Pelicans kaudelle 2011-2012

  • 639 349
  • 1 491

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Tyrskylle hyvästit

Vuosi taaksepäin, ennen sarjakauden alkua, Nupelta kysyttiin että kuka pelaajista tekee kaudella läpimurron. Nupen vastaus kuului: Antti Tyrväinen. Nyt Tyrsky jo lähtee täältä radiomastojen juurelta jorpakon tuolle puolen. Matti Virmanen kävikin toisinaan Isku Areenalla Tyrskyä kyttäämässä. Se on lähtöä nyt Tyrsky. Kiitos tähän astisesta ja onnea matkaan.
 

Moonchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kraken
Tuli kyllä täysin yllättäen tämä Tyrväisen lähtö ja nyt ottaa kuuppaan, etenkin kun ei osannut yhtään edes varautua. Hyökkääjiä pitää hankkia sitten vähintään kaksi, mieluummin kolme ja kaikki vielä sellaista selvästi tuloksen tekoon pystyvää mallia. Meillä on laitahyökkääjissä kokonaista kaksi kappaletta sellasia kavereita joilta voi odottaa pisteitä (Sopanen ja Lasch) ja näistäkin Lasch on vielä melkoinen kysymysmerkki.

Toinen ongelma mikä tästä seuraa on se, että Sihvosen pitää nyt oikeasti palata sille vanhalle hyvälle tasolleen. Muuten meillä ei ole joukkueessa yhtään kunnon häirikköä/rottaa/kauhukakaraa ja taklauskonetta. Sehän ei käy päinsä, kun tässä on jo monien vuosien ajan tottunut siihen, meiltä löytyy aina se yksi tai kaksi liigan kovinta ja kiistellyintä tapausta tällä saralla.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Kaikkea hyvää Tyrväiselle Edmontoniin. On tässä vielä se mahdollisuus, että training campin alussa Tyrväiselle todetaan, että vielä pitää kauden verran kehittyä ja paras paikka kehittyä on SM-liiga, joten Tyrväinen palaa kaudeksi Pelcuun. Tietenkin sekin on mahdollista, että Tyrväiselle suositellaan farmia, koska pelityyli on rymistelyä ja pystyy varmasti kehittämään parhaiten farmissa. Lisäksi farmissa on sellaiset puntit, että voimaa tarttuu paremmin kuin Nickisillä. Vielä lisättävä, että Tyrväisen pelityylillä, jossa isossa roolissa on vastustajan hiillostaminen pitäisi oppia hieman tappelemaan ja siihen ei paljoa harjoitusta saa SM-liigassa. Korvaajan hankkiminen on tietenkin hankalaa, jos Tyrväinen tekeekin syyskuussa paluun Pelcuun.

Tämä Nashvillen Laakso saa näköjään 100k farmissakin, joten jos Tyrväinen saa edes lähelle saman farmissa, niin ansiot lienee samalla tasolla kuin Lahdessa. Mutta jos tulot farmissa tippuvat jonnekin 30-40k tienoille, niin taloudellisesti kannattaa tulla ehdottamasti takaisin Pelcuun. En tosin tiedä mitä Tyrväinen tienaa, mutta tuskin viime kauden jälkeen tarvitsee ihan pennosilla enää pelailla. Edes Pelcussa.

Kyllähän tämä Tyrväisen lähtö tuli aika puskista ainakin faneille. Toivottavasti seurajohtoa ei yllätetty housut kintussa. Ehkä Nupe & co kyttäävät NHL:stä ulosjääviä kavereita ja saahan tässä tosiaan esim. Blomqvist ja Tavi hyvän näytönpaikan.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Ei vielä kannata Blomqvistia tai Tavia onnitella, sillä Ilkka Kaarna totesi haastattelussa että korvaajaa Tyrväiselle etsitään. Eli sentterin lisäksi kiikarissa on nyt laituri.

Tässäpä tuo Kaarnan haastattelu Iltasanomien sivuilla.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei vielä kannata Blomqvistia tai Tavia onnitella, sillä Ilkka Kaarna totesi haastattelussa että korvaajaa Tyrväiselle etsitään. Eli sentterin lisäksi kiikarissa on nyt laituri.

Suikkasen pestin yhteydessä puhuttiin kolmesta hyökkääjähankinnasta, joten nyt lunastetaan ne lupaukset. Siihen tarvittiin näköjään yhden kärkikaverin lähtö.

Laituriosasto on tällä hetkellä jollain tasolla potentiaalinen, mutta auttamattoman vähän realisoitunutta potentiaalia siellä on. Liigan kolmen huonoimman laituriosaston joukossa kuitenkin mennään. Sopanen ja Lasch ovat ainoat, joilta voi odottaa 15 maalin kausia. Tavi, Blomqvist ja Rinkinen voivat tehdä, mutta tuskin kuitenkaan. Sitten on tietysti Wärn, mutta 10 maalia olisi häneltä jo kova suoritus.

Sentteri ja laituri tulossa. Molempien on syytä olla ratkaisupelaajia. Verorajalla vielä yksi laituri sisään ja lupaukset on täytetty. Maalivahtipeli on kunnossa, puolustus on kunnossa, keskushyökkääjät ovat hankinnan jälkeen tarpeeksi hyviä. Valmennus on kunnossa. Ei nyt pilata tätä surkeaan laiturimateriaaliin, eihän?
 

Kaidekuningas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, #16, #87
Tämä Nashvillen Laakso saa näköjään 100k farmissakin, joten jos Tyrväinen saa edes lähelle saman farmissa, niin ansiot lienee samalla tasolla kuin Lahdessa. Mutta jos tulot farmissa tippuvat jonnekin 30-40k tienoille, niin taloudellisesti kannattaa tulla ehdottamasti takaisin Pelcuun.

Capgeen mukaan (tiedot epävirallisia) Tyrväinen saisi farmissa $55,000/y. Ensimmäisen kauden allekirjoitusbonus olisi $50,000 ja toisen $40,000. Antti tienailisi siis noiden tietojen mukaan nykykurssilla vuodessa ~39000€ + bonukset. Kurssihan voi luonnollisesti vaihdella vuoden aikana. Laakson Teemulla AHL salary näyttäisi tosiaan olevan hieman päälle tuon $100,000.

Tyrväisen pelaajakorttia ja epävirallisia palkkatietoja voi siis katsella Capgeekistä, jonne linkki vie.

http://capgeek.com/players/display.php?id=2066

Mitä tulee tuohon spekulointiin siitä pelaako Antti ensi kaudella Pelsuissa vai farmissa, niin mies on ainakin puheistaan päätellen valmis aloittelemaan nöyränä farmissa. Tämän aamun Etlarissa Tyrväinen sanoi tiedostavansa, että yleensä vauhtia haetaan farmin kautta ja ei käynyt edes mielessä tehdä Hovisia ja jäädä tänne pelaamaan ensi kaudeksi, koska nyt saatu mahdollisuus piti käyttää. Kaikkea hyvää siis Tyrvikselle nahilaan. Toivottavasti onnistuu hämmentämään sielläkin.

Nyt vaan uutta matoa koukkuun. Kaarna puheli Etlarissa, ettei hankitojen kanssa aleta hätäillä, mutta ykkösentteri ja laituri olisi hyvä saada Lahteen viimeistään heinäkuun lopussa, kun joukkue ampaisee jäille. Uutista odotellessa.
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Nyt kun Tyrväisen pudottaa pois ensi kauden suunnitelmista, niin kentät menee hyökkäyksen (toivottavasti) kutakuinkin näin:

1. Ketju:
xx - xx - Lasch
2. Ketju:
Tavi - Immonen - V. Sopanen
3. Ketju:
Wärn - Loppi - Rinkinen
4. Ketju:
Sihvonen - Paakkolanvaara - Pöyhönen

+ Loukkaantumisten, floppien ja Peliittojen varalla: Blomqvist, Jormakka ja I Sopanen.

Ei tuo meidän tilanne, tuosta kakkosesta eteenpäin nyt ihan heikolta näytä. Vaikeutenahan noitten puuttuvien palasten hankintaan on, että ainakin toisen näistä täytyy olla Euro-pelaaja.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vaikeutenahan noitten puuttuvien palasten hankintaan on, että ainakin toisen näistä täytyy olla Euro-pelaaja.

Näin on. Kaarna sanoi Etlarissa, että oli Pohjois-Amerikan agentille antanut käskyn katsoa myös laitahyökkääjää. Eihän tuo lausunto automaattisesti tarkoita, etteikö ukkoja katsottaisi myös Euroopasta, mutta pääilmansuunta tarkkailun suhteen taitaa siis olla Pohjois-Amerikka. Pikaisella vilkausulla vapaita kelvollisia europelaajia ei Amerikassa montaa ole. Siis sellaisia, jotka voisivat olla Pelicansin rahkeilla saatavilla ja jotka voisivat tehdä myös tulosta tarpeeksi kovalla tahdilla.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Kyllä paljon täytyy ladata odotuksia kahdelle tulevalla vahvistukselle!

Ykköskenttä on pakko saada toimivaksi ja sitä kautta myös erittäin tärkeä YV toimimaan. Kakkoskenttä ei riemun kiljahduksia aiheutta, mutta toivotaan parasta sillä osiolla.

Kaksi alempaa kenttää on liigatasolla ihan kunnossa, tosin Loppi aiheuttaa lähinnä pahoinvointia muistuttavaa olotilaa, mutta pieni pelko tässä on Tehokenttien suhteen. Tosin voihan se olla, että lähdetään vaan puolustamisen kautta pelaamaan, se nimittäin on kunnossa.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Tyrväisen osalta täytyy sanoa, että onneksi on Karra Sihvonen vielä jengissä, niin ylilyöntivaara säilyy. Ja jospa tuo Wärn nousisi jonkinlaiseksi vara-Tyrväiseksi.

Nyt sitten venaillaan kahta floppihankintaa hyökkäykseen. Tai siis supervahvistuksia. Heitän vanhan tutun veikkauksen ulkomaalaishankinnoista, Lasch-X-X -> yksi floppaa, yksi pelaa tasapaksusti ja yksi breikkaa.
 

Karva-Korva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllähän tuo hyökkäys kaipaa hirveesti maalintekijöitä. Pakit teki viimekaudella 29 maalia, Seikolan myötä uskallan veikata 35 maalia enskaudelle. Tänhetkisistä hyökkääjistä lasken Laschin ja V. Sopasen potentiaaliseks 20 maalin mieheks. 10-15 maalin korii menee Immonen ja Tavi. Korissa muut olevilta hyökkääjiltä voi odottaa sellasta yhteensä 35-40 maalia.

Näillä ynnäilyillä tehtyjen maalien määrä tulee asettumaa haarukkaa 130-145. Henkilökohtasesti pidän kolmen maalin ottelukohtasta keskiarvoa menestyvän joukkueen kriteerinä, joten sellanen 25-40 maalia puuttuu vielä. Ei oo kovinkaan realistista odottaa tulevilta kahelta pelaajalta tollasta maalimäärää, koska toisen on kuitenki oltava peliä rakentava sentteri.

Onhan tuonne kuuden sakkii menty edellisil kausilla joka vuos pienemmilläki maalimäärillä, mut maalintekopelissä arvostan sitä, että niitä maaleja myös tehdään. Takalinjathan Pelsuilla on kunnossa. Pakisto on jopa yks liigan tasapainosimmista.
 

majusa3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kiekkoreipas, Lahti 1976-1985
Kyllähän tuo hyökkäys kaipaa hirveesti maalintekijöitä.

Samaa mieltä! Kyllä nyt pitäisi saada jostain se ykköskorin HYVÄ keskushyökkääjä ja jopa 2 hyvää laituria tänne, jotka pistävät kiekkoa reppuun hyvällä prosentilla, tiedä sitten onko Pelicans kirstussa enää näihin rahaa … ☺☺
 

Finnicus

Jäsen
Kovaa treenaavat ukot, tai siis treenasivat ennen lomaa / omatoimista. Kaitsu on laittanut todellakin rallin päälle.
Mitäs sitten, jos tuohon vielä iskee muutama loukkaantuminen syystä tai toisesta. Aika kapealta kyllä toistaiseksi vaikuttaa.
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
..tiedä sitten onko Pelicans kirstussa enää näihin rahaa …

Eikai tässä nyt enää seura perseauki ole joten sitä vaaraa ei ole.

Mielenkiinnolla odotetaan mitä saadaan. Lähtökohtaisesti kivenkovia pelimiehiä tarvitaan, eikä mitään tasapaksuja ja hajuttomia Schwabeja enempää.

Lasch on täysi kysymysmerkki, voi olla että breikkaa Sm-liigassa, ei se Ruotsissakaan huono ollut.

Tyrväisen lähtö kiistatta hatuttaa sen johdosta, että tunnetta ja latausta lähti Tyrväisen mukana Edmontoniin aimo annos.

Pakisto on mallillaan odottelemassa kauden alkua, mutta nyt tarvitaan 2 kovanluokan hyökkääjää jotta voidaan edes lähtökohtaisesti odottaa jonkinlaista menestystä ensikaudella, ei tuo hyökkäys rosteri meinaa mitään ilonkiljahduksia tällähetkellä aiheuta.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Arttu Luttinen sitten saadaan ! Näin kertoo naamakirjassa Hoki Vatanen joka sanoi: "Taikuri tulee."

Hyvä kaappaus !
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Arttu Luttinen sitten saadaan ! Näin kertoo naamakirjassa Hoki Vatanen joka sanoi: "Taikuri tulee."

Hyvä kaappaus !

Tyytyväinen täytyy olla tässä tilanteessa. Luttinen on kotimaisista selkeästi paras vaihtoehto, eikä joukkueen taso tipu Tyrväisen ajoista. Ei mikään ykkösketjun superlaituri, mutta hyvä, monipuolinen kaveri ykkös-kakkosketjuun. Kiitoksia vain P-Amerikan agentille! Toivottavasti ei maksettu ylihintaa paniikissa. Toinen outo asia on, ettei Luttisella vielä ollut seuraa.
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Kovaa treenaavat ukot, tai siis treenasivat ennen lomaa / omatoimista. Kaitsu on laittanut todellakin rallin päälle.

Mjötööh, taasko siellä on vedetty kovempaa kuin koskaan milloinkaan?

***

Laitetaan vielä samaan syssyyn pakolliset harmittelut Tyrskyn Oilers siirrosta.

Mitä noihin rivien väleissä jo mainittuihin maitojuniin tulee, niin "happamia, happamia ovat..." Sitä samaahan se oli jo aikaan Rudynkin kohdalla. Vaan saattaapa tuollainen sälli siellä jonkun aikaa viihtyäkin. Joka tapauksessa lykkyä pyttyyn!

***

Luttinenkin on varmaan ihan ok.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Arttu Luttinen sitten saadaan ! Näin kertoo naamakirjassa Hoki Vatanen joka sanoi: "Taikuri tulee."

Reality check by Kaarna. Kovia ulkomaalaisia haettiin, päädyttiin 30 pinnan hajuttomaan ja mauttomaan kotimaiseen möttöseen. Tiietään mitä saadaan, hyvässä ja pahassa. Oishan ne massit toisaalta voinu huonomminkin käyttää, vrt. viime kausi. Luttinen näyttäisi olevan tilastojen perusteella sellainen pelaaja, että saa jotain aikaan pudotuspeleissäkin.

Luttinenkin on varmaan ihan ok.
Aika hyvin tiivistetty.
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Reality check by Kaarna. Kovia ulkomaalaisia haettiin, päädyttiin 30 pinnan hajuttomaan ja mauttomaan kotimaiseen möttöseen.

Toisen hankinnan oli melkein oltava EU-pelaaja, joten siihen nähden ihan ok veto. Tosin kyllä laituriosasto huutaa edelleen sellaista maaleja tekevää "siirtorajan veroartistia". Se on eriasia tuleeko sellaista.

Kyllä paljon kasataan sen tulevan sentterin varaan. Tarvii olla tekijämies. Täten saamme varmaan Arsin takaisin.
 
Maalivahtipeli sekä puolustus on todella hyvässä kuosissa mutta hyökkäys ei niinkään. Pitää näiden kahden hessun olla aika päteviä. Jos toinen on Luttinen niin ohi menee koska hyökkäyshän on jo ihan tukossa näitä perässähiihtäjiä. Toinen ikävä puoli on se että jos Sihvonen ei tiputa kananmunia kainaloistaan viimeistään silloin on myös hyvin lammasmainen hyökkäys. Totta kai miehen on lähdettävä mutta kyllä kirpaisi Tyrväisen lähtö aika helvetin kovaa.

Omissa silmissäni Tavi, Rinkinen ja Pöyhönen on aika tavalla samaa sarjaa Jalvannin kanssa ts. suurin valttikortti on junnuista nouseminen. Laschista en osaa sanoa mitään, mutta holkkipolvi Sopanen ei ainakaan johda hyökkäystä. Ketäs siellä sitten jää liidaamaan hyökkäystä... Loppi, Immonen, Wärn, Blomqvist? Ei saatana jaksa listata pidemmälle ettei tuu paha mieli.
 

PelicansP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itse olen ihan suht tyytyväinen Luttisen hankintaan. Eurooppalainen pelaaja piti saada eikä nyt ainakaan ihan heti tule mieleen Luttista parempaakaan vapaana olevaa pelaajaa. Sellaista 30-40 tehopistettä voinee mieheltä odottaa ensi kaudella. Hyvä että saatiin Tyrväisen lähtö paikattua näin nopeasti.

Nyt sitten puuttuu vielä se ykkössentteri ja kuten moneen otteeseen on jo todettu niin miehen pitäisi olla aikamoinen sateentekijä jotta saataisiin kunnollinen hyökkäys ensi kaudelle.
 

Dängleri

Jäsen
Totta kai miehen on lähdettävä mutta kyllä kirpaisi Tyrväisen lähtö aika helvetin kovaa.

Näin ulkopuolisena sanoisin Tyrväisen tehneen palveluksen myös Pelsuille, lähtemällä rymistelemään amerikan mantereelle, sillä edelliskauden jäähykuningas (186min) oli omiaan sotkemaan myös oman joukkueensa peliä. Jäähyaitiosta kun harvemmin otteluita voitetaan.

Tämä "uusi Pelicans" Suikkasineen, Seikoloineen ja Luttisineen vaikuttaa kaikkien aikojen mielenkiintoisimmilta Pelsu-parvelta. Uusiin tulokkaisiin kohdistuu suuret odotukset, ja toisaalta jokaiseen sisältyy pieni epäilyksen siemen, mikä on omiaan herättämään kiinnostusta myös "meissä" ulkopuolisissa. Joka tapauksessa Pelicans on jo itsessään yksittäinen syy seurata SM-liigakautta 2011-2012.
 

Jeeveli

Jäsen
Ihme valittamista taas vaihteeks täällä päin.

Ilmeisesti porukka olisi halunnut Luttisen sijaan laituriksi jonkun puolivammaisen uransa ehtoo puolella hiihtelevän jenkin?!? Nyt saatiin suomalainen liigatasolla hyvä pelaaja, jolla on kokemusta kovistakin peleistä. Kertokaapa valittelijat, mistä olisi löytyny vähintään samantasoinen/hintainen (en nyt ala kinastelemaan hinnasta, mutta tuskin Luttinen nyt hirveästi yli sataa tonttua maksaa) EU-pelaaja, josta tiedetään lähes tarkalleen mitä saadaan. Niimpä... Näin säästettiin edelleen tuo yksi ulkomaalaispaikka sentteriä varten.

Ja ei se Tyrväinenkään nyt vielä niin korvaamaton kaveri ollut. Ottaa edelleen niitä helvetin tyhmiä jäähyjä välillä, joista joukkue kärsii. Hyvä mennä kasvamaan vähän henkisestikin Amerikan puolelle. Jos ei näiden parin vuoden aikana nappaa se meininki tai ei taso riitä, ni sitten takas kokonaisvaltaisempana pelaajana. Lisäksi ensi kaudelle on saatu Wärniä, Luttista ja Järvistä, jotka eivät myöskään kaihda fyysistä peliä. Uskon myös, että ny kun Sihvonen on päässy riesoista eroon, niin eiköhän se peli ala taas maistumaan ja taklauksia löytymään.

Siitä olen toki samaa mieltä, että sentterin on oltava Vahvistus isolla V:llä ja että ehkä myös on hieman mietittävä tarvitaanko sittenkin vielä se yksi laituri.

Tässä vielä loppuun hieman ketjuviritelmiä: Hain 3 tasasta hyökkäysvitjaa ja yhen puolustavamman.
Lasch - Sentteri - Wärn
Sopanen - Immonen - Tavi
Luttinen - Loppi - Blomqvist/Rinkinen/Jormakka
Sihvonen - Paakkis - Rinkinen/Pöyhönen
 

majusa3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kiekkoreipas, Lahti 1976-1985
Näin ulkopuolisena sanoisin Tyrväisen tehneen palveluksen myös Pelsuille, lähtemällä rymistelemään amerikan mantereelle, sillä edelliskauden jäähykuningas (186min) oli omiaan sotkemaan myös oman joukkueensa peliä. Jäähyaitiosta kun harvemmin otteluita voitetaan.

Kyllähän Tyrväinen otti välillä TODELLA tyhmiä jäähyjä, eikä jäähyaitiosta yleensä peliä voiteta. Luttinen ei ota tyhmiä jäähyjä ja pistää maalin edustalta kiekkoa kyllä reppuun hyvällä prosentilla, joten hyvä pelaaja Lahteen nyt saatiin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös