Pelicans kaudelle 2011-2012

  • 638 908
  • 1 491

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Missä on näytöt Kari Jalosen kyvyistä valmentaa keskinkertaista materiaalia?
Missä on lähivuosilta näytöt siitä ettei Kari Jalonen kykenisi valmentamaan keskinkertaista materiaalia?
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Elton ilmeisesti tietää jotain, mitä me muut emme. Tietääkseni ainakaan Suikkasta tänne ei saatu, vaikka olisi haluttu. Rautakalliosta ei ole aavistustakaan, mutta omien sanojensa mukaan, ei valmenna enää muualla, kuin pääkaupunkiseudulla.

Rautakallio on yhden valmentajapestin jo hylännyt. Mistä tarjous on tullut, niin se jäi pimentoon, mutta joku häntä on jo kysynyt. Pelicans? Ja kyllä Rockyn ensisijaisesti hakee UTJ:n paikkaa. Valmennus pääkaupunkiseudulla kiinnostaa myös.

Jos Nupe ei enää toimi pelaajakordinaattorina, niin eikös Rockylle olisi tällöin paikka vapaana? Tietäisi ainakin kenen listoilta Rocky pelaajat hankkisi, kun poika kerran agenttina häärää. Ässille Rocky ei kyseiseen hommaan jostain syystä kelvanut, mutta kannattajille mies olisi ollut se selkeä ykkösvaihtoehto tähän hommaan.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Missä on lähivuosilta näytöt siitä ettei Kari Jalonen kykenisi valmentamaan keskinkertaista materiaalia?

Minkätakia Pelsujen pitää taas toimia testilaboratoriona kun varmempiakin kortteja olisi ollut käytettävissä?

Itsehän toivon viimeisen asti että tämä KJ huhu on ankka ja Pelicans onnistuu kiinnittämään Suikkasen. Vielä on toivoa...
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Suikkasella ja Rautakalliolla näitä näyttöjä on. Jompikumpi tai kenties kumpikin olisi ollut Lahteen saatavilla.

Eiköhän Suikkanen tähyä ihan muualle, ja ei taida olla ihan ilmainen mies. Ei sitä varmasti Nokkakaan ole. Rautakalliosta en tiedä missä miehen palkat liikkuu.

Ja muutenkin, tässä on kausi kesken. Leijuminen uudella valmentajalla lienee sallittua sen jälkeen kun karsinnat on vältetty / pelattu siten että Pelicans Liigassa edelleen pelaa.

Toisekseen hommataan ensikaudellakin samanlaisia (F)Loppeja kuin tänäkin vuonna niin ei se hyväkään valmentaja paskasta konvehtia saa.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Missä on lähivuosilta näytöt siitä ettei Kari Jalonen kykenisi valmentamaan keskinkertaista materiaalia?

Eikö nuo Jalosen näytöt kahdelta edelliseltä kaudelta keskinkertaisella ja viime kaudella hyvällä materiaalilla ole jo varsin heikot?

Tavallaan ymmärrän Eltonin vänkäämän asian, koska Jalosella oli Kärppiä valmentaessa älyttömän hyvä materiaali ja sen jälkeen IFK:ssa homma ei kuitenkaan ole täydellisesti toiminut. Mutta en kuitenkaan ole samaa mieltä Eltonin kanssa vaan näkisinkin, että Jalonen on kuitenkin huippuhankinta Pelicansin valmentajaksi. Tuskin vie mestaruuteen, mutta eiköhän pudotuspelipaikka pitäisi ensi kaudella olla realistinen... jos Pelicans on vielä liigassa :)
 

Arde90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dallas Stars, sympatiat Lukko
Kyllä Kari Jalonen on erittäin kova veto Pelicansilta, mikäli nämä huhut pitävät paikkansa. Jalonen on varmasti saatavilla olevista kotimaisista valmentajista, jollei nyt paras(=Suikkanen) niin toiseksi paras vaihtoehto kenet pelicans voisi saada.

Onnittelut Lahteen!
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikäli Kojon pesti Pelsuihin toteutuu, pidän sitä hyvänä siirtona teille. En tietenkään tiedä paljoa siitä, millainen pelikuri ja sitoutuminen Pelicansissa on tähän asti ollut, mutta oletan, ettei kuitenkaan aivan kuraa, jos Nupe on kuvioissa jotenkin mukana muunakin kuin maalivahtivalmentajana.

Hifk:n osiossa on jo kova dissaus käynnissä Kojoa kohtaan tämän IL:n julkituoman sopparin takia. Ovat jo nyt heivaamassa hevonhelvettiin suurin osa kannattajista. Yritän nauruntyrskeeltä tässä kertoa vain sen, että saatte valmentajan, joka herättää kyllä tunteita ja hätähousut paskovat housuunsa tajuamatta ollenkaan sitä, että joissakin joukkueissa joukkueen rakentaminen vie aikansa, pitemmänkin, ennenkuin alkaa tapahtua. Toivottavasti teillä on asiat paremmalla tolalla jo valmiiksi.

Kojo on voittanut 5 SM-mestaruutta ja niiden lisäksi vielä hopeaa ja pronssia yhdet kipaleet. Pelaajanahan hänellä on EDELLEEN voimassaolevat piste- ja syöttöennätykset kaudelta 1986-87: 29+64=93 ja pudotuspelien kaikkien aikojen piste-ennätys 38+77= 115 ja tämä 94 ottelussa. Sanon kyllä, että kyseessä on sen luokan herra, että tajuaa taatusti sekä entisenä huippupelaajana että tämän päivän huippuvalmentajana pelistä nimeltä lätkä jotain. Rostereista huolimatta.

Kärpät pystyi tarjoamaan sellaisen rosterin, ettei sitä tarvinnut alusta asti alkaa harjoittamaan. Ammattimiehet tiesivät perusasiat ilman että perässä piti ruokavalioidenkin kanssa muistutella.Hifk:ssähän kaikki oli viturallaan. Ei siinä auttanut aiemmin edes Sheddenitkään, vaikka oli kuulemma niin Hifk:n näköinen valmentaja kuin olla ja voi. Kumpa saisivat sen vielä takaisin=)

Jotenkin vaan tuntuu, että jos ja kun Kojo Hifk:n mestaruuteen tänä keväänä johdattaa, niin voi olla, että itärajan takana voi alkaa langat kuumeta Kojon suuntaan. Kyllähän sopparitkin voidaan purkaa, kun rahasta sovitaan. Kojon tarkoitushan on kuitenkin ollut mennä ulkomaille valmentamaan.

Jos hän teille kuitenkin tulee, niin saatte välillä tuskastuttavaa puolvalopelaamista ja peruutteluakin, mutta välillä nauttia täysin siemauksin. Tietysti on kiinni rosterista miten Kojo voi sitä ees peluuttaa. Hänellä olisi kyllä kaiken järjen mukaan pitänyt jo olla mahdollisuus puuttua ensikauden valintoihin. Ehkä on jo tehnytkin, kuka tietää. Hifk:stä en pitäisi ihmeenä, jos mukaan tarttuisi vaikkapa Haataja. Hän on Hifk:iinkin tullut Kojon vaikutuksesta ja sopimus on lopussa tämän kauden jälkeen.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Missä on näytöt Kari Jalosen kyvyistä valmentaa keskinkertaista materiaalia?

Suikkasella ja Rautakalliolla näitä näyttöjä on.
Mitkä ovat Rautakallion näytöt valmentajana SM-liigasta? Montako mitalia tai play-off sarjan voittoa Rautakalliolla on valmentajana SM-liigasta?
 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kari Jalonen on turvallinen valinta Pelicansilta. Tuskin mihinkään totaaliseen ryömimiseen Pelicans ensi kaudella joutuu, vaan pysyy ihan hyvin mukana taistelussa pleijaripaikoista. Toisaalta, en usko mihinkään ihmeisiin myöskään.

Hyvä veto Kaarnalta ja kumppaneilta, kun Räsänen on todistanut olevansa toistaiseksi ainoastaan kelvollinen vesipullojen kantaja liigatasolla.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hyvä veto Kaarnalta ja kumppaneilta, kun Räsänen on todistanut olevansa toistaiseksi ainoastaan kelvollinen vesipullojen kantaja liigatasolla.

Ihan turhaa huutelua vieraisiin pöytiin, jos ei ole keskusteluun mitään annettavaa. Ja selvästikään kokemuspohjaa ei ole kuin tilastoista Räsäsen valmennuksesta (jos sitäkään).

Räsäsen aika on ollut eteenpäin menemistä. Esimerkiksi puolustuspäässä ihmiset turkoosissa eivät tee lähellekään sitä määrää virheitä kuin tekivät koko Toivolan ajan. Räsäsen aika liigavalmentajana olisi pitänyt alkaa jo melkein kaksi vuotta sitten, mutta niin vain Kaarnalla ja kumppaneilla kokemus painoi enemmän kuin päivän vire.

Nyt valitaan toistamiseen kokemus ohi Räsäsen. Jalonen on heittämällä luotettavampi valinta, kuin Toivola tulee koskaan olemaan. Räsänen heittäytyi työnhakuun tuossa lauantaina ja toivoisin, että Jopelle löytyy ensi kaudeksi ihan oma Mestis-seura. Tulevaisuuden valmentajia Räsänen on, sitä ei mielestäni kukaan jääkiekkoa tosissaan seuraava lahtelainen voi kieltää.

Jalosesta ja ensi kauden joukkueesta jauhan enemmän joskus kun julkistavat jotain. Jalosen ja Raution paketissa kiinnostaa varsinkin jälkimmäinen, koska hänestä voitaisiin hyvin kuvitella Pelicansiin pitempiaikaista valmentajaa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kuka tässä on Toivolasta mitään puhunut? Otin vaan esille, että Kaarna ei selvästikään pidä Räsäsen työtä niin hyvänä, jotta olisi palkinnut tämän jatkosopimuksella. Räsäsen todennäköisesti tulee saamaan vielä joskus mahdollsuuden liigatasolla, mutta karisman puutteen vuoksi epäilen kuitenkin miehen yltävän ihan sinne terävimpään kärkeen suomalaisvalmentajista puhuttaessa.

Jalonen on luotettava valinta, kuten itsekin totesin. Tuskin tarvitsee jännittää sarjapaikan puolesta, kuten nyt Räsäsen kanssa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eteenpäin menemisestä huolimatta, tulokset ovat jääneet heikommiksi ja sarjataulukossakin on tapahtunut tipahdus alaspäin.

Pistesaldo ennen valmentajavaihdosta 1,06p/ottelu
Pistesaldo vaihdoksen jälkeen 0,92p/ottelu
Sellainen huomio noista tilastoista vielä, että Pelicans pelasi Toivolan aikakaudella 15 peliä, joista yhdeksän vieraissa ja ainoastaan kuusi kotona. Räsäsen aikana kotipelejä on ollut enemmän kuin vierasotteluita.

Mitäs läksit, Dvozak :) Jääkiekossa on tarkoitus saada tulokset ja niitä ei Räsäsen aikakaudella ole Pelicans saanut ja tämän vuoksi jatko oli mahdoton. Mielenkiintoista kyllä nähdä, mihin mies päätyy ensi kaudeksi.
 

Mike Hyndman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
Eteenpäin menemisestä huolimatta, tulokset ovat jääneet heikommiksi ja sarjataulukossakin on tapahtunut tipahdus alaspäin.

Pistesaldo ennen valmentajavaihdosta 1,06p/ottelu
Pistesaldo vaihdoksen jälkeen 0,92p/ottelu

Peli on parantunut huomattavasti, ainakin puolustuksen osalta. Ei Räsänen esim. Ilves pelissä ollut tunailemassa Ipan tarjoamaa voittoa.Kyllä sen tunasivat maila kädessä olijat.

Lisäksi yleisö ei ole hylännyt joukkuetta, vaikka ymmärrettävästi yleisömäärät jäävät tavoitteesta.Uskallan antaa tästäkin propsit Räpsälle.

M.T olisi pitänyt vaihtaa jo kesällä, mutta ei kantti riittänyt. Jos M.T olisi jatkanut. yleisömäärät alkaisivat numerolla 2 järjestään.

Ainakin ilmapiiri parani ja sekin on katsottava eteenpäin menemiseksi.

Veikolla tuntuu olevan Pelsua kohtaan kaunaa.
Toivola ite? Toivolan kaveri? Ollut intissä lahessa?
 
Peli on parantunut huomattavasti, ainakin puolustuksen osalta. Ei Räsänen esim. Ilves pelissä ollut tunailemassa Ipan tarjoamaa voittoa.Kyllä sen tunasivat maila kädessä olijat.

Tuo on juuri sitä yksisilmäisyyttä. Puolustus on parantunut ja pidetään peliä parempana, vaikka tulokset ovat heikommat ja tuloksistahan tätä ensisijaisesti pelataan.

Eikä tässä mitään kaunaa ole. Olipa vaan tuossa syksyllä melko tiivistä keskustelua Pelicansin tilanteesta, jossa monessa ketjussa vaadittiin valmentajaa ulos, vaikka tulokset olivat paremmat kuin tällä hetkellä ja melko vankasti täällä esitettiin Pelsujen menevän satavarmasti sääleihin.

Mutta se menneestä. Melkoinen yllätys, että Kari Jalonen valitsi Lahden.
 
Peli on parantunut huomattavasti, ainakin puolustuksen osalta. Ei Räsänen esim. Ilves pelissä ollut tunailemassa Ipan tarjoamaa voittoa.Kyllä sen tunasivat maila kädessä olijat.

Lisäksi yleisö ei ole hylännyt joukkuetta, vaikka ymmärrettävästi yleisömäärät jäävät tavoitteesta.Uskallan antaa tästäkin propsit Räpsälle.

M.T olisi pitänyt vaihtaa jo kesällä, mutta ei kantti riittänyt. Jos M.T olisi jatkanut. yleisömäärät alkaisivat numerolla 2 järjestään.

Ainakin ilmapiiri parani ja sekin on katsottava eteenpäin menemiseksi.

Veikolla tuntuu olevan Pelsua kohtaan kaunaa.
Toivola ite? Toivolan kaveri? Ollut intissä lahessa?
Eipä tuolla Toejoen Veikolla nyt niin ihmeemmin mitään kaunaa Pelsua vastaan tunnu olevan, vaan ihan tervettä ajatusta tuo topiciin Pelicans leirin ulkopuolelta.

Siitä olen samaa mieltä, että Räsäsen kiekko katsoo mielummin kuin Toivolan kiekkoa, vaikka molemmilla tulee turpaan jatkuvasti. Osittain tuo pitää paikkansa, että yleisö ei ole Räsäsen ansiosta hylänyt, sillä onhan tuo Räsäsen tappiokiekko viihdyttävämpää kuin alkukaudesta nähty. Mutta kyllä se syy on varmaan ollut siinä, että pieni sauma sinne pleijareihin on ollut olemassa ja voittoja on tullut aina välillä, juuri tarpeeksi ylläpitämään pientä mielenkiintoa.

Nyt tuossa todetaan, että ei se Räsänen ollut kentällä tunailemassa voittoa. No eipä ollut Toivolakaan kertaakaan jäällä tunailemassa voittoa.
Fakta on se, että Ilveksen nuori ja motivoitunut joukkue ansaitsi voiton ja oli Räsäsen Pelicansia parempi. Turha sitä on kaunistella.

Toivola olisi toki pitänyt laittaa pihalle jo kesällä. Nyt kun mies laitettiin ulos, niin ilmapiiri parani, mutta eipä se Räsänenkään ole saanut pelaajia motivoitua, kun jatkuvasti kuullaan lausuntoa siitä, että kaikki eivät ole sitoutuneet yhteiseen tekemiseen ja toteuta niitä asioita mitä on sovittu.
Räsänen on siis epäonnistunut tässäkin, kuten myös Toivola epäonnistui.

Päänsilittelyä on Lahessa harrastettu mielestäni ihan liikaa. Räsäsen kanssakaan tuo ei yksinkertaisesti toimi. Mies joutui vaikeaan rakoon, mikä on harmi sinänsä, mutta miksi Räsäsen tulisi olla kaiken kritiikin yläpuolella?

Toejoen Veikko ainoana nimimerkkinä täällä kirjoitti Toivola keskustelussa, että tulokset eivät välttämättä parane jos Toivola lähtee ja Räsänen nousee puikkoihin. Kaikki muut kuten allekirjoittanut itse kiisti tämän. Mutta niin vain kävi, että Veikko oli oikeassa. Vaikea sitä on kiistääkään ja se ei mitään kaunoja Pelicansia kohtaan vaadi, että tuo vähän ulkopuolista näkemystä asioihin, vaikka se näkemys ei aina oman joukkueensa faneja miellyttäisikään.
 

Mike Hyndman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
Mutta se menneestä. Melkoinen yllätys, että Kari Jalonen valitsi Lahden.

En ole osaltasi lukenut yhtään positiivista asiaa Pelicansista saatikka Lahti nimisestä kaupungista. siitä päättelin , että jotakin kaunaa on takana. Joku puolustelikin jo ulkopuolista näkemystäsi, mikä on ihan ok ja olet monessa asiassa oikeassa. Kommenteistasi jää ainakin itsellenni Pelicansia organisaationa vähättelevä asenne. Toki saat vähätelläkin , jos siltä tuntuu.

Miksi Jalonen ei olisi valinnut Lahtea?

Pidätkö Pelicansia edelleen seurana, johon joudutaan?
 
En ole osaltasi lukenut yhtään positiivista asiaa Pelicansista saatikka Lahti nimisestä kaupungista.

Miksi Jalonen ei olisi valinnut Lahtea?

Pidätkö Pelicansia edelleen seurana, johon joudutaan?

Varmasti havaintosi ovat pitkälti oikeaan osuvia, mitä tulee kirjoituksiini koskien Pelsuja. Syksynä vasta aloin naputtamaan tähän osioon ja varmastikin siinä tuli jonkinasteista juoksuhautoihin kaivautumista, kun havaitsin sen, missä määrin täällä oltiin ulostamassa Toivolaa. En siis väittäisi, että kaunaa, mutta tietynlainen kilvoittelu jäi päälle tuosta syksyisestä Toivola-vänkööstä.

Kari Jalonen on ansioitunut valmentaja, jota huhuiltiin parhaimmillaan jopa KHL:ään. Kirjoitin about kuukausi sitten toiseen osioon, että Pelsut eivät tule sainaamaan ennen kesää Räsästä kovempaa valmentajaa. Väittämäni perustui siihen ajatukseen, että Pelsut ajautuvat karsintoihin ja karsintojen lopputuloksen ollessa selvillä "valmiit nimet" olisivat tehneet jo sopimuksen toisiin seuroihin.

Ja tuohon viimeiseen kysymykseen totetan, että en pidä. Jos joku pelaaja on sillä asenteella liikenteessä, niin silloin ollaan pelaajarekrytoinnissa haukattu paskaa. Pakko kuitenkin todeta, että joidenkin pelaajien kohdalla ei voi välttyä tuntemukselta, että he ovat Pelsuihin joutuneet.

Edit. Suosittelen katsomaan tänään Maxilta Mestis-ottelun Sport-LeKi. Totesin jo Ässä-osiossa, että Sportin nro. 33 Tommi Taimi lienee aika lähellä ensi kauden liigapelaaja.

Edit.2 Eipä tartte sen takia katsoa. Taimilla nivus kipiänä.
 
Viimeksi muokattu:

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ihan tottahan on, että Toivolan aikana Pelicans otti kymmenyksen enemmän pisteitä, kuin on toistaiseksi Räsäsen aikana ottanut. Myös pelaajistoa kasatessa on tehty ratkaisevia virheitä. Voin vain kuvitella minkälaista nuorempien on ollut katsella Mike Yorkin tai Matias Lopin menoa. Joukkueeseen ei saatu hankittua tarpeeksi sitä urheilullisuutta mitä mainostettiin ennen kautta.

Minä olisin halunnut nähdä Räsäsen puikoissa ensi kauden alusta, mutta kiitos Toivolan palkkaamisen, Räpsän naama on kulunut puhki täällä ja uskottavuutta ei löydy tarpeeksi. Olihan Räsänen vaikuttamassa peliin myös surkean Toivolan aikakaudenkin.

Jalosen valinta (Pelicans) ei itselleni mikään iso yllätys ollut. Lahden ja Pelicansin myyntivaltteja on kuulemma nykyisin aika helppo markkinoida pelaajille ja valmentajille. Ainoa mitä täältä edelleen puuttuu on urheilullinen menestys. Se on iso miinus, mutta toisaalta se kääntää myös paine-nuppia vähemmälle, jos verrataan vaikka Helsingissä työskentelemiseen.
 

Mike Hyndman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
Tottahan on myös sekin, että nyt saadaan pelikaanin näköinen valmentaja. Siis ihan oikeasti. Mikahan oli ihan toisen eläimen näköinen. Se siitä ja asiaan.

Ensikauden joukkuetta rakennattaessa unohdetaan kaikki NHL meriiteillä kulkevat pelaajat. Näissä tuntuu olevan suuri flopin mahdollisuus, myös muillakin seuroilla. He ovat yleensä niitä, jotka "joutuvat" Pelicansiin tai yleensäkin ottaen SM liigaan. Ovat liian kalliita tasoonsa nähden, poikkeuksena Perrin Jypissä, mutta hän halusi Jypiin ja se näkyy tehoissa ja kaikessa tekemisessä joukkueen eteen.

Sindelissä on mielestäni ainesta kovaksikin maalitykiksi, kunhan vielä annetaan mahdollisuus ja oikeat kaverit rinnalle. Sitäpaitsi isänsä teki aikanaan lähtemättömän vaikutuksen nimenomaan lahessa. Eli melkein, kuin oman kylän poika ja halusi tulla Pelsuun Tapparasta (vai joutuiko?) 40 pisteen mies helpostikin.

Mitään nimiä en viitsi luetella, mutta entiset iäkkäät maalitykit esim. Jokereista ovat juuri niitä, jotka on myös parasta unohtaa.

Ipasta mallia ja nuorempaa nälkäistä ukkoa sisään, höystettynä parilla kokeneemmalla pelurilla, mieluusti omalla kasvatilla.

Kauppila olisi ihan ok. Ei ole kuitenkan vielä ihan 40 mittarissa ja olisi
varmasti lahtelaisena kova sana henkisesti. Eikä ole muutenkaan ihan lapanen.
3/4 ketjuun, kun siellä on paljon vaihtuvuutta tulossa.

Vili Sopasen ottaisin, koska tahansa taiteilemaan Pelsuun. Voisi saada Jalosen opissa kovastikin tehoja ja saisikin. Harmitti kun valitsi vika joukkueen omaan pelityylinsä ja persoonaansa nähden. Harmittaa varmasti muitakin Jypistä ja Vilistä pitäviä.

Ykkösnyrkkiä huutaa kovasti Jalosen Pelicans joukkue, kuten on huutanut jo pitkään muutenkin.

Puolustus ja mv.peli (Hovis varauksella) on parhaassa mallissa tällä hetkellä. Uskoakseni tästä osastosta tulee ensikaudella Pelsun vahvin osa-alue ja tänne se hampaaton kanukki niin se on siinä.

Pelaajabudjetista sen verran, että varmasti pitää kakkosella alkaa, jos mielii menestyä. Pelsun kokonaisbudjetti on yli 5 miljoona, mutta pelaajiin käytetään vaivaiset 1,7 milj. Paljon tuntuu menevän oheistoimintaan ja toki hallimaksutkin nousivat. Mikäs sen saneerauksen tila on tällä hetkellä?

Kiva olisi kuulla, miten talouspuoli on tälläkaudella toiminut vai ollaanko pahasti miinuksella?
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hifk:n osiossa on jo kova dissaus käynnissä Kojoa kohtaan tämän IL:n julkituoman sopparin takia. Ovat jo nyt heivaamassa hevonhelvettiin suurin osa kannattajista. Yritän nauruntyrskeeltä tässä kertoa vain sen, että saatte valmentajan, joka herättää kyllä tunteita ja hätähousut paskovat housuunsa tajuamatta ollenkaan sitä, että joissakin joukkueissa joukkueen rakentaminen vie aikansa, pitemmänkin, ennenkuin alkaa tapahtua. Toivottavasti teillä on asiat paremmalla tolalla jo valmiiksi.

Ehkä kaksi kirjoittajaa, hei. Itse olin lähinnä hämmästynyt siitä, että valmentajanero ei siirtynyt ulkomaille.

Joka vuosi kärppäkannattajat ovat kyllä muistaneet käydä sanomassa, kuinka kärsimättömiä housuunpaskojia me olemme ja että play-offeissa viimeistään näemme Kojon nerouden. Kaksi kevättä on mennyt, jälkeä ei ole syntynyt.

Parempaa onnea Lahteen!
 
Suosikkijoukkue
Gouged Eye, Eddie Shore
Tottahan on myös sekin, että nyt saadaan pelikaanin näköinen valmentaja. Siis ihan oikeasti.

Repesin.

Mutta sen verran läheltä KJ hommia katselleena, että voipi olla aika looginen jatko Pussinokkien isoon kuvaan. Ostan ainakin itse tämän peliliikkeen siimoineen kaikkineen. Nyt sitä urheilullisuutta lähdetään hakemaan sitten tosissaan ja luulenpa et osa nykykokoonpanon kaltaisista pelaajista lähtisi rennompaan ja kontrollivapaampaan ympäristöön, mitä en ainakaan itse pidä huonona. Kuitenkin pelaajia löytyy ihan varmasti, jotka ovat valmiita tekemään tarvittavat työt ja haluaa kehittyä. KJ:n kanssa kai kuitenkin pärjää kun tekee vaaditut työt ja yrittää vaikka parin virheen kanssakin, mutta yrittämisen puutetta ei katsota ollenkaan.

Nyt varmaan alkaa (taas) projekti ja itsellä riittää tähän uskoa, oisin jopa älyvapaana vetäissyt KJ:lle kolmen vuoden pahvin. Ensi vuonna sitten joulutauolla meikäläisen saa taluttaa navetan taakse.

Tosin jos sarjapaikan kanssa tulee ongelmia, niin varmaan tulee tämän rekrytoinninkin kanssa, varmaan joku clausuli löytyy. Ja (EDIT. jatkuu tästä, jäi lause kesken) eihän se nyt ihan mahdoton tilanne ole, että loppukeväästä KJ:n osakkeet voi nousta ja ongelmia voi sekin clausuleineen tuoda?
 
Ipasta mallia ja nuorempaa nälkäistä ukkoa sisään, höystettynä parilla kokeneemmalla pelurilla, mieluusti omalla kasvatilla.

Kauppila olisi ihan ok. Ei ole kuitenkan vielä ihan 40 mittarissa ja olisi
varmasti lahtelaisena kova sana henkisesti. Eikä ole muutenkaan ihan lapanen.
3/4 ketjuun, kun siellä on paljon vaihtuvuutta tulossa.
Kauppila pelaa ihan syystäkin ruotsissa divaria. Tuolla tuskin mitään annettavaa "urheilulliselle" joukkueelle olisi. Lisäksi vaihtuvuus on pienintä juuri tuolla 3-4 kentissä ja ne paikat on hyvä täytää omilla junnuilla kuten Tavi, Rohtla, J.Tyrväinen, Pöyhönen....
En näe siinä mitään järkeä, että Kauppila tulisi syömään näiden peliaikaa, sillä tämän kauden perusteella nuo herrat ovat niitä ainoita, jotka ovat peliaikansa ansainneet.

Puolustus ja mv.peli (Hovis varauksella) on parhaassa mallissa tällä hetkellä. Uskoakseni tästä osastosta tulee ensikaudella Pelsun vahvin osa-alue ja tänne se hampaaton kanukki niin se on siinä.
"Parhaalla mallilla" on ehkä vähän huono termi tuohon, "vähiten huono" sopisi kenties paremmin.

Puolustuksen kohdallakin kun vähän avataan silmiä, niin paljastuu mielenkiintoisia asioita ja ainoa kenelle antaisin puhtaat paperit on Hurri.

Brocklehurst, ulkomaanvahvistukselta 14 peliä ja niissä 6 pistettä (joista 3 Kärppä pelissä) on huono saldo kun miettii, että viimeiset kuusi peliä on mennyt kiikari tehoilla ja verkko on soinut viimeksi kymmenen peliä sitten.
Latvala, ansaitusti kritiikin yläpuolella, mutta tällä kaudella kiekollisella puolustajalla 43 peliä ja vain 12 pistettä. Viime kaudella sentään 56 peliä ja 28 pistettä.
Marttinen, pitäisi olla hyvä, mutta on ollut yksinkertaisesti huono.
Forsström ja Jalvanti, heikko kausi käynnissä molemmilla, paljon pitää tapahtua, jotta ura nousuun Lahessa taas lähtisi.
Uotila, täysin kujalla koko kauden.
Hurri, ainoa onnistuja, hoitanut tonttinsa, vaikka on joutunut suunniteltua suuremmalle vastuulle muiden flopatessa. Vastannut huutoon.

Ilman Hovista tässä oltaisiin luultavasti liigan jumboja. Hovinen = Pelicansin puolustus.

Pelaajabudjetista sen verran, että varmasti pitää kakkosella alkaa, jos mielii menestyä.
Kyse on siitä miten sen rahan käyttää. Tässä muutama budjetti kauteen lähdettäessä:
Ilves 1 500 000
Tappara 1 800 000
Ässät 1 700 000
HPK 1 720 000

Pelicans 1 700 000

En lisäksi tiedä lasketaanko Yorkista rapiat 200 000 tuohon vielä päälle. Toki muillakin varmasti on budjetti elänyt, mutta kuitenkin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Nenä Jalonen - saattaa toimiakin?

Plussat:
-Pyrkii tekemään jätkistä urheilijoita / urheilullisia
-Ex-huippuhyökkääjänä pyrkimys maalintekoon ennen maalinestoa ja se on parhaimmillaan viihdyttävää
-Ammattimies kaikinpuolin, ei pahemmin nurise ja marmata presseissä, vaikka toisin väitetään
-Ei minkäännäköistä linssiludevikaa ja itsensä esilletuomisen tarvetta, keskittyy lätkään

Miinukset:
-Jos ei ihmeitä tapahdu tänä keväänä, niin edellisestä menestyksestä jo jokunen tovi
-Miten onnistuu selkeästi haastajaksi asemoidulla materiaalilla?
-Outoja jäätymisiä vastustajan viedessä peliä ja muutenkin tuntuu kuin pelikirjassa olisi vain yksi sivu = oma joukkue
-Ei välitä pätkääkään onko ottelu kotiyleisön edessä vai vieraissa. Jos on torstaina matsi himassa ja lauantaina vieraissa, voi kotiyleisö unohtaa torstai-illan vauhdikkaan kiekkokarnevaalin. Silloin säästellään lauantaille satavarmasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös