Peliesitykset 2019–2020 – juhlakauden seuranta

  • 156 949
  • 625

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Hyvä että alkaa löytyä näitä toimivia ketjukoostumuksia. Tai no ketju yksikössä. Sellasta tekemisen meininkiä ja ratkasun mahdollisuuksia. Kantola ollut yks isoin pettymys tällä kaudella itselleni tähän mennessä. Kyllä sielu lepää kun näkee taas railakasta menoa tukka hulmuten maalia tuulettaessa eikä vaan mailaa puristaessa ja säntäillessä minne sattuu. Kyllähän tuo kiinnitys toi myös Könöselle varmasti lisää itseluottamusta ja vapautumista. Olipa mikä tahansa nimellinen ykkösketju tai muu niin ansaittu paikka tällä hetkellä. Harmillisesti näyttää vaan sille että noita tehoja on rajattu määrä joukkueessa ja nyt ne on jakautunu tuolle ketjulle kun nimenomaan pitäs tulla uusia onnistumisia entisten joukkoon. Jospa sitä raikkautta sais jaettua vähän kaikkiin ketjuihin. Parannusta on tapahtunut maalivahtipelissä ja pakistossa. Hyökkäys vielä monelta osin alisuorittaa odotuksiin ja mahdollisuuksiin nähden.
 

Dicehero

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, IPK ja Philadelphia Flyers
Kyllä se loppuosakin hyökkäyksestä herää vielä tähän kauteen. Kiva nähdä että nyt on vapautuneempaa ollut ainakin osalla joukkueesta. Onnistumiset ruokkii lisää onnistumisia.
 

Uncle Ben

Jäsen
Harmillisesti näyttää vaan sille että noita tehoja on rajattu määrä joukkueessa ja nyt ne on jakautunu tuolle ketjulle kun nimenomaan pitäs tulla uusia onnistumisia entisten joukkoon. Jospa sitä raikkautta sais jaettua vähän kaikkiin ketjuihin.

Tätä se kieltämättä kaipaisi, Sebokia ja Nuutista halutaan dissata joka yhteydessä, vaikka alisuorittajat on ensisijaisesti jossakin muualla. Onneksi nyt Janne Keräsen laukaus löysi tiensä maaliin, josko tuo meno vaikka hänen osaltaankin lähtisi tästä kohenemaan.

Parannusta on tapahtunut maalivahtipelissä ja pakistossa. Hyökkäys vielä monelta osin alisuorittaa odotuksiin ja mahdollisuuksiin nähden.

Näin se vähän on, tosin tuota pelaamista kokonaisuudessaan on minun mielestäni rukattu vähän puolustusorientoituneemmaksi, minkä vuoksi ehkä maalivahdit ja puolustajat saattavat sitten näyttäytyä vähän paremmassa valossa kuin alkukaudesta.

Eilinen HPK-peli menee kyllä kauden parhaiden suoritusten joukkoon tähän mennessä, puolustus toimi, mutta KalPa oli kuitenkin aktiivinen eikä hyökkäämistäkään unohdettu. Pelin loppuun vielä hyvin hoidettu alivoima. Ylivoimassakin voi ainakin halutessaan nähdä paranemisen merkkejä, mutta tulosta edelleen odotellaan.

Jesse Graham vaikuttaa kyllä osuvalta hankinnalta, hän oli paperilla sitä, mutta vaikuttaisi olevan myös käytännössä jäällä. Pistesarake ei vielä pullistele, mutta pelaamiseen on minusta tuonut ihan oikeita elementtejä.
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Hieman yllättäen HPK:lta irtosi täysi pistepotti. KalPa ei ottelussa maalipaikoilla juhlinut mutta eipä paikkoja montaa enempää ollut HPK:llakaan. Peli on samanlaista taistelua kuin koko kauden ajan mutta omiin ei annettu ylivoimahyökkäyksiä ja muutenkin paketti oli kasassa. Ylivoima todellakin näytti hyvältä mutta ei saanut onnistumisia. Graham on kuin rightin puolen Nousiainen mutta tietää mitä sillä kiekolla pitää tehdä. Helpottaa muiden puolustajien kuormaa koska muista ei ole pelaamaan isoja minuutteja. Hyökkäyksessä on iso murheenkryyni Alexander Ruuttu, ei saa kerrassaan mitään aikaiseksi ja olemuskin on kentällä kuin löysä HK:n sininen. IPK:sta nostettu Juusola tai Sippala ajaisi saman turbojäniksen roolin mutta saisivat varmasti enemmän tehoja aikaiseksi.
Sebok on aivan läpilyönnin kynnyksellä. Paranneltu versio Tapio Laaksosta mutta ei vaan osaa aloittaa. Jos joku videotyöntekijä koostaisi Sebokille videon jossa olisi Hannes Björnisen kaikki voitetut 330 aloitusta tältä kaudelta ja ne pyöritettäisiin pari kertaa putkeen niin joko Balazilla olisi enemmän palaa aloituksissa?
 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Niin ja eihän ne pisteet toki kaikkee kerro. Siellä oli jokunen peli sitten Nuutinen blokkaamassa saman vaihdon aikana parikin kertaa viivapommia jne. Näkyviä pelaajia ja epäonnistumisia on helppo ruotia mutta mites sitten esim herra Ruuttu joka on kadonnut täysin eikä ainakaan omasta mielestäni sellasta positiivista urakehitystä ole tapahtunut. Huttusta taidettiin käsitellä jo tarpeeks eli ei vaan riitä (ainakaan vielä) ja nuo idioottimaiset jäähyt kertoo siitäkin.

Jännä huomio muuten tuossa pelitavan muutoksessa ja tehojen jakautumisessa. Kantola, Könönen ja kumppanit oli alkukauden "riskillä ylhäältä ja täysillä silmät kiinni kohti maalia" tyypisessä pelissä hämärässä. Pitkänen taas näytti kohtalaisen hyvin onnistuvan siellä samoin Klementti. Nyt pelitapaa hidastettu ja sieltä nouseekin ihan eri pelaajat suorittamaan. Kyllähän joukkuekkin pitää rakentaa sen pelitavan ympärille osittain ja loppu säädetään sitten toisin päin. Jos haluaa hurlumhei sata lasissa kiekkoo niin ei sinne hitaita jalkoja ja käsiä haalita.
 

Hedonist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
KalPa teki kaksi erää ihan mitä halusi. Mitä sitten tapahtui? 5-3 yv oli ehkä huonoin koskaan näkemäni.

Kantola on ärsyttävän hyvä pelaaja. Vaikka onkin profiililtaan voimahyökkääjä, niin myös näkee kentän hyvin tekee älykkäitä tekoja kiekon kanssa. Maalin edustalla tietysti todella kova.
 

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
On muuten Klemetin ja Ruuttun peliajat tippuneet huomattavasti. Ruuttu tänään 10:58 ja Klemetti 8:49. Eikä ole vain tämä peli. Viime pelissä myös Pitkäsen peliaika alle 13 minuuttia, tänään - kiitos ylivoimien 17:31. No ne jolla kulkee ovat ansainneet peliaikansa.
 

Uncle Ben

Jäsen
Eilen KalPa pelasi kaksi mainiota erää, kolmas olikin sitten ensimetreistä lähtien heikompi, jotenkin huolimattoman ja lepsun oloista pelaamista. JYPin jäähyily pelasti homman sitten kuitenkin KalPalle. Tänään JYP tulee varmasti ihan eri meiningillä peliin mukaan, en valitettavasti usko, että Jyväskylästä on pisteitä mukaan tarttumassa.

Mutta sepä ei nyt kovin pahasti tässä kohtaa enää harmitakaan. Tässä oli nyt kolme haasteellista peliä putkeen, vieraspeli hallitsevan mestarin kotiluolassa ja tuplapelit JYPiä vastaan. Näistä kolmesta pelistä on nyt kuitenkin jo kaksi voitettu ja kuusi pistettä kerätty, se on jo oikeastaan enemmän mitä itse olisin uskaltanut näistä matseista toivoa.

Tänään kokoonpanossa on yllätysnimenä seiskapakiksi IPK:sta mukaan tuleva Hugo Gallet. Ihan mielenkiintoinen veto sinällään, saapa nähdä saako hän sitten oikeasti peliaikaa.

 

Uncle Ben

Jäsen
Lisätään nyt vielä sen verran, että IPK:n jutun mukaan Gallet on harjoitellut kuluneen viikon KalPan mukana, eli ei sentään ihan kylmiltään hyppää mukaan.

 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Ihan ok peli Jyväskylässä vaikka häviö tulikin.
 

Hupsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Voi voi voi jos Nousiaiselle kävi pahasti. Ikävältä kyllä näytti tilanne. Tuo pakisto ei nyt enempää poissaoloja kestä.
 

Uncle Ben

Jäsen
JYP oli tänään just sen verran parempi ja varmempi, että pisteet jäi Jyväskylään. Pelihän oli sinällään suht tasainen ja KalPan otteet pysyivät aika hyvin raiteillaan, isompaa huolta tuon pelaamisen osalta ei ole. Huolta tosin aiheuttaa tuo mahdollinen Nousiaisen pidempi poissaolo. Puolustus menee kovin heikolle, jos Lappalaisen ohella myös Nousiainen on pitkään sivussa.
 

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Läpsytinpoppoo
JYP oli tänään just sen verran parempi ja varmempi, että pisteet jäi Jyväskylään. Pelihän oli sinällään suht tasainen ja KalPan otteet pysyivät aika hyvin raiteillaan, isompaa huolta tuon pelaamisen osalta ei ole. Huolta tosin aiheuttaa tuo mahdollinen Nousiaisen pidempi poissaolo. Puolustus menee kovin heikolle, jos Lappalaisen ohella myös Nousiainen on pitkään sivussa.
Telkkarista katsottuna näytti, että olisiko Nousiaiselta vain ilmat lähteneet pihalle. Siihen malliin kieri maassa ilman happea efektillä ja tilanteen jälkeen kaukalosta ulos luistellessaan köhi paljolti. Toivottavasti olen oikeassa.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Minun silmään kyllä näytti, että kättä roikotti siihen malliin, että siihen josain sattui. JOS nyt Nousiaiselle kävi pahemmin, niin harmi etenkin hänen itsensä kannalta, kun U20-kisoihin on alle kuukausi aikaa. KalPan kannalta taas muistuttaisin Maionen olevan edelleen ilman sopimusta. Tässä tilanteessa voisi ottaa jopa KHL-pykälällä paikkaamaan loukkaantumisia.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllähän tänään kaaduttiin saappaat jalassa joten peliesityksen suhteen ei huolta. Tasaisen ensimmäisen jälkeen ote toisessa Jypillä ja kolmannessa taas KalPalla. Olisi voinut kääntyä toisinkin mutta tänään näin. Tappiota enemmän kyllä harmittaa/pelottaa Nousiaisen mahdollinen loukkaantuminen. Jos Nousiaiselle tulee pidempi poissaolo, maksaa KalPa tästä pelistä kovan hinnan.

Toisaalta tämän haastavan viikon saldo 6/9, ei voi kuin olla tyytyväinen. Samalla pakko myöntää epäilyksensä vääräksi, kyllä tuo valmennus sittenkin näyttäisi saaneen suunnan muuttumaan vaikka melko epätodennäköiseltä se joku aika sitten näytti. Tästä on huomattavasti parempi jatkaa kuin pari viikkoa sitten.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
2 erää kattelin ja ihan miehekäs matsi oli. En olisi uskaltanut edes kuvitella kuutta pojoa tältä viikolta. Eero ja Samu on hyvä tandemi. Niitä pitää peluuttaa tasaisesti!

Ens viikolla sitten SaiPa ja Jukurit. 6 pistettä lienee otettavissa. Mikkeliin meen ehkä kattelemaan peliä.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Kannan hieman huolta tuosta yleisestä kiinnostuneisuudesta seuraan. Perjantain kotipelissä oli vain 3400 katsojaa, vaikka KalPa vaikuttaa viimein saaneen Liigassa juonesta kiinni. Yleisömäärää kaunisti aika merkittävästi sekin, että paikalla oli jopa satoja JYPin kannattajia. Huomiotani on kiinnittänyt myös se, että hallin parhaat paikat ammottavat nykyisin pelistä toiseen puolityhjinä.

Vastaavasti Hippoksen pelissä seuraavana päivänä samojen joukkueiden kesken katsojia oli lähes 3800. Vierasjoukkueen fanikatsomossa oli kokonaiset kuusi surullista katsojaa. Se on aika vähän, kun kyseessä oli kuitenkin lauantaipeli lähimmällä vieraspaikkakunnalla. Vaikuttaisi siis siltä, että juuri tällä hetkellä Jyväskylässä on noin 700 jääkiekosta maksavaa katsojaa enemmän kuin Kuopiossa. (Ero tavallaan suurenee, jos huomioidaan, että JYPin pääsyliput ovat kaksikosta selvästi kalliimmat.)
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: mono

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Kannan hieman huolta tuosta yleisestä kiinnostuneisuudesta seuraan. Perjantain kotipelissä oli vain 3400 katsojaa, vaikka KalPa vaikuttaa viimein saaneen Liigassa juonesta kiinni. Yleisömäärää kaunisti aika merkittävästi sekin, että paikalla oli jopa satoja JYPin kannattajia. Huomiotani on kiinnittänyt myös se, että hallin parhaat paikat ammottavat nykyisin pelistä toiseen puolityhjinä.

Vastaavasti Hippoksen pelissä seuraavana päivänä samojen joukkueiden kesken katsojia oli lähes 3800. Vierasjoukkueen fanikatsomossa oli kokonaiset kuusi surullista katsojaa. Se on aika vähän, kun kyseessä oli kuitenkin lauantaipeli lähimmällä vieraspaikkakunnalla. Vaikuttaisi siis siltä, että juuri tällä hetkellä Jyväskylässä on noin 700 jääkiekosta maksavaa katsojaa enemmän kuin Kuopiossa. (Ero tavallaan suurenee, jos huomioidaan, että JYPin pääsyliput ovat kaksikosta selvästi kalliimmat.)
Kuluvan kauden menestys huomioonottaen tarvinneeko tuota hirveästi ihmetellä? Muutama peli on nyt KalPalta paremmin mennyt, ja jos noususuhdanne jatkuu niin eiköhän tuo tilanne korjaantune.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kuluvan kauden menestys huomioonottaen tarvinneeko tuota hirveästi ihmetellä? Muutama peli on nyt KalPalta paremmin mennyt, ja jos noususuhdanne jatkuu niin eiköhän tuo tilanne korjaantune.
Hieman viikonloppu-painotteinen on kotiohjelma KalPalla syyskaudella. Lauantaipelien alkamisaika 17 lohkaisee monelle liian ison siivun vapaa-ajasta/viikonlopusta.
Juhlapelin katastrofin vaikutuksia ei kannata vähätellä.

Arkipeli toisia keltamustia vastaan ensi viikolla näyttää onko niitä hyvänpäivänkannattajia 2500 vai 3000.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Hieman viikonloppu-painotteinen on kotiohjelma KalPalla syyskaudella. Lauantaipelien alkamisaika 17 lohkaisee monelle liian ison siivun vapaa-ajasta/viikonlopusta.
Mikä olisi mielestäsi paras ajankohta pelata Liiga-pelejä? Kuopio on tosi hieno kaupunki, mutta onkohan se vapaa-aika siellä Jyväskylässä kuitenkaan niin paljon huonompaa Pohjois-Savossa, minkä vuoksi useat sadat ihmiset enemmän joutuvat tuhlaamaan elämänsä huippuhetket jääkiekko-ottelussa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös