Peliesitykset kaudella 2016–2017

  • 595 312
  • 4 204

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Kausi on ollut niin rikkonainen ja sitä kautta aiheuttanut kerrannaisvaikutteita, kuten Stögö sanoi. Tämän takia on vaikea uskoa finaalipaikkaan. Ainakaan mikäli ei saada erikoistilanteita kuntoon. Ties millä luomulätkällä voi voittaa sarjoja kuin sarjoja, jos vain saa paikoista sisään ja nimenomaan se YV toimii. Jotta tämä edellämainittu alkaa toimimaan, niin se tarvitsee rentoutta ja hyvää fiilistä. Sitten menee paikoistakin.

Tänään oli kuitenkin joku 45 minsaa todella kiva katsoa meidän jengiä.

Posiitiivista:
Aaltonen. Jos JMA tällä tavalla syttyy keväällä niin...tulee mieleen yksi #11 joka ratkoi pelit yksin ja teki aika monta paunaa mestaruuskaudella 98 pleijareissakin.

Siitä Salmelaan. Vieläkin häiritsee, että nää pelaa samalla numerolla. MUTTA, pelasi tänään parhaan pelinsä punanutuissa. Yksi virhe, mutta muuten hyvää taistelua. Jos jatkaa nousujohteisesti on keväällä meidän 6-7 pakki, kun pystyy paikkaamaan hyökkäyksessäkin.

Grillfors & Eronen. Jotenkin se on vaan näiden ammattimiesten kohdalla, että kun kevät lähestyy niin ne nostaa tasoaan. Grilli on aloittanut pleijarinsa ja pelaa lähes virheetöntä peliä. Alkaa taas olemaan sarjan parhaita all around pakkeja. Eronen oli juuri sitä mitä tilattiin kiekolliselta pakilta. Pystyy omalla varmuudella imemään 1-2 kaveria itseensä ja saamaan hyökkäyspäähän tilaa. Se aiheuttaa pyörityksiä ja vastustajan väsymistä. Eronen teki juuri sitä mitä Taimi teki parhaimmillaan viime kaudella. Oli koko ajan vaarallinen. Jos osaisi vielä vetää, niin pelaisi varmaan eri sarjassa.

Lennu. Olen nyt viimeiset pelit nähnyt heräämisen merkkejä. Tärkeä kaveri kevättä ajatellen.

Taistelu. Jengi oli nyt päättänyt voittaa. Edarius oli kaukana.

Big Joe. Loukin/sairastumisten jälkeen tollainen paluupeli? -No words. Huippuhankinta. Ammattimies.

Arttu. Oli hyvällä tsempillä. Josko se vanha dieseli vielä kevääksi käynnistyisi?

Negatiivista:
Johansson. Nyt oli huono. Samoin oli kyllä Leinonkin ehkä kauden heikoin peli. Kiekko ei lähtenyt lavasta ja vielä vääriin osoitteisiin.

Ikonen. Kadonnut muuten ihan kuvasta, mutta hoitaa AV-velvoitteen hienosti.

En olisi huolissani Bäcksistä. Vasta lämmittelee loukin jälkeen. Kyllä tuollainen veteraani tietää mitä pitää tehdä, että on kunnossa kun isot pelit alkaa.
 

#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Datsjuk, VPeltonen,Liverpool, RealMadrid
Salmela ollut viime peleissä hyvä, hyvä liike auttaa kaukalossa paljon. Ja silloin kun pelataan oikeasti isoja pelejä, JMA on timanttia. Finleyn mukaan tulo laittoi laidat ryskymään, ja toi lisävirtaa muillekin pelaajille. Eilisestä jäi mieleen vielä Rask. Siinä miehessä on sitä hulluutta ja taitoa sopivassa suhteessa. Ylivoima on vastustajan maalivahdille liian helppoa luettavaa, kun lähes aina haetaan syöttöä syötön perään. Välillä laukauksia, niin maalivahtikaan ei voi pelata perse maalissa kiinni koko yv:n ajan.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Positiiviset:

-Aaltonen, jolta todella kovan tason peli. Mielenkiintoista on, että nähdäänkö tätä Aaltosta keväällä?
-Tietynlainen fyysisyys asenne ja keskialueen tiivis trap-pelaaminen, joilla HIFK otti pelin hallinnan itselleen.

Negatiiviset:

-HIFK:n pelin rakenne on edelleen liian satunnaista. Peli olisi saatettu hallinnasta huolimatta jopa hävitä ilman Aaltosen superiltaa, koska itse pelaaminen ei tuota riittävästi maalipaikkoja. Suurin osa hukatuistakin maalipaikoista oli Aaltosen rakentamia. HIFK ei pysty edelleenkään vyörymään maalintekopaikkoihin tasaisesti. Edelleen meni kulmissa pyörimiseksi, vaikka neljällä kentällä saatiin hallinta Kärppien päätyyn. keskialueen ylitys tulee pelin hallinnastakin huolimatta liian usein torpedoimaisesti pitkällä avauksella pystyyn, jolloin kiekollisella pelaajalla ei ole viisikon tukea. Aaltosta tämä ei haittaa, mutta normipelaaja ei osaa pitää sitä kiekkoa 2-5 sekuntia, että muu viisikko ehtii mukaan tai tehdä oma ratkaisu näistäkin lähtökohdista.

-HIFK:lle ei ole siniviivalta oikeastaan minkäänlaista laukaisu-uhkaa. Jopa vähän surullista katsoa noita Kasken ja Salmelan vetoja viivasta, mutta ei heidän pitäisi HIFK:n ykköslaukojia ollakaan.

Yleisestihän varmasti yksi tasapainoisimmista HIFK:n peleistä koko kaudella. Hallinta otettiin tosin lähin hyvällä keskialueen puolustuspelillä. Tärkä asia sekin, mutta hyökkäykseltä odottaisi monipuolisuutta.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Noita NHL-matseja kun väijyy yöllä, niin ei voi välttyä siltä ajatukselta, että meillä Suomalaisilla on aina pakko olla joku selkeä pelitapa, jotta pystymme seuraamaan lätkää. Kyllä tuolla veden takana on pelit välillä sellasta koohottamista päästä päähän, että maalipaoissa tarkempana oleva joukkue voittaa pelin. Eli luomulla mennään ja pelejä on nasta tsiigata. Toki sielläkin on omat "Tapparansa", mutta silti itse katselen mielummin viime kevään Hifk:n lätkää, kuin Tapparan vastaavaa, jos on pakko kahdesta eri tavasta valita.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noita NHL-matseja kun väijyy yöllä, niin ei voi välttyä siltä ajatukselta, että meillä Suomalaisilla on aina pakko olla joku selkeä pelitapa, jotta pystymme seuraamaan lätkää.

Ai sä käänsit tämän nyt näin päin. Sanoisin mielummin, että suomalaisilla pelaajilla pitää olla betoniin valttu pelitapa, että osaavat pelata jääkiekkoa. Ei itselleni tuota mitään vaikeuksia seurata coast to coastia. Lähinnä HIFK.n ongelma on se laadukkaiden maalipaikkojen luonti luomuhyökkäyksellä. Esimekiksi eilen HIFK:lla ei kauhean monta laadukasta maalipaikkaa ollut, kun otetaan Aaltosen suoritukset pois. Oli pelitapa mikä hyvänsä tai vedetään luomulla, niin itse pidän jonain mittarina sitä laadukkaiden maalipaikkojen määrää. HIFK:lla on tällä hetkellä vaikeuksia luoda maalipaikkoja sellaisilla pelaajilla, kuin Ikonen, Petrell, Elkins, Rask, Johansson... Jotkut joukkueet luovat näitä maalipaikkoja Töppösillä ja Möttösillä.

Tuosta NHL:stä sen verran sivulauseessa, että tästähän oli paljon puhetta nuorten MM-kisojen alla, että pienemmässä kaukalossa pelaaminen saattaa ehkä näyttää luomukiekolta, mutta on todellisuudessa kaukana siitä. Se peli vain pitää tehdä nopeammin kääntämällä ja ei ehdi rytmittämään omassa päässä. Pelin rytmitys pitää tehdä syvemmällä hyökkäyspäässä.
 

Sleep

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä meinaat tällä? Sitäkö, että nyt kun IFK:n träppi toimi ja tuli voitto niin träppi on ihanaa vai oletko oikeasti sitä mieltä, että katsot mieluummin toimivaa träppiä kuin toimivaa kovaa karvausta? Kyllä se "koohotus" eli kova karvaus olisi omasta mielestäni paljon mielekkäämpää katsottavaa kuin tuo keskialueen träppääminen sumppuun, mutta toki aktiivinen karvaus vaatii pelaajilta enemmän ja on paljon vaikeampaa suorittaa hyvin kuin träppi mitä tänään nähtiin. Kun se karvaus ei toimi niin se näyttää sitten juurikin pelkältä "koohottamiselta". Studiossa olikin pelin alla hyvä klippi tuosta kuinka Tamminen pelaa aktiivisen karvauksen päin helvettiä ja Nykopp perässä lukee myös tilanteen väärin ja Tappara purki sen nopeasti ja helposti. Jos aikoo saada aktiivisen karvauksen toimimaan pitää siinä ajaa mieheen kiinni eikä ohi ja myös reagoida tilanteisiin paljon nopeammin kuin jossakin träpissä. Mutta kyllä se tuon träppäämisen viihdyttävyydessä pesee aivan sata-nolla, saatanan tylsä katsella tuota.

En katso mielelläni träppiä, mutta mielummin sitä koohotusta mitä oli aikaisemmin. Siinä puolustus perustui epäonnistuneeseen karvaukseen ja kun vastustaja sai aloitussyötön, meidän hyökkäyskolmikko koohotti takaisinpäin väsyneenä yrittäen päästä mukaan puolustukseen. Nyt ovat jo valmiina puolustamaan ja katkoja saatiin ihan helvetisti.
 

Rystylaukaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Liverpool, idän sputnikit
Vierailin pitkästä aikaa nordiksella eilen. Ohessa muutama huomio ottelusta:
eka erä molemminpuolista träppinyhjäystä. HIFK maalinedustalla sai olla vastustaja liian helposti ja liian monta kertaa pääsivät irtokiekkoihin uudemman kerran. Tuollaista "kiltteyttä" en muista HIFK:lla koskaan. Aaltonen osoitti heti että on pelipäivä.. tais vetää erän loppuun parin minuutin vaihdon väsymättä..

Toisesta erästä lähtien näkyi että kärpät tippuu Aaltosen kyydistä. Vaarallisia hyökkäyksiä eivät saaneet aikaan ja yv saamaton. Vaarallisimmat tilanteet tulivat siitä että purkukiekot epäonnistuivat. Joe Finley ja Grillfors alkoivat näyttää fyysisyyttä ja se tehosi kärppiin ja heidän nuoriin pelaajiin.

Kolmannen erän yv:t olivat aika heikkoja HIFK:lta. meni kulmissa pyörimiseksi vetojen puuttuessa. Erosen anti yv:n oli aika heikko. JMA haki pari kertaa lämärille paikkaa mutta muut eivät osanneet syöttää siihen. Kärpät ei saanut mitään kiriä aikaiseksi ja Aaltonen ratkaisi hienolla laukauksella pelin.

HIFK osaa kyllä puolustaa ja etenkin nämä kaksi ulkomaalaista ovat erinomaisia. Muut kuin oppisivat syöttämään ja purkamaan tarvittaessa niin ei mitään hätää. Viisikon kiekollisessa pelissä on vielä kehitettävää, paljon tulee kiekonmenetyksiä huonojen syöttöjen takia ja peli ajautuu hyökkäysalueen kulmiin, josta harvalla on kykyä luoda laadukkaita maalitilanteita.

Kalja on hyvää hallissa edelleen!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pari aika isoa ottelua edessä huomenna ja lauantaina back to backeina.
Huomenna syksystä selvästi parantanut JYP vieraissa ja lauantaina KalPa, jolla on kulkenut tasaisen vahvasti kausi ja joka on muutenkin varsin vittumainen vastus IFK:lle.

Nyt olisi paikka näyttää suuntaa.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Ai sä käänsit tämän nyt näin päin. Sanoisin mielummin, että suomalaisilla pelaajilla pitää olla betoniin valttu pelitapa, että osaavat pelata jääkiekkoa. Ei itselleni tuota mitään vaikeuksia seurata coast to coastia. Lähinnä HIFK.n ongelma on se laadukkaiden maalipaikkojen luonti luomuhyökkäyksellä. Esimekiksi eilen HIFK:lla ei kauhean monta laadukasta maalipaikkaa ollut, kun otetaan Aaltosen suoritukset pois. Oli pelitapa mikä hyvänsä tai vedetään luomulla, niin itse pidän jonain mittarina sitä laadukkaiden maalipaikkojen määrää. HIFK:lla on tällä hetkellä vaikeuksia luoda maalipaikkoja sellaisilla pelaajilla, kuin Ikonen, Petrell, Elkins, Rask, Johansson... Jotkut joukkueet luovat näitä maalipaikkoja Töppösillä ja Möttösillä.

Tuosta NHL:stä sen verran sivulauseessa, että tästähän oli paljon puhetta nuorten MM-kisojen alla, että pienemmässä kaukalossa pelaaminen saattaa ehkä näyttää luomukiekolta, mutta on todellisuudessa kaukana siitä. Se peli vain pitää tehdä nopeammin kääntämällä ja ei ehdi rytmittämään omassa päässä. Pelin rytmitys pitää tehdä syvemmällä hyökkäyspäässä.

Ilman sen syvempää analysointia NHL-matseissa tulee useasti sellanen fiilis, että tässä ei ole järjen hiventäkään, mutta siistiä on katsella, kun kiekko ja pelaajat liikkuvat + taklauksia satelee. Lisäksi tunne ohjaa enemmän tekemistä.

Siinä, että "Suomalaisilla on oltava selkeästi erottuva pelitapa", oli lähinnä viittaus liiga-studion jupinoihin.
 

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
NHL:ssä suurin ero on mun mielestä syöttöjen laatu mikä tekee pelistä helvetin nopeaa. Ei mene 3 metrin syötöt 2 metriä ohi vaan aina lapaan täydessä vauhdissa olevalle miehelle. Tähän auttaa tietysti kapeampi kaukalo, mutta laatuero on siltikin huomattava verrattuna liigaan.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
NHL:ssä suurin ero on mun mielestä syöttöjen laatu mikä tekee pelistä helvetin nopeaa. Ei mene 3 metrin syötöt 2 metriä ohi vaan aina lapaan täydessä vauhdissa olevalle miehelle. Tähän auttaa tietysti kapeampi kaukalo, mutta laatuero on siltikin huomattava verrattuna liigaan.
Syötöt ovat muutenkin iso osa peliä ja tuntuu välillä jotenkin aliarvostetuilta. Kuitenkin niistä riippuu miten kaikki tilanteet rakentuvat - lajissa kuin lajissa. Jos heti toinen syöttö alkaa pomppimaan ohi kohteen, niin ei siinä kauhean kaunista/tehokasta peliä tehdä.

Toki muutenkin kaikki pienet (ja isot) asiat NHL:ssä erottuvat edukseen. Syöttöjen haltuunotto, itsenäiset ratkaisut vs. toivotaan toivotaan ratkaisut, henkilökohtainen taitotaso, laukausten laatu, pelaajien lähtönopeudet ja suunnanvaihtokyvykkyys, eli tietynlainen ketteryys jne. Nämä kun kaikki yhdistetään samaan peliin, niin pelin laatu on parempaa, mutta näyttää silti ulkopuoliselle hämäävän helpolta, koska samaa peliä siellä käytännössä pelataan.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Erikoista
Ottelussa kannattaa kiinnittää huomiota joukkueiden laukausmääriin. Tasakentällisin HIFK on sarjan kolmanneksi vähiten laukova joukkue, kun taas JYP neljänneksi eniten. Tällä saralla laatu on korvannut määrän, sillä vieraiden osumaprosentti on ollut neljänneksi paras, kun taas JYPillä sarjan heikoin. Ylivoimamahdollisuuksia HIFK:lle on auennut viime aikoina keskimäärin kolme kappaletta ottelua kohden, joiden aikana maali on syntynyt kahdeksan prosentin teholla. Tämä oikeuttaa sarjan toiseksi huonoimpaan ylivoimaan, kun taas JYPillä vastaava sijoitus on kolmas.

Kylläpä tekee pahaa lukea tällasta faktaa Jatkoajan otteluennakosta. Nyt on muutama voitto alla kuten pitääkin, mutta nyt pitää Törmäsen herätä vielä enemmän noihin perusasioihin. Fyysisyyttä on onneksi selkeästi lisätty, mutta seuraavaksi sitten täysi keskittyminen:
a) syöttöjen laatuun (aivan liikaa syötöt menee pelaajien jalkoihin tai muuten huti) b) laukomiseen c) ylivoimapeliin ihan kokonaisuudessaan.
 

henkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins
Ei se alivoimakaan mitään ilotulitusta ole, IFK on siinäkin yksi liigan huonoimmista joukkueista.

Paitsi jos otetaan mittariksi esim. viimeiset kymmenen (AV-% 93,94, liigan paras), viisitoista (AV-% 91,49, liigan 2. paras) tai 20 kierrosta (AV-% 89,66, liigan 2. paras).

Liigan paskin YV kuntoon ja helvetisti enemmän laukauksia 5 vs. 5 pelissä niin homma alkaa toimimaan. Nythän kaikki hyökkäyspelaaminen perustuu kulmissa pyörimiseen josta johtunee tuo vähäinen laukausten määrä. Toki JA:n ennakossa voitaisiin lisäksi mainita että HIFK:ta vastaan myös lauotaan vähän per ottelu, ja että HIFK:lla on ylivoimaisesti liigan paras 5 vs. 5 torjunta-%.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Joo, nyt se on kunnossa, mutta alkukauden säälittävä sekoilu on pilannut nuo tilastot koko kautta ajatellen. Pääasia tietysti on, että nyt ne ovat kondiksessa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pitkästä aikaa jopa hieman odottaa tulevaa matsia! Keskiviikon esitys Kärppiä vastaan tiukassa paikassa oli jo ihan hyvä ja nostatti fiiliksiä (sekä odotuksia tätä kautta kohtaan). Ja tänään sitten taas sarjataulukon kannalta todella iso peli kyseessä, tänään voitto hyvällä esityksellä niin voidaan todeta, että palaset alkavat loksahtelemaan paikoilleen? Eikä yhtään liian myöhään! Tai sitten tappio tänään (ja huomenna) ja helvetti on irti. Ollaan vedenjakajalla nyt sanoisin.
 

Caine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Leijonat
Toivottavasti se keskiviikon Kärppä matsi oli oikeasti meidän hyvyyttä ja uutta parempaa ilmettä joukuueelta, eikä vain yhden illan hurmos selkeästi sekoilevaa ja alisuorittavaa Kärppälaumaa vastaan. Kuten Walkin tuossa ylempänä sanoi, tämä viikonloppu osoittaa paljon missä oikeasti nyt mennään. Lähdetäänkö tosissaan hakemaan kotietua Playoffeihin ja jopa kolmen sakkkiin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Stadi-Matti, tuo vanha kunnon ylimielinen surffailija! Hienosti täyttää HIFK:n taiteilijaruudun. Toi toka maali oli jumalainen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös