Peliesitykset kaudella 2018–2019

  • 575 399
  • 4 000

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Harmittaa etten lähtenyt hallille. Mutta oli tää kauden parhaimpia pelejä Teliasta katsottuna.

Laidat rysky ja meillä taisi olla kiekonhallinta 60-40. Muutamaa hassua tilannetta lukuunottamatta peli TÄYSIN hallussa.

Valmennus oli lukenut yhdessä yössä KooKoon ylivoiman pois (näin pitääkin).

Engren pelasi kuten voittava maalivahti.

Duunarit Åsten ja Petrell pelasi kuten pitääkin. Taklasivat ja pelasivat pitkiä hyökkäyksiä. Saman osaston Jasse on löytämässä paikkansa.

Junnuketju oli potentiaalinen ja Lyytinen pelasi kauden parhaan pelinsä.

Ainoa miinus surkeasta ylivoimasta.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Aika hirveetä kakkaa tähän vuoden aikaan nähden. Ainoastaan Atte ja hyvä tuuri pelasti tänään!
 

StadiForEver

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paikan päällä olleena voisin sanoa että Lennu, Åsten ja Engren turhia. Kuten koko kauden. Ei riitä että taklaa ja vähän hämmentää. Lennu oli monessa tilanteessa flegu & hidas. Ja tehoja pitäs tulla Lennulta ja Åstenilta. Engren ei saa yhtään mitään aikaiseksi. Toivottavasti kukaan näistä ei ole ensi kauden joukkueessa vaikka Muulilla on sopimus. Tai sitten 13. hyökkääjä. Jasselta hyvä peli. Engren oli mies paikallaan ja otti tarvittavat game saverit.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Paikan päällä olleena voisin sanoa että Lennu, Åsten ja Engren turhia. Kuten koko kauden. Ei riitä että taklaa ja vähän hämmentää. Lennu oli monessa tilanteessa flegu & hidas. Ja tehoja pitäs tulla Lennulta ja Åstenilta. Engren ei saa yhtään mitään aikaiseksi. Toivottavasti kukaan näistä ei ole ensi kauden joukkueessa vaikka Muulilla on sopimus. Tai sitten 13. hyökkääjä. Jasselta hyvä peli. Engren oli mies paikallaan ja otti tarvittavat game saverit.
Siis Engren yhtäaikaa paska ja mies paikallaan?
 

TrueThat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Rangers, Real Madrid
Tuossa yllä varmaan Engberg ja Engren menneet sekaisin :D
 

doppelgänger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Täytyy kyllä ihmetellä, että millä perusteella And viiletti nelosketjussa ennen Pitkästä. Aivan luokatonta pelaamista omaan silmään Andilta. Hävisi jokaisen kaksinkamppailun ja liihotti koko ajan väärissä paikoissa väärään aikaan. Pitkänen olisi sopinut hyvin tuohon lihaketjuun pelillisesti kun omaa myös hieman käsiä.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään oli semmoinen niin ja näin matsi katsomosta katseltuna. Positiiviset fiilikset jäi oikeastaan vain Engrenistä, joka tänään veti muutaman gamesaverin ja huuteli jo pelaajille ohjeita siihen malliin miten viimeisen sinetin kuuluukin. Toki propsit myös Santalalle. Ei saatana mä en jotenkin vaan ymmärrä sitä jätkää, aivan järkyttävän näköstä touhua aina kun lähtee vain häntä seuraamaan, mutta niin se perkele on vaan oikeissa paikoissa oikeaan aikaan. Nyt pitää kyllä Salmisen &co ottaa pää pois perseestä, kultapotta on Santalalla, ei näin pojat vaikka hyvä juttu se tämäkin on!

Vähiten positiivisia viboja herätti tänään Thorell, Salminen, Lennu ja And. Thorell on joko aivan totaalisessa takalukossa 59 minuuttia, aristelee laitakahinoissa entistä enemmän eikä oikeastaan tee mitään syksyisiä 'taikatemppuja', paitsi tuon 1 minuutin aikana jolloin näemme kipinän siitä mitä se voisi olla. Onko taskussa soppari koheloon ja taustalla ehkä jotain kremppaa eikä halua teloa itseään jottei rahakas diili valu ohi sen takia?
Salmisessa taas näemme sen tilanteen miten maakunnassa lähes pitelemätön herra käytännössä tapetaan Stadiin. Salmisesta huokuu se vangin rooli missä hän ei pääse toteuttamaan sitä itseään. HIFK roiskii kiekkoa päätyyn, sitten perään ja toivotaan että saadaan karvattua peliväline. Usein näissä tilanteissa Salminen kaartelee pari kertaa, huomaa ettei kiekko tule omille ja lähtee vaihtoon. Muutenkin ihan älytöntä useimmissa tilanteissa tuo kiekon roiskaiseminen keskialueelta vastustajalle? Mahdollisuus olisi pelata vaikka alakautta ja rakentaa hyökkäys uudelleen, ei, ei, neppi keskialueelle ja annetaan kaverille avaimet viisikkona tuloon.
Salminen on pelitavan vanki.
Lennu on myös jotenkin tosi flegu. Oliko ennen joulua pari matsia kun väläytteli sitä haalariosaston menoa ja laidat ryskyi? Nyt aneemista kohellusta eikä mitään tietoa fyysisestä pelistä. Taklauksia saatana! And on ihan ok, mutta karseesti junnuvirheitä ja kiekon hautomista, mistä kaveri kyllä rokottaa kokoajan. Pitkänen ehdottomasti Andin edellä rosterissa.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Hauskaa miten nähtiin peli näin eri tavalla.

Mun silmiin KooKoo pelasi oikein mallikkaasti ja sellaista ”Jos ei nyt voiteta ollaan ulkona pleijareista” -kiekkoa.

Silti IFK pelasi musta tosi hyvin. Toki oli hasardihetkiä, kun koko kauden pelirytmi ollut vähän hakusessa. Mutta kokonaisuutena pelaajat luki fiksusti tilanteita, että milloin pitää hyökätä ja milloin pelata senttikiekkoa.

Ekan kerran pitkään aikaan nelonen ei ollut koko peliä omassa päässä vaan Lennu, Åsten ja And sai pitkiä hyökkäyksiä vastustajan päähän. Ja mun silmiin Lennu pelasi oikeasti kauden yhden parhaimmista peleistään. Voitti kaksinkamppailuja ja pelasi hienoa alivoimaa.

Ja kyllä laidat ryskyi. Telian ”taklaushidastusmontaasissa” oli varmasti eniten taklauksia mitä olen nähnyt viikkoihin.

Noi hasardihetket pois, ylivoima kuntoon ja kiekolla hyökkäyssinisen ylitys paremmaksi niin tästä on yllättävän hyvä jatkaa kaikesta porusta huolimatta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL
Suosikkijoukkue
IFK
Töllöstä tsiigattuna oli kyllä enemmän taklauspeliä kuin tällä kaudella yleisesti ottaen on ollut. Lennu ei ole enää niin toivottoman hidas kuin syyskaudella vaan ehtii tilanteisiin. Mutta jostain syystä niin Lennu kuin Muulikaan eivät enää jaa sellaisia oikeasti kovia taklauksia, vaan enemmän vähän sinne päin.

Mun mielestä oli taas kokonaisuutena askel oikeaan suuntaan, oli taklauksia ja pahin virkamiesmäisyys on toivottavasti karistettu. Eikä perinteistä 3.erän johtoasemakipsiä ja allelaskemista nähty. 4-0 himassa on hyvä suoritus.
 

TheSirPena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pentti Matikainen
Kaiken tämän sekoilun keskellä tuntuu kyllä hassulta, että ollaan ainoastaan neljän pisteen päässä kotiedusta.

edit. No okei seitsemän pisteen päässä, jos Pelicans voittaa vielä tänään. Viidenteen sijaan pari pistettä. Taidettiin olla viime kaudella viidensiä runkosarjassa?
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun mielestä HIFK oli tänään erinomaisella asenteella liikkeellä ja se näkyi myös kentällä. Ei maailman paras peli, mutta kyllä mä viihdyin oikein hyvin. Kyllä mä sain rahoilleni tänään oikein hyvää vastinetta.

Jos peli-ilme pysyy tällaisena jatkossakin, HIFK on todella hankala vastustaja.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Komppaan @BOL analyysia. Olin vähän heittämässä pyyhettä kehään tämän kauden osalta, mutta tämän päivän peli-ilme oli todella hyvä. Uhrautuva ja nimenomaan fiksua pelaamista. Ei tolla pelillä vielä Kärppiä tai Pelsuja voita seitsemässä pelissä, mutta oli tosi hyviä merkkejä.

Tässä vaiheessa kun ollaan ”kriisijoukkue” niin jokaisen vaihdon ei tarvitse olla kaunis, mutta jokaisen vaihdon pitää päättyä plussamerkkisesti. Sitten siitä vain rakentamaan palasia kokoon taisteluvoittojen avulla.

Joukkue on päättänyt taistella tämän kevään ja silloin me ollaan kyllä vaikeasti voitettava jengi. Tohon jos vielä saataisiin ehjät Quincey, Tallberg ja Keränen (ja tietenkin Kangasniemi), niin tiedä sitä jos vaikka saataisiin ihan hyvä kevät.

Mutta katsellaan. Optimisti minussa sai valoa.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Joo kaikki näkee eri tavalla pelit ja se suotakoot! Ensimmäinen erä oltiin mielestäni aivan telineissä ja tuntu kuin olisi vieraspeli, oliko 1 vaarallinen tilanne, mistä olisi voitu päästä johtoon? Hyvissä ajoin erän loppua bisselle ilman jonoa. Toiseen erään tultiin jo paremmalla liikkeellä ja siitä johtoon ja tuntu, että helpot kolme pistettä tulee, kolmanteen kaasua taas höllättiin ja pelattiin virkamiesmäisesti ja Kookoon maali roikkui ilmassa, ilman Aten huippuiltaa olisi menty jatkoille. Joo laidat rytisi, mutta hiukan pelokkaan olon joukkueen nykytilasta tuo silti jätti ja hassua kuinka @BOL viihtyi ottelussa, itse seurueen kanssa poistuttiin 3-0 jälkeen ja fiilis oli kuin olisi turpaan tullut?! Tylsä mutta semi kliininen suoritus, silti kotona odottaisi enemmän!
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Sp#16 , itse huomioin aina myös sen asetelman, mistä joukkue kuhunkin peliin lähtee. Nyt on alisuoritettu sen verran, että paineet nimenomaan pisteiden saamisesta on melko kovat, koska sarja on tiukka. HIFK:lle tämä on perinteisesti sopinut huonosti ja itse näen, että nyt ollaan tilanteessa, missä tulos ja ne kuuluisat pienet asiat ratkaisee. Pikkuhiljaa onnistumisten kautta peli sujahtaa uomiinsa ja otteet paranee ja viihdyttävyyskin kasvaa. Tai sitten ei. Itse saan iloa myös siitä, että ei perseillä näitä pakkovoittopelejä. Mutta tykkäsin kyllä aidosti joukkueen preesensistä kentällä. Olivat mielestäni sitoutuneita yhteiseen tekemiseen.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
@Sp#16 mehän pidettiin kiekkoa ekat kymmenen minuuttia ja heti alkuun Thorell täräytti tolppaan tyhjästä maalista. Sitten oli pitkä pätkä KooKoon ja eritoten Salmisen jäähyn aikaan ja sen jälkeen oli vaikeaa. Momentum kääntyi.

Mutta Älykiekon mukaan sekä 1. että 2. erä oli ihan IFKn kiekonhallintaa 60-40 luvuin. KooKoon ylivoima käänsi sen momentumin hetkellisesti ja ne sai meidän virheistä muutaman älyttömän vaarallisen paikan. Sellaisen, joissa Atte joutui venymään gamesavereihin. Silloin tuntui vähän huonolta katsoa peliä, mutta silti noi meidän virheistä johtuneet muutamat paikat ehkä vain antoi kuvan, että peli olisi ollut jotenkin enemmän sekaisin kuin se oikeasti oli. Sillä kyllä kokonaisuus oli täysin meidän. Tokassa erässähän oli parikin kertaa mahdollisuus naulata peli. Thorell ja Rask namutteli yhden paikan, josta 90% kerroista kaverit olis tehneet.

Ainoa asia mikä on vaivannut koko kauden on noi älyttömät virheet. Tänäänkin vaikka peli oli meidän niin yritettiin oikein tosissaan antaa Strömwallille mahdollisuus tuoda KooKoo mukaan peliin. Oikein tyrkytettiin sitä kiekkoa meidän maalin eteen niiden jätkille. Ihan sellaisia Suomi-sarjan tason mokia.

Kolmas erä oli sitten hienokseltaan KooKoon, mutta IFK pelasi ehkä kauden parhaan johtoasemaeränsä. Sellainen joka olisi pitänyt pelata Ipaa vastaa. Pelattiin fiksuja pitkiä hyökkäyksiä eikä edes yritetty ylipelata hyökkäysvoittoisesti vaan pelattiin enimmäkseen rauhassa senttikiekkoa. Vaikka KooKoo piti ehkä enemmän kiekkoa niin uhrautuvasti vaan kiekko omista yli sinisen ja pikkuhiljaa kelloa pois. Pelattiin nimenomaan joukkueelle. Kolmannessa erässä näkyi myösTV-kameroista meidän jätkien hymyt ja toisten kannustaminen. Ei tuntunut missään vaiheessa, että olisi hädänpäivääkään. Joukkue oli tosi itsevarma ja pelasi kuten johtavan jengin pitääkin. Se telineissä olo oli ehkä hieman harhaakin. Atte huokui itsevarmuutta niin jengi ei pelännyt jäähyjäkään.

Oli tää nyt ihan eri luokan suoritus kuin muutama edellinen kotipeli.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.

Torgny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild ja HIFK. Houston Rockets.
Tommi Santala on mainio jääkiekkoilija. Hän saattaa välillä näyttää verkkaiselta hiihtelijältä, mutta nyt kultakypärä päähän joukkueen parhaan pistemiehen merkiksi, eivätkä mittarit valehtele muutenkaan. Verkkainen hiihtelijä on halutessaan myös tälle tasolle erittäin nopea luistelija kiekon kanssa tai ilman. Ja se laukaus on aivan jäätävä, niin lämäri kuin ranne. Hän myös painii kulmissa sellaisella intensiteetillä, että kyllähän kyseessä on meidän jätkä, joka pelaa logolle.

HIFK:n mestaruuspaletista puuttuu enää yksi keskushyökkääjä, mutta olen edelleen äärimmäisen vahvasti sitä mieltä, että hän on jo matkalla kohti Nordista. Jos ei varsinaisesti lentokoneessa tai laivassa, niin hänellä on mielessään uusi seura ja ykkössentterin harso.

HIFK:n viikonlopun peliesitykset ovat vahvistaneet sen, että tähän jengiin kannattaa satsata ja ykkössena hankkia. Aion hankkia ensimmäisen kerran vuosiin Stadin ainoan pudotuspelikausikortin, sillä pidän HIFK:n mestaruutta tulevan hankinnan myötä todennäköisenä.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
IFK:lle sellainen toive myös, että voisi sitten se sosiaalipallo loppua, ja varsinkin veskari-tasoitusta ei tarvitse antaa enää yhtään jatkossa. Eli Engren maaliin aina kun vaan pelikuntoinen on, ja jos Ruusua pakko peluuttaa vielä, niin hänet maaliin vaikka sitten johonkin peliin kolmen viikon päästä, kun IFK pelaa 3 peliä 4:ään päivään. Engren alkaa ajoittain olemaan siinä parhaassa vireessään, ja sitä tarvitaan nyt todella.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Engberg on malli esimerkki HIFK-junnusta, tasaisen paska pl. suora luistelu ja eiköhän tuokin tule roikkumaan mukana vielä vuosia vaikka mitään käyttöä ei ole.

Ja on toi koko joukkueen peli vaan järkyttävää tuubaa.
 

KooJii_#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
★ HIFK ★ Detroit Red Wings ★ Dallas Stars ★
Hyvän edelkisen pelin jälkeen palattiin taas tähän haluttomaan paskaan. Mikä vittu siinä on et näytetää taas siltä ettei vois kiinnostaa paskan vertaa pelata?!?!
 

Keskikalja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, CHICAGO BLACKHAWKS, Liverpool, Real Madrid
En viitsi laittaa jokaisen kyseessä olevan pelaajan ketjuun tai edes yhden. Mutta oli kyllä hieno maali IFK:lta!!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös