Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tämä siitä seuraa kun kärkisentterin pitkään loukkaantumiseen reagoidaan tällä tutulla KalPapaskalla: Näillä mennään ketä on elossa, uuden pelaajan tuominen sisään on riskialtista kun joukkueen kemiat voi mennä sekaisin. Ei vaan pysty käsittämään tälläistä toimintaa "ammatti organisaatiolta" vuodesta toiseen.

Tämä ketjukin on ihan turha. Jokaisen pelin jälkeen voi toki käydä laittamassa saman kommentin, mutta helpommalla pääsee kun laittaa kerralla: Paskaa.
 

Uncle Ben

Jäsen
Sellainen pläjäys oli tosiaan lokakuinen Ässät-peli. Vähän hämmentyneet fiilikset matsista jäi. Peli ei ollut mitenkään totaalisesti sekaisin, ei tullut tolkuttomasti tyhmiä virheitäkään, mutta ei tullut kuitenkaan minkäänlaista tulostakaan. KalPa hallitsi peliä, varsinkin alkuun, mutta otteissa oli mieluummin laskeva kuin nouseva trendi.

Pitää tietenkin nostaa hattua Ässien järkevälle vieraspelaamiselle, he puolustivat KalPan hämmästyttävän aseettomaksi. Ässät myös tekivät sen käytännössä jäähyttömästi, ainoa heidän kakkosensa oli enemmänkin jonkinlainen vahinko, kuin tilanne, jossa KalPa olisi pakottanut Ässät rikkomaan. Kertooko se sitten kuitenkin jotain myös KalPan pelaamisesta, jäikö tuosta hyökkäyspelaamisesta jotain viimeiseen asti vääntämistä puuttumaan..? En tarkoita, etteivätkö pelaajat yrittäisi, mutta pitäisikö sitä maalintekoa sitten lähestyä vähän toisella tavalla. Itse en pidä näistä toimita kiekko maalille jne kiekkojargoneista, mutta olisko tuossa nyt kuitenkin pitänyt hakea sitä maalintekoa vielä enemmän laukausten kautta ja ehkä sellaisten laukausten kautta mitä maalivahti ei suoraan saa napsittua hanskaan, vaan syntyy jonkinlaisia irtokiekkotilanteita. Ei tainnut maskipelaaminenkaan olla kovin vahvaa, Aittokallio sai minusta nollapelin tililleen aika helposti.

Minusta siellä oli mm. joku hyvä pitkän hyökkäyksen aihio, joka sitten kuitenkin päättyi vain helppoon laukaukseen maalivahdille. Jos vastustajaa saa jo vähän puutumaan, niin kannattaisiko vaikka sitten ampua patjoihin, joista tulisi mahdollisesti irtokiekko ja siitä sitten vääntämään jatkoa. Ei ainakaan kannattaisi laittaa helppoa ja maskitonta laukausta veskarin rukkaseen. Jollakin lailla hyvin järjestäytyneeseen puolustukseen pitäisi saada jonkinlaista säpinää ja epävarmuutta luotua.

Tietenkin on olemassa nämä aina suositut valmentajalle potkut ja lisää pelaajia sisään -ratkaisut, itse vain en noista ratkaisuista jaksa innostua. Niillekin on joskus paikkansa, mutta jotain muuta ongelmanratkaisumetodia kaipaisin kyllä tähän kohtaan.

Mielenkiintoista jälleen nähdä millainen matsi tulee seuraavasta Sport-pelistä, ja millaisilla hyökkäysketjuilla siihen peliin lähdetään..
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
KalPan maalimäärät tämän kauden peleissä:

3 päästi 2
1 päästi 2
5 päästi 2
0 päästi 1
4 päästi 7
1 päästi 1
0 päästi 3

2/7 on tehty 1 maalia. 2/7 on tehty 0 maalia. eli 4/7 on tehty 1 tai vähemmän. eli yli puolet peleistä

Ja ihmetellään kun ei voittoja tule ?

Kyllähän tuo hyökkäyspelaaminen sakkaa aika huolella. Pakeista ei kenestäkään siellä ole juurikaan apua. Ja kun "varmatkin" suorittajat ovat unessa niin tulos on vastaavaa. Tuolta joukkueesta löytyy kuitenkin useampi kappale +10 maalintekijää niin pakko on vain ihmetellä. Kantola varsinkin on itselle ollut se suurin pettymys. Nyhjää omiaan ja ei saa kentällä mitään positiivista aikaan.

Ehkäpä nyt pitäisi vain tosiaan toimittaa kiekkoa maalille ja miestä perään ja runnoa sisään. Yksinkertaistaa homma täysin. Ja jättää kulmaralli-västyttämiset kokonaan pois.
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Vahava kannatus edelleen tälle. Kiekonhallinnasta ei saa pisteitä ja se on ihan sama miten se runnotaan sinne maaliin kunhan se vaan sinne uppoaa. Jotenkin ilahdutti todella nuo kuviot joissa ajettiin maalille, syöteltiin vaikka mistä jalkojen välistä kikkaillen tai vähän tuurilla ja kiekko sisään. Sillon tultiin vauhdilla. Minne se hävis. Siellä on nopeita käsiä kuitenkin esim. Pitkänen, Klementti. Nyt meillä on viivalla maaleja tekemässä Ari ja Lasse. Ei ne nyt vaan mene. Haudotaan ihan liian kauan. Näytti juurikin toimivan tuo vanha klisee että kiekkoa maalille niin hyviä asioita tapahtuu. Sitä lisää kiitos nyt heti.
 
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, ManU, BM, RM, PuhtiPois
Etäkannattajana haluan kiteyttää: meillä on äärimmäisen laadukas mokke - viedään me peliä ja tehdään hönnät
 
Tässä lukee jotain fiksua ja kekseliästä..

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Tänään on sellanen peli joka on vaan pakko voittaa. KalPa pääsee lepoedulla pelaamaan kotona Sporttia vastaan. Eikös kuulosta hyvältä? Noh eiköhän siellä Tiistain kaltaisella munattomalla läpsytelyllä ole 0p tulossa.
 
Miten selittää sellaista suurta raastaavaa ihanan vahvaa tunnetta joka ei kuitenkaan ikinä palkitse, mikä ottaa niin kovin paljon mutta antaa niin vähän.
-Tuomas Virkkunen

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Voittoakin tärkeämpi olisi, jos maalisarakkeeseen tulisi yli 2 osumaa.
 
#Freenahkis / #nahkisDidNothingWrong / #MakeJatkoaikaGreatAgain / #NotMyModerators
311218 / 191019 / 151119 / 080521

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Perhonen on ollut hyvä mutta silti korostuu se maalimäärä näissä peleissä. Ketjut vedetty taan aika solmuun. Tavallaan tykkään ajatuksesta että Vartiainen pysyy tuolla ylhäällä mutta tarttee ehdottomia maalimiehiä siihen vierelle. Tehtävä: nostaa, kuskaa, syöttää. Jokisesta irtoo kyllä enemmän kun mitä nyt on nähty tuolla alakentissä. Kantola taas valitettavan oikeutetusti sais jäädä vähemmälle peliajalle. Keräsestäkään ei oo irronnu sitä mitä on odotettu joten ihan hyvä kokeilla siinä vierellä muitakin. Tosin nyt tuntuu että vika on enemmän pelitavassa kun siinä että ei vaan irtoo sori. Jos sais kokeilla laittasin nuutinen(klementti)-pitkänen-vartiainen kokeiluun mutta ei taida olla mahdollista.
 

Uncle Ben

Jäsen
KalPa on taas hieman säätänyt ketjujaan. Ei nämäkään minusta pahalta näytä, nelonen on ehkä hieman riskialtis, mutta kotipelissä voi ainakin vähän kattoa millaisiin tilanteisiin tuota koostumusta kehiin laittaa.


Kattelin tuossa vähän Tappara-Sport -peliä, Tappara ”tietysti” pelin voitti, mutta minusta Sport antoi kuitenkin ihan kohtalaisen uskottavaa vastusta sarjajohtajalle. Helppoa peliä ei siis ole tänään KalPalle tiedossa, toivottavasti ei kuitenkaan Sportillekaan.

Voittoakin tärkeämpi olisi, jos maalisarakkeeseen tulisi yli 2 osumaa.
Mulle käy kyllä voitto vaikka yhdellä tehdyllä maalilla..
 

Pande30

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pelitapa herättää aina keskustelua kun menestystä ei tule ja varmaan vähän yltiöoptimistisesti on välillä yritetty hyökätä ja seurauksena läpiajoja tai ylivoimahyökkäyksiä omaan päätyyn, mutta pelitavasta viis onnistumisia tuo joukkue kaipaa. Kukaan tuskin epäilee että vaikkapa Aku Ruutu on kadottanut taitonsa, mutta itseluottamus on kyllä kadoksissa. Sen takia olisi suotavaa että muutkin kärkipelaajat onnistuisi kuin Pitkänen. Muutamia onnistumisia vaatisi ja sen jälkeen tilanne on ihan toinen. Kiva kyllä nähdä myös Perhonen maalilla Niiralassa.
 

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pelitapa herättää aina keskustelua kun menestystä ei tule ja varmaan vähän yltiöoptimistisesti on välillä yritetty hyökätä ja seurauksena läpiajoja tai ylivoimahyökkäyksiä omaan päätyyn, mutta pelitavasta viis onnistumisia tuo joukkue kaipaa. Kukaan tuskin epäilee että vaikkapa Aku Ruutu on kadottanut taitonsa, mutta itseluottamus on kyllä kadoksissa. Sen takia olisi suotavaa että muutkin kärkipelaajat onnistuisi kuin Pitkänen. Muutamia onnistumisia vaatisi ja sen jälkeen tilanne on ihan toinen. Kiva kyllä nähdä myös Perhonen maalilla Niiralassa.
Ja, että Pitkänenkin saa niitä onnistumisia ylivoiman ulkopuolelta.
 

Kalakukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sexy Hockey Tommi Miettinen
Mikäs hätä tässä. Joidenkin mielestä kusikin on paskaa, mutta KalPa on kuitenkin tasapisteissä kymppisijaan nähden ja 3 pinnaa suorasta puolivälieräpaikasta. On siellä omat pelilliset haasteensa muillakin joukkueilla. Nyt vaan peliä kuntoon, verorajalla "Fairchild" ja rightin kätisyyden sentteri sisään (+Perse-Arska lihoiksi).
 
"Tästä muuttui tukeminen yhteistyöksi."

Uncle Ben

Jäsen
Sekavat tunnelmat KalPan pelien jälkeen oikeastaan vain jatkuvat. Sport-pelin olisi voinut käytännössä niitata ensimmäisessä erässä, Sport antoi siihen mahdollisuuksia. Sitten annettiin Sportille mahdollisuuksia ja he muutaman käyttivät, kunnes taas Sport lopussa tarjosi saumat KalPalle. Jotenkin tuntui, että molempien onnistumiset olivat usein enemmänkin toisen osapuolen heikoista otteista johtuvia, kuin omia huippusuorituksia.

No, voitto on tietysti voitto, ihan ok. Vartiaisen rankkarimaali oli myös ihan kiva ja Järvisen ylivoimamaali tekemällä tehty osuma. Mutta sitä tekemistä tuon pelin kanssa kuitenkin edelleen riittää. Miettinenkin totesi lehdistötilaisuudessa, että hyvän ja huonon vaihdon ero on aika valtava. Sitä se vähän on, sellaista jämäkkää ja koko ottelun kestävää perusvarmaa pelaamista ei oikein vielä nähdä.

Sarjataulukkoa ja -ohjelmaa jos katsoo, niin positiivisesti ajateltuna KalPa ei ole kuin kolmen pisteen päässä kuutospaikasta, kuten Kalakukkokin edellä mainitsi. Toisaalta taas kauden alku on sarjaohjelman kannalta ollut ”helppo”, hyvin kotipelivoittoinen ohjelma ja vastassa paljolti sarjan alempaan kastiin ennakoituja vastustajia. Siihen nähden 1,12 pistettä per matsi on vain yksinkertaisesti heikko saldo.
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mikäs hätä tässä. Joidenkin mielestä kusikin on paskaa, mutta KalPa on kuitenkin tasapisteissä kymppisijaan nähden ja 3 pinnaa suorasta puolivälieräpaikasta.
Kylläpä kyllä. 10 sija ei pitäisi olla mikään tavoite, eikä tasapisteissä 10 sijan kanssa oleminen ole positiivinen asia.

Alkukaudesta vastustajat ovat olleet lähes poikkeuksetta sarjataulukon alapäässä majailevia. Jos jollekin taso on vielä epäselvää niin kohta totuus paljastuu kun saadaan kovempaa joukkuetta vastaan. Tänään Pelicans antaa esimakua.

En miettimälläkään keksi positiivista sanottavaa alkukauden peleistä. Maalivahtipelikin on ollut yllättäen heikkoa. Perhonen pärjännyt paremmin kuin Eero.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Omaan silmään ei Perhonen vakuuta yhtään. Edelleenkään. Lisäksi aivan eri sivulla puolustuksen kanssa irtokiekkojen ja mailapelin kanssa.

Edelleen ylivoima on melkoista kuraa kun kiekkoa ei saada pelattua maalille mitenkään. Syötetään syöttämisen ilosta, ei paremman maalipaikan takia.

Pitänee kaivaa vhs-kaudelta materiaalia kun muistikuva on että Gröndahlkin osaisi ylivoimalla maaleja tehdä. Toman ketjuloton viimeinen kierros.
Nyt siellä yvtä pyörittää Nousiainen ja Lappalainen. Ja yhtään kutia ei viivalta maalille asti saada, ei ilmeisesti halutakkaan.

Huikeat 2pinnaa kun -3 pinnaa oli finaalivastustajaltakin täysin mahdollista. Todella hyvä tulos tuolla esityksellä.
 

JOFAKKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Ehkä tänään oli kauden paras peli. Eka Pelicansmaali oli Ruuttun virhe. Tosin rohkeasti yritti pelata, mutta hieman horjahti. Näistä ei liikaa kannata rangaista. Toinen maali oli vähän onneakin, kun kiekko kimpoili Tyrväisen lapaan. Kolmas maali oli tarkka laukaus putken alle. Onnistuu suht harvoin. Seppälä on paras puolustaja ja onneks Lappalainen parantaa koko ajan. Pitkänen paras hyökkääjä, Ehkä yks kiekollinen pakki menisi. JuTi oli tänään sipissä.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Ehkä tänään oli kauden paras peli. Eka Pelicansmaali oli Ruuttun virhe. Tosin rohkeasti yritti pelata, mutta hieman horjahti. Näistä ei liikaa kannata rangaista. Toinen maali oli vähän onneakin, kun kiekko kimpoili Tyrväisen lapaan. Kolmas maali oli tarkka laukaus putken alle. Onnistuu suht harvoin. Seppälä on paras puolustaja ja onneks Lappalainen parantaa koko ajan. Pitkänen paras hyökkääjä, Ehkä yks kiekollinen pakki menisi. JuTi oli tänään sipissä.
Ai EHKÄ menisi? Sehän nyt on ihan välttämätön hankinta. Samoin se ykkössentteri.
 

"Tiesin, että tämä saatanan peli alkaa jossain vaiheessa. Se alkoi meidän ensimmäisen sensaatiovoiton jälkeen", Tamminen vuodatti ottelun tauottua.
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo
Olen nähnyt tämän kauden nyt pelatuista yhdeksästä ottelusta viisi. Niiden pohjalta yhdyn arvioihin sekavista tunnelmista: Esimerkiksi nyt lauantaina Lahdessa peli oli hyvin tai ainakin kohtalaisesti hallussa noin 50 minuuttia. Pelissä on paljon hyvää, mutta säännönmukaisesti myös muutamia mustia hetkiä, jotka lähes poikkeuksetta maksavat maalin tai kaksi – Pelicansia vastaan kaksi.

Musta hetki päättyi kuin seinään sekä em. matsissa että edellispäivänä Sportia vastaan aikalisään. En tiedä kuinka Runeberg Miettinen osaa olla, mutta joku rauhoittava vaikutus noilla vedoilla kuitenkin oli. Täälläkin toivottu selkeä ykköspakki voisi tuoda näihin hetkiin sopivaa johtajuutta jo ennen kuin koko joukkue on hätää kärsimässä ja levällään kuin Jokisen eväät. Vähän huomasin kaipaavani myös Pikkaraista.

Muuten yksittäisistä edesottamuksista täytyy mainita Kantola, Lappalainen ja Klemetti. Kantolalla vielä luistin liikkuu ja on ollut omaan silmään yksi näkyvimpiä pelaajia muunkin kuin takatukkansa ansiosta. Lappalainen selkeästi parempi kuin viime vuonna ja Klemetin yritteliäisyyttä ei voi kuin ihailla.
 

Uncle Ben

Jäsen
Ehkä tänään oli kauden paras peli.
Pelicans-peli oli kyllä kauden parhaita, ainakin paras noista vieraspeleistä. Ei se virheettömän varmaa edelleenkään ollut, mutta kokonaisuutena hyökkäys ja puolustus oli paremmin tasapainossa kuin monessa muussa pelissä. Toivottavasti peli tuosta kehittyy edelleen, seuraavana olisi vuorossa kaksi tärkeää vieraspeliä Porissa ja Vaasassa. Helppoja pisteitä ei ole jaossa, mutta hyvä olisi jotain kotiin tuomisia saada.
 

Uncle Ben

Jäsen
KalPa jatkaa tänään lähes samoilla ketjuilla ja pakkipareilla kuin edellisessä pelissä Lahdessa. Ruuttu on nyt kuitenkin tiputettu neloseen ja Nuutinen nostettu hänen tilalleen Sebokin ketjuun. Juuso Könönen tulee myös mukaan ja hänet on merkattu nelosketjun toiseksi laituriksi.

Samu Perhonen on nyt ilmeisesti loukkaantuneiden kirjoissa, kakkosveskariksi on kyselty IPK:sta vanha tuttu Henri Kiviaho. Viime kaudellahan hän pelasi juuri Porissa.


EDIT: KalPan facebook -päivityksessä todetaankin, että Samu Perhonen on sivussa kolmesta neljään viikkoa. Kiviaho on tuuraajana tämän aikaa.
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Uskomaton voitto tänään. En ole koskaan nähnyt kenenkään missään voittavan noin heikolla pelillä. Kyllä ollaan kusessa kauden edetessä.

Nyt olis aika hommata niitä vahvistuksia. Mikä vaan muu liigajoukkue olisi jo aktiivisesti naaraamassa uusia ukkoja, jos peli näyttäisi tältä. Me emme tietenkään niin toimi. Onhan B-junnuissa monta hyvää aihiota. Nostellaan vaan sieltä poikia miesten peleihin.

Edit. Jäi sanomatta, että nyt Kilpeläinen oli mahtava.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Edelleen iso ongelma on omista pois pääsy kun kiekko on taisteltu itselle. En voi käsittää miksi sentteri on niin kaukana pakeista eikä ole tarjontaa lyhyelle syötölle jolla pakki voisi pelin avata. Hitaissa lähdöissäkin on ihmeellinen kuvio missä syötetään laiturille joka on kiinni laidassa ja syöttösuuntia ei ole niin paljon kuin olisi jos avattaisiin keskelle.

Ei vaan voi tämmöinen sohvavalmentaja ymmärtää näitä juttuja.

Positiivista taas oman maalin edustan tiiviys, se on saatu hyvälle tasolle.
 

Uncle Ben

Jäsen
Loistava voitto Porista! Tällaista peliä ei vielä tällä kaudella ole ollutkaan, mutta nyt otettiin pisteet puolustamalla. Aina peliä ei pysty hallitsemaan, silloin on yritettävä pelata tiiviin puolustuksen kautta. Tässä pelissä KalPa oli tietysti liikaakin puolustuskannalla, mutta mitäpä sitten, jos sillä kuitenkin saa vieraspisteet mukaansa. Hyvä kokemus ja oppi jatkon kannalta!

Ässien heikko viimeistely ja omalla tavallaan jäätävä ylivoima tietenkin KalPaa tässä jeesasi, mutta joka tapauksessa Kilpeläiselle nollapeli ja KalPalle vasta kauden toinen kolmen pisteen voitto. Mulle käy kyllä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy