massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sanattomaksi vetää. Kolmen pelin vierasrundilta mukaan 0 pistettä ja maaliero 6-13. Näin Jokerit valmistautuu kevääseen.

Tänään positiivista ainoastaan toinen erä ja sekin meni 0-0. Kyllä tuosta jotenkin edelleen huokuu se, ettei ihan kaikkea pistetä likoon. Vastustajille riittää tällä hetkellä, että puolustat keskustaa edes kohtalaisesti, niin olet vahvoilla Jokereita vastaan.

Viimeisiin kotipeleihin koomailut minimiin ja Zapoa sisään. Kalnins ei ole tällä hetkellä voittava maalivahti.
Ottaisin ensi viikolle rajusti fokusta oman pään tekemiseen. Vaikka sitten kokonaan hyökkäyksen kustannuksella.
 
Tää jengi on tässä!

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jos nyt kuitenkin katsotaan kausi loppuun ennen lopullista dumaamista?

Samaa Marjamäki-itkua oli valtaosalla koko kesän ennen ensimmäistäkään peliä, sitten puoli vuotta oltiin ihan hiljaa kun rupesikin kulkemaan ja nyt kun ei kulje niin ryömitään somasti huutamaan Marjukkaa. Miksi edes katsotte loput pelit jos tiedätte että päättyy game 4:een?

Mulle saa ehdottaa vedonlyöntiä siitä päättyykö Jokereiden kausi neljässä pelissä jos se on kerran niin varmaa osan mukaan. Helpot rahat luulisi kiinnostavan.
 
Viimeksi muokattu:

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä vaan ihmettelen miten tuo puolustus leviää noin pahasti? Kuka valmennuksessa päättää puolustajien kuviot ja paikat, vai sooloileeko ne miten haluaa. Yakupovin läpiajo oli paras esimerkki kun kommunikaatio ei toimi
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokereissa sanonta ”maalivahti on yksilöurheilija joukkuelajissa” saa kyllä aivan uuden kirjaimellisen merkityksen. Kyllähän Jänis taas imuroikin, mutta missä ihmeessä on kenttäpelaajien tuki maalivahdille? Tuolla ei enää riitä Jokereitten maalivahdilta 1-2 gamesaveria per peli, että taisteltaisi voitosta tuolla kenttäpelillä, vaan niitä pitäisi pystyä kaivamaan 3-5 per peli. Ja sekään ei välttämättä riitä. 2 läpiajoa ja Yakupov sai ihan rauhassa hieroa kiekkoa Jäniksen maalin edessä. Mikä on kenttäpelaajien vastuu tässä asiassa? Näyttää joukkue olevansa todella valmis playoffeihin sanojensa mukaan. Unohtivat kertoa tosin, että taitavat olla täysin valmiina myös lähtemään nopeasti kesälomalle.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Ottaisin ensi viikolle rajusti fokusta oman pään tekemiseen. Vaikka sitten kokonaan hyökkäyksen kustannuksella.
Näin se pitäisi ollakin. Lähes koko kausi ollaan vaan oikeastaan hyökätty puolustuksen kustannuksella, joten näinköhän tuo onnistuu ihan sormia napauttamalla. Tänään tosin nähtiin jo askel vähän parempaan, kunnes sitten tulikin muutama kardinaalimunaus jälleen. Syvälle ovat juurtuneet nuo vanhat tavat.

Samaa Marjamäki-itkua oli valtaosalla koko kesän ennen ensimmäistäkään peliä, sitten puoli vuotta oltiin ihan hiljaa kun kulki ja nyt kun ei kulje niin ryömitään somasti huutamaan Marjukkaa. Miksi edes katsotte loput pelit jos tiedätte että päättyy game 4:een?
Aika perussettiä. Osa ei osaa katsoa tuloksen taakse ja osa katsoo sitten vähän turhan kriittisesti näitä pelejä. Kyllähän tuosta Jokereiden pelaamisesta tällä hetkellä tosiaan huokuu jonkinlainen käsijarru päällä pelaaminen. Maalille ei mennä ottamaan mustelmia ja muutenkaan työmäärä ei ole vaadittavalla tasolla.

Se mikä itseäni huolettaa eniten on se, pystyykö tämä jengi alkaa suorittamaan playoffien ensimmäisestä pelistä lähtien muna pystyssä. Jos pystyy, niin mahdollisuudet on vaikka mihin.
 
Pöö

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näin se pitäisi ollakin. Lähes koko kausi ollaan vaan oikeastaan hyökätty puolustuksen kustannuksella, joten näinköhän tuo onnistuu ihan sormia napauttamalla. Tänään tosin nähtiin jo askel vähän parempaan, kunnes sitten tulikin muutama kardinaalimunaus jälleen. Syvälle ovat juurtuneet nuo vanhat tavat.
Juuri tähän on vaikea uskoa että se tiivis viisikko löytyisi nappia painamalla. Koko kauden omiin on mennyt kiekkoja aivan liikaa.

Pakiston osalta jos tilannetta miettii vs viime kausi niin kokonaisvaltaisesti Grant < Gilroy. Grant nukahtelee liikaa vaikka onkin hyökkäyspäähän erinomainen. Gilroy - Kivistö oli viime kaudella rautainen pari. Andersen=Lööv. Lööv parempi hyökkäämään mutta Andersen valovuoden edellä omaan päähän. Stollery=Rissanen. En tee isoa eroa näiden välillä. Sitten oli Lundin alkukauden ja Rautanen silloin tällöin. Kaiken kaikkiaan siis aika samantasoinen pakisto. Mutta. PW puuttuu. Oli aivan loistava keväällä. Yksi parhaita pakkeja. Silti rajuhko tason pudotus joukkuepuolustamisessa kokonaisuutena vs viime vuosi. Toki osansa on hyökkäjilläkin mutta vaihtuvuus oli verraten pientä ja senttereistä jatkoi 3/4. Mitä koitan sanoa? Sitä että Marjamäki on piristänyt valtavasti hyökkäämistä kun katsoo koko runkosarjaa mutta kyllähän se on tapahtunut osittain puolustuksen kustannuksella. Tasapainoa ei ole löytynyt. Ja toki maalivahdeissa tultiin useampi napsu alaspäin Rämö vs Jänis.
 
Tää jengi on tässä!

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viime maanantaina kirjoitin näin

No niin, nyt alkaa viimeinen stintti ennen poffeja. Itse odottaisin, vaikka merkityksettömiä pelejä pelataankin, puolustuspelin tiivistymistä.
No, odotuksiin ei vastattu ja oikeastaan karmeammaksi vain meni. Tästä ei ole hyvä jatkaa, mutta aikaa vielä on, ei anneta sen läskin ämmän vielä laulaa.
 
Mitä vanhemmaksi tulen niin sitä paremmin ymmärrän,
että on ihan ookoo elää elämää, jota toiset eivät ymmärrä.

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuloksesta huolimatta annan Jokereille puhtaat paperit.

Pietarissa Jokerit oli ajoittain selvästi pelin päällä, paikkoja oli tehdä useampi maali enemmän.

Pari nukahdusta ja tässäkin pelissä vastustaja iski hirveällä tuhoprosentilla lähes joka paikasta maalin.

Lisäksi kun maalivahtipeli hävitään 10-0 tässäkin pelissä niin vaikea on voittaa.

Eli puolustuksen pahimmat mokat jatkossa pois ja veskari toimintaan pari napsua enemmän tasoa niin saumat on mihin vaan.

Ei tässä vielä ole mitään hätää.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Ekassa erässä pellailtiin ja silti 2-1 johtoasema kiitos Spartakin surkean puolustuksen. Ei voi kyllä toisaalta Jokereiden puolustustakaan hirveästi kehua.

Ainoa positiivinen juttu pleijareihin lähdettäessä on hyökkäyksen tehokkuus, mutta eipä Dynamoa vastaan yhtä avoimilla ovilla päästä kuin Spartakia vastaan.

Jokerit on lännen tämän hetkisistä playoffeihin menevistä joukkueista päästänyt toiseksi eniten maaleja. Eniten on päästänyt sijalla 8 majaileva Vitjaz, ja hekin vain 3 maalia Jokereita enemmän.
 
Pöö

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään nähtiin enemmän sitä mitä olen halunnut eli kiekkoa vaan maalille, maski, ja ohjureilla / ripareilla kiekot maaliin.

Varsinkin ylivoimalla aivan liikaa siirtelyä. Esim. aloituksesta jos kiekko voitetaan niin pakilla paikka laukoa mutta lähdetään siirtämään kulmaan, sitten 20 s pyöritystä ja veto viivasta (jos edes onnistuu) samasta paikasta josta sen olisi voinut toimittaa maalille heti aloituksen jälkeen.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ekassa erässä tänään hyvää puolustamista ja energiaa. Toisessa erässä koomailtiin sitten oikein kunnolla Grantin johdolla ja yhtäkkiä Dynamolla pari maalia taulussa. Huhhei! Opetelkaas pojat vaihtamaan 2. erässä. Ihan helvetin dorkia junnumogia. Kolmannessa sitten puuskutettiin puolivaloilla melkein erän loppuun. Katselin että noinkohan äijiltä loppui kunto kesken kun peli on niin puolittaista tekemistä. Jatkuvasti syötettiin ihme välimallin poikittaisneppejä. Sitten valmennus teki oikein ja tiivisti peluutusta, yhtäkkiä momentum muuttui ja saatiinkin maali. Jatkoaika sitten olikin meidän ja ennen ratkaisumaalia siellä oli jo aikaisemmin pari läheltä piti tilannetta.

Tuomarit veti hyvin.

Ylivoimapeli on edelleen luokatonta. Aivan hirveää. Suurin ongelma on syöttöjen laatu, jossa Dynamo pesee Jokerit tällä hetkellä 100-0. Dynamo tietää että jos tyypille X antaa edes vähän painetta niin ratkaisuna on ihmeneppi tai muuten vain hätäratkaisu joka on helppo purkaa. YV:n suurin ongelma on että sinne ei mennä tappamaan ja tekemään maalia vaan pelkäämään että koskakohan se Dynamon supertähti saa "tsägäpompun" (heittomerkeissä koska on Dynamolta täysin harjoiteltu juttu) ja pääsee läpiajoon. Varsinkin Grantilla tuntuu olevan ongelmia hyväksyä että ei voi YV:llä vain hengailla viivalla ja laukoa suoraan syötöstä vaan joka kerta, koko ajan, pitää luistella täysiä alaspäin jos on pieninkin mahis että vastustaja saa irtokiekon. Siellä on nimittäin hyvin nopeasti Kagarlitsky läpiajossa jos vähänkään lintsaa.

Minusta tämä oli huonompi Dynamon veskareista tänään. On sen pikkuisen pienempi noin silmällä katsottuna ja sitä kautta ylös jää vähän enemmän tilaa. Toki on kova jätkä torjumaan mailanvarrella, joka tekee ylänurkkakudeista hazardeja.

Jos Jokerit malttaa pelata yksinkertaisesti päädyn kautta niin peli on täysin hallussa. AINA kun ruvetaan neppailemaan rystyneppejä siniviivan päällä ollaan pulassa. Yksinkertaisemmin, päätyyn ja sieltä maalille. Koko ajan. Dynamolla on yksi kenttä joka pystyy viisikkopelissä haastamaan Jokerit. Ja kolme muuta jotka on suunniteltu vastaiskuihin jos viivan päällä pelataan liian kivaa pikkunättiä.

Iso oli Dynamopeikko, mutta nyt on oma voittoputki aloitettu. Saa voittaa seuraavat kolme.
 
Viimeksi muokattu:

Lelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä voitto antaa uskoa..tännekkin puolelle ja toivottavasti tästä aukee kunnolla. Tuskin nyt ihan mitää synninpäästöjä vielä. Joukkueessa kyllä nimimiehiä mut osa sais nostaa tasoa..tai sitten pelisysteemi on vaan sellanen et yksittäiset haastot jne onnistuu joskus, NJensen esim. Grant yllättävän ulapalla eilen. Mutta mahtava voitto ja toivotaan et tästä kääntyy.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olikohan se kolmannessa erässä jossa Norman toi kiekon yli vastustajan sinisen, jätti kiekon taakseen ja jatkoi luistelua kohti maalia. Takaa tuli Vesalainen? ja lämäsi kiekkoa maalille Normanin ollessa maskissa.

Näitä tilanteita toivoisi näkevän paljon enemmän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy