Pelicans pudotuspeleissä keväällä 2023

  • 111 917
  • 845

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tässä sarjassa Pelicans on voittanut pelit kotona rimaa hipoen, vieraissa hävinnyt selkeästi. Vaikka on kotietu, niin riittääkö tuo rimaa hipoen -marginaali neljään kotivoittoon? Suhtaudun siihen epäillen. Pelaamisen pitäis kyllä kehittyä isosti vähän kaikilla osa-alueilla, että turkoosi menis tästä jatkoon.
Se on juurikin näin. Toki edellinen vierastappio ei ollut numerojen valossa "selkeä", mutta pelillisesti kyllä.

Jotenkin se on hassua, että taas ollaan altavastaajia puolivälierissä, vaikka runkosarja meni loistavasti. Miettinen on kyllä onnistunut jopa Niemelää paremmin kevättä kohden, sillä ei tätä materiaalieroilla selitetä.

Jämsenin ja Vilenin pelaaminen voisi tasoittaa vähän hyökkäyspelin voimasuhteita, joten toivotaan todella, että kaverit pystyvät pelaamaan huomenna.

Ai että, kun oltaisiin saatu Lukko vastaan. Kuten jo ennen sarjojen alkua sanoin, HIFK:lla kävi järjetön pulla: viime metreillä kuuden joukkoon ja alavireinen Lukko vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Miettinen on kyllä onnistunut jopa Niemelää paremmin kevättä kohden, sillä ei tätä materiaalieroilla selitetä.
Ei sinänsä, mutta kyllä KalPalle tuo ison edun Rissasen tapainen konkari, joka voittaa aloitukset, vie kaikki kaksinkamppailutilanteet ja on muutenkin koko ajan isosti esillä siellä, missä tapahtuu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: egar

Karpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei tässä hyökkäyksen taidon puutteeseen hävitä, vaikka purjeissa ollaankin. Toki siinäkin annetaan liikaa tasoitusta, jos sieltä on A.Jämsen ja E.Vilen poissa ja kehissä korkeintaankin puolikuntoinen Kangasniemi, jonka anti kamppailupelaamiseen on tällä hetkellä pyöreä 0.

Runkosarjassakin hyvistä tuloksista huolimatta ehjät kuuskymppiset olivat vähissä, oli vastus mikä tahansa. Menestyksen takana onnistunut maalivahtipeli, tiivis viisikkopuolustus ja suhteellinen tehokkuus maalipaikoissa.

Kädetön pakisto ja hyökkäyksessä kamppailupelaajien puute ei vielä näkynyt räikeästi runkosarjassa, mutta nyt KalPa on riisunut puutteet esille karulla tavalla. KalPan taistelutahto, aktiivisuus, vauhti ja väsymättömyys on tehnyt vaikutuksen.

Kaikesta huolimatta tilanne on kuitenkin 2-2. Ei tästä mahdottomuus ole jatkoon mennä. Se tosin vaatii kauden parasta peliä.
 

Iin Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Yö eilisestä. Pelin jälkeen ei luottavainen fiilis ollut että tästä jatkoon mennään, mutta tänään herätessä taas se sama luotto mikä tuohon jengiin on läpi kauden ollut, nosti jälleen päätään. En ole unohtanut realiteetteja, vaikea peli huomenna jälleen luvassa, mutta positiivisin mielin peliä kohti.

Silanderin anti lehdistötilaisuudessa ja Riihisen postgame haastattelu antoi myös jengin sisältä kuvan että mitään ei ole vielä menetetty ja loppuun asti taistellaan. Ei auta kun peli kerrallaan mennä ja toivottavasti se johtaa luvattuun maahan.

Eilen pystyttiin haastamaan KalPa niiden kotonaan aika hyvin, ja saatiin pari kihaustakin. Lahessa meillä on parempi sauma laittaa pari maalia, ehkä enemmänkin taululle jos saadaan peli rullaamaan. Toivotaan että Rahmilla on huono päivä. Eilenkin nähtiin orastavia hyökkäyspään pyörityksiä, muutama hyvä paineen alta lähtö omista - loppupeleissä aika tasainen kamppailu. Kolmannessa annettiin sitten kaverille peli. Kokemus näytti isoa hauista.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Pekon muuvit
Huoh. Vieläkin ottaa aivoon eilinen 5v3 paikallaan seisominen.
En ole ikinä ymmärtäny, eikä ole vain tämän kauden ongelma, että miksi, MIKSI kaikki tekeminen loppuu kuin seinään, kun vastustaja saa vitosen?
Kun olisi sauma oikeasti vetää kuvainnoillisesti turpaan ja lamput sammuksiin, niin mitä tehdään? Otetaan se huilin kannalta, eikä lyödä taululle sellaisia numeroita, mistä ei tulla enää ohi?
Vai kuvastaako tämä seisoskelu nyt meidän loppukautta? Ihmetellään ja neppaillaan ja surffaillaan, kunnes päästään lomille? Lomat kuitenkin odottaa lauantaina, jos ei aleta pelaamaan kunnolla.

Voi olla, että huutelen nyt ihan aivot huurussa, mutta mun mielestä meillä ei ollu samanlaista asennetta, kuin maanantaina kotona? Ei ainakaan jäänyt sellaista mielikuvaa. Ei taklattu samaan malliin tai raastettu? Jäikö kassit Hölön mukana kotiin?
 

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24
Jos huomenna Vilen sekä Jämsen pois itse en valitettavasti usko voittoon, toivottavasti olen väärässä
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Voi olla, että huutelen nyt ihan aivot huurussa, mutta mun mielestä meillä ei ollu samanlaista asennetta, kuin maanantaina kotona? Ei ainakaan jäänyt sellaista mielikuvaa. Ei taklattu samaan malliin tai raastettu? Jäikö kassit Hölön mukana kotiin?

Kyllähän tuolla kamppailtiin todella kovaa, mutta kaukalon koko helpottaa KalPaa. Jos se silmällä katsoen näyttääkin leveämmältä, niin se on 2 metriä pidempi kuitenkin.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Kyllähän siinä tosiaan aika helvetisti annetaan hyökkäyspelaamisessa tasoitusta jos joukkueesta löytyy neljä yli 30 pisteen hyökkääjää ja kaksi heistä on loukkaantuneena. 63 tehopistettä ja 25 maalia uupuu rosterista E.Vilénin ja A.Jämsenin poissaolojen myötä, joten kädet kyynerpäitä myöten ristissä, että olisivat pelikuntoisia, joskin eivät hekään puolikuntoisina mitään vapahtajia ole vaan saattavat olla Iikan tavoin lähinnä rasitteita.

Tokikaan materiaalissa annettava pieni etu ei poista sitä yksiselitteistä faktaa, että Pelicans ei ole löytänyt lääkkeitä siihen KalPan paineistukseen sitten juuri ollenkaan. Kun periaatteessa vain puolustat ja yrität selviytyä ilman takaiskuja sen ensimmäiset 30 minuuttia, niin on se hyökkäyspelin laadusta pois todella paljon. Bartosakin erinomaisilla otteilla, KalPan heikolla viimeistelyllä ja myös pienellä tuurillakin Pelicans roikkuu tässä sarjassa vielä täysin hengissä mukana. Ensimmäisessä ottelussa KalPa oli luvalla sanoen todella huono, mutta silti se oli vain muutaman sentin päässä ryöstöstä jo tuolloin, kun Kiiskinen toisessa erässä nosti vapaasta paikasta hieman yli maalin ja Sissonsin veto kilahti tolppaan. Kolmannessa ottelussa oli lähellä taas syntyä tyhjiin 0-2 osuma. Kummassakaan Kuopion pelissä Pelicansilla taas ei ole ollut oikeastaan mitään palaa kenttätapahtumissa. Eilinen oli toki hieman parempi suoritus kuin se ensimmäinen Kuopion vierailu, mutta ryöstö oli siitä huolimatta lopulta kovin kaukana. Kahteen otteluun Kuopiossa yhteensä 29 laukausta kohti vastustajan maalivahtia on vain yksinkertaisesti liian vähän että sillä voitaisiin voittaa pelejä. Ilman mainittuja Bartosakin edesottamuksia, KalPan tehottomuutta ja pientä tuuria tämä sarja olisi hyvinkin voinut mennä KalPan nimiin jopa 0-4 tähän asti nähdyn perusteella. Neljän pelin jälkeen laukaukset maalia kohti ovat 71-103 KalPan hyväksi. Ylivoimakerrat ovat Pelicansin hyväksi 17-14. Ollaan siis saatu kolme ylivoimaa enemmän kuin vastustaja, mutta silti ollaan yli 30 laukausta perässä kokonaistilastossa. Pelicansin pitää yksinkertaisesti vain saada laadukkaampaa ja parempaa hyökkäyspeliä aikaiseksi jos se mielii tästä sarjasta jatkoon. Eilen oli paikka tappaa peli toisen erän lopussa sen vitosen ja 5-3-ylivoiman aikana, mutta sen sijaan etenkin 5-3-ylivoimassa neppailukerho taas kokoontui pelaamaan jotain aivan uskomattoman typerää kuviota millä ei ollut mitään tekemistä maalinteon kanssa.

KalPa on tällä hetkellä myös fyysisempi sekä kamppailuvalmiimpi joukkue, millä se aikalailla syö Pelicansin elävältä. Siinä mielessä KalPa onkin erinomaisesti rakennettu joukkue, kun luonnetta tuollaiseen peliin löytyy sieltä kosolti. Vaikka onkin ollut ihailtavaa katsoa esimerkiksi miten Sakke Hämäläinen, Konsta Hirvonen ja Lenni Killinen ovat vääntäneet pari napsua lisää siihen omaan tekemiseensä, jää Pelicans silti jotenkin todella pehmoiseksi suurimmaksi osaksi. Ikonen on naurettavankin pehmeä, Kelleher ja Jasek eivät ikinä nyt mitään fyysisiä ja kamppailuvalmiita pelaajia ole koskaan olletkaan joten heidän pehmeytensä ei sinänsä yllätä, Iikka ei edes kunnolla yritä tällä saralla kun on ilmeisesti niin rikki. Isoin pettymys tässä osassa tähän asti on ollut kyllä Bryggman. Johtuuko sitten siitä, että ei vain yksinkertaisesti jalalla ehdi KalPan matkaan vai mikä on, mutta Bryggmanin fyysisyys ja kovuus on rajoittunut lähinnä vihellysten jälkeiseen pieneen hanskaamiseen ja tuomareille kitisemiseen. Enemmän kyllä kaivattaisiin Umeån mieheltä tällä osastolla. Puolustus on kerrankin Pelicansilla kasattu pudotuspelejä varten, vaikka Mylläri onkin käytännössä koko sarjan ajan ollut toistaiseksi sivussa, joten siinä mielessä on todellinen harmi, että nyt se sitten hieman falskaa nimenomaan hyökkäyksen osalta. Huomenna Mylläri onneksi pääsee jälleen peleille täydentämään Pelicansin pakistoa tuoreella jalalla ja kropalla. Enemmän kuin KalPan kamppailuvahvuus ja fyysisyys, niin Pelicansin jääminen toiseksi lusiteluvoimassa on kyllä yllättänyt. KalPa vie tälläkin osa-alueella Pelicansia tällä hetkellä aika tylysti.

Huolimatta edellä tehdyistä kovin negatiivisenkin sävyisistä nostoista, on edelleen muistettava se tosiasia, että sarja todellakin on 2-2 ja kyseessä on todella pienten marginaalien sarja. Huomisen ottelun paineet ovat toki aikalailla täysin Pelicansin niskassa, kun Lahdessa olisi pakko voittaa. Back-to-back ja sarja katkolla Kuopiossa KalPalle olisi painajaismainen lähtökohta kuudenteen otteluun. Parmpaa ja ennen kaikkea laadukkaampaa tekemistä niin hyökkäyspelaamisessa, ylivoimassa kuin myös paineen alla pelaamisessa, niin Pelicans voi hyvinkin kammeta itsensä tästä sarjasta jatkoon. Kaikki on vielä auki.
 

Lht03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nupen Pelicans
Siinä määrin odottaa huomista peliä että kuuntelen vapaaehtoisesti Petteri Sihvosta Kiekkokiukaan podcastissa, muut podcastit on jo kahlattu läpi.
 

Jägen_pelsut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tuosta Bryggmanista olen @Wenzel in kanssa samaa mieltä. Kaverin pitäisi olla iso ja ilkeä, mutta on vain iso. Monta kertaa kun on päässyt taklaus etäisyydelle niin antaa niin pehmeän taklauksen, ettei tiedä onko se halaus vai mikä. En ymmärrä kun on sopiva vauhti ja kaikki, niin miksi ei rusauta pakkia kunnolla laitaan?

edit. yksi silmiin pistävä heikkous joukkueella on, syötöt on hitaita! tai epätarkkoja.
 
Viimeksi muokattu:

Iin Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Tässä saa oikeesti pelätä että kohta sattuu jotain meistä ja vielä todella pahasti jos KalPalle annettu linja on tämä.

Eikös patongilla ollut vielä entistyyttäkin?
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
"Toisaalta delegaatio toteaa, että Vilén ei näytä pyrkivän ottamaan taklausta vastaan sen jälkeen, kun hän pelannut kiekon päätyyn. Lisäksi Vilénin peliasento kääntyy juuri viimehetkellä ennen Gallet'n taklausta." Tuossahan ne pääsyyt on, taklattavan vastuu korostuu. Ilman tuota pientä junnumaista selän kääntöä Gallet olisi tullut kovaa mutta täysin puhtaasti Eliaksen kylkeen, nyt kun Elias kääntyy juuri viime hetkellä niin Gallet tuleekin sen sijaan numeroihin. Ei siinä, kalliita oppirahoja aikuisten peleistä Eliakselle. Toivotaan ettei mitään isompaa tullut ja mies on peleillä heti huomenna.
 

HENRIII

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat & HC Giants
Olisin kyllä odottanut edes 1peliä tuosta taklauksesta.. No toivottavasti kukaan ei nyt ota tätä esimerkkinä ja vetele suoraan numeroihin vaan hitaalla vauhdilla,koska nyt vaan voi.
 

Nilkkarallia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Värilaseja kun raottaa, niin kyllähän taklattavan vastuu tossa pommissa näyttäytyy isosti. Vilenillä oli kyllä aikaa vastaanottaa taklaus paremmin. Sen suhteen mielestäni 5+20 on maksimit mitä tuosta voi antaa. Jos unohdetaan numeroihin ajo, niin eikö tuo puhdas ole?

Edit. Mutta toisaalta huoli on aiheellinen. Miten näin pieni ja nuori jengi pärjää pleijareiden fyysisyyden keskellä kaikenmaailman palkkasoturijengeille?
 
Suosikkijoukkue
Pekon muuvit
Semmosta puuhastelua. Eihän näissä ole mitään tolkkua:D Hyvitellään vähän aikasempia kauden munauksia tai annetaan vähän lohtua, kun ykkösveska loukkaantui omien takia?

Joku meikäläinen kun vetäisis Rissasta tai jotain muuta Kalpalaista selkään, ni se olis varmasti 5 peliä pannaa. Koska Lahti.

No ihan sama. Toi jos on linja, niin huomenna sit meidän ukot voi huolella ajaa selkään? Ei ihmetytä pätkääkään, jos huomenna läikkyy yli ja jäähypenkki pysyy lämpimänä.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Gallet'n taklaus oli täysin turha, Vilen ei ollut mikään uhka kenellekään enää. Olisin mä tuosta yhden pelin antanut ainakin, mutta minkäs teet. Se oli viittä vailla, että olisi ollut myöhässä. Muistetaan se Gregoiren täysin puhdas taklaus jossa kaikki mussutti että oli myöhässä, vaikkei ollut.
 

Bulvaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Sen verran kapea on tuo rosteri ilman loukkaantumisiakin niiden pelaajien osalta joilta voisi odottaa tehoja, että jos sieltä nyt puuttuu sekä Vilen, että Jämsen, niin millaisilla ketjuilla tämän päivän peliin ollaan lähdössä? Pelkään, että koko peli tulee olemaan yhtä selviytymistaistelua. Jos ei sitten tule jotakin super suoritusta. Pelillisesti ollaan kyllä oltu aika mankelissa muutenkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös