Pelicans kaudella 2021–2022

  • 353 886
  • 1 525

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Keke on mukana siitä plussaa. Eronen-Kokkonen oli pakko hajottaa oli niin katastrofi viimeksi, mutta Laakson paikka olisi kyllä seispakkina. E. Vilenille ansaittu popparikokemus

En mäkään Laaksoa olis Erosen pariksi heittänyt, mutta Laakso oli tänään hyvä ja toi pari rytmitti hyvin monipuolisesti peliä. Yllättävän hyvin.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Oon miettinyt, että sellainen aika merkittävä ero on tämän ja viime kauden Pelicansin osalta. Nimittäin kärkipelaajien ominaisuudet. Jasek tekee varmasti ison saaliin pisteitä ellei jopa voita koko pörssiä. Kuitenkin Jasekin kärkipelaajan ominaisuudet ovat erilaiset kuin viime kauden kärkisentterillä Björnisellä, joka omalla kaksinkamppailu, aloitus ja taistelupelaamisellaan käänsi monta kertaa momentumin meille ja teki useassa pelissä voittomaaleja. Smeljak-Lasch vertailu on myöskin varsin hölmöä, mutta kyllähän viime kaudella Laschin merkitys joukkueelle oli giganttinen, kun taas Smejkal on enemmän tuollainen Jagr tyyppinen pelaaja, jollaista ehdottomasti tarvitaan ja on tärkeä palanen, mutta ei ole kuitenkaan samanlainen moottori kuin Lasch oli. Bartosak vs Larmi taas Bartosak oli ehkä tasaisempi suorittaja, mutta tässä Larmi saattaa kevään peleissä, mikäli sinne päästään niin nousta mustaksi hevoseksi, jos saa kunnon vireen päälle. Se mitä yritän sanoa, on se että meillä kärkipelaajat tekevät pisteitä ja niillä ratkaisevat pelejä, mutta he eivät ole kuitenkaan sellaisia kärkipelaajia, jotka pelin sisällä tehtävillä voittavilla teoilla ratkaisevat pelejä ainakaan samalla tavalla kuin viime kauden kärkihevoset ja siksi Pelicansin peli ja sijoitus on eri tällä hetkellä kuin viime kaudella ja osaltaa siihen vielä mausteena suuren osan suorittaminen alle oman tasonsa, niin siksi peli on tuollaista kyntämistä tällä hetkellä, mutta onneksi nyt on saatu pari onnistumista alle ja kurssi toivottavasti kääntyy.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: egar

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
KalPa, KooKoo, Pelicans ja TPS. Tästä nelikosta todennäköisesti yksi pullahtaa säälien ulkopuolelle.

KalPa on piristynyt, KooKoo myös. No, katsotaan. Jännäksi menee. Ei olisi alkukaudesta uskonut, että tästä taistellaan nyt.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Se tässä vähän yllätti, että Latvian pojalla vain loppukauden soppari. Olisi luullut, että tollaisen kohdalla haetaan pidempää projektia.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Kyllähän tällaisella nipulla kehtaa lähteä kevääseen jahka saadaan Smejky takaisin Pekingistä. Se nyt on sitten makuasia laittaako Kangasniemen ykköseen vai kakkoseen, vai nostaako jopa Tyrskyn tuohon Saarisen ja Lambertin kanssa ja tiputtaa Kivenmäkeä alaspäin.

Smejkal - Jasek - Kivenmäki
Saarinen - Lambert - Kangasniemi
Roine - Hämäläinen - Haatanen
Tyrväinen - Nikkanen - Tukiainen
(E. Vilén, Nordgren, Hirvonen, Jämsen x2, Forslund)

Cukste - Eronen
Rajaniemi - Kousa
Kokkonen - Utunen
T. Vilén - Laakso
(Jalvanti?)
 

Iin Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Dodiin, kausihan muuttui heti entistä mielenkiintoisemmaksi. Cukste on mielenkiintoinen hankinta, mutta onpa hienoa saada Jeppe kotiin!

Alle vähän mietteitä ja ketjukoostumuksia kevättä ajatellen:

Smejky - Jasek - Iikka
Jeppe - Brädi - Tyrsky
Tuksu - Sakke - Roisto
Kivenmäki - Nikkanen - Hade
Nordgren, Vilen

Ertsi - Utunen
Keke - Cukste
Laakso - Kokkonen
Rajaniemi, Toppari

Larmi - Patrikainen

Ykköseen Kangasniemi ja Tsekit yhteen. Toimi hyvin alkukaudesta ja nyt viimeistään Saarisen tulo mahdollistaa tämän, kun saadaan muihinkin kenttiin hyökkäyspään osaamista ja taitoa.

Mielestäni Lambertia voisi koittaa kahden kokeneemman pelaajan keskellä, eli tässä tapauksessa Saarisen ja Tyrväisen. Tyrsky tuo ketjuun fyysisyyttä, Saarinen voisi tuoda kokemuksellaan enemmän järkeä ja rauhallisuutta Brädin ja koko ketjun pelaamiseen.

Kolmoseen sitten Roineen ja Hämäläisen viereen Leevi Tukiainen. Tuksu mielestäni ansaitsee paikan kokoonpanossa, pelaa hyvin tällä hetkellä ja ennenkaikkea pelaa työhaalarit päällä. Vielä kun saisi maalihanat auki. Voi olla keväällä musta hevonen. Sovittelin tähän ketjuun Tyrskyäkin, mutta päädyin Tukiaiseen. Kokonaisuutena vittumainen kenttä vastustajille, oli siinä Tyrväinen tai ei.

Neloskenttä oli sitten vaikeampi, tällä hetkellä kaksikosta Kivenmäki-Nikkanen ei kumpikaan kuulu kokoonpanoon, mutta kautta on vielä jäljellä ja eiköhän se heilläkin vielä aukea, toivottavasti. Ehkäpä pienen vilttikomennuksen avulla sitten. Tykkään Haatasesta, vaikka koohottamista hänenkin meno aika pitkälti on, mutta työteliäs pelaaja ja niille on aina käyttöä keväällä. Potentiaalia hänelläkin pisteisiin. Tuonne löytyy kuitenkin myös paljon variaatiota ja ukkoja voidaan vaihdella otteluruuhkien keskellä päittäin. Tulee elämään siis.

Puolustukseen Utunen ja Eronen takaisin pariksi, latvianvahvistus Keken viereen ja Rajaniemi siitä rotaatioon/seiskapakiksi. Laakso ja Kokkonen kolmoseen ja Toppari myöskin rotaatioon.

Maalivahdeista tuskin tarvitsee puhua. Koko kauden valopilkku ja en usko että tulee kaatumaan molareihin meidän kausi.

Yhtäkaikki, potentiaalia tuossa nipussa on hurjasti, rosteri on leveä ja vaihtoehtoja löytyy jokaiseen suuntaan. Posilla eteenpäin ja katsotaan mihin riittää, tämän päiväiset hankinnat lisäävät rutkasti uskoa tämän kauden osalta.
 

AgiiL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Olipa mukavia uutisia. Tästä joukkueesta puuttuikin tällainen Jepen kaltainen johtohahmo. Siitä lähtien kun keväällä 2019 Keken kanssa meiltä lähti niin on kyllä näkynyt Jepen puuttuminen, on aika ainutlaatuinen pelaajatyyppi josta olen aina pitänyt. Tässä tilanteessa joukkue kyllä kaipasi ehdottomasti vahvistusta hyökkäyspäähän ja etenkin kokemusta jota Saarinen kyllä tuo.
 

MrTriangle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Let's go! Mielestäni oikeat reagoinnit. Lahti on Saariselle oikea paikka, olkoon täällä niin pitkään kuin ura jatkuu, pelillinen anti lienee arpa mutta koppiin tuonee senkin edestä. Eikä mikään mahdottomuus etteikö luistinkin vielä kulkisi. Latvian ukkoa seurataan mielenkiinnolla.

Tässähän innostui uudestaan. 15 peliä, suoraan pudotuspelipaikkaan 7 pistettä... Tehtävissä on!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös