Pelicans juuri nyt?

  • 73 125
  • 294

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Toivon todella, että Aravirralla on vielä jotain muutakin annettavaa joukkueelle, kuin positiiviset höpöhöpöpuheet lehdistössä. Sen kertoo lähiviikot ja se, saako Ara mitään järkeä pelisysteemiin.
Totisesti. Sinänsä on yhdentekevää mitä lehdistölle höpötetään kunhan homma on hanskassa kopin puolella. Ei tuo päänsilittely silti maksavaan yleisöön uppoa.

Kake-fani olen, mutta se on selvää ettei hänestä ole miksikään joukkueen pelastajaksi. Viimevuotisessa flowssa voisi yhä takoa sen 30-40 pistettä, mutta tässä tilanteessa ykkössenan ruutu on liian iso. Ruutunsa täyttäviä pelaajiahan meillä on tällä hetkellä neljä: Heino, Komarov, Sihvonen ja Kuusela... Samaa mieltä siitä että jos pelaajistoa lähetään vahvistamaan, niin ykkössentteri hakuun.

Kaikista materiaalipuutteista huolimatta itseäni ihmetyttää suuresti Aravirran pelikirja tällä hetkellä. Sentterit eivät edes tule hakemaan kiekkoja kuten viime kaudella keskustasta. Pakki-pakkeja ei nähdä oikeastaan ollenkaan. Avaukset ovat joko pitkiä pystyyn tai sitten epätoivoisia vippauksia keskialueelle. Kyllä tälläkin materiaalilla pitäisi parempaan pystyä
Niinpä. Jo harjoituskaudelta lähtien tätä "uudistettua" pelikirjaa on ajettu sisään. En yhtään ihmettele että tällä materiaalilla ollaan sääliviivan alapuolella kun tuollaisella systeemillä pelataan. Karmeaa katseltavaa viime vuotiseen verrattuna. Ei se ihan siltä näytä että entiseen malliin yritettäisiin pelata mutta vastustajat olisivat sen vain oppineet lukemaan.


Niin ja Pirjetä vittuun! (paitsi jos suostuu tappelijaksi)
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Valitettavasti ykkössentterit ovat ykkösmaalivahtien ohella kaikken kallempia ja halutuimpia pelaajia joukkueeseen kuin joukkueeseen. Ja joka joukkue on valmis satsaamaan näihin pelipaikkoihin rahaa. Eli kauden tässä vaiheessa niitä EI ole saatavissa edes rahallakaan.

Olisiko Pirjetalle pari peliä HeKissä virkistävä kokemus? Jos sitten alkaisi peli maistumaan liigatasollakin. Tai mistä vitusta sitä tietää. Näinkään ei voida koko kautta hissutella tai Mestis kutsuu!
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Jeppe on passitettava välittömästi "Hönölään" etsimään kadonnutta itseluottamusta ja Rinkinen paluupostissa Lahteen, Jesse sotkee koko ketjun pelin, aivan peruspelaamisenkin taso on täysin hukassa.

Totta. Ennen Jeppe taklasikin - mitä isompi jermu, sitä kovempaa kohti.
Montako taklausta Jeppe on tällä kaudella tarjonnut?

Ike
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Minne unohtui #28?

Vitutuksessani tosiaan unohdin Sihvosen, joka myös kuuluu onnistujiin. Liike ja energiataso huipussa vaihdosta toiseen.

Vaikka ne ykkössentterit ovat kalliita ja niitä on vähän vapaana, on sellainen saatava. Keväällä sitten se veska, jos edes sille on tarvetta enää sillon.

Peli olisi saatava kulkemaan muutenkin, jotta tuonne hallille eksyisi jengiä loppukaudestakin. Tänään jo toisella erätauolla kuului aika monen suusta, että jos peli ei parane, ei hallille tarvitse jatkossa tulla. 3780 katsojaa eilen, siinä on tasan 3770 liikaa. Ei tarvitsisi kyllä kenenkään joutua katsomaan tollasta sontaa maksavana asiakkaana.

Yhdyn vaihtoaitioon huudettuun lauseeseen "Ämmät yrittäkää edes".
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tämän hetkinen tilannehan on kuin pahimmasta painajaisesta! Meillä on Aravirta valmentajana ja ei edes pärjätä. Puppelikiekkoa vielä pystyy katsomaan silloin, kun se on tuloksekasta (viimeksi muistaakseni viime syksynä), mutta häviävää puppelikiekkoa ei katso saatana kukaan.

Aravirta voisi lähteä jollekin syyslomalle taputtelemaan kakkaa ja antaa Pasien hoitaa homma taas raiteilleen, niin kuin he tekivät edellisen kriisin aikana. Aravirta voisi sitten tulla taas keräämään kermat kakun päältä keväällä, niin kuin viimeksikin.

Kaarna puolestaan saa kytätä sitä faksiaan nyt perkele yötä päivää, josko sieltä putkahtaisi kunnon sentterin ja oikeasti fyysisen pakin paperit esille. Voi olla, että joutuu tyytymään ulkomaalaiseen, mutta ei niitä kannata pelätä. Ihan samanlaisia ihmisiä he ovat kuin me suomalaisetkin. Puhuvat vain hieman erilaista murretta.

Kevään "huippuhankinnat" Pirjetä, Haakana ja Nikkilä ovat olleet jopa enemmän perseestä kuin uskalsi pelätä. Eihän niistä saatana pysty yksikään edes pelaamaan. Pelikunnossakin yksi niistä on silti aivan saamaton, yksi ihan "OK" ja yhtä ei ole kuukaan ikinä pelikunnossa edes nähnyt.

Kultasauma 2009. Jep, jep...
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lisätään nyt vielä se, että Turussa ollaan jo potkimassa valmentajaa ulos, koska joukkue pelaa surkeasti, ei saa pisteitä ja materiaali ei kuitenkaan ole niin huono. Pelicansin materiaali ei kai ole huonompi kuin TPS:n vastaava. Silti, jos ja kun torstaina Turussa tulee takkiin, Pelicans on tasapisteissä umpisurkean TPS:n kanssa. Hyvässä lykyssä jaetulla jumbosijalla ja kautta on kuitenkin pelattu jo hyvän matkaa.

Meillä on liigan paras valmentaja, hyvin kasassa pysynyt joukkue ja vaikka mitä. Aravirtaa ei oikein voida potkia pihallekaan, koska se on Aravirta. Ei, tämä ei näytä huonolta. Tällä hetkellä Pelicans 08/09 on fiasko.

Joulutaukoon asti annan valmennukselle aikaa kääntää kurssin. Jos tilanne on edelleen sama, pitää Kaarnankin osata toimia sillä ei tällaista perseilyä voida koko kautta katsoa. Parempaa valmennusta ei tulla tilalle saamaan, mutta ajetaan sitten Räsästä sisään. Aravirran potkut nyt on aiheena sen verran tabu, ettei sellaista mielellään edes nostaisi esiin eikä vielä tarvitsekaan. Toivottavasti ei tarvitse myöhemminkään.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Aravirran potkut nyt on aiheena sen verran tabu, ettei sellaista mielellään edes nostaisi esiin eikä vielä tarvitsekaan. Toivottavasti ei tarvitse myöhemminkään.

Mitäs tabua nyt siinä on? Saihan "muniinpuhaltelija" fudut HIFKistäkin ja vieläpä kesken pleijareitten.

Yllättävän ison aukon Loppi tosiaan jätti varsinkin teidän YV-pelaamiseen, kysyin eilen Bobilta, että missä on se viimekauden erittäin murhaava ja helpolta näyttänyt ylivoimakuvio, nopea vienti hyökkäysalueelle, kierrätys maalin takana päivystävälle "Lopille", sieltä syöttö kaarelle nousevalle pelaajalle joka tällää one-timerin sisään. Bobin mukaan tätä on yritettykin varsinkin vieraspeleissä, mutta vastustaja on oppinut pelaamaan sen pois?? Vähän ontuu, miksi vieraspeleissä ja eilenkin yli minuutti viidellä kolmea vastaan jossa sitä ei olisi pystytty pelaamaan pois jos olisi vain yritetty toistojen kautta.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Yllättävän ison aukon Loppi tosiaan jätti varsinkin teidän YV-pelaamiseen, kysyin eilen Bobilta, että missä on se viimekauden erittäin murhaava ja helpolta näyttänyt ylivoimakuvio, nopea vienti hyökkäysalueelle, kierrätys maalin takana päivystävälle "Lopille", sieltä syöttö kaarelle nousevalle pelaajalle joka tällää one-timerin sisään. Bobin mukaan tätä on yritettykin varsinkin vieraspeleissä, mutta vastustaja on oppinut pelaamaan sen pois?? Vähän ontuu, miksi vieraspeleissä ja eilenkin yli minuutti viidellä kolmea vastaan jossa sitä ei olisi pystytty pelaamaan pois jos olisi vain yritetty toistojen kautta.

Kyllä tuo on juuri Bobin oman kentän 5-3 yv-kuvio, jossa Santavuori jakaa kiekkoa maalin kulmalta joko oikealta puolelta Laurilalle tai Latvalalle vasemmalle. Kyllähän tuota eilenkin viis-kolmosella haettiin, mutta kudit jäi piippuun. Osa joukkueista osaa tuon kyllä ottaa jo hyvin poiskin ja enään se ei toimi kuin viis-kolmosessa, kun viime kaudella se toimi joskus jopa viis-nelosessa Laurilan ujuttauduttua neliön sisään. Muutenkin Aran pelikirja taitaa olla muiden jengien puolesta hyvin opeteltu ja mitään uutta ei keksitä.

Tosiaan mitäs helvetin tabua Aravirran potkuissa on. Juuri tuollaiset "ei uskalla puhua" -lätinät ovat se Pelicansia nyt vaivaava ongelma. Jengi on liian mukavoitunut valmennusta myöten ja luullaan kaiken tapahtuvan itsestään. Vituttaa moinen lepsuilu. Joka pelissa jengi pelaa Aran mukaan hienosti ja ansaitsee plussaa milloin mistäkin. Kuitenkin maaleja ei saada aikaiseksi ja peli on muutenkin aivan perseestä ja hirveän näköistä. Joukkue kaveri vedetään kylmäksi ja kukaan ei tee asialle mitään. Ollaan puolitoista minuuttia ennen pelin loppua 1-5 tappiolla kotihallissa ja kentälle laitetaan Karo Koivusia ja muita lapasia surffaamaan. Mitä helvettiä? Tämäkö on sitä lahtelaista "katujätkäkiekkoa"?
 
Viimeksi muokattu:

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Nykyinen tilanne alkaa olla jo aika kriittinen. En nyt niinkään tarkoita pelillistä puolta, vaikka sekin on ollut aikamoista vuoristorataa. Viisikkopelin tiiviys ei ole sillä tasolla, kun sen pitäisi olla ja siitä seuraava täysin käsittämättömiä merkkausvirheitä ja henkilökohtaisia kämmejä. Toinen vielä paskempi asia on nämä loukkaantumiset. Kaikki avainpaikoille hankitut pelaajat, Kakea lukuunottamattam eivät käytännössä pysty pelaamaan täysipainotteisesti ja eivät tule olemaan kunnossa ja täysissä valmiuksissa, edes kauden loppupuolella. Tähän päälle vielä nykyisien runkopelaajien loukkaantumiset, niin ei tälläistä iskua kestä mikään joukkue..okei, massimiehet kyllä, mutta kun ei päästä pelaamaan sovituilla viisikoilla ja niistä osa pelaa jo valmiiksi rampana eikä näin ollen saada edes terveitä viisikoita kasaan. Tästä esimerkkinä Jeppe, jolla käsivaivoja, eikä näin ollen edes pysty viemään kunnolla pommeja loppuun. Roikkuu vaan rampana mukana.
Tämän luokan loukkaantumiset maustettuna TÄYSIN epäonnistuneilla "vahvistuksilla" on seuraamukset tätä luokkaa ja siitä maksaa nyt koko organisaatio ja kannattajat.

Tämä kaikki vielä "Kultasauma" kaudella ja putoamispeikko kintereillä..

Lopetan raportin tähän..
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Hyvää keskustelua. En ole montaa peliä tällä kaudella nähnyt, mutta jotka olev nähnyt, niin onpa ollut paskaa. Vaikka vastustaja on ollut paska, niin Pelcu on pystynyt, vielä metrin maan alla olevan riman, alittamaan.

Valitettavasti nyt näyttää pelot käyvän toteen, eli useammalla pelaajalla alkaa putki liikaa hidastumaan tai luulot omasta tasosta ovat nousseet hattuun ja peli kärsii. Joillakin pelaajilla ei taso vain riitä siihen rooliin, johon heitä on työnnetty. Kaikki fanit toivottivat Kaken tervetulleeksi kolmossentteriksi, nyt hän on valitettavasti surffaillut ykkösessä ja tulos on kaikkien nähtävissä. Puolustuksessa kokeneille eli pitäisi sanoa varmaan vanhoille pelaajille tulee aivan liikaa helppoja virheitä, joita kohtalainen kakkosveskari Hovinen ei selvänä ykkösenä pysty ottamaan kiinni. Alkukauden pari nollapeliä Hoviselta taisivat hämätä kaikki, ainakin valmennusjohdon. Eipä tosin nuoretkaan ole liian hyvin puolustuksessa pelanneet.

Joukkueessa on tällä hetkellä kolme 3-4 neloskentän sentteriä, mutta ei yhtään 1-2 kentän sentteriä. Bobin loukkaantumisen jälkeen lienee seurajohdon pakko tehdä peliliikkeitä. Rothla tuskin on ratkaisu 1-2 sentteriksi.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hyvä homma, jos Aran potkuista voidaan puhua julkisestikin. Totta kai Ara on saanut potkut HIFK:sta, mutta monista kirjoituksista päätellen hän on noussut seuraa suuremmaksi Pelicansissa. Itsekin kunnioitan Aran saavutuksia nimenomaan Lahessa hyvin paljon ja pitkälti häneen on profiloitunut seuran nousukausi. Onko se nyt lopussa?

Tällä hetkellä voidaan tietysti mennä loukkaantumisten taakse. Todella kovia iskuja nämä loukkaantumiset ovatkin, mutta kuten edelläkin on todettu, on pelisysteemin ongelmat vähintäänkin yhtä suuria. Ara ei tällä hetkellä saa joukkuetta pelaamaan voittavasti, mikä johtuu varmasti pelaajistosta mutta myös Arasta itsestään. Ehkä tässä on juuri sitten sitä tyytyväisyyttä valmentajistossakin edellisen kauden "menestyksen" takia.

Näillä pelaajilla pudotuspeliviiva karkaa yhä kauemmas, se on selvä. Sääleihin mahdollisuudet säilynevät vielä kauan, mutta ei liikaa voi silti odotella. Tulosta täytyy tulla maaottelutauon jälkeen ja viimeistään ennen vuoden vaihdetta.
 

Mönkkö

Jäsen
Mitäs tabua nyt siinä on? Saihan "muniinpuhaltelija" fudut HIFKistäkin ja vieläpä kesken pleijareitten.

Asiat eivät mielestäni ole vertailukelpoisia, sillä HIFK:ssa Ara oli tämän kermapersejoukkueen valmentaja, kun Lahessa Ara on paljon enemmän. Nousun kulminoituma ja tehnyt pari vuotta hienoa duunia.

Muutenkin naurettavaa hätäilyä ollut ilmassa, kun sarjaa vedetty kuitenki vasta se 1/5. Myönnettävä on, että tätä tahtia muut karkaavat, mutta on niitä valonpilkahduksiakin näkynyt esimerkiksi Kärppä-peleissä. Ennen tätä Tappara-tappiota joukkue oli radion perusteella pelannut kaksi pelillisesti hyvää peliä. Tulokset vain jäivät vielä kehnoiksi. Paniikkinappulat voitiin mielestäni tunkea perberiin vielä pari päivää sitten, mutta nyt tämä case-Bobi. Jos ei lähetä siirtomarkkinoille, niin alkaa pelottamaan omaakin persettä.

Viime kaudesta opittiin, että keväällä ne about kaiken ratkaisevat pelit pelataan ja silloin pärjättiin hyvin, vaikka kevätkauden runkosarjamittelöt muistuttivat hieman tämänhetkisiä esityksiä. Mutta no joo...ei ole pleijareita ajankohtaista miettiä, kun niihin ei olla tällä menolla menossa, vaan päästään pelaamaan KooKoota vastaan.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pakko heittää vielä vähän ajatusta tuosta Pasien vetämästä kesätreenistä. Ennenhän tämä Aran pitkäaikainen tiimiläinen eli muistaakseni Hirvonen tai jotain tällaista, kuitenkin alansa ammattilainen piti huolta aika tarkkaan, että pelaajat pysyivät jokaiselle laatimissaan harjoittelusuunnitelmissa. Vastuuhan on pelaajilla, että treenataan, mutta onko treenattu päin metsiä?

Eilisessä pelissä näytti välillä, että Tappara luisteli Pelicansin yli. Itse asiassa se näytti siltä koko pelin. Pelsujen vikkelimmätkin näyttäisivät olevan nopeutensa kanssa jossain määrin vaikeuksissa suhteessa vastustajiin. Tämä huomio noin yleensä tästä alkukaudesta.
 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pakko heittää vielä vähän ajatusta tuosta Pasien vetämästä kesätreenistä. Ennenhän tämä Aran pitkäaikainen tiimiläinen eli muistaakseni Hirvonen tai jotain tällaista, kuitenkin alansa ammattilainen piti huolta aika tarkkaan, että pelaajat pysyivät jokaiselle laatimissaan harjoittelusuunnitelmissa. Vastuuhan on pelaajilla, että treenataan, mutta onko treenattu päin metsiä?

Itsellänikin on aivan sama käynyt mielessä. Tällä kaudellahan vastuu kesätreenien vetämisestä laitettiin enemmän Pasien harteille. Nyt on kaikki mennyt tuloksellisesti harjoitusotteluista lähtien päin persettä. Tuntuu, että useilla jätkillä (etunenässä Jesse Saarinen) putki ei kulje entiseen malliin. Äijiä on lisäksi kohta jo puoli joukkueellista sairastuvalla. Aravirran johtaman kesäharjoittelun jälkeen oltiin heti syksyllä hyvässä tikissä. Pahoilta loukkaantumisilta pitkälti vältyttiin ja luistin kulki alusta lähtien. Olisikohan kesällä tehty kaikki päin persettä tai sitten panostettu kunnon ajoituksessa aivan liiaksi kevättä varten tämän syksyn kustannuksella?
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itsellänikin on aivan sama käynyt mielessä. Tällä kaudellahan vastuu kesätreenien vetämisestä laitettiin enemmän Pasien harteille. Nyt on kaikki mennyt tuloksellisesti harjoitusotteluista lähtien päin persettä.?

Kesätreenien vetäjällä pitäisi olla liikunta-alan koulutusta riittävästi ja sitä Aralla on voimistelunopettajan verran ja tietenkin kokemusta ja pedagogista silmää.

Ehkä Paseilla on yksinketaisesti liian vähän osaamista testata joka ukko ja tehdä yksilöllisiä harjoitusohjelmia. Jos putki ei kulje, niin voimaa on harjoiteltu liikaa nopeuden kustannuksella. Tai jos ei jaksa kolmea erää niin yksikertaisesti ollaan kestävyysharjoitteet tehty terassilla. Ainahan pelaajat hokevat samaa mantraa, että "Tänä kesänä on painettu lujaa". Pirkkoa vai kaljaa kitusiin?

Pelikirjahan Räsäsellä on hyvä. Samoin Nupe hallitsee puolustuksen peluuttamisen ja maalivahtivalmennuksen. Mutta jos kesällä ollaan löysäilty ja harjoitelu vääriä asioita, niin pitkä ja pimeä talvi on edessä.
 

Hockey-65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mielestäni katastrofin ainekset näkyivät selvästi jo muutaman kierroksen jälkeen, peli oli niin keskeneräistä ettei sitä voi millään saada kuntoon kymmenenkään kierrokseksen aikana. Tosin, pari peliä näytti siltä että suunta olisi parempaan, mutta ei. Meinasin jo aiemmin kritisoidessani heittää ilmoille väitteen; jos peli ei ole kunnossa kun parikymmentä peliä on pelattu, on tämä kausi taputeltu ja siltähän tuo alkaa pikku hiljaa näyttämään, varsinkin kun ukkoja alkaa pudota vahvuudesta. Jotenkin alkaa vahvistua tunne siitä, että Aravirralla ei vaan ole enää tälle joukkueelle annettavaa. Mielestäni, myös aiemmin kritisoimani lehdistö kommenttien jatkuminen samanlaisena, "kiva hei, hyvä peli" linjalla puoltaa pelkoani. Valmentajilla on taipumus toivottomissa tilanteissa yleensä kaivamalla kaivaa positiivia, kun taas valmentaja jolla on selkeä näkemys siitä miltä joukkueen tulisi näyttää, heittää myös kritiikkiä omille. Minä antaisin Hannulle tuollaiset 3-5 kierrosta aikaa saada kurssi kääntymään ja jos mitään ei tapahdu, Pasit puikkoihin.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles
Tänään on sitten kriisijoukkueiden kohtaaminen Turkkusessa.
Henkkohtaisesti ainakin veetuttaa kun Ara vääntää joka pelin jälkeen levyltään...hyvä peli pojat jaksoi yrittää...muutama henkilökohtainen virhe tana...samanlaista lässytystä pitää myöskin Hantta Virta.

Taitaa vaan Aralla olla melkoinen työmaa "1" sentteri telakalla ja bobi loppuvuoden poissa samoin 1 kassari pelaa kun pelaa. Kaarna hoi nyt pitäisi käyttää niitä sukanvarteen kertyneitä euroja!!!
Ulkomaalaiskiintiössä on tilaa.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Pelicansia ei ole juuri nyt! Jotain on pakko tehdä ja mielestäni voidaan myös virallisesti aloittaa keskustelut valmennuksen vaihtamisesta Pelicansissa. Itse mielelläni näkisin Pelicansin valmentajan vaihtokuviot jo taakse jääneenä aikana, mutta pakko todeta se tosiseikka, että kauden lopussa pelataan "karsinnat". Kaikille on tiedossa, että Ara vetää viimeistä kauttaan ja sekin voidaan tunnustaa, ettei tästä kaudesta ole mitään jäämässä käteen, toivottavasti edes liigapaikka. Joten valmennuksen osalta voitaisiin suunnata katseet jo tulevaisuuteen ja antaa Räsäselle joukkueen avaimet käteen.

Pakko tietysti huomioida myös realiteetit loukkaantumisten suhteen, mutta niihin reagointi pitää olla nopeaa, jotta edes sääli play-off paikkaa voidaan tavoitella. Joukkue sinällään varmasti teki hienon taistelun ei Turussa, mutta täytyy vastassa oli kuitenkin toinen ongelmajoukkue TPS.

Nyt ei auta enää tuumailla mitä tehdään vaan nyt pitää alkaa toimimaan.
 

Curry17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi:PEL Nhl:DRW,AD,CBH
Ei tilanne nyt NIIN huono ole

Liigaa on pelattu vasta 1/5, uusi keskushyökkääjä tulossa marraskuun alkuun ulkomailta, Kousa ja Jantunen palaavat jo lauantaina. Ihan turha vetää mitään johtopäätöksiä vielä, ettei "mitään jää kaudesta käteen", playoff - paikkaan on matkaa muutama piste. Pelicans tulee vielä. Jos niin tyhmä temppu tehtäisiin, että Aravirta potkittaisiin pois, voisi todella olla, että kaudesta ei jäisi mitään käteen. Nyt on aivan liian aikaista painaa paniikkinappulaa. Pelejä on vielä hurjasti jäljellä, ja palaset loksahtavat kohdalleen vielä ihan varmasti. Joukkueelle työrauha, pelaajien korvien välistä tässä on ennen kaikkea kysymys. Lähes kaikki pelit ( myös vierasottelut ) nähneenä voi todeta ilman mitään taikalaseja, että ajoittain Pelicans on pelannut loistavaa jääkiekkoa. Kun se sama luisteleva, iloinen ilme saadaan esiin ja ahdistus pois, pisteitä tulee ropisten. Jokaisella joukkueella on ns. huonommat hetkensä - Pelicanseilla valitettavasti tässä kauden alussa. Itse antaisin credittiä Aravirralle ja koko
valmennusryhmälle.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Liigaa on pelattu vasta 1/5, uusi keskushyökkääjä tulossa marraskuun alkuun ulkomailta, Kousa ja Jantunen palaavat jo lauantaina. Ihan turha vetää mitään johtopäätöksiä vielä, ettei "mitään jää kaudesta käteen", playoff - paikkaan on matkaa muutama piste. Pelicans tulee vielä. Jos niin tyhmä temppu tehtäisiin, että Aravirta potkittaisiin pois, voisi todella olla, että kaudesta ei jäisi mitään käteen. Nyt on aivan liian aikaista painaa paniikkinappulaa.

Täsmälleen samaa mieltä. Tosin Ara ei saa olla arvostelun yläpuolella. Päävalmentajan tuolin pitää olla tukeva - ei välttämättä mukava.

Hankintamarkkinoilla pitää kuitenkin olla aktiivisena ja hereillä. Loukkaantumiset ovat melko kouriintuntuvasti osoittaneet materiaalin rajallisuuden. Onko kilpailua pelipaikoille sittenkään tarpeeksi edes terveellä miehistöllä?

Ike
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Sokea usko on todella kaunista. Tosiasia on kuitenkin, että 20% kaudesta on pelattu ja mikäli valmennuksella ei ole eväitä suunnan muuttamiseen on asialle tehtävä jotakin.

Itse toivon Aran jatkavan kauden loppuun ja joukkueen suunnan kääntyvän muutamaman täsmä hankinnan myötä. mutta mitään hysyttelyä ei mielestäni ole syytä jatkaa, tyyliin kyllä ara "hoitaa" ja lasse "parantaa". Itsekkin olin kauden alkukierroksien myötä antamassa aikaa korjailla tilannetta, todellisuudessa sen korjaavasta junasta jääminen alkaa olla aika lähellä.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Pelattu on jo 14 peliä 58:sta, joten n.25 prosenttia kauden peleistä on jo paketissa. Se siitä 20 prosentista.
Missä ne voitettujen otteluiden putket, jollaisia nyt juuri kipeästi tarvittaisiin? Sarjan hännillä ollaan nyt ansaitusti: piste/peli tahdissa ollaan oltu tähän mennessä. Suorastaan mahtavaa, eikö olekin?

Pelicansin otteluohjelma ja pelattujen matsien tulokset

Siinä sitä työmaata riittää valmennuksella jäljellä oleviin 44:ään matsiin: niistä pitäisi vielä kerätä ainakin yli 60 pistettä esipleijaripaikan saavuttamiseksi (itse esipleijaripaikkakaan ei merkitse vielä paljoa - jos sen sarjan voittaa niin vastaan tulee puolivälieriin runkosarjan voittaja tai kakkonen).

Se edellyttää puolustuksen ja maalivahtipelin huomattavaa kohentumista (nyt omiin on mennyt jo 43 maalia eli eniten koko Liigassa) ja hyökkäyspäässä se vaatii enemmän maaleja/peli (keskiarvo taitaa nyt olla 2,2 maalia/matsi). Tähän mennessä näitä kaikkia elementtejä on puuttunut.

Jo treenipeleistä alkaen oli nähtävissä tämä outo sähläys, neppailu ja "pelin ulkopuolella pelaaminen" verrattuna esim. edellisen kauden treenipeleihin, joista oli selkeä jatkumo Liigapeleihin sarjan käynnistyttyä silloin.

Aravirran eväät syöty loppuun?
 
Viimeksi muokattu:

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
...mutta mitään hysyttelyä ei mielestäni ole syytä jatkaa, tyyliin kyllä ara "hoitaa" ja lasse "parantaa".

Uskon, että Ara hoitaa.
Lasse ei kylläkään paranna - mitään eikä ketään.

Ike
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kysymys teille luottavaisille: Kuinka kauan olette valmiita antamaan aikaa Aravirralle? Kunnes viimeinenkin mahdollisuus playoffeihin on mennyt? Vai mennäänkö näillä vain sen takia, että Ara on hyvä valmentaja ja ei sellaiselle viitsi antaa potkuja?

Se on selvää, ettei Pelicansin materiaali ole niin huono kuin sarjasijoitus näyttää. Tämän pohjalta sekin on selvää, että Ara ja kumppanit ovat epäonnistuneet rankasti alkukaudesta. Sekin on selvää, että ellei pian tapahdu muutosta, taistelemme loppukaudesta sarjapaikasta, kiitos uuden sarjajärjestelmän.

Olen itsekin valmis antamaan Aralle vielä hetken aikaa, sillä tässä meillä on tosiaan yksi Suomen parhaista valmentajista ellei paras. Tämä on Aran aikana ensimmäinen todellinen suvantovaihe Pelicansissa, mutta kukaan ei varmasti uskonut sen iskevän näin kovaa. Hyväkin valmentaja pitää siirtää sivuun, jos keinot loppuvat kesken. Eri asia on se, että saako Pasi & Pasi sen enempää aikaan. Ei välttämättä. Onko koko valmennuskolmikko liian tuttu ja turvallinen, liian tyytyväinen? Räsänen on todella lupaava valmentaja, mutta miltä ensi kausi näyttää Räsäsen opein, kun hänellä on nytkin ollut paljon sanavaltaa joukkueessa?

Aamun kunniaksi muutama ajatus ilmaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös