Peliesitykset kaudella 2008–2009

  • 215 207
  • 747

carzala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Bolton
Paljon näyttää tapahtuneen pienessä ajassa. Olin paikan päällä katsomassa maaottelutauon jälkeisen Lukko-ottelun, jossa koko joukkue esitti ensiluokkaista taistelua. Kilpeläinen maalilla oli niin loistava että Duba olisi saman tien palannut Tsekkeihin jos vain Raumalla olisi ollut lentokenttä. TV-ottelu HIFKiä vastaan oli myös suht hyvää, vaikka loppua kohden tahti hieman hiipuikin.
IFK-ottelusta alkoi maalivahtien (yli)sosiaalipeluutus ja samalla sekosi koko joukkueen peli. TPS:lta tuli kuokkaan oikein kunnolla kiitos erittäin aneemisen oman pelin. Tämän jälkeen ei ole enää Kilpeläinenkään saanut kiekkoa kiinni edes vahingossa. En sitten tiedä että onko Duban tulolla ja koko joukkueen sen jälkeisillä peliesityksillä syy-seuraus-suhde, mutta fakta on, ettei ainakaan parempaan suuntaan olla menty.

Mielestäni seurajohdon tulisi tunnustaa virheensä (Duban hankinta), nostaa Karjalainen takaisin pelaavaan kokoonpanoon ja pyrkiä hankkiutumaan eroon tuoreimmasta kaappauksestaan. Saattaisipa Eeronkin itseluottamus palautua.
 

Kekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Porin Ässät-
katkera vuodatus

Perskele, Pata on valunut sarjataulukon viimeiseksi..

Mihin ihmeeseen on kadonnut alkukaudesta nähty yritys ja taistelutahto, eihän tuolla saatanan hengettömällä räpeltämisellä voi edes saada säälipisteitä..

Nyt kriisipalaveri ja tilanteen nollaus, kuumat äijät (jos niitä edes tuossa lammaslaumassa on) kehiin ja vapaamatkustajat katsomoon..

Peiliin saisi taas jälleen kerran katsoa koko "kakaralauma", joka kuvittelee tommosen esityksen riittävän. Jos näille jäällä kiitäville herroille maksetaan sentään vähintään kohtuullinen korvaus tehdystä työstä, niin voisko palkanmaksun jäädyttää toistaiseksi, kun ei kerran töidenkään teko tunnu nappaavan alkuunkaan.. Vittu joka vuosi sama saatanan perseily vaan jatkuu.

Ja tommoseen peliin lipun lunastaneille saisi kyllä palauttaa rahat, tuote ei ihan vastannut odotuksia. Uskomatonta ja todella hölmöä maksaa 20 euroa siitä, että saa itselleen helvetin pahan mielen loppuillaksi.. :-(
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Duban tultua on molariosastokin mennyt päin vittua. Mikä järki sen hommaamisessa oli? "Otetaan nyt kun kerran sauma on hankkia." Voi kiesus... Syvällä uidaan tällä hetkellä. Eiköhän hommata pari hyökkääjää ja maalivahtia?

Alkaisko penailun syvin olemus vähitellen avautumaan arvon Ässäfaneille? Kuulostaa kyllä niin kovin tutulta touhulta. Melko nopeasti Ässät valahti sarjan keskikastista jumboksi ja viimeisten otteluiden tulokset ovat rumia. Tosin sarja on edelleen tasainen, mutta suunta näyttää Padan kannalta huonolta. Peiliin katsomisen paikka seurajohdolla ja miksei pelaajillakin. Hitsaritkin kyllästyvät munattomiin esityksiin.
 

Hokitopi

Jäsen
Suosikkijoukkue
RU-38, Porin Karhut
Mielestäni seurajohdon tulisi tunnustaa virheensä (Duban hankinta), nostaa Karjalainen takaisin pelaavaan kokoonpanoon ja pyrkiä hankkiutumaan eroon tuoreimmasta kaappauksestaan. Saattaisipa Eeronkin itseluottamus palautua.

Mitkä virheensä???
Eihän seurajohto mitään virheitä tee, se on vaan ammattitaidotonta eikä osaa arvioida tilannetta missä ja mihin mennään. Apen opit on nähty ja valitettavasti täytyy tunnustaa, että aika on ajanut herran ohi jo valovuosia sitten. Nyt pitää tehdä tekoja eikä vaan pitää puheita. Valmennukseen on saatava sellainen jamppa, joka tuntee ja osaa tämänpäivän pelityylin ja osaa ottaa pelaajista irti se, mitä tässävaiheessa otettavissa on. En vaan tiedä mistä, kun Suikkanenkin on saanut Tepsin lentoon. Mutta toivotaan toivotaan Toivolaa?
Apen on aika mennä Forssan valtuustoon pitämään puheita.
Ässät on piikkipaikalla, tämä alemmas EI tällä sarjatasolla tälläkaudella enää pääse.
Rosterissa on jos jonkinlaista ukkoa, olisi kannattanut hieman miettiä ennen näitäkin hankintoja ja antaa kuitenkin omille junnuille tilaisuuksia edes näyttää onko heistä mihinkään.
Mutta Rasmusseeni (-8) näyttää ja Ruba näyttää ja... ja omia laitetaan oppia hakemaan Suomi-sarjaan.
Tällä menolla Porissa ei valitettavasti ensikaudella pelata hokia maan korkeimmalla tasolla.
Ammattitaidotonta porukkaa joka jamppa- seurajohdosta pelajiin.
7- muna, hemmetti tämähän oli tuomareitten vika Seppo ja Reijo oli ihan paskoojaa!

Ny mää lähren Yyteriin pilkil, muute misä Pena o?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
No eiköhän tässä taas kohta joku tule kertomaan ilouutista, että 6. sijaan on vain 6 pistettä matkaa. Totta sekin, mutta nykyisillä esityksillä 10.sijaankin on äkkiä 10pistettä matkaa ja sen kiriminen keväällä on työn ja tuskan takana.

Pakisto on eittämättä liigan surkein, hyökkäys vielä pitäisi riittää 10. sakkiin, jos maalivahtipeli saadaan kuosiin nopeasti. Dubasta ei mainittavaa apua ole, vie sen ulkkaripaikan, jolla olisi mahdollisuuksia tehdä parannusta pakistoon. Eli kiertoon vaan nopeasti, jos jonnekin (Allsvenskan, Sveitsin 1.divari yms) kelpaa. Uimme syvissä vesissä nyt... jostain pitäisi äkkiä kaivaa parit pelastusliivit.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Oletteko ajatelleet, että ollaan juuri sillä paikalla, jonne Ässät kauden alussa arvioitiin? Kausi on mennyt siis "odotetusti" vasta viime kierroksen jälkeen! Miksi paniikkia, jonkun pitää olla vimppa...?

Nyt joka jätkälle sängynpäätyyn ISO ALPON NAAMATAULU ja mankkaan soimaan touch`go:n tilalle muumimaan seikkailuja nonstoppina. Siellä omassa sängyssä on sitten mukava tuutia ja lepuuttaa väsyneitä lihak... aivoja. EIKÄ SITTEN PIDETÄ KAVERIA KÄDESTÄ!
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nyt aletaan olemaan taas siinä tutussa tilanteessa, ettei tappiotkaan jaksa suuremmin vituttaa. Oli ensimmäinen peli tällä kaudella, kun ei kiinnostanut päivystää koneella tilannetta seuraten. Kun sitten katsoin lopputuloksen, sai 0-7 tulos ensimmäiseksi aikaan spontaanin hymyn huulille.

Tottakai tämä tilanne vituttaa, mutta jotenkin sitä vaan on vuosien aikana turtunut tähän taaperrukseen, eikä jaksa kiusata itseään.

Ja jos tästä tilanteesta jotain positiivista hakee, niin nyt hallilla alkaa olemaan sitä Veron kaipaamaa tilaa käytävillä, eikä juurikaan tarvitse seisoskella kahvijonossa.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Vähän kyllä vituttaa, kun Pata on tässä kovemmassa lohkossa. Nyt on jo neljä kertaa kohdattu Blues. No, ei silti. Tuollaisia lukemia ei saisi tulla mitään joukkuetta vastaan.

Bluesilta puuttui nyt kuitenkin kaksi kenttää jätkiä eli kyllä tänäänkin voitosta olisi ollut mahdollisuus taistella. Syvissä vesissä uidaan, jotain tarttis keksiä ja aika nopsaan.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo, Penan vika. Hankkiudutaan Penasta eroon, niin joukkue alkaa taas voittaa ja tekemään maaleja.

Hankkiutukaa eroon Penan "täsmähankinnoista", niin toivo elää taas. Pistä Pena asialle ja hups, päädyt ojasta allikkoon.

12.11.2008 "ilouutinen" kerrottiin. Tämän jälkeen pelit:

Koodi:
Ässät - Pelicans 3-4 ja	
Lukko - Ässät 1-2 	
Blues - Ässät 8-2 	
HIFK - Ässät 3-4 ja	
Ässät - HIFK 2-3 	
TPS - Ässät 7-2 	
JYP - Ässät 7-2 	
Ässät - Blues 0-7

Molaripeli sekosi Duban tuloon, vai miten se meni? Viimeisessä kahdeksassa pelissä Ässät on päästänyt 40 maalia omiin, kun edeltäneissä 20 pelissä omiin kolisi 62 kertaa. Niin, ja Duba on ollut Ässien leivissä kahdeksan pelin ajan.
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Maalivahtipeli tosiaan sekosi Duban tulon myötä totaalisesti, Kilpeläiseltä meni itseluottamus ja sen myötä herkkyys ja rauhallisuus, noilla hermoilla ei pitäisi olla ykkösenä, Dubasta ei tosiaan ole ykköseksi noilla otteilla ihmetyttää paljon esimerkiksi kolmas Bluesin maali, jossa Tomas ei tehnyt elettäkään perus rannariin, taisi olla Duballe neljäs tai viides helppo häkki.. Karjalaisesta ei ole ykköseksi eikä Rynnäksestä ole apua tähän hätään eli Ässien neljästä häkkäristä ei ole kenestäkään liigaan nyt..

Puolustus on heikko se oli ennen kauden alkua ja on edelleen, hyökkäyssuuntaan löytyy käsiä Uusitalolta ja Jyrkkiöltä, joka muuten oli paras pakki tänään.. Puolustuspäässä kaikki ovat ihan sysipaskoja...

Hyökkäyksestä pitäisi viltittää kylmästi Mave, Rasmus, Bo, Markku, Mäkinen ja Luomala, mutta harmi vaan kun ei voi nostaa kahta kentällistä a-junnuistakaan..

Positiivista tänään oli ettei vituttanut kun lähdin hallilta, lähinnä nauratti...

Ape oli kolmannen erän kuumin pata, otti sentään hieman Matikaisen kanssa yhteen... Muutoin koko porukka Palosta ja ehkä Huhtasasta lukuunottamatta olivat täysin munattomia... Nyt tarvitaan porukkaan herättäjiä alias Nickersoneja...

Kahina käy kun takki kääntyy, mutta en jaksa katsella joukkuetta, jolla ei ole minkäänlaista häpyä, tappiollisia pelejä kylläkin jaksan seurata, jos niissä yritetään..
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ne joukkueet pärjäävät, joiden tappioputket jäävät mahdollisimman lyhyeksi. Ässien huonot pelit ovat tulleet vieraissa TPS:a ja Jyp:a sekä kotona Bluesia vastaan. Näitä ennen hävitty kotipeli IFK:ta vastaan oli pelillisesti hyvää suorittamista. Eli tappioputken pituus on tällä hetkellä neljä ottelua.

Ässien joukkueen ongelma on tällä hetkellä nöyryyden puute. Eli kun joukkue ei ole parhaassa mahdollisessa iskussa, joukkueen pitää pelata erittäin nöyrästi puolustuksen kautta. Nyt ilmeisesti yritetään pelata edelleen vahvasti kiekollista peliä, kun pitäisi yksinkertaistaa ja purkaa tarvittaessa.

Nyt punnitaan joukkueen valmennus. Paineita tulee varmasti niin organisaation sisältä kuin ulkoakin, faneista puhumattakaan. Nyt pitää pysyä pää kylmänä ja muistaa ne tosiasiat eli joukkueemme kokoonpanon laadukkuus. Jos paperilla mitataan, olemme oikealla paikalla. Ei saa lähteä sekoittamaan joukkuetta paniikkiratkaisuilla, hyvä organisoitu pelitapa ja nöyryys on meidän ainoa mahdollisuus. Tämä täytyy kaivaa joukkueesta esiin.

Ennen joulutaukoa on jäljella kuusi peliä, kolme vieraissa (Kärpät, Jokerit ja Tappara) ja kolme kotona (Saipa, Tappara, ja HPK). Näistä pitäisi pystyä repimään vähintää 9 pistettä, ylimääräiset olisivat plussaa. Näilllä pisteillä Ässät säilyttäisi mahdollisuutensa pleijareihin.

Täällä esiintyy halua vaihtaa Alpo, kuka tilalle ja mitä hän tuo tälle joukkueelle?? Annetaako Pieniniemelle mahdollisuus?? Hän hoitaa tälläkin hetkellä suuren osan Ässien valmennuksesta, peluutuksesta ja taktisista kuvioista, saa vaan olla Apen suojassa kun tämä meuhkaa lehdistössä yms. Toivola ei lähtenyt TPS:n ruoriin, miksi tulisi Poriin?? Summasen voitte unohtaa jo lähdössä.

Maalivahti kuvio pitäisi kyllä rauhoittaa, Duban tulon jälkeen Kilpeläisen peli on seonnut. Vaikka jossain sanoin, että kyllä maalivahdin pitää kestää kilpailutilanne, lähettäisin Duban matkoihinsa.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässien joukkueen ongelma on tällä hetkellä nöyryyden puute. Eli kun joukkue ei ole parhaassa mahdollisessa iskussa, joukkueen pitää pelata erittäin nöyrästi puolustuksen kautta. Nyt ilmeisesti yritetään pelata edelleen vahvasti kiekollista peliä, kun pitäisi yksinkertaistaa ja purkaa tarvittaessa.

Nyt punnitaan joukkueen valmennus. Paineita tulee varmasti niin organisaation sisältä kuin ulkoakin, faneista puhumattakaan. Nyt pitää pysyä pää kylmänä ja muistaa ne tosiasiat eli joukkueemme kokoonpanon laadukkuus. Jos paperilla mitataan, olemme oikealla paikalla. Ei saa lähteä sekoittamaan joukkuetta paniikkiratkaisuilla, hyvä organisoitu pelitapa ja nöyryys on meidän ainoa mahdollisuus. Tämä täytyy kaivaa joukkueesta esiin.

Aika pitkälle samaa mieltä TF:n kanssa. Joka joukkueelle tulee huonoja jaksoja ja se joukkue mikä pitää ne lyhyinä pärjää. Lisäksi tietysti SM-liigan sarjaohjelma rankaisee Ässiä tällä kohtaa rajusti, toivottavasti tasapuolisuuden nimissä muilla joukkueilla on vastaavia viikkoja 3 + 4 + 3 ottelua ja vielä niin, että mennään Jyväskylä - Pori - Oulu tyyliin. Muutenkin sarjaohjelman ensi puolikas on Ässille huomattavasti paperilla pahempi kuin jälkimmäinen, joten ei tässä vielä mitään ole menetetty.

Mitä sitten pitäisi tehdä tai itse olisi pitänyt tehdä? TF:n sanojen mukaan peliä pitää yksinkertaistaa kunnes taas pelataan voitoista. Eli käytännössä pelataan nolla nollaa ja heitetään kiekkoa tylysti vain pitkäksi. Muutenkin tälläisessä peliputkessa peliä pitää katkoa aina kun mahdollista ja venyttää joka katkoa mahdollisimman pitkään. Nyt olisi aivan kullan arvoista, että meillä olisi se yksi luottoaloittaja, joka kävisi poimimassa ne pitkien jälkeiset oman pään aloitukset. Nyt on varmaankin jo kaikille selvää, että tälläistä pelaajaa meillä ei ole. Samaten Foren tyyppinen puolustaja, joka pystyy pelaamaan joka toista vaihtoa ja tarvittaessa kolmannen erän lähes kokonaan olisi nyt tarvelistalla.

Yksi asia on mikä on ottanut silmään jo vähän aikaa, on kauden aikainen harjoittelu ja sen taso. Kesällä tehtiin hommia kovaa ja ennen kaikkea oikeita asioita. Nyt kauden aikana sen sijaan olisin ainakin itse luisteluttanut aika paljon enemmän sekä kilometrejä että tempoa. Toivola-Kivi kaksikkohan haki neljä kautta kauden aikaista harjoittelua, kunnes viimeisellä kaudella osittain vähän hulluttelukin kautta löytyi se määrä mitä Ässien tyyppinen isohko, hitaahko ja osin jo ukkoutunut joukkue tarvitsee. Nyt on monena päivänä ainoastaan yksi puolentoistatunnin jää ja siitäkin käytetään tehokkaasti vain noin puolet. Itse sanoisin, että kaikkina ei-pelipäivinä pitäisi olla kaksi puolentoistatunnin pätkää, jossa toisessa mentäisiin lähes kaasu pohjassa ja samalla haettaisiin avauksia, ylivoimaa, alivoimaa, maalitekoa täydellä vauhdilla ja toisessa sitten vähän rauhallisemalla temmolla palautellaan ja sulatellaan rasvaa/maitohappoa. Mutta siellä jäällä pitää viikossa liikkua satoja kilometrejä! Ja harjoituksissa pitää mennä itse kovempaa kuin pelissä, tällöin sinulla on pelissä aikaa ne tehdä ne oikeat ratkaisut.

Viimeiset hankinnat meni Penalta pahasti metsään. Duban pelityyli ei sovi ollenkaan Ässien paikkapuolustuksen taakse ja Eerokin on vähän menettänyt otettaan. Tosin koko joukkueen peli on romahtanut niin paljon, että molari ei voisikaan edes teoriassa pelata tuolla nyt hyvin. Rasmussen on samaten iso huti, ei siitä mihinkään pääse. Miehen kiekollinen taito ja liike ovat niin kaukana SM-liigan vaatimasta tasosta, että mielestäni paluulipun voisi jo nyt pistää käteen. Totta on se, että sairautta on ollut ja varmasti jonkun verran homma tuosta paranee, mutta peruspuutteet ovat niin isoja, että hänestä ei ole joukkueen kärkipelaajaksi ja taas palkan puolesta ei ole järkevää pitää miestä Pellisen tyyppisessä roolissa. Ainoastaan Mäkinen on ollut viime aikojen hankinnoista onnistunut veto ja hänenkin kanssaa on nyt menossa suvantovaihe, koska tiukkaan tahtiin tulleet pelit vetivät ison miehen hapoille, mutta Mäkisestä uskon olevan apua keväällä kovasti ja hän jo ehtikin näyttää kykyjään.

Kaiken kaikkiaan ei tässä kannata uskoaan menettää, sekä sarjaohjelman helpottuminen ja Apen kokemus auttavat kyllä tästä montusta ylös, mutta oleellista on nyt oppia asioita tulevaisuutta varten. Eli kerrataan, myös kauden aikana pitää harjoitella riittävän kovaa jopa peliputkissa, pelipäivän pitäisi olla se viikon kevyin päivä ja vanha scouttausssääntö unohda isot miehet Amerikasta pitää edelleen paikkansa, isot miehet ovat siellä aina saaneet monta mahdollisuutta ja SM-liiga on kuitenkin sen verran kova sarja, että täällä ei pärjää ilman kunnon perustaitoja. Ja Ouluun voisi hyvin mennä vahvasti A-junnuhenkisellä porukalla ja antaa ydinryhmän keskittyä tiistain Saipa-peliin, sillä se peli täytyy voittaa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
En todellakaan ole taikauskoinen, mutta mutta..

Totuuden nimissä on kysyttävä että mitä ihmettä Duban tulon jälkeen on tapahtunut?? Tosiaan, 40 päästettyä maalia kahdeksassa pelissä Duban tulon jälkeen ja sitä ennen 62 päästettyä maalia kahdessakymmenessä pelissä. Eli tällä vauhdilla Duban tulon jälkeisessä 20 pelissä tullaan päästämään 100 maalia!!

Vuosia on ollut tiedossa, ainakin minulla, että Kilpeläisen kyvyt maalivahtina ovat ennenkaikkea korvien välissä. Ja nyt alkukaudesta homma oli täydellisessä harmoniassa, Eero tiesi olevansa ykkönen ja sen että häneen luotetaan täysin. Ja se näkyi otteissa aivan uskomattomana tasonnostona. Ottiko hän Duban tulon sitten sellaisena viestinä, että häneen ei luotetakaan, ja pääkoppa sekosi saman tien.. nyt saa siis joukkueenjohto syyttää itseään..

Kaikkein eniten olenkin nyt huolissani siitä miten oma pää vuotaa, siitä ei voida lähteä että joka pelissä päästetään se vähintään viisi maalia, ja sitten sitä vastaan lähdetään maalinteko kilpailuun.. ei hyvänen aika!! Liiga on nyt niin tasainen, ettei missään nimessä saisi päästää hommaa leviämään käsiin, etenkään kun kuudessijakin on yhä vain kuuden pisteen päässä..

En tiedä mitä ajatella, vanha tuttu pelkopeikko tuli taas persiiseen..
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Yksi asia on mikä on ottanut silmään jo vähän aikaa, on kauden aikainen harjoittelu ja sen taso.

Kaiken kaikkiaan ei tässä kannata uskoaan menettää, sekä sarjaohjelman helpottuminen ja Apen kokemus auttavat kyllä tästä montusta ylös, mutta oleellista on nyt oppia asioita tulevaisuutta varten.

Eikös tässä nyt ole vähän pientä ristiriitaa? Harjoittelun taso on 'huono' mutta Apen kokemus kuitenkin nostaa joukkueen pintaan? Tosin en välttämättä ymmärtänyt koko juttua täysin.

Vaikka Ape ei harjoituksia vetäisikään (ainakaan kaikkia) niin kai mies sentään muiden tekemisiä joillain tasoilla valvoo jolloin huonohko (tämä siis oletus ylläolevasta viestistä) harjoittelu osuisi noinkin kokeneen valmentajan silmään. Vai mjitäääh?

Mutta kuten Verokin mainitsi, sarjaohjelma ei viimeviikkoina ole Ässiä ainakaan suosinut joten ei heitetä vielä kirvestä kaivoon.
 

Hattivatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joka joukkueelle tulee huonoja jaksoja ja se joukkue mikä pitää ne lyhyinä pärjää.

Näinhän se on. Sinällänsä hyviä pelisuorituksia oli mm. hävityssä HIFK pelissä reilu viikko sitten, joten kyllä se joukkuepelaaminen osataan, jos halutaan. Nöyryyttä vaan lisää niin kyllä ne voitot sieltä tulee. Valmennusjohdon kyvyt laittaa rivit kuntoon mitataan nyt.

Viimeiset hankinnat meni Penalta pahasti metsään.

Pakko se on myöntää, että Rasmussen on iso pettymys. Liike, kiekolliset avut ja pelinäkemys eivät riitä, valitettavasti. Sähinä puuttuu tyystin ja peli flegmaattista kaartelua - voi voi sentään. Paljon pitää otteiden parantua, jotta tuosta kaverista on meille iloa jos sittenkään. Mäkisestä täysin samaa mieltä Veron kanssa. Maalivahtitilanne on kyllä surkuhupaisa. Alkukauden menestys tukeutui pitkälle Eeron varmoihin otteisiin ja viisikoitten hyvin toimineeseen puolustuspeliin. Duban myötä asiat ovat kääntyneet päälaelleen. Ei kai kaikesta voi Dubaakaan syyttä, mutta huti mikä huti.

Tarvitsimme kauden alusta lähtien kiekollista pakkia ja hyökkäykseen snaipperia. Kuusisto oli hyvä hankinta, mutta siinä kaikki.

Ja Ouluun voisi hyvin mennä vahvasti A-junnuhenkisellä porukalla ja antaa ydinryhmän keskittyä tiistain Saipa-peliin, sillä se peli täytyy voittaa.

Juuri näin.
 

Emiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja Ouluun voisi hyvin mennä vahvasti A-junnuhenkisellä porukalla ja antaa ydinryhmän keskittyä tiistain Saipa-peliin, sillä se peli täytyy voittaa.

Niin tai miksi ei luovuteta tuota peliä suoraan? Turha sinne on A-junnujakaan lähettää, matkakustannuksissakin säästettäisiin.
Kyllä täytyisi lähteä siitä, että jokainen joukkue on voitettavissa. Ei se Kärpätkään nyt niin ylivoimainen ole ettei pisteitä Poriin lähtisi, mikäli homma toimii.
 

SuperMario

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä sydän itki verta eilisen tapaisessa pelissä ja viime kausien kärsimykset palautuivat mieleen, kun katsomossa ollessa alkoi ajatella, että minkä tähden tänne vuodesta toiseen jaksaa raahautua. Nyt voidaan sanoa ihan rehellisesti ottaen olevamme kauden ensimmäisessä kriisissä. Murskatappioita on tullut aivan liian paljon lyhyen ajan sisään, eikä eilinen esitys näyttänyt olevan kiinni liikkeen riittämättömyydestä vaan nimenomaan pelikurista ja mentaalisista asioista. Totta kai fyysinen väsymys lisää mentaalista kuormaa ja tiukassa otteluruuhkassa vaaditaan yhä enemmän voimavaroja, jotta tekemisen taso pysyy illasta toiseen hyvänä. Siitä huolimatta toistuvat romahtamiset eivät ole millään tasolla hyväksyttäviä. Eilen sai ihailla espoolaisten toimesta, miltä näyttää sitoutuneen joukkueen kurinalainen pelaaminen. Loukkaantumiset ja niiden aiheuttamat ketjurotaatiot eivät ole ainakaan eilisen perusteella vaikuttaneet merkittävästi joukkueen tekemiseen. Ei espoolaisten esitys eilen mitenkään täydellinen ollut, mutta paketti pysyi kasassa kokoajan ja he tekivät tarvittavat asiat selvän voiton eteen. Se missä espoolaiset eilen olivat konkreettisimmin edellä, oli keskittyminen vaihdosta toiseen ja pelitapaan tukeutuminen toisin kuin Ässillä.

Viimeistään näillä hetkillä pitäisi nyt tulla esiin ne johtajat, joiden perään kesällä huudeltiin. Ennen joulua nähdään löytyykö joukkueen sisästä riittävästi sitä kaivattua johtajuutta ja onko Alpolla keinoja nostaa joukkue ylös suosta ennen kuin se uppoaa sinne lopullisesti. Vaikka jouluun mennessä ei vielä ratkota sarjasijoitusta lopullisesti, luodaan siihen mennessä vahvat suuntaviivat kevättä ajatellen.

Täytyy sanoa, että Matikaisen viimeisistä hankinnoista ainoastaan Mäkinen ja Kuusisto ovat vastanneet sitä tasoa mitä heiltä saattoi odottaa. Duban näin eilen ensimmäistä kertaa tositoimissa ja sen perusteella en voi käsittää hänen hankintaansa millään mittapuulla. Olisin ymmärtänyt edes jotenkin, jos Karjalainen olisi siinä tilanteessa ollut suoraan lähdössä jonnekin, mutta näin ei ollut. Niin Karjalainen kuin Rynnäskin olisi ollut aivan riittävä stuntti Kilpeläiselle, mutta viimeinen ulkkaripaikka täytettiin Dubaan, joka oli käsittääkseni pelituntumallisesta samalla viivalla Karjalaisen kanssa, jos olen oikein ymmärtänyt. Lisäksi Duban pelityyli vaikuttaa aivan väärältä Ässien suosimaan pelitapaan. Nyt Ässät maksaa palkkaa neljälle maalivahdille, mikä on ihan järjetön tilanne. Väitän myös, että näkemieni kotipelien perusteella, Rasmussen ei ole se pelaaja, joka nostaa vaikeuksissa tarpovan joukkueen omalla esimerkillään ylöspäin. Hän vaikuttaa näillä näppäimillä liian maventyyliseltä kaverilta ja kahta diivaa ei Ässillä ole varaa pitää tässä tilanteessa. Vaikka Rasmussenilla on ehkä pelituntuma hakusessa ja vatsatautikin sekoitti starttia, niin minusta ei ole hyväksyttävää, että johtajapelaajaksi hankittu kaveri pelaa tuolla asenteella illasta toiseen. Sanoisin, että Rasmussen on tässä tilanteessa täysin vääräntyylinen pelaaja siihen mitä Ässät nyt tarvitsi. Rasmussen saattaisi olla hyvä pelaaja sellaisessa joukkueessa, jossa ei tarvitse olla joukkueen tähti tai kantava pelaaja. Toivottavasti hän todistaa jatkossa teoillaan käsitykseni vääriksi, mutta nyt hän näyttää enemmänkin mavemaiselta diivalta, jolla ei peli kulje ja kaverit jakavat huonoja syöttöjä. Jotenkin on sellainen kutina, että Rasmussen ja Duba voitaisiin ulostaa vaikka heti hankkimatta ketään tilalle ilman, että joukkueen taso heilahtaisi mihinkään.
 

Juhavaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
PITKÄTORSTAI

Johan oli eilen sellanen esitys koko jengiltä Palosta, Huhtasta ja Pellistä lukuunottamatta että paikkapaikoin ahdisti railakkaasti. Esitys oli niin huono, että luppaan etten mene katsomaan YHTÄÄN ässien kotipeliä ennen tiistaita!
 

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Voi persaus sentään... tuo veron kirjoitus kyllä veti uskoa aika lailla alaspäin. Kun nimenomaan olen ollut siinä uskossa, että nyt on valmennuksen osalta fysiikkapuoli hallussa myös kauden aikana, niin nyt tulee viestiä, että eipäs olekaan. Ja kun se fysiikkapuoli on edelleen juuri se, jolla Ässät voi tällä materiaalilla raastaa pisteitä vaikka JYP:lta ja Bluesilta sun muilta kärkiporukoilta... tarkoittaa siis sitä, että kunnossa ollessaan äijät jaksavat (ja ehtivät) taistella joka tilanteesta, poislukien muutamat pelit nyt nähdyn kaltaisissa otteluputkissa.

Tuo Rassen tilanne on kanssa aika huolestuttava. Kyseessä on sen verran kokenut pelimies, että pakko vaan uskoa, että hän saa itsensä kuntoon ja löytää roolin joukkueessa, muuten tuli kallis huti. Ellei joku Jokerit tms. tarvitse kallista miestä 3-4 ketjun roolipelaajaksi.

Duban kohdalla kävi sitten se pahin skenaario, ei ole mies paikallaan ja meni (ilmeisesti) vielä Eeroltakin pasmat sekaisin. Jos Duba hommattiin kauppatavaraksi niin ok, ihan hieno ajatuskuvio, mutta paskaa haukattiin, kun mies ei pystykään pelaamaan SM-liigan tasolla. Eipä taida ostajaa löytyä, kun kaikki ovat otteet nähneet. Eero saanee kutsun Pohjois-Amerikkaan tämän kauden jälkeen, kunhan vaan saa taas pelinsä kulkemaan (eikä ilmeisesti ihan Duban tasolle ole edes vajonnut, mutta pudotti omaa tasoaan). Eli ensi kaudeksi pitäisi löytää sitten kunnon kassari taas... kolmikosta Duba-Karjalainen-Rynnäs suurimman toivon asettaisin Rynnäkseen, jos vaan voitaisiin ottaa mies nyt jo sinne kakkoseksi ja samalla (ilmeisesti) osaavan maalivahtivalmennuksen jatkuvaan huomaan.
 

Padas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sieltä tuli jo totuutta Ässien surkean viikon syihin. Pelikuri on poissa. Olisikohan HIfk pelin jälkeen tapahtunut pelaajien päissä jotain. Uskon että Ässät on paljon kurinalaisempi seuraavassa parissa pelissä. Ehdottomasti Mäkilät Sillanpäät Jyrkkiöt Ouluun. Se on myös hyvä näpäytys kokeneemmalle osastolle työnteon tärkeydestä. Eikä se tarkoita mitään luovuttamista, päinvastoin. Tällaisina aikoina joukkueen kokeneempien pelaajien tulisi ottaa suurta roolia jäällä ja kopissa. Kivenmäki tuittuilee ketjukavereilleen ja paiskoo mailaansa laitoihin. Ei näin.
En lähtisi vielä huolestumaan noin paljon mitä suurin osa kirjoittaneista. Ei Eero mitään sekaisin ole mennyt. Huippupelejä ei voi pelata jatkuvasti. Mutta ilman Eeroa Ässien on vaikea voittaa ketään. Ihan luonnollista, että voittamaan tottumaton joukkue rasittuneena häviää rumasti muutaman pelin, vai olettaako moni että Ässät ei enää Alpon alaisuudessa kykene nousemaan sille tasolle missä se on lähes puolen kautta pelannut.
Duba ja Rasse kotiin. Duballa ei ole torjuntatapaa. Hän vain pyrkii laukauksen eteen tavalla tai toisella. Parhaana päivänä hän voi torjua kaiken mutta useimmiten pelissä menee pari kolme helppoa. Rasmussen esitti eilen yhden hienon syötön, ei muuta.
Miksei Ässät voisi kotona pelata yhtä passiivista ja tarkkaa puolustamista millä vieraissa on otettu paljon tyylipuhtaita voittoja, jos kerran rohkeampi ja haastavampi pelitapa johtaa auttamatta tappioihin?
Yksi positiivinen asia eilisestä pelistä oli että Ässät sai ensimmäistä kertaa tällä kaudella yv:n pyörimään pitkiksi ajoiksi. Siinä oli minun silmääni paljon ideaakin ja enemmän liikettä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Yksi positiivinen asia eilisestä pelistä oli että Ässät sai ensimmäistä kertaa tällä kaudella yv:n pyörimään pitkiksi ajoiksi. Siinä oli minun silmääni paljon ideaakin ja enemmän liikettä.

YV-pakkiparina Korkeavuori-Sammalkangas, joiden yhteenlasketut tehopisteet tällä kaudella ovat 1+2!! Ei siinä paljoa voi odottaa tiukkoja viivakuteja ylämummoon tai jäätäviä ratkaisuja kiekonpyörityksessä viivan tuntumassa. Ei siis ihme, että edes 5 vs 3 ylivoimassa ei saada laukauksia kohti maalia ja sitä kautta edes kunnollisia tilanteita rakennetuksi maalineteen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Yksi asia on mikä on ottanut silmään jo vähän aikaa, on kauden aikainen harjoittelu ja sen taso. Kesällä tehtiin hommia kovaa ja ennen kaikkea oikeita asioita. Nyt kauden aikana sen sijaan olisin ainakin itse luisteluttanut aika paljon enemmän sekä kilometrejä että tempoa. Toivola-Kivi kaksikkohan haki neljä kautta kauden aikaista harjoittelua, kunnes viimeisellä kaudella osittain vähän hulluttelukin kautta löytyi se määrä mitä Ässien tyyppinen isohko, hitaahko ja osin jo ukkoutunut joukkue tarvitsee. Nyt on monena päivänä ainoastaan yksi puolentoistatunnin jää ja siitäkin käytetään tehokkaasti vain noin puolet. Itse sanoisin, että kaikkina ei-pelipäivinä pitäisi olla kaksi puolentoistatunnin pätkää, jossa toisessa mentäisiin lähes kaasu pohjassa ja samalla haettaisiin avauksia, ylivoimaa, alivoimaa, maalitekoa täydellä vauhdilla ja toisessa sitten vähän rauhallisemalla temmolla palautellaan ja sulatellaan rasvaa/maitohappoa. Mutta siellä jäällä pitää viikossa liikkua satoja kilometrejä! Ja harjoituksissa pitää mennä itse kovempaa kuin pelissä, tällöin sinulla on pelissä aikaa ne tehdä ne oikeat ratkaisut...

Tässä kohtaa olet kyllä väärässä.

Kovan pelikuorman alla kova fyysinen rasitus on hulluutta, sillä tällöin lihakset eivät palaudu missään vaiheessa ja maitohappokuorma hidastaa jatkuvasti menoa. Todellisuudessa viimeisen parin viikon aikana olisi ollut järkevämpää olla harjoittelematta kuin riskeerata palautuminen mahdollisilla väärillä harjoitteilla. Anaerobisessa suorituksessa, jota täysi vauhtinen jääkiekko on, kertyy lihakseen solunsisäisen energian tuotannon seurauksena maitohappoa, joka on myrkkyä solulle. Solun aineenvaihdunta poistaa pelin tuoman maitohapon parin päivän sisällä. Jokainen harjoite joka lisää tätä kuormaa, siirtää palautumista. Maitohappo aiheuttaa lihaksen hidastumisen ja kipeytymisen. Kun tähän lisätään kova energian kulutus ja vaara ettei pelaaja saa samaa energia määrä korvattua, ollaan tilanteessa jossa elimistö alkaa kuluttamaan omia varastoja eli mm. lihasta.

Kuten kirjoitinkin aikaisemmin, tällä hetkellä Ässien kunto laskee, se on ymmärrettävää, koska on mahdotonta vetää kehittäviä treenejä. Joulutauolla on taas sen aika, silloin pitää tulla niitä kilometrejä mittariin, jotta joukkue jaksaa kevään pelata.

Kuten jo aikaisemmin sanoin, Ässien pitää olla fyysisesti pirteä voittaakseen vastustajan. Nyt ei olla oltu ja fyysinen väsähtäminen on aiheuttanut epäonnistumisia ja tämä taas vääriä ratkaisuja. Nyt valmennuksen ja kokeneiden pelaajien pitää astua esiin ja luoda joukkueelle taas luottavainen ilmapiiri.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä kohtaa olet kyllä väärässä.

Kovan pelikuorman alla kova fyysinen rasitus on hulluutta, sillä tällöin lihakset eivät palaudu missään vaiheessa ja maitohappokuorma hidastaa jatkuvasti menoa. Todellisuudessa viimeisen parin viikon aikana olisi ollut järkevämpää olla harjoittelematta kuin riskeerata palautuminen mahdollisilla väärillä harjoitteilla. Anaerobisessa suorituksessa, jota täysi vauhtinen jääkiekko on, kertyy lihakseen solunsisäisen energian tuotannon seurauksena maitohappoa, joka on myrkkyä solulle. Solun aineenvaihdunta poistaa pelin tuoman maitohapon parin päivän sisällä. Jokainen harjoite joka lisää tätä kuormaa, siirtää palautumista. Maitohappo aiheuttaa lihaksen hidastumisen ja kipeytymisen. Kun tähän lisätään kova energian kulutus ja vaara ettei pelaaja saa samaa energia määrä korvattua, ollaan tilanteessa jossa elimistö alkaa kuluttamaan omia varastoja eli mm. lihasta.


Kyllä näin se menee teoriassa, mutta toisaalta kesä + sarjatauot eivät riitä Ässien tyyppisen joukkueen fysiikkaharjoitteluksi, vaan siellä on kauden aikana pakko myös rakentaa ja ennen kaikkea vahvistaa kesällä aikaa saatuja positiivisia asioita. Se on sinällään totta, että parin viime viikon poikkeuksellisen kovan rasituksen alla, on syytä kiinnittää huomiota palautumiseen ja tarvittaessa muuttaa suunnitelmia vaikka kesken harjoituksen. Mutta toisaalta pääasiallisesti sillä yhdellä jäällä per päivä on menty koko sarjan ajan ja se on ehdottomasti liian vähän. Koska vain ja ainoastaan harjoittelemalla oppii myös harjoittelemaan, eli jokainen hyvä treeni helpottaa seuraavaa treeniä ja valmentajan täytyy vain katsoa, että ei mennä aivan totaalisesti yli, mutta mielestäni Ässien ongelma on nyt toinen äärimmäisyys, eli mennään aivan pitkiä pätkiä liian kevyesti ja silloin tietysti täytyy vielä keventää lisää kun pelikuorma kasvaa ja tätä kautta noidankehä on valmis.

Ja tietysti Ässissä ongelma vielä korostuu, koska tarvitaan se hyvä liike joka pelissä. Toisaalta viime aikoina on paljon pelattu niitä pelejä, joita ei tällä kaudella alunperinkään ollut kovin realistista voittaa ja nyt huomio täytyykin keskittää niihin "oikeisiin" otteluluihin, koska edes niitä ei voiteta, jos ei olla sadan prosentin tikissä. Ja tätä vastaan huominen Oulun peli voisi olla viisasta ottaa vain jonkinlaisena palautuksena ja keskittää kaikki tarmo Saipan kaatamiseen tiistaina.

Virheitä tekee meistä jokainen, samoin myös valmentajat, ja olennaista on oppia mahdollisimman paljon ja ennen kaikkea nopeasti tehdyistä virheistä. Vielä ei ole liian myöhäistä korjata virheitä, Penan täytyy miettiä uudestaan pari viimeistä ulkomaalaishankintaa, Apen täytyy antaa enemmän tilaa Hirvosen kauden aikaiselle fysiikkavalmennukselle ja pelaajien tulee olla joka hetki ammattilaisia, jotka eivät ikinä anna periksi. Nyt periksi antamista on ollut näkyvissä.
 

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä kohtaa olet kyllä väärässä.

Kovan pelikuorman alla kova fyysinen rasitus on hulluutta, ...

...Kuten jo aikaisemmin sanoin, Ässien pitää olla fyysisesti pirteä voittaakseen vastustajan. Nyt ei olla oltu ja fyysinen väsähtäminen on aiheuttanut epäonnistumisia ja tämä taas vääriä ratkaisuja. Nyt valmennuksen ja kokeneiden pelaajien pitää astua esiin ja luoda joukkueelle taas luottavainen ilmapiiri.

Itse ajattelin tuota veron kirjoitusta kylläkin koko alkukauden osalta. Ehkä tässä ruuhkavaiheessa se kova luistelutreeni ei paras vaihtoehto olisikaan, mutta jos samalla kaavalla on vedetty koko alkukausi niin ollaan pitkälti samoilla laduilla kuin Toivolan ensimmäisillä kausilla, jolloin alkukausi jaksettiin kyllä.

Muuten täällä ollaan kyllä pääasiallisesti samaa mieltä näköjään, pitäisköhän jonkun antaa Apelle linkki tähän keskusteluun... saisi lueskella punaviinin juonnin lomassa (hymiö)

ediy: ja sieltähän se vahvistus mielikuvalle tulikin jo etukäteen
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös