Uncle Ben

Jäsen
Siirretty tuolta joukkueen rakennus ketjusta..

Jokisella oltava loukkia tai kuntokuuria. En älyä miksi pelaa nelosessa ja Nuutinen kakkosessa.
En tietysti Miettisen aivoituksia tiedä, mutta itse olen ajatellut, että Jokinen saattaa pelata tuolla nelosessa sen vuoksi, että sinne saataisiin joku kokenut ja luotettava pelaaja tuomaan puolustusvalmiutta. Jokisella olisi varmasti annettavaa isommassa hyökkäysroolissakin, mutta ehkä tuossa haetaan jonkinlaista tasapainoa ketjujen välille.
 

Uncle Ben

Jäsen
KalPan edellinen ja samalla kauden ensimmäinen vieraspeli oli vaatimaton esitys. Toivottavasti siitä ei tule vieraspelien kuvaa yleisemminkin, tänään pelit nimittäin jatkuvat Tampereella. Kotijoukkue Ilves on aloittanut kauden odotuksia vaisummin, viisi peliä ovat tuoneet nolla pistettä, mutta tähän peliin he saavat vahvistukseksi Buffalon leirityksestä palaavan Arttu Ruotsalaisen.

KalPa on rukannut kokoonpanoja uuteen malliin. Minusta vaikuttaa, että ketjut on kasattu tuossa entistä tasaisemmiksi, toimiiko nuo vai ei, niin sen ilta näyttää. Vieraspelissä peluutusetu on tietty vastustajalla, tuossa ei nyt oikeastaan ole sellaista selkeää muita heikompaa kenttää, jota vastaan vastustaja voisi sitten taktikoida omat peluutuksensa.

Joka tapauksessa se on ainakin selvä plussa, että Aleksi Klemetti on kokoonpanossa mukana. Edellisen pelin tärskystä ei siis onneksi seurannut mitään sen vakavampaa.

 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Toma, olisihan tuonne Kiiskinen mahtunut esim kakkosketjuun?
Todellakin olisi. Könönen olis voinut hakea vauhtia Iisalmesta. Ei ole sen tason lupaus, että pitäisi väkisin kokoonpanossa roikottaa saati läpilyöntiä odottaa.
 

"Tiesin, että tämä saatanan peli alkaa jossain vaiheessa. Se alkoi meidän ensimmäisen sensaatiovoiton jälkeen", Tamminen vuodatti ottelun tauottua.

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Tuntuu siltä, ettei tuo joukkue ole Miettisen otteessa. Olen katsonut HIFK, JYP, KooKoo ja Ilves-pelit nyt ja kaikissa noissa peleissä on ollut kurittomuutta: harhasyöttöjä, huolimatonta kiekonkäsittelyä, järjetöntä puolustajien hyökkäämistä ja hirveä määrä hävittyjä kaksinkamppailuja. Ilves-peli oli parempi kuin KooKoo-peli (joka oli surkein KalPan peli, jota olen nähnyt viimeiseen 10 vuoteen), mutta yhä samaa: hävittyjä kaksinkamppailuja, huolimattomuusvirheitä, harhasyöttöjä ja Kilpeläinenkin oli tänään tavallinen kuolevainen.

KalPalla on vaikeuksia luoda hallittuja, pitkiä hyökkäyksiä, ylivoima on aivan järjetöntä kuraa (Ilveksellä ihan eri tasolla!), mutta ihan hirveintä katsottavaa on tuo puolustus: koko ajan ylivoimahyökkäyksiä vastustajalle, kaveri pääsee lukuisia kertoja yksin läpi ja miehet hukkuu niin tasavoimalla kuin alivoimalla. Voi, herranjestas sentään. Enpä arvannut, että KalPa on noin heikko. Tiedä sitten, kannattaako näitä alkukauden pelejä edes katsoa, kun pelin taso on tuota luokkaa...

Mutta hirveä työmäärä on kyllä valmennusjohdolla saada tuo kurittomuus pois. Vain vastustajien surkea viimeistely edellisissä peleissä on pelastanut KalPan tällaisilta selkäsaunoilta, nyt Ilves käytti kyllä omat paikkansa ja myös paikat, joista ei maaleja normaalisti synny.

No, aina on uusi peli, mutta kyllä nämä KooKoo- ja Ilves -pelit ovat olleet aika hälyttäviä.
 

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kiekolla laadukas puolustaja saatava asap.
Todella heikosti rakennettu puolustus kun tarjolla on YKSI (1) kiekollinen osaaja, hänkin juuri ja juuri täysi-ikäinen Nousiainen. Parikalla ei riitä isoon rooliin, vaikka periaatteessa ajatus pelaamisesta on olemassa. Lappalainen on auttamatta hidas. Ei pääse nostamaan omalla jalalla omista. Seppälä laadukas yleispakki, mutta ei ole kiekollisesti lahjoja. Toisaalta kuskaa ja nostaa hyvin kiekon vaikka päätyyn asti. Loput onkin sitten puhtaasti puolustuspään miehiä. Arista en sano mitään. Näytöt on annettu. Ulos.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPalla on vaikeuksia luoda hallittuja, pitkiä hyökkäyksiä, ylivoima on aivan järjetöntä kuraa (Ilveksellä ihan eri tasolla!), mutta ihan hirveintä katsottavaa on tuo puolustus: koko ajan ylivoimahyökkäyksiä vastustajalle, kaveri pääsee lukuisia kertoja yksin läpi ja miehet hukkuu niin tasavoimalla kuin alivoimalla. Voi, herranjestas sentään. Enpä arvannut, että KalPa on noin heikko....

No, aina on uusi peli, mutta kyllä nämä KooKoo- ja Ilves -pelit ovat olleet aika hälyttäviä.
Melkeinpä kaikki alkukauden pelit nähneenä, kyllä myös itse näkisin että tuo puolustus pelaaminen on aivan järkyttävän huonolla tasolla. Pelistä toiseen jäätäviä harhasyöttöjä, vastustajalle läpiajoa, ylivoimahyökkäyksiä... Vain huipputason maalivahtipeli on aiemmin pelastanut KalPan tolokun selkäsaunalta.

Jotenkin vaikuttaisi että tuossa on järkyttävästi työtä edessä, että tuosta puolustuspelaamisesta saadaan liigatasoista. Siihen ei olisi ollut Kiiskisestä mitään apua, eikä kyllä millään muullakaan ykköshankinnalla, vaan muutoksen on löydyttävä tuosta joukkueesta. Huhhuh, aika pahalta tällä hetkellä näyttää.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Tuomaisesta ei ole puolustuspään organisoijaksi. Se on viimeistään nyt nähty. Ukko on saanut yli kaks kautta yrittää saada siihen jotain tolkkua, mutta ei onnistu. Tuomainen ulos ja joku kykenevä kaveri tilalle. Niin ja tietysti se kiekollinen pakki.
 

"Tiesin, että tämä saatanan peli alkaa jossain vaiheessa. Se alkoi meidän ensimmäisen sensaatiovoiton jälkeen", Tamminen vuodatti ottelun tauottua.

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen viihdyttävin pelitapa
Tuomaisesta ei ole puolustuspään organisoijaksi. Se on viimeistään nyt nähty. Ukko on saanut yli kaks kautta yrittää saada siihen jotain tolkkua, mutta ei onnistu. Tuomainen ulos ja joku kykenevä kaveri tilalle. Niin ja tietysti se kiekollinen pakki.
Case Tuomainen on kyllä mielenkiintoinen. Häntä ei oikein koskaan olla haastateltu ja puhuttu jääkiekosta hänen kanssaan. Hänen ammattitaitonsa on siis kyseenalaistettava.
 
"Jättäkää jääkiekon pelaaminen niille, jotka osaavat pelata jääkiekkoa ja keskittykää asioihin, jotka osaatte." Norwichin joulutervehdys KalPan kannattajille.
Suosikkijoukkue
KalPa
Mun mielestä suurin ongelma on jälleen kerran liian kova kiire hyökkäämään. Hyökkääjät karkaa aivan liian nopeasti ylös ja pakkien syötöt menee sitten minne sattuu. Ei ole sentteri hakemassa läheltä avausta, vaan huidellaan jossain sinisen yläpuolella. Sittenpä ei olla puolustamassakaan kun pakki yrittää jotain käsittämätöntä syöttöä ja kiekko hukataan.

Hyökkäyspäähän kkun päästään, näyttää peli välillä jopa ihan hyvältä. Pakit kyllä nousee rohkeasti, mutta sekään ei näyttäisi tuottavan hirveästi ongelmia. Karvauskin toimii ihan ok.

Tuomaisen ammattitaitoa kyllä tosiaan voi kyseenalaistaa, vissiin rahasyistä ukkoa ei ole lähetetty huutamaan jonnekin mestikseen.

Kilpeläistä tunnutaan tänään syyllistämän, mutta älykiekon data kertoo kyllä aika hyvin, miten nykypelaajat osaa käyttää mailoja ja ranteella ammutaan ylänurkkiin samoja vauhteja mitä ennen pidettiin todella kovina lämäreinä. Ei kukaan torju 137 km/h rannetta ylänurkkaan muutamasta metristä ammuttuna. Eiköhän pitäisi kysyä että miten se vastustaja pääsi siihen niin vapaasti ampumaan?

Paljon on tomalla hommia edessä jotta saa tuon sekoilun loppumaan. Ensimmäisenä lähtisin tuomaan pikkuisen malttia pelaamiseen.
 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Henk koht en syytä Kilpeläistä vaan enemmänkin ihmettelen että mitä tapahtu. Epäilemättä hienoja maaleja nähtiin Ilvekseltä ja sellasilta pelaajilta joilta niitä on lupa odottaakkin. Yks meni Pitkäsen luistimesta, yks tuli tuhatta ja sataa, viimenen aivan käsittämätön tilanne itsessään. Varmaan joku liigan ennätys. Jonkun noista muista olis hyvänä päivänä voinu ottaa kyllä. Neljä maalia riittäs useimmiten voittokamppailuun ja hyökkäys olikin suht tehokas. Pakistoon kääntyy omakin katse. Fiksusti ilves siihen iskikin. Jossain vaiheessa Karri ohjeisti omiaan tyyliin "ne nousee riskillä ylös" tms eli se kyllä luettiin aika hyvin. Mitään ei oo vielä lopullisesti hävitty mut nyt tarvitaan kyllä toimia ja selkeitä merkkejä paremmasta suunnasta. Lauantain revanssi voi joko nostaa leukaa tai katkoo selkärankaa.
 
Suosikkijoukkue
Old time hockey, Hamilton Mustangs
Laskikohan kukaan, kuinka monta ylivoimahyökkäystä tai läpiajoa ottelun aikana tuli? Vaikka ei ollu Eerolla paras päivä, niin olisi lukemat voinu olla toisella kassarilla vielä rumemmat. Viisikkopuolustus oli kyllä todella huolimatonta. Käsittämättömien harhasyöttöjen lisäksi pyyhkeitä siitä, että jos pakit nousi, niin en kyllä nähnyt et kovin monesti olisi vastaavan puolen laituri alas tiputtanut, josta sitten kiekonmenetyksestä lähes aina vaarallinen yv. hyökkäys omiin. Eteenpäin ja lauantain matsiin eri ilmeellä!
 

Uncle Ben

Jäsen
Mulle jäi Ilves-pelistä yllättävänkin hyvä jälkimaku. Siis siihen nähden, että pisteitä tulee nolla ja omissa kolisee seitsemän kertaa. Olihan tuo nyt kuitenkin ihan eri meininkiä kuin edellinen peli Kouvolassa. KalPa teki töitä ja liikkui, teki siinä samalla kyllä myös erinäisiä virheitä ja pelissä oli ihmeellisiä tilanteita, mutta ennemmin kuitenkin yritetään vähän liikaa kuin liian vähän.

Minusta tuossa pelaamisessa oli nyt kuitenkin jotain ideaa, tuosta pitää tietenkin saada virheitä pois ja hyökkäämisen ja puolustamisen tasapainoa ja yhteensovittamista voi miettiä myös. Tässä pelissä pelin luonteeseen tietysti vaikutti sekin, että KalPa oli heti alusta lähtien takaa-ajaja.

Tietysti se ei ole itsestään selvää, että tuosta saadaan hyvä ja voittava konsepti kasaan taottua, mutta mulle ei tosiaan tuosta pelistä jäänyt mitenkään erikoisen huono maku tappiosta huolimatta.
 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Mä varmaan oon sitten yksin ajatuksen kanssa että tuossa pelissä ei ollut nimenomaan ideaa missään muualla kun ihan spontaaneissa maalipaikoissa. Jos lähetään omasta päästä niin pakit sekasin, keskialue ylitetään pienellä roikulla ja toivotaan parasta, pakit nousee liian ylös suhteessa muihin, ylivoima ei lähde(!) ja sitten se ainoo jossa nään selkeen positiivisuuden ja jonka turvin eilenkin jakso katsoa. Eli hyökkäys pyörittää satunnaisista tilanteista oikein mallikkaasti, nopeesti ja fiksusti maalipaikkoja liukuhihnalta jos vaan sinne pääsee. Välillä oikein ilolla katsoo miten kiekko liikkuu ja nuo kuviot on ihan uusia verraten moniin moniin kausiin. Se pitää toivon yllä ja että kun tuo kiekon nosto tapahtuis vielä hallitummin ja pakit laskis kiekon tuonnin jälkeen paikalleen+puolustais omassa päässä paremmin niin en nää suuria huolia. Hiomista on paljon mutta ammattimies jaksaa aina hioo kunnolla ennen maalausta.
 

Pande30

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viime kaudella vastaava peli olisi laitettu puhtaasti maalivahdin piikkiin. No Kilpeläinen vajosi muun joukkueen tasolle, mutta ei tappio toki maalivahdin piikkiin mene kuin parin maalin osalta. Sinällään hyvä että pelataan rohkeasti ja nykytyyliin kakki hyökkääjät saa pelata syvään hyökkäyspäässä, mutta sen verran pitäisi liigatasolla ymmärtää että jos kaikki hyökkääjät ovat syvällä niin kyllä yhdellä hyökkääjällä pitää rintamasuunta olla omaa maalia kohti jotta edes jonkinlainen puolustusvalmius löytyy. Nyt näin ei ollut ja seuraus näkyy vastustajan ylivoimahyökkäyksinä.
 

muzakian

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, St.Louis Blues, SiiPe, Koparit, Man City
Muutama pointti. Ei nyt voi sanoa että ihan perinteinen kiekkopeli ja kun oltiin lähes koko peli takaa-ajajana niin koko peli hyökättiin pienellä riskillä. Kyllähän siellä sattui henkilökohtaisia virheitä aikalailla ja ne näkyi kyllä taululla heti (Parikan kompurointi, Timosen "unelmapassi", Ruutun ja Nuutisen räpellykset hyökkäyssinisellä).
5vs5 pelissä kyllä minusta kuitenkin puolustettiin keskustaa ihan hyvin, joten minusta aika outoa kritisoida oman alueen puolustuspeliä. Maalitkin tehtiin suht kaukaa. Ainoa maali joka tuli kulmamyllystä oli se Pitkäsen oma luistin. Edelleen otettiin myös aika tyhmiä jäähyjä omaan silmään.
 
Every day is a great day for hockey. ~Mario Lemieux

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Tämän kauden peleissä todellakin on tullut tyhmiä jäähyjä. Vissiin joka pelissä on otettu varsinkin täysin turhia hyökkäyspään jäähyjä. Muutenkin jäähyjä on tullut luvattoman paljon täysin vaarattomissa tilanteissa puolihuolimattoman pelaamisen seurauksena. Siinä on yksi helposti korjattava kohta pelissä.
 

"Tiesin, että tämä saatanan peli alkaa jossain vaiheessa. Se alkoi meidän ensimmäisen sensaatiovoiton jälkeen", Tamminen vuodatti ottelun tauottua.

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS,Arsenal, BvB,Ducks
Miten Toma on haastattelujen perusteella haulunnut joukkueen pelaavaan on jopa korostetusti näkynyt ainakin pakkien nousujen kanssa. Välillä käynyt näin muutaman ottelun perusteella mielessä, että onko rosteri siihen sopiva? Aika rohkea lähestymistapa vaikka käsissä ei ole Hifkin tai Kärppien budjettia. Ja toki ne kiekolliset pakit loistavat poissa olollaan (pl. Nousiainen), jotka antaisivat tukea tälle ajattelu tavalle.

Omasta mielestäni tuosta rosterista on saatavilla paljon enemmän irti mitä on tähän mennessä nähty. Toki kausi on vasta alussa.
 
Viimeksi muokattu:
Arvomaailmamme raiskatkaa...Orgiat raikaa ainiaan!
Haureutta, himoa ja valuuttaa...Ei uutta ennen kun on entinen naitu!

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Tämän kauden ensimmäinen kolmen pelin viikko on aluillaan, nyt olisi tärkeää kairata ~6p ja kaksi peliä on vielä Ässiä ja Sporttia vastaan jotka pelaavat samoista sijoituksista meidän kanssa.
 
Miten selittää sellaista suurta raastaavaa ihanan vahvaa tunnetta joka ei kuitenkaan ikinä palkitse, mikä ottaa niin kovin paljon mutta antaa niin vähän.
-Tuomas Virkkunen

Uncle Ben

Jäsen
KalPan otteet ovat tässä kauden alkutaipaleella vaihdelleet, edellinen KooKoo-peli oli kai jollain tapaa onnistunut, ei tosin mitään kovin ihmeellistä tykitystä, mutta ei nyt toisaalta mennyt seitsemää kiekkoa omaan verkkoonkaan.

Saapa nähdä mitä tän illan Ässät-peli sitten tarjoaa, en oikein tiedä mitä tuosta osaisi odottaa. Ketjuja on ainakin vähän rukattu. Tuomas Vartiainen nousee kokoonpanoon ja minusta hänet on ihan luontevaa istuttaa sitten tuonne ykkösen oikeaan laitaan, rightin kaverina käy sinne ja nuo ketjukaverit osaavat myös puolustussuuntaan pelaamiseen, missä Vartiaisella on omat haasteensa ollut. Ehkä tuo yhdistelmä toimii.

Aleksi Klemetti sitten puolestaan vasemmalla laidalla Pitkäsen ketjussa, ihan kokeilemisen arvoinen kombinaatio tuokin. Leevi Aaltonen näyttää tänään olevan poissa kokoonpanosta ja hänen tilallaan Sebokin ketjussa hyökkää Henri Knuutinen. Taitoa vähän häipyy, mutta kokoa tulee lisää.

Pisteitä olis tietysti hyvä kotipeleistä saada, mutta vaikea tosiaan ennakoida mitä peli mukanaan tuo.

 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Ei tiiä vaikka Vartiainen tekis liigauran ekan pisteen. En tiedä millasissa rooleissa on pelannut muualla. Näyttäs sille että jos oot joukkueeseen tälle kaudelle päässyt niin jonkunlainen näytönpaikka on ainakin vakiona. Et pääsee jokainen ainakin kokeilemaan ja sitä kautta haetaan se rooli. Ei huono noin pitkällä tähtäimellä mut toivotaan et siinä matkalla napsitaan kuitenki pisteitä suht tasaseen niin pysytää kisassa mukana.
 

HokiHero

Jäsen
Kyllä tuossa on valmennuksen katsottava peiliin jos KalPa on noin aseeton Ässiä vastaan. Ei Keränen, Ruuttu ja kumppanit ole menettäneet taitojaan vaan yksinkertaisesti pelaajat eivät ole samalla sivulla. Ylivoimalla sen näki hyvin kun välillä annetaan syötön mennä jalkojen välistä vaikkei vastaanottamassa ole ketään, levitetään peliä päätyä pitkin vaikka oma kaveri on keskustassa jne. Kuka tahansa pelaaja näyttää paskalta jos joutuu miettimään jokaisen ratkaisun tilanteen mukaan eikä pelaajien sijoittuminen ole hyvin opetellun perus kaavan mukaista.

Ainakin hyökkäyksen pitäis riittää aivan hyvin tuollaisenaan eikä sinne tarvita lisähankintoja.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Onko muuten muut huomanneet miten hienosti joukkue on hitsautunut yhteen? Kaikesta näkee, että kuvioita on päästy jo huhtikuusta lähtien rauhassa hiomaan. Tässä on nähtävissä paljon samaa kuin viime kauden HPK: ssa, joka näytti mihin loistavasti toimivat kemiat ja yhteishenki voivat johtaa. Nyt jos koskaan on annettava kaikille tämän joukkueen pelaajille ansaitsemansa mahdollisuus eikä ulkopuolisia vahvistuksia kannata hankkia sotkemaan sapluunoita.
 

"Tiesin, että tämä saatanan peli alkaa jossain vaiheessa. Se alkoi meidän ensimmäisen sensaatiovoiton jälkeen", Tamminen vuodatti ottelun tauottua.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy