Peliesitykset kaudella 2018–2019

  • 576 570
  • 4 000
Tuolla haettiin selvästi fyysisyyttä, hyvää draivia ja se myös onnistui heti ekasta vaihdosta. Jopa nelonen pelasi hyvin siihen asti kunnes Pelsujen hylätty maali tuli, koko IFK oli TODELLA hyvä. Tuomion lopputuloksella ei oikeastaan ollut mitään väliä, sillä Pelsut sai siitä niin PIIIITKÄN aikalisän joka tappoi IFKn pelin ja käänsi sen vieraille.

Eli nelonen aloitti ajokoirakiekolla hyvän pelin ja lopetti sen täydellisellä suheltamisella hetken päästä. Tai oikeastaan sen teki kapteenimme herra Petrell. Ensin odotti oman siniviivan päällä syöttöä seisovin jaloin, sen jälkeen lähti kaksinkamppailussa väärälle puolelle (ei miehen/kiekon ja maalin väliin, vaan hyökkäyspään puolelle), sitten vielä kompuroi ja kadotti oman miehensä, joka ajoi maalille. Ensinnäkin, mikä ratkaisu oli seisoa siniviivan päällä odottamassa syöttöä? Koko muu viisikko oli Lennun alapuolella ja suht kaukana, että kiekon saatuaankin ainoa ratkaisu olisi ollut kiekon dumppaaminen, ei siis mahdollista pelilliseen jatkumoon. Vielä kun olet seisovilla jaloilla, niin olet auttamatta myöhässä, jos syöttö katkaistaan kuten eilen. Siinä vaiheessa ainoa oikea ratkaisu on pelata maalin puolelta, ei jäädä keskialueen puolelle huitomaan käsille.

Mun kuppi on aivan täynnä Lennua ja koko nelosta. Tasaviisikoin nelosen peliajan pitäisi olla 6 minuutin luokkaa, jotta saadaan tarjottua enemmän peliaikaa niille, joiden odotusarvo on positiivinen, ei negatiivinen. Ei Iikka tai Sakke tarvitse mitään lepoaikaa neloselta, jos viime otteluissa peliajat ovat olleet 14 minuutin luokkaa, Salmisella kolmessa pelissä putkeen alle tuon. Kyllä, kumpikin on ollut viime peleissä huono, mutta se nyt on todettu niin monta kertaa, että jollain 13 minuutin peliajalla on vaikea pitää pelituntuma korkealla. Piken pitäisi lopettaa nyt tuo tasapuolinen tasapuolisuuspaska ja hakea kärkiäijillä sitä tulosta ylivoimien tai maalien muodossa. Eilenkin oli joku pakonomainen tarve peluuttaa nelosia vastakkain. Olen muuten aivan 100% varma, että mikä tahansa muu ketju olisi ollut tehokkaampi tuota ketjua vastaan kuin Keräset.

Engrenin kohdalla kaikki oleellinen on jo sanottu. Ongelma on kotelossa. Kaikki HIFK:n pelejä katsovat näkevät, että Engren ylipelaa tilanteet ja tuohon on aivan varmasti yritetty puuttua valmennuksen taholta, mutta joku vipu menee päälle, kun peli alkaa. Engren todennäköisesti liukuu maalilla enemmän kuin Kankaanperä luistelee pelissä.
 

444

Jäsen
Kaikki on tietysti suhteellista. Vaikka meillä on surkeat pakit, surkein ikinä kolmos- ja nelosketju sekä maailman paskimmat maalivahdit, niin oltiin ennen eilistä vedetty ne Pikkaraisen ekat 12 peliä 2,25 pisteen keskiarvolla — lähes Kärppien tahtiin. Äkkiä uutta koutsia sisään! ;)
Näistä 12 pelistä 6 sarjataulukon jumboja vastaan, saldona 15 pistettä. Lisäksi voitettiin tärkeät pelit SaiPaa, Ilvestä ja Lukkoa vastaan, sekä HPK jatkoajan jälkeen. Tappiot sitten niitä kovia jengejä vastaan; TPS, Kärpät ja Pelicans. Tämä riittänee niille samoille tyypeille, jotka ovat tyytyväisiä välieräpaikkaan ja iloitsevat hienosta 3.-4. sijasta, kun oli niitä loukkaantumisia ja valmentajan vaihtamisia ja mitä kaikkia muita tekosyitä. En väitä, että sinä olet tällainen, mutta näitäkin selityksiä tullaan kuulemaan kauden päätteeksi. Jo kuultujen lisäksi.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Eilen ei ollut HIFK:n päivä (eikä varsinkaan Engrenin), joten en vetäisi eilisestä matsista päätelmiä, jotka menevät kauheasti ison kuvan yläpuolelle. Edelleen 13 pelin otannalla ollaan oikeasti pelattu nousujohteisesti kaikilla mittareilla.

Nyky lätkässä on hyvää joukkuetta vastaan lähes mahdotonta voittaa, jos ylivoimia ei tule laisinkaan ja vastaavasti kaveri pääsee pyörittämään useita kertoja. Siitä voi olla montaa mieltä, että johtuiko vastustajan jäähyjen uupuminen eilen huonosta tuomaroinnista vai mistä. Omien lasien läpi pari jäähyä jäi viheltämättä, mutta tälle vastapainona otettiin itse helvetin tyhmiä jäähyjä, joista kirsikkana kakun päällä 5 + 20min.

Kaiken saivartelun jälkeen on myös todettava, että Pelsut oli helvetin hyviä!
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Eilen ei ollut HIFK:n päivä (eikä varsinkaan Engrenin), joten en vetäisi eilisestä matsista päätelmiä, jotka menevät kauheasti ison kuvan yläpuolelle. Edelleen 13 pelin otannalla ollaan oikeasti pelattu nousujohteisesti kaikilla mittareilla.

Yksittäinen peli on yksittäinen peli, mutta aloin kyllä eilen tuota sukellusta katsoessani miettimään, että entäpä jos 56 matsia on kuitenkin se iso kuva? Enemmän se on tällä kaudella ollut tuon näköistä kuin tämä helmi-ja maaliskuun aikana otettu voittoputki. Se on kai pakko myöntää?

Siis joo IFK on pelannut nyt keväällä jo oikeasti todella hyviä pelejä ja tuo neljän voiton putki oli jo todella hyvää kiekkoa, mutta aina kun tuosta isosta kuvasta puhutaan, niin ei voi olla kai sivuuttamatta koko kautta? Siinä kuvassa nimittäin IFK on ollut (kuten sarjasijoituskin kertoo) täysi keskinkertaisuus, missä on tosin muutamia erittäin laadukkaita yksilöitä.

Uskon kuitenkin, että kuuden parhaan joukkoon selvitään. Ja mielestäni jopa se kuudes sija ja TPS:n/Tapparan kohtaaminen voisi olla IFK:lle parempikin juttu. Eniten nimittäin pelkään juuri Pelicansia. IFK ei ole osannut pitkään aikaan pelata Pelsuja vastaan ja paska meinasi lentää heitä vastaan tuulettimeen jo keväällä 2016, vaikka siinä sarjassa oltiin massiivinen suosikki. Kuudes sija kyllä tietäisi sitten kivikovaa joukkuetta eli todennäköisesti Kärppiä vastaan välierissä, joka on lähtökohtaisesti aika tekemätön paikka ja toki Tapparan tai TPS:n pudottaminen vaatisi todennäköisesti todella paljon, mutta toisaalta lahelaisille en haluaisi missään nimessä pudota.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Kyllähän @M.Rönkkö-83 puhuu asiaa. Peli on ollut nousujohteista.

Näkemistäni kolmesta Pelsuja vastaan pelatuista peleistä, pelattiin selkeästi paras peli heitä vastaan sen kaksi erää.

Ei tää yksi peli kerro kaikkea vaan sen, että Pelsuja vastaan ei tee mieli pelata puolivälierissä jos sinne päästään.

Samalla jengi oppi eilen taas mitä kaikkea pitää varoa noita vastaan mikäli niin paska tsägä kävisi, että heti puolivälierissä ne kohdataan.

Nyt myös hienosti mitataan jengin sisu. Kyetäänkö palaamaan omalle tasolle ton eilisen kolmannen erän pohjanoteerauksen jälkeen ja kampeamaan HPKsta se elintärkeä 6 pisteen pelin voitto.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuudes sija kyllä tietäisi sitten kivikovaa joukkuetta eli todennäköisesti Kärppiä vastaan välierissä, joka on lähtökohtaisesti aika tekemätön paikka ja toki Tapparan tai TPS:n pudottaminen vaatisi todennäköisesti todella paljon, mutta toisaalta lahelaisille en haluaisi missään nimessä pudota.
Itseäni ei kyllä lahelaisille haittaisi pudota, jos siis puolivälieriin päästään ja jollekin jengille siinä vaiheessa pitää pudota. Hyvä juttu vaan, jos pikkuseuratkin välillä pääsee mukaan mitalipeleihin ja jotenkin Niämisen Pelsut on ollut kuluvana vuonna positiivinen ilmestys liigassa, joten soisivat saada siitä myös jonkinlaisen palkinnon. Sama juttu Pennasen HPKn kanssa.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Kaikki on tietysti suhteellista. Vaikka meillä on surkeat pakit, surkein ikinä kolmos- ja nelosketju sekä maailman paskimmat maalivahdit, niin oltiin ennen eilistä vedetty ne Pikkaraisen ekat 12 peliä 2,25 pisteen keskiarvolla — lähes Kärppien tahtiin. Äkkiä uutta koutsia sisään! ;)
Pelkään pahoin, että tulet olemaan torilla aika yksin.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Nyt myös hienosti mitataan jengin sisu. Kyetäänkö palaamaan omalle tasolle ton eilisen kolmannen erän pohjanoteerauksen jälkeen ja kampeamaan HPKsta se elintärkeä 6 pisteen pelin voitto.
Mut eihän se mitään kertois ku vaan Kärppä ja TPS:ää vastaan, selkeällä maalierolla otetut voitot lasketaan? ;)
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Niin kauan kun HIFK jatkaa näitä sopimuksen tekoja "kulttipelaajien" ja historian havinan omaaville "ikinuorille", rämpiminen ei lopu.
Vaikka ollaan HIFK ketjussa, pidän helvetisti Niemisen aikaansaannoksista. Pelsu on juuri sitä mitä meidän pitäisi olla potenssiin kaksi.

Juurikin näin, Pelsut on kadehdittavan hieno jengi monella tapaa ja oli eilen todella tyly vieras. Kaski, Saarinen, Zohorna, Björninen, Ylönen, Kousa... Ja lisäksi ihan huippuhyvä neloskenttä. Vaarallista ja sitoutunutta jengiä joka kentässä.

Mustakaan IFK ei ollut eilen ihan surkea tai ole ollut sitä viime aikoina. Päinvastoin, parempaa tekemistä on nähty nyt mutta Pelsut vaan oli liian kova pala tolle jengille vielä tällä hetkellä. Ihan valmista play-off menoa vrt. meihin. Mutta ehkä sinne vielä IFK:kin pelinsä saa. Sitten Atelta pari imaisua, liikaa (tyhmiä/turhia) jäähyjä ja epätasainen suorittaminen/keskittyminen peliin 60min. Siinä kai se eilisen osalta ja tulos 3-6.

Toivottavasti huomenna Eronen askissa ja Laakso seiskapakkina. Nelosessa vois rohkeasti kierrättää Pitkästä, Åsteniä ja Lennua päivän mukaan. Ja jotain herätyspulveria nyt 2-4 ketjuille, kevät on täällä kukkuu katsokaa vaikka kalenterista jos ette muuten usko!

Sellainen huomio vielä että IFK:n rosteri on kyllä TODELLA epäfyysinen ja jopa heiveröinen jollain tapaa tai ainakin se siltä näyttää, Quincey oikeastaan ainoa (Varakas ajoittain) joka tarjoaa kovaa ja puhdasta fyysistä peliä. Vastustajan maalilla ollaan jotenkin aina sellaisia ujon koulupojan oloisia ja vähän pyydellään anteeksi olemassaoloa...
 

Zuma21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Eilinen peli tuli katseltua Tv5 kautta. Kyllä oli peli-ilmeissä ja voittamisen nälässä aivan käsittämätön ero Pelicansin hyväksi. Kumpi olikaan kotijoukkue? Puolittain kateellisena tuli myös seurattua heidän nuoren kapteeninsa otteita ja vimmaa voittaa peli. Samaa ei voinut sanoa omasta kapteenistamme eikä oikeastaan kenestäkään muustakaan. Tuomaristo oli ok. Ansaittiin ne vihellykset mitä tuli ja mielestäni yhtään jäähyä ei jäänyt puhaltamatta Pelicansille. Ehdotan myös että IFK vakavasti harkitsee kapteenin valintakriteerien muuttamista ensi kaudesta eteenpäin.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Olisin vähän enemmän kaivannut sitä äijä-henkeä eilen. Ei sillä pelillisiä puutteita kokonaan pysty korvaamaan, mutta aikamoinen ero viikonlopun tuplassa ja eilisessä. Kyllähän siinä paikat oli meilläkin, mutta ei IFK:lla ollut sitä samaa kiekonsyönti-halua kun vierailla.

Ohipeli tuo oli meiltä kaikinpuolin. Niihin ei vaan ole meillä yhtään varaa, kun kaudessa on ollut jo sellaset parikymmentä ohipeliä.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Olisin vähän enemmän kaivannut sitä äijä-henkeä eilen. Ei sillä pelillisiä puutteita kokonaan pysty korvaamaan, mutta aikamoinen ero viikonlopun tuplassa ja eilisessä. Kyllähän siinä paikat oli meilläkin, mutta ei IFK:lla ollut sitä samaa kiekonsyönti-halua kun vierailla.

Ohipeli tuo oli meiltä kaikinpuolin. Niihin ei vaan ole meillä yhtään varaa, kun kaudessa on ollut jo sellaset parikymmentä ohipeliä.
Samaa kaipasin. Jos hävitään kunnon esityksen jälkeen niin sitten kunniaa vastustajalle mutta eilen ei kunnolla oltu edes paikalla. Kun jostakin löytyisi uusi Tony Arima niin olisi hieno juttu. Kaveri oli pienikokoinen mutta täysin peloton ketä tahansa vastaan. Osasi tehdä maaleja ja maalin edessä kova luu vaikka isot pakit antoi poikittaista. Silloin sai sitä vielä antaa. Meillä on monta kaveria joilla olisi rooliin potentiaalia mutta kun ei sitä kovuutta ole niin ei ole.
 

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joku noissa ketjukoostumuksissa ei nyt toimi. Iikka aivan näkymättömissä ja Salmisestakaan ei saada irti mitään tehoja. Tosin Salminen ei kyllä näytä kovin intohimoiselta ja se kaiketi ymmärrettävää kun on vuokralla...TallbergIkonenPetrellKeränen puukäsiakselilta odottaisin kuitenkin pelissä enemmän voimahyökkääjän intoa ja taisteluilmettä, enemmän voittoja kaksinkamppailuissa ja jäähyjen hankkimista vastustajalle ym.

Paljon oli hyvääkin mutta paljon pitää parantaa. Ketjukoostumukset uusiksi 2-4 ketjuille, niin että Iikka saadaan paremmin mukaan peliin perjantaille. Toivottavasti Eronen takaisin askissa ja olisiko Ruusun vuoro kokeilla.
 

Stigu

Jäsen
Joku noissa ketjukoostumuksissa ei nyt toimi. Iikka aivan näkymättömissä ja Salmisestakaan ei saada irti mitään tehoja.
Jos ajattelee Old Schoolmaisesti, että joka ketjussa pitäisi olla sniper, playmaker ja grinder, niin IFK:lta puuttuu noita kyvykkäitä rouhijoita. Yleismies Tyrväinen ja Tallberg tulevat ainoina mieleen. Playmakereita ja snipereita onkin sitten ihan tarpeeksi. Eli tietty epätasapaino noissa ketjuissa on.

Toinen ongelma on mielestäni se, että IFK:n huonompi pelisysteemi suhteessa joihinkin vastustajiin tappaa tiettyjen yksilöiden taidon. Santala ja Kangasniemi ovat esimerkkejä näistä pelaajista. Salminen on vielä kysymysmerkki, sillä on pelannut kyllä alle kykyjensä lähes kaikki matsit.

Itse kokeilisin esim. Tallbergia kakkosessa Santalan ja Iikan rinnalla. Kaikenkaikkiaan IFK:n peli lepää aivan liian paljon ykkösjketjun varassa.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Pelsut oli eilen tosi hyviä ja IFK roikkui mukana niin pitkään kuin jaksoi. IFK:lla oli saumat pelissä, mutta Pelicans luisteli lopulta IFK:n nurin.
Pelsuille voisi kuvitella pitkän kevään.

Tuli mieleen viime kauden Kärppä sarja jossa IFK joutui vetämään peli nopeuden ylärajalla. Kärpät oli kyllä kurinalaisempi kuin Pelicans. Se jää nähtäväksi miten Pelicans jaksaa tuota rallia pitää pitkässä sarjassa ja saako virheet poistettua, mutta on tuo Pelsun peli kyllä raikasta sitä ei voi kieltää.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Itse laittaisin hyökkäysketjut 2-4 tässä kohtaa rohkeasti uusiksi, herättelisin Santala/Salminen/Kangasniemi-osastoa muodostamalla heistä tehoihin kykenevän kolmikon ja kokeilisin seuraavia uusia koostumuksia (pakkiparit myös osittain uusiksi):

Thorell-Tyrväinen-Rask
Eronen-Motin

Salminen-Santala-Kangasniemi
Quincey-Lyytinen

Jääskä-Lundell-Tallberg
Varakas-O’Connor

Åsten-Keränen-Ikonen
Laakso

Kahteen ekaan ketjuun siis selkeästi ne joilta pelillisiä ratkaisuja voi ja pitää odottaa, ratkaisuihin kykenevä kolmonen ja sitten nelonen jossa saattaisi olla kevään peleissä tarvittavaa vääntövoimaa ja vittumaisuutta.
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Itse laittaisin hyökkäysketjut 2-4 tässä kohtaa rohkeasti uusiksi, herättelisin Santala/Salminen/Kangasniemi-osastoa ja kokeilisin seuraavia koostumuksia:

Thorell-Tyrväinen-Rask
Eronen-Motin

Salminen-Santala-Kangasniemi
Quincey-Lyytinen

Jääskä-Lundell-Tallberg
Varakas-O’Connor

Åsten-Keränen-Ikonen
Laakso

Kahteen ekaan ketjuun siis selkeästi ne joilta pelillisiä ratkaisuja voi ja pitää odottaa, ratkaisuihin kykenevä kolmonen ja sitten nelonen jossa saattaisi olla kevään peleissä tarvittavaa vääntövoimaa ja vittumaisuutta.

Missäs meidän kapteenit on...

Joo tossa olisi hyvät ketjut jo huomiselle. Siinä ei kuitenkaan liikaa sotketa, kun Salminen-Santala-Kangasniemi pelasi jo yhdessä aiemmin jne.

Hitto kun se Eronen nyt olis terve jo!
 

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Missäs meidän kapteenit on...

Joo tossa olisi hyvät ketjut jo huomiselle. Siinä ei kuitenkaan liikaa sotketa, kun Salminen-Santala-Kangasniemi pelasi jo yhdessä aiemmin jne.

Hitto kun se Eronen nyt olis terve jo!
Joo, hyvä pointti, tuntuu kyllä hurjalta että jatkavat vielä ensi kaudellakin.
Joku Lennu tai Kanki maskottina on ok, kunhan palkka on pienehkö. Kapteenin rooli on kuitenkin oltava jollain pelaajalla, joka voi näyttää esimerkkiä kentällä.
EDIT:
Valmentajaa on vaihdettu kesken kauden, olisikohan kannattanut vaihtaa kapteeni samalla.
 
Viimeksi muokattu:

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Itse laittaisin hyökkäysketjut 2-4 tässä kohtaa rohkeasti uusiksi, herättelisin Santala/Salminen/Kangasniemi-osastoa ja kokeilisin seuraavia koostumuksia:

Thorell-Tyrväinen-Rask
Eronen-Motin

Salminen-Santala-Kangasniemi
Quincey-Lyytinen

Jääskä-Lundell-Tallberg
Varakas-O’Connor

Åsten-Keränen-Ikonen
Laakso

Kahteen ekaan ketjuun siis selkeästi ne joilta pelillisiä ratkaisuja voi ja pitää odottaa, ratkaisuihin kykenevä kolmonen ja sitten nelonen jossa saattaisi olla kevään peleissä tarvittavaa vääntövoimaa ja vittumaisuutta.

Mielestäni Jääskä ollut ihan yhtä kujalla kuin paljon parjattu Lennu. Luokattomia ratkaisuja kiekollisena. Oisko aika päästää Pitkänen irti?? Muuten kokeilemisen arvoinen kokoonpano!
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Jos tänään IFK pystyy samaan suoritukseen mitä Pelicanseja vastaan 1. ja 2. erän ekat 10 minuuttia niin voitto on varma. Harmi vain että tuon lauseen edessä on hemmetin iso "jos".
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Päivän peli määrittää sen, tullaanko me olemaan sarjassa 6. vai 7. Ja siinä on iso ero. 5. tai 4. meidän ei kannata edes olla, Pelikaneja kun kannattaa vältellä tänä vuonna. Tämä joukkue tuntuu häviävän kaikki tärkeät pelit niinpä pallokerho lähteekin otteluun ennakkosuosikkina. On mielenkiintoista nähdä kuinka edellinen turpasauna vaikuttaa meidän itseluottamukseen/motivaatioon. Tämän päivän pelin jälkeen vastukset sen kuin kovenevat.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taas sama ilmiö, eli peli oikeastaan ihan OK tasolla ja sitten eka veto maaliin ja paketti hajoaa täysin. Vähän liian helppo kyllä IFK:ta vs maalipaikkoja luoda. Sitä en kyllä ymmärrä, että miksi IFK roiskii kohti maalivahtia. Pitkiä hyökkäyksiä. Sitten otetaankin jäähyt vielä mukaan. Jotenkin niin tuttua.
 

Rutale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers.
Atelta identtinen alku kun pelsuja vastaan, kiekko kadoksissa kokoajan. Vittumaista kattoo peliä ku jokainen vastustajan veto pelottaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Me aloitetaan muuten sääleistä kevään pelit tätä mukaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös