Peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 399 982
  • 6 758

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ennustan Jokereille vaikeaa kautta. Löytyykö Jokereilta eväät pelata joka ilta vaaditulla
Tähän voi melkein jo vastata että ei löydy. Ei miltään joukkueelta löydy. Keinot voittaa nyt nähtyä helpommin täytyy kaivaa esille. Ja ne keinot on ylivoima sekä mv-peli. 5vs5 Jokerit tulee hallitsemaan valtaosaa peleistä mutta liikaa pyöritään ytimen ulkopuolella tehottomasti ja maalia kohti pelaaminen on heikkoa. Yv+mv kombinaatiolla on mahdollisuus voittaa "joka ilta", mutta se osasto ei ole aivan vakuuttanut. Auvinen, Vertanen ja Oksanen ovat olleet enemmän tai vähemmän kesäterässä.
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Tavallaan aika nautinnollista lähteä kauteen "Meidän oma jengi pelaa."-mentaliteetilla.

En laita ensimmäiselle kaudelle älyttömiä tavoitteita, niin moni asia hakee paikkaansa vielä.

Ekan kauden aion nauttia täysillä suomalaisesta lätkästä. Saadaan imeä kotimaista Jokereita kitusiin koko rahan edestä.

On ollut niin ikävä. Voi veljet tätä ilon päivää!
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä tuo joukkue kaipaa ainakin maalintekijää. Peli on kyllä kaunista ja joukkue luistelee hyvin. Jos ei vahvistuksia tule niin ei taistella kärjessä.
 

laiks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pelistä kotiuduttu (oli kiva katsella taas livenä lätkää). Jotenkin näytti LIIANKIN tutulta lätkältä eli hallitaan näennäisesti peliä, laukaukset voitetaan 100-0, ylivoimalla pyöritään ja haudotaan kiekkoa ja sitten vielä vastustaja tekee maalit, jokaisesta paikasta, jonka saavat aikaan.

Vaikea se on varmaan maalivahdillakin pelata kun koko ottelun aikana saa just ja just 5 torjuntaa per erä.

Noh, tehokkuutta ja halua tehdä tehoja kaivataan, eli jätkät pistää nyt vaan sitä kehoa likoon ja maalintekosektorille ottamaan muutama mustelma vastaan.
 

spertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä tuo joukkue kaipaa ainakin maalintekijää. Peli on kyllä kaunista ja joukkue luistelee hyvin. Jos ei vahvistuksia tule niin ei taistella kärjessä.
Mä jotenkin elän haavemaailmassa, ja uskon että joku tuosta jengistä nousee esiin kauden mittaan, ja repii reppuselässään muutaman kaverinsakin tehoilemaan. Jos joku Moses nyt haluaa tulla vielä kaudeksi meille, niin tulkoon :) , mutta muuten ,Virmasen sanoin, näillä mennään.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Täälläkin ennustetaan suht haastavaa kautta. Sen verran isosta takamatkasta lähdetään kauteen. Uskon, että peli paranee kauden mittaan (jos loukkitilanne pysyy siedettävänä) ja pleijareissa on mahikset finuihin asti.

Määttä vaikuttaa kuitenkin olevan oikeiden asioiden äärellä ja aivan varmasti ylivoimaan ja maalintekoon panostetaan nyt urakalla. Oksanen voisi kyllä herätä jo. Isot odotukset tähän jannuun on kaikilla meillä!
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän Jokereiden tilanne on varmasti (todennäköisesti) urheilullisesti haastellinen tulevaan Mestis-kautta silmälläpitäen.
Joukkue kerätty kasaan vasta muutama kuukausi sitten, tosin sarjataso huomioiden kait ihan laatupelaajista.
Mutta isoimpana haasteena varmastikkin juurikin tuo "Perkele, Jokereille ei hävitä"-extra-asenne muiden joukkueiden toimesta.

No, nämähän ovat joukkueurheilussa ihan normi haasteita ja yleensä käykin niin, että sieltä vaan ne parhaat jengit haasteista huolimatta "läpi puskevat".
Totta kai tämä on näytön paikka myös tuoreelle seurajohdolle, eli onko joukkueen kasaamisessa onnistuttu sittenkään riittävällä tavalla sarjan kärkipäänsijoituksia tavoitellessa.
Eikös se kuitenkin niin ollut että Jokereiden tavoite on lähteä heti sijoittumaan, eikä vaan osallistumaan..

Itse en lähde (uskalla) Jokereiden pärjäämistä sen kummemmin etukäteen arvailemaan. Sarjataulukkohan sen kauden mittaan tulee meille reaaliajassa kuitenkin näyttämään.
Tottakai sitä toivoisi että hommat rullaisivat urheilullisesti mallikkaasti ja sitä kautta Jokereiden nimeä ei tarvitsisi kyseisestä taulukosta kovin alhaalta hakea.

Mutta "aina" on myös se kolikon kääntöpuoli ja tämän vaihtoehdon ( kyntäminen taulukon alapäässä) osuessa kohdalle, niin ainakin oma mielenkiintoni kohdistuisi Jokerit-yhteisön voimaan ja varsinkin Nordiksen pelejen yleisömääriin.
Vaikeuksien keskellähän nää yhteisöllisyydet sitten varsinaisesti vasta mitataan ja mielestäni tuolloin yhtenä/parhaana mittarina voidaan käyttää kotiotteluiden yleisömääriä.

Jälleen kerran ehkä liian pessimis-sävytteinen kirjoitus, vaikka tarkoitus on ollakkin vaan realisti.
 

ejs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tää on se jengi, jolle kukaan ei halua hävitä. Jokainen tulee pistämään parastaan Jokereita vastaan. Löytyykö Jokereilta eväät pelata joka ilta vaaditulla tasolla? Siitä se vaikeus.
Näinhän se on ollut liigassa viimeistään 90-luvun puolivälin jälkeen ja näinhän se oli KHL.ssä. Kohelossa Jokereiden voittamisesta vastustajan pelaajat saivat yleensä isoimmat bonukset.

Eli ei mitään uutta auringon alla, tervetuloa pelaamaan Jokereissa.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Eilistä peliä raporttien mukaan leimasi tehottomuus. Siihen pitää keksiä huomenna lääkkeitä, että kun saadaan paikkoja, tehdään myös.
Otteluiden alut, niissä pitää olla valmiimpi. Painotetaan kuitenkin sitä kulunutta fraasia " Otteluiden alussa pitää olla hereillä " pitää paikkansa.
Tokaisi erä oli paras. Tokassa maalipaikat Jokereile 20-2. Tehokkuutta, tehokkuutta.
Kyllä se on mentävä sisään kun oikein yrittää
Huomenna kotiyleisön edessä ekaa kertaa Keravalla. Paikalla oon.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvä nousu 3.erässä. Ja pistetili avattu. Forslund erinomainen. Seppälältä heikko esitys. Mutta ylipäätään hyvä avaus jo nyt kävi jatkoilla miten vain. Huomenna täysi pistepotti himaan.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Leevi Lemberg. Kiitos. Hieno ilta. Pelillisesti jos jotenkin yrittää ottaa kiinni:
-erien alut heikot
-toinen erä erityisen huono ja 2-0 tilanne sai pienen jäätymisen aikaan
-3.erä kiekollinen rohkeus parani erittäin paljon
-hienosti peli kehittyi koko matsin ajan
-erikoistilanteissa eniten parannettavaa
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eka peli kautta ja Mestistä allekirjoittaneelle ja kyllähän tässä hitainkin syttyy pitkän tauon jälkeen. Liian analyyttiseksi ei tässä vaiheessa sovi heittäytyä saati isolla pensselillä maalata, mutta jos nyt pari sanaa.

- Alku oli vaikeaa, mutta hienosti noustiin taistelemaan ja voittoon. Jälkikäteen tuloksia vilkuilleena treenikaudelta tämä lienee jonkin moinen trendi.

- Loppua kohden rupesi löytymään luistimia, jota haluan nuorelta joukkueelta nähdä.

- Vaikka peli hakeekin vielä itseään olisi hyvä tuottaa enemmän laukauksia. Hyökkäyksiin lähdetään hyvin, ratkaisut vielä hakevat itseään (joka on normaalia alkuun).

- Omissa tarkkuutta lisää ja jäähyjä vähemmälle.

- Tunnelma oli huikea läpi pelin ja välittyi kotiin saakka.

Voitto tuli, hieno sellainen, mutta kyllähän illan merkityksellisin anti on kuitenkin se, että ollaan takaisin Suomessa. Yhtenä perheenä. Tästä on hyvä jatkaa. Oikeammin: tästä se vasta alkaa.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
- Nousu kahden maalin takaa.
- Kolmas erä ehdottomasti paras. Lupaa hyvää kun jaksetaan painaa ohi lopussa.
- Kovat oli kovia. Sieltä nousi Oksaset, Lembergit ja Forslundit esiin. Forslund 1+2 ja oli läpiajoa. Haakana paransi myös koko ajan. Juuri ne miehet ketä tarvitaan kauden mittaan.
- Auvinen kelpo startti
- Fanit aivan toiselta planeetalta

- Kaksinkamppailuissa jäätiin jälkeen ajoittain aika selkeästi. Karvinen tähän hyvä lääke.
- Toinen Espoon maali vähän junnumainen hölmöily kun kaikki karkasi vaihtoon.
- Toisessa erässä jaloissa. Jäähyjä myös sen takia.
- Aloituksissa vaikeaa
- Ylivoiman kanssa ongelmia. Vähän poltteli ja sisäänvienti vaikeaa. Toki Espoolla hyvää alivoimaa.
 

Huopis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Detroitin jengit, Puotinkylän Valtti
Myönnän suoraan, että mun jääkiekkoymmärrys on sillä tasolla, että kovin terävää analyysiä en yritä edes lähteä tekemään. Alla kuitenkin niin uskomattoman hieno ja tunteikas kiekkoilta Espoossa, että kirjoitan muutaman sanan kuitenkin omista havainnoista.

Jokereiden puolustus ei juuri vakuuttanut. Maalille tultiin liian helposti ja pakkiparien yhteispelissä mun silmään petrattavaa tosi paljon. Toki kauden eka peli nopeasti kasatulla joukkueella, kyllä se siitä lähtee. Samaan alkukauden kankeuden ja ehkä ylilatauksen piikkiin stikkaan Espoon toiseen maaliin johtaneen huolimattoman koko nelikon vaihdon, toki siitä myös pisteet vastustajan veskarille, joka oli meidän penkkiä paremmin bändillä siitä, mitä kentällä tapahtuu.

Hyökkäys, hieman yllättäen, oli jopa terävämpää ja vaarallisempaa kuin hallitsevan mestarin vastaava. Hermostuneisuus näkyi ja jos muutamat syötöt melko vapaassa tilassa käytännössä parhaalla maalintekosektorilla olisi tarttuneet paremmin lapaan, niin peli olisi ehkä saatu ratkottua jo varsinaisella. Jokereiden korkealta paineistavaa, kovaan luisteluun pohjaavaa aktiivista peliä oli siisti katsoa. Tuntui, että joka kundi oli sydämellä mukana ja se nyt on tässä kohtaa jo enemmän kuin sata jänistä. Mietin jopa jossain kohtaa, että tää jengi näyttää taas mun Jokereilta, katsomossa on aivan uskomaton meininki, mua ei ees haittaa, jos Espoo tän vie, tuloksella ei tänään niin väliä. En silti jeesustele, aika korkeelle hyppäsin kun voittomaali jatkoajalla kilahti ;)
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Hieno voitto! Espoo on kyllä varmasti vastustajista vaikein tällä tasolla. Todella vahva tiimi veskarista lähtien.

Auvinen oli hyvä. Maaleille ei mahtanut mitään ja muuten tosi varmaa työskentelyä.

Vertanen ei vakuuta. Pari kertaa kierrettiin liian helposti. Toivottavasti on sitten annettavaa hyökkäyssuuntaan paljon. Haakana ja Jeskanen kiekollisesti tänään parhaat pakit.

Liuksiala ja eritoten Forslund olivat senoista hyvällä pelipäällä. Seppälä taas ei meinannut pärjätä Espoon nopeita pelaajia vastaan.

Oksasen ja Lembergin onnistumiset oli hyvä asia heti ensimmäiseen peliin. Vielä ex-jengiä vastaan. Nämä jätkät ratkaisevat pelejä jatkossakin. Varsinkin Lemberg on maaginen maalintekijä tähän sarjaan. Tullee painamaan +25 maalia.

Tästä on hyvä jatkaa huomiseen kotiavaukseen Keravalle!
 
Suosikkijoukkue
Häviää viimeistään finaaleissa
Haluan vain sanoa - isosti onnea Jokerit ja teidän upeat fanit, jotka piditte hienoa tunnelmaa tänään yllä Metro areenalla. Tiedän miten kauan osa teistä on ventannut että Jokerit palaa kotimaiseen kiekkosarjaan. Nyt se on tehty ja mikä paluuottelu! Pelicans-fanina mieltä lämmittää erityisesti Alexander Forslundin 1+2, oli Auvisen ohella voiton takuumies. Melkein liian hyvä pelaaja Mestikseen, tulette rakastumaan :)
 

hartzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ekaa erää en ehtinyt näkemään, mutta toinen erä oli hämmentävää junnutason virheiden täyttämää konttaamista - syöttöjä ei saatu omille, kaikki aloitukset hävittiin, puolustuksen läpi pääsi kävelemällä, kaksinkamppailut hävittiin järjestäen. Paremmalla viimeistelyllä Espoo olisi voinut ratkaista pelin lopullisesti, mutta onneksi eivät niin tehneet.

Onneksi kuitenkin itseluottamus ei romahtanut ja kolmannessa rinnalle ja lopulta ohi. Hieno ja tärkeä nousu. Toivottavasti jatkossa löydetään tasaisempi suoritustaso.
 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
Paljon menee varmasti jännityksen ja ensimmäisen pelin piikkiin mutta toivottavasti jatkossa ei näytetä voiman puolesta yhtä lap(a)silta.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Paljon menee varmasti jännityksen ja ensimmäisen pelin piikkiin mutta toivottavasti jatkossa ei näytetä voiman puolesta yhtä lap(a)silta.
En tätä aivan 100% allekirjoita. Siis, että oltiin aivan lapasia. Espoo teki yhden maalin(ensimmäisen), joka olisi pitänyt siivota. Tämän lisäksi voiman puolesta ei otettu yhtään omiin. Se toinen maali oli f-junnutason vaihtovirhe. Eniten oltiin rummussa toisessa erässä, mutta ainakin omiin silmiin näytti myös siltä, että osansa tästä oli sillä Espoon 2-0 johtomaalilla joka tyhjensi renkaita Jokereilta. Ja toki osa on varmasti myös sinun ja Määtän nostamaa voiman puutetta, joka korostuu nimenomaan siinä oman alueen ensimmäisessä kamppailussa kun siirrytään PAPPiin. Mutta sanoisin, että ei Espoo keväällä Jokereita voimalla tule voittamaan. Erikoistilanteet ja mv-peli on itselleni suurimmat kysymysmerkit, jos nyt lähdettäisiin Espoota vastaan ottelusarjaa pelaamaan. Auvinen oli aivan hyvä, mutta vaikka Jokerit voitti niin Lampinen oli omin silmin parempi ja otti monta gamesaveria, joita Auvisen ei käytännössä tarvinnut ottaa yhtään.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
En tätä aivan 100% allekirjoita. Siis, että oltiin aivan lapasia. Espoo teki yhden maalin(ensimmäisen), joka olisi pitänyt siivota. Tämän lisäksi voiman puolesta ei otettu yhtään omiin. Se toinen maali oli f-junnutason vaihtovirhe. Eniten oltiin rummussa toisessa erässä, mutta ainakin omiin silmiin näytti myös siltä, että osansa tästä oli sillä Espoon 2-0 johtomaalilla joka tyhjensi renkaita Jokereilta. Ja toki osa on varmasti myös sinun ja Määtän nostamaa voiman puutetta, joka korostuu nimenomaan siinä oman alueen ensimmäisessä kamppailussa kun siirrytään PAPPiin.
Maalin edessä en minäkään nähnyt ongelmia, mutta kulmissa oli vähän harmillisen monta kertaa valkoinen pelaaja katollaan kun kaveri vie kiekon omilleen. Vaikea sanoa oliko ongelma varsinaisesti voimassa, vai siinä että kiekon kanssa tuli omalla alueella liian kiire ja kamppailemaan jouduttiin jatkuvasti. Kyllä tuonne yksi koodinimi "väänänen" olisi kuitenkin mennyt tuuppimaan karvaajat katolleen ennen kuin mitään vääntöä olisi edes ehtinyt syntyä.

Ylivoimahan toimi ihan erinomaisesti silloin kun satuttiin saamaan kiekko alueelle asti. Vaikeuksia oli ylöstuonnissa, jossa Espoon korkea karvaus oli jotenkin kohtuuttoman iso häiriö ja avaussyöttöjen laatu jäi vajaaksi, jolloin pakit ehtivät väliin. Se ylöstuonti on kuitenkin helpompi korjata kuin itse pakkopeli. Jalosen ja Marjamäen Jokerit esimerkiksi käyttivät sitä välillä raivostuttavaakin jätönjätönjättöä, joka on korkealle karvaukselle aika immuuni ja käytännössä varmistaa siniviivalle pääsyn hyvillä vauhdeilla.

Auvinen oli aivan hyvä, mutta vaikka Jokerit voitti niin Lampinen oli omin silmin parempi ja otti monta gamesaveria, joita Auvisen ei käytännössä tarvinnut ottaa yhtään.
En tiedä olenko tästä edes eri mieltä, mutta voiko maalivahtien keskinäistä paremmuutta arvioida jos ainoastaan toinen joutui oikeasti venymään? Minä sanoisin että molemmat oli hyviä, mutta Lampinen joutui tasoaan todistamaan enemmän. Yhtään helppoa maalia ei nähdäkseni kummallekaan päässyt.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Kyllä tuonne yksi koodinimi "väänänen" olisi kuitenkin mennyt tuuppimaan karvaajat katolleen ennen kuin mitään vääntöä olisi edes ehtinyt syntyä.
Antaa Kallen kasvaa uudeksi Ossiksi. Siinä on raamit, asenne ja kasvattajaseura kohdallaan.

Toki täsmävahvistukset on aina täsmävahvistuksia. Koskas mestiksessä on siirtoraja ja koska viimeinen mahdollinen finaali (artistit)?
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En tiedä olenko tästä edes eri mieltä, mutta voiko maalivahtien keskinäistä paremmuutta arvioida jos ainoastaan toinen joutui oikeasti venymään? Minä sanoisin että molemmat oli hyviä, mutta Lampinen joutui tasoaan todistamaan enemmän. Yhtään helppoa maalia ei nähdäkseni kummallekaan pääpäässy
Nyt on sitten mennyt senkin edestä. Auvinen ei saa silmiään kiinni. Noh 2 erää aikaa tehdä tästä vielä matsi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös