Pelimiehet etsivät työtä – eli ketju sopimuksettomista pelaajista

  • 852 439
  • 1 430

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Lätkä ei ole sellainen peli kuten futis, jossa niitä pelaajia tulee ympäri maailmaa ja Afrikasta esim. halvalla, vaan Suomi on jonkinlainen brändi jääkiekossa, joten jos pelaajat vain haluaisivat niin kyllä niitä enemmänkin pääsisi maailmalle heikompiin sarjoihin.

Ilmeisesti et katsonut pikku pätkää Lostedtien perhe-elämästä. Pari pientä lasta, vaimo ja edustavan oloinen kämppä ja nelosketjun laituri Suomessa. Lähde siinä sitten johonkin Slovakiaan tai Unkariin.

Sinkkumiehillehän nuo ovat varmaan mukavia seikkailuja, mutta harva perheellinen lähtee seikkailemaan. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että tien päällä joskus voi sattua yhtä sun toista mistä ei kotona tykätä.

Loppukaneettina näkisin kyllä vielä Patellekin duunipaikkaa. Voi vain olla että se menee tammikuun lopulle, kun kilpavarustelun viimeiset vaiheet nähdään.
 

scholl

Jäsen
Ilmeisesti et katsonut pikku pätkää Lostedtien perhe-elämästä. Pari pientä lasta, vaimo ja edustavan oloinen kämppä ja nelosketjun laituri Suomessa. Lähde siinä sitten johonkin Slovakiaan tai Unkariin.

Katsoin. Pate sanoi siinä ohjelmassa, että kyllä kelpaisi, jos kutsu kävisi ulkomaille. Kundi on vasta 29 vuotias, eikä "eläkeläinen", joten ei se varmasti perheelle tekisi pahaa asua vaikkapa vuosi Bratislavassa tai jossakin vastaavassa paikassa. Pääsevät vapaapäivinä käymään Wienissä tai jossain muualla ja näkevät vähän erilaista maailmaa. Se on hyvää elämänkokemusta varsinkin nyt ne lapset eivät ole koulussa. Jos ei nuorena uskalla duunikeikkoja ottaa ulkomaille niin ei sitä uskalla sitten vanhempanakaan. Ne on kuitenkin EU-maita nämä Itävallat, Ranskat, Italiat, Slovakiat ja muut missä kiekkoa pelataan. Amerikassa on ihan normaalia, että muutetaan duunin perässä välillä toisiin osavaltioihin, harva on siellä duunissa siellä, mistä on kotoisin.

Kysymys on vain siitä, että tapahtuuko mitään Tikkurilan hallissa odotellessa vai pitäisikö hänen ottaa itse seuroihin yhteyttä.
 

Länäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Pate kyllä mahtuisi omaan Bluesiini ihan koska vain takaisin. Helvetin hieno pelaaja. Asenne oli aina loistava ja kehittyi viimeisinä Blues-vuosinaan kiekollisestikin. Erittäin harmittavaa, että loukkaantumiset ovat pilanneet pari viime kevättä. Ja varmaan juuri senkin takia jäi sitten jatkosoppari saamatta Bluesiin.
 

Mommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko ja Florida Panthers
Jeff Hamilton - Tyler Redenbach - Justin Morrison
Jakub Sindel - Stefan Öhman - Hannes Hyvönen
Kaspars Saulietis - Esa Pirnes - Armands Berzins
Jussi Tapio - Tero Koskiranta - Ossi Saarinen

Santeri Heiskanen - Vladimir Sicak
Mikko Viitanen - Antti Bruun
Jani Forsström - Ari Vallin

Jani Hurme
Jarno Laitinen

Ihan kohtalainen nippu löytyy viime kaudella sm-liigaa pelanneista sopimuksettomista pelaajista. Maali-iloittelua olisi varmasti kummassakin päässä kenttää.
 

Haske

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Muita mainitsemisen arvoisia vapaita pelaajia:

Tommi Kovanen
Joni Töykkälä
Antti Virtanen
Shayne Toporowski
Mario Valery-Trabucco
Simo Mälkiä
Dwight Helminen
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Pari vielä lisää:

Tero Määttä
Pasi Salonen
Marco Tuokko
Antti Hulkkonen
Mika Viinanen
 

AkiHeino#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
波里王牌
Patrik Forsbacka? :D
- kuulemani mukaan kovassa fyysisessä kunnossa, haluja kai sitten vielä kokeilla.
- mahtuuko mihinkään liigajengiin? Ehkä ei. Mutta Mestiksessä kai 2.-3. ketjun mies useammassakin jengissä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Eikös Töykkälän näytöt IFK:ssa olleet kuitenkin ihan kelvolliset? Ei vaan sitten sopinut joukkueen jatkokuvioihin. Blues kaipaisi kyllä kovasti kovan luokan sentteriä. Esa Pirnes on varmasti vielä ihan kelvollinen pelimies, mutta hänen haluttavuuttaan lienee laskenut Jokereissa vietetyt ylipalkatut vuodet. Eikös Antti Virtasen ollut määrä palata Turkuun? Muistaakseni Tutolla on spekuloitu.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Älkää nyt unohtako Pentikäisen Attea! Niin sympaattinen kaveri kuin onkin, niin ei taida enää löytyä paikkaa Sm-liigasta. Joulun tiennoilla taas paikkaamaan loukkaantumisia Tapparaan? Toporowski liittynee elo-syyskuussa johonkin jengiin ja voi olla, että ex-Tapparoista Joonas Koskinen löytää vielä pelipaikan liigasta.

IFK:llahan on nyt pulaa hyvin liikkuvista pakeista, niin Lasse Korhonenhan sopisi teille kuin nenä päähän.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikös Töykkälän näytöt IFK:ssa olleet kuitenkin ihan kelvolliset? Ei vaan sitten sopinut joukkueen jatkokuvioihin. Blues kaipaisi kyllä kovasti kovan luokan sentteriä.

Joku saa Töykkälästä pirun hyvän 3-4 ketjun jarrusentterin. Viime kausi oli Töykkälältä ehkä huonoin runkosarjan osalta vähän aikaan (silti ihan ok runkosarja), mutta playoffeissa mies oli kyllä aivan helvetin hyvä. Töykkälän kohtaloksi koitui nyt Märkä-Simo ja se, että häntä kokeiltiin kertaalleen sentterinä. Sen jälkeen Liivikiä ei voinut enää peluuttaa muualla. Pelitti niin hyvin nelosen keskellä.

Yksi liigan parhaista alempien ketjujen senttereistä ehdottomasti.

E: Toivottavasti Hamilton suuntaa ulkomaille, jos ja kun ei nyt jäänyt IFK:hon. Vituttaisi katsella noin hyvää pelimiestä jonkun toisen seuran riveissä. Todella sääli, että kundi on vähän väliä telakalla.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Viime kaudella Ruotsissa pelanneita SM-liigastakin/muualta tuttuja sopimuksettomia kavereita:

Dale Clarke, Janne Niinimaa, Hannu Pikkarainen, Ivan Majesky, Petri Pakaslahti, Mika Viinanen, Kimmo Lotvonen, Antti Hulkkonen, Teemu Elomo, Ossi Pellinen.

Ja tsekki/slovakia-akselilta: Jiri Vykoukal, Tomas Kudelka, Richard Zednik, Miroslav Satan, Joe Rullier, Martin Hlavacka.

e: eli lisättynä edellisissä viesteissä mainittuihin kavereihin aika paljon pyörii liigatason kaveria edelleen ilman sopimusta. Tuskin kaikki kiekon pelaamista lopettavat, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.

e2: eliteprospectsin sivuilta poimittuja tietoja siis nämä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Arsenal
Eikös Antti Virtasen ollut määrä palata Turkuun? Muistaakseni Tutolla on spekuloitu.

Ihan urbaalilegendaa. Antti rakensi vuosi takaperin talon Jyväskylään, vaimo on kotoisin täältä ja reenaa JYPin kanssa. Hakee paikkaa ulkomailta vuodeksi. Toiveissa (ainakin minun), että mikäli ulkomaansopimusta ei synny, tai ulkomailla ei kulje, palaa viimeistään tammikuussa Hurrikaaninuttuun. En jaksa uskoa, että mestistä siirtyy pelaamaan kuin mottipäisestä summasta.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse

Lainauksesi oli rajattu sen verran merkillisesti että pakko käydä tarkentamassa että Töykkälä ei todellakaan ole se "The sentteri" jota Blues kaipaisi. Kuten kirjoititkin, hyvä 3-4 ketjun sentteri. Blues kaipaisi ykkösketjun sentteriä.
 

JJT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eikös Antti Virtasen ollut määrä palata Turkuun? Muistaakseni Tutolla on spekuloitu.

JYPin viime kauden joukkue-esittelyssä Virtanen totesi sanatarkasi seuraavaa:

- Kyllä tämä (Jyväskylä) jää kotikaupungiksi, Turkuun ei enää muuteta.

Kuten Alvajärven Urho jo tuossa kertoikin, niin mikäli Virtanen jatkaa uraansa, niin se tapahtuu joko JYPissä tai ulkomailla. Tuskin jaksaa Mestikseen enää lähteä.
 

chubster

Jäsen
Virtasen vaimo reenaa JYPin kanssa? Huulihölkkää vai?

Kenties....

Mutta siis, Rööki Antti on rakentanut talon jyväskylän lähelle (lievestuore) ja harjoittelee nyt JYPin mukanana. Katselee tällä hetkellä lähinnä itävaltaan. Mestis ei kiinnosta, eikä myöskään sm-liiga muualla kuin JYPissä, jos on miehen puheita uskominen.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Noh, Tommi Kovasella on muuten huomenna perjantaina synttärit ja 36 tulee mittariin. Eli ikänsä ja tehojensa puolesta vielä pari liigakautta haarukassa. Vaan onko mies ehtinyt kesälomallaan miettiä jääkiekkoa ollenkaan? Mikä on tilanne? Vieläkö Tommi nähdään liigakaukaloissa vai lähteekö pariksi vuodeksi Keski-Eurooppaan urheilemaan ja katselemaan kauniita maisemia ja taidetta? Itse toivon liigauran jatkuvan, mutta mies itse puhui jo vuosi sitten mielivänsä Euroopan kaukaloihin.

Kovasen profiili Eliteprospectsissa --> Eliteprospects.com - Tommi Kovanen
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onko multa jäänyt jotakin huomaamatta? Eikös Antti ole täysin "liigakelpoinen" barru ja varmasti ihan hyväpalkkainenkin vielä? Miksi siis Mestis?

Jostain uutisesta luin tänään että Virtanen vaan yksinkertaisesti halusi takaisin kotiin ja TuToon pelaamaan.
 

Baldrick

Jäsen
Onko multa jäänyt jotakin huomaamatta? Eikös Antti ole täysin "liigakelpoinen" barru ja varmasti ihan hyväpalkkainenkin vielä? Miksi siis Mestis?

Hyväpalkkaisesta en ole varma, sillä ainakin itse elän siinä käsityksessä, että sai JYPissä jotain 70-80 k, mutta kai siinä jotain kotiseura- ja vaatimattomuusalennuksia oli. Kuitenkin vieläkin erittäin liigakelpoinen ja olisin toivonut, että olisi mennyt vaikka SaiPaan nauttimaan ylempien ketjujen vastuusta ja saamaan pistetehtailut reilaan, josta seuraavaksi kaudeksi takaisin JYPiin ykköseen. Kevään playoffeissa taas otti vähän roolia ja näytti, että kyvyt eivät ole kadonneet.
 

Prt Sc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyväpalkkaisesta en ole varma, sillä ainakin itse elän siinä käsityksessä, että sai JYPissä jotain 70-80 k, mutta kai siinä jotain kotiseura- ja vaatimattomuusalennuksia oli.

35k€:kin on varsin kohtalainen korvaus mestis -tasolle. Tosin en nyt ole täysin varma, millaisia palkkoja kärkiheebot mastiksessä nostavat.
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
35k€:kin on varsin kohtalainen korvaus mestis -tasolle. Tosin en nyt ole täysin varma, millaisia palkkoja kärkiheebot mastiksessä nostavat.
TuTolla pelaajabudjetti taitaa nousta tuntuvasti viimekautisesta 80 000 Eurosta (nopeasti googlettamalla löysin tälläisen luvun), mikäli Virtasen Antti sinne saapuu.

Kyllähän Antille vielä liigassakin olisi käyttöä ollu (vaikka pari viime kautta olikin pikkuisen vaisumpia), mutta raha ei varmaan se suurin motiivi tässä siirrossa ole.
 

12961

Jäsen
TuTolla pelaajabudjetti taitaa nousta tuntuvasti viimekautisesta 80 000 Eurosta (nopeasti googlettamalla löysin tälläisen luvun), mikäli Virtasen Antti sinne saapuu.

Kyllähän Antille vielä liigassakin olisi käyttöä ollu (vaikka pari viime kautta olikin pikkuisen vaisumpia), mutta raha ei varmaan se suurin motiivi tässä siirrossa ole.

Pikkulinnut laulelevat, että TuTo on saanut suoria rahoittajia Virtasen hankinnalle pitkin yhteistyösopimuksin, ja tarjous pöydällä olisi 100k€ suuruinen. Nostaa tosiaan budjettia melko merkittävästi, tosin osaa tähän liittyvistä yhteistyösopparirahoista ei tulisi todennäköisesti lainkaan ilman kärkiluokan hankintaa. Koko summaa ei siis tule ajatella kuluna.

No, katsotaan onko huomiseen mennessä jo vedetty nimi valmiiseen paperiin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös