Ok. Voipi olla. Jotenkin olen antanut itselleni ymmärtää, että Salmisen ja Rajaniemen välillä on eroa se, että Rajaniemen rooli on puolustavampi. Se, että Salmisella ei ole ollut tehoja, niin puolustaisi paikkaa ns. 7 pakkina.
Siitä kaiketi voidaan olla samaa mieltä, että Rajaniemen tulisi olla parempi kuin Utunen, Mylläri tai Riihinen pelatakseen isompia minuutteja. Kun siihen ei kykene edes Salminen, niin ei sen pitäisi riittää Rajaniemellekään. Samalla selkään hengittää samasta peliajasta Persson ja nyt sisään tullut Blood. Sekä tietenkin Salminen.
Tässä on niin monta eri näkökulmaa, jotka puolustavat Rajaniemen peliajan hakua muualta. Alla on yli 100 ottelua, jossa ei oikein missään vaiheessa koko potentiaalia tullut esille. Otanta on pieni, mutta esimerkiksi NHL-soppari jäi saamatta, vaikka useampi muu joukkueesta sellaisen sai.
Rakaniemi on syntynyt 2002, joten NHL-lappua varten pitäisi ottaa itse pelipaikka jonkin liigajoukkueen top4:sta. SaiPassa se on nyt mahdollista. Edelleen olen sitä mieltä, että Salminen ja Rajaniemi eivät ole se oikea vertailupari ja väärä mittari.
Salminen ja Rajaniemi ovat molemmat yleispuolustajia, eikä kummallakaan ole ns. erityistä vahvuutta hyökkäyspäähän tai puolustuspäähän. Rajaniemen kohdalla toki oletuksena on, että kyseessä olisi puolustuspään luuta tuon ison kokonsa vuoksi, mutta kyseessä on juurikin all-around pakki, joskin pojan kiekolliset taidot ovat Salmisen tavoin aika olemattomat.
Siitä ollaan tietenkin samaa mieltä, että pitäisi olla parempi kuin Eronen, Vilén, Mylläri, Utunen, Riihinen tai Andersson että mahtuisi pelaavaan kuusikkoon isoille minuuteille, ja kun sitä ei tällä hetkellä ilmeisesti kovin pienen otannan perusteella sitten kuitenkaan ole, niin silloin niille isoille minuuteille ei ole myöskään asiaa. Tällöin Rajaniemen rooliksi jäi kamppailla pelipaikasta seitsemäntentä puolustajana Salmisen ja Perssonin kanssa. Persson on selvästi enemmän hyökkäysorientoituneempi kuin mitä Salminen ja Rajaniemi ovat, ja kuten edellä mainitsin, molemmat näistä herroista taas ovat enemmän yleispuolustajia. Ja silloin kun on kaksi saman profiilin kaveria kamppailemassa viimeisestä pelipaikasta, niin kovin usein sen toisen kohtaloksi jää paikka katsomossa/koirankopissa. Nyt se rooli jäi Rajaniemelle, kun mies istui muutaman viikon terveenä katsomossa samalla kun Salminen koomaili kaukalossa.
Siitäkin olemme täysin samaa mieltä, että Rajaniemelle paras mahdollinen ratkaisu ehdottomasti on lähteä hakemaan sitä pelipaikkaa muualta tässä kohtaa. Se vaan ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että keväällä/alkukesästä suunnitelmissa oli antaa Rajalle isoa roolia tälle kaudelle joukkueesta, aivan kuten Topparille. Näistä puheista ja teoista jäi paljon uupumaan, kun Riihinen pääsi tosiaan yllättämään kaikki omilla otteillaan, mikä sitten auttamatta pudotti Rajaniemen kamppailemaan siitä seiskapakin roolista hyvin samanlaisella profiililla vetävän Salmisen sekä kiekollisesti paremman Perssonin kanssa. Myös se paskimpaan mahdolliseen saumaan tullut loukkaantuminen kauden viidennessä ottelussa sotki Rajan mahdollisuutta näyttää mihin pystyy, kun edestä puuttui ukkoja Anderssonin, Utusen ja Vilénin muodossa. Ja kaksi kautta kun on jo kuulunut kuitenkin vakiokokoonpanon kalustoon, niin ei ymmärrettävästi ole parikymppiselle pelaajalle paras paikka jäädä kilpailemaan seiskapakin roolista.
Mitä taas tulee Bloodiin, niin miehellähän on selvä vahvuus nimenomaan oman pään luutana verrattuna juuri Rajaniemeen, Salmiseen sekä Perssoniin. Ja ainakin toivottavasti pystyy samalla myös hoitamaan niitä yleispakin hommia. Näin ollen kaikki osapuolet mitä todennäköisemmin toivottavasti hyötyvät tästä: Rajaniemi pääsee pelaamaan toivottavasti isoilla minuuteilla ja kehittymään, Pelicans sai toivottavasti upgreidattua toisen "ylimääräisen" yleispuolustajan puolustuspäähän orientuoituneeksi puolustajaksi Bloodin muodossa ja samanlaisen profiilin omaavia puolustajia ei ole nyt useampaa kappaletta reservissä, kun yleispakki Salminen ja kiekollinen pakki Persson odottelevat mahdollista kierrätystä/loukkaantumista päästäkseen kaukaloon.
Kyllä, Rajaniemen olisi varmasti pitänyt olla parempi kuin mitä tähän mennessä oli, jotta olisi päässyt kaipaamilleen minuuteille ja jotta seura olisi täyttänyt suunnitelmansa, mitkä pelaajalle oli keväällä kauden päättymisen jälkeen tehty selväksi. Se ei kuitenkaan näytä Pelicansin kannalta kovin hyvältä, kun oma juniori lähtee taas kerran muille maille ja toisesta maakunnasta tuotu saman profiilin mies jää joukkueeseen. Mutta ratkaisut on nyt tämän osalta tehty, ja niiden kanssa eletään.