Peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 883 601
  • 20 457

Darumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En itse ainakaan pyyhettä ole kehään heittämässä menestyksen suhteen. Välieriin pitää vähintään päästä. Lukolla on hyvä rosteri ja paljon potentiaalia.
Puhtaasti nimilista on Lukolla kova, mutta kun roolitukset huomioi, niin materiaali jää kyllä top-4:stä. Lisäksi useampi pelaaja on pelannut enemmän alakanttiin ja varsinaisesti odotusten ylittäjiä on käytännössä vain Jandric ja Repo. Top-6 rosteri kyllä on kauden aikaisten hankintojen myötä.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei tullut sitä HPK:n kavennusmaalia ja sen jälkeistä paniikkia onneksi.

Gibsonin nollapeli, Morandin maali ja Almarin puolustaminen sekä vielä kruunuksi tyhjään viimeistelty maali olivat tämän illan parasta antia.

Kaiken kaikkiaan tasoltaan jumalattoman huono jääkiekkopeli.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei Lukko nyt ihan paskasti pelannu. Vähän löysäili kun HPKlta ei irronnu muuta vastusta kun roikkumista ja mailan pitämistä.

HPK on edelliseen 16 matsiin voittanut 1 pelin (rankkareilla). Voi tuohon vielä lisäystä tulla, jos Rajaniemelle oikein pöljä päivä osuu. Pitää arvostaa niitä katsojia, jotka jaksavat illasta toiseen Kerhon mestis miehistön pelejä katsoa. Hajuton, mauton ja väritön vastustaja.
 

Nahkalerputin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lerputten ja likasangon täystuho, RD:n Uimalakki
Montahan kalakukot latoo perjantaina ku tulevat kylään...? Riittääkö tuo 9 mikä tänään jos lukko pelaa yhtä "tasapainosesti"?
 

Nahkalerputin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lerputten ja likasangon täystuho, RD:n Uimalakki
No mitä tuo sitten oli?

HPK:lla ei ollut pelissä mitään mahdollisuutta ja sillä 3 pistettä kotiin. Tähän päälle vielä tasapainoisen paska ylivoima niin tottahan tuo on.
No, jos tasapaksua paskaa ajatellaan sitte se oli juurikin sitä. Lukko olis hävinnyt tänää kaikille muille paitti kerholle ja saipalle tolla esityksellä.. Perjantaina on vitsit vähissä.
 
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
No, jos tasapaksua paskaa ajatellaan sitte se oli juurikin sitä. Lukko olis hävinnyt tänää kaikille muille paitti kerholle ja saipalle tolla esityksellä.. Perjantaina on vitsit vähissä.
Ensin täällä ulistaan joka ketjussa, miten aina pitäisi heikommat kaataa ja sitten kun se onnistuneesti tehdään, ulistaan siitä, että ei vaan riitä.

Kattellaan perjantaina uudestaan.
 

Parthicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Voitto tuli joo eikä esitys nyt aivan kamala ollut, mutta kyllä läpi puskee väkinäisyys ja pakottaminen. Mielestäni yleistä mielialaa kuvaa hyvin pätkä ensimmäisen erän loppu siirretystä rangaistuksesta kongiin ja koko toisen erän alun HPK:n ylivoima. Koko halli oli sen pätkän ajan hiiren hiljaa. Käytännössä kaikki odottivat että Kerho tekee maalin.

Ei menestyvän joukkueen kotiyleisö ole tuollainen vaikka olisikin keskiviikko ja vastassa joukkue jonka kausi on käytännössä ohi.
 

Moonshine Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreät Jääkärit
Tärkeät pisteet jälleen, mun silmään suhteellisen tasainen esitys Lukolta, eihän tuossa missään kohtaa ollut Kerholla mitään saumaa. Mutta oli kyllä niin hmv-tason kamaa kokonaisuutena ettei vastaavaa tältä kaudelta tule mieleen, oikein ei jaksanut edes maaleja tuulettaa. Mutta ei siinä, tällaisia tylsällä puurtamisella tulleita pisteitä olisi tarvittu aiemminkin. Onnistujia meiltä Almari, ykkösketju ja Gibin nollapeli toki hieno homma vaikka ei se nyt mahdottomia vaatinutkaan. Alan kyllä olla sitä mieltä että loppukauden yyveet vois pelata vaan noilla kentällisillä millä pelataan 5 vs 5 -peliäkin ja ensi kaudeksi ylivoimasta päävastuussa oleva taho (Kauvosaari?) on pakko saada ulos.

No mutta, kolmen pisteen voitto oli tänään ainoa millä on väliä. Perjantaina toivottavasti tunnelmaakin on vähän enemmän. Voittoisaa illanjatkoa!

Edit: Niin ja hei, kyllähän tässä peikko kaatui! Lukko on viimeksi voittanut Kerhon Raumalla keväällä 2022.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Se on totta, että tällaisia pelejä olisi tarvittu näistä heikommista. Mutta nyt pitää muistaa se, että HPK on tyhjennetty ja Lukko vahvistunut. Jos haluttaisiin jotenkin epävarmat kannattajat joukkueen taakse täydellä kiimalla, niin tää olis pitänyt olla 6-0. Tää ei herätä yhtään uskoa. Kolme pistettä on ainoa posi.
 

Boomshaka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oilers
Jos Mattila ja Repo olisi laittanut omista paikoistaan sisään, peli olisi päättynyt 8-0.
Toki ymmärrän että tulos ei kaikkia tyydytä koska takana todella tahmainen jakso. Jos Lukko olisi pelannut edelliset ottelut paremmin, niin uskaltaisin väittää 3-0 tuloksen olevan kaikille mieleen.

Jälleen nostan esiin rakkauteni Almariin. Ekassa erässä esti 2kpl 2-1 tilannetta olemalla periaatteessa vain paikallaan. Hieno mies ja varmasti kova blokkaamaan.
 

Lukkoukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Phoenix Coyotes
Tänään tehtiin se mitä tarvittiin ja tuloksena kolme pistettä. Ei toi nyt raivoisaa taistelua tarvitse ollakaan, jos porukalla on peli hallussa ”miljoonan”-porukkaa vastaan niin riittää kevyempikin esitys. Voitto on aina voitto ja seuraavaan peliin kovemmin. Ei kirvestä kaivoon, kyllä tossa aihiota on.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukon ylivoimasta paistaa mielestäni aika selkeästi muutama ongelmakohta läpi.

1. Syötöt: Hitaita ja jokainen syöttö otetaan haltuun eli käytännössä yhden kosketuksen syötöt puuttuvat kokonaan. Tämä helpottaa alivoiman pelaamista huomattavasti, koska aikaa reakointiin/sijoittumiseen jää enemmän ja vastustajan neliö ei hirveästi joudu edes liikkumaan. Eiliseltä kierrokselta Tapparan YV-maali hyvä esimerkki päinvastaisesta toiminnasta.

2. Laukaukset: En ole katsonut laukaisukarttoja, mutta omaan silmään osuu ylivoimilta, että laukaukset tulevat aika pienistä kulmista maalintekosektorin ulkoreunoilta. Osittain 1.kohdan takia myös suoraan syötöstä tulevat laukaukset puuttuvat.

3. Ylivoimahaku: Lukon ylivoimahaku on perustunut tällä kaudella pääsääntöisesti siihen, että yhdellä jätöllä pyritään tekemään ns. vauhtiero alivoiman ylimpään karvaajaan, mutta tästäkin paistaa vähän sellainen "puolivillainen"-toteutus jätön jälkeen usein Stenqvist/Reunanen jää liukumaan kohti siniviivaa, eivätkä ns. blokkaa tuota karvaajaa. Lisäksi jätöstä kiekon saanut pelaaja tulee ehkä sellaisella n. 80% vauhdilla, vähän katsellen ja tilannetta tarkkaillen, kun pitäisi olla 100 % lasissa ja päättäväisesti hyödyntää se vauhtiero, tässä usein käy, että siniviivalle syntyy melkoinen sumppu ja ylivoiman jatkaminen alueella vaikeutuu.

En muista missä haastattelussa Lämsä sanoi ylivoimasta, että vastustajan alivoimat on pyritty tarkasti scouttaamaan. Tämä vähän särähti korvaani, koska mielestäni tuon pitäisi mennä toisinpäin eli alivoimaa varten scoutataan vastustajan ylivoima, koska kyllähän ylivoimalla olevan joukkueen pitää määrittää miten peliä kentällä pelataan ja alivoima reagoi siihen. Toki vastustajan alivoimasta voidaan katsoa, ketä siellä pääsääntöisesti pelaa ja vähän millaisessa muodossa he sitä pelaavat, mutta eipä sillä pitäisi olla paskankaan väliä miten esim. HPK pelaa alivoimaa Tapparaa/Ilvestä/HIFK yms. vastaan, varsinkaan kun Lukkoa vastaan riittää tällä hetkellä lähestulkoon, että laittaa 4 pelaajaa seisomaan kentälle.

Katsoin YT:stä n. 10min mestaruuskauden YV-maaleja ja jos lähtee sen kauden ylivoimaan vertaamaan niin suurin osa maaleista tuli suoraan syötöstä. Lisäksi huomiota herätti, että silloin vastustajan alivoima pakotettiin pelaamaan huomattavasti tiiviimpänä, jolloin takakolmiossa pelanneet (mm. Press, Saarijärvi, Saarela, Audette, Koivistoinen, Pospisil yms.) olivat jo lähtökohtaisesti paremmassa maalintekosektorissa.

Mestaruuskauden ylivoimasta pystyi pelkän maalikoosteen perusteella näkemään, että koko ylivoimaketjulla oli tarkkaan tiedossa mitä haetaan. Tämän hetken ylivoimaa, kun katsoo niin sieltä en ainakaan itse pysty sitä punaista lankaa löytämään.
 

Sinkilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManU, Pesäkarhut, SoJy, Valepa, Narukerä
Lehterä puheli syksyllä, että sovitut kuviot ylivoimissa pystytään käyttämään 1-2 kertaa ja sitten ne on scoutattu pois.
Tärkeintä olisi löytyä alueelle vientiin riittävä määrä variaatioita joita vaihdella.
Lukolla ei löydy joukkueesta riittävästi juonikkuutta, ei oikein pelaajaa joka kykenee syöttämään ylivoimassa monipuolisesti ja aitoa ykköskorin laukaisu-uhkaakaan ei käytännössä ole. Maalin eteen ei myöskään ole heittää savivellua tai leksakomarovia.
Ylivoimassakin korostuu joukkueen rakennuksen yksi virhe: liikaa samankaltaisia ja samoja vahvuuksia / heikkouksia omaavia pelaajia.
 

sir jusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Montreal Canadiens
Samaa mieltä etenkin kohdan 1. osalta, nopeiden syöttöjen ketju avaisi niin paljon maalintekopaikkoja. Vaikea korjata, jos kyse on pelaajien taitotasosta. Toisaalta on tuolla taitoakin, mutta sitä käytetään ehkä liikaa kiekon pitämiseen (esim. Tare ja Westerholmit).
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Samaa mieltä etenkin kohdan 1. osalta, nopeiden syöttöjen ketju avaisi niin paljon maalintekopaikkoja. Vaikea korjata, jos kyse on pelaajien taitotasosta. Toisaalta on tuolla taitoakin, mutta sitä käytetään ehkä liikaa kiekon pitämiseen (esim. Tare ja Westerholmit).
2-3 nopeata syöttöä riittää kunhan se päättyy laukaukseen ja muut tukitoimet myös toimivat (maski, riparit jne.). Aika usein jos noin tapahtuu, niin on maali lähellä.

Ja alueelle tulosta kakkosyv toimii Morandin takia nyt paremmin. Morand tulee kiekon kanssa vauhdilla alueelle ja usein vieläpä keskeltä, jolloin on itsessään jo uhka vastustajalle, kun ei siitä parane päästää laukomaan.

Hyvää settiä/havainnointia tämän kauden ylivoimasta @13.hyökkääjä
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Onko pelissä taklattu kertaakaan, poislukien Karjalainen?
No ei nyt sentään, Lukko 23-24 ei tällaista harrasta. Saattaisi vaikka tulla tunnetta ja tunnelmaa, sellainen ei virkamieskiekkoon sovi.

Muistatteko kun joskus oli pommin paikka ja yleisö lähti siihen mukaan etukäteen? Juu, aika kaukaiselta tuntuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös