Pelicans kaudella 2015–2016

  • 385 603
  • 1 542

Ankkakaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tuo tehottomuus kyllä varjostaa tätäkin kautta ihan yhtälailla kuin viime kaudellakin ja kaikesta ei pidä syyttää Lämsää. Tietysti muut asiat ovat tällä hetkellä sitten paremmalla tolalla ja fakta on, että Lämsä ihan oikeasti oli lapanen. Veikkaan, että nykyvalmennuksella oltaisiin oltu sääleissä viime kaudella. Eilisestä pelistä jäi mieleen valmennuksen nopea reagointi huonosti käyntiin lähteneeseen toiseen erään. Ensimmäisen minuutin sisällä Ässät pääsi kaksi kertaa 2-1-hyökkäykseen. Noh, aikalisä käytettiin ja keskityttiin taas peliin. Lämsä ei ikinä käyttänyt aikalisää vastaavissa tilanteissa. Vielä kun heittäisivät sen Pietilän helvettiin sieltä viivalta ylivoimalla, niin kelpaa.

Köyhän miehen analyysistä sen verran, että 3+3 meidän yv-maaleisa ovat tulleet sysipaskaa Bluesia ja KooKoota vastaan ja osassa peleissä meidän yv on ollut ihan luokatonta. Ainakin Jypiä, Tapparaa ja Lukkoa vastaan oli suuria vaikeuksia päästä edes punaviivan yli, mutta toisaalta nuo kaikki ovat viiden kärjessä syystäkin.

En jaksa toiseen ketjuun mennä huutelemaan, mutta vähän tuntuu tuo Potulnyn hehkutus menevän yli. Vaikka tekikin eilen 0+2, niin eipä tuo silti mitään maagisia otteita esittänyt. Ensimmäinen syöttö oli ihan hyvä syöttö Revolle, mutta vastaavanlaiseen syöttöön olisi kyvennyt kuka tahansa muukin. Toinen syöttö tuli sitten tyhjään maaliin mikä oli ihan kunnioitettava temppu, kun kaverilla maalisarake näyttää nollaa. Muuten ollut rooliinsa nähden ihan näkymätön turhake. Tietysti hoitaa puolustusvelvoitteet hyvin, mutta maaleja ja pisteitä hän on tänne tullut tekemään. Voi hyvinkin olla, että Pottu on ihan rapakunnossa ja lähtee peli peliltä ja viikko viikolta parantamaan ja voikin olla, että alkaa joulun jälkeen paukuttamaan hurjia tehoja ellei olla myyty jo pois.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Köyhän miehen analyysistä sen verran, että 3+3 meidän yv-maaleisa ovat tulleet sysipaskaa Bluesia ja KooKoota vastaan........

Käsittääkseni ainakin osa muistakin joukkueista ovat pelanneet Bluesia ja KooKoota vastaa yv:tä. Sitäkin taustaa vasten haluaisin nähdä köyhän miehen analyysin tavoin, että keskimäärin erikoistilannepelaaminen on tällä kaudella tähän saakka toiminut vähintäänkin kohtalainenplus -tasolla. Muutamalla aiemmalla kaudella ollaan oltu pohjasakkaa huolimatta sysipaskoista vastustajista.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En jaksa toiseen ketjuun mennä huutelemaan, mutta vähän tuntuu tuo Potulnyn hehkutus menevän yli. Vaikka tekikin eilen 0+2, niin eipä tuo silti mitään maagisia otteita esittänyt. Ensimmäinen syöttö oli ihan hyvä syöttö Revolle, mutta vastaavanlaiseen syöttöön olisi kyvennyt kuka tahansa muukin.

Hehkutuksesta en tiedä - ennemmin kaveri on saanut paskaa niskaan pelistä toiseen. Välillä on hyvä nähdä, että kaikesta huolimatta tässä on meidän paras sentteri, eikä peli parane tippaakaan siirtämällä Potulny sivuun.

Kuka tahansa olisi voinut antaa tuon syötön, mutta kumma kyllä moni ei olisi antanut. Tai sitten se olisi ollut liian vaikea tai epätarkka.

Supertähdeksi on vielä matkaa, mutta ei Potulnysta turhaketta saa.
 

Ankkakaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
@Jari66 , Samaa mieltä kyllä ja mm. erikoistilannepelaaminen oli yksi niistä muista asioista, joihin viittasin ylempänä. Tarkoituksena ei ollut haukkua, mutta olisi mukavaa jos ylivoima toimisi kunnolla hyviäkin joukkueita vastaan. Kärppiä vastaan muistaakseni tuli maaleja yv:llä, mutta silloin oli jo vähän tuuriakin mukana. Sekin tietenkin täytyy ansaita.

@Raúl , siihen nähden mihin rooliin hänet on hankittu, niin on kyllä turhake tai ainakin lähes turhake. Palkkatietoja meillä vissiin ei ole, mutta oletetaan että on kallis pelaaja näin sillä kuuluisalla mututuntumalla. Siihen nähden pitäisi myös suoriutua paremmin. Sivuun ei pitäisi tietenkään siirtää. Annetaan nyt vastuuta hänelle ja katsotaan mikä tilanne on marras-joulukuussa. Sen totean vielä, että kyllä Da Costa on ollut selkeästi paras sentterimme.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
@Raúl , siihen nähden mihin rooliin hänet on hankittu, niin on kyllä turhake tai ainakin lähes turhake.

Jos odotukset olivat Hodgmaninssa, silloin kyllä. Hyökkäyspäähän Potulny on ollut vielä vaisu, mutta nyt on alkanut näkyä parempaa. 0+6 ei ole täysin huono tulos. Parempaa pitää vaatia totta kai. Esposito oli turhake, Potulny on ihan eri tasolla.

Sen totean vielä, että kyllä Da Costa on ollut selkeästi paras sentterimme.

Kultakypärästä huolimatta eri mieltä. Da Costalla on vahvuutensa, mutta heikkoudet ovat paljon näkyvämpiä, kuin vaikkapa Potulnylla. Kokonaisvaltaisesti Potulny on ehdottomasti paras sentterimme.
 

Ankkakaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kultakypärästä huolimatta eri mieltä. Da Costalla on vahvuutensa, mutta heikkoudet ovat paljon näkyvämpiä, kuin vaikkapa Potulnylla. Kokonaisvaltaisesti Potulny on ehdottomasti paras sentterimme.

Mahdollisesti on kyllä kokonaisvaltaisesti parempi, mutta fakta on että tämän hetken Pelicans tarvii enemmän hyökkäysvoimaa, jota tähän asti Da Costa on tarjonnut enemmän. Vertauksena vaikka Crosby vs. Toews. Moni ottaisi mieluummin Crosbyn joukkueeseensa, mutta jos hyökkäysvoimaa olisi tarpeeksi jo ennestään, otettaisiin Toews. Ehkä vähän huono vertaus tähän paikkaan, mutta kuitenkin.

Edit: Periaatteessa ei olisi väärin sanoa, että Pöyhönen on ollut meidän kokonaisvaltaisesti paras sentteri. Ikäväähän se on, että meillä ei selkeää ykkössentteriä ole, kuten esim. Redenbach oli..
 
Viimeksi muokattu:

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Keneen Pelsun budjetti oikein on hassattu? Miten meillä ei ole varaa hankkia yhtä tai kahta hyökkääjää? Repiikö Potu ja EJ niin pirun kovaa liksaa? Joutuuko seura maksamaan Vilin palkan vai tuleeko jotain korvauksia jostain? Ihmettelenpä vain. Niin syömähampaaton on tuo hyökkäys tällä hetkellä...
 

sokeritauti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Oli kyllä aivan uskomattoman paska matsi.. En tiedä muuttaako mitään mutta ilmeisesti 1-2 hyökkääjää on kiikarissa (en usko kuin maksimissaan yhteen) joista toinen mestiksestä ja toinen kovempi "nimi". Kaarna tuskin näillä yleisömäärillä mestisjätkää kovempaa antaa sainata.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Seura laittoi rahaa Niko Hovisen soppariin. Pian ringissä on kolme veskaria Juvosen parannuttua pelikelpoiseksi. Joku heistä kiertoon?
 

palli gunnar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ehkä olisi Hoviseen laitetut rahat kannattanut sijoittaa kunnon hyökkääjään, Rajaniemi torjuu kuitenkin hyvin ja toisena olisi voinut pitää loistavasti Peliitoissa torjuvaa Larmia,kai se Juvonen jossain vaiheessa kuntoutuu, silloin tosiaan 3 maalivahtia. Toisaalta Larmin kehityksen kannalta parempi että pelaa Peliitoissa kun olisi Pelicansissa luukkumiehenä.
 

palli gunnar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Toisaalta hyökkääjiähän on jo nyt riittävästi niin turha ainakaan mitään mestismiehiä lisäksi ottaa, niistä tuskin mitään ratkaisua tehottomuuten ja kyllä näilläkin miehillä pitäisi vähän parempaa saada aikaan. Sinällään tämän hetken sija 9 ihan ok kun siinä pysyiskin, tuskin kukaan nyt odottikaan että Pelicans keikkuisi sarjakärjessä, toki tietysti ennen kauden alkua puheet äijäkiekosta, moottorisahoista ym saattoi luoda kuvan paremmastakin.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Tapaus Niko Hoviseen liittyen, korjaan aikaisempaa viestiäni sen verran, että muistaakseni Nikon pestaamiseen laitettu raha tulikin seuran kassan ulkopuolelta. Ilmeisesti olisi kiusallista laittaa juuri Niko kiertoon tästä syystä? (yhteistyökumppanit)
 

Fordél

Jäsen
Eihän se, että rahat Hoviseen saatiin budjetin ulkopuolelta, tee Hovisen hankintaa juurikaan järkevämmäksi, jos kerran koko ajan on tiedetty Juvosen olevan kohta taas messissä. Kyllähän se nyt oli tiedossa, että Rajaniemi on hyvä korvaaja ja jopa Juvosen haastaja. Enkä ihan näe, että miksi Hovinen piti hankkia tällaisessa tilanteessa, vaikka hän onkin tärkeä pelaaja seuralle. Varmasti yhteistyökumppanien rahanyörejä olisi saatu ainakin jonkin verran avattua myös jonkin pakistoon tai hyökkäykseen suuntautuneen kärkihankinnan osalta.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Eihän se, että rahat Hoviseen saatiin budjetin ulkopuolelta, tee Hovisen hankintaa juurikaan järkevämmäksi, jos kerran koko ajan on tiedetty Juvosen olevan kohta taas messissä.

Käsittääkseni ei ole "koko ajan" tiedetty. Juvosen vamman laatu arvioitiin alunperin pidempikestoiseksi. Ja ei kaiketi nytkään ole kirkossa kuulutettu paluuaikatauluaan.

Jälkiviisastelemalla toki Hovinen ehken olisi kannattanut jättää hankkimatta.
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ai Juvonen on palaamassa vai? Milloinkas? Mistä tämä on kuultu? Itse luulin kyseessä olevan vähän pidempi poissaolo (vähintään 3kk). Jos Juvonen tekee paluun jo kohtapuoliin niin Hovisen hankinta oli ehkä hölmöin veto vähään aikaan.

Hyökkääjäongelma meillä on.Tähän hyökkääjäongelmaan vaikuttaa se, että V.Sopanen on loukkaantuneena ties kuinka pitkään, toivottavasti pelaa vielä joskus. Jaatinen on vain varjo viime kevään Jaatisesta ja vielä loukkaantuneena tällä hetkellä. Potulny on omaan silmään floppi odotuksiin nähden. Kesällä nämä kolme oli sellaisia, joita kaavailin kärkikenttiin tuloksentekoon, yksikään ei tällä hetkellä siellä ole tai ainakaan sillä tasolla. Eli on kolmen kärkihyökkääjän vajaus kesän tilanteeseen nähden. Pakkohan se on vetää pienellä riskillä tällaisessa pienessä seurassa rajallisella budjetilla, mutta miksi ihmeessä meillä ei yksikään riski tunnu osuvan? Tähän päälle vielä epäonni loukkaantumisissa.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Ai Juvonen on palaamassa vai? Milloinkas? Mistä tämä on kuultu? .

Mitään aikataulua minulla ei ole tiedossa, mutta Ässät -pelissä Pron selostaja vihjaili että paluuaikataulu olisi ennakoitua nopeampi.

Mutta totta tosiaan, etenkin jos Hakulinen rikkoii eilen itseään enemmänkin meillä on kasvava ongelma laituriosastolla. Kahteen kärkikenttään on vajetta jo nyt se 2 kappaletta. Sentteriosasto on nähdäkseni kohtuullisessa kuosissa varsinkin kun Heino parin viikon sisällä tehnee paluun.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hakulisen tehottomuus kyllä rassaa paljon. Siellä on laskettu kaverin läpimurron varaan, mutta eihän toi kaveri oo maalintekijä. Vetoa pitäis reenata ihan perkeleesti.
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hakulisen tehottomuus kyllä rassaa paljon. Siellä on laskettu kaverin läpimurron varaan, mutta eihän toi kaveri oo maalintekijä. Vetoa pitäis reenata ihan perkeleesti.
Tämä. Paikoille kyllä pääsee, mutta maaleja ei vain synny. Aika harva tuosta joukkueesta pääsee yhtä hyvin tekopaikoille kuin Anrei.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Antti Erkinjuntti ei ole vielä päässyt maalin makuun tässä joukkueessa. Pistetilastossa 135. sija tehoilla:
Erkinjuntti Antti 7 ott. __ 0+2=2 __ 0 min __ +3 -2 __ +- = 1
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Ylläolevaan keskusteluun Juvosesta. Perjantaina olin aamujäitä katsomassa, niin oikeassa polvessa oli kevyehkö polvituki, eikä ainakaan askeleitaan paljoa varonut kun lähti puolihölkkää hallin pääkäytävälle Nakarin perässä jumppaamaan.

Mielenkiintoinen on tilanne, mitä tulee tapahtumaan kun kaikki kolme kassaria ovat kunnossa. Kuka lainataan muualle? Juvosen tai Hovisen statuksella en ainakaan usko heidän siirtämistä Peliittoihin.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ylläolevaan keskusteluun Juvosesta. Perjantaina olin aamujäitä katsomassa, niin oikeassa polvessa oli kevyehkö polvituki, eikä ainakaan askeleitaan paljoa varonut kun lähti puolihölkkää hallin pääkäytävälle Nakarin perässä jumppaamaan.

Mielenkiintoinen on tilanne, mitä tulee tapahtumaan kun kaikki kolme kassaria ovat kunnossa. Kuka lainataan muualle? Juvosen tai Hovisen statuksella en ainakaan usko heidän siirtämistä Peliittoihin.

Ja Rajaniemi ei tätä siirtoa ansaitsisi. Paska tilanne.
 

Fordél

Jäsen
Mielenkiintoinen on tilanne, mitä tulee tapahtumaan kun kaikki kolme kassaria ovat kunnossa. Kuka lainataan muualle? Juvosen tai Hovisen statuksella en ainakaan usko heidän siirtämistä Peliittoihin.

Kyllähän jokaisen kolmen maalivahdin ura on sellaisessa tilanteessa, että jokainen janoaa peliaikaa. Rajaniemi ja Juvonen ovat tekemässä lopullista läpimurtoa hyviksi Liigaveskoiksi ja Hovisen pitäisi saada uransa takaisin raiteilleen. Näin ollen uskon, että se, joka jää kolmannen veskan rooliin, lähtee mieluusti ihan omasta halustaankin muualle. Mestis ei ole näistä kenellekään oikea sarja koko loppukauden ajaksi. Hoviselle Mestis voi olla tottakai nyt alkuun hyvä paikka hakea itseluottamusta ja saada omaa peliään kuntoon. Ja tuskin kovin moni seura on tällä hetkellä edes kiinnostunut Hovisesta, kun näytöt tältä kaudelta ovat heikot. Tai kiinnostunut ei ole ainakaan sellainen seura, johon Hovistakin kiinnostaisi siirtyä.

Itse veikkaan, että kun kaikki kolme kassaria ovat terveenä, Hovinen siirtyy Peliittoihin. Sitten jos homma toimii Peliitoissa, muutamia näyttöjä Pelsuissa ja markkina-arvo alkaa kasvaa. Tällöin Pelsuilla olisi kolme veskaa, joista jokaiselle löytyisi varmasti ottajia. Liigassa on seuroja, jotka varmasti kaipaisivat vahvistusta maalivahtiosastolleen. Esim. HPK:ssa Virtasta ei uskalla laittaa kuin huumorimielessä maalille. Sportissa olisi varmasti tarvetta hyvälle Järvisen kirittäjälle. Näistä kolmesta Juvosella lienee varmin paikka joukkueessa. Lähtijä löytynee joko Rajaniemestä ja Hovisesta. Rajaniemi lienee näistä halvempi ja kun otteetkin ovat paremmat, veikkaisin kaikesta huolimatta Hovisen lähtevän ja suuntana olevan joko HPK, Sport tai ulkomailta esim. joku Allsvenskan seura.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Antti Erkinjuntti ei ole vielä päässyt maalin makuun tässä joukkueessa. Pistetilastossa 135. sija tehoilla:
Erkinjuntti Antti 7 ott. __ 0+2=2 __ 0 min __ +3 -2 __ +- = 1

Niin. Totta puhuen EJ on ollut joukkueen suurimpia turhakkeita suhteessa odotusarvoon niissä peleissä, joita olen nähnyt. Häntä kehutaan usein pirteäksi, mutta ihan sama montako pörräystä siellä kulmissa pyörii, jos ratkaisu on lopulta heikko. EJ on kuitenkin joukkueen kalleimpia kavereita aivan varmasti.

Potulnyn ulostamista odotellaan jo. Näillä näytöillä parempi ratkaisu olisi Erkinjuntin myyminen. Tästä kaverista ehkä saisikin vielä jotain.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hyökkääjäongelma meillä on.Tähän hyökkääjäongelmaan vaikuttaa se, että V.Sopanen on loukkaantuneena ties kuinka pitkään, toivottavasti pelaa vielä joskus. Jaatinen on vain varjo viime kevään Jaatisesta ja vielä loukkaantuneena tällä hetkellä. Potulny on omaan silmään floppi odotuksiin nähden.

Tämä. Sitten vielä se Erkinjuntti, joka ei saa mitään aikaan, joten voidaan hyvin sanoa, ettei tämä nyt ihan nappiin ole taas mennyt. Ja onko se enää huonoa tuuria, että hommat kusee tällä prosentilla? Sopaselle ei tietenkään voi mitään, mutta jos kärkihyökkääjistä ainoastaan Hakulinen on jokseenkin omalla tasollaan...

Tai sitten hyökkäyspelaamisen rakenne ei tue näitä kavereita riittävästi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös