Peliesitykset kaudella 2020–2021

  • 140 363
  • 1 125
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Juuri näin. Itsekin olen mieltänyt tuon "kirjoittamattoman säännön" tuulettamattomuudesta sellaiseksi, että se koskee suurin piirtein sitä ensimmäistä maalia, jos olet juuri siirtynyt seurasta toiseen ja teet entisiä vastaan häkin. Ei tainnut olla ihan ensimmäinen maali Pululta Jokereita vastaan?
No ei ja kyllähän Leppäkin tuuletteli meitä vastaan.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tällä viikolla Loko ja SKA vastassa, näistä täydet pisteet. SKA voitettiin suht näytöstyyliin ja historian ensimmäistä kertaa toista kertaa peräkkäin. Jospa rauhotutaan seuraavan kerran, kun joukkue ei lataudu ihan täysillä severstaleja vastaan.

Toki tässäkin voi mennä "huonon" SKA:n taakse, mutta kyllähän Jokerit teki SKA:sta huonon.

Tästä on loistava jatkaa.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja mikä hienointa, ollaan opittu kääntämään tiukat pelit näitä kovia vastaan voitoiksi. Sunnuntaina seuraava mittari.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voitto SKAsta maistuu aina. Tänään toimittiin hyvin viisikkona ja se oli avaimena tuloksen suhteen,

- Vaikka SKA haparoikin hyökkäyspelinsä kanssa, nousi se loppua kohden peliin mukaan ja oli pitkälti Jokereiden erittäin hyvän puolustamisen ansiota, ettei se aiemmin saanut peliään toimimaan.
- Tänään vaihdot olivat oikea aikaisia, etenkin toisessa erässä. Siellä oli jatkuvasti sama määrä miehiä vastassa, jota vastustajalla hyökätessä.
- Kaiken kaikkiaan aika puhdasta peliä ja vähän jäähyjä.
- Junttila näytti tänään orastavasti jo jääkiekkoilijalta. Toivottavasti parantaa entisestään, sillä nyt oli jo maalipaikkojakin.
- Yv on alkanut saamaan jotain aikaiseksikin, mikä on hyvä merkki.
- Ei auttanut vieraita edes oman RRottamaisen cheerleaderin katsomossa ilmaislipulla roikkuminen, vaikka oli raahannut kaveritkin räikeillä alennuksilla mukaan.

Nyt sopivasti lepoa sunnuntaihin ja sitten alkaa työläs kuukausi, kun 13 ottelua pelataan jos ei "veli" korona sekoita pakkaa.
 
Toki tässäkin voi mennä "huonon" SKA:n taakse, mutta kyllähän Jokerit teki SKA:sta huonon.

Ihan kuin se olisi Jokereiden vika, jos SKA on paska. Jokerit pelasi hyvin ja vei SKA:lta kiekon. Oli näin ollen parempi. Jatkoaika kirjoittaa, että Jokerit kaatoi vaisun SKA:n.

Pietarissa Jokerit näyttää monesti tolta, miltä SKA tänään. Silloin kirjoitetaan, kuinka Jokereilla ei ole palaa ylivertaista SKA:ta vastaan, saatika voittaa mestaruutta tai edes Liiga-Kärppiä.

Ihmisten kannattaisi hyväksyä se tosiseikka, että Jokerit on yksi Euroopan parhaista jengeistä, ja kun Jokerit pelaa hyvin, ei sille vain pärjää.
 
Paskojen pelien jälkeen täällä itketään 32 sivua Marjamäkeä, Reginiä, Lepistöä, HIFK;ta, tuomareita, valmistautumista, Vuorista, Norilskia ja Putinia.

Jokerit voittaa hyvällä peruspelillä SKA:n, niin täällä porukka vähättelee omiaan ja odottaa jotain parempaa jengiä vastaan. Helpompi on suomalaisen aina haukkua kuin kehua, näin se vain taitaa mennä.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hieno esitys eilen Jokereilta, valmennukselle erityispisteet kolmesta asiasta. 1.Valmistautuminen. Jokerit oli erittäin hyvin latautunut ja halusi voittaa. 2. PAPP&HAPP, tiivistystä oli tapahtunut. 3.Ylivoima. Sisääntuontia oli muutettu ja lauottiin enemmän. Kaikesta näkyä valmennusta myöten että eilen haluttiin voittaa.

SKA oli taktisesti ainakin karvauksen osalta kaksi erää todella heikko. Jokerit pääsi naurettavan helposti kahden kärjen alta pois kun SKAn kolmonen oli aivan liian pitkän etäisyyden takana ja pakit roikkui alhaalla. 3.erään tulivat voimakkaammin koko viisikon voimin ja pääsivät paremmin peliin mukaan. Toki tähän vaikutti Jokereiden pelirohkeuden ja aktiivisuuden laskeminen, joka osin luonnollista kahden maalin johdossa. Joka tapauksessa hieno esitys.

Ja kuten otteluketjussa todettua sitä 3.sijaa kannattaisi ainakin hampaat puoli-irvessä tavoitella. Vastaan tulisi tällä tiedolla Severstal,Minsk,Spartak ja r2 todennäköisesti SKA. Tällä hetkellä se todennäköisempi reitti on r1 Loko tai Dynamo ja r2 TSSKA. Pidän tätä jälkimmäistä merkittävästi vaikeampana puolikkaan kauden otannalla. R1 ei saisi venyä missään olosuhteissa yli g6, jotta saadaan happea tokalle rundille tarpeeksi.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Semmoinen iltama tänään. Totaalihokia. Idän ja Lännen ykköset on nyt kohdattu ja parantamisen aiheet on aika selvät. Oma pää kuntoon niin hyvä tulee.

Pahin pelko alkaa olla se että Lindbäck levisi pahemmin. Siinä vaiheessa vetäisin jo esim. toisen Avto pelin Jukurilla.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos positiivisen kautta mennään, niin omaan silmään parasta on, että pystytään periaatteessa aika tasapäin haastamaan näitä kärkijoukkueita. Tänään henk. koht. virheet käänsivät pelin kaverille, vaan hienosti se kaivettiin tasoihin. Tarkkuutta peliin omalla alueella, niin ihan hyvissä kantimissa tässä ollaan. Kohta voisi ihan peluutuksen kannalta olla hyvä laittaa joku muu Lindbäckin sijaan maaliin. Positiivista myös, että jonkun tovin kohmeessa ollut ylivoima on viime peleissä alkanut tuottamaan tulosta.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olipas sellaista kiekkoa että oivoivoi. TsSKA teki viisi maalia, joista kolme ihan puhtaita Jokereiden "syötämpä tästä maalin eteen vastustajalle" ja "kaadun ja päästän kaverin läpiajoon" yksilövirheitä. Vahinkoja toki, mutta ihan hirmuisen paljon noita tänään tuli. Hutilointia. Tuolla virhemäärällä on kyllä totaalinen ihme että saatiin yksi bojo tuliaisina Moskovasta.

Lindbäck loukkaantui, elekielestä päätellen nivunen meni. Ymmärrän että kuumaa veskaria halutaan peluuttaa kun tahti ei nyt ihan jäätävää ole ollut, mutta jälkiviisaana olisi voinut antaa Kalninsillekin pelejä. Nyt niitä tulee takuuvarmasti ja PALJON. Kyllähän NHLlässä ykköset pelaavat parhaimmillaan paljon vielä enemmän, mutta toisaalta siellä on palautumiseen paremmat mömmöt kuin kaurapuuroa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
TsSKA oli brutaali isäntä. Vaikka sen yhden tilanteen pelasti tolppa, niin aika hulppealla prosentilla Jokerien henkilökohtaiset virheet näkyivät tulostaululla. Neljällä tehdyllä pitäisi nämä matsit voittaa, mutta neljän varsinaisella päästetyn jälkeen pistekin oli kova suoritus. Sinänsä positiivisesti ajateltuna, pitkässä sarjassa noiden maaliin johtaneiden henkilökohtaisten virheiden pitäisi hieman tasaantua, mikä sataisi meidän laariin.

Jensen kaipaisi onnistumisia ja mielellään jo huomenna. Viimeiseen 20 matsiin kolme byyriä ei ihan mitä mieheltä odotetaan, hyvistäkään paikoista ei ole onnistunut ja vaikka periaatteessa hyvin on mukana pelissä, jotain tuntuu puuttuvan. Missä on se Jensen, joka vittuuntuneena räksyttää tuomarille ja iskee piruillakseen 2+0 taululle? Missä on se jätkä, jotka tahtoi ratkaista pelit? Jotenkin tuosta viime pelien menosta tulee mieleen Jesper Jensen: hoitaa sinänsä ruutunsa, muttei oikein loista millään saralla, selässä lukee Jensen ja jonka katoamista rosterista ei oikein edes huomannut. Eilinen jatkoajan kaatuminen ei sinänsä isoa kuvaa muuta, noita sattuu ja tuossa pelimuodossa näkyvät ankarasti taululla.

Mutta Lindbäckin peluutus, mitä vittua? Mä ymmärrän, että jossain NHL:ssä se viisinkertaisella liksalla kakkoseen nähden pelaava jätkä on aina terveenä maalissa. Se on osa sitä riskiä, minkä takia Vasilevskin caphit on 9,5m ja McElhinneyn 1,3n. Mutta jos meillä on kaksi periaatteessa tasavahvaa kaveria, ei millään muotoa ole perusteltua pitää Kalninsia pari viikkoa luukkuvahtina samalla kun Lindbäck on vedellyt KHL:n lisäksi EHT:tä. Jos Kalnins ei ole pelikuntoinen, hänen paikkansa on katsomossa luukun sijasta. Jos hän on pelikuntoinen, pitäisi hänelle saada säännöllisemmin minuutteja. Ei pelkästään Lindbäckin loukkaantumisriskin takia, vaan jo ihan hänen oman pelituntumansakin takia. Tässä tulee ihan flashbackeja viime kaudelta. Niemi oli kärjistetysti puolivuotta pelaamatta, ei pelannut edes vieraskiertueella Kurrin "luvattua" peliaikaa ja lopulta Kalnins oli pari viikkoa sivussa. Silloin Niemi skarppasi, mutta luulisi molarien peluutuksesta vastanneen heränneen: puhtaasti yhdellä mentäessä vedetään niin kovalla riskillä, että varsinkaan tämmöisen tandemin kohdalla se ei mielestäni ole perusteltua.
 
Jokerit pelasi tehokkuuden puolesta hyvän pelin Moskovassa, mutta kyllä rivejä saisi ihan hitosti vielä tiivistettyä ilman, että menee passiiviseksi.

Tämä kyllä lupaa hyvää keväälle.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eka erä eilen kaksjakoinen, toinen selvästi TsSKA:n ja kolmas sitten taas pelitapahtumiltaan tasainen. Varsinaisen peliajan tasuri mielestäni Jokereiden vinkkelistä asiaa kuikuiltuna ihan ok tulos. Jatkoilla kaikki on sitten mahdollista ja tällä kertaa meni sitten näin..

Posia ennen kaikkea pikku hiljaa paranemaan päin olevasta ylivoimapelistä ja siitä erityiskehut tutkaparille O`Neill- Schroeder.
Kaiken kaikkiaankin neljä tehtyä maalia TsSKA:aa vastaan on kova suoritus, tehokkuus maalipaikoissa oli Jokereille eilen tosiaan kovalla tasolla, avautuneet tontit käytettiin kyllä suht kovalla prosentilla.

Myös kolmannen erän alkuun tapahtuneet ketjumuutokset toimivat kivasti. Haapala sai kunnian vetää O`Neilin kanssa samassa ketjussa ja siitä kiitokseksi tarjoili kolmanteen osumaan namun Lööville ja hetkeä myöhemmin hankki kotijoukkueelle jäähyn, jonka aikana peli sitten tasoihin.

Ja jottei menis ihan yltiöpositiiviseksi näkemys pelistä, niin kyllähän siinä niin kävi että voittosaumat pelissä karisi noihin erittäin pahoihin henkilökohtaisiin virheisiin ( Pihlström, Lepistö, Jensen). Näistä kolmesta "tötöilystä" on aivan turha hakea syyllisiä muista kentällä olleista pelaajista noilla hetkillä.

Tuohon maalivahtien peluuttamiseen olisi mukava ottaa kantaa, jos vähäänkään olisi "sisäpiirintietoa" asiasta, mutta kun ei valitettavasti ole, niin jätetään asia itseäni viisaanpien spekuloitavaksi.
Toki uskon/toivon että Lindbäckin "pitkä peliputki" on johtunut virkaveli Kalninsin puolikuntoisuudesta jonkun vamman suhteen kuin mistään muusta. Toki se on sitten toinen tarinansa, miksi "Jänis" on ollut kuitenkin penkillä eikä katsomossa?

Loppuun sitten ainakin eilen peliä seuratessa hihityttänyt seikka. Eli kolmanteen erään kasattu nelosketju Ikonen- Pihlström- Junttila. Jotenkin ei voinut välttyä ajatukselta, että Nelosen tehtävänähän on pyrkiä vetämään nolla-nolla taululle ja mielestäni tuossa koostumuksessa eka nolla toteutuu kyllä takuuvarmasti..
 
Viimeksi muokattu:

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pakkopulla-bojot kotiin rantalomakohde Sotchista. Olihan tuo kotijoukkueen peli nyt jotain aivan käsittämätöntä. Puolivaloillakin Jokerit vei peliä ihan miten tahtoi. Pisteet kelpaa, mutta tylsä pelihän tuo oli katsoa. Haapala sai mailaniskun naamaansa ja pelasi sen jälkeen yhden vaihdon jonka jälkeen lepäsi loppumatsin. Ei kuitenkaan ilmeisesti pahempaa koska oli tuppo nenässään loppujäällä nollapelin pelannutta Kalninsia onnittelemassa.

Tuliskohan sieltä jo kohtapuoliin seuraavaan otteluun sairastuvalta joku korvaamaan Ikosen kokoonpanossa?
 

Matrixi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Haapala sai mailaniskun naamaansa ja pelasi sen jälkeen yhden vaihdon jonka jälkeen lepäsi loppumatsin. Ei kuitenkaan ilmeisesti pahempaa koska oli tuppo nenässään loppujäällä nollapelin pelannutta Kalninsia onnittelemassa.
Taisi olla vain paita veressä ja sen takia ei saanut pelata loppupelissä. Siitä vissiin Marjamäki kävi Gofmanin kanssa keskustelua pelin loppupuolella.
 

Matrixi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kai huolto nyt varapaitoja kantaa mukana? Vai tarvitaanko Tukio selittämään tämäkin.
Mun mielestä pelin aikana vaihtoaition vieressä veteli uutta paitaa päälle. Tiedä sitten miksi ei pelannut enää. Voi olla, että aikaa oli niin vähän tai verta vielä tuli.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit muistuttaa sellaista mukavoitunutta surffailijaa joka kyllä pistää parastaan kun tuulee juuri sopivalla tavalla. Jos tuuleekin vähän kaakosta ja vastaan, ei pysty, ei kykene, ei jaksa. Onks mun pakko? Voiko mennä takas Töölöön kattomaan Netflixiä?
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Miksi nämä ensimmäiset kotipelit ovat niin vaikeita vieraspelien jälkeen. Tämä on jatkunut jo aika pitkään. Onko tuosta tehty joku tekosyy vai missä mättää. Ammattilaisia joukkue täynnä ja sama sonta jatkuu. Pirnes hyvin toi esille, että tuohon on tultava muutos.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oli vähän sellainen peli, kuin avaisit pillimehun janoon ja toteat ensimmäisen huikan jälkeen, ettei maistukaan ja sitten seisotat sitä pöydällä hiljalleen kitkutellen loppuun.

Jotenkin peli loppui liki täysin sen ekan jäähyn jälkeen. Eniten tässä ehkä nakertaa, että Spartak ei esittänyt mitään niin ylivertaista, ettei ns. normipäivän Jokerit olisi sitä pystynyt peittoamaan. Silti, kun ei maistu ja edes vähä ei onnistu, niin tulos on ansaitun mukainen.

Tänään voisi antaa melkeenpä kaikille ruoskaa, vaan taas kerran yksi on ylitse muiden. Taisi tämä Tsekin mies olla tänään -3 ja olisi ollut -4, jos paitsio ei olisi pelastanut. Ei olisi vielä kuukausi takaperin uskonut, että Junttilakin menee tämän kaverin suorituksista ohi.

Tänään myös otettiin taas ihan järjetön määrä tyhmiä jäähyjä. Oli Jesseilyä, oli vaihtovirhettä, oli hyökkäysalueen huitomisia...

Toivottavasti joka jätkä löytää sen sotamoodin sunnuntaiksi päälle, kun tänään vaikutti, että jäällä olo ei maistu tippaakaan. Paljon on vielä pelaamatta ja kun korona vaikeuttaa vierasreissuja, niin ei voi loputtomasti pelata näitä voitettavissa olevia pelejä puolivaloilla tai täysin valoitta. Tämä jengi on (kuuluisi olla) paljon parempi, kuin vain playoff-paikasta taisteleva.
 

Otacon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvältä näytti alku mutta sitten pari maalia omiin ja homma vaikeutui. Niinkuin Mäkisen Antti sanoi lähetyksessäkin, maalien hinta oli todella alhainen verrattuna jokereihin. Tällä kertaa ei onnistunut ei voi mitään. Ei tarvitse olla huolissaan, kohti seuraavaa peliä!
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nostetaan pari yksilöä esiin:

Sklenicka vetänyt koko kauden korkealla tasolla, agressiivinen pelityyli ja hyvä luistelu tekee hänestä yhden suosikeistani.

Länsinaapurin ihme Lööv on puolestaan parantanut ja varmentanut otteitaan sanotaan viimeisten kymmenen pelin otannalla, ne järjettömät sokkosyötöt on toivottavasti tältä kaudelta nähty.
 
Aika puudeli oli Jokerit tänään. Maalintekopaikoissa vähän pehmeä ja pelikuri alhainen. Tätä ne pelaajat ja valmentajat tarkoittaa sillä, että KHL:ssä pitää olla hyvä joka ilta, jotta voi voittaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös