinen paita mielestäni aika tyylikäs retrohenkinen.

Kanada En tajua mikä toi heidän kolmospaita on. Valkoinen ja punainen ehkä paperilla ihan ok retrodesign, mutta paita pelaajan päällä ruma.

Tsekin valkoinen paita on hienoin noista kaikista schollin linkkaamista paidoista. Hemmetin tyylikäs ja tulee Habs-paidat mieleen paidan hartiaseudusta.

Kanadan kolmospaidat taas kopioitu suoraan Saksan lätkäjoukkueelta.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Miksi näitä Leijonien, tai lähinnä niiden taustaryhmien touhuja saa aina hävetä näin paljon?

Tuskin Suomen taustaryhmällä on mitään tekemistä näiden paitojen kanssa. Eiköhän Nike hoida suunnittelun ihan itsenäisesti.

Oikeastaan ihan ihan hienot paidat. Lippupaita on hieno idea ja toteutuskin ihan ok. Nuo punaiset Suomi-tekstit hihoissa on tosin ihan turhat, kuten myös sinisten paitojen hihaliput.

Muidenkin maiden paidat ovat ihan komeat. Paitsi Venäjän valkoisen paidan oksentavat kalkkunat hieman huvittavat.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
http://www.mtv.fi/sport/jaakiekko/leijonat/uutiset.shtml/2013/11/1828959/tassa-ne-nyt-ovat-leijonien-sotshin-pelipaidat

Suomen pelipaidat Sotshiin. Minusta ainakin tuo valkoinen paita on hemmetin tyylikäs.

-Tinke

No jo on rumat tekeleet, ei nuo ainakaan näin heti omaa silmää miellytä ei sitten tippaakaan. Pitää ihmetellä kuka näitä Suomen urheilijoiden edustusasuja oikein suunnittelee kun järjestään ne tuntuu olevan aikamoisia hirvityksiä.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Valkoinen on kyllä todella ruma tekele, näyttää lähinnä joltain pöytäliinalta tai Mustamäen torilta ostetulta feikkiviritelmältä. Sininen paita on onneksi jopa kohtalaisen hieno, vaikka tuo tummansininen yläosa häiritseekin hieman kokonaisuutta. Toivottavasti Suomi pelaa kuitenkin enimmät ottelut tuolla sinisellä.
 

Fordél

Jäsen
Valkoinen paita on törkeä. Sininen menettelee, mutta ruma sekin on. Siitä jos jättäisi noi valkoiset liput hihoista pois, niin antaisin hyväksynnän.

Ihan samaa mieltä. En ymmärrä miksi ihmeessä hihoihin on pitänyt laittaa valkoiset liput. Eivät sovi alkuunkaan tohon kokonaisuuteen. Etenkin kun ne näyttävät epäsymmetrisiltä. Oikeassa hihassa näkyy eestäpäin katsottuna valkoinen risti ja vasemmassa vain kaksi valkoista viivaa.

Valkoisessa paidassa tökkii tuo ihan turha Suomi-teksti hihassa. Myöskin monikansallisen yhtiön logo keskellä Suomen lipun ristiä ei innosta. Olisin laittanut logon vasempaan kulmaan ja jättänyt koko vaakunan pois. Vielä mieluummin olisin tehnyt valkoisesta versiosta käänteisen tosta sinisestä versiosta. Tällöin olisi kaksi pohjaltaan samanlaista paitaa, mutta eri väreillä vain.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tsekki Mielestäni parempi kuin Suomen. Valkoinen paita mielestäni aika tyylikäs retrohenkinen.

USA on mielestäni oikeasti todella tyylikäs. Yksinkertainen, perinteinen, tyylikäs.

Tässä kaksi maata joiden paidat on onnistuneet, kummallakin tyylikkäät ja pelkistetyt paidat jotka miellyttää silmää. Venäjällä mielestäni tumma (punainen) paita toimii, valkoinen ei. Kanadalla on rumat paidat. Ruotsiin en ota kantaa kun siellä ei mitään perinteisestä poikkeavaa edes ole käytössä.
 

Fordél

Jäsen
Tässä kaksi maata joiden paidat on onnistuneet, kummallakin tyylikkäät ja pelkistetyt paidat jotka miellyttää silmää. Venäjällä mielestäni tumma (punainen) paita toimii, valkoinen ei. Kanadalla on rumat paidat. Ruotsiin en ota kantaa kun siellä ei mitään perinteisestä poikkeavaa edes ole käytössä.

Täysin samaa mieltä. Etenkin Tsekin valkoisen pohjan paita on todella tyylikäs, jollaista olisi toivonut Suomellekin. Voihan se olla, että Suomelle on tehty siitäkin oma versionsa, mutta on sitten päädytty lippuversioon, valitettavasti. Tossa Tsekin paidassa hämään ainoastaan pikkasen toi yläosan väritys, josta tulee mieleen Norja.

Onneksi Suomella ei ole kuitenkaan rumimmat paidat. Kanadan paidat ovat suoraan sanottuna aivan kaameat. Niin kuin heillä on ennen ollut hienoja paitoja niin nyt mennään kyllä pahasti metsään. Oh Canada...
 

ipaz

Jäsen
Onhan nuo erilaiset mihin totuttu, mutta annan lopullisen arvosanani Suomen paidasta vasta kun kaikkien maiden peliasut on julkaistu. Nike ymmärtääkseni suunnitteli nuo paidat itsenäisesti ja sitten hyväksytti maiden liitoilla. Siellähän voi olla ollut vieläkin erikoisempia viritelmiä tarjolla. Jostain olin lukevinani, että pelipaidoissa pyritään tuomaan esiin kansallisuus, jonka vuoksi (ainakin) Suomella ja Tsekillä on lipun kuosi toisessa paidassaan. Mielenkiinnolla odotan että minkälaisissa paidoissa esim. Norja ja Sveitsi tulevat pelaamaan.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Alkuihmettelyn ja hylkimisreaktion jälkeen olen sitä mieltä, että vaalea paita on hyvä. Siniristi voisi olla vähän paksumpi, mutta hyvä se on noinkin. Tummassa paidassa plussaa hihojen siniristeille, mutta iso miinus hartiaosan väritykselle ja sen tumman osan muodolle. mitä tuolla sitten onkin haettu, niin ei ole onnistunut. Olisi vedetty samalla sinisellä värillä ylös asti.

Leijona-vaakunoista ja Suomi-teksteistä iso plussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös