Pelicans kaudella 2004-2005

  • 60 748
  • 563
Tila
Viestiketju on suljettu.

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Subjektiivisia näkemyksiä näistä omista junnuista.

Taitaa olla niin ettei kukaan mainituista hyökkääjistä ikinä saavuta SM-liigassa "runkopelaajan" titteliä. Kaikille on yhteistä hyvät näytöt junnuissa, pieni koko sekä olemattomat näytöt miesten sarjoissa.

Jussi Saarinen kävi Mestiksessä näytillä viime kaudella, mutta laihoin tuloksin. Jesse Saarinen pelasi A-junnuissa hyvän kauden ja viihdytti Lahtelais yleisöä muutamassa miesten pelissä energisillä otteillaa. Jessen ongelma on tulee olemaan todella pieni koko ja sen kautta tilan löytäminen kentällä. Hyvin pitkälle tulee mieleen Lahdessa ennen vaikuttanut Jarkko Ollikainen. Liikettä ja tahtoa siis Jesseltä löytyy, mutta se ei valitettavasti riitä.

Santavuori on ehkä tästä porukasta se pelaaja, joka voi onnistua parhaiten. Tulevalla kaudella Matikainen varmasti antaa kunnollisen näytöpaikan ja ne on sitten käytettävä tehokkaasti hyväksi. Todellakin mies on esittänyt harjoituspeleissä hyviä otteita aina, mutta kaudella ei olekkaan suurempia esityksiä.
Makkosen otteita vaivaa selvä aneemisuus ja veikkaan, että try-outin jälkeen on edessä uuden seuran etsiminen.

Näistä nuorista on Kiren selkeimmin pelaaja, josta voi tulla se runkopelaaja. Onko tässä Lahden uusi Jussi-Antti Reimari? No toivotaan ainakin hieman parempaa painosta.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllä Jesse Saarisessa, Santavuoressa ja Kirenissä se suurin potentiaali piilee. Koko ei kyllä ole mikään este kehitykselle ainakaan Saaristen kohdalla. Sen verran vahvojan ja periksi antamattomia ovat molemmat veljeksistä.

Nyt täytyisi vain antaa peliaikaa näille Je.Saariselle, Santavuorelle ja Saloselle näiden kokeneenpien sentteriden rinnalta jotta heidän kyvyt tulisivat kunnolla esille. Toissa kaudella Santavuori pääsi pelaamaan loppukaudesta muistaakseni Keinäsen kentässä vähän paremmin ja heti oli tuloksena kaksi maalia SaiPan verkkoon.

Myös Jussi Saarisesta saa ihan hyvän, vähintään nolosketjun, sentterin. Tosi asiahan on se, ettei Jussi ole saanut liigassa vielä kunnon näyttöpaikkaa koskaan. Muutama hassu vaihto silloin tällöin. Teeppä siinä sitten ihme tekojan kun et pääse peliin sisälle missään vaiheessa. Mikkelissä jälki oli olettua vaisumpaa, koska mies kasasi itselleen turhan suuret paineet pisteiden teosta. "Liigamieheltä" odotettiin paljon ja kun onnistumisia ei heti tullut, meni peli yliyrittämiseksi. Myöskään Risto Dufva ei kaikilta osin ollut Jussin mieleen.
 

redruM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki lahtelaiset
Kun noita ylläolevia kommentteja näistä omista kasvateista lukee, niin tulee mieleen, että mikä mättää Kiekkoreippaan junnutyössä/Pelicansin A:ssa?

Sitten 70-luvun ikäluokkien, Lahdesta on tullut aika huolestuttavan vähän edes liigatason kiekkoilijoita, saati sitten kv-tason pelaajia. Lydman taitaa olla nuorin maajoukkueessa pelannut lahtelaiskasvatti, eikä liigassakaan montaa lahtelaislähtöistä pelaajaa ole.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Viestin lähetti Shejbal
Kyllä Jesse Saarisessa, Santavuoressa ja Kirenissä se suurin potentiaali piilee. Koko ei kyllä ole mikään este kehitykselle ainakaan Saaristen kohdalla. Sen verran vahvojan ja periksi antamattomia ovat molemmat veljeksistä.

Mikkelissä jälki oli olettua vaisumpaa, koska mies kasasi itselleen turhan suuret paineet pisteiden teosta. "Liigamieheltä" odotettiin paljon ja kun onnistumisia ei heti tullut, meni peli yliyrittämiseksi. Myöskään Risto Dufva ei kaikilta osin ollut Jussin mieleen.

Vähän lyhensin lainausta. Toivoisin asioiden olevan kuten Shejbal kirjoitti, mutta siihen en kuitenkaan usko. Jessella on petentiaalia, mutta vastaavanlaisista pelaajista ei montaa liigajyrää ole tullut.

Samoin Makkosen osalta, jos odotukset Mikkelissä olivat liikaa niin miten sitten odotukset Liigassa? Mitään näyttöjä tai edes väläytyksiä ei junnu pelien jälkeen ole. Ja erittäin vaarallista,jos haetaan vielä valmentajasta syyllistä. Tiedän tämänkin kuitenkin olevan mahdollista.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti laituri
Samoin Makkosen osalta, jos odotukset Mikkelissä olivat liikaa niin miten sitten odotukset Liigassa? Mitään näyttöjä tai edes väläytyksiä ei junnu pelien jälkeen ole. Ja erittäin vaarallista,jos haetaan vielä valmentajasta syyllistä. Tiedän tämänkin kuitenkin olevan mahdollista.

Niin en tiedä kirjoititko vahingossa, että Makkonen, mutta tarkoitin tuolla Mikkelin kävijällä Saarisen Jussia. Ei valmentaja mikään syyllinen vaisuihin esityksiin ollut. Olen vain kuullut juttua, ettei Saarinen pitänyt Dufvan tyylistä, mutta sillä ei ollut suurempaa merkitystä tulosten kannalta. Kun liigasta menee mestikseen ns."vahvistukseksi" on nuorella pelaajalla kovat paineet. Kiekolliseen rooliin on hankala totuttautua jos liigassa on tottunut vain lyömään kiekkoa päätyyn ja polkemaan vaihtoon. Sehän on ollut omien kasvattien rooli Lahdessa viime vuosina. Ja jos Mestiksessä ei heti ala kulkea laitetaan sielläkin helposti rikkovaan rooliin. Pitää myös muistaa ettei Jukureiden nippu hassumpi ollut. Ei sinnekään ihan tosta vaan murtauduta.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Re: Mikko Kaukokari

Viestin lähetti Börje
Eli tämmönen kaveri olisi huhujen mukaan tulossa teillepäin. Pelasi hyvän kauden Hermeksessä viime kaudella.
Erittäin hyvä luistelija joka pystyy pelaan monta eri roolia. Ärsyttävä karvaaja joka osaa pelata kiekkoa myös.
Katos katos. Olenkin jo hieman ihmetellyt miten "unholaan" Kaukokari on joutunut/päässyt. Espoon miehiä joka ei sitten koskaan breikannut. Tai ei kai noin nuoresta voi vielä sanoa ei koskaan. Oli B-junnuissa todella hyvä. A:ssakin peli vielä kulki mutta miehissä ei oikein saanut näyttöpaikkaa. Ja olikin silloin liian heiveröinen liigaan. Miehen piti mennä vuodeksi KJT:hen saamaan sitä kokemusta ja ainakin itse toivoin että sen jälkeen mies palaisi Bluesiin. No, tehojen (ja varsinkin maalien) valossa ei mikään loistava ollut ja vasta viime kausi taisi olla miehelle ns läpimurto.

Kyllähän se olisi mukavaa että näitä näkisi Espoossa enemmänkin mutta nyt pelipaikasta taistelee jo kolme-neljä vuotta nuorempia kavereita. Toivottavasti mies saisi näyttöpaikan liigassa, sen kyllä miehellä soisi. Samaa toivoisi vielä Salamoiden syöttöhirmu Karo Koivuselle.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Oscar Wilde: "Tiedot kuolemastani ovat kovasti ennenaikaisia" tai jotain sinnepäin. Sm-liigan hallitus on tehnyt tänään päätöksen, että Pelicans pelaa kaudella 2004-05 sm-liigassa.

Onnittelut kannattajille, pelaajille ja kaikille muille sidosryhmille.

ps. Ai niin, tietolähde www.sm-liiga.fi
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicans elää ja voi hyvin!

Nyt tarvittaisiin vain muutama (3-4) pakkia roosteriin, joista yhden tulisi olla sellainen mies jonka onnistumiseen suurin osa kannattajistakin voisi uskoa. Hyökkäykseen riittäisi se maalejapaiskiva ykköskentän laituri, ai niin mutteihan sellaisia enää löydykään. Hölmö minä!

Kosonen sanoi tämän päivän ESS:ssä että sponsorit ovat hyvin mukana ja ensi kauden budjetti näyttää muotoutuvan ajoissa kokoon.

Onhan se vähän outoa lukea tällaisia positiivisia uutisia lehtien palstoilta. Nyt kuitenkin on selvää, että seurajohto on tehnyt koko kevään aikana valtavan määrän työtä ja tehnyt vielä sen oikein. Syksyä saa odotella taas, vaikka kesä on vasta aluillaan. Kiitos Kososelle & kump., että Lahdessa nähdään turkoosipaitojen pelaavan liigassa ensi kaudellakin.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Esa Saksiselle saataa tehdä hyvää pelata vielä ensikausi Jukureissa, luvassa suht iso rooli. Saatte sitten valmiin pelimiehen muutaman vuoden päästä.
Peruspakki joka ei loista pisteiden valossa, mutta pelaa virheettömästi illsta toiseen. Myös suht kiekkovarma, kudissa parantamisen varaa..
 
Robert Lukas

Tämä Itävallan maajoukkueen pakki on Veikkaajan mukaan tyrkyllä Pelikaaneihin.Lukas vaikuttaa tällä finanssipolitiikalla mielenkiintoiselta mieheltä. Ainakin kokemusta kovista maajoukkuepeleistä löytyy.

Tulossa olisi vielä kolme pakkia ( Lukas olisi yksi) ja yksi keskushyökkäjä.
Keskushyökkääjä lienee Sihvonen jos ei saa sopimusta Kärppiin.

Mistäköhän löytyisi vielä pari hyvää kotimaista pakkia?? Antti Bomania on joissain keskustelupalstoilla väläytelty, mutta itselläni ei ole minkäänlaista kuvaa miehestä olisiko minkäänlainen vahvistus.
Reimarin tuleva seura saattaa löytyä Itävallasta (olisikohan hyvä vaihto päikseen Reimari -Lukas...)
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Puhettahan on ollut siis tuosta kolmesta pakista, jotka muodotuvat seuraavasti: Yksi ulkomaalainen, yksi semi-hyvä Suomesta ja yksi nuori lupaava Suomesta. Näin ollen Itävallan poika voisi olla se yksi ulkomaalsinen, semi mies tyyliin Pikkarainen (JYP) ja sitten nuori ja lupaava kaveri jostain.

Puolustus siis näyttäisi ihan OK paketilta, jos edellä kuvattu homma saataisiin kasaan.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
No minä kun olen scouttaillut jo muutamista edellisistä kisoista Itävallan pari metristä Adre Lakosia. Mutta kyllähän tuota Lukasiakin voisi kokeilla. Ja velipoika(?) Philipp hyökkäykseen jos ei muuta saada.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Virtanen kelpaisi ainakin minulle hyvin. Toisi ainakin lisää fyysisyyttä takalinjoille. Kiekollisesti melko rajoittunut, tosin niin ajattelin Heiskasestakin ennen viimekautta. Virtasen rajut pommit ovat jääneet hyvin mieleen.
 

diego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruotsi
Jani Virtanen

Olisi ollut erittäin toimiva fyysinen pakki, mutta taitaa olla olkapää siinä kunnossa, että kerkeäisi mukaan vasta vuodenvaihteessa. Kaanit tarvitsee terveitä miehiä ja heti syyskuussa.

-diego-
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Virtanen ei herätä minussa ainakaan kovin positiivista kuvaa. Jäänyt sellainen tuntuma isosta ja kankeasta pakista, enkä laskisi tuota mahdollista taklausvoimaa kovinkaan suureksi plussaksi. En usko että toisi pelilliselle puolelle mitään kummoista lisää, ja 27-vuotiaana kehityskäyräkin mietityttää. Puolustuksessa on jo pari suht kankeaa peluria, mielummin panostaisin kiekonkäsittelyyn ja liikkeeseen. Virtanen korkeintaan kolmospariin, mutta jotenkin on sellainen kuva tulevaisuuden Pisto II:sta. Voin olla toki väärässäkin.
 

Jason26

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Blackburn Rovers,Englanti, Tahko
No kyllä Virtanen Piston kepittää reippaasti. Mutta jos Virtasen olkapää ei ole kunnossa niin kiitos ei. Joo ei mitään loukkaantuneita pelaajia pidä ottaa niin kuin viime kaudella (Heino).

-All my support to the Pelicans lads-
 

Kikkan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans ja Montreal(kauan ennenku saku tuli, mut
Ei tänne mitään loukkaantuneita, me tarvitaan kunnon liideri puolustukseen miksei joku kovaa taklaava kanukki Kakon rinnalle pelotteeks.
Lukas muuten eilisen aftonbladetin mukaan menossa Malmöseen ens kaudeks "ei ykköspakkipariin" P. Nilssonin mukaan.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Sihvosen tehtyä ratkaisun Kärpien eduksi tuli ajankohtaiseksi etsiä sentteriä markkinoilta ja sellaisen kanssa joukkue on sopimuksen tehnyt.

Samoin takalinjoille on uusia miehiä löytynyt yksi ja edelleen kahta pakkia haetaan. Virtanen olisi ollut mieluisa, mutta valitettavaa tuo olkapään kunto. No otetaan sitten play-off taistoihin mies rinkiin.

Virallisia ilmoituksia joukkue varmaan tekee ensi viikolla.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kuulin tuossa puskaradion kautta, että nimenomaan kaksi pakkia puuttuisi ja yksi hyökkääjä. Ja että rahaa olisi jäljellä näihin hankintoihin noin satatuhatta egeä. No taitaapi muutenkin tuo Pelicans-pelureiden keskipalkka pyöriä siinä kolmenkympin tienoilla, kun muistaakseni viime kaudella liigapelurin keskihinta oli sellanen viisikymppiä. No mutta todellakin nyt saadaan niitä pelaajia jotka haluavat Lahdessa pelata.

Toivotaan, että joukkueella löytyy yritystä ja uskoa alusta asti sillä eväitä on edetä nimenomaan joukkueena.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Viestin lähetti Dvozak
Kuulin tuossa puskaradion kautta, että nimenomaan kaksi pakkia puuttuisi ja yksi hyökkääjä. Ja että rahaa olisi jäljellä näihin hankintoihin noin satatuhatta egeä.

No ei tottapuhuen kovin hyvältä kuulosta tuokaan skenaario. Itse olin laskeskellut tämän hetkistä rahamäärää vähän suuremmaksi, mutta ilmeisesti metsään meni. Kyllähän tuohon määrällisesti kolme pakkia pitäisi saada, ellei sitten nosteta junnuista jotain mukaan, mutta vähintään kaksi liiga/Mestistason kokemusta omaavaa puolustajaa. Yksi hyökkääjäkin menettelis jos ei kahteen ole varaa, ja ilmeisesti sentteriä haetaan. Se onkin hyvä sillä sentteriosasto on aina tärkeä ja nuoremmassa kaartissa on enemmän laiturityyppejä. Siinä onkin pähkäiltävää miten saadaan kolme vähintään kolmoskentän tasoista pelaajaa sadalla tuhannella.
 

diego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruotsi
Kuten Laituri kirjoitti, on sentteri ja yksi selkeä liigapakki varmoja. Tämän lisäksi tulee kaksi pakkia, joista tullee toinen olemaan selkeästi fyysinen ja toinen taas enempi kiekollinen. Nyky kiekossa vaan tuo pelkkä kiekollisuus ei riitä, vaan kovuuttakin pitää omassa päässä löytyä. Jonkun sortin optimistisuutta alkaa pakiston suhteen olemaan jo nyt. Tuleva puolustus on liigaan riittävä. Pitää muistaa, ettei kannata odottaa mitään suuria nimiä, vaan toimivia joukkuepelaajia.

Hyökkäys olisi kaivannut Sihvosta, mutta nyt jää ekejä mahdolliseen laiturin hankintaan, joka toivottavasti on Turunen. Nyt varmistunut sentteri on kolmoseen tai neloseen, ja antaa Saloselle suuremman mahdollisuuden kuin Sihvosen kanssa, ja omalla paikallaan keskellä. Hyökkäyskin on kuukauden takaiseen tilanteeseen nähden ihan hyvällä mallilla.Kaipaan itse rosteriin vanhaa menestystekijää, eli Tommi Turusta. Olisi varmasti 15-20 maalin mies, ja tällä hetkellä on maaliteko puolella takuu varmat tekijät kortilla. Toisi myös kokemusta todella kokemattomaan hyökkäykseen.

Itse uskon, että nyt on opittu viime vuodesta, eikä kaikkia ekejä käytetä jo kesällä, vaan osa säästetään syksyyn.

-diego-
 

LäJa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti diego
Tuleva puolustus on liigaan riittävä. Pitää muistaa, ettei kannata odottaa mitään suuria nimiä, vaan toimivia joukkuepelaajia.


Varmasti ihan totta. Esimerkkinä voitaisiin pitää, vaikka NHL:ssä konferenssin finaaleja pelaavaa Galgary Flamesia. Kuka pystyy nimeämään, ihan äkkiseltään, jonkun ns. "tähden" Galgaryn puolustuksesta? Aivan, niitä ei montaa ole, mutta koko joukkue puolustaa erittäin hyvin asenteella ja taidolla, mikä taas helpottaa huomattavasti Kiprusofin hommia. Hänen tehtäväkseen on tullut poimia ne kiekot, joita puolustus ei onnistu siivoamaan ja hyvin näyttää tuo homma toimivan.

Se ei tarkoita Pelicansin osalta mitään, ettei puolustus ole "kiekollisesti pätevä" muihin seuroihin verrattuna. Jos peli rakennetaan oman maalin suojeluun, kuten Galgary on tehnyt, ja jompikumpi (mielummin molemmat) maalivahdeista onnistuu, on Pelsuilla mielestäni realistiset mahdollisuudet ohittaa esim. Saipa ja miksei jopa Ässiä sarjataulukossa.

Pudotuspeli paikka edes esiplayoffeihin, tulee vaatimaan koko joukkueelta erinomaista puolustus peliä, hyvää ylivoimaa, tehokasta alivoimaa, hyvät veskat ja ennen kaikkea suurta sydäntä ja asennetta näyttää muille seuroille.
 

Jason26

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Blackburn Rovers,Englanti, Tahko
Joo itse myös oottelen Turusta Lahteen, sit ois taas vanha tutkapari koossa Jämy-Dogi. Turusen tulo varmasti piristäis Jämyn otteita kertaheitolla. Mutta jos pelaajabudjetissa on enää jäljellä n. satku, nii taitaapi Turunen jäädä vielä haaveeksi, ellei löydy taas auttavia sposoreita niin kuin Kakon tapauksessa. Mut muutenhan toi hyökkäys on ihan ok.

Puolustuspää huutaa vielä leipää mutta eiköhän sekin saada kohta puoliin parsittua kasaan. Ainakin yks kiekollinen ja fyysinen pakki pitää ehdottomasti saada. Ja sit vois sen kolmennen pakin nostaa vaik omista junnuista, haistelemaan liigajäitä.

-All my support to the Pelicans lads-
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös