Peliesitykset ja suoritukset 2022–2023

  • 510 403
  • 8 950

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24
Kentät tosiaan samat kuin eilen, paitsi Killinen Tuksun tilalla, Eronen Utusen pakkiparina jälleen ja Andersson pois, Mylläri Bloodin kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Pekon muuvit
Jännä miten toisten realismi kääntyy toisten suussa negatiiviseksi ja köyden virittelyksi.
Kyllä, Kalpaa vastaan olisi käynyt huonosti ilman pientä tuuria ja tason nostoa.
Kyllä, Ilvestä vastaan käy huonosti, jos ei nosteta tasoa.
Kyllä, onnea tarvitaan ja on myös ollutkin. Se täytyy vain ansaita.

Eilisellä peli-ilmeellä ei ansaitakkaan mennä jatkoon. Kukaan ole mitään kirvestä heittänyt kaivoon, vaan se on ihan realismia, että JOS me ei nosteta omaa tekemisen tasoa, niin todennäköisyydet eivät ole meidän puolella.
Sen lisäksi, että täytyy nostaa omaa tasoa, niin sitä täytyy nostaa enemmän kuin Ilves nostaa, koska ihan varmasti heidänkään kopissa ei olla tyytyväisiä eiliseen peliin.

Ihan yhtälailla omiin uskotaan, kuin aina ennenkin.
 

Iin Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Playoffeissa tämä kuuluisa ”tuuri” tulee eittämättä joka joukkueelle eteen, joko hyvänä tai sitten pahana. Muistellaanpa meidän historiaa huonosta tuurista.

2012 molemmat veskarit loukkaantuivat, lopuksi mentiin 17-v Juvosella melkein päätyyn asti. Hovisella tuo ”melkein” voidaan ottaa lauseesta pois. 2019 Game 2 Helsingissä, kiekko ylärimasta kattoon ja sieltä Olkijussin selän kautta tipahti maaliin, 2-1. Päästiin toki vielä tasoihin tuossa ottelussa, mutta hävittiin vielä varsinaisella. Sen jälkeen sarja oli äkkiä 3-1. 2021 Game 5 Turussa. Pitkään näytti siltä että 0-1 johdossa päästään kolmanteen erään, mutta jollain ihmeellä Eemil Viro pääsee sutimaan kiekon Bartosakin ohi erän viimeisellä sekunnilla. Kellossa oli 4 sekuntia aikaa kun aloitus omasta päästä alkoi. Siinäkin 2 sekuntia saatiin tapettua, mutta ei riittänyt ja henkinen lukko kolmanteen erään -> kesälomille.

Nämä tuli nyt ensimmäisinä mieleen, on varmasti monia muitakin käynyt. Kaikki ei tietysti suoranaisesti lopputulokseen vaikuta, mutta pointti oli se että playoffeissa voi tapahtua mitä vain, niin pienen marginaalin pelejä joista aina jää jossiteltavaa. Kerrankin kääntyi meille ja täysin ansaitusti voitettiin. Sikäli mielenkiintoisia, näitä on aina kiva pyöritellä vuosien jälkeen, että mitä jos.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
2021 Game 5 Turussa. Pitkään näytti siltä että 0-1 johdossa päästään kolmanteen erään, mutta jollain ihmeellä Eemil Viro pääsee sutimaan kiekon Bartosakin ohi erän viimeisellä sekunnilla. Kellossa oli 4 sekuntia aikaa kun aloitus omasta päästä alkoi. Siinäkin 2 sekuntia saatiin tapettua, mutta ei riittänyt ja henkinen lukko kolmanteen erään -> kesälomille.
Tällä oli kyllä yhtä paljon tekemistä tuurin kanssa kuin sillä Pelicansin 1-1 tasoituksella Game 3:ssa KalPaa vastaan. Eli suomeksi sanottuna ei siis yhtään mitään tekemistä tuurin kanssa.
 

Iin Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Tällä oli kyllä yhtä paljon tekemistä tuurin kanssa kuin sillä Pelicansin 1-1 tasoituksella Game 3:ssa KalPaa vastaan. Eli suomeksi sanottuna ei siis yhtään mitään tekemistä tuurin kanssa.
Pointti oli lähinnä se, että playoffeissa sattuu ja tapahtuu dramaattisia asioita joukkueelle kuin joukkueelle. Ehkä nostin tuuria liikaa esiin tuossa tekstissä, mutta lähinnä se että ollaan koettu KalPan vastaavia kohtaloita monta kertaa aiemmin, joita ilman sarjat olisivat saattaneet olla hyvinkin erilaisia, niinkuin KalPallekin tänä vuonna. Hyvää viihdettä nämä pelit.
 

Jahva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Miten ihmeessä Kalpa-sarjan game 3 lopun tapahtumat saa tuuriksi? Kaksi tekemällä tehtyä maalia. Onko se siis tuuria kun pelikello näytti tiettyä aikaa? Entäs game 4 Kalpan 2-2 tasotus päätypleksistä Barton patjan kautta? Taitomaali vailla vertaa?

Tuuriksi laskisin luokkaa menneeltä kaudelta TPS-pelaajan tyhjiin tekemä oma maali.
 

Iin Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Tuurinkin voi määritellä monella tapaa. Ehkä paremmin ilmaistuna voidaan olla onnekkaita, että joukkueelle sattui hyvä päivä ja oltiin tarpeeksi hyviä tasoittamaan ja loppupeleissä voittamaan KalPa. Itse Jatkolan loukkaantuminen oli sitten sitä tuuria. Sen jälkeen pelihän jatkui aivan normaalisti. Faktahan kuitenkin on että peli kestää 60 min, oli mitä oli.
 

Jägen_pelsut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kolmas ottelu. Viimeinen minuutti ja kaksi maalia. Toinen ilman maalivahtia ja toinen Jatkolan loukkaantumisen takia kylmälle Rahmille ensimmäisestä tilanteesta.
Tuurilla ne laivatkin seilaavat, mutta jos tässä ei olisi käyny säkä, niin pelit olisi loppunut Kuopiossa G6.
Siis 1-1 tasoitus oli perus pleijarimaali, kiekkoa toimitetaan maalin eteen josta kiekko survotaan maaliin. Näitä on tullut tänäkin vuonna useita (usea jopa Kalpan maaleista). 2-1 maali tuli Andressonnin läpi syötöstä Jasekille joka pääsi yksinläpi Rahmia vastaan, torjunnasta kiekko tulee Tylerille joka teki maalin. Kyse ei ollut mistään kenttämestari erikoisesta vaan ihan normaali jatkotilanne.

Samalla tavalla voidaan miettiä olisiko KalPa edes johtanut tuota ottelua ellei Barto olisi päästänyt kiekkoa läpi. Tai olisiko neljäs ottelu ollut meidän, jos Kantola ei olisi ottanut kontaktia Bartoon ja tasoitus olisi jäänyt tulematta.
 

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24
Ei olla kyllä yhtään pelissä mukana alussa, eikä kyllä näillä otteilla ansaita mitään muuta kuin turpasaunaa.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Otetaan anneliin kaukalossa ja katsomossa. Pelataanko jo Tampereella, vaikka piti pelata Lahdessa?
 

Lahelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat SaiPa
Olipa lyhyt peli. Ensi viikolla pitäis voittaa Nokia-areenalla pari kertaa putkeen...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös