Peliesitykset ja suoritukset kaudella 2019–2020

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Nashville Predators
Jotain mätää tuon pelillisen kipsin taustalla on, voiko se vain olla niinkin yksinkertainen syy kuin varmojen kiekollisten pakkien puute?

Jokainen varmasti muistaa viime kaudelta mikä vaikutus Kousan puuttumisella oli.

Lähtökohtaisesti tämänkin kauden joukkue on rakennettu hyökkääjistön osalta tukemaan samaa pelikirjaa kuin viime vuonna, mutta nyt vaan kaikki eivät pääse samalle aukeamalle siinä kirjassa.

Mun mielestä syy siihen löytyy nimenomaan siitä, että nykyisistä pakeista kukaan ei pysty avaamaan peliä yhtä nopeasti ja laadukkaasti, joko jalalla tai syötöllä kuin mihin Kousa tai Kaski pystyi. Se tarkoittaa sitä että hyökkääjät joutuu mukauttamaan peliään pakkien ehdoilla, jonka jälkee peli ei tule enää selkäytimestä, ollaan poistuttu osittain siltä alueelta mitä on toista vuotta ison osan kanssa harjoiteltu.

Nämä johtaa summittaiseen roiskimiseen ja viisikon hajoiluun, kaikki tietää että sen vaikutus heijastuu myös sitten puolustuspelaamiseen, niin hyökkäys- kuin keskialueella.
Syntyy pelillinen kaaos. Sitä tässä on ollut nähtävissä.

En missään tapauksessa kaada paskaa tästä Niemiselle, hänen vikansa ei ole pakkien kiekollisen taidon puute. Mutta Niemistä testataan nyt valmentajana; pystyykö hän mukauttamaan peliä materiaaliin sopivaksi?

Toinen vaihtoehto on ostaa ongelmat kuntoon, mutta se on risky businestä. Jos tämän kaiken edellä mainitun syy onkin tuntemattomista syistä kumpuava pahempi henkinen lukko, sitä ei korjata pelaajia hankkimalla, ensin pitää saada oma paketti kuntoon.
Esimerkiksi JYP:llä on yhtä kädettömät pakit pl. NHL-vahvistus. Tulos on eri.

Selkeää pelitapaa ei ole. Toisteisuutta ei ole nähtävillä. Pelin toimimiseksi tarvittaisiin poikkeuksellisen kovia yksilöitä.
 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jos on niin, että käytettävissä oleva pelaajamateriaali ei pysty toteuttamaan valmentajien haluamaa pelitapaa, niin silloin joko pelitapa on väärä tuolle pelaajamateriaalille tai valmennus on kyvytön sitä heille ohjeistamaan. Kannattaisi varmaan silloin vaihtaa sellaiseen pelitapaan, jonka toteutukseen pelaajamateriaalin ja valmennuksen kompetenssi riittää.
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Viime kaudella oli selkeästi kolme erilaista pelityyliä jota treenattiin, jotta oltaisi loppukaudesta monipuolisia ja olisi variaatioita. Silloin Niäminen sanoi haastatteluissakin siitä. Nyt mun mielestä ei mitään niistä variaatioista ole ollut esillä, ei hetkeäkään, eikä se ole pakeistakaan pelkästään kiinni, vaan koskee myös karvausta ja sitä, no, käytetään vaikka termiä ohjauspeli, jonka tehtävä olisi saada vastustaja sinne minne meidän joukkue haluaa, olisi se sitten keskialueen trappi, kulmiin tai mikä vain joukkueelle sopii.

Tuntuu että Nemo odottaa joukkueen itsensä ratkaisevan pelillisen lukon ja reagoivan tilanteeseen, mutta joukkueelle ei ole annettu aseita siihen, kun ei saa taktiikasta selkänojaa jonka varaan rakentaa.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Nashville Predators
Millä mittareilla Mikko Mäenpää, Anttoni Honka, Juuso Vainio ja Mikko Kalteva ovat puukäsiä?

Kaikki kiekollisesti parempia kun meidän tämän hetken kunnossa olevat pakit.
Nykyisellä tasollaan Mäenpää ja Kalteva on hyvin keskivertoja. Ja hitaita.

Siellä vaan on selkeä systeemi. Honka on ollut iso pettymys myöskin.

Kyllä nuo Pelsunki pakit sais kiekkoa liikkeelle jos olis kelle laittaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: egar

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Ihan myös viime kauden HPK:n pakistoa katsomalla selviää, että mirokarjalaisten kanssa voidaan tässä Liigassa jopa voittaa kun kaikilla on pelitapa selkärangassa ja oma rooli tiedossa.
 

Jägen_pelsut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Miksi Pelsut pärjää vieraissa, mutta häviää tylysti kotona? Jos peli toimii toisaalla sen pelin voi tuoda myös kotio.

Joukkue osaa pelata ok puolustus lätkää ja kääntää kiekkoa hyökkäykseen, mutta kotona peli sulaa heti jos tulee takaisku maali. Itseluottamus kotona on täysi nolla.

Kyllä nyt näkyy avainpelaajien saikut, Topi ja Cassu puuttuu niin puolustus on todella epävarma. Erityisesti Pynnö, Kinnu ja Pietu. Yhtä hyvää kiekko varmaa pakkia tarvitaan joka ei jäädy karvaustilanteessa.
 

Parooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vieraissa on nuorten poikien helpompi pelata henkisesti, ei ole kaverit katsomossa.

Kotona alkukaudesta oli yksittäisiä pelejä joissa alku oli tuttua prässiä ja lähdettiin määräämään. No, tätä kesti max. 10 minuuttia, vastustaja rokottaa ja Pelsun peli hajoaa, yhteen maaliin! Paistaa kokemattomuus ja häviön pelko, eikä luoteta itseensä eikä pelitapaan.

Veskareiden meille pelaamat pisteet alussa hämäävät ja sai homman näyttämään pisteiden valossa todellisuutta paremmalta. Jokainen voi varmasti kuvitella missä nyt oltaisiin jos tuolloin ei olisi koppi tarttunut..

Nemolla on nyt uran pahin sukellus käynnissä ja mies vaikuttaa vähän lamaantuneelta aitiossa sekä eksyneeltä pressissä, eikä ihme.
Nyt pitäisi olla kokenut kakkonen rinnalla, joka tukee ja luo uskoa tekemiseen ja vahva kapteenisto, joka johtaa esimerkillään ja pumppaa itseluottamusta nuoriin.

Ollaan vielä ihan mukana sarjassa, eikä mitään ole menetetty, mutta nyt pitää herätä!
Auttaisiko valmentajan vaihto, uusi kiekollinen pakki tai zambonikuskin vaihto?
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Kyllä nyt näkyy avainpelaajien saikut, Topi ja Cassu puuttuu niin puolustus on todella epävarma. Erityisesti Pynnö, Kinnu ja Pietu. Yhtä hyvää kiekko varmaa pakkia tarvitaan joka ei jäädy karvaustilanteessa.
Tai saman tien 3-4 pakkia :) Kinnunen on edelleen paha pettymys ja tekee pahoja virheitä jatkuvasti. Pietroniro ja Pynnönen ovat Mestistasoa. Myös Schemerov on ollut joukkueen heikoimpia viime pelit. Paljoa ei jää jäljelle, kun joku Teppo pelaa ykkösparissa, vaikka kuuluisi 3-pariin tai seiskaksi.
 

NallePyh

Jäsen
Suosikkijoukkue
se lahtelainen
On tämä mielestäni kokonaisvaltaisempi ongelma kuin vain kokematon puolustus. Kinnunen ja Pietroniro väläyttelevät, mutta välillä tapahtuu sitten junnumokia. Tosin esim Schemeroviin pätee ihan sama. Kinnunen kyllä sitten erottuu positiivisesti koko pakistosta toisinaan varsinkin luistelullaan. Mutta ehkä läpimurtoa ei kannata odottaa vielä tällä kaudella, sen verran varmaan itseluottamuksessakin tekemistä.

Mistä päästään siihen, että tuntuu koko peli romahtavan kun kaveri saa yhden alussa. Vai onko sekin vain harhaa, ei tuo peli oikeastaan missään vaiheessa näytä kuin ajoittain hyvältä. Nämä lähinnä silloin kun peli on selvä.

Hyökkäyksiin lähtö on todella hidasta, tämä ei ole pelkästään pakkien vika. Sitten ei päästä kuin keskiviivalle ja kiekko päätyyn. Yleensä kaveri saa tässä vaiheessa kiekon ja kääntää nopeasti. Toinen vaihtoehto on, että saadaan se kiekko alueelle. Sitten pyöritään kulmissa vähän aikaa. Ehkä JMAta lukuunottamatta ei sitä juuri kukaan paikoille pysty pelaamaan. Suorissa hyökkäyksissäkin pelataan kulmiin. Ehkä poikkeuksena joku Merelä tai Salonen, jotka ovat halunneet mennä välilä maalillekin. Kun hyökkäyspelaaminen on tätä niin silloin pyöritään enemmän omissa. Eikä varsinkaan nykyrosterilla se oikein sopisi. Viime kaudella kun oli loukkaantumisia niin vauhti ja paineistus oli kokoajan päällä. Ei tarvinnut junnupakkien painia niin paljon omissa.

Tai en tiiä, ei tunnu tietävän joukkuekaan.
 

flow

Jäsen
Niemisen jatko alkaa kaikessa konkretisoitumaan.

Villi veikkaus. tänään pataan huolella ja paskalla ilmeellä, uusi valmentaja alku viikosta, tiivis viisikkopeli, kaksi hyökkääjää vaihtoon, kaksi pakkia sisään. Kaikkia alkaa taas naurattamaan, myös kokenutta kaartia.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Korvien välissä se vika tuolla on. Joku tai jokin sen on myrkyttänyt, kun ei edes perusasioita pystytä tekemään oikein.
 

Turkoosisalpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Penkin takaa seuranneena oli kyllä todella aneeminen tunnelma joukkueella päällä, lätkä ei ole nyt pojille kivaa. Heikkolla itsetunnolla varustettu joukkue, joka oli valmistettu siihen, että tänään näytetään- heti pelin alkuun jäähy- sitten mielenkiintoinen valinta - kentälle alivoimalle kolme hyökkääjää ja yksi pakki. Nopea riisto ja Tanus vetää kiekon miljoonaa katsomoon. 5-3 nopea maali ja päät painuivat koko porukalta. Sen jälkeen virheet vaan korostuivat ja rytmit aivan sekaisin. Heikolla hetkellä puolustus kaipaisi suunnannäyttäjää, (joka edelliset kaudet oli Kousa) joka näyttää muille miten pelataan. Jotenkin tuntuu, että viime vuonna kokeneet ja johtavat ja täksi vuodeksi poislähteneet pelaajat näyttivät muille mallia, miten homma hoidetaan. Tänä vuonna mikkihiiret eivät siihen kykene.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eilisen pelin ja tämän meneillä olevan sekavan jakson tiivisti hyvin Ilveksen 1-0 maalia edeltänyt alivoimavaihto, missä Ilves pääsi kahdesti läpiajoon ja jälkimmäisestä uittamaan tuon maalin. Harvemmin näkee noin pariin kymmeneen sekuntiin samalta joukkueelta kahta läpiajoa. Tiedä sitten pitäisikö se Eloranta kuitenkin taas kaivaa esille rauhoittamaan tuota puolustusta. Sen tuskan mikä tuolla joukkueessa tällä hetkellä vallitsee sitten tiivistikin 3-0 maalin jälkeinen Schemerovin mailan rikkominen. Otti nimittäin todella, todella koville Schemerovilla, näytti ihan siltä kuin olisi hetkenä minä hyvänsä purskahtamassa itkuun, toinen tuomareistakin joutui antamaan pienet tsemmpi läimäytykset Schemeroville matkalla jäähyaitioon.
 

Hockey-65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tuntuu että Nemo odottaa joukkueen itsensä ratkaisevan pelillisen lukon ja reagoivan tilanteeseen, mutta joukkueelle ei ole annettu aseita siihen, kun ei saa taktiikasta selkänojaa jonka varaan rakentaa.
Tältä se näyttää minunkin silmissäni. En pysty löytämään minkäänlaista toisteisuutta hyökkäyksiin lähdöissä, sama sekoilu on karvaamisen kanssa, yksi saattaa karvata syvältäkin, toinenkin saattaa lähteä vielä antamaan painetta mutta todella myöhässä, kun loppu viisikko on jo trapissa, on viisikko levällään kuin vanhanpojan lompakko. Summattuna voisi sanoa, että mikään ei tapahdu viisikkona joka kuitenkin olisi edellytys tulokselliselle pelaamiselle. Vaikka materiaalikin olisi miten paska tahansa, pitäisi tuota peliä kuitenkin pystyä pelaamaan oli tulos mikä hyvänsä, nyt ei näin ole, selkänojan puute on se joka saa jokaisen yksilönkin näyttämään paskalta. Todella huolestuttavaa, varsinkin kun koko orkesteri valmennusta myöten näyttää lyöneen hanskat naulaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: egar

Turkoosisalpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En nähnyt koko peliä eilen, mutta se mitä näin, näytti hyvältä. Paremmin asioista tietävät- johtuiko se osin siitä, ettei Tappara karvannut syvältä niin agressiivisesti ja pelasi enemmän keskialueen trap:ia?

Taisteluilme oli joka tapauksessa eilen kohdallaan.
 

Tounaii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans/ New York Rangers
Juha-Matti Aaltoselta ihan fantastinen peli!
Oli ihailtavaa katsoa miten Juhis karvasi, taklasi, syötteli ja loi tilanteita.
Olen kauan miettinyt tätä Juhiksen muutosta ja tullut siihen lopputulokseen, että kun joukkue on pullollaan nuoria talentteja, niin lieköhän Juhis sellanen roolimalli ja esimerkki joukkueessa, mitä nämä nuoret herrat seuraa.
Jossain haastattelussa tostakin heiteltiin vähän läppää, mutta omaan korvaan tuo kuulostaa kyllä juuri siltä mitä se onkin.
Juhis kantaa vastuuta ja näyttää esimerkkiä joukkueen, oman uransa kuin myös näiden nuorien kavereiden takia.

Toinen mielestäni positiivinen näky on ollut JYPin mies eli Ikosen Ossi, nopea, rohkea ja jätkästä paistaa kauhea halu pelata.
Virheitä tulee, mutta sanoisinko että pelaamattomuus paistaa, ei niinkään paskat ominaisuudet.
Ossi on mieleståni ollut nopea, rohkea, hänestä paistaa hirvittävä halu pelata ja jos virheen teki, niin monesti sitä myös korjasi.
Ossin pelaaminen oli todella raikasta ja oli ilo silmälle katsoa sitä työmäärää, mitä jätkä veti matsin ajan.
Minun papereissani meiän tämän päivän ylivoimasesti paras pakki.
 

NallePyh

Jäsen
Suosikkijoukkue
se lahtelainen
Eilen hyvä peli, mutta tänään ei todellakaan ollut hyvä peli. Sporakin pelasi eilen eli mistään bussijaloista on turha puhua. Ne minimoitiin muutenkin ajamalla eilen jo Tampereelle.

Silti, 3 pistettä kyllä tekee hyvää Tappara-matsin jälkeen. Syöksy on kyllä näillä esityksillä ohi. Mutta tämä oli lähes jumbofinaali, joten ei vielä liikaa hurraamisen aihetta. Kyllä se hyökkäyspeli oli onnetonta tänään.

Paras ja liki ainoa hyökkäysuhkaa tarjoava pakki on Jypin leivissä. Hyvin osoitti mielestäni, että jalkavaa pakkia tuo joukkue huutaa.
 

Online editor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kookoo
Tänään kaksi jumbo joukkuetta otti yhteen, peli ei ollut erikoinen, mutta onneksi yksi kapteeneista Tyrsky ratkaisi pelin. Ei vaihdeta vielä kapteenistoa.Ehkä ensi viikolla.
 

Smitty#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars
Tänään kaksi jumbo joukkuetta otti yhteen, peli ei ollut erikoinen, mutta onneksi yksi kapteeneista Tyrsky ratkaisi pelin. Ei vaihdeta vielä kapteenistoa.Ehkä ensi viikolla.
Vaihda jo levyä vai osaatko muuta kuin toistella samaa mantraa lähes joka helvetin viestissäsi? Todella raskasta luettavaa koko sinun tuotantosi tälle palstalle.

Muistatko kuka melkein teki hattutempun eilen? Etpä varmaan, kerta Björninen on aivan poikanen ja huono kapteeni. Jatka toki valitsemallasi linjalla! Jumbojoukkue kirjoitetaan muuten yhteen.
 
Viimeksi muokattu:

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Se nuorista pelaajista todettava, että alkukaudella pirteästi esiintynyt Merelä ollut viimepeleissä varsin vaisu. Sen sijaan Haataisen luistelu ja haastot kiekon kanssa ovat upeita. Salonen kova ukko fyysisesti käsiäkin löytyy kyllä ne tehotkin vielä sieltä tulee. Pietroniro antaa kyllä jäälle kaikkensa. Kokeneemmista Hari oli tänään ja eilen varsin vaisu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös