Peliesitykset kaudella 2019–2020

kunnonjykit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
En nyt tiedä mitä hyvää tässä pelissä oli. Että hävittiin pienellä maalierolla? Missään vaiheessa ei ollut mitään pelkoa, että kotijoukkue saisi kiekon maaliin saakka.
Kyllä meikäläinen monta kertaa pomppi penkistä ylös ja huokaili hyvän paikan munaamista. Eipä se Vainikaisen ylärimakaan kaukana ollu maalista.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Olipa peli. Kärpät sai maalin ekalla ylivoimalla, mutta sen jälkeen se oli SaiPa, jolla oli enemmän paikkoja. Kerran vedettiin ylärimaan, kerran Iso-Mustajärvi veti tyhjästä maalista sivuverkkoon, Kiiskinen hassasi läpiajon, Ramstedt puolittaisen läpiajon...

Minä niin haluaisin nähdä, että Sneckin pelissä tapahtuisi käänne ja häntä voisi kehua, mutta tänään Sneck kyllä tappoi SaiPan kirin. Toinen erä oli SaiPan erä, kunnes tuli Sneckin musta hetki. Ensin heittää oman maalin takaa paineettomassa tilanteessa käsittämättömän sokkopurun ränniin, missä oli vain Kärppien pelaaja odottamassa, ja sen takia Kärpät pääsi jatkamaan pitkää hyökkäystä. Sitten saman hyökkäyksen päätteeksi hukkaa oman miehensä ja 0-2 Kärpille.

Ja jos tuo olisi edes ollut ainoa musta hetki, mutta Sneckin kiekollinen peli oli kyllä synkkää kauttaaltaan. Kiekottomassa pelissä naulasi sentään pari kertaa kivasti vastustajan pelaajan laitaan.

SaiPan peli kärsii nyt siitä, että siellä on liikaa kädettömiä pakkeja. Sneckistä ei kiekolliseen peliin ole, Kojonkin avut ovat muualla ja Riikolakin olisi korkeintaan seiskapakki, ja ikävä kyllä Grman on korkeintaan yleispuolustaja - ei mikään kiekollinen liideri, mitä tuo joukkue huutaa.

Veeti Vainio on hyvällä liikkeellään pakistossa piristys (vaikka virheitä tulee hänellekin), mutta ilmeisesti hänen fysiikkansa ei ole tasolla, jolloin pystyy pelaamaan joka pelin. Salo on Salo ja edelleen on tunne, että hänen potentiaalinsa pitäisi riittää vieläkin parempiin otteisiin.

Nyt ollaan ikävä kyllä tilanteessa, jossa edelleen Maalahti ja Kichton ovat vailla korvaajaa ja jälki sen mukaista. Toivottavasti verorajalla asiaa tulee muutos.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Katsoitko tätä peliä ollenkaan? Tossa oli tontteja yllättävän paljon. Alkaa vähän levy looppaamaan pikkuhiljaa.
Katsoin. Katsoitko sinä?

Kiiskisellä oli puolittainen läpiajo ja Vainikainen laukoi hyvän suorituksen päätteeksi ylärimaan. Muuten ei kyllä mitään systemaattista hyökkäysten ja paikkojen rakentelua nähty, vaan samaa toivotaan toivotaan -sähläämistä.

Muokkaus: Haluan lisätä vielä, että hävitty peli ei voi olla ikinä hyvä tulos. Välillähän yhteen pisteeseen voi olla tyytyväinen tai häviöstä huolimatta pelissä saattaa näkyä paljon positiivisia elementtejä, jotka antavat pieniä lupauksia tulevasta. En nähnyt niitä tänään.
 
Viimeksi muokattu:

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Aivan liian monta kertaa SaiPa luopui kiekosta punaisen jälkeen ja meni vaihtoon. Aivan liian monta kertaa heitettiin päätykiekko punaisen jälkeen ja halukkaat perään. Ovatko esim Z, Kiiskinen ja Ramstedt koskaan pelanneet tällaista peliä jossa hyökkäykset rakennetaan päätykiekon kautta 9 kertaa kymmenestä? Ei se ole heidän vahvuus. SaiPalla on vain pari kolme sellaista pelaajaa joiden kanssa tuota kannattaa edes joskus harrastaa, eikä kaikki niistä edes pelanneet tänään. Jotain muuta pitäisi keksiä.

Ajoittaiset pilkahdukset pelissä pitävät toivon yllä, että kyllä se siitä lähtee vielä kulkemaan. Tänään puolustettiin ihan hyvin, hyökkääminen taas oli aika tervanjuontia.

Turhaa Vainiota huilauttaa tällä pelitahdilla, antaa pojan pelata, sillä tällä hetkellä hänellä on itseluottamus kohdallaan ja tekee kentällä mitä haluaa. Tarttuisipa se sama myös moneen muuhun pelaajaan.
 

DripL

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vainio on muutenkin sellainen pelaaja, että jossain kohtaa alkaa pistepörssi rullata. Toivottavasti pysyy kunnossa ja SaiPa kiinnittää ajoissa jatkoon. Eilen laittoi ränniin oikealta ja nouti kiekon itse toiselta puolelta. Oli aika koominen tilanne, huikea luistelija.
 

TheRimpula

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ensimmäisessä erässä ennen totaalityrmäystä oli taas pari kertaa mahdollisuus valita hallitun hyökkäyksen ja SHL-roiskiksen välillä. Roiskis roiskis, kiekonhallinta lahjoitettiin Lukolle, ja pian peli ohi.

SaiPa on kaavamaisen paska, ja se on todella masentavaa.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
No niin. Nyt ollaan sitten SARJAJUMBONA. Pisteitä huikeat 0,9 per ottelu ja pelin taso joitain satunnaisia vaihtoja lukuunottamatta aivan järkyttävää paskaa. Hallille en mene ennenkuin jotain radikaalia tapahtuu...eli valkun vaihto tai huikea tason nosto ja muutama voitto putkeen...eka vaihtoehto lienee todennäköisempi...
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Noh joo, Mestis tasoisella jengillä lähdettiin pelaamaan Liigaa. Kenelle on yllätys että näin kävi ?
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tulipa käytyä Äijänsuolla katsomassa taas yksi tappio-ottelu. Ikinä en ole siellä nähnyt SaiPan saavan pisteen pistettä.

Aktiivisen Lukko-fanin kanssa katsottiin. Oltiin samaa mieltä että suurin ero joukkueissa oli että SaiPa ei saanut Lukon pitkiä pyörityksiä poikki. Onko se kiinni kamppailuvoimasra vai puolustussysteemistä vai mistä? Nolouden huippu oli kun Lukko pyöritti alivoimalla peliä kuin olisi pelannut ylivoimaa. Ja kentällä oli SaiPan kokeneimpia pelaajia.

Muuten peli aaltoili aika tasaisesti. Salon maali oli hieno.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Onhan nää vierasesitykset taas aivan samaa kuraa kuin viime kaudellakin. Viisi matsia, viisi tappiota, pisteitä 1/15...
Maaliero 8-20. Todella surkeaa. Eipä nuo kotipelitkään mitään riemujuhlaa ole olleet, kyllä on jengi jäässä. Kuten jo sanoin,
niin Ässiltä jos vielä tulee turpaan, niin kyllä se on jotain radikaalia koitettava = Lehterä ulos.
 

ahal

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ässä-peli osoitti, että jos vastustaja antaa voiton avaimet käteen syystä tai toisesta eikä pysty täyspainoiseen esitykseen, SaiPa on vahvoilla. On tilaa ja aikaa riittävästi mm. pitkille syöttöketjuille. Mutta jos ne minimoidaan, alkavat vaikeudet. Toki pelissä oli paljon hyvää ja lupaavia aihioita, mikä antaa vielä toivoa paremmasta menestyksestä, kun muutkin konttaavat vuorollaan. Joka tapauksessa Lehterä sai lisää aikaa projektilleen. Toisaalta jos tuo ilme ja yritys säilyy, ei hirveästi voi joukkuetta moittia. Se on mikä on.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ässä-peli osoitti, että jos vastustaja antaa voiton avaimet käteen syystä tai toisesta eikä pysty täyspainoiseen esitykseen, SaiPa on vahvoilla. On tilaa ja aikaa riittävästi mm. pitkille syöttöketjuille. Mutta jos ne minimoidaan, alkavat vaikeudet. Toki pelissä oli paljon hyvää ja lupaavia aihioita, mikä antaa vielä toivoa paremmasta menestyksestä, kun muutkin konttaavat vuorollaan. Joka tapauksessa Lehterä sai lisää aikaa projektilleen. Toisaalta jos tuo ilme ja yritys säilyy, ei hirveästi voi joukkuetta moittia. Se on mikä on.
Toki toki. Mä luulen, että me ei oikeasti voida tietää saiko Tero nyt lisäaikaa vai ei. Sehän voi olla niin, että saa jatkaa kauden loppuun vaikka SaiPa olisi viimeisenä. Tai sitten ei saa/saisi jatkaa. En mä usko, että sitä kirkossa kuulutetaan jos ovat sitä mieltä että on liipaisimella.
 

Tupaukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa ja Saimaan Kurra.
Tänään SaiPalta hyvä tasapainoinen esitys. Voitettiin kaksinkamppailuita, tehtiin toitä koko joukkueen toimesta, eikä vapaamatkustajia ollut... Ykkös yv toimi hyvin. Zabon ja Ramun rinalle Nikko on hyvä, enkä sitä koostumusta rikkoisi. Sitten kun Kiiskinen poistuu rivistä, niin siinä on iso aukko, joka pitää jollain tapaa paikata. Puollustukseen on edelleen pakko löytää kaksi vahvistusta, jotka antaa lisää potentiaalia. Lehterä on nyt parissa edellisessä lehdistötilaisuudessa ollut kyllä aika vakavailmeinen, että kyllä sielläkin suunnalla tiedostetaan että kaikki ei ole ihan kohdallaan. Tänään kyllä kaikki 8+ pisteet vierasvoitosta, mutta kravattikaulus porukka toimistolla voisi kyllä lyödä taaloja tiskiin sen verran että muutama kaveri olisi loppujen lopuksi vain +neloskorin kaverita... Uskokaa tai älkää Ramu vielä tulee!
 
Viimeksi muokattu:
Tänään SaiPalta hyvä tasapainoinen esitys. Voitettiin kaksinkamppailuita, tehtiin toitä koko joukkueen toimesta, eikä vapaamatkustajia ollut... Ykkös yv toimi hyvin. Zabon ja Ramun rinalle Nikko on hyvä, enkä sitä koostumusta rikkoisi. Sitten kun Kiiskinen poistuu rivistä, niin siinä on iso aukko joka pitää jollain tapaa paikata. Puollustukseen on edelleen pakko löytää kaksi vahvistusta jotka antaa lisää mahdollisuuksia, nyt olemassa olevaan. Lehterä on nyt parissa edellisessä lehdistötilaisuudessa ollut kyllä aika vakavailmeinen, että kyllä sielläkin suunnalla tiedostetaan että kaikki ei ole ihan kaohdallaan. Tänään kyllä kaikkia 8+ pisteet vierasvoitosta, mutta kravattikaulus porukka toimistolla voisi kyllä lyödä taaloja tiskiin sen verran että muutama kaveri olisi loppujen lopuksi vain +neloskorin kaverita... Uskokaa tai älkää Ramu vielä tulee!
Asia on just noin. Rahalla saisi todennäköisemmän voittoarvan. Sellainen kiekollinen pakki, joka pärjää myös fyysisessä pelissä. Löytyisiköhän verorajalla Pohjois-Amerikasta? "Sam Löfquist" ja lisäksi Brett Carson kelpaisi myös. Mutta pitää se Kiiskisen korvaajakin löytyä. Kaksi kolmesta on pakko hoitaa. Eiköhän sieltä joku pakki tule ja joku uusi "Salituro". Toivottavasti olisi tällä kertaa "Danforthin" tasoinen pelimies. Ramu on tasonsa osoittanut aiemmin ja jouluun mennessä on varmasti kunnossa. Jos Vainio ja Löfman pysyy kunnossa ja 2-3 hankintaa tulee niin vielä on mahdollisuuksia nousta pudotuspelijoukkueeksi.
 

kunnonjykit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Mie haluaisin nähdä Salituron vielä uudemman kerran. Neljässä viimeisessä pelissä myös Mr. Kiiskinen on hukkunu sinne lehmänpaskaan eikä kukaan muukaan (paitsi Vainikainen, Jumalainen Ville Vainikainen!) oo erottunu positiivisesti edukseen.

Salituro pelaa ekaa kertaa Euroopassa ja kaikista loukoista pääty sinne himmeimpään eli Lepran hyiseen harmauteen (okei kyl joku Kouvola ois ollu pahempi) ja ihme ois, jos ois lähteny heti dominoimaan.

Myönnän sen auliisti, että mies on hiihtänyt kyllä aivan liikaa pelin ulkopuolella ja vetäny kananmunat kainalossa kaksinkamppailuissa, mutta jos Dante ottais pienen kimmokkeen poppariosastolta näyttämisen halun kanssa, niin mistäs tuota tietää. Varsinkin jos muu jengi pelaa sillä samalla tappeluasenteella kuin eilen Porissa. Ehkä Dantenkin vois olla helpompi syttyä pistämään itteensä likoon.

Jos ei lähde homma kulkemaan, niin onni on tryout-soppari.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
En itse nähnyt matsista kuin pätkiä 2. ja 3. erästä. Mitä näin, niin ihan asiallista menoa. Kokonaiskuva taisi olla nyt taisteleva ja liike parempaa? Ässilläkin ehkä vähän huono ilta? Katsotaan lähtiskö homma nyt parempaan suuntaan, vai oliko yksittäinen onnistuminen. Kyllä tuonne pakistoon kaipaisi vahvistusta.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Eilen uskallettiin pitää kiekkoa omissa ja aina parilla siirrolla saatiin vastustajan karvaus purettua. Mistähän tällainen itseluottamuksen kasvu oli nyt saatu? Hyökkäyksiin lähdettiin hallitusti eikä yritetty "tehdä mitä tahansa kunhan nopeasti vain yritetään" -ajatuksella. Keskialueen pelaaminen olikin sitten myös jo ihan hyvän näköistä kun puolustusalueelta tultiin hallitusti. Hyökkäysalueelle kaipaisin kyllä vielä suorempaa tekemistä, mutta puolustus- ja keskialueen pelaaminen on nyt parempi laittaa ensin vankalle pohjalle.

Tuollaista tekemistä on oikein mukava katsella.

Itse olen kyllä tykästynyt Vainion ja Salon pelaamiseen. Etenkin kiekollisina.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aika näyttää, paljonko eilisessä onnistumisessa osuutta oli Ässien väsymyksellä. Kyllä väitän, että jonkin verran.

Jypiä vastaan soisi pelattavan yhtä hyvin, mutta vahvistuksia tarvitaan edelleen 2-3. Saliturosta tuskin on pelaajaksi, Kiiskinen häipyy parin viikon kuluttua ja tuo puolustus ei vain riitä.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Katselin Liigan sivulta ± tilastoja, ja SaiPan pelaajista parhaiten ovat pärjänneet +2 lukemaan päässeet Simo-Pekka Riikola, Jere Seppälä, Ville Koho Ja Santeri Virtanen. Listan häntäpäästä täysin omasta kategoriastaan löytyy John Persson, jonka lukema -9 on koko Liigan toiseksi heikoin.

Tilastot eivät tietenkään kerro koko totuutta, ja Persson on varmasti ollut aina kentällä SaiPan hakiessa tasotusta/kavennusta ilman maalivahtia, mutta onhan tuo -9 aika yllättävä saldo. Ja toisaalta, SaiPan kannattajien Jatkoaikaan kirjoittamien kommenttien sisällöstä ja sävystä ei voisi arvata, että Simo-Pekka Riikolan ollessa jäällä on SaiPan verkkoon mennyt tasakentällisin pelattaessa alkukauden aikana kaksi maalia.
 

redpecka

Jäsen
SaiPan kannattajien Jatkoaikaan kirjoittamien kommenttien sisällöstä ja sävystä ei voisi arvata, että Simo-Pekka Riikolan ollessa jäällä on SaiPan verkkoon mennyt tasakentällisin pelattaessa alkukauden aikana kaksi maalia.
No mitä itte katellut maalikoosteita niin onhan SPR kyllä ollut näyttävästi esillä joissain takaiskuissa, joten varmaan helposti jää levy sitten päälle.

Nähdyn ja kuullun perusteella pitäisin SPR-hankintaa hyvänä jos rooli olisi rotaatioukko ja hinta pukkamainen. Menisi tuolla leivojen ja kurosten seassa välillä antaen junnuillekin lepopäiviä tai päästäisi niitä omiin tärkeisiin peleihinsä.

(Kuronen on kai suorittanut ihan hyvin, mutta kategoriassa menee samaan ryhmään noiden mainuttujen kanssa.)

Katselin Liigan sivulta ± tilastoja, ja SaiPan pelaajista parhaiten ovat pärjänneet +2 lukemaan päässeet Simo-Pekka Riikola, Jere Seppälä, Ville Koho Ja Santeri Virtanen. Listan häntäpäästä täysin omasta kategoriastaan löytyy John Persson, jonka lukema -9 on koko Liigan toiseksi heikoin.
Perssonille povasin "realistisen" ennen kautta seuraavanlaista tilastoa: John Persson 38ott. 16+6=22p. 47 PIM, plusmiinus -15

Toivotaan kuitenkin ehjää kautta hänelle ja koko poppoolle ylipäätään ryhdikästä loppukautta Lehterällä tai jollain muulla.
 
Viimeksi muokattu:

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Tänään toimi avaus, karvaus ja limainen träppi. Peli pyöri myös kaverin päässä ja virheitä ei juurikaan nähty omissa. Kumiukko maalilla pelasi vakuuttavasti ja pakit pelasi pakkia.

Haluaisin kysyä voiton huumassa irvileuvoilta, että oliko tänään uninen väsynyt vastustaja jonka takia voitettiin? Myös muut lyttäämiset saa esittää, nyt ei tunnu missään.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Myös muut lyttäämiset saa esittää, nyt ei tunnu missään.
Tartutaan tuohon. Ramstedt oli todella heikko. Ei tuo ole aiemminkaan mihinkään ehtinyt, mutta tänään oli järkyttävän heiveröinen kiekossa ja yski pelivälinettä tauotta jyväskyläläisille. Toimii ketjunsa päälle jumiutuneena käsijarruna.

Puolustustajilta kauden paras peli minkä mikä olen nähnyt, Porin pelin missasin.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Tartutaan tuohon. Ramstedt oli todella heikko. Ei tuo ole aiemminkaan mihinkään ehtinyt, mutta tänään oli järkyttävän heiveröinen kiekossa ja yski pelivälinettä tauotta jyväskyläläisille. Toimii ketjunsa päälle jumiutuneena käsijarruna.

Puolustustajilta kauden paras peli minkä mikä olen nähnyt, Porin pelin missasin.
Toisaalta mies antoi muutamia erittäin hyviä syöttöjä tänään (taas), mutta olet oikeassa. Vähän pitäisi saada ilkeyttä. Ei voi sanoa lisää, kun ei ole yhtään.
 

TheRimpula

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Alkupuolella peliä näkyi taas tätä järjetöntä hengenhätää avauksissa, mutta pelin edetessä SaiPa sai häirittyä JYPin pelinrakentelua paremmin, eikä JYP saanut taas oikein edes mahdollisuutta tulla paineistamaan SaiPaa. Eli jos lauantaina Ässät oli rehellisen väsynyt ja huono, niin tänään SaiPa pelasi itse niin, että nämä heikkoudet eivät päässeet pahemmin esiin.

Kyllä minusta tuo joukkue on melkein kaikissa peleissä ollut ihan hyvällä asenteella, mutta tänään oli energiaa vielä napsun verran enemmän. Energinen pelin puurouttaminen keskialueella ei kuitenkaan voi olla pidempiaikainen ratkaisu omiin ongelmiin.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tänään toimi avaus, karvaus ja limainen träppi. Peli pyöri myös kaverin päässä ja virheitä ei juurikaan nähty omissa. Kumiukko maalilla pelasi vakuuttavasti ja pakit pelasi pakkia.

Haluaisin kysyä voiton huumassa irvileuvoilta, että oliko tänään uninen väsynyt vastustaja jonka takia voitettiin? Myös muut lyttäämiset saa esittää, nyt ei tunnu missään.
Itse asiassa JYP oli aika hyvä, SaiPa vain oli tänään parempi. JYP kyllä puolustaa sikamaisen hyvin, se on aina ollut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös