Peliesitykset kaudella 2015–2016

  • 560 238
  • 3 676

Sammy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä kiinnittikö kukaan huomiota, mutta yllättävää steppailua esitti myös Rask ykkösessä. Riuhtoi toki hyvin irti ja teki tilaa, mutta samalla pomppi ja hyöri niin, että kiekon kontrollointi oli jokseenkin hukassa.

Mutta kyllä, stiplailu oli noin 95-prosenttisen varmaa. Kunhan Palomäki ei nyt vaan saa tuulta purjeisiin ennen torstaita - jokseenkin kyllästynyt kuulemaan näitä Pelsujen "kiekollisen pelin kehittäminen huippuluokkaa" ym. Näkihän sen nyt jokainen kumman alueella pyörittiin.

Juu, samaa huomasin Raskista. Pörräsi hullun lailla, ja kaikenlaisia jalkokikkoja veti ahtaissakin paikoissa, mutta aika moni tilanteista meni sitten hukkaan sen takia, ettei tarpeeksi ajoissa lainannut kiekkoa.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Eilinen pelihän oli pelillisesti selkeimmin meidän hallinnassa. Ajoittain hallinta oli jo aivan koomisen näköistä Pelicansin kannalta. Mikäli vastaava peli pelattaisiin 10 kertaa, niin Pelicans voittaisi sen yhden kerran. Husso oli heikko eilen ja piste, tuolla maalivahtipelillä meillä tulee jatkossakin olemaan vaikeaa ja suurin riski tulevan kannalta onkin maalillamme, kestääkö nuori kaveri paineet, joita varmasti syntyi eilen.

Maalinteko oli tuskaista, mutta maalintekotilanteita HIFK loi ainakin sen 20 pelin aikana, tietämättä tilastomiesten laskentaa ja faktoja. Normaalisti olisimme varmaan tehneet noista tilanteista sen 5-7 maalia, nyt vain ei olutu riittävän huolellisia ja toisaalta sitten myös Hovisella kävi todella paljon tuuria näissä tilanteissa.

Mitä pitemmälle sarja etenee, sitä suuremman edun saa HIFK tässä sarjassa luisteluvoimastaan, jossa olemme valtavasti vastustajaa edellä. Lisäksi voimme tuoda vaikka kentällisen uusia pelaajia ja taso ei juurikaan muutu, Pelicans ei tähän pysty. Kuulostaa liian itsevarmalta, mutta HIFK voi hävitä vain Husson täydelliseen sulamiseen ja samalla valmennuksen täydelliseen sulamiseen, meillä on kuitenkin myös toinen maalivahti, jota voimme käyttää. Pelillisesti olemme niin paljon vastustajaa edellä, että neljän pelin häviäminen ei mielestäni ole realistista.

Nyt HIFK:n pitää vain tiivistää puolustamistaan ja auttaa maalivahtia saamaan luottamus takaisin, hyökkäyksessä saamme kuitenkin riittävästi tilanteita aina otteluiden voittamiseen. Omiin seuraavissa peleissä 0-2 maalia, jolloin me tuskin häviämme näitä pelejä lahtelaisille. Asenne kuntoon pelin alusta alkaen ja palataan pudotuspelikiekkoon, joka vaatii sitoutumista ja kärsivällisyyttä, silloin tämä sarja katkeaa todennäköisesti lauantaina. Huonolla asenteella tietysti kaikki muukin on mahdollista, mutta jotenkin tähän asennevammaan on aika vaikea uskoa tässä vaiheessa kautta enää jatkossa.
 

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Huolestuttais jos ei päästäis paikoille, nyt ei oo kyse siitä. Näitä pelejä tulee joskus että kaverilla onnistuu kaikki ja itellä ei mene mistään. Muistaakseni runkkarissakin oli yks vastaava himapeli pelsua vastaan joka hävittiin 0-2.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Husso oli heikko eilen ja piste, tuolla maalivahtipelillä meillä tulee jatkossakin olemaan vaikeaa ja suurin riski tulevan kannalta onkin maalillamme, kestääkö nuori kaveri paineet, joita varmasti syntyi eilen.
Tottahan toki jossain kovemmassa flow-tilassa Husso olisi voinut yhden tai kaksi ottaa enemmän. Mutta jos syyllisiä halutaan etsiä niin katsokaapa vaikka tuosta linkistä uudelleen Late Lampaan esityö kahteen maaliin. Siihen vielä lisäksi se miten vapaana oli poikittaissyötön jälkeen pelsu ampumassa onetimeria muutamasta metristä oli surkeaa puolustajien pelinlukua, ja vielä yksi maali tehtiin eli se Erkinjuntin onetimeri reboundiin milloin Husso myös poikittaisliikkeessa. Puolustus on saatava kuntoon ja Taipalus katsomoon. Toivottavasti Generous on terve ja valmiina matsiin torstaina.
Huippuhetket: HIFK - Pelicans | Ruutu

_
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eilinen pelihän oli pelillisesti selkeimmin meidän hallinnassa. Ajoittain hallinta oli jo aivan koomisen näköistä Pelicansin kannalta. Mikäli vastaava peli pelattaisiin 10 kertaa, niin Pelicans voittaisi sen yhden kerran. Husso oli heikko eilen ja piste, tuolla maalivahtipelillä meillä tulee jatkossakin olemaan vaikeaa ja suurin riski tulevan kannalta onkin maalillamme, kestääkö nuori kaveri paineet, joita varmasti syntyi eilen.
Kävin katsomassa laukaisukartan eilisestä HIFK - Pelicans ottelusta. Onhan tuo ollut sen mukaan täydellistä HIFK:n tulitusta. Joskus tuollaisen pelin häviää, mutta tosiaan vain joskus. HIFK menee jatkoon voitoin 4-1.

Mitenkäs tuo Husson suoriutuminen on isoissa peleissä uran varrella mennyt? Minulla on muistikuva, jotta nuorten MM-kisoissa hän ei ole ainakaan parhaalle tasolleen päässyt.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nykopp aiheutti Pelicansille kolme jäähyä tällä kuskaamisella, koska hän pyrki kiekon kanssa maalille. Partanen taas pyörii vain kulmissa, jos sinne asti on kiekon kanssa päässyt... todennäköisesti ei, koska kiekko on jo menetetty aikaisemmin.

Just näin, jokainen saa sitä kiekkoa kuskata, ratkaisevaa on mihin se johtaa. Nykopp ajoi röyhkeästi maalille ja hommasi joukkueelle ne 3 jäähyä täysin omalla röyhkeällä pelillään. Partanen oli eilen heikko, ei siitä mihinkään pääse. Useampi kuskaus johti pieneen tilaan lähelle hyökkäyspään sinistä, ja siitä menetyksiä. Tuo sama Partanen nähtiin viime kaudella hyvin usein, nyt pitää Partaselle painottaa sitä kiekosta luopumista taas. Partanen tekee hyvin tilaa ja pystyy isona pelaajana voittamaan tilanteita kulmissa, kaikki on kiinni siitä osaako hän jakaa kiekkoa tarpeeksi aikasin. Lisäksi Partasen laukaus on sitä huippuluokkaa tässä Liigassa, harva meidänkään hyökkääjä pystyy tekemään maaleja nimenomaan sillä laukauksella. Partaselle pitää hakea se paikka jotta saadaan ukosta paras irti. Leino ja Hintz pitämään kiekkoa niin saadaan roolit oikein. Jos Partaselta oli heikompi peli niin sama oli Hintzillä, etenkin YV:llä kiekon ylöstuonnit olivat todella heikkoja. Hintz parantaa tästä varmasti.

Huomista ajatellen, jos Puustinen on pelikunnossa, ehdottomasti askiin. Partasta en vielä ulostaisi, koska siellä on oikeasti se potentiaali olemassa kuten tämän kauden maalimäärä näyttää. Sensijaan Liivik tai Åsten eivät tarjoa edes Pelicansin tasoista vastustajaa vastaan riittävästi hyökkäyspäässä, toisinkuin vaikka nelosessa Nykopp. Liivik voisi olla alkuun yhden ottelun pois, sen jälkeen voi vaihtaa Åsteniin. Pakistosta Generous takaisin ja Taipalus rotaatioon. Teppo ja Generous ovat yleisesti varmempia kuin Taipalus. Taipaluksen isoimmat ongelmat tulevat esiin aina kun pelin tempo kasvaa. Lisäksi Late haluaa hakea liian usein jotain parempaa suoritusta kuin olisi tilanteessa tarjolla. Noilla pelinlukutaidoilla kannattaa etenkin playoffeissa pysyä miehen ja maalin välissä, ja koska se tuntuu olevan liikaa vaadittu, Late kuuluu katsomoon.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitenkäs tuo Husson suoriutuminen on isoissa peleissä uran varrella mennyt? Minulla on muistikuva, jotta nuorten MM-kisoissa hän ei ole ainakaan parhaalle tasolleen päässyt.

Ne ensimmäiset U20 kisat kakkosveskana, oli alkusarjassa heikko ja siten kuuma Saros piti homman itsellään loppuun asti. Toisissa U20-kisoissa Saros hieman yllättäen petti jo alkusarjassa, ja Husso otti hyvällä pelillään 1.paikan. Jatkosarjan jälkeisiä pelejä en aivan tarkalleen muista, taisi olla muun Suomen tasolla ne ratkaisupelit eli ei pystynyt nostamaan panoksellaan joukkuetta ylöspäin. Liigassa Husso on pelannut 2 ottelua säälipleijareita kaudella 13-14, noissa otteluissa oli todella hyvä, päästi 3 maalia 2 otteluun. IFK ei tehnyt maaliakaan kahteen(?) otteluun ja Pelicans meni jatkoon. Viime vuonna Husso palasi Lankisen loukkaannuttua puolivälierissä game 3 jälkeen Tapparaa vastaan. Husso oli pelannut viimeksi noin 2 kuukautta sitten, ja varmaan kaikki odotti että Husso tulee kylmiltään floppaamaan, ei tullut vaan veti hyvät 3 ottelua eikä Tapparan 2 viimeistä voittoa jääneet todellakaan Hussosta kiinni. GAA* 1.68 kertoo lähes poikkeuksetta voittavasta maalivahdista.

Kuten olen aikaisemmin kirjoittanut, Husso ei ole huippuveska joka yksin pitäisi pystyssä illasta toiseen, mutta ei myöskään ole joukkueen heikko lenkki muun joukkueen suorittaessa tasollaan. Sikäli IFK:lla ei ikävä kyllä ole sitä viimeistä lukkoa kun tulee isompia virheitä, tänä keväänä joudutaan koko joukkueena pelata kokonaisuutena hyvin, ja sehän pitäisi keväällä olla pitkälti itsestäänselvyys. En usko että esim. Tarkki tai Rajaniemi olisi selkeästi Hussoa parempi. Zapolski ja Karhunen(?) lienevät ainoat jotka tarjoavat selkeän eron Hussoon nähden. Korjaa toki enemmän Rajun peliä nähneenä jos olen hakoteillä.
 
Viimeksi muokattu:

Stigu

Jäsen
Huvittaa kyllä nämä Partasen hyllyttämiskommentit täällä. Parru on yksi Stögön kiekkofilosofian kirkkaimmista helmistä, ja jengi on hyllyttämässä tätä kaveria. Stögön hyökkäyspelihän perustuu nimenomaaan siihen, että hyökkääjille annetaan vapauksia toteuttaa itseään. Tämän pelifilosofian johdosta ovat tällä kaudella ottaneet isoja harppauksia sellaiset pelaajat kuin Partanen, Hintz, Leino ja Ikonen. Noi kaverit tekee kesimäärin paljon enemmän oikeita asioita kuin vääriä asioita, ja sen takia en usko, että esim. Partasta tullaan hyllyttämään yhdessäkään matsissa. Parru taisi eilisessä pelissä kuljettaa kiekkoa hieman liian kauan about kaksi kertaa.

Meikäläisen mielenkiinto kohdistuu jatkossa (ja jatkoarjoissa) siihen, kuinka hyvin Stögö säilyttää tuon pelifilosofian: Hyökkäyksessä on vapauksia (esim. pakit voivat nousta kärkeen, kolme hyökkääjää voi olla kiekon kimpussa) , mutta puolustus on erittäin kontrolloitua. Uskon, että tämä on jääkiekon globaali trendi tällä hetkellä, ja on erittäin mielenkiintoista nähdä miten Stögön IFK pärjää tällä ns. nykytrendillä perinteisemmin valmennettuja jengejä vastaan. Materiaalista tuo menestyminen ei ainakaan jää kiinni.
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omaan silmään pistää Partasessa se ettei hän käytä aivan järkyttävän kovaa patriklainemaista rannaria hyväkseen. Monta kertaa pääsee helvetin hyvin laukaisusektoriin, mutta lopulta löytää itsensä kynäämässä maalituomaria ja se tärkein jäi toimittamatta. Seuraavaan matsiin tavoitteeksi, että jokainen sinisen ylitys päätyy skodeen, niin IFK:n maalintekopaikat lisääntyy entisestään.

Liivik ollut henkilökohtaisesti Suuri pettymys. Sanoisin, että vähiten taklauksia IFK hyökkääjistä Ramstedtin jälkeen, haahuilua pelin ulkopuolella. Näyttää ettei Siim pääse peliin sisälle. Viimeisimmässä Siim kieltämättä näytti siltä ettei itsekään nauttinut jäällä olemisesta. On kuitenkin asennepelaaja ja ohut veikkaus, että jotain vammaa saattaisi olla päällä...

Kolmas joka omaan silmään on ollut pettymys läpi sarjan on Zaborsky. Jumalauta kun omistaisi Partasen skoden ja Jassen viimeistelyn niin ei olisi hädän päivää. Ei saatana uppoa edes vanhaan naiseen, koohottaa minkä pystyy, tsemppaa ja luistelee paljon muttei tämä "huippuhankinta" ole kovin kummoista vaikutusta ainakaan meikäläiseen tehnyt tärkeimpien matsien otteillaan.

Kaikille edellä mainituille parempaa kevättä ja varmasti osa jollei kaikki näyttää vielä mistä se kana pissii. Kenestäkään ei voi sanoa, että olisivat täysin riman alittaneita, mutta koko jengin parasta panosta tarvitaan, jos mestaruus halutaan.

Taipaluksesta en jaksa mainita.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En usko että esim. Tarkki tai Rajaniemi olisi selkeästi Hussoa parempi. Zapolski ja Karhunen(?) lienevät ainoat jotka tarjoavat selkeän eron Hussoon nähden. Korjaa toki enemmän Rajun peliä nähneenä jos olen hakoteillä.
No, en minäkään usko. Lähtökohtaisesti Zapolski ja Husso ovat kaksi parasta minun papereissani. Minulla ei ollut vain muistikuvaa Husson tärkeiden pelien pelaamisesta. Tuo mitä sinä niistä kerroit, oli kyllä aika vakuuttavaa, joten hyvillä mielin voitte siellä olla. Rajaniemi ja Aittokallio ovat Kärppien epävarmin osa-alue. Vaikka Rajaniemi on aloittanut pudotuspelit hyvillä tilastoilla, ei hänen ole tarvinnut tehdä juurikaan isoja torjuntoja. Eilisessä pelissä esimerkiksi ei yhtään. Katsomaton kortti on vielä hän. Aittokallio on ollut taas pitkin kautta ailahteleva. Vaikuttaisi siltä, että teillä on maalivahtietu Kärppiin nähden.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No, en minäkään usko. Lähtökohtaisesti Zapolski ja Husso ovat kaksi parasta minun papereissani. Minulla ei ollut vain muistikuvaa Husson tärkeiden pelien pelaamisesta. Tuo mitä sinä niistä kerroit, oli kyllä aika vakuuttavaa, joten hyvillä mielin voitte siellä olla. Rajaniemi ja Aittokallio ovat Kärppien epävarmin osa-alue. Vaikka Rajaniemi on aloittanut pudotuspelit hyvillä tilastoilla, ei hänen ole tarvinnut tehdä juurikaan isoja torjuntoja. Eilisessä pelissä esimerkiksi ei yhtään. Katsomaton kortti on vielä hän. Aittokallio on ollut taas pitkin kautta ailahteleva. Vaikuttaisi siltä, että teillä on maalivahtietu Kärppiin nähden.

En näkisi meillä isoa etua Husso vs Rajaniemi välillä. Husson perus suoritus on varmaan pykälän-kaksi Rajua korkeammalla, kuitenkaan ei Hussollakaan (tai Lankisella) ole kokemusta jatkuneista sarjoista tai edes pitkistä sarjoista, sikäli aika katsomattomia kortteja siellä meidänkin pakassa on.
 
Viimeksi muokattu:

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Lähtökohtaisesti ainoa jengi, jolla on selkeä veskarietu on Lukko.

Muut on aika tasaisia.

Puolivälieräsarjan voi jumalmoodi veska vielä voittaa, mutta jos mestaruuden mielii hanskata niin se lähtee viisikon suorituksesta erityisesti puolustuspäässä.

Kun ja jos viisikkopuolustus toimii niin kaikilla kärkijengeillä on mestaruuteen riittävä maalivahti.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Lankisella lähdetään tänään. Mun mielestäni riskivalinta, vaikka Husso olikin kehno. Joku täällä heittikin, että jos tänään tulisi tappio Lankisen kanssa, sarja olisi 2-2 - ja käsillä mv-ongelma. Muuten olen ultrarin linjoilla: Se joukkue jolla on jalat ja joka tekee enemmän paikkoja, voittaa yhdeksän peliä kymmenestä. HIFK ei oikeastaan voi kaatua kuin mv-peliin, en usko Stögön jäätymiseen, hän on hyvä pleijarikoutsi. Onneksi Pelsuilla on Cacca - siihen mieheen voi kaatua unelma kuin unelma. Tai sitten se onnistuu just HIFK:ta vastaan.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lankisella lähdetään tänään. Mun mielestäni riskivalinta, vaikka Husso olikin kehno. Joku täällä heittikin, että jos tänään tulisi tappio Lankisen kanssa, sarja olisi 2-2 - ja käsillä mv-ongelma.

Taisi olla @Stigu joka noin sanoi, ja olen aivan samaa mieltä tuosta. Olisin ehdottomasti antanut Husson jatkaa, mutta toisaalta valmennuksella on toki parempi tieto tämän hetken tilanteesta, ja voihan taustalla olla syitä joita emme osaa ajatellakaan. Täälläkin luotto Stögöön pleijarikoutsina on korkealla.
 

Lhutuur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jari Levonen haista vittu!!
1. Mistä tuolle Zabolle oikein maksetaan? Jäätävän paskaa viimeistelyä.

2. Liivik katsomoon, ihan ulkona pelistä edelleen.
 

Harkins#33

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ville Peltonen, Rem Murray, DEFC #18
1. Mistä tuolle Zabolle oikein maksetaan? Jäätävän paskaa viimeistelyä.

2. Liivik katsomoon, ihan ulkona pelistä edelleen.

Edelleen Zabo pääsee kuitenkin paikoille ja laukoo, sitten kun näin ei tapahdu, niin katsomoon.

Liivik sietäisi huilata lauantaina, jos Puustinen on pelikykyinen niin sisään ja Liivik huilille.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Zabo tarvitsee ilmeisesti 25 paikkaa yhteen maaliin. Liivikistä juttelin erään valmennusduunia tekevän (ei HIFK:ssa) kanssa ja hänen mukaansa Liivik "tekee paljon asioita oikein". Meikäläiselle hänen pelinsä on näkymätöntä ja kaikki fyysisyys on siitä kadonnut, mutta ilmeisesti Stögö haluaa häneltä jotain muita juttuja. Alivoimissa #72 on ainakin tärkeä, mutta missä helvetissä ovat painavat taklaukset pelaajalta, joka todistetusti osaa niitä jakaa? Ja jumalauta noita Aulien päätähuimaavia nousuja hyökkäyksen kärkeen - huh! Pelsut on ensimmäistä kertaa aidosti aika hyvä ja Ramun ketju odotetusti fyysiseltä osioltaan täysin lapanen ja jatkuvasti vastaanottamassa Tyrväisen ketjun hyökkäyksiä ja taklauksia.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lankisella lähdetään tänään. Mun mielestäni riskivalinta, vaikka Husso olikin kehno.

Pakko olla Hussolla flunssaa tms, en ukso että kukaan koutsi laittaisi tollaisen justjajust vähän heikon pelin jälkeen ykköskoutsille heti vilttiä. Ykköseen luotetaan, kunnes tulee systemaattista skeidaa peliä.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelillisesti huonoin erä koko playoffeissa, mutta johtui osittain siitä, että Pelicans on saanut lisää itseluottamusta ja pelaa jopa ihan hyvää playoff hokia. Vähän kyllä huolestuttaa tuo oman alueen työskentely. Heti kun vastustaja saa vähän draivia päälle, niin tuntuu että osalla menee pakka sekaisin. Häviää omat äijät jne.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Päästettin Pelsut ilmaiseksi mukaan sarjaan tiistaina. Kannattiko. Pelinkuva on muuttunut täysin verrattuna kahteen ensimmäiseen peliin. Sitä se itseluottamus buusti tekee. Miksi Taipalus on edelleen kokoonpanossa. En ymmärrä. Joonas Järvinen muuten kopissa. Jep. Jep.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Pakko olla Hussolla flunssaa tms, en ukso että kukaan koutsi laittaisi tollaisen justjajust vähän heikon pelin jälkeen ykköskoutsille heti vilttiä.

Toivotaan näin, kyllä playoffeissa pitää olla selkeä 1-veska. Se on huono paikka ruveta harrastamaan vuorotteluja. Hussolla on vieläkin ihan siedettävä GAA: 0-1-4 - alle 2,00.
 

Lhutuur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jari Levonen haista vittu!!
Voi vittu mitä paskakiekkoa, Stögökin voisi vittu herätä tähän matsiin. Liivik edelleen aivan perseestä. Taimi menettää jokaisen vitun kiekon.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt pitäisi toi jengi jotenkin herätellä. Se on täysin runkosarjamoodissa. Puuttuu tunne tosta pelistä kokonaan ja vastustaja on päästetty edellispelin voitolla mukaan ottelusarjaan.

Pelaajistosta Liivik, Åsten, Generous, Taipalus, Ramstedt ja Taimi olleet tänään silmin nähden huonoja.

Joonas Järvinen jätti muuten pelin kesken ekan erän jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös