Peliesitykset kaudella 2018–2019

  • 576 179
  • 4 000

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Harmittavasti voitto luovutettiin viime minuuteilla Pelicansille (ottaen huomioon mitä VL-kisassa tapahtui). HIFK on hyökkäysvoimainen joukkue, mutta puolustuspelaamisessa on mielestäni vielä huomattavasti parannettavaa. Omalta puolustusalueelta on, keinolla tai toisella, päästävä kauden alussa nähtyä nopeammin pois ja puolustajaparien pelaaminen on tiivistyttävä. Kun puolustuspelaaminen vahvistuu, helpottaa se myös maalivahtipeliä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
3-1 -johto ei ole lätkässä mitään, se nähtiin taas.

JP Jalo juuri sanoi tuossa kohtaa "ei varmaan tarvitse kenellekään kertoa seuraavan maalin tärkeydestä. Siinä on aika iso ero onko tilanne 4-1 vai 3-2."
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Edelleen peräänkuulutan, että meillä on tällä hetkellä yksi ketju, jolta voi odottaa tulosta hyökkäyspäähän. Tämä kestämätön tilanne vaikka näillä Åsteneilla ja Pitkäsillä voidaankin ehkä näennäisesti rimpuilla jämäjengejä vastaan.

Nyt Tobias tekoja eikä puheita. Ei tässä kovin pitkään voida pelata kahdella ja puolella täysi-ikäisellä sentterillä.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Vittu mitä paskaa! Ensimmäinen tappio, ja sekin vasta voittomaalikisassa, joten ei tässä ranteita tarvitse vetää auki. Siitä huolimatta voisi se Salmelainen nyt ruveta tekemään sitä työtään, ja tuoda tuonne taitoa sen ykkössentterin muodossa. Nyt, kun Kangasniemi sairaana niin ollaan aivan liikaa Thorellin varassa. Engberg, Åsten, Pitkänen sekä kapteeni Petrell kiekollisesti aivan turhia tällä hetkellä.

Viisikkopuolustus on kyllä edelleen sekaisin, kun vähintään joka pelissä päästetään se 2 maalia. Tässä kuitenkin luotan Selin &co taitoon laittaa se viime kauden tapaan kuntoon. Jossei Engren ala kohta petrata niin me joudutaan maalivahtikaupoille. Torjunta% aivan jäätävää paskaa, ja yhdessäkään voitossa ei voi sanoa, että maalivahdin ansiosta.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paikoitellen HIFK on kyllä hämmästyttävän dominoiva ja suorastaan ylimielinen. Suurin kiitos meidän ykköselle, mutta tää kolmas erä oli oikeastaan hyvä herätys. Ei voida leijailla jatkuvasti pilvilinnoissa, vaan 60min pitää pystyä pelaamaan.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Selin oli varmaan antanut 3 erään ohjeet että puolustetaan pelkästään ja pitkä erähän siitä tuli ja löysät housuun.
Vai josko ne pelaajat vain paskoivat housuun!? Huvittaa välillä nää, kun jos voitetaan koutsi on nero, jos hävitään on antanut väärät ohjeet ja paska. Välillä tuntuu, että joidenkin mielestä valmentajat pelaa jotain shakkia ja siirtelee kun pleikkarin ohjaimistolla pelaajia. Eikä ollut nyt @topdog hyökkäys sinua kohtaan.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ilman tota Taaviaisen tuuriräppäsyä olis kyllä 3p varmaan otettu.

Mutta kyllä vähän ihmetyttää tuo kolmannen erän vetäytyminen. Eihän siihen nyt mitään syytä taas ollu, kun kiekolla oltiin vahvempia pelissä. Selin voisi oikeesti seuraavan kerran vastaavassa tilanteessa ohjeistaa/kannustaa siihen ns. normaaliin rohkeampaan pelaamiseen.
 
Viimeksi muokattu:

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Vai josko ne pelaajat vain paskoivat housuun!? Huvittaa välillä nää, kun jos voitetaan koutsi on nero, jos hävitään on antanut väärät ohjeet ja paska. Välillä tuntuu, että joidenkin mielestä valmentajat pelaa jotain shakkia ja siirtelee kun pleikkarin ohjaimistolla pelaajia. Eikä ollut nyt @topdog hyökkäys sinua kohtaan.

No joo tottahan tuokin. Tuli suutuspäissään kirjoitettua pelin jälkeen heti viesti. Ihmeellisesti kuitenkin pelattiin 3 erä kun pitkiä roiskittiin todella paljon.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Joopa joo. Monesko sulaminen tällä kaudella? Eli ns. tää pitäisi nyt kyllä voittaa, mutta jostain syystä vastustaja vaan parantaa peliään vikoihin eriin ja meillä vähän hyytyy. Pelsut oli kyllä yritteliäs ja kun me annettiin niille kiekko, niin osasivat liikuttaa ja tehdä ne tarvittavat maalit. Ei hävitty huonolle, mutta hävittiin kyllä omaa keskinkertaisuuttamme ja ailahtelavaisuuttamme.

Tänään saattoi johtua siitä, että joukkue luotti liikaa, että 1-3 riittää ja huomenna iso juhlapeli, joten en jaksa tämänpäiväistä hirveästi murehtia, mutta olen huolissani sitoutumisesta taisteluun. Ihan munattomia tilanteita pääsee läpi, joista vastustajat rokottaa. Myös voittopeleissä. Top-6 jengeistä ollaan päästetty eniten maaleja suhteessa pelimäärään. Ei sitä kyllä voi pistää pakkien piikkin, kun katsoo millä pakistolla muut tuolla rimpuilee. Kyllä se lähtee sitoutumisesta oman jätkän ottamiseen ja joukkueen eteen duunin tekemiseen. Vähän sellaista edareiden kesä takana -henkeä vielä.

Samalla peli on kyllä todella iloista ja maagista silloin kuin kulkee. Huippuhetket on todella kaunista katsottavaa kun mylly alkaa jauhamaan. Jos Tallberg, Petrell, Åsten ja Santala pelaisi omalla tasollaan niin ei meillä olisi ollut tänäänkään mitään hätää.

Tallberg pelaa kuin ekaa kautta taistelun, muttei järjen tai hallinnan kautta, pelaava junnu. Liikku, muttei hallitse vaikka pitäisi olla breikkikausi. Ihan nelosketjun tasoista touhua.

Petrell on melkein "Joensuun kautta itsetuntoa hakemaan" tasolla.

Åsten on jotenkin ihan pihalla ja unohtanut mikä sen rooli siellä on. Ei pidä kiekkoa, ei saa syötettyä omille, jotta saataisiin pitkä hyökkäys ja muutenkin aika hyödyttömän oloinen.

Mutta on siellä paljon hyvää. 1-ketju on sairaan kova ja Lessio, Varakas sekä Keränen tuntuu parantavan koko ajan. Ulanderkin oli paljon parempi kuin CHL-peleissä.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Lankista ikävöiden :( Ei pysty Atte tällä hetkellä lähellekkään viime syksyn tasoa. Perus sijoittuminenkin on epäluottamusta herättävän näköistä ja rauhatonta. Viime syksyisen Aten torjunnoilla meillä olis muutama piste enemmän taulukossa.

Yllä jo muiden toimesta vihjattua, mutta sanonpa totuuden vielä asteen inhottavammin: Kapteeni ei ansaitsisi edes paikkaa kokoonpanossa tämän hetken esityksillä! Lähes käsittämätöntä, että kyseinen kaveri tekee joka kerta sellaisen liikkeen hyökkäyspään kulmissa, että vastustaja aavistaa sen jo ennalta ja vie helposti kiekon mennessään. Muuli ja Talberg myös osastoa "luokattomat". Mikähän näiden kolmen herran kohdalla mättää???????????

Kaiken arvostelun jälkeenkin pelissä on toistuvasti olemassa voittavat elementit. Ihan typeriin vierheisiin kaaduttin tänään. Toki kunnia vastustajalle, joka luotti omaan systeemiin siitä huolimatta, että oli jo veitsi kurkulla.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyökkäys toimii. Eilinen Pelsu-matsi oli kauden kuudes liigapeli ja ensimmäinen, jossa IFK teki alle neljä maalia.
Toisaalta tällä kaudella ei ole vielä pelattu yhtään peliä, jossa olisi päästetty alle kaksi maalia.

Jos Engren olisi viime syksyn vireessä, niin HIFK johtaisi sarjaa. Toki jossittelu on turhaa. Täti olisi setä jos sillä olisi munat. Mutta on tässä pointtinsakin. Viime kauden kakkosveskarilla mennään eikä varsinaista kehitystä ole tapahtunut.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Selin oli varmaan antanut 3 erään ohjeet että puolustetaan pelkästään ja pitkä erähän siitä tuli ja löysät housuun.

Juuri näin. Halusi varmasti, että joukkue passivoituu ja pelkästään suojelee johtoaan.

Jyp-pelissä heidän valmentajansa antoi varmaan ohjeeksi muuttua passiiviseksi 5 min ennne loppua. Ei mitään järkeä millä tasolla tämä palsta on.

Heikko peli kokonaisuutena IFK:lta. Niitäkin välillä tulee, vaikka tietenkin toivoisi, että jokainen matsi voitetaan joko hyvällä tai heikommalla esityksellä.

Eteenpäin ja toivottavasti voittojen tielle jo tänään. Kangasniemi olisi tärkeä palanen saada takaisin, pirun hyvä ja juonikas pelaaja joka tekee ketjukavereistaankin parempia.

Maalivahtipeli ei ole ollut kovin kummoista tällä kaudella. Tiedä sitten syytä. Hankalan näköistä kun on tottunut liigan kärkikastin mv-peliin ja nyt taso on ollut liigan keskitasoakin heikompaa.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Edelleen peräänkuulutan, että meillä on tällä hetkellä yksi ketju, jolta voi odottaa tulosta hyökkäyspäähän. Tämä kestämätön tilanne vaikka näillä Åsteneilla ja Pitkäsillä voidaankin ehkä näennäisesti rimpuilla jämäjengejä vastaan.

Minä peräänkuulutan samaa asiaa. HIFK on tällä hetkellä täysin yhden ketjun varassa. Muut kolme ketjua ovat sitten sekalaista seurakuntaa ja siellä pelaa miehiä ihan väärillä pelipaikoilla kuten

- Åsten nelosen sentterinä (on oikeasti nelosen rouhijalaituri ja agitaattori)
- Keränen kakkosyv:ssä pyörittämässä (korkeintaan maskimiehenä menee yv:ssä eikä siinäkään mikään optimaalinen valinta)
- Lundell kolmosen sentterinä (erittäin lupaava oma junnu, jonka oikea paikka on vielä tällä kaudella A-junnut ja miesten tasolla korkeintaan Mestis)

HIFK on senttereiden osalta toistaiseksi täysin ala-arvoisesti ja surkuhupaisasti koottu ja meillä on pelistä toiseen 1-2 sentterin vajaus. Tämän vuoksi 3. ja 4. sentterin paikoilla joudutaan peluuttamaan sellaisia pelaajia, jotka eivät näille pelipaikoille oikeasti kuulu, kun muitakaan ei ole sinne kentälle laittaa. Sentterivajeen vuoksi meillä on myös vaikeuksia muodostaa kahta alinta ketjua järkevästi ja sama pelleily kuin viime vuonna (Saku Salmela nelosen sentterinä) jatkuu. Esimerkiksi Petteri Wirtanen olisi ollut selkeä vahvistus tähän sentterikalustoon, mutta ei ilmeisesti nähty hänelle käyttöä. Meni sitten Turkuun ja suorittaa siellä aika kivasti ja TPS johtaa sarjaa.

Sentterivajeen vuoksi alimmat ketjut eivät toimi ja pikkuhiljaa se alkaa näkyä myös pistesarakkeessa. Toistaiseksi ollaan raavittu pisteitä jokaisesta pelistä, mutta JYP:ä lukuunottamatta ei olla ns. päävastustajia edes kohdattu. Minusta olemme saaneet myös hieman etua helpohkon sarjaohjelman muodossa, mutta kunhan vastustajat kovenevat, niin pistesaalis alkaa myös ohentumaan. Mielenkiintoista on nähdä miten pärjätään esim. tänään meille aina niin hankalaa Kalpaa vastaan ja ensi viikolla hyvässä vireessä olevaa Ilvestä vastaan. Uskoisin myös, että Saipa on hankala vastus nykykunnossaan.

Eilisen pelin voitto meni täysin oikeaan osoitteeseen, sillä paremmalla viimeistelyllä Pelicans olisi naulannut pelin jo ensimmäiseen erään. Nyt jättivät paikat käyttämättä ja pitivät HIFK:n mukana pelissä.

Nyt Tobias tekoja eikä puheita. Ei tässä kovin pitkään voida pelata kahdella ja puolella täysi-ikäisellä sentterillä.

Tobiaksen olisi syytä tosiaan jättää nyt puheet vähemmälle ja keskittyä tekoihin. Muuten alkaa paineet kasaantua ikävästi HIFK:n joukkueenrakentajan niskaan.
 

Stigu

Jäsen
Kyllä mä näin tuossa eilisessä pelissä paljon positiivista. Joukkueen viisikkopeli on 95% pelistä hyvässä kuosissa ja pelaajat selvästi jo nyt tietävät missä vieruskaveri suunnilleen on. Ihailtavaa on myös pelaajien jatkuva liike hyökkäyspäässä, sekä kiekollisena että ilman.

Jos nyt pullonkauloja jengistä hakee, niin Santala ja Engren ovat tällä hetkellä isoimmat sellaiset. Petrellistä ja Åstenista: mielestäni heidän pökkelömäisyytensä korostuu tällä kaudella vielä enemmän, kun pelitaktiikka perustuu paitsi viisikkopeliin ja liikeeseen, myös pelaajien yksilötaitoon ja mielikuvitukseen varsinkin hyökkäyspäässä. Olen jo kauan ollut sitä mieltä, että tuollaiset yksiulotteiset pelaajat ovat kuoleva laji nykylätkässä.

Tallberg ja Keränen tuntuvat petraavan peli peliltä, mutta kyllä tässä alkaa tulla ikävä jo Nordgrenia ja Jääskää. Ja sitä yhtä sentteriä. Santala ei vieläkään oikein vakuuta, vaikka onkin aika jäätävä noissa rankkareissa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tallberg ja Keränen tuntuvat petraavan peli peliltä, mutta kyllä tässä alkaa tulla ikävä jo Nordgrenia ja Jääskää. Ja sitä yhtä sentteriä. Santala ei vieläkään oikein vakuuta, vaikka onkin aika jäätävä noissa rankkareissa.

Noilla duunaripelaajilla monesti ottaa aikansa päästä pelitapaan sisään eri tavalla, kun niin sanotuilla taitopelaajilla, jotka pystyvät omasta taitopankistaan luovimaan peliä peliälynsä ja liikkeen avulla. Varmaan moni tule parantamaan kauden edetessä paljonkin. Miettii kuitenkin noita tiettyjä duunaripelaajia, kuten kerästä (1+3) ja Tallbergia (1+2), niin ovat pystyneet kuitenkin tekemään jonkun verran tulosta. Vastaavasti siellä on sitten kiikareilla Åsten, Petrell, Pitkänen ja Engberg. Ei edes vahingossa ole kakkossyöttöä tullut ja kaikilla tehotilastot pakkasella joukkueessa, joka ei ole hävinnyt peliäkään varsinaisella peliajalla. Åstenista olen monesti sanonut, että hänestä tulisi laadukas alempien kenttien työmies, mutta liikettä pitää parantaa, mutta tuntuu tapahtuneen päinvastoin. Ei ehdi karvauksessa riistoille, tekemään pitkiä kulmamyllyjä ja omissa täysin kusessa. Petrell ollut montakin astetta Åstenia vahvempi luistelija ja välillä lähes pysäyttämätön kaksinkamppailuissa ja se on ollut Lennun ase. Nyt häviää järjestään kaikki kaksinkamppailut ja korostaa vielä saamattomuuttaan järjettömillä kiekollisilla ratkaisuilla. Maalta tullut Keränen on tällä hetkellä monta astetta laadukkaampi ja käyttökelpoisempi työjuhta. Ei kyllä nykykiekossa tuollaisilla puujalkaisilla puhtailla duunareilla tee oikein mitään.

Santalasta en ole vielä huolissani, vaikka YV:n saamattomuus hänen kohdallaan syö miestä. On kuitenkin hänkin tehnyt tulosta ja tulee tekemään kunhan vain pelimerkit vierellä osuu. Lisäksi se rooli tulee vielä olemaan tämänhetkistä sopivampi, vaikka uskoin hänen pystyvän parempaan. Santalan ongelma on nyt se, että on aivan liian suoraviivainen hyökkäyspäässä, eli pyrkii heti vedolle tai kuningassyötölle, kun pitäisi vielä pelata 1-2 syöttöä.
 
Viimeksi muokattu:

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Kyllä mä näin tuossa eilisessä pelissä paljon positiivista. Joukkueen viisikkopeli on 95% pelistä hyvässä kuosissa ja pelaajat selvästi jo nyt tietävät missä vieruskaveri suunnilleen on. Ihailtavaa on myös pelaajien jatkuva liike hyökkäyspäässä, sekä kiekollisena että ilman.

Jos nyt pullonkauloja jengistä hakee, niin Santala ja Engren ovat tällä hetkellä isoimmat sellaiset. Petrellistä ja Åstenista: mielestäni heidän pökkelömäisyytensä korostuu tällä kaudella vielä enemmän, kun pelitaktiikka perustuu paitsi viisikkopeliin ja liikeeseen, myös pelaajien yksilötaitoon ja mielikuvitukseen varsinkin hyökkäyspäässä. Olen jo kauan ollut sitä mieltä, että tuollaiset yksiulotteiset pelaajat ovat kuoleva laji nykylätkässä.

Tallberg ja Keränen tuntuvat petraavan peli peliltä, mutta kyllä tässä alkaa tulla ikävä jo Nordgrenia ja Jääskää. Ja sitä yhtä sentteriä. Santala ei vieläkään oikein vakuuta, vaikka onkin aika jäätävä noissa rankkareissa.

Aikalailla samaa mieltä. Eka tappio rankuilla vasta nyt, ei voi olla pettynyt. Pullonkauloihin lisäisin Motinin, joka tuntuu olevan suht yössä. Tuossa Vartiaisen maalissa näyttää siltä kuin olisi paskat housussa.

Mutta Åstenin ja Petrellin osalta en ole huolissani; Åsten on ns. roolipelaaja ja raastaja. En odota häneltä pisteitä, vaikka alkukausi on ollutkin vähän vaisu. Joku kirjoitti, että luopuu helposti kiekosta, samankaltaista olen ollut huomaavinani. Petrell odottaa varmaan itseltään enemmän, mutta parhaillaan hänkin on ns. jyränä. Kyllähän tuo viime kaudellakin paransi loppukautta kohden, mutta tällä hetkellä on kyllä surullisen ulapalla. Luttinen vol. 2?

Niille, jotka ovat Tallbergin peliä arvostelleet niin kehottaisin seuraamaan kaverin työmäärää kiekottomana. Tekee lähestulkoon ainoastaan hyviä asioita.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
On tää jatkuva ketjusekoittelukin jokasyksyinen virhe.

Löisin nyt Åsten-Keränen-Petrell lukkoon ja antaisin pelata nelosena koko kauden. Selkeä rooli, jota opettelevat koko kauden. Kolmossa voi sitten kiertää junnua mm. Nordgrenia ja Tallbergia, Lessiota. Eli kakkonen lyötäisiin Kangasniemen tultua kuntoon ja jäisi vain yksi ketju joka etsii rooliaan pelissä.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
En edelleenkään ymmärrä yhtään miksi Åstenille lyötiin jatkoa kouraan, typerin sopimus koskaan. Petrell tosiaan ihan yössä myös, viime kauten petrasi kevättä kohti paljon ja lopulta taisi tehdä 12+12 eli ihan ok pojot mutta kyllä ainoa oikea paikka miehelle tätänykyä on enää neloskenttä...
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Ihan hyvää peliä ekassa erässä, ei isompaa hätää. Tosin IFK:n futisjaosto on Jyväskylässä, Nordiksella voitaisiin käyttää stagaa.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Ehkä väärä ketju, mutta miksi Lennun maali hylättiin? Meitä vastaan hyväksytty samanlainen byyri tällä kaudella.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pitäiskö ton Motinin hakea vauhtia ja järkeä pelaamiseensa katsomon puolelta? Järkyttävää tekemistä.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Motin aivan järkyttävä. Voisi penkittää. Muutenkin riittävästi sähellystä tänään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös