M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Engren on ollut imuri, mutta Markku fucking Flink kävelee alueelle ja tekee maalin neljän Hifk pelaajan seistessä vieressä. Aivan nautettavaa pelaamista Hifk:lta tähän asti. Onneks sentään muutamat ovat onnistuneet, niin vikassa voidaan taas rouhia piste tai kaksi matkaan, vaikka kolme ois ollu ihan normi suorituksella otettavissa.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Puhdas Engrenin imaisu tuo oli. Erittäin heikkoa Engreniltä koko peli tänään
 
– En koskaan myy Jokereita, koska sitä omat lapseni eivät antaisi ikinä anteeksi, Harkimo vakuutteli.

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Engren - Ruusu on aika iso downgrade Lankinen - Engren kaksikkoon.
Kuten täällä mainittua, niin tuo ei ollut millään tavalla suunniteltu kaksikko, vaan pakon edessä hommattu. Lankinen - Bäckström oli budjetoituna kaksikkona, ei mikään jengi hommaa kahta ykkösveskaa valmiiksi. Lankisen taso riitti suurempiin ympyröihin ja Bäckströmin Tapparaan, joten nyt sitten mennään näillä...
 

jarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC #52
5 torjuntaa 4 päästettyä maalia, herätys. Helppoja virheitä tolkuttoman paljon Motin, Santala ja Kangasniemi etunenässä. Ei noin paskalle vastustajalle vaan voi hävitä, eihän?
 
Timo Everi.

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Kärpillä ainakin on kaksi ykkösveskaa. No joka tapauksessa kun Engren ei kevään perusteella ollut mikään puolijumala, jonka voisi olettaa kannattelevan joukkuetta yksin mv-psastolla, niin ihmetyttää, että HIFK suhtautui ylimalkaisesti hankittavan kakkosveskarin tasoon.
 
Slaaviliiga KHL, jääkiekon Varsovan liitto

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hannu Jortikan sanoin, ei maalivahti voi kaikkea ottaa muttei se voi kaikkea päästääkkäään. Tämä matsi on mennyt aika päästämislinjalla.
Juuri näin. Engren on karmea pettymys tänään ja ihan turhaa selitellä pahoja imuja kenttäpelaajien töttöilyllä. Maalipaikat kaikissa otteluissa syntyvät siitä, kun puolustavan joukkueen pelaajat mokaavat/eivät pysy kyydissä. Jos kenttäpelaajat pelaisivat virheettömästi, ei tulisi maalipaikkoja. Juuri siksi siellä on maalivahti. Jos mv-peli yskii jatkossakin, HIFK:n on haettava täydennystä ja uskon näin myös käyvän, sen verran kunnianhimoinen on nykyinen utj. Engren oli viime syksynä hyvä. Jukurit on liigan mikkihiiridivisioonaa, joukkue jolta pitää ottaa 3 pistettä.
 
Scholl: Jokereiden floppaaminen ei samalla tavalla tunnu heillä, koska duunarit ovat tottuneet vastoinkäymisiin.

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Eronen meidän pakeista tällä hetkellä omaa luokkaansa.Yllättäen taas Varakas-Laakso pari pelannut ihan mukavasti. Motin ollut koko syksyn pettymys omassa päässä. Ihmeellisiä ratkaisuja aivan liian usein. Kanki taas normaali syksy-Kanki.-3 tänään.
 
Isis naiset radikalisoituvat Suomessa niin paljon että lähtivät Syyriaan.
Nyt ne halutaan takaisin etteivät radikalisoituisi siellä leirillä.

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Karsea määrä virheitä ja Engrenin luokaton peli niin siinä syyt miksi täysi pistepotti jäi saamatta Mikkelistä. Suurin osa pelaajista ei tunnu tällä hetkellä saavan yhtään mitään järkevää aikaan, pahiten tässä mielessä silmään pistävät Keränen, Lennu, Tallberg ja Åsten.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Komppaan @mixu listaa mutta enemmän tuo kertoo viisikkopelin pettämisestä mielestäni. Varakas& Kanki ovat siinä tilanteessa että pitää antaa hyviä näyttöjä jos mielii saada sopparia tän kauden jälkeen(muualta). Laakso on kyllä kuin märkä pieru: ei-toivottu ja aina saa pelätä pahinta omassa päässä.

Engren saa kyllä petrata ja paljon jos mielii paluusta HIFK:n ykkösveskaksi. Nyt tuo paikka on vähän pakon sanelema kun kakkosena on kukka mutta eiköhän tässä markkinoille mennä jos ei Atte sla nostaa tasoaan.

Kaikesta huolimatta, relax. Toka peli pitkässä sarjassa.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Neljä pistettä kuudesta on ainakin sikäli hyvä saldo, että joukkue ei ole pelannut vielä sekuntiakaan johtoasemassa. Viime syksynä Engren kannattali joukkuetta suurinpiirtein yksin, nyt näyttää hyökkäys kannattelevan. Puolustuspelaaminen ja maalivahtipeli ovat olleet aika järkyttävää katsottavaa.
 
Olet edelleen HIFK Fotboll Ab:n osakkeenomistaja

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Lennua ei ennenkään (valitettavasti) ole syyspelit kiinnostaneet, mutta Tallbergin osalta olen erityisen pettynyt toistaiseksi. Kaveri nosti hienosti tasoaan playoffseissa ja siitä tietysti virisi toiveet, että läpimurto uudelle tasolle on vakiinnutettu. Toivottavasti ei mukavoitunut omapoika-tyyliin, kun sai jatkosopparin Stadin Ykkösiin. Vai onko ollut miehellä jotain vempaa pilaamassa kesätreenejä?

Eli tasonsa liigan huipulla aiemmin osoittaneille suo helpommin alkusyksyn syväjään, kun on realistisia odotuksia sille, että pääsevät entiseen huippuvireeseensä. Tallberg ei vielä ole urallaan siinä vaiheessa, että olisi varaa himmailla.
 
Slaaviliiga KHL, jääkiekon Varsovan liitto

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juuri näin. Engren on karmea pettymys tänään ja ihan turhaa selitellä pahoja imuja kenttäpelaajien töttöilyllä.
Totta, mutta itse reagoin lähinnä vaihdosta toiseen tapahtuvaan virheeseen, eli HIFK viisikon vetäytymiseen. Viimeiseen erään HIFK paransi tuossa.

Jos jotain hyvää hakee, niin 4/6 pistettä tähän mennessä, vaikka parannettavaa on todella monella osa-alueella todella paljon ja MV-peli on yksi niistä. Toisaalta Engrenkin on sitten ottanut ne muutamat tärkeät kopit viimeisissä erissä.

Se on kyllä hassua, että ei saisi kritisoida pelaajia. Esimerkiksi Quincey on pelannut aika vaisusti, niin hänen arvostelunsa on melkein hyökkäys. Jos 600 NHL-pelin pakki pelaa keskinkertaisesti, niin saa sen kai ääneen sanoa. Varmasti parantaa, mutta nyt vielä ne positiiviset asiat aika vähissä, vaikka tietty jämäkkyys siitä pelaamisesta paistaa. Jotenkin tulee Robidas mieleen tietyiltä osin. Oli jämäkkä kaveri yms hänkin, mutta sitten tilastoissa lukee -11. Paljon on eurooppalaisesta kiekosta Quinceyllä vielä opittavaa, kuten Lessiollakin.

HIFK:n viisikkopelaamisessa on se ongelma, että siellä on tiettyjä pelaajia, jotka eivät osaa, kykene tai halua pelata lavasta lapaan peliä keskialueen ylityksissä ja sitten tulee ihan turhia kiekon kuskauksia ja joudutaan päätyheittoihin tai jopa kiekonmenetyksiin. Voi olla muitakin, mutta sitten se hyökkääminen menee vaikeaksi. Tuli aika paljon tilanteita, joissa HIFK:n pelaajalla syöttökaista auki ja hetken kuluttua kiinni ja pelaaja kuskaa kiekon umpikujaan. Useampi sortui, mutta Petrell ja Lessio jäivät mieleen. Toisaalta Lession volttikaarrokset hyökkäysalueella olivat hienoa katsottavaa ja pari maalia. Petrellillehän tuo on tuttua puuhaa ollut aina, mutta sen kanssa pitää elää ja löytää se rooli sopivaksi jengissä, mutta montaa noita ei voi olla. Mitä ylempänä kentissä pelaat, niin sitä vähemmän saa noita tulla.

Santalan vahvuudet ja heikkoudet aikalailla siellä, jossa odotettiin. Tulee kuitenkin keräämään ison kasan syöttöpinnoja. Tyrväinen on tuttu oma itsensä, mutta kyllä ketjujen roolituksen kannalta se yksi kova sentteri tarvitaan.

Pakko sanoa, että Varakas ollut ihan hyvä.

Onko Telia Syyllinen myös Liigan sivujen kaatumiseen?
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Quincey ei ihmeitä esittänyt mutta ei antanut älyvpaita syöttöjäkään omassa päässä suoraan vastustajan lapaan (ihan koko matsia en nähnyt).Roc lahjoitti toisen maalin ja Motin antoi usean pahan harhasyötön.
 
Isis naiset radikalisoituvat Suomessa niin paljon että lähtivät Syyriaan.
Nyt ne halutaan takaisin etteivät radikalisoituisi siellä leirillä.

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Laaksolla kahteen peliin kolme syöttöpistettä:)
 
Isis naiset radikalisoituvat Suomessa niin paljon että lähtivät Syyriaan.
Nyt ne halutaan takaisin etteivät radikalisoituisi siellä leirillä.

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Laaksolla kahteen peliin kolme syöttöpistettä:)
Ei todella ole mikään Juuso Salmen korvaaja. Tai jos on, niin helvetin hyvä sellainen.

HIFK-dataa parin pelin jälkeen:

+/-

Eronen +3
Laakso +3
Varakas +3
...

Quincey -2
Kankaanperä -3
O´Connor -3

Hyökkääjistä tehopisteitä ovat tehneet oikeastaan ne kaverit, joita niiltä odotetaan: Kangasniemi, Lessio, Rask, Tyrväinen,Santala ovat kahden tai yli tehopisteen miehiä. Vastaavasti Petrell, Åsten, Engberg ja Tallberg ovat ainoat nollakerholaiset.
 
Viimeksi muokattu:

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauden avauspelien jälkeen hajahavaintoja; liikaa päästettyjä maaleja (Jukureiden kaltaiselle joukkueelle ei saisi kyllä koskaan päästää 4 maalia), karmea määrä puolustuspään virheitä ja hyökkäyssinisen jälkeen liian monella ketjulla/pelaajalla loppuvat eväät samantien. Ylivoima oli tänään parempi, joten ehkä se pikkuhiljaa siitä lähtis. Jatkoaikavoitot ovat kiertäneet IFK:n kaukaa viime kausina joten ilahduttavaa nähdä että se mörkö on selätetty. Viihdyttävää päästä-päähän pörräämistä nähty kummassakin pelissä kummaltakin joukkueelta ja 4 pinnaa ei mikään ihan katastrofi-alku kuitenkaan kun kaikilla muillakin peli vielä hakee uomiaan (Tappara hävinnyt kummatkin pelinsä!). Sitten rosteri:

Engren= surkein mahdollinen kauden aloitus; peli on hermostuneen näköistä ja paljon pieniä virheitä kokoajan. Toivotaan erittäin pikaista tasonnostoa Atelle koska muuten ollaan liemessä!

Eronen= erittäin hyvää työtä, puolustuksen liideri. Uskon että voittaa puolustajien pistepörssin tällä kaudella.
Motin= tänään(kin) ihan kamala peli ja tulin matsin aikana miettineeksi milläköhän näytöillä Motin on hankittu joukkuetta "vahvistamaan"... No, annetaan muutama peli vielä lisää aikaa vakuuttaa.
Quincey= totuttelee vielä, mutta ei toistaiseksi ole loistanut kauheesti missään. Muutama napakka syöttö mutta ajoittain aivan tuuliajolla (-2 nyt). Mutta kuten todettua täälläkin, niin parantaa varmasti ja toivon mukaan ottaa isoa roolia kauden varrella.
ROC= ailahtelevaisuus jatkuu ja tänään selkeä ohipeli, mutta diggaan kyllä noin pääsääntöisesti. Tää kausi olisi kyllä näytön paikka.
Laakso= hyvää ja varmaa peliä sekä 0+3, ei moitittavaa tässä vaiheessa. Positiivisin yllättäjä!
Varakas= Tää pakkipari ollut joukkueen paras; hyvää pelaamista myös Vitolta. Toivotaan että jatkuu samaan malliin!
Kankaanperä= ei ole pistänyt silmään hyvässä eikä pahassa, mutta keväällä sitten...:)
Thorell= tulee takomaan kovat pisteet tällä kaudella, ollut hyvä. Välillä vähän hiihtelee missä hiihtelee mutta kun pääsee flow-tilaan niin maalihan siitä syntyy.
Tyrväinen= tänään yksi jäätävä pommi Jukurit-maaliin, vähän sekoilua puolustuspäässä eikä missään nimessä kuuluisi olla ykkössena mutta toistaiseksi mennään näillä. Julle on Julle!
Rask= perus-Raskia; kovaa tekemistä kentällä ja 1+1 toistaiseksi palkkiona eli oikein jees.
Åsten= ei mitään käyttöä muualla kuin nelosessa, ja mieluusti näkisin sielläkin vain rotaatiossa.
Santala= ei mitään loistokikkoja vielä esitellyt, mutta tasaista tekemistä. Liike on kyllä todella kankeeta... 3-sentteri ja yv-moottori.
Kangasniemi= 2+2 kahteen matsiin, kausi alkanut juuri niinkuin pitääkin. Pieni on kuin mikä, mutta upea liike ja tänäänkin oli usein maalinedustilanteissa vääntämässä kasan alimmaisena.. Pidän!
Petrell= kuuluisi vain ja ainoastaan neloskenttään rouhimaan.
Keränen= melko näkymätön puurtaja ollut toistaiseksi, mitenköhän tän illan aloitukset muuten?
Tallberg= ollut alkukaudesta aivan kuutamolla ja kuin varjo vain viime kevään itsestään joka taisteli ja raatoi ja teki siinä sivussa myös mukavasti pisteitä. Menee toki myös hukkaan tässä kädettömässä kolmosessa.
Lessio= maalihanat auki tänään, erittäin hyvä jatkoa ajatellen. On todellakin nopea, Raskin kanssa melko samantyylisiä pelaajia minusta. Puolustusvelvoitteet ei näytä kyllä kiinnostavan yhtään josta iso miinus, tänään katseli useampaakin Jukurit-maalia aitiopaikalta ilman että eväkään liikahti. Voi korjautua kun saa lisää matseja alle, muuten voi tulla tuskainen syksy...
Koivisto= ei ollut ihan surkea tänään, pelasiko jopa mukiinmenevästi?
Engberg= näkymätön tänään.

Tavallaan hyvä että kauden ekat pelit olleet kovia vääntöjä; eipä pääse jengi ainakaan leijumaan. Kaiken kaikkiaan olen melko tyytyväinen näkemääni (pl maalivahtipeli) ja hei, 2 matsia vasta pelattu joten ollaan armollisia tässä kohtaa vielä :)
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Pari huomiota tänään.

Rask pelasi muutaman kerran tänään todella itsekkäästi, jopa tyhmän itsekkäästi. Ei ollenkaan joukkueelle. En muista nähneeni häneltä ihan vastaavaa ennen.

Lessio suurin ongelma näyttäisi olevan pelisysteemin ymmärtäminen / omaksuminen. Ainakin PAPP on täysin sekaisin tällä herralla. Sen takia varmaan tulikin siirto neloseen. Mutta Lessio voi olla keväällä ISO pelaaja.
 
Nothing Is Over, NIO, 9, IIIIL IIII

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Se on kyllä hassua, että ei saisi kritisoida pelaajia. Esimerkiksi Quincey on pelannut aika vaisusti, niin hänen arvostelunsa on melkein hyökkäys. Jos 600 NHL-pelin pakki pelaa keskinkertaisesti, niin saa sen kai ääneen sanoa. Varmasti parantaa, mutta nyt vielä ne positiiviset asiat aika vähissä, vaikka tietty jämäkkyys siitä pelaamisesta paistaa. Jotenkin tulee Robidas mieleen tietyiltä osin. Oli jämäkkä kaveri yms hänkin, mutta sitten tilastoissa lukee -11. Paljon on eurooppalaisesta kiekosta Quinceyllä vielä opittavaa, kuten Lessiollakin.
Totta kai saa kritisoida. Henkilökohtaisesti minua silti vähän ihmetyttää, että näkee otteet vain huonona. Ilmeisesti puolustajan kohdalla sitten katsotaan vain sitä puolustuspelaamista, missä Quinceyllä ollut kieltämättä vaikeuksia. Mutta, ollut joukkueen mukana nyt jotain 2 viikkoa ja ensimmäistä kertaa Euroopassa. Saa ihan satavarmasti tuon PAPPinsa kuntoon, en olisi yhtään huolissani. Muusta tekemisestä samoilla linjoilla Atun kanssa, että rautainen ammattilainen kyseessä. Avaa hyvin, ja tekee hyviä asioita kiekon kanssa hyökkäysalueella. Vähän vielä sielläkin lukee peliä väärin, eikä oikein hiffaa, että isossa kaukalossa voi pelata enemmän kulmien kautta.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Kritisoida saa, mutta itseäni ärsyttää se hetken mielijohteesta annettu kritiikki, joka ei perustu pitkäaikaiseen pelaajan tarkkailuun.

Hyvänä esimerkkinä Kangasniemi. Pelasi pari CHL-peliä paskasti loukkaantumisen jälkeen ja johan oltiin faneina huolissaan.

Olen itse missiossa, jossa pelaaja-arvioita annettaisiin enemmän 10 tai jopa 20 pelin otannalla. Toki pelaajilta, jotka eivät ole loukkaantuneet kesällä ja jotka pelaavat jo toista kauttaan (esim. Engren, Thorell, Tyrväinen) voi odottaa erilaista tulosta kuin joltain uudelta tulokkaalta (esim. Lessio, Santala, Quincey).

Jotenkin tää alkukauden negailu on vain niin turhaa.
 
Hei, mua ei huimaa! -The Sir

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Jostain kumman syystä on ollut negatiivinen sävy joissain tapauksissa. Itse kyllä laitan pahimmat tapaukset ignore listalle joksikin aikaa.

Pääasia näistä kahdessa ottelussa on nuo voitot vaikka parannettavaa jäi paljon. Näiden kahden ottelun välillä ei pystynyt paljon tekemään, mutta uskon kun taas saavat laadukkaita harjoituksia ennen tiistaita niin alkaa pikkuhiljaa karsiutumaan virheetkin pois.
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse olen tyytyväinen viikonlopun pistesaldoon ja myös joukkueen peliesitykseen isossa kuvassa. Kun verrataan edellisten kausien alkuihin, ollaan rutkasti edellä etenkin hyökkäyspelissä. Viime vuosinahan on ollut sääntönä, että HIFK:n hyökkäyspeli on kauden alussa ollut aivan hukassa ilman sen kummempaa systeemiä. Nyt oli ilo nähdä samanlaista koko viisikon hyökkäyspeliä (paikkojen kierrättäminen, pakkien aktiivinen osallistuminen jne).kuin viime kauden lopussakin. Puolustus ja maalivahtipeli saadaan kyllä kuntoon myös. siitä ei ole epäilystä. Voin helposti ennustaa, että kotilaatikossa vierailijoilla on tukalat oltavat tänä kautena, kun jo nyt nähtyä hyökkäysprässiä saadaan vielä kiristetttyä kotikentän, kotiyleisön, luistelevoiman lisäänttymisen ja viisikkopelaamisen parantumisen myötä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy