Peliesitykset kaudella 2021–2022

  • 743 184
  • 12 310

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Karjalainen oli omaan silmään alati riskialtis - epävarma kiekollisesti ja hutera liikkeissään.
Eilisen ja tämän päivän perusteella olen kanssasi erimieltä. Jykevää puolustamista ja jalkakin liikkui hyvin. Yksi tyhjäpäinen nousuyritys omalta alueelta, jonka vastustaja katkaisi vaarallisesti, mutta onneksi tuki toimi. Muutoin hankala sanoa pahaa sanaa. En tosin ihan naama kiinni ruudussa koko ajan ollut. Kyllä minulle tuollainen Karjalainen kuitenkin kelpaisi hyvin.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Eilisen ja tämän päivän perusteella olen kanssasi erimieltä. Jykevää puolustamista ja jalkakin liikkui hyvin. Yksi tyhjäpäinen nousuyritys omalta alueelta, jonka vastustaja katkaisi vaarallisesti, mutta onneksi tuki toimi. Muutoin hankala sanoa pahaa sanaa. En tosin ihan naama kiinni ruudussa kokonaan ollut. Kyllä minulle tuollainen Karjalainen kuitenkin kelpaisi hyvin.

Saat olla eri mieltä. Itse en eilistä nähnyt, mutta tänään koko pelin. Tuli Karjalaisesta pelko puseroon, että tuollaisella haparoinnillaan ratkaisee keväällä tärkeitä pelejä väärällä tavalla. Tuolla suorittamisella tarjoan paikkaa 7 pakkina tai alempana.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tästä taaskaan mitenkään hyvä fiilis jäänyt, vaikka avauserä oli hyvä. Tämä IFK ei vain saa kentällä minkäänlaista showta aikaan.
Älä nyt. Just kun tänään totesin että ei tästä taida mitään tulla, niin tänään IFK veti monellakin tapaa parhaan pelinsä vaikka ei tämäkään vielä toki virheetöntä ollut.

Tänään IFK pääosin pelasi puolustusaluenekin hyvin, ja enpä oikein ketään puolustajaa viitsisitänään moittia, sillä sellaista pakkia ei tässä maassa pelaa -jokso ei muuallakaan- joka ei koskaan virheitä tekisi ja pääosin jonkun joka pelissäänkin.

Karvauspelaaminen oli tänään kauden parhainta ja kiekonriistojen määrä kahdessa erässä todella hyvää, ja mielestäni Tappara oli oikeasti kusessa IFK:n kanssa.

Se, minkä joku jo esiin nostikin, että IFK voisi vielä enemmänterävöittää tuota hyökkäyspään maalille menemistä, ja saada niitä reboundjea paremmin hyödynnettyä, ja itseasiassa lisätäkin niitä kun ei vastustajan maalivahdilla olisi niin hyvää näköyhteyttä kiekkoon joka pääosin noissa vedoissa on.

Tänään kuitenkin tuota oli suoraviivaistettu, ja ei jäätykään asumaan niihin kulmiin tai mentiin jopa suoraan kiekonriistoista kohti maalia, ja monesti parilla syötöllä oltiin siinä vetopaikassa. VÄhän laatua vetoihin ja äijää maalille, niin jo ono perkele jos ei ala kiekko löytämään maalin vähän paremmalla prosentilla.

Tämä peli oli kuitenkin ensimmäinen joka antoi -ainkain itselleni- vähän toivoa ja valoa siihen parempaan huomiseen.

Saatan jos seuraavassa pelissä taas palataan järjettömyyteen, niin menen kohta itse potkimaan Villeä perseelle kun hallista ulos astuu.

Tämä asenne, vauhti, suoraviivaisuus ja pelinopeus kolmen erän ajaksi ja paremmalla viimeistelyllä sekä ylivoimapelillä, niin tästä kaudestahan voi piru vie vielä tullakin jotain.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Kahdesta pelistä 3 pistettä kuudesta mahdollisesta, kelvollinen tulos. HIFK on klassinen on/off joukkue, ensin off, sitten on.

Palaveria oli selvästi pidetty joukkueen ja valmennuksen kesken surkean Ilves matsin jälkeen sekä päätetty näyttää tamperelaisyleisölle Hakametsän viimeisessä HIFK:n pelissä, että täältä pesee. Ratkaisevaa oli, että jatkoajan alivoima selvitettiin ja nyt oli oikeat rankkarin ampujat kehissä ja jopa Palola onnistui (pappa Lundellin vinkit).

Legendaarinen Tappara valmentaja Rauno Korpi totesi haastattelussa, että HIFK hakee selvästi sitä vanhaa Carl Brewer brändiä Peltosen johdolla. En nyt ihan tuota täysin allekirjoittaisi, mutta joukkue kyllä taisteli sitkeästi voittoon, joka on aina hatunnoston arvoinen asia.

Kun on aika antaa posia, niin sitä on annettava ja kenties tuossa pelissä alkoi jo näkymään niitä pieniä väläyksiä siitä mihin Ville joukkueen kanssa pyrkii. Sitkeän jalkava ja paineistava karvauspeli vastustajan päädyssä ja omasta päästä pyritään pelaamaan maalin edusta varmasti sekä aika usein avaamaan laiturille vauhtiin pitkällä syötöllä. Mylly sittten pyörimään vastustajan päässä ja sieltä ratlkaisumaalit tai sitten nopeista nousuista. Ekaa kertaa joukkueen pelaajat vaikuttivat olevan samalla kartalla valmentajan kanssa ja sen mukainen tulos. Tosin syöttöjen laadussa on vielä aika paljon tekemistä.

Taktisesti ei mitään mullistavaa, mutta jos kunto riittää koko matsin painamiseen 110:llä peräkkäisinä päivinä ja syötöt, niin lyhyet kuin pitkät, alkavat napsumaan pelaajien lapoihin korkealla prosentilla, HIFK on jatkossa vaikea vastustaja. Propsit Karjalaiselle, Garteigille, Jääskälle, jopa vaihteeksi Palolalle....no oikeastaan koko joukkueelle, sillä voitto oli koko joukkueen taistelun tulosta.

Jännittävää nähdä millainen sota on tulossa launtaina Raksilassa Kärppiä vastaan. Mikä on HIFK:n pelimoodi silloin.
 
Viimeksi muokattu:

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilisen ja tämän päivän perusteella olen kanssasi erimieltä. Jykevää puolustamista ja jalkakin liikkui hyvin.
Juuri olin tänne tulossa kirjottamaan, että vieläkö on joku, jonka mielestä Karjalainen on nähty. Hyvä peli tänään ja pelasi vahvuuksillaan, jotka ovat tiedettyjen lisäksi myös jalat ja kädet. Hyvin pystyy tilanteen tullen tuomaan jalalla keskialuelle toki sen jälkeen voi olla vajaavaisuutta luovuudessa, mutta hei tämä on liiga. Kokoa on sen verran että kukaan ei vedä vastapalloon ja tätä voisikin ihan hyödyntää. Esimerkkinä Levchi tuli karvaajana vastapalloon ja Karjalainen ihan turhaan väisti, kun taklausta ei tullut. Miro voisi ihan ihan hyvin luottaa siihen, että kun vauhtia on kelattu, niin vastustajan kultakypärä ei koskaan vedä avojäällä vastapalloon...
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Mitä se haparointi oli ja miten se näkyi? Siksi kyselen, kun en aidosti moista nähnyt.
No en kuule taida ruveta videoita kelaamaan tämän takia. Yksi räikeimmistä oli sellainen, että hyökkäyssinisellä päästi längistä kohti hitaasti liruvan kiekon ja siitä aukes vastahyökkäystä. Kiekko poltteli lavassa muutenkin ja liike sellaista, että pysyykö pystyssä vai ei. Oli siellä tottakai hyviä kaksinkamppailutilanteita eli ei täyttä sutta. Mutta ei siis minua vakuuttanut, vaikka näköjään suuri yleisö tuntuu olevan tyytyväinen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jännittävää nähdä millainen sota on tulossa launtaina Raksilassa Kärppiä vastaan. Mikä on HIFK:n pelimoodi silloin.
Todellakin sota on luvassa. Lauantai, Raksila ja HIFK! Kärpiltä sivussa neljä pakkia ja lainamies Mestiksestä jouduttu hommaamaan. Myös hyökkäyksestä uupuu kärkimiehistä ainakin Pyörälä ja Bourke. HPK:ta vastaan vielä pärjättiin, mutta IFK:n hyökkäysalueen paine asettaa aivan eri tason haasteen Kärppien kokemattomalle puolustukselle.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No en kuule taida ruveta videoita kelaamaan tämän takia. Yksi räikeimmistä oli sellainen, että hyökkäyssinisellä päästi längistä kohti hitaasti liruvan kiekon ja siitä aukes vastahyökkäystä. Kiekko poltteli lavassa muutenkin ja liike sellaista, että pysyykö pystyssä vai ei. Oli siellä tottakai hyviä kaksinkamppailutilanteita eli ei täyttä sutta. Mutta ei siis minua vakuuttanut, vaikka näköjään suuri yleisö tuntuu olevan tyytyväinen.
Ei tarvi videoita kelailla, en minä sillä kysynyt. Kiitos vastauksesta. Minusta tuntuu, että mielikuvan pohjalla on pitkälti tuo sinun pelkosi. Ei nimittäin ollut pystyssä pysymisen kanssa vaikeuksia, vaan luistelu vaikutti jopa sulavalta. Minusta myöskään kiekko ei sen kummemmin poltellut lavassa. Tuollaista se peruspakin kiekonkäsittely monesti Liigassa on. Vahvaa kamppailupelaamista ja ulottuvana pelaajana erinomaista syöttölinjojen peittämistä omalla puolustusalueella. Olisikohan ollut HIFK:n paras pakki kiekottomana omalla alueella. Siis erinomaiset tuplapelit Tampereella Karjalaiselta. Hoiti oman ruutunsa ansiokkaasti. Tai ainakin itse olisin ollut tyytyväinen Kärppien kutospakin suoritukseksi.
 

Fränä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siis erinomaiset tuplapelit Tampereella Karjalaiselta. Hoiti oman ruutunsa ansiokkaasti. Tai ainakin itse olisin ollut tyytyväinen Kärppien kutospakin suoritukseksi.

Olen samaa mieltä ja minusta Karjalainen on parantanut säännöllisen peliajan myötä. Vieläkään en ole asettelemassa ylivoimaan viivalle, mutta mielelläni tällä tasolla suorittavan Karjalaisen näen pelaavassa kuusikossa.

Tämän illanI IFK:n pelistä on vaikeaa nostaa yksittäisiä epäonnistujia, jos ei sellaiseksi halua nostaa kollektiivista tehottomuutta.
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Jääskä on oikeastaan Kotkansalon hyökkääjäversio, lupaava mutta ailahteleva. Onneksi on kuitenkin vielä yllättävän nuori ja kehittyvä vaikka on jo tosi pitkään ollut IFKn mukana.
Jostain syystä kundin tietokone tilttaa aina välillä ja silloin Jääskältä nähdään näitä maailman turhimpia jäähyjä.

Pitkään odotin että Jääskästä tulisi IFK:lle hyvä ja pitkäaikainen kärkiketjujen hyökkääjä (vähän kuten Levtchi ja Virta Tapparassa), mutta kyllä se tulevaisuus taitaa olla kolmosketjun laiturina.
 

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jääskä on parantanut peliään, mutta tänään yritti oikein kunnolla sabotoida IFK:n voiton. Palola ja Innala hyviä kärkipelaajista tänään ja jaksavat vääntää loppuun asti, mutta olisko Broadhurstilla ja Koivistoisella vielä vähän keskenkuntoisuutta. Kolmas erä varsinkin aika ponnetonta… Dykistä pitää jo olla vähän huolissaan kun ei oikein saa mitään aikaiseksi, mutta ehkä sekin siitä vielä.
 

Mercyrock IFK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bayern, Liverpool
Olihan tänään huomattavasti enemmän ykkös-sektorin maalipaikkoja, kun esim Ilvestä vastaan, vaikka pelattiin freesiä jengiä vastaan. Toki vastustajan omat pelilliset ongelmat varmasti helpottivat. Siitä huolimatta jotain hyökkäyspelin aihiota siellä on näkyvissä, enemmän tukitoimia syöttölinjoissa jne. Matseja kasarin loppupuolelta lähtien nähneenä voin sanoa, että aivan tyypillistä sekoiluahan tämäkin alkukausi on, poislukien muutama hieno poikkeus. Ehkä se siitä, ehkä ei, Villeä ei kuitenkaan pois potkita.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllä minäkin näin hyvää Karjalaisen tekemisessä. Oli keskittyneempi ja keskittyi oikeisiin asioihin ja sitä kautta tasoltaan varmempi. Edelleen on tietynlaista höntyilyä ajoittain, kuten Ahosellakin, esim. suditaan pystyssä olevaan kiekkoon kun olisi aikaa ottaa haltuun ja sitä kautta menetetään kiekko mutta nyt kun focus oli mukana niin kiekot ja vastustajat ei hukkuneet Karjalaiselta niin helposti. Karjalainen on niitä fyysisiä pakkeja, joilla menee pää sekaisin jos aletaan pelaamaan kovaa tai liian kovaa ja käyttämään omaa fyysisyyttä. Mitä vähemmän hakee taklauksia niin sitä puhtaammin taklaa ja sitä paremmin on pelin sisällä. Suosittelisin että luopuu myös kaikesta suunsoitosta sillä sekin taitaa sotkea keskittymistä.

Tänään oli hyvä matsi. Harmittaa että ei menty 2-0 johtoon kun hyvät saumat oli mm. Dykillä ja Jääskällä mutta hienoa että paikoille päästään Tapparaa vastaan. Eilinen ja tämän päivän laukaisukartta näyttää että IFK pääsi sektorille paremmin laukomaan kuin vastustaja ja piti vastutajan hyvin pois parhailta paikoilta, vaikka tänäänkin tuli pari virhettä kuten eilenkin, mutta sattuuhan noita.

Taisteluilme oli hyvä, omista tultiin ihan hyvin ja viisikko oli kyllä tiivis mutta hyvän puolustuspelaamisen lisäksi päästiin ajoittain hyviin kontrolloituihin mutta myös kääntöhyökkäyksiin ja kiekkoja voitettiin päädyssä ja kulmissa ihan hyvin.

Edelleen jäi vaivaamaan muutamat, tai useat tilanteet, joissa Palola varsinkin pääosassa esittää huonoja laukauksia huonoista paikoista. Hienoa oli kuitenkin nähdä miten karvaaminen tuotti tulosta ja karvattiin oikeaan aikaan sekä annettiin myös painetta heti kun menetettiin kiekko mutta ennen kaikkea tuplattiin oikeissa tilanteissa tehokkaasti.

Pelissä näkyi paljon hyvää ja vielä kun löytyy rentous niin helposti saadaan tehtyä se 3-4 maalia vähintään 60 minuutissa. Ei oikein ole tuurikaan ollut IFK:n puolella, sillä tosi harvoin viiva vedot maskin kanssa tai ohjaukset maalin edestä menevät maaliin, vaikka potentiaalisia paikkoja on. Hienosti IFK käyttää viivalla tai hakee viivalle paikan toimittaa maalille ja 1-2 pelaajaa on maskissa tai maalin edessä, mutta ei vain harmillisesti pompi meille mutta hyviä aihioita.

Peltosen haastattelu (Alkion haastattelemana) oli hyvä. Tuli ihan luottavainen fiilis sen suhteen että siellä tiedetään mitä ollaan tekemässä.

Lopussa kokoonpanoja sotkettiin aika lailla. En tiedä mitä sillä haettiin vain oliko vain lyhyet vaihdot kyseessä kun tuplamatsit levännyttä jengiä vastaan. Niiden pohjalta kyllä heräsi ajatus, että Hirvosta ja Väänästä voisi kokeilla monilla paikoilla, esim.

Innala - Broadhurst - Väänänen/Jääskä
Innala - Paajanen - Jääskä/Väänänen
Hirvonen - Koivistoinen - Palola

Voisiko onni löytyäkin

Hirvonen - Koivistoinen - Palola
Innala - Paajanen - Jääskä
Tallberg - Broadhurst - Dyk
Väänänen - Wirtanen - X

tai

Tallberg - Koivistoinen - Palola
Innala - Paajanen - Hirvonen
Jääskä/Väänänen - Broadhurst - Dyk
Jääskä/Väänänen - Wirtanen - X

Hirvoselle 4. laidassa pelaaminen on tehnyt hyvää. On nostanut tasoaan ja kamppailupelaamista. Jääskällekin se voisi tehdä hyvää. Väänänen on myös ollut hyvä ja Hedestä näkee että voimaa on kyllä tullut lisää ja on hyvä rotaatiopelaaja (vähintään). Myös Paajanen on mielestäni nostanut tasoaan, kuten Wirtanenkin sekä Innala myös.

Eiköhän tästä ihan hyvä tule.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Jääskä on oikeastaan Kotkansalon hyökkääjäversio, lupaava mutta ailahteleva. Onneksi on kuitenkin vielä yllättävän nuori ja kehittyvä vaikka on jo tosi pitkään ollut IFKn mukana.
Jostain syystä kundin tietokone tilttaa aina välillä ja silloin Jääskältä nähdään näitä maailman turhimpia jäähyjä.

En, edes punaisten lasien läpi, pysty ymmärtämään miten Jääskä ei saanut 2+2 siitä tilanteesta? Luodolla oli kuitenkin aivan selvästi huuli auki ja verta tuli.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
1,2 ja mitä sitten?
Siis lauantaina!
Jatkuuko ryhdikkyys? Tuleeko 3 vai jäädäänkö ilman - siis 0?
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
En, edes punaisten lasien läpi, pysty ymmärtämään miten Jääskä ei saanut 2+2 siitä tilanteesta? Luodolla oli kuitenkin aivan selvästi huuli auki ja verta tuli.

Tästä tulikin mieleen se että eilen pelin aikana pohdin että eikö tuomareita voisi haastatella pelin jälkeen? He voisivat perustella näkemyksiään, parhaimassa tapauksessa se toisi lisää ymmärrystä heitä kohtaan. Nyt kun he pysyttelevät etäisinä niin heille on helppo huudella ties mitä.
Tuossakin kun tuomari tulisi haastatteluun perustelemaan että "itseasiassa tällä kaudella sääntömuutoksena on ettei jatkoajalla anneta 2+2" tai mitä ikinä tuossa nyt olikaan syynä (tuskin tuo nyt kuitenkaan :) )

Tai sitten jossain tilanteessa tuomari voisi todeta "en nähnyt sitä ja videolta ei saa tarkistaa, toinen pelaaja sattui olemaan siinä tiellä" niin sekin olisi helpompi hyväksyä kuin nyt se että arvaillaan syitä ja kuvitellaan että jätti kusipäisyyttään viheltämättä.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tästä tulikin mieleen se että eilen pelin aikana pohdin että eikö tuomareita voisi haastatella pelin jälkeen? He voisivat perustella näkemyksiään, parhaimassa tapauksessa se toisi lisää ymmärrystä heitä kohtaan. Nyt kun he pysyttelevät etäisinä niin heille on helppo huudella ties mitä.
Tuossakin kun tuomari tulisi haastatteluun perustelemaan että "itseasiassa tällä kaudella sääntömuutoksena on ettei jatkoajalla anneta 2+2" tai mitä ikinä tuossa nyt olikaan syynä (tuskin tuo nyt kuitenkaan :) )

Tai sitten jossain tilanteessa tuomari voisi todeta "en nähnyt sitä ja videolta ei saa tarkistaa, toinen pelaaja sattui olemaan siinä tiellä" niin sekin olisi helpompi hyväksyä kuin nyt se että arvaillaan syitä ja kuvitellaan että jätti kusipäisyyttään viheltämättä.

Mietin samaa, olisi ollut kiva tietää miksei tullut 2+2. Olisiko mahdollista että Luoto osittain itse törmäsi tuomarin mielestä vai mistä kyse? IFK:lle harvoin tällaisia tapahtuu.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Sanon tämän nyt suoraan. Eilen otettiin tärkeä voitto. Oltiin parempia, taisteltiin ja hallittiin peliä. Taistelusta hyvänä esimerkkinä Ahosen iso blokki loppuhetkien alivoimassa. Viimeisenä lukkona oli Garteig, joka jätti aika hyvän kuvan itsestään ja tasostaan.

Valmennuksen täytyy nyt löytää hyökkäysketjuihin oikeat koostumukset, sillä ei me yhdellä tehdyllä maalilla kovin montaa peliä voiteta. Esim. Innalan siirtäminen Jääskän ja Paajasen ketjuun oli hyvä veto. Laittaisin tämän kolmikon yhteen myös Oulun reissulle. Tallberg samaan ketjuun Dykin ja AB:n kanssa ja Hirvonen sitten ykköseen Palolan ja Koivistoisen kanssa.
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehkä jättivät antamatta kun tekivät tuomarivirheen Heljangon tapauksessa.


Kyllähän tästä sauhuaminen oli kaukana, arvoisa toimittaja ei ilmeisesti ole nähnyt Summasen haastatteluja.
 

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkohan ennen matsia mailat jaettu summan mutikassa jätkille. Ei tartu kiekot lapaan ja jatkuvasti ihmeellistä pomputtelua. Hyvät aihiot menee viemäriin kun pukki (mistähän lapsuuden syövereistä tämäkin nimike tuli mieleen!) singahtelee h-hetkellä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mistä toi jäähy tuli? Siitä, että Mäenalainen nappasi Motinin mailasta, niin jäähy Motinille. Vittu tätä Liigan tuomarointia.

E: Ja siitä tietysti rankaisee Kärpät.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös