Peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 400 789
  • 6 758

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
40 minuuttia hyvää tekemistä puolustusalueella ja sitten lerpahti. Kärkijätkistä ainoastaan SeppäläOksaset pelipäällä, muuten aika hiljaista. Forslund on tosi harvoin pelannut huonoja pelejä, mutta tänään miestä ei näkynyt käytännössä ollenkaan eikä Lembergiäkään erottanut muuten kuin kypäränsä väristä. Kuuslalta ihan positiivista pörräämistä.
PAPP vuoti aivan totaalisesti. Fagerström ja Kangas ei valitettavasti kuulu Mestikseen ja Korhoselta aivan kauhea hasardi. Kangas on kiekollisesti täysi torso ja oman pään peli ei riitä kompensoimaan totaalista kiekollista kyvyttömyyttä. Pitkä on matka pojalla isompiin sarjoihin. Se mikä huolettaa on Määtän kommentit "passivoitumisen kuulumisesta suunnitelmaan." Joukkueella, josta puolet ei tiedä mitä PAPP tarkoittaa ja asia, jolle Määttäkin naureskeli. Se passivoituminen ne pisteet sitten lopulta maksoi. Kärjestä Forslund ja Lemberg olleet vapaalla jo jonkin aikaa pelillisesti. Jatkoaika aivan kauheaa tekemistä. Aloituksissa koteloon 100-0 ja ne aloitukset, jotka voitettiin niin Häkkilä&Jeskanen veteli aivan päin sitä itseään. Rankkarit kruununa. Auviselle annan ainakin itse puhtaat paperit. Kenttäpeli tuhri kaksi pistettä.
RoKin ukot puhalsivat
Kyllähän ne RoKin ja oikeastaan muidenkin jengien ukot puhaltelee meidän pakkeja seinille. Tähän tulee ensi kaudeksi iso muutos ja tuosta pakistosta säilyttämisen arvoista on Haakana potentiaalinsa, Forsblom yleispelaamisensa ja Vertanen ylivoimaosaamisensa vuoksi. Näistäkin kaksi jälkimmäistä ei ole mitenkään must have pitää jos parempaa on saatavilla. Ja ennen kuin kukaan vinkuu niin peilaan tätä kaikkea karsintoja vasten. Mestistä voidaan läpsytellä näilläkin. Häkkilä ja Jeskanen olivat heikkoja tänään. Tähän kun lisää sen, että Kankaalla ei vain riitä jalka eikä voima vaikka kokoa olisi niin aika mikkihiiri merihädässähän tuo pakisto on ja mielenkiintoista on nähdä miten tähän isketään jo tänä keväänä. Ensi kaudelle iso teema on saada kliinisyyttä, toisteisuutta ja kykyä pelata johtoasemassa mukaan tekemiseen.

Pelillisesti Rovaniemen viikonloppu oli pettymys. Pisteiden osalta suoritukseen nähden saatiin maksimi. Kyllähän tässä sellainen "perinteitä kunnioittaen"- tekeminen Jokereista paistaa. Onko pakko pelata jos ei huvita? Voiko vähän säveltää ja neppailla? Se isoin tiikerinsilmä vaikuttaa olevan hukassa. Mennään eteenpäin ja katsotaan miten kehitys kehittyy.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Tähän tulee ensi kaudeksi iso muutos ja tuosta pakistosta säilyttämisen arvoista on Haakana potentiaalinsa, Forsblom yleispelaamisensa ja Vertanen ylivoimaosaamisensa vuoksi. Näistäkin kaksi jälkimmäistä ei ole mitenkään must have pitää jos parempaa on saatavilla.
Ensi kautena pitää voittaa Mestiksen lisäksi karsinnat niin siitä vähän perspektiiviä.

Forsblom kelpaa kutospakiksi ja blokkaamaan kiekkoja avlla. Vertanen periaatteessa kelpaisi seiska pakkina pelaamaan yvt, mutta ellei kauden aikana puolustuspäähän päin löydy lääkkeitä niin ei jatkoon. Pari edellistä peliä oli ihan ok eikä ollut omiin niin vaarallinen kuin joissain peleissä.

Haakanalla periaatteessa olisi kiekolliset avut ja jalka liikkuu, mutta hyökkäyssinisen jälkeen tulee ne ongelmat. Laukaus on lehmän henkäys vai onko hän edes laukonut eli ensi kesänä vanerilta n 200 vetoa päivässä niin voi olla kiekollinen pakki ensi kaudella.
 

Dagoberto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ottelun suoritus veti tosiaan vertaistaan pöhöttyneimpien Liiga-aikojen visiiteille Kehä III:n ulkopuolelle. Peli olisi pitänyt tappaa jo 5 minuutin ylivoiman aikana, jossa Auvinen lopulta pelasti ettei taululla olisi ollut 2-2. Vielä hieman onnekas johtomaali lopussakaan ei riittänyt vaan vielä piti Kankaan sutia kiekosti kolmesti ohitse ja unohtaa lopulta Alanne sektorille tasoittamaan peli. Jatkoajalla surkuhupaisin hetki oli kun Jokereiden oma maali toimi kärkikarvaaja ja riisti Häkkilältä kiekon. Lemberg taas jotenkin missasi vapaan väylän maalille RoKin pelaajan hävittäessä mailansa. 0/8 rankkareista kruunasi kyllä viikonlopun.

Tehdään hyvin vaikeaksi pelaaminen itselle ja on varmaan perusteltua kysyä, että onko valmennus tehnyt ihan riittävästi yrittäessään organisoida esimerkiksi avauspelaamista. Ei voi olla niin että peliä pitäisi yrittää säveltää lennosta, tällöin kaikki tapahtuu hitaammin ja on pitkälti sattuman varassa,
 

91.1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Muistetaan kuitenkin, että Jokereiden pelaajabudjettia paisuttaa sekin, että käsittääkseni maksamme pelaajille palkkaa ympäri vuoden (ja hyvä niin), toisin kuin suurin osa muista Mestis-seuroista. Se ei siis ole suoraan vertailukelpoinen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: otus

Shakermaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Muistetaan kuitenkin, että Jokereiden pelaajabudjettia paisuttaa sekin, että käsittääkseni maksamme pelaajille palkkaa ympäri vuoden (ja hyvä niin), toisin kuin suurin osa muista Mestis-seuroista. Se ei siis ole suoraan vertailukelpoinen.
Tässä olen pudonnut kärryiltä. Miksi tässä on eri käytäntöjä?
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllähän tässä sellainen "perinteitä kunnioittaen"- tekeminen Jokereista paistaa. Onko pakko pelata jos ei huvita? Voiko vähän säveltää ja neppailla? Se isoin tiikerinsilmä vaikuttaa olevan hukassa. Mennään eteenpäin ja katsotaan miten kehitys kehittyy.
Nykyisessä jengissä sitä tiikerinkatsetta luulisi riittävän yllin kyllin. -Valtaosin urallaan eteenpäin pyrkiviä nuoria jätkiä, joilla käytännössä ainutlaatuinen mahdollisuus olla osa legendaarisen seuran uutta tulemista. Luulisi sen sytyttävän antamaan kaikkensa joka ilta. Eri asia nämä 35-vuotiaat jäähdyttelijät, jotka sortuvat toisinaan siihen virkamieskiekkoon, mutta tällä kaudella askissa olettaisi joka ilta olevan 20 nälkäistä jokeria.
 

Lapintiira

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Dallas Stars, Jokerit
Olipa hauska kerrankin seurata "puolueettomasti" matsia, kun omat lempparit samassa askissa. Oli mukava taputtaa vuorotellen molempien päätyjen tahtiin, kiitokset kilpalaulanta-asetelman luonnista runsaalle Jokeri kannattajalaumalle!
Paikan päällä ottelua seuranneena. Isoimmat pisteet Jokereiden kannatus porukalle. Oli suuri ilo olla tuossa mukana.
Sitten pelin analyysia:
....
- Auvinen onko pelannut yhtään huippupeliä? Liian helppoja maaleja menee selän taakse.

Pakko kyllä sanoa, että molemmat maalivahdit, Risikko ja Auvinen, ei päästäneet yhtään helppoa tänä viikonloppuna. Kaksi voittavaa, mestikseen huippu maalivahtia. Tehtyjä maaleja ne oli tänä viikonloppuna, mestiksessä tuppaa yleensä menemään paljon helpommalla. Puhtaat paperit molemmille minulta!
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kait tuossa on ideana se, että kun seurat eivät maksa pelaajille palkkaa kesän aikana niin voivat hakeutua Kelan kortistoon ja saada sieltä jotain työttömyystukia. Perus Kelan etujen maksimointia siis Suomen tyyliin.
Menee osaltaan offariksi, mutta Mestiksen olisi hyvä ottaa tavoitteekseen kehittyä täysammattilaissarjaksi ja pyrkiä siihen, että jokainen pelaaja saisi aikakin sen ~30 000 euroa bruttona. Ei kaiketi ihan hetkessä realismia, mutta pidemmällä tähtäimellä tuskin mahdottomuus.
 

91.1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä olen pudonnut kärryiltä. Miksi tässä on eri käytäntöjä?
Koska - surullista kyllä - monella Mestis-organisaatiolla ei ykeinkertaisesti ole rahaa maksaa palkkoja ympäri vuoden. Kuten Sir tuossa mainitsi, niin kausien välillä pelaajat saavat toimeentulonsa joko Kelasta tai muista töistä. Sitä Kari Martikainenkin valitteli Jokerit-matsin jälkeen, että he olivat päässeet vasta hiljattain treenaamaan joukkueen kanssa, kun pelaajat olivat päässeet töistä, tjsp.

Edit: ...tai siis noin olin itse asian käsittänyt, mutta sain tuossa yv:llä tiedon, ettei se ihan noin yksinkertaista olekaan: "Pelaajille annettu vaihtoehto, että haluaako vuoden ajan palkkaa vai kuten Mestiksessä tapana vain pelikauden aikana. Kokonaissumma sama."
 
Viimeksi muokattu:

seeseeäm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No eipä ollut kyllä helppo peli tänään. RoKi jaksoi painaa päälle melkoisella höngällä lähes koko illan ja meidän pakeilla oli kyllä aikamoisia vaikeuksia avata peliä. Kovuutta tuo pakisto kyllä huutaisi mielestäni lisää, nyt oikeastaan Forsblom ja Kangas ovat ainoita, jotka pystyvät vastaamaan kovuudessa tällaisia vastustajia vastaan. Ehkä tuo yksi piste oli sitten ihan ansaittu tällaisella esityksellä..

Ja olipas muuten aika aivoton tuo vastustajan polvitaklaus.. Näytti ainakin telkkarikuvassa aika pahalta.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viikonlopun matsi olivat täydellinen esimerkki Mestispelaajista joilla on aikuisen kundin massa ja nopeus, mutta kontrolli taklauksissa ja maalilleajoissa meni törmäily puolelle. Aika monta kertaa ajettiin veskarin päälle ja on ihme jos kukaan ei loukkaantunut.

Roki vei fyysisyydessä eilen kyllä 100-0.
 

D. Moylan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lisää lihaa ja kovuutta tarvitaan joukkueeseen pikaisesti. Nyt on veskaria ajettu pari kolme kertaa ilman mitään seurauksia. Samoin taklauspelissä hävitään joka ilta. Hieno nähdä taitavaa ja kiekollista Jokeri-ilmettä, mutta Jokereiden peliin on aina kuulunut ja pitää kuulua myös kovat taklaukset. Ja hanskat pitää pudottaa, jos tilanne sitä vaatii!
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lisää lihaa ja kovuutta tarvitaan joukkueeseen pikaisesti. Nyt on veskaria ajettu pari kolme kertaa ilman mitään seurauksia. Samoin taklauspelissä hävitään joka ilta. Hieno nähdä taitavaa ja kiekollista Jokeri-ilmettä, mutta Jokereiden peliin on aina kuulunut ja pitää kuulua myös kovat taklaukset. Ja hanskat pitää pudottaa, jos tilanne sitä vaatii!

Olin samaa tulossa kirjoittamaan. Melkein joka matsissa meidän maalivahdin yli ajetaan muutamaankin kertaan ja kukaan koko jengistä ei reagoi millään tavalla. Tämä on varmasti jo huomattu - ja trendi ei tule tästä muuttumaan, ennen kuin asialle jotain tehdään.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuli ensimmäisen kerran tällä kaudella kuikuiltua noita Jokereiden sisäisten pörssien lukemia.
11 ottelun otanta on tietenkin pieni, mutta jotain tarttui silmään kuitenkin:

+ Mukavan laajasti/tasaisesti on joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipäässä tehopisteet jakaantuneet.
+ Plus/miinustilastossa samoin, mitään ihan hirveitä "pakkas-ukkoja" ei ainakaan vielä ole, Karvisella -4

- Puolustajien maalimäärä= Jere Vertanen 2 maalia.
- Ennen kautta monien papereissa ykkösmaalivahdiksi hahmotellun Severi Auvisen heikko torjuntaprosentti, 88,4%

No, nämähän ovat "vain tilastoja", mutta jotain suuntaan ne ehkä silloin tällöin antavat myös yksittäisten pelaajien suorituksista.
 

Rick Rother

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kärpät
Sanotaan, että hyvän moken pitää antaa joukkueelle mahdollisuus voittaa, vaikka puolustus olisikin kujalla. Haluaisin silti nähdä Auvisen otteita, kun puolustuksessa ei olisi avoimia ovia ja mokkea ei annettaisi kolata kolme kertaa peli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös