Pelicans kaudella 2012–2013

  • 905 775
  • 2 171

Morso

Jäsen
Mustosesta

Ruotsin puolelta löytyi jonkun Skellefteån blogistin kommentit tapaus Joel Mustoseen. Hänen mukaansa Joel on suorittamassa armeijaa täällä ja kysymykseen tulisi vain laina. Ei ollut kuitenkaan saanut yhteyttä Joeliin varmistaakseen asiaa.

Jos tuo Mustonen olisi nyt tullakseen, niin mieluiten häntä näkisi täällä hieman pitempäänkin. Potentiaalinen peluri, ja lyhyellä lainalla Pelicans tuskin hyötyisi mitään.

Mustosella tosin on tällä hetkellä sopimus, enää vain ensi kaudeksi, Skellefteån kanssa, joten en näe miksei tässä tilanteessa voida tehdä koko kauden lainaa ja sopimusta ensi kaudeksi. En tiedä Skellefteån intresseistä, mutta tällöinhän olisi aivan sama, vaikka sopimus heidän puolelta irtisanottaisiin täysin ja tämä taas sotisi kyseisen blogistin tekstiä vastaan.

Mihinkään alle kauden lainoihin minusta Pelicansin ei kannata, eikä tule tämän tason pelaajien kohdalla ryhtyä. Toisaalta lähimenneisyydestä löytyy tapaus Anssi Salmela, joka oli varsin onnistunut, mutta tällä hetkellä ollaan joukkueena eri tilanteessa.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Hänen mukaansa Joel on suorittamassa armeijaa täällä ja kysymykseen tulisi vain laina. Ei ollut kuitenkaan saanut yhteyttä Joeliin varmistaakseen asiaa.
Niin siis tää Ekström on hoonolla soomella ymmärtänyt täkäläisistä puheista, että Mustonen olisi vain lainalla suorittamassa kirjurikurssiaan. Sen enempää tietoa Ekströmillä ei ole kuin meilläkään.
 
Jos otetaan kaikki 12 (Lasch, Hodgman, Koskiranta, Luttinen, Järvinen, Brocklehurst, Rinkinen, Wärn, Smolenak, Loppi, Jalvanti ja Marttinen) niin vaatimattomat 112 + 200 = 312 runkosarjapistettä on joukkueesta lähtenyt.
Melkolailla samanlainen tilanne se on Jyväskylässäkin.

Tässä kun hypetetään tätä "kriisiä", niin tuosta listasta kun otetaan pois pelaajat jotka olivat allekirjoittaneen papereissa lähtijälistan kärjessä, eli Marttinen, Loppi ja Brocklehurst, niin 25% listasta on kuitattu hyvällä tekemisellä.
Rinkinen ja Jalvanti eivät missään nimessä ole korvaamattomia, vaan pelkkää hienosäätöä SM-liiga joukkueiden kokoamisessa.
Lähtijöiden nimet tiedetään hyvin usein ennen korvaajien saapumista, joten mikään ihme ei ole, että kauden päätyttyä julkaistaan enemmän lähtijöiden nimiä ja kauden alun lähestyessä taas saapuneiden nimiä.
Tässä vaiheessa voi kysyä, että kuinka monta noista pistenikkareista oli Pelicansin palkkalistoilla vuosi sitten tässä vaiheessa?

Vastaavasti kun otetaan huomioon, että tässä on hommattu jo Timo Pärssinen, Oskari Korpikarin ja Danny Richmond, niin näiden yhteenlaskettu pistemäärä viime kauden liigassa on 13, mutta silti nuo ovat merkittäviä hankintoja, jopa Pärssinen vaikka irvileuat loksuttavat jo etukäteen tämän miehen kohdalla, tosin niinpä ne loksuttivat Koskirannankin kohdalla.

Sitä voi sitten miettiä tässä vaiheessa onko järkevää palkata esimerkiksi yhden kauden onnistuja kuten Tero Koskiranta kovalla liksalla vai odotella sopivaa täkyä joka maksaa noin kolmanneksen tuosta kuten Hodgman.

Nonniin..Ilta-Sanomien mukaan Lasch lähtee Anaheimiin..ei voi muuta sanoa kun että VITUTTAA..
Kukaan tuskin odotti miehen nousevan Lahtelaisen kiekkoilun ikoniksi ja tämä NHL-tason siirto kruunaakin Laschin hankinnan arvosanaksi täydet 10+, sillä paremmin ei mies olisi voinut täällä onnistua.
Näin tämä vain menee, vuodessa karsinnoista finaaleihin ja silti faneille näyttää finaalia seuraavan alkukesän jälkeen jäävän päällimmäisenä käteen vitutus, enkä usko, että tilanne olisi millään tavalla toinen vaikka Pelicans olisi vienyt kultaa. Onkohan tämä se syy miksi stadilaisetkin ovat niin kireitä.
 

Karva-Korva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Päivitelläänpä näkemystä ketjuista nykyisillä nimillä:

Pärssinen/X - AmerikanPena - X
X/Pärssinen - Paakkis/Immonen - Jormakka/Pikkarainen/Sopanen
Tavi/Mustonen - Immonen/Paakkis - Jormakka/Pikkarainen/Sopanen
Pöyhönen - "Töykkälä" - Isomäki/Tavi/Koivisto/Mustonen

Ykkösessä ei uusimpien valossa ole vielä muita kuin Pärssinen, jos sitäkään. Riippuu hankinnoista. Kotimaiset vaihtoehdot sentteriksi Kaarna tyrmäsi jo jossakin haastattelussa, eli Viitaluoma-Hirso spekuloinnit voidaan lopettaa.

Kakkosketjuun keskelle tulee kevään näyttöjen pohjalta todennäköisemmin Paakkis kuin Immonen. Toki riippuu laitureista ja dynamiikasta, eiköhän tämä kesän aikana selviä. Vasen laita on Pärssinen tai mister X. Oikeasta laidasta voin pistää sanasta sanaan samat läpinät kuin kuukausi sitten: Pikkarainen ja etenkin sekä Sopanen että Jormakka olivat puhtaasti oikeita laitureita viime kaudella. Sopanen elää maaleista ja on porukan ainoa, jolla ei ole nelosessa käytännössä mitään virkaa. Ainoat paikat ovat siis kakkonen, kolmonen ja katsomo. Jormakan kehityskäyrä on vahvan positiivinen ja Pikkarainen on kohtuullisen korkean profiilin kaveri. Vaikeaa sanoa mitään ennen harkkamatseja...

Kolmosen vasemmassa laidassa nähtänee Tavi tai Mustonen. Ketään muuta ei tällä hetkellä oikein ole pakassa, ellei Koivisto vedä överihyvää kesää ja harkkamatseja. Oikean laidan läpinät voi lukea yläpuolelta.

Nelosessa on Pöyhönen varma vasen laita ja koodinimi Töykkälä sena. Oikeassa laidassa on Tavi, Isomäki, Koivisto tai Mustonen. Laitureissa on joka tapauksessa aika kova rotaatio, on ne uudet nimet ketä tahansa. Tässä on vielä sanottava, että pidän nelosta ykkösen jälkeen tärkeimpänä ketjuna. Siksi näen Pöyhösen nelosessa (kolmosessa menisi kyvyt hukkaan ja kakkoseen ei maalintekorahkeet taida riittää).

Yhteenvetona hyökkäyksestä voi sanoa, että siellä on ainoastaan Sopanen ja Pärssinen sellaisia nimiä ketkä osaavat todistetusti tehdä maaleja. Samat nimet ovat lisäksi omaan silmääni suurimmat kysymysmerkit nykyisessä pakassa. Viime kauden Mr X:t oli kovia jätkiä, toivottavasti niin myös nyt.

En ole menettänyt lapsenuskoani Pietilän ja Hurrin kehittymisen suhteen, joten peräpää alkaa mielestäni olemaan valmis. Uskon myös, että molempien molareiden terveenä ollessa Kuusela on se joka pelaa 35-40 peliä ja Myllyniemi on sparraaja. Pätkääkään en ole huolissani. Tärkeintä on päästä runkosarjassa kuuden sakkiin ja se on ihan saavutettavissa kunhan puuttuvat palat on naarattu mastojen alle.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Laschin odotettu lähtö pudotti joukkueen arvoa kertaheitolla pykälällä alaspäin. Hänen jatkaessaan 1-ketju olisi ollut "helppo" kasata iskukykyiseksi laittamalla keskelle ja toiseen laitaan ns. perusliigajyriä kuten Luttinen ja Koskiranta olivat. Mielestäni tuohon olisi Pärssinen ollut oiva vasen laita ja keskelle olisi kelvannut etukäteen vaatimattomampi kaappaus. Nyt lopun joukkueen kasaus strategiaa joutunee hieman viilaamaan, sillä etukäteisarvioissa saamme tuskin niin kovia pelureita 1-ketjuun että Pärssinen tuohon koriin olisi tarpeeksi hyvä. Tarvinnemme siis tasaisempaa 4 kentän kokonaisuutta, jota joukkue toki päättyneellä kaudellakin nimenomaan oli, mutta ilman satumaista onnea ei mitään tähtinyrkkejä nyt saada kasaan, joten laaja tasainen materiaali olkoon sitten alkaneen kauden teema näin alkuvaiheen veikkailuissa, ennen kuin Suikkanen on jalostanut uudet Laschit ja Hodgmanit lentoon ;)

Tilanne ei ole missään nimessä edes hälyyttävä, vaikka hysteriaa mielellään haluttaisiinkin lietsoa. Kovahan se paniikki oli ennen hopeakaudenkin alkua, kun ei hankittu hyökkäykseen yhtään hyvää pelajaa/maalintekijää, pelkkiä Luontoarpojahan nuo tulevat syömähampaatkin etukäteen olivat siihen verrattuna mitä sitten lopulta saatiin.

Jos katsotaan ketä meiltä on lähtenyt ja ketä tullut tilalle, niin ei tässä nyt kuitenkaan tyhjän päälle olla jäämässä tämän hetken jenginkään kanssa ja joukkueen kasaushan on vielä kaiken lisäksi kesken. Vähän tai ei ollenkaan pelanneista ja viime kauden menestyksen kannalta täysin merkityksettömistä pelaajista ovat poistuneet riveistä:

Matias Loppi
Iiro Sopanen
Jan Platil
Antti Rautiola

Tuolle nelikolle korvaajat tulivat pääasiassa jo kesken päättyneen kauden. Enemmän tai vähemmän tärkeitä palasia on paikattu ja paikkaamatta seuraavasti:

Niko Hovinen - Jere Myllyniemi hakee uralleen uutta nostetta ja maalivahtiosastolla katseet kääntyvät valmentaja Pasi Nurmisen suuntaan, jolla olisi jatkaessaan (huhuttu KHL:ään) 3 potentiaalista veskaria kasvatettavana vähintään liigatason vastuunkantajiksi.

Joonas Järvinen - Danny Richmond on paperilla kokemuksensa puolesta ainakin sitä, mitä voi toivoa joukkueen parhaan puolustajan lähdön paikkaamiseksi. Aika sitten näyttää mitä tässä tapauksessa käy. Mahdollisuudet ovat flopin ja ensi kevään NHL:ään/KHL:ään lähtöitkujen välissä.

Jyri Marttinen - Oskari Korpikari. Marttinen alisuoritti palkkaansa nähden koko Pelicans-ajan ja Korpikari kuuluu puolustavien puolustajien eliittiin SM-liigassa, joten aukko on paikattu niin hyvin kuin on voinut.

Joonas Jalvanti - Antti Ylönen. Jalvanti pelasi loistokevään ja lähtö tässä vaiheessa oli harmillista. Ylönen ei välttämättä suoraan paikkaa/pysty paikkaamaan Jalua, mutta tuo kilpailua 6. pakin tontille, jonne omista pelureista Hurri ja Pietilä toivotun kehityksen myötä tunkevat itseään yhä enenevissä määrin.

Aaron Brocklehurst - X. Vielä tarvitaan ulkopuolelta yksi puolustaja joukkueeseen ja tässä kohtaa olisi mahdollisuus harpata pykälä ylemmäs, jos Aaronin tilalle saataisiin kovemman profiilin kaveri tai edes puolustuspäässä kunnostautunut luuta.

Puolustus on siis kokonaisuudessaan jo aika hyvässä kunnossa ja kun tuomiot voidaan julistaa vasta jälkiviisaina, niin tässä kohtaa ei voi muuta sanoa kuin että ainekset on vähintään yhtä hyvään pakettiin kuin mikä riitti hopeaan päättyneellä kaudella. Nykyisellä seitsikollakin kauden aloittaminen olisi jo täysin mahdollista.

Tero Koskiranta - X. Paikkauskeinoja on monia. Omasta takaa löytyy jo sopimuksen omaavia Koskirannan tasoisia senttereitä 2 kpl. Ongelma on vain se, että jos toinen näistä "uhrataan" ylempiin ketjuihin, niin joka tapauksessa heidän panostaan 3-4 -ketjuihin joudutaan taas paikkaamaan jollain keinolla. Sentteri-viisikko X-Immonen-Paakkolanvaara-Töykkälä-Mustonen olisi kyllä yhtä hyvä kuin mennytkin viisikkokin, mikäli X:n hankinta osuu kohdilleen, silti ajatus X-X-Immonen-Paakkolanvaara-Mustonen houkuttaa kun sitä rahaakin pitäisi olla niin rutosti käytettävissä...

Justin Hodgman - X. Tähän on pakko saada tilalle valmiimpaa tavaraa, vaikka Hodgmania ei paikkaamaan pystykään. Viitaluoma/Hirschovits kelpaisi kyllä tai miksei vaikka molemmat, niin jos ainakin edes toinen onnistuisi :)

Arttu Luttinen - Timo Pärssinen paikannee ehjänä ollessaan kokonaispanoksessa Luttisen, vaikkeivat siis saman tyylisiä pelaajia olekaan, mutta kokonaisuus ratkaisee.

Radek Smolenak - Radek Smolenak. Tässä tilanteessa kun joukkueessa kokonaisvaihtuvuus alkaa olla jo liian suurta, hyväksyisin Smolenakin jatkon ilomielin. Sopivalla palkkasummalla hyvä kokelas jälleen 1-2 -ketjuun. Ehkäpä vanhoilla liigameriiteillä ei flopatessa eroon pääsykään olisi mahdotonta.

Teemu Rinkinen ja Max Wärn - Joni Isomäki, Kimi Koivisto, Janne Tavi, Pekka Jormakka, Ilkka Pikkarainen. Tavi oli loppukauden kokoonpanon ulkopuolella, kun Pikkarainen ja Smolenak tulivat viemään rosterista paikkoja. Hyökkääjiä oli niin paljon että aina 2 alkukaudesta vakiokokoonpanossa olleista laitureista istui katsomossa. Alkukaudesta kolme em. viisikosta pitää mahtua kokoonpanoon illasta toiseen, joten Rinkisen ja Wärnin paikkaajat löytyvät jo omasta takaa. Tavi saa näin paikkansa takaisin, Pikkarainen tekee uutta tulemistaan ja rotaatiota käytetään mm. akselilla Jormakka-Isomäki-Koivisto, kahden heistä hakiessa vauhtia silloin tällöin Peliitoista.

Ryan Lasch - X. Tätä ei voi paikata rahalla. Tasaista kilpailua kärkiketjujen paikoista tuova laituri tilalle on minimivaatimus ja tokihan esim. laiturit Pärssinen, Sopanen, Pikkarainen, Smolenak/X, X ja Jormakka riittävät mainiosti keskivertoa jopa paremminkin menestyvän liigajoukkueen reseptiin.

Näin sen nyt näen:

Smolenak/X - X - X
Pärssinen - Immonen - Sopanen
Tavi - Paakkolanvaara - Pikkarainen
Pöyhönen - X - Jormakka
Koivisto - Mustonen - Isomäki

Makuasia mille paikoille nuo X:t nyt sitten sijoittaa, mutta 4 hyökkääjäähän tuohon tarvitaan. Se on sitten asia erikseen, mitä esim. tuonne sentteriosastolle haetaan/saadaan. Hätätilanteessa tuohon ei tarvitsisi enää kuin yhden hyvän laiturinkaan, jos oikeaa laitaa nostettaisi pykälällä ylöspäin niin että Isomäki pelaisi 4:ssa. Mutta Pelicans ei ole hätätilanteessa...

Richmond - Seikola
Korpikari - Latvala
Hurri - X
Pietilä - Ylönen

Korpikari - Seikola
Ylönen - Latvala
Richmond - Pietilä
Hurri

Hätä ei ole siis tämän näköinen, hätä on joillain ihan toisilla paikkakunnilla...
 
Viimeksi muokattu:

Morso

Jäsen
Niin siis tää Ekström on hoonolla soomella ymmärtänyt täkäläisistä puheista, että Mustonen olisi vain lainalla suorittamassa kirjurikurssiaan. Sen enempää tietoa Ekströmillä ei ole kuin meilläkään.

Aaa, itse huonolla toisen kotimaisen kielen taidollani pyörittelen näitä tekstejä eri käännöskoneiden kautta ja koitan tajuta pointin.

Mutta nyt ilmeisesti tämä Ekström oli saanut yhteyden Joeliin, joka kieltää tämän Pelicans-huhun. On kuulemma tällä hetkellä ylikunnossa ja keho tarvii lepoa. Se oli mahdollistanut tämän vierailun Suomeen muutaman päivän ajaksi tapaamaan sukulaisia. Epäilee, että huhu syntynyt, koska on ollut Suomessa ja on harjoitusaika.

Tuolta löytyy tämä uusin blogiteksti: http://norran.se/hockeybloggen/?iframeurl=http://hockey.norran.se/?p=33609

Mahdolliset virheet saa korjata :D
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Kyllähän tuo tilanne alkaa kieltämättä näyttää melko huolestuttavalta vaikka kauden alkuun vielä runsaasti aikaa onkin mutta kun kaikki kärkinimet ovat lähteneet ja tilalle tullut vain Pärssinen, Richmond ja Korpikari niin kyllähän tässä alkaa väkisinkin pelko hiipiä perseeseen.

Toivottavasti tämän tyyppiset kommentit on sarkasmia. Pärssinen on hyvin kokonaisvaltainen kaveri, jonka taidot ovat kaikkien tiedossa ja milloin muuten viimeksi on jotain huonoa tullut meille Ruotsista? Sanotaan mitä vaan, mutta itselläni on yllättävänkin kova luotto siihen, että tehtiin todella kova kaappaus.

Kuka oikeasti kuvittelee, että jos pohjilla olisi ollut joku 18+30 kausi, että meillä olisi ollut mitään mahdollisuuksia kilpailla jonkun KHL:n tai Elitserienin kanssa?

Richmondissa miellyttää, että Nupen verkoston kautta on varmasti otettu tarkkaan selvää millaisesta miehestä on kyse. Danny on tullut saman kaltaisilla suosituksilla kuin eräs Hodgman viime vuonna. En muista viimeksi milloin oltaisiin saatu parhaassa iässä olevia ulkomaalaisvahvistuksia, joilla olisi samankaltainen potentiaali breikata.

Jos kaveri ei onnistu meillä, niin ei se ainakaan tehdystä pohjatyöstä jää kiinni. Kaikki mikä on omisa käsissä on tehty. Oma arvaus on, että ensi vuonna samaan aikaan itketään kun Amerikan Ihme-D vietiin käsistä KHL/NHL -suuntaan.

Oskari Korpikarin sainaus äärimmäisen tyhjiltä markkinoilta oli melkoinen velhon työ. Maajoukkueen portteja kolkutteleva stay at home -pakki, jolla on kokoa ja taitoa.

Kun seuraa muiden joukkueiden sainauksia, niin mitäs niille on tullut tähän mennessä? Ihan samassa tilanteessa ollaan muuallakin.

Itse sanoisin, että nyt jäitä hattuun. Hopea oli hieno saavutus ja ensikin vuonna on kasassa todella potentiaalinen ja nälkäinen porukka, josta moni kelpaa ensi kesänä eteenpäin. SM-liiga on kasvattajasarja ja jos onnistuu samaan maineen, että joukkue toimii hyvänä ponnahduslautana ja näytönpaikkana, niin saadaan jatkossakin nauttia kovista pelaajista täällä.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vaikka muutama kirjoittaja haluaakin vähätellä on Pelsujen paletti todella pahasti sekaisin. Viimeviikkojen saldo on kaksi poistunutta laituria. Hirmuisia miehiä täytyy olla kiikarissa kun Wärnistäkin luovuttiin. Nyt kahteen ekaan kenttään on tarjolla pleijareissa yhden maalin tehnyt Pikkarainen, viltissäkin istunut Sopanen ja loukkaantumisherkkä Pärssinen, jonka taitoja en sinänsä kyseenalaista. Pari kovaa laituria on saatava edes jonkinlaisen kilpailutilanteen aikaansaamiseksi ja ettei heti pelikieltojen tai loukkaantumisten takia tarvitse alkaa jormakoita ja taveta peluuttamaan kärkikentissä.

Jos aidan taakse katsellaan niin Jyppiä lukuunottamatta muut viimekauden kärkiseurat ovat aivan eri tilanteessa, nimittäin paremmassa.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Heino homma Laschin kannalta. Ihan unelma soppari hänelle. Kukapa ei haluisi pelata "kotikaupungin" ja suosikki NHL-joukkueensa riveissä.

Jollakin sairaalla tavalla jopa nautin tämän hetkisestä tilanteesta. On ihan helvetin mielenkiintoista nähdä millainen jengi saadaan kasaan näistä lähtökohdista. Kaarna vaikutti tämä aamun lehden mukaan melko rauhalliselta ja kommenteista sai sen kuvan, että homma on kuitekin hallussa. Mitään yllättävää ei ole tapahtunut Wärniä lukuunottamatta. Tähän mennessä tulleet vahvistukset ovat kaikki ennakkoon todella hyviä hankintoja, joten olettaa sopii, että samoilla linjoilla jatketaan.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Kukakohan lähtee seuraavaksi. Ainakin Seikola voisi olla potentiaalinen KHL:ään siirtyjä ja miksei Paakkolanvaarakin.

Jos viime kauden joukkueen lähtijöitä (lähes koko ykkös- ja kakkoskenttä) aiotaan paikata parilla kolmella hyökkääjällä ja mahdollisesti yhdellä pakilla (niin kuin Kaarna käsittääkseni on ilmoittanut) pidätän itselläni oikeuden olla lievästi huolissani. Tämä siinä kontekstissa, ettei tavoitetta ole asetettu ainakaan alemmas kuin mitä viime kaudella saavutettiin.
 

Mike Hyndman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
Tämä jos mikä on Suikkasen paikka. Saa nyt rakentaa joukkueen uusista palasista ja se tuntuu olevan Suikkasen erityisosaamista.

2 pelaajaa + Hovinen NHL sopimukseen Pelicansin kautta. Ei huonoa mainosta tulevilla pelaajamarkkinoilla sekään. NHL on kuitenkin pelaajien silmissä aina se ykkösvaihtoehto.

Rahaa on kassassa ja jopa Laschin siirrostakin Kaarnan mukaan saadaan korvaus.

Laschin poistuessa poistui myös joukkueen viimeinen epävarma palanen (toivottavasti) ja joukkuetta voidaan alkaa rakentaa tosissaan, melkoisen pullea lompakko takataskussa. Kaarna lupaili Laschin tilalle todellista huippupelaajaa.

Pärssinen, Korpikari ja Richmond ovat tähän alkuhässäkkään ihan hyvät haut. Kannattaa muistaa sekin, että Laschin uuden sopimuksen liksa oli sm liigan mittapuulla mitattuna todella kallis, joten sieltä vapautuvat eurot ovat nyt käytettävissä.

Mitä, jos olisi hankittu pari kallista hyökkääjää varmuuden vuoksi ja Lasch ei olisikaan lähtenyt? Käsissä voisi olla ylihintainen väärin kasattu joukkue. Nyt on aikaa muutama kuukausi ja varmasti saadaan ihan iskukykyinen ja mikä tärkeintä oikein kasattu joukkue jalkeille.

Ei tässä sen kummempi paniikki ole päällä, kuin muillakaan joukkueilla. Meiltä nyt ei varmasti enää kukaan lähde minnekään, mutta muutamilla kärkiseuroilla voi vielä olla lähtijöitä NHL/KHL osastolle ja nyt on Pelicansin aika suht rivakasti kiinnittää pari kovemman luokan pelimannea ennekuin markkinoille ilmestyy JYPin lisäksi muita pelaajakadon kokeneita kilpilijoita.

Jyväskylään tsemppiä, kun näytetään samassa veneessä keikkuvan finaalienkin jälkeen viikottain, Wärn siirtoineen päivineen.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Varmasti toimistolla toivottiin, että parista Hodgman/Lasch vähintään toinen jatkaisi Lahdessa. Järvisen lähtö ei ehkä olis pitänyt tulla yllätyksenä. Hovisen lähtö tiedettiin.

Edelleen on muistettava, että Lasch ja Hodgman olivat tuntemattomia suuruuksia vielä vuosi sitten. Nyt on vaan löydyttävä nöyryyttä löytää samantyylisiä nuoria lupauksia. On selvää, että tehtävä ei ole helppo. Ei se kuitenkaan mahdoton ole.

On sääli, että omia junioreita ei ole tyrkyllä enempää Suikkasen oppiin. Nyt olisi ollut loistava mahdollisuus nostaa sieltäkin joku kehittymään isoon rooliin, mutta kun realistisia ehdokkaita ei ole yhden yhtä. Se on huolestuttavinta lahtelaisessa kiekkoilussa.

Jos joku kuvittelee, että menestys voidaan tänne ostaa muaalta vuodesta toiseen, niin on pahasti väärässä. Se fakta ei tule koskaan muuttumaan, että pikkuseuran on kasvatettava omista junioreista pelimiehiä halutessaan menestyä vuodesta toiseen.

Onneksi puolustus ja maalivahdit ovat jo nipussa ja voidaan keskittyä lähinnä hyökkääjien korvaamiseen. Täytyy myös muistaa, että Laschin ja Hodgmanin tulevan kauden sopimusten hinnoilla saadaan aika monta vuoden takaista "Laschia" ja "Hodgmania"

Voidaan ostaa 4 kahden hinnalla, kun tyydytään nuoriin kykyihin. Tottakai asiaa vaikeuttaa se, että 2 näistä neljästä pitäisi olla EU-pelaajia.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Mielenkiintoista näin sivusta seurata millaisella strategialla Pelicans lähtee ensi kauteen. Periaatteessa tämä tilanne ajaisi helposti siihen, että rahaa laitetaan säästöön ja ensi kaudella mennään hieman varovaisemmalla linjalla. Toisaalta ensi kausi on todennäköisesti Suikkasen viimeinen (?) ja sitä kautta mielestäni tulee tarve laittaa "all-in". Pelicansin rahahuolet ovat historiaa ja periaatteessa Kaarna voi riehua markkinoilla halutessaan ja miehittää nyt ykkösketjun 200-300k€ ukoilla. Tässä on tietysti omat riskinsä, koska väistämättä paljon kun joudutaan paikkaamaan, tulee myös huteja hankinnoissa. Suapi nähä..
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Laschin, Hodgmanin ja miksei Wärninkin vapautuneilla palkoilla ja saatavilla kipurahoilla voi Pelicans palkata ykköseen 3x300.000€ maksavia äijiä. Se saadaanko sillä vastinetta Lashille ja Hodarille on toinen juttu, mutta en tässä skenaariossa vielä kovinkaan huolestunut olisi. Mikäli tilanne olisi se, että on vain lähteneitä ei rahaa, olisin jo huomattavasti huolestuneempi.

Tällä ratkaisulla tosiaan ei tehdä Lahdessa pitkäjänteistä työtä, mutta kuten edellinen kirjoittaja mainitsi all-in mestaruuteen ensi kaudella se voisi riittää.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
On sääli, että omia junioreita ei ole tyrkyllä enempää Suikkasen oppiin. Nyt olisi ollut loistava mahdollisuus nostaa sieltäkin joku kehittymään isoon rooliin, mutta kun realistisia ehdokkaita ei ole yhden yhtä. Se on huolestuttavinta lahtelaisessa kiekkoilussa.

Jos joku kuvittelee, että menestys voidaan tänne ostaa muaalta vuodesta toiseen, niin on pahasti väärässä. Se fakta ei tule koskaan muuttumaan, että pikkuseuran on kasvatettava omista junioreista pelimiehiä halutessaan menestyä vuodesta toiseen.
Tässä kommentti, joka on hyvä pitää mielessä.

Osittainen syy juuri vallitsevaan tilaan on junnutuotanto(missä?). Viime kaudella pakon edessä Koivisto nousi rinkiin parin matsin ajaksi ja veti ihan ok-tasolla. Jotkut vakuuttelevat että 94, 95-junnuista alkaisi muutaman vuoden kuluttua nousta tekijöitä liigarinkiin. Tuskin vielä ens kaudella ketään nousee.
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onko kuulunut mistään mitään missään vaiheessa? Vai joudutaanko odottelemaan elokuun puolelle ennenkuin julkaistaan soppareita?

Luulisi hinkua olevan Pelicansiin. Kolme pelaaja lähtenyt pelsusta jo änäriin, monta muista tiimeistä on? Luulis uralla eteenpäin haluavien kuulleen Pelicansista. Plus luulis et muutama eurokin olis nyt jaossa, kun pelaajia lähtee lähtemistään korvauksia vastaan.

E. toivon suuresti ettei nyt paineta paniikki-nappulaa ja Loppi pelaa meillä ens kaudella. Siinä tapauksessa keittää.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
E. toivon suuresti ettei nyt paineta paniikki-nappulaa ja Loppi pelaa meillä ens kaudella. Siinä tapauksessa keittää.
Eiköhän toimistolla ole otettu jo opiksi muutamista hasseista. Kaarnan puheista huokuu rauhallisuus ja tilanteiden hyvä ennakointi, ainakin mitä ESS:sta on lueskellut haastatteluja.

Drafti juhannuksen aikoihin. Tämän jälkeen voi vapautua joitain "isoja kaloja". Toimistolla ollaan varmasti valmiita tähän sesonkiin. Tätä ennen odotan jotain sopparijulkistuksia suunnalta 4.sentteri ja ehkä laituri.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Onko kuulunut mistään mitään missään vaiheessa? Vai joudutaanko odottelemaan elokuun puolelle ennenkuin julkaistaan soppareita?

Luulisi hinkua olevan Pelicansiin. Kolme pelaaja lähtenyt pelsusta jo änäriin, monta muista tiimeistä on? Luulis uralla eteenpäin haluavien kuulleen Pelicansista. Plus luulis et muutama eurokin olis nyt jaossa, kun pelaajia lähtee lähtemistään korvauksia vastaan.

E. toivon suuresti ettei nyt paineta paniikki-nappulaa ja Loppi pelaa meillä ens kaudella. Siinä tapauksessa keittää.

Eiköhän toimistolla ole otettu jo opiksi muutamista hasseista. Kaarnan puheista huokuu rauhallisuus ja tilanteiden hyvä ennakointi, ainakin mitä ESS:sta on lueskellut haastatteluja.

Drafti juhannuksen aikoihin. Tämän jälkeen voi vapautua joitain "isoja kaloja". Toimistolla ollaan varmasti valmiita tähän sesonkiin. Tätä ennen odotan jotain sopparijulkistuksia suunnalta 4.sentteri ja ehkä laituri.
Miten musta tuntuu, että nää palstan jutut alkaa pikkuhiljaa toistaa itteään? Ja toistaa varmaan niin kauan kunnes toimistolta pelaajauutisia kuuluu. Ottakaa pojat bisseä ja koittakaa nauttia kesästä välillä :) *

* tarkoittaen yleisesti, ei juuri näitä kahta nimimerkkiä
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Onneksi on olemassa niitä sieluja, jotka tietävät mitä ja milloin mielipiteitä saa sanoa (ja tälle kohtaa valtava graafinen hymiö).

Tämän hetkinen tilanne hyökkääjien osalta:

xxx-xxx-xxx

xxx-xxx-Pärssinen(selkään sattuu)

Pikkarainen-Immonen-Sopanen/Jormakka

Pöyhönen-Paakkolanvaara-Jormakka/Tavi

Bisseä todellakin kuluu kun tätä katselee.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles
Hiljaista on uusien pelaajien tulon suhteen....

Kun Jarin laittamaa pelaaja/ketjusommitelmaa katselee niin väistämättä tulee mieleen että olikohan tuoa viimekausi vain yksittäinen suonenveto...toivottavasti ei...

Toivotaan kuumaa kesää ja toivottavasti Kaarna(n)laivaan verkkoja nostettaessa ui vielä muutama iso vonkale
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Miten musta tuntuu, että nää palstan jutut alkaa pikkuhiljaa toistaa itteään? Ja toistaa varmaan niin kauan kunnes toimistolta pelaajauutisia kuuluu. Ottakaa pojat bisseä ja koittakaa nauttia kesästä välillä :) *

* tarkoittaen yleisesti, ei juuri näitä kahta nimimerkkiä

Haha, joo... Ehkä vois antaa tänkin palstan olla ennenkuin oikeasti on jotain tietoa/kommentoitavaa, eikä pelkkää samaa spekulointia.

Kovaa duunia tulee toimistolla olemaan joo... Toivottavasti saadaan päteviä äijiä kokoonpanoon, nyt alkaa vähän huolestuttamaan...
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Turha tässä on mitään huolestua. Ei se tilanne merkittävästi parempi ollut viime vuonnakaan tähän aikaan. Lasch oli etukäteen raaputtamaton arpa, vaikka hyväksi pelaajaksi tiedettiin ja kärkisentterit loistivat poissaolollaan. Nehän tulivatkin sitten elokuun puolella vasta.

Rosterista löytyy kumminkin laitureista Pikkarainen, Sopanen ja Pärssinen jolla on potentiaalia 20 maalin rikkomiseen. Lisäksi Jormakan Pekka saattaa mahdollisesti ottaa isonkin ruudun ensi kaudella, mikäli saa hyvän kesän alle. Kaikki edellytykset siihen on olemassa.

Meikäläistä ei tottapuhuen huoleta tässä vaiheessa yhtään.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Turhaa on niin kuin yleensä kaikki tuppaa olemaan.

Silti vähän luulen, että toimistollakin ollaan ainakin jossain määrin huolissaan kun ukkoja karkaa ovista ja ikkunoista. Meidän kannattajien ei tietenkään tarvitse kun ei me olla mistään vastuussa.

Enkä nyt halua tässä yhteydessä ottaa esille kausikorttimyyntiä, mutta ei tämä ensi kauden pelaajarekrytointi ihan suunnitelmien mukaan ole mennyt.Toki vastaavaa ongelmaa näyttäisi olevan muutamassa muussakin liigajoukkueessa. KHLmörköllä on enemmän perunoita.

Mutta kuten sanottua, odotellaan. Kun kausi alkaa, neljällä hyökkäyskentällä joka tapauksessa aloitetaan
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös