Peliesitykset kaudella 2019–2020

  • 140 813
  • 888

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Annetaan nyt posia eilisestä pelistä muutamalle yksilölle:

+ Pihlström oli liukkaalla pelipäällä ja kerrankin syötöissä ym. ratkaisuissa oli oveluutta mukana
+ Savinainen tuli zaikulta sitään ja heti erottui massasta, kentän paras?
+ Regin näytti heräämisen merkkejä, muutama todella lepsu kiekonmenetys kuitenkin *itutti

- Lepistö kyllä koomailee edelleen, no tulee aivan varmasti kun jokainen tietää mihin mies pystyy
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Otetaanpa vielä eiliseen kiinni pelitavallisesti. Jokerit on ottanut takaisin keinovalikoimaan palautuksen omiin jos hyökkäys ei aukea tai kun ollaan vaihtamassa. Tämä hyvä. Sotshin 1-0 maalin jälkeen paketti hajosi aika lailla täysin ja alettiin kuskata,soveltaa ja säätää. Sotshi myös alkoi pelata tuota pudottamista jo pois, joten valmennus hereillä - peliä on pakko kehittää.

Luokattoman huonoa on tekeminen tuosta keskialueesta eteenpäin ja oikeastaan jo siellä. Miksi? Jokerit pelaa tolkuttoman paljon poikittain.

Kun sitten päästiin alueelle niin 40min hyökkääminen oli sitä, että päästiin kulmaan ja 95% hyökkääjän ratkaisu oli yrittää pudottaa hyökkäyskulmasta ristiin pakille. Tämä onnistui ehkä 2/10. Ekassa erässä enemmän kun Sotshi nukkui.
Maalinteon tukitoimia ei ollut lähes lainkaan. Toisessa erässä ukot seisoi kauniissa kuviossa hyökkäysalueen reunoilla ja katsottiin kun yksi pelaaja vuoron perään ampui tai koitti jotain yksilösuoritusta. Stoshin äijät haukotteli noppavitosessa niin että keskustassa oli aina kolme miestä.

No sitten siihen ylivoimaan. Eikö todella ole keinovalikoimassa muuta tapaa saada kiekko alueelle kun se ainainen jätön jättö?
Toinen asia - miksi lauotaan niin poskettoman vähän. Kolmas asia liittyy kiinteästi tähän. Kun ne pelintekijät ei lauo koskaan niin vastustaja tietää, että uhkaa ei ole ja Lehtonen/Mäenalanen/Lepistö pelataan pois. Neljäs asia. Miksi ihmeessä se Grant ei ole ylivoimassa. Pelasi viime pelissä ylivoimassa paremmin kuin Leppä, mutta niin vain Lepistö siellä turaili taas. Omissahan Grant on kuin pehmeä Pauli Levokari ja se vitutus miehestä paistaa kauas, koska yv aikaa ei tule. Viides asia. Ylivoimakoostumukset. Nyt parhaat oli ykkösylivoimassa ja mikkihiiret+Jesse kakkosylivoimassa.Kakkosyyveessä Moses kaatuu puhaltamalla,Haapala syöttää aina, Leppä ja Jesse on syväjäässä. Eihän tossa nyt jumalauta ole mitään maaliodotetta vaikka ne vetäis 30 min pelissä ylivoimaa tolla koostumuksella. Yksi vs yksi tilanteet hävitään 90%:sti. Toive ylivoimaan: nopeampaa ja yksinkertaisempaa. Miehitetään ylivoiman maalinedusta kahdella ja sitten tulta. Sen jälkeen aletaan vasta leipomaan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
40 minsaa Laten pelikirjalla ja sitten vapaat kädet. Pitäskö Laten työehtosopimukseen lisätä kohta, että ei saa puhua joukkueelle?

Pihlu on löytänyt kädet entisten oksien tilalle! Hyvin hämmästyttävää! Olisi voinut tätä apua käyttää jo edellisillä kausilla.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun sitten päästiin alueelle niin 40min hyökkääminen oli sitä, että päästiin kulmaan ja 95% hyökkääjän ratkaisu oli yrittää pudottaa hyökkäyskulmasta ristiin pakille. Tämä onnistui ehkä 2/10. Ekassa erässä enemmän kun Sotshi nukkui.

Hyvä viesti, otetaan vielä tarkemmin kiinni tähän.

Jokerithan siis harjoittelee tätä treeneissään melkoisen paljon; hyökkääjä ajaa sisään alueelle, kiertää n. p-pisteen kohdalla olevan tötsän ja tiputtaa pakille, jonka tarkoitus olisi ilmeisesti toimittaa kiekkoa maalille.

Ideahan on periaatteessa hyvä, mutta aivan äärettömän helppo pelata pois. Tätä samaa tehtiin myös viime kevään pleijareissa, eikä se toiminut ollenkaan. Variaatiota pitäisi tuohon(kin) saada aivan perkeleesti lisää. Ratkaisumalleja voisivat olla hyökkääjän toimitus maalille, ristiinleikkaus, rännitys toiselle puolelle jnejne, muttei nyt aina tuo sama kuvio.
 

rasmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pool, Konalan Pallo
Eilen saatiin osittain varmaan onnistuneiden ketjumuutoksien kautta kairattua hyvä voitto. Mutta miksi ihmeessä oltiin taas ekassa erässä aivan sukkasillaan. Miten joukkue ja valmennus valmistautuu matsiin, jos tunnetaso varsinkin himassa on illasta toiseen aivan hemmetin alhainen. Tähän on pakko saada muutos, ei tuollaista hippastelua kukaan kiekkofani tule katsomaan, elinkautiset poislukien. Savinainen oli pirteä eilen, toivottavasti tuo uutta virtaa jengiin, ja saadaan nauttia vauhdikkaasta ja energisestä kiekosta jatkossa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mutta miksi ihmeessä oltiin taas ekassa erässä aivan sukkasillaan.
Eka erä oli kohtalainen ja toinen aivan kamala.
Miten joukkue ja valmennus valmistautuu matsiin, jos tunnetaso varsinkin himassa on illasta toiseen aivan hemmetin alhainen.
Keski-ikä korkea ja lapanen valmentajana. Muistetaan, että tulosta alkoi tulemaan vasta kun pelikirja heitettiin roskiin..
 

Lelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuossa olikin jo paljon hyvää tulkintaa ylempänä. Hyvin samoilla linjoilla mm siitä, että tässä kun nippu ammattilaisia kyseessä niin kyllä olettais että sieltä tulis jotain eri variaatioita jos joku asia ei toimi. Esim pelitapa tai yv joka tosiaan on todella ennalta arvattava ja siinähän ei vastustajan tarvi ku odotella. Enemmän vetoja, röyhkeyttä jne. Toki voitto tuli mutta paremmat vastustajat ei kyllä anna sitä mahdollisuutt jos tosiaan edes kotona Late ei saa oikeen pumpattua jengiin taistelu meininkiä. Ja kyllä, kaipaa hieman sotkemista ketjuihin.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin. Hyvä että voitettiin. Pisteet siitä valmennukselle. Pelaajista Joensuu,Moses,Grant,Mäenalanen ja Kontiola istuivat n.5-7min pelin lopusta villassa. Tossa on sellainen 1,5m€ kiinni. Ja nhl-Veskari istui näiden seurana. Tähän nähden hyvä että saatiin voitto. Sanoisin että tästä voitosta on paljon kiittäminen Minskiä. Sunnuntaina mitataan taas aika paljon enemmän missä Jokerit menee. Silti onnea Marjamäki, viikko on nyt jo plussalla. Sunnuntaina toive: ohi pisteiden,pelataan 60min kulmahampaat esillä. Onko Marja mahdollista?
 

Frankster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielestäni tän jengin potentiaali on älytön. Viides (5) voitto putkeen, ja tämmöisellä esityksellä, taas. Kaksi erää aivan hirveätä shaibaa - jopa hevarikämppikseni tokaisi saatanan tunarit useampaan otteeseen eikä hän edes mielelläänsä puhu.

Jos tän potentiaalin sais vain realisoitumaan. YV on aivan suolesta, HAHP on 2/4 ketjusta hirveää tai olematonta.

Kontiola tuhoaa vieressä pelaavat hyökkääjät hitaudensa ansiosta. Harmi että Hirvonen loukkaantui, ne parit ottelut mitkä pelasi oli todella pirteä ja mielestäni paljon parempi kuin ennakoitu - mielelläni olisin nähnyt hänet tänään Konnan tilalla.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Positiivista on se, ettei näille rupusakeille anneta yhtään pistettä mukaan Jaffalasta. Erkan toisesta kaudesta ja Jalosen kausista jäi mieleen monesti, kun jonkun Ladan tai Jugran Sergeit pyörittelivät meitä kotona miten sattuu ja sitten seliteltiin pelin jälkeen, ettei kaikkiin peleihin jaksa oikein syttyä. Nyt jos vastaavaa löysäilyä on ilmassa, niin kyseessä on pelkästään Marjamäen paskuus valmentajana (näin kärjistäen). Muistaakseni viime kaudella kaadettiin näitä jämäjengejä aika hyvällä prosentilla kotona, mutta isommilta otettiin sitten säännöllisesti turpaan.

Jotain ammattiylpeyttä tuossa jengissä kaiken alkukauden paskan keskeltä kuitenkin löytyy, kun viisi voittoa otettu putkeen. Tykkään esimerkiksi siitä, millä tavalla vaikeita kausia läpi kokenut kapteeni Regin näyttää esimerkkiä kaukalossakin. Tänäänkin pelin lopussa otti pari blokkia ja Kalnins siitä kiitollisena heitti tälle ekstrakiitokset loppusummerin jälkeen. En myöskään muista kovin montaa vaihtoa nähneeni, jossa Regin liukuisi väsyneenä vaihtoon kun vastustaja hyökkää Jokereiden päähän pitkän pyörityksen jälkeen, vaan yleensä se sieltä polkee vielä tunnollisesti takaisin omiinkin. Samanlaista suoritusta on turha odottaa joltain Kontiolalta, jonka pitäisi kuitenkin se meidän ykkössentteri olla.

Savinainen-Regin-Haapala on myös tällä hetkellä sellainen kokonaisuus, jossa kukaan pelaajista ei ole riippakivenä mukana, vaan jokainen täydentää toisiaan. Toki otanta on vasta pieni ja varmasti tulee synkkiä hetkiä tulevissa peleissä, mutta alku on ollut erittäin positiivinen.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikeuksien kautta voittoon. Tällä hetkellä näyttää siltä että kun pelaajat tekevät, tai pystyvät tekemään, sitä mitä on suunniteltu peli toimii. Tänään tämä onnistui neloskentältä (oh mikä ihana neloskenttä) ykköserässä ja ajoittain Reginin ja O'Neillin kentiltä kolmoserässä. Harvoin on edes Jokereissa nähty yhtä huonoa ykkössenaa kuin mikä Kontiola tällä hetkellä on. Olisi valehtelematta parempi joukkueen kannalta jos Hirvonen olisi terve ja Konna kiikkustuolissa.

Ei sillä että Mäenalanen tai Moses saisivat puhtaat paperit. Ensin mainittu on varmaan todella turhautunut kun joutuu pelaamaan illasta toiseen joukkueen huonoimman sentterin kanssa ja olisi hauska nähdä mihin äijä pystyy jos keskellä olisi vaikkapa sentteri joka pystyy pelaamaan edes vähän paremmin pelisuunnitelman mukaan. Vaikkapa Niemi. Nyt en oikeasti tiedä onko Mäenalanen hyvä vai huono pelaaja, ehkä aika näyttää. Moses taas väsäilee omiaan ja mielummin voisi laittaa boksiin vaikka Oksasen. Ainakin silloin saadaan kuteja kohti maalia. Jos Moses ja Konna vaihdetaan Niemeen ja Oksaseen nousee joukkueen keskinopeus silti 20km/h.

Kalnins otti kaiken mitä piti. En yhtään ihmettele ettei Marjamäki (tai kukaan muukaan) halua laittaa Niemeä byyriin. Nyt ne pisteet on taottava kun vastustajatkin ovat sekaisin kuin seinäkello ja alkukauden otteilla Niemi ei olisi tästä matsista pisteitä tuonut.

Ja sitten Lepistö. Äijällä ei onnistu sitten mikään tällä hetkellä. Apina selässä on King Kong -luokkaa ja sen paistaa kaikkeen. Grant ylivoimalle ihan rohkeasti vaan ja sitten kun Leppä väkisinkin saa onnistumisia 5vs5 pelissä niin katsotaan sitä YV-paikkaa uudelleen.

Joensuu neloskentässä yhdessä Anttilan ja Pihlströmin kanssa ja jotain aivan huikeaa. Vauhtia, vaarallisia tilanteita ja taklauksia. Nyt löytyi Jesselle oikea paikka joukkueessa. Tätä lisää!

Isoin kiitos pisteille menee Dynamolle, joka sössi aivan megatäydellisesti 3. erän ylivoimansa. Aivan erinomaisen huonoa suorittamista josta toki kiitämme mitä nöyrimmin.

Ps. Minskin valmentaja sanoi että Pulu pelasi "banged up" eli puolikuntoisena. Paranemisia Pulkkiselle ja paljon maaleja SKA:n ja TsSKA:n verkkoon.

Edit: Ja ilmeisesti siis Pululla murtui jalka.
 
Viimeksi muokattu:

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En myöskään muista kovin montaa vaihtoa nähneeni, jossa Regin liukuisi väsyneenä vaihtoon kun vastustaja hyökkää Jokereiden päähän pitkän pyörityksen jälkeen, vaan yleensä se sieltä polkee vielä tunnollisesti takaisin omiinkin. Samanlaista suoritusta on turha odottaa joltain Kontiolalta,

Samanlaista suoritusta on myös turha odottaa Jakub Voracekilta, ainakaan usein. Että siinä mielessä.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Kalnins otti kaiken mitä piti. En yhtään ihmettele ettei Marjamäki (tai kukaan muukaan) halua laittaa Niemeä byyriin. Nyt ne pisteet on taottava kun vastustajatkin ovat sekaisin kuin seinäkello ja alkukauden otteilla Niemi ei olisi tästä matsista pisteitä tuonut.
Kuulemma rajulla kuntokuurilla. Massaa liikaa 12kg.
 
Tullaan siihen, miksi joukkue KANNATTAA kasata periaatteella "neljän kentällisen voittavaa jääkiekkoa". Kun kärkiketjuissa ei vain kulje, se perus nelosen vaihto vie kiekon päätyyn ja pyörittää peliä. Eilen aivan kammottavaa kiekkoa kahdelta ensimmäiseltä kentälliseltä ylivoimat mukaanlukien, mutta niin vain kovasti yrittämällä ja vastustajan epäonnistumisella kriittisellä hetkellä Jokerit otti voiton pelistä.

Miten paljon Jokereiden peli on kiinni vastustajasta? Tunne on tällä hetkellä, että Jokerit on viimein saanut oman paketin kasaan edes auttavasti, jolloin voittaminen on mahdollista. Alkukaudesta vastustajina oli sarjan parhaita joukkueita, ja näitä vastaan Jokerit onnistui lähinnä räpiköimään. Sittemmin on vastassa ollut Jokereita heikompia joukkueita, jotka Jokerit on peruspelillä taas pitkästä aikaa onnistunut voittamaan.

On mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu sunnuntaina, kun vastassa on taas kovemman tason vastustaja. Saako Jokerit puolustuspelaamisensa tiiviiksi, ja mitä tapahtuu niinä notkahduksen hetkinä kun pelistä katoaa ajatus. Kovemman luokan yksilötaito perinteisesti rokottaa virheistä. Paljon on kiinni myös maalivahtipelaamisesta ja siitä, miten kiekko tarttuu juuri pelipäivänä. Kalnins ei eilen sulanut virheiden jälkeen, taisi todeta vain mielessään että olisi torjunut sen yläkulmalaukauksen jos olisi maalivahdin kokoinen.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Merkillistä miten paljon kuraa eilinen matsi sai otteluseurannassa. Nyt kun sitä luen jälkikäteen kun tuli käytyä hallilla. Minusta peli näytti viihdyttävältä, ja ennemminkin repisin pelihousuja jos olisin Minskin fani tai koutsi. Tai veska. Maila olisi satavarmasti mennyt säpäleiksi. Aivan järkyttävää säätämistä heillä oman maalin huudeilla.

Minskin maalit, yv-maali oli vaan niin jäätävä, ettei sille nyt oikein voinut mitään. Toinen maali, Ertsi meni riskillä päätyyn ja hyökkääjä unohti varmistaa, mutta sekin tilanne melkein saatiin pelastettua.

Isoin miinus eilisestä tulee laukauksien laadusta. Jenseniä kaivattaisiin takaisin. Jos kaikilla olisi Jensenin pyssy, Jokerit olisi eilen voittanut 8-2.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuulemma rajulla kuntokuurilla. Massaa liikaa 12kg.

Jos tämä pitää paikkansa niin hiuksista vittuun. Viestinä myös muille tulevaisuuden Jokereille. Ammattilaissarja ja ammattilaispelaajat. Jokerit ei ole mikään suurin pudottaja-kerho. Raippaa myös helvetisti K&V. Jos todella näin on.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: gcz_

iLUZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Omaan silmääni pisti eilisessä (toki myös aiemmissa) pelissä se miten helpotkin syötöt tulivat järjestäen luistimiin tai sitten menivät muuten vaan täysin harakoille.

Mistä tämä voisi johtua? Väsymyksestä, huolimattomuudesta, liian monimutkaisista kuvioista vai mistä?

Jos joku on huomannut saman ja ymmärtää pelin hienouksia minua enemmän, niin valaiskaa ihmeessä.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omaan silmääni pisti eilisessä (toki myös aiemmissa) pelissä se miten helpotkin syötöt tulivat järjestäen luistimiin tai sitten menivät muuten vaan täysin harakoille.

Mistä tämä voisi johtua? Väsymyksestä, huolimattomuudesta, liian monimutkaisista kuvioista vai mistä?

Jos joku on huomannut saman ja ymmärtää pelin hienouksia minua enemmän, niin valaiskaa ihmeessä.

En tiedä mistä johtuu mutta pääsääntöisesti aina Kohelossa vastustajilla ne syötöt on kovempia ja osuvat lapaan. Tällä kaudella tämä taas mielestäni korostunut, syöttö liikaa eteen niin homma voi vielä onnistua mutta turhan usein syöttö liikaa taakse jolloin hyökkäyksestä lähtee vauhti pois.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omaan silmääni pisti eilisessä (toki myös aiemmissa) pelissä se miten helpotkin syötöt tulivat järjestäen luistimiin tai sitten menivät muuten vaan täysin harakoille.

Mistä tämä voisi johtua? Väsymyksestä, huolimattomuudesta, liian monimutkaisista kuvioista vai mistä?

Jos joku on huomannut saman ja ymmärtää pelin hienouksia minua enemmän, niin valaiskaa ihmeessä.

Tuota se on ollut koko KHL-taipaleen ajan, poislukien Omark. Joissain virashalleissa voi syyttää huonoa jäätä, mutta veikkaan että syy on siinä että liian moni kaveri pelaa taitojensa ylärajoilla eikä yksinkertaisesti pysty tuossa vauhdissa parempaan.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään mitataan paremmin Jokereiden tasoa näiden minsksotshien jälkeen.

1. Peliin lähtö ja asenne - ehjä 60min?
2. Erikoistilanteet - odotan sitä Euroopan huipputaitoa jota kuulemma hankittiin ennen kautta

Jos nuo toimii voitto on lähellä.
 

Buster

Jäsen
Jokereiden ylivoima on 15% ja sarjan kymmenenneksi huonointa. Tehtyjä ylivoimamaaleja on 8 kappaletta, mutta kun näistä vielä neljä osumaa tuli siinä kauden kolmannessa ottelussa Riikaa vastaan. Siitä jää aika vähän muihin otteluihin, mikä tekee otteluiden voittamisesta hieman työläähköä kun maalit syntyvät vain 5 vs. 5 -pelissä. Toisaalta alivoimakin on ollut ihan kuosissa ja vastustajat tehneet vain 8 osumaa ylivoimalla meitä vastaan. Mutta kuitenkin pisteiden hankkiminen on vähän turhan työläähköä pitkässä juoksussa huonolla ylivoimalla.

Tosin mielenkiintoisesti koko sarjassa joukkueiden yv-prosentit tuntuvat olevan jo tässä vaiheessa todella alhaisia. Vain 7 porukalla yli 20%. Kaukalon pienentynyt leveys vaikuttaa, vai mitä kummaa? Jokereillakin on joillain kausilla ollut 40% tässä vaiheessa ylivoiman tehokkuus ja eivät ole olleet yksin. Ainoastaan Bob Hartleyn Omskilla on tällä hetkellä 30% ylivoima. SKA:lla on jopa meitäkin heikompi ylivoima prosenttien valossa toistaiseksi.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Jokereiden ylivoima on 15% ja sarjan kymmenenneksi huonointa. Tehtyjä ylivoimamaaleja on 8 kappaletta, mutta kun näistä vielä neljä osumaa tuli siinä kauden kolmannessa ottelussa Riikaa vastaan. Siitä jää aika vähän muihin otteluihin, mikä tekee otteluiden voittamisesta hieman työläähköä kun maalit syntyvät vain 5 vs. 5 -pelissä. Toisaalta alivoimakin on ollut ihan kuosissa ja vastustajat tehneet vain 8 osumaa ylivoimalla meitä vastaan. Mutta kuitenkin pisteiden hankkiminen on vähän turhan työläähköä pitkässä juoksussa huonolla ylivoimalla.

Tosin mielenkiintoisesti koko sarjassa joukkueiden yv-prosentit tuntuvat olevan jo tässä vaiheessa todella alhaisia. Vain 7 porukalla yli 20%. Kaukalon pienentynyt leveys vaikuttaa, vai mitä kummaa? Jokereillakin on joillain kausilla ollut 40% tässä vaiheessa ylivoiman tehokkuus ja eivät ole olleet yksin. Ainoastaan Bob Hartleyn Omskilla on tällä hetkellä 30% ylivoima. SKA:lla on jopa meitäkin heikompi ylivoima prosenttien valossa toistaiseksi.

Positiivista Minskiä vastaan oli se, että yv-hakuun oli haettu nopeampia vaihtoehtoja nelinkertaiseen jätön jätön jättöön. Ja alueelle myös päästiin, mutta sen jälkeen ratkaisut olivat monesti aivan käsittämättömiä. Esimerkiksi Haapalalla ja Mosesilla oli ilmeisesti veto siitä kuinka monta syöttöä saadaan neliön läpi ilman laukausta. Toki viimeisellä ylivoimalla Kontiola sekä Lehtonen laukoivat tolppaan...

Grantin poissaoloa en edelleenkään ymmärrä. Ei sitä ylivoimaa pakko ole pelata neljällä hyökkääjällä ja istuttaa pakkien pörssikolmosta penkillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös