Peliesitykset kaudella 2016–2017

  • 594 354
  • 4 204

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Puustinenhan on vallan vireen löytänyt. 0+6 viimeiseen kymmeneen peliin ja tänään voittolaukaus ratkaisu. Yäk.
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Järjettömän huolimatonta peliä ja kiekon menetyksiä, joista useita vastahyökkäyksiä vastustajalle. Jos noita ei saa pois, turha odottaa poffeista kovinkaan paljoa. Huolellisuutta, huolellisuutta.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko antaa toisaalta HIFK:lle vähän pisteitä siitä, että peliä hallittiin vieraskaukalossa ja myös maalipaikkoja luotiin riittävästi pelin voittamiseen. Se vanha totuushan on, että kun tarpeeksi vain luodaan maalipaikkoja, niin ei pidä olla huolissaan. Se vaan, kun tämä tehottomuus maalipaikoissa on kestänyt niin kauan, että alkaa oikeasti menemään usko. Tänään näiden maalipaikkojen hukkaamisen kunkkuina pyörivät kahden maalin miehet Luttinen ja Puustinen. Kummallakin avointa tonttia tarjolla, niin Puustinen ei osu edes kiekkoon ja Luttinen ampuu päin tilanteessa, jossa muuhunkin ratkaisuun oli aikaa. Oli toki paikkansa muillakin, mutta tämä kaksikko on kyllä huonoudellaan viime aikoina noussut esille. Puustinen ei erotu kentällä mitenkään muuten, kuin huonoilla ratkaisuillaan, joita tänään nähtiin lukuisia. Käytännössä hänen kiekon hallinnastaan seuraa lähes poikkeuksetta kiekon menetys. Kiitos kuitenkin rankkareilla tuoduista pisteistä. Luttinen joukkueen kapteenina vielä melkein lahjoitti alivoimamaalin surkealla syötöllään aloitusvoiton jälkeen. Toki heille onnistumisia toivoisi. Kummankin rooli joukkueessa kapteeni ja ykköskentän laitahyökkääjä vain asettaa tiettyjä odotuksia.

HIFK alkoi ottelun loppua kohti menettämään otettaan ja kyllähän se HIFK:n pakiston haavoittuvuus näkyy tässä. Generous tippui pois ja Nykoppin pelaamisesta näki, että pakin paikalla pelaaminen ei oikein onnistu. Aina pitäisi olla 7 puolustajaa kokoonpanossa. 5 pakilla ei voi vetää, mutta vajailla kentillä voi ja tarvittaessa jopa kaventaa kolmeen ottelun lopussa. Nöistä 5 jäljellä olevasta puolustajasta, kun tänään Salmen, Salmelan ja Kasken kiekollinen pelaaminen oli ala-arvoista, niin ei HIFK:lle jäänyt pakistoon, kuin Grillfors ja Eronen, jotka pystyvät laadukkaaseen pelaamiseen ja senkin taso varmaan tippui kuormituksen myötä. Teppo ei tule tuomaan isoa parannusta. Mikä lie Finleyn kunto ja oikeastiko kiekollisen pelin liidaaminen jätetään nuorten kisoissa aika vaisusti esiintyneen Heiskasen harteille?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
"– Toinen erä oli jo meidän ja kolmas varsin mallikasta pelaamista. Odottelin johtomaalejamme 3–1 ja 4–1, kun pieni lepsuilu pakottikin meidät jatkoajalle, harmitteli HIFK-luotsi Antti Törmänen"
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
"– Toinen erä oli jo meidän ja kolmas varsin mallikasta pelaamista. Odottelin johtomaalejamme 3–1 ja 4–1, kun pieni lepsuilu pakottikin meidät jatkoajalle, harmitteli HIFK-luotsi Antti Törmänen"

Joo toi oli kummallista, kun Puustinenkin kehui että varsinkin toka erä oli meiltä hyvä. Omasta mielestäni nimenomaan ekassa erässä IFK pelasi hyvin ja oli selvästi niskan päällä, kun taas sen jälkeen alkoi ote lipsumaan ja huonoja ratkaisuja tulemaan.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Mikä sen Patrik Laineen sopimustilanne on?
Sopimustilanne taitaa olla ihan hyvä, vaikka luultavasti parhaillaan makoilee jossain pimeässä huoneessa.

Oli kyllä omaan silmään taas tylsä matsi. Kookoo sentään pitäisi voittaa ihan mennen tullen tuolla rosterilla. Tietenkin loukkaantumiset, jatkuva ketjuruletti jne. vaikuttaa mutta onhan noi ihan ammattilaisia eikä sen pelaamisen nyt pitäisi seota noin pahasti. Samaa ihmettelen kuin moni muukin että mihin katosi edes se peli mikä meillä oli viime kaudella?
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Nonni. Taas yksi peli kärsitty.

Mä nään hetkittäisiä valonpilkahduksia siellä täällä. Ja musta jengi on valmis taistelemaan. Välillä ne vaan edarineppailee ja siihen päälle vielä apinoita niskassa. Maalinteossa on liikaa painetta. Ei ole rentoutta. Ihan avopaikoista, joista aina tehtäisiin ei saada sisään ja tehdään hätäisiä ratkaisuja kiekon kanssa. Se kertoo pääkopan jumista.

Mä lähden siitä, että perusongelma on ettei saada kiekollista peliä rullaamaan viisikkona. Peli on koko ajan vähän vaikeeta. Ja kun peli on viisikkopeliä, niin syy on varmaan aikalailla tossa pakistossa.

Toki osasyy on myös Törmäsellä, ettei suostu muuttamaan pelityyliä joukkueen materiaaliin sopivaksi. Toisaalta se voi olla master plan, että sieltä tulee vielä se jäätävä pakkivahvistus ja masterplan on valmis.

Mutta jos vertaa viime kevään IFKn pakistoa ja arvojärjestyksessä:

Järvinen
Auvitu
Taimi
Grillfors
Aulie
Taipalus
Generous
Salmi
Teppo
Heikkinen

Meidän nykyiseen:

Eronen
Heiskanen
Finley
Grillfors
Generous
Salmela
Salmi
Teppo
Kaski

Niin onhan ero ihan jäätävä. Varsinkin kun nyt on taas puuttunut meidän paras pakkipari. Siihen päälle Grillforssin pelin taantuminen, niin tää on ihan selviytymistä tällä hetkellä.

Ja vaikka kaikki olisi terveitä:

Järvinen -> ei ole paikattu
Auvitu -> Eronen. Ihan hyvä haku, mutta vaikea on NHL-tason kaveria paikata.
Taimi -> Heiskanen. Viime kevään Taimi oli parhaimmillaan sarjan paras kiekollinen. Heiskasella vielä matkaa siihen, vaikka tuleekin pelaajana ajan kanssa olemaan parempi kuin Taimi.
Grillfors -> Grillfors. Ei ole päässyt viimeisten kausien tasolleen. Huononnus.
Aulie -> Finley. -Aika tasan. Eri vahvuudet. Finley jopa ehkä arvokkaampi.
Taipalus -> Kaski. Aistin, että Kaski oli itseasiassa kesken kauden hankittu uusi 3.kentän kiekollinen hankinta. Kaskella voi olla potentiaalia, mutta Taipalus oli parempi viime keväänä.
Generous -> Generous. Aika samaa kuin viime kaudella. Hienoja hetkiä ja sitten hazardeja.
Salmi -> Salmi. Parantanut viime kaudesta.
Teppo -> Teppo. Parantanut viime kaudesta.
Heikkinen -> Salmela. Parannus.

Eli totuus ns. seitsemästä pelaavasta pakista: Tärkeintä eli alakerran liideriä ei ole paikattu lainkaan. Sen lisäksi 4 muun pelaavan kohdalla (Auvitu, Taimi, Grillfors, Taipalus), on tapahtunut selkeä downgreidaus. Finley on meidän ykkösparissa nyt, mutta viime vuoden pakistossa olisi ollut kolmosparissa.

Se kertoo kaiken. Jos pakisto on ehjä ja Grilli pääsee omalle tasolleen, niin joku taistelupronssi on mahdollinen. On silti vaikea nähdä, että tuo olisi finaalisarjan pakisto.

Ellei sinne nyt tule sitä 25 minsaa pelaavaa "Cory Murphya"/"Zidlickya" loppukaudeksi, niin kyllä tää ensi kauden suunnittelemiseksi menee.

Kaikki, jotka on joskus pelanneet tietää miten vaikea on pelata, jos ei pakisto toimi. Jos se kiekko ei tule lapaan avauksessa oikea-aikaisesti, jos ei ole hyökkäyksien tukea ja jos alakerrassa jokainen 1-1 on vaikea ja pyöritään omissa.

Joku Järvinen otti yksinään kiekkoja pois 1-1 tilanteista ja pisti kiekon saman tien ylös. Se tarkoittaa, että me hyökkäämme enemmän kuin puolustamme. Se on oikeaa energiankäyttöä.

Koko pelin balanssi on ihan metsässä tällä alakerralla. Kaverit joiden pitäisi käydä kentällä tappamassa minuutteja pelaavat liian isoja hetkiä ja sitten kolisee omissa.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Riippakiveksi kutsumani Puustinenhan se taikoi rankkareissa 2 maalia, ja niillä sekä Lankisen torjunnoilla 2 pistettä himaan. Ei tuo peli ollut mitään erityisen hääviä vieläkään, eikä toisaalta mitään totaalista paskaakaan. Peli oli sinänsä hallussa, ja positiivista myös 3.erässä rinnalle tulo ja jopa hetkellisesti ohi, KK sai toisen maalin Erosen virheestä ja Lankisen pienellä avustuksella, muutenkin IFK vei tänäänkin aika selvästi maalipaikat, Aaltonen ja Hintz järjesteli useampia huippupaikkoja. Kääntöpuolella IFK:n huolimaton kiekollinen peli tietyissä paikoissa ja KK sai myös niistä paikkansa. Voitto maistuu just nyt vaikkei peli erityisesti säväyttänyt, voittoja ja onnistumisia tuo joukkue kaipaa enemmän kuin mitään muuta, pelilliset hienoudet voidaan hioa viimeisen 10 matsin aikana kuntoon, ja keväällä nähdään riittääkö tämä mihinkään.

Kantolat sun muut huomaa että IFK:n maalilla voi tehdä mitä huvittaa. Tottakai sitä käytetään hyödyksi kun ei ole mustelmia tiedossa.

Kantolat ja muut eivät ole niin saatanan paskahousuja etteivät ajaisi maalille vaikka tietäisivät että voi tulla turpaan. Rask siinä kävi jotain muikkarin tapaista antamassa, mutta jätti hommat sikseen kun näki että YV tulossa.

Finleytä ja Generousia tuo maalinedusta kieltämättä kaipaa ja kovasti. Grillfors pelasti kolmannessa erässä 2 varmaa maalia maalinedustan blokeilla. Erosen ja Grillforsin vastuu on jalkeilla olevassa pakistossa aivan massiivinen, tänään Grilleri sai urakoida vielä Generousinkin minuutteja, 7.pakkia ei tietenkään ollut mukana kun Teppo tippui viime pelin jälkeen pois. Heiskanen varmaan ensi viikolla mukana, Finleystä kenelläkään tietoa? Sitä yhtä kiekollista pakkia myös edelleen odotellaan, jos laatu on kohdillaan niin ei haittaa vaikka se venyisi sinne lähemmäs siirtorajaa, KHL:stä niitä pelaajia saattaa tippua vielä aivan viime metreillä.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Puustinen on jaettuna ykkösenä voittomaalitilastoissa. Nättinen, Heikkinen ja Puustinen ovat yrittäneet liigassa useimmiten (7) kertaa ja osuneet kaikki viidesti. Kun jätetään nuo yhdesti laukoneet pois, niin tämä kolmikko voittaa ylivoimaisesti kaikki tilastot, niin yritykset, onnistumiset ja onnistumisprosentinkin.

Noista viidestä osuneesta varmaan 4 on ollut samanlaisia, pieni hämäysveto ja rystyltä ylös. Outoa, että noin hyvin onnistuu aina noissa, mutta itse peleissä ei meinaa mitään saada aikaan. Nyt toki syöttöjä kertynyt jonkin verran ja on tuolla heikompiakin suorittajia. Ehkä odotukset ovat vain yli tason sen yhden hyvän kauden takia.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Toi joukkue tarvitsee henkisen johtajan. Luttisesta tai Petrellistä ei ole tähän rooliin. IFK häviää lähes poikkeuksetta kaikki nämä tärkeät ja kärkipään ottelut, mikä on huolestuttavaa.

No niinpä. Näin kirjoitin kesäkuun neljäs 2016:

Minusta sillä on myös suuri merkitys, missä roolissa nuo henkiset johtajat pelaavat. Haataja, Peltonen ja Söde olivat ykköskentän jätkiä, Järventie myös todella tärkeä pakki pelillisesti. Sen sijaan kapteeni Luttinen ja puskutraktori Petrell ovat maksimissaan kolmosketjun laitureita. Bäckström on varmasti erittäin tärkeä niin pukukopissa kuin puolustuksen kapellimestarina. Tarvitsisimme silti johtajuutta mielellään ihan siihen ykkössentterin tontille.

Ja jo keväällä 2013 kirjoitin vähän samansuuntaista:

Legendahaku

Jos Ville lopettaa, on itsestäänselvää ettei samanlaista jääkiekon jedi mindtrick zen masteria mistään löydy. Mutta Ville ehkä pelaa vielä kauden, tai jää ainakin jakamaan tietouttaan jollakin tapaa (penkin taakse?). Peltonen saattaa vielä jatkaa, mutta joka tapauksessa olisi syytä varautua siihen, että Villen lopettamisesta syntyvä johtajuus- ja IFK-paluumuuttajalegenda-vaje täytyy yrittää korvata.

...

SM-liiga on kasvattajaliiga, eikä tähdet ja legendat enää pitkään aikaan ole pelannut yhdessä seurassa koko uraansa. Pitkän uran omaavan pelaajan kasvamisprosessiin kuuluu siipien kokeilu muualla. Toiset menee landelle, Kärppiin, Ruotsiin kasvamaan, toiset jopa Jokereihin, ja heistä voi palatessaan tulla Söden ja Hirson kaltaisia SM-liigan supertähtiä. Jotkut näistä pääsevät myös kokeilemaan NHL:ssä, kuten T.Ruutu, N.Hagman ja T.Salmelainen. Jotenkin minusta tuntuu, että Jarkon mentyä naapuriin, myös Tuomo saattaa olla menetetty tapaus (jo toisen kerran :P). Mutta Ville Peltosta, Tony Salmelaista ja Niklas Hagmania yhdistää se, että heidän faijansakin olivat IFK-legendoja.

Tästä kolmen (jos Tuomo lasketaan), tai kahden (jos ei), pelaajan ryhmästä meidän tulisi siis mielestäni etsiä seuraavia potentiaalisia paluumuuttaja-johtaja-legendoja. Viimeistään kaudelle 14-15, mutta miksi ei jo seuraavalle kaudelle.

En ole missään vaiheessa pitänyt Luttista tai Petrelliä riittävinä kantamaan joukkuetta. Salmelainen tuli takaisin, mutta eihän hän mikään johtaja ollut, todella ikävästi myös loppui ura loukkaantumisiin. Tuomo Ruudun puolesta tuolloin vielä liputin, mutta eiköhän aika ole jo ajanut hänestä ohi. Hagman olisi vielä vapaana. Bäckströmiä moni haikaili takaisin viimeiset viisi vuotta, ja on hän varmaan Lankiselle mentori ja pakistolle isähahmo ja johtaja, mutta kyllä siellä kentälläkin pitäisi olla joku, joka kantaa joukkuetta kuten Peltonen teki. Muistelkaamme sitä kevään -11 narrisarjan peliä numero 3, jossa Peltonen yksin toi IFK:n takaisin sarjaan ja kavensi voitot 1-2:teen. Siinä pelissä näin niin suuren johtajan, että harvoin olen sellaista nähnyt. Luttisesta ja Petrellistä ei ikinä sellaiseen olisi. Hagmanista en tiedä, ehkä?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Voi vittu miten surullista ylivoimaa edelleen. Ihan käsittämätöntä, että siihen ei saada mitään tolkkua.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Avauserä hyvää tekemistä, vaikka taululla on 0-1.

Taklauksia jaetaan ja päälle käydään aggressiivisesti karvatessa. Nyt on jopa viihdyttävää, eikä mitään puhaltelua. Aaltosellakin näyttäisi pelifiilistä löytyvän, kun veti helvetin pitkän vaihdon lopussa ja halusi tasoittaa pelin.

Nyt kunhan vaan ei tekeminen putoa loppupeliin.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Vittu toi Saku Salmela on paska! Edelleen ihmettelen, että minkä takia tällainen turisti pitää raahata tänne?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nyt on jopa viihdyttävää, eikä mitään puhaltelua.

Olen eri mieltä, ei tuo kovin hyvää viihdettä ole. Kärpät pelaa tuttua ja turvallista meidän peliä, kiekkoa palautetaan takaisin jatkuvalla syötöllä ja missä on sitten IFK:n karvaus? Vittu kotiyleisön edessä vedetään träppiä niin ei ihme, että yleisöä alkaa väsyttämään. Muutama kova taklaus siellä ja täällä ei muuta tuota.

E: Niin, ja ainakaan ruudun välityksellä ei kuulu muuta kuin "Oulun Kärpät" -huudot. Missä on IFK:n kannustus?
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Voi vittu miten surullista ylivoimaa edelleen. Ihan käsittämätöntä, että siihen ei saada mitään tolkkua.

Ne syötöt, ne syötöt. Pistetään kiekkoa päin vastustajaa tai sitten oman pelikaverin jalkoihin.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Mitäs se on nyt tehnyt?

Nikke on maalilla yhtä hidas liikkumaan kuin Lunkka viimeisellä kaudella, tarvitaan lähes tunkki, että pääsee jäistä ylös.
Olihan se taas Marsu Salmelalta sen luokan maski, että tuon torjumisessa olisi ollut sillä kuuluisalla Brodöörilläkin tekemistä. Lisäksi Salmelan puolenvaihdot viivassa ovat huikeita surkuhupaisuudessaan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Muutama kova taklaus siellä ja täällä ei muuta tuota.

Samoin näen, mutta otan kyllä ilolla vastaan edes ne taklaukset. HIFK:lla alkaa olla identiteettiongelmia. Näyttää siltä, että osa pelaajista haluaisi vetää Old Time Hockeyta ja osa sitten kiekkokontrollia. Katseet kääntyvät valmennukseen: Kerropas nyt Stögö, että mikä tuon HIFK:n joukkueen kantava idea ihan aikuisten oikeasti on? Jokainen saa vetää miten lystää ja tulla vaihtoon silloin kun siltä tuntuu? Ei pelaajille pidä nyt antaa noin paljon vapauksia, esimerkiksi Aaltosen ylipitkä vaihto oli lähinnä surkuhupaisa.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vittu toi Saku Salmela on paska! Edelleen ihmettelen, että minkä takia tällainen turisti pitää raahata tänne?

Teki jo toisen maalin paluunsa jälkeen, molemmat olleet hyviä hyökkäyksen tukemisia, jatka haukkumista josko tulis kolmas maali vielä tällä viikolla. Ekassa maalissa oli omissa maskissa, muuten ollut jopa Kaskea parempi, vähintään samalla tasolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös