Peliesitykset kaudella 2021–2022

  • 102 347
  • 867

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Jos joku sana kuvaa päivän peliä, niin kuriton on lähellä totuutta. Ja puolustus oli tasaisen paska. Mutta jos paskallakin pelillä voittaa niin ei voi hirveästi itkeä. Tällä pellillä ei SKA:ta voiteta, mutta tänään ei pelattukaan skata vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Julius Junttila on nyt kuitenkin pelaaja jota voi peluuttaa. Toki, jos tekisi joskus pisteitä niin se olisi ihan hyvä juttu, kun varmasti siitä hänelle maksetaan. Lähtökohtaisesti hänkään ei ole kokoonpanossa, kun Jokereiden kausi on linjassa.

Friman ja Grant parantaa joo, ja niillä on läpi kauden aikaa parantaa. Parempi, että pelaavat ja Jokerit voittaa silloin kun he ovat jäällä, niin tapahtuu kehitystä ja itseluottamus kasvaa. Se on kuitenkin ainut tapa miten näitä hommia saadaan eteenpäin. Frimanistakin koulitaan pikkuhiljaa KHL-tasolle toimivaa 3.parin pakkia, joten sitä vastuuta vaan täytyy antaa. Grantilla eniten kirimistä ja isompi palkkalappu, mutta tänään kyseinen peluri ei ainakaan kussut mitään paitsi se turha/huono jäähy joka kostautui, mutta voitto tuli, niin sinällään yhden tekevää

Enkä mä usko, että mikäli pudareissa suuria tulee vastaan, niin tämä pari ei pelaa niin kuin tänään vaan pelaavat paremmin jne.
Mä sanoisin että kaivappa vaikka kolmen edellisen kevään pleijarit ja kelaile VHS:ä. Katso miten Grant on parantanut joka kevät.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Osaako jo ilman opasta Vinkkariin ja "Sata salamaa"-kertosäkeen ilman Joren apua? Sitähän sä tarkotit keväisellä parantamisella.
On ollut valmiina ja hyvällä jalalla ilman rasitusta vaikka painanut back to back-peleissä isot minuutit Hullussa Porossa
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään varsinkin ekassa erässä, mutta myös kakkosessa Jokereiden pakkeja (poislukien Skele) ei oikein huvittanut luistella. Varsinkin Leskistä laiskotti oikein mojovasti. Hyökkääjät taas odottivat että pakit tekisivät duunit. Lopputuloksena ihmeellistä pitkää avauspeliä, jossa ei ollut päätä eikä häntää.

Jos meidän tämän kauden kärkipakit ovat Lindbohm ja Leskinen niin tänään oli molemmilla aika synkkää tekemistä. Lindbohmilla ei onnistunut oikein yhtään mikään ekassa erässä ja Leskinen ei onnistunut päähän eikä toiseen. Tällä hetkellä oikeastaan ainut tasaisen tappavan hyvin suorittava pakki on Sklenicka. Myös Friman pelaa odotusarvoihin nähden hyvin, toki parhaimmillaankin 3. parin puolustava puolustaja.

Kenttiä pitäisi rukata, koska tänään ainoa toimiva kenttä oli Savinainen - Norman - Pakarinen. Joensuu on joko puolikuntoinen tai tulossa vanhaksi, ei ehdi oikein mihinkään tällä hetkellä (rankkareissa toki hyvä). Junttila taas ei ollut yhtään sovelias Turusen stuntti, kyseinen kenttä katosi kuvasta ihan kokonaan. Nelosessa sitten Anttila toipui edelleen flunssasta enkä muista matsia missä olisi ollut yhtä näkymätön kuin tänään. Ei minulla toisalta ole mitään ideaa miten noita voisi parantaa niin kauan kuin Kossila saikuttaa.

Juvoselta hyvää suorittamista. Puhtaat paperit ja rankkareista papukaijamerkki.
 
Viimeksi muokattu:

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
En haluis brassailla, mutta Jokerit on koko Kohelon jaetulla kärkipaikalla sarjataulukossa.
Ufalla on kauden alusta seitsemän peräkkäistä voittoa, joissa kahdeksan(?!?) päästettyä maalia. On teoriassa mahdollista että Lämsän sakki painelee rästipeleillä ohi. Stop the count!
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei mitään silmiä hivelevää, mutta tuloksekasta. Paikoin toki jopa dominoitiin, mutta vastapainoksi tuli hetkiä, jolloin ohjakset siirtyivät vastustajalle. Silti, tulos on se mikä merkkaa ja se oli odotettua parempi.

- Björninen eittämättä illan pelaaja. 2 maalia, 2 hankittua jäähyä ja aloitukset ties taas miten kovat.
- Jensenille maalit 4 ja 5 kolmanteen peliin. Myös odotettua parempaa.
- Annetaan sille Juliuksellekin nyt kehut, kun tulosta teki.
-7. voitto putkeen. Tällä hetkellä peli muistuttaa maultaan minttupastillia. Toivottavasti marraskuussa ei katkeroidu suolasalmiakiksi ja tammikuussa Nortti-askiksi.

- Oman maalinedusta vuotaa vieläkin. Onneksi maalivahdit hoitavat tonttinsa hyvin.
- Ylivoima pitkälti sitä itseään.
- Kun ei oikein muuta valitettavaa vähään aikaan ole ollut, niin jumalauta Vuorinen! Siellä on Dance Teamissä vieläkin Cheer Up Teamin Janikan kokoinen aukko! Tältäkin alueelta rosteri on vajaa.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
- Ylivoima pitkälti sitä itseään
Tehtiin kuitenkin maali yv:llä, mutta okei.

Vaikka inhoan pidemmän tähtäimen ajatusta O'Neillistä keskellä, niin joku pervo sisälläni haluaa nähdä tuon saman ketjun Torpedoa vastaan kentällä. Junttilan seuraavaa tehoiltaa odotellessa!
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Toisen erän loppu ja kolmannen alku vaikeaa. Muuten täysin Jokereiden peli. Ylivoimassa parannettavaa ja paljon. Seitsemän putkeen. Kyllä kelpaa. Keskiviikkona sitten tiedossa overia. Hullu peli luvassa.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viihdyttävää on Jokereiden peli tällä hetkellä. Olenko väärässä että sinne maalille ajetaan hanakammin kuin viime kaudella vai toimiiko pelinrakentelu vain sen verran paremmin että sitä tilaa on kovassa vauhdissa enemmän?
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Maali toki hyvä, sitä en kiellä ja komean kuvion päätteeksi. Muuten mentiin taas pitkälti siten, ettei oikein tiedetty miten pitäisi toimia ja haudottiin luomatta paikkoja.
No joo, tänään oltiin pitkälti muutenkin ykkös-yv:n varassa. Olen kuitenkin ollut näkevinäni selkeän trendin tämän kauden ylivoimissa, että sen pakonomaisen viivavedon tai kuvion hakemisen sijaan ollaan yksinkertaistettu hommaa ja etenkin Kossilan yv-ryhmittymällä tämä toimi.

Eteenpäin mennään siis tämänkin asian kanssa toivottavasti.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No joo, tänään oltiin pitkälti muutenkin ykkös-yv:n varassa. Olen kuitenkin ollut näkevinäni selkeän trendin tämän kauden ylivoimissa, että sen pakonomaisen viivavedon tai kuvion hakemisen sijaan ollaan yksinkertaistettu hommaa ja etenkin Kossilan yv-ryhmittymällä tämä toimi.

Eteenpäin mennään siis tämänkin asian kanssa toivottavasti.

Kyllä. Toki tuon viivavedonkin saisi tuoda jossain välissä vielä mukaan tuohon, mutta tällä kaudella sinne on haettu enemmän variaatioita ja sellainen selkeä "arvaan mitä nyt tapahtuu"-elementti loistaa poissaolollaan. Ei näy O'neilin selän takaa pudotusta viivaan, ei näy pakin siirtoa viereen Jensenille, josta vetoa yläkulmaan, eikä poikkisyöttöä kentän läpi Kanslerille.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikka välillä kotijoukkue pääsikin niskanpäälle niin tänään Lokoa vastaan erinomainen peli. Diggaan tosi paljon siitä työmäärästä mitä jokainen jätkä tällä hetkellä kentälle jättää. Taitopelaajatkin kun vetävät verenmaku suussa niin se kertoo joukkueesta jonka eteen halutaan pelata. Onko Marjamäki oppinut suututtamaan pelaajat ennen matsia? Mistä tällainen taisteluilme on löytynyt?

Lindyltä hieno peli. Siellä oli monta vaikeaa kiekkoa. Sklenickan vauhti ja kovuus on kyllä todella hienoa katseltavaa. Hyökkääjistä tänään Björninen ja Jensen nostetaan muiden yläpuolelle. Hieno matsi silti kaikilta.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Diggaan tosi paljon siitä työmäärästä mitä jokainen jätkä tällä hetkellä kentälle jättää. Taitopelaajatkin kun vetävät verenmaku suussa niin se kertoo joukkueesta jonka eteen halutaan pelata. Onko Marjamäki oppinut suututtamaan pelaajat ennen matsia? Mistä tällainen taisteluilme on löytynyt?

Tässähän tämä viime viikkojen ryhdistäytyminen on pähkinänkuoressa. Vastustajalla ei ole helppoa eikä kivaa ja äijät pelaavat toisilleen. Tällaista on kiva katsoa, sillä yksittäisten pomppujen tai pelien merkitystä ei tarvitse hermoilla: pitkässä juoksussa nähdyllä viisikkopuolustamisella ja asenteella tulee tulosta säännöllisesti ja luulisi että on hauska pelata tuollaista lätkää. Toivotaan että suunta pysyy ja että painetilassa pystytään vielä kylmemmin sulkemaan oma maalinedusta.

Tuli sellainen mieleen että uusista äijistä osa on vielä hakemassa suuntaa uralleen (oletettavasti ylöspäin), mikä voi vaikuttaa positiivisesti yleisilmeeseen. Björnisestä esim. on aika äkkiä muodostumassa melkoisen tärkeä osa joukkuetta. Olisiko yksi parhaita hankintoja pitkään aikaan?
 

hartzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Parin ekan pelin jälkeen arvelin, että tällä kaudella ei olla syksyn mestareita, mutta nyt on suunta kääntynyt voitokkaaseen suuntaan ja lännen kärkipaikka on hallussa, kuten on ollut muutamina aiempinakin kausina, kunnes on synkemmät ajat koittaneet.

Miten arvelette tämän kauden rosterin ja tekemisen eroavan aiemmista siten, että pystyttäisiin tasaisempaan suorittamiseen ja pysymään kärkikastissa kevääseen asti? Pitäisikö jo heti alkukaudesta käyttää rotaatiota paljon enemmän ukkojen fyysisen ja henkisen kunnon varmistamiseksi? Aiempina kausina sitä on tehty käytännössä pakon edessä huonolla menestyksellä.

Kovin laajaa rosteria ei tänäkään vuonna ole käytössä, että joka paikalle olisi selkeä vaihtoehto, kuten naapurin suurseuroilla vielä aiemmin oli. Jo nyt on pakit loppu, kun pari loukkia tullut yhtäaikaa, ja pidemmiltäkään sairaslomilta tuskin vältytään kauden aikana.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Jos katsoo pelattuja pelejä, niin hyviä ja ehjiä esityksiä on ollut kolme, eli eilisen ja viime viikon Loko-matsit sekä Omskin vieraspeli. Muutenhan nuo ottelut ovat olleet melkoista pihapelikiekkoa, jossa vastustajalle on annettu luvattoman paljon maalipaikkoja.

Tuloksellisesti hyvä alkukausi siis, mutta pelillisesti on paljon parantamisen varaa. Marjukan Jokerit pystyy kyllä erittäin tiiviiseen ja tehokkaaseen peliin parhaimmillaan, mutta eihän tämä joukkue ole viimeisen kolmen kauden aikana onnistunut pelaamaan pitkiä jaksoja laadukkaasti ja ohipelejä on tullut luvattoman paljon, vaikka niistä olisi täysiä pistepotteja kerättykin. Jury on vielä ulkona sen suhteen, että onko tähän tullut oleellista muutosta tällä kaudella.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Parin ekan pelin jälkeen arvelin, että tällä kaudella ei olla syksyn mestareita, mutta nyt on suunta kääntynyt voitokkaaseen suuntaan ja lännen kärkipaikka on hallussa, kuten on ollut muutamina aiempinakin kausina, kunnes on synkemmät ajat koittaneet.

Miten arvelette tämän kauden rosterin ja tekemisen eroavan aiemmista siten, että pystyttäisiin tasaisempaan suorittamiseen ja pysymään kärkikastissa kevääseen asti? Pitäisikö jo heti alkukaudesta käyttää rotaatiota paljon enemmän ukkojen fyysisen ja henkisen kunnon varmistamiseksi? Aiempina kausina sitä on tehty käytännössä pakon edessä huonolla menestyksellä.

Kovin laajaa rosteria ei tänäkään vuonna ole käytössä, että joka paikalle olisi selkeä vaihtoehto, kuten naapurin suurseuroilla vielä aiemmin oli. Jo nyt on pakit loppu, kun pari loukkia tullut yhtäaikaa, ja pidemmiltäkään sairaslomilta tuskin vältytään kauden aikana.

Rosteri on siinä mielessä tällä kaudella parempi, kuin edellisellä kaudella, että nyt siellä on oikeita palikoita oikeille paikoille (esim. kokonaiset 4 sentteriä) ja fyysisempi osasto lisääntynyt. Tämä näkyy (ainakin nyt) myös peleissä. Se haaste sitten on miten sitä käytetään ja ainakin itse ottaisin tämän raskaamman syyskauden aikana enemmän junnuja mukaan näitä Riikaa ja Sotshia ja kumppaneita vastaan, jotta saadaan lepoa. Muuten tulee se piiputusjakso äkkiä vastaan.

Tämä kausi on siinä mielessä poikkeuksellinen aiempaan kolmeen, että Olympialaiset tuovat kuukauden tauon tammikuun lopusta helmikuun loppuun, joten siinä saadaan ylimääräinen paussi. Jokereiden pelaajia en usko matkaan lähtevän, kun NHL on tällä kertaa mukana. Tämän loppukaneettini perusteella uskon, että tänä vuonna esiinnytään ainakin paremmalla taistelulla pudotuspelit tuli lähtö aikaisin tai ei. Jos ei esiinnytä, niin siinä vaiheessa ei enää mitkään selitykset bensan loppumisesta, Koronasta tai muusta riitä.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Jokereiden pelaajia en usko matkaan lähtevän, kun NHL on tällä kertaa mukana.
Nicklas Jensen tosin lienee pomminvarma valinta Tanskan rosteriin. Tshekki on myös perinteisesti suosinut europelaajia arvoturnauksissa, joten Sklenickallakin saattaa olla jonkinlainen tsäänssi päästä Pekingiin.

No, periaatteessa puhutaan kuitenkin "pahimmillaan" kahden pelaajan menetyksestä Olympialaisiin, joten siinä mielessä tuo breikki sopii Jokereille paremmin kuin hyvin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös