Pelicans-Jokerit 21.11 @ Lahti

  • 3 758
  • 40

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Viestin lähetti Vakio
Kuka prkl se oli, jota siinä Kauppilan maalissa vietiin? Järkyttävä suoritus. Olinko näkevinäni muuten Terranin kehissä molemmissa takaiskuissa. Piru kun oli taas lyhyitä välähdyksiä, ei noista ehtinyt hahmottaa.

Ilu Mikkolahan se siinä lähti kahville. Pakkiparina haahuili Markus Kankaanperä. Toisessa takaiskussa puolustuksessa hääri ainakin A-J Niemi, eikä Terran kai sentään alivoimaa pelaa?
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Jokerit liigan tasoitustalkoissa!

Niin, täytyypä ensin mainita, mitä kohteliaimmin tietysti, että hjalliksen jokerit taisivat aloittaa liigan tasoitustalkoot ottamalla ansaitusti kuokkaan liigan lilliputtiosastolta.

Voi veljet, että allekirjoittaneella oli eilisehtoolla hauskaa, kun katselin urheiluruudun lopputuloslistausta.

Tästä kaikesta kiitos kuuluu paitsi liigan kruununjalokivelle, HPK:lle, että myöskin HPK:n pikkuveljelle, eli Pelicaanseille.


Itse otteluraportista olin lukevinani sellaista, että narreilla oli tuttuun tapaansa pieni asennevamma päällä. Narrivalkku Summanen tietysti tarjosi syyksi kovaa treenijaksoa. Toisaalta Summanen on ennenkin puhunut sekavia hävityn pelin jälkeen, että emmeköhän me tee niin, että jätämme moiset aiheettomat selitykset sellaisille tyypeille jotka pissaavat istualtaan. Joohan?

Loppukaneettina en malta olla sanomatta, että Nemirovskin antautuminen narripaitaan taisi olla sittenkin näitä rahallisen rakkauden juttuja, eli sitoutuminen maksajaan on lähinnä luettavissa maksajan tiliotteesta, sieltä miinussarakkeen kohdalta.

Tämä ei kuitenkaan heikennä milläänlailla Pelicaanien kaunista voitonhedelmää, josta johtuen allekirjoittanut lähettää euroopan kokoiset onnittelut sinne Lahden suuntaa.

Täältä tähän
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Onnittelut Kaaneille

Te ilmeisesti sitten, jälleen kerran, pelasitte kauden parasta peliänne meitä vastaan ja Jokerit oli, jälleen kerran, hätää kärsimässä. Mikähän noiden Kaanien pelityylissä onsellaista jonka takia me ollaan lähes aina erittäin suurissa vaikeuksissa niitä vastaan, no vaikka tämä tappio aikas rankasti ottaakin päähän niin tappiosta huolimatta meidän johtoasemamme pysyi edelleen yhtä vakuuttavana kun sekä Kärpät että Saipakin hävisivät pelinsä.

Jos ja kun meillä on päällä rankka harjoituskuuri niin en kyllä uskalla odottaa kovinkaan paljoa Saipa pelistäkään, tämä meidän joukkue kun on valitettavasti melkoisen heikko silloin kun meillä ei ole jalkoja ja vauhtia.
 

Miguel

Jäsen
Nyt on syytä olla tyytyväinen. Sarjajohtaja kaatui hyvän esityksen jälkeen. Kauppilan maali oli häikäisevä. Lindström suoriutui hyökkäyksessä ihan hyvin. Nelosketju pelasi vähät vaihtonsa hyvin, Santavuorelle puhtaat paperit debyytistä.

Sitten on taas jonkun sääntömaisterin aika astua kehiin erään eilisen tilanteen tulkitsemiseksi. Ylivoimalla Jämsen syöttää maalin takaa maalille syöksyvälle Hirvoselle, joka kuitenkin vain hädin tuskin osuu kiekkoon. Tilanteessa katkaisua yrittävältä Kari Lehtoselta lentää maila kädestä, kaikella todennäköisyydellä vahingossa. 'Mailanheitto' ei vaikuta jo ohimenneeseen maalitilanteeseen, mutta kiekko jää Pelicansille, joka näyttää saavan pakkopelin taas pyörimään. Tässä vaiheessa Rönn pistää pelin poikki ja antaa Lehtoselle kympin. Mikä järki tässä on? Pelicansilla on hyvä mahdollisuus pyöritykseen ja sitä myötä maalintekoon, mutta tuomari viheltää ja antaa jäähyn, josta ei ole Pelicansille muuta hyötyä kuin yhden kentällä olleen pelaajan saaminen jäähyaitioon kymmeneksi minuutiksi. Minun mielestäni tilanne oli vahinko eikä siitä olisi välttämättä tarvinnut antaa rangaistusta ollenkaan, mutta pelin katkaiseminen oli täysin järjetöntä. ... Yritin tässä hieman lukea säännöistä mailanheitosta, mutta täyttä selvyyttä en saanut. Olisikohan joillain paikalla olleilla mielipiteitä?

Jälleen nähtiin hapuilevaa tuomarointia, mutta Hirppa voisi silti hieman varovaisemmin kommentoida sitä.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Viestin lähetti hull16
Vakiolle toteaisin, että jos Pelikaanien avaus maalin täytyy välttämättä hakea syyllinen oli se ehdottomasti herra nolla-kauppila, hieno maali kertakaikkiaan.

Ilman muuta hienosti tehty maali, mutta onhan se nyt totuus, että 1 vs. 1 taistelua ei pakki saa hävitä tuolla tavalla. Ilu (jos se nyt Ilu oli, minusta oli isompi kaveri) teki pakin perusvirheen tuijottamalla tilanteessa kiekkoa. Katse hyökkääjän rintakehään niin ei olisi ikinä mennyt ohi.
 

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Viestin lähetti Vakio
Ilu (jos se nyt Ilu oli, minusta oli isompi kaveri)
Mikkolahan se oli. Uskomaton suoritus suhteelisen hyvin liikkuvalta pakilta mennä tuohon Kauppilan peruskikkaan.

Onnea Pelicaaneille ansaituista pisteistä!
 

Ranttali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Olipa mahtavan hieno peli! Itsekin ihmettelin flitstonen tapaan, että mistä nämä hienot Jokeri -ottelut johtuvat. Kohtahan Jokereille alkaa tulla Pelicans kammo.

Ottelun ratkaisu oli mielestäni Jokereiden tasoituksen jälkeinen peli. Yleensä Lahden jäähallissa ollaan vastaavassa tilanteessa kuultu selkärangan rusahdus katomoon asti, eilen sitä ei kuulunut. Pelikaanit jatkoivat hyvää peliä tasoituksen jälkeenkin. Piirun verran vielä tiivistystä omassa päässä, niin voittoja alkaa tulla hieman useammin. Tästä kaudesta saattaa sittenkin tulla hyvä pohja ensikaudelle.

Jokereista näkyvimpiä olivat lähes puolet pelannut Peltonen ja yllättävän kevyt A-J Niemi. Ei ihme, ettei Niemi pärjännyt NHL:ssä kun ei pysynyt pystyssä edes Kaanien pikkumiehiä vastaan. Jalkanen pelasi muutaman kerran todella varman näköisesti.

Sitten Kauppilasta. Mistäköhän johtuu hänen ailahahtelevaisuutensa? Kyllähän Kake joka pelissä pelaa suht' hyvää kiekollista peliä, mutta kokonaisuus on vaisu. Toisin taas oli eilen, luistin liikkui rivakasti ja kiekoton pelikin oli kohdallaan. Näin kaksikko Kauppila&Latvala jätti miinustilaston kaksi kärki paikkaa muille.

Tuomari Rönn oli taas aika pahasti pihalla. Kovat huudot hän sai siitä, ettei viheltänyt jokkeri-pelaajalle jäähyä kypärättä pelaamisesta. Liigassahan tämä ei ole tietääkseni kiellettyä, kuten maaotteluissa on.
 

diego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruotsi
Kaken alkukausi on ollut mielestäni joukkueen yleiskuvaan nähden hyvä ja jopa tasainen. Jääkiekko on kuitenkin joukkue eikä yksilölaji, eli Kaken ketjussa kun pelaa todella puolikuntoinen Jääskeläinen, joka ei pysty edes ylivoimaa pelaamaan, vaan hoitaa ainoastaan perusvaihdot. Aiemmin Joonas meni hyvin kulmiin ja väänsi kiekkoja maalille, mutta tällä hetkellä hän varoo selvästi kipeän jalkansa vuoksi kaikkia vääntötilanteita. Lisäksi Jämsen on edelleen yössä. Jämy ei ole koskaan ollut ihmemies kiekon ylös tuonnissa, mutta tällä hetkellä kaikki kiekon ylös tuonti kohdistuu Kakeen. Eli mielestäni Kauppila on ollut erinomainen ja selkeä ykkönen hyökkääjistä. Eilen ketjukin toimi kokonaisuudessaan hyvin.

Kaanien peli oli huomattavasti aktiivisempaa myös nelosen osalta, kun perusjäykät puukädet Sainomaa ja Nutikka olivat poissa. Jotenkin tuntuu, että ylihintaiset keskivertomiehet Väänänen, Saarinen, Nutikka ja Sainomaa pelaavat sopimuksensa loppuun ja siirtyvät muille maille. Nuorissa pelaajissa tyyliin Saarinen , Sinkkonen ja Siltavuori on oikeasti tulevaisuutta.
Peli on todellakin ollut paljon viimeisissä peleissä huomattavasti parempaa kuin alkukaudella. Nyt on kaksi ratkaisuihin pystyvää kenttää , sekä pakeista Niskavaara , Reimari ja Laurila ovat nostaneet selvästi tasoaan. Puolustus toimii.

Raportissa kehuttiin Jokereista vanhaa kaania Dogia, joka oli todella pihalla vanhassa kotihallissa. Jotenkin Turusen ilmeestä näkee, että kaikki ei ole kohdallaan . Ei kun kotiin Lahteen ensi kaudeksi, niin saadaan peli-ilo takaisin. Kyllähän Jokereiden vauhti oli poissa, mutta osa kunniasta kuuluu kotijoukkueelle, joka teki Jokereiden pelistä vaikean kontrolloimalla kiekkoa selkeästi vieraita enemmän.

Hieno voitto Kaaneille, ja vielä täysin ansaittu ilman minkäänlaista peruuttelua tai roikkumista.
 

aCoustiC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti diego
Peli on todellakin ollut paljon viimeisissä peleissä huomattavasti parempaa kuin alkukaudella. Nyt on kaksi ratkaisuihin pystyvää kenttää , sekä pakeista Niskavaara , Reimari ja Laurila ovat nostaneet selvästi tasoaan. Puolustus toimii.

Raportissa kehuttiin Jokereista vanhaa kaania Dogia, joka oli todella pihalla vanhassa kotihallissa. Jotenkin Turusen ilmeestä näkee, että kaikki ei ole kohdallaan . Ei kun kotiin Lahteen ensi kaudeksi, niin saadaan peli-ilo takaisin. Kyllähän Jokereiden vauhti oli poissa, mutta osa kunniasta kuuluu kotijoukkueelle, joka teki Jokereiden pelistä vaikean kontrolloimalla kiekkoa selkeästi vieraita enemmän.

Heh, taasen nousi pieni hymyn kare suupieleen, kun luin kommenttejasi. Kummasti me aina näemme samat asiat täysin päinvastoin :)

Mielestäni Turunen oli paljon fyysisempi ja nopeampi mitä kaaniaikoinaan. Ilmeisesti on treeni purrut. Toisaalta voihan se olla niinkin, että Kaanien nykyinen taso on sen verran laskenut, että Turunen mielestäni esiintyi paremmin. Tosin eihän Dogi pisteitä tehnyt...

Sitten noista pakeista. En todellakaan voi käsittää miksi sitä Lindströmmiä peluutetaan sen paremmin hyökkääjänä kuin pakkinakaan. Mies vaan yksinkertaisesti on paska. Tämä on kiertelemätön totuus. Näkisin 100x mieluummin Sainomaan pakkina kuin Lindströmmin. Hyökkäystyöskentelyssä tuota ei varmastikkaan kukaan kiistä.

- enemmän maaleja tehnyt joukkue voittaa
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Paikalla olleet: Mietenkäs se Nemo esiintyi?

1. Oliko aivan näkymätön?
2. Entäs miehen puolustusinto?
3. Ja mitenkäs oli sen tasapainon laita?
4. Joutuiko kertaakaan Summasen puhutteluun?
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Re: Paikalla olleet: Mietenkäs se Nemo esiintyi?

Viestin lähetti flintstone
1. Oliko aivan näkymätön?
2. Entäs miehen puolustusinto?
3. Ja mitenkäs oli sen tasapainon laita?
4. Joutuiko kertaakaan Summasen puhutteluun?

- Oli kaksi erää täysin näkymätön.
- Kolmannessa erässä hyvä laukaus poikittaissyöttöön YV:llä. Rämö torjui kilpeään vasten.
- Otti tyhmän hyökkäyspään jäähyn ja tuon jälkeen parin vaihdon ajan Turunen korvasi hänet ykkösessä. En tiedä, mitä vaihtoaitiossa juteltiin.

Ike
 

Carlos

Jäsen
Iltalehti, tuo journalismin helmi, hehkuttaa matsijutussaan miten Pelicans aiheutti Jokereille jo kolmannen peräkkäisen tappion. Käsittääkseni tämä oli kolmas tappio tällä kaudella, mutta ei suinkaan perättäinen. Vai olenko totaalisesti missannut jotain?

No, pääasia että saadaan sensaatioita painoon...
 

diego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruotsi
Sainomaalla oli kuumetta vielä eilen , eikä tästä syystä pystynyt pelaamaan. Lindström oli ainoa vaihtoehto nopealla varoituksella ja "joutui" hyökkääjäksi puolivahingossa. Kaitsun piti olla pelillisistä syistä sivussa. Sainomaa on ollut ulkona kuin puistotäti, eikä auta nykyesityksillä joukkuetta millään tavalla. Lindström oli parempi laidassa, kuin Sainomaa on ollut koko alkukaudella.

Turunen on pelannut pitkin kautta Peltosen rinnalla, eikä pisteitä ole tullut kuin 9 kpl .Pisteethän ei ole kaikki kaikessa, mutta kertoo se jostain, eikö ? Miten aCoustiC mielestäsi Dogin kehitys näkyy oikeasti. Turunen kun on nyt kolmosketjuun , on miehen apu joukkueelle hyvin pieni, lähes olematon. Dogi elää peliajasta, ylivoimasta ja huomiosta yleensä. Näitä ei tällä hetkellä ole miehelle oikein tarjolla Jokereissa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Turunen

Ei ole pelannut kovinkaan montaa peliä Peltosen laidalla, pelasi kyllä alku kaudesta mutta ei onnistunut ja siirrettiin kakkoseen ja kolmoseen, Hentusen loukkaannuttua ja Banhamin lähdettyä nousi uudelleen ykköseen pelaten siinä nyt kolme viimeistä peliä.

Turunen on toki ollut pettymys, ei kuitenkaan kovinkaan suuri kun odotuksetkaan eivät taivaita hiponeet. Tommi on kuulemma kuitenkin sopeutunut hyvin Jokereihin ja pukukopin huumorimiehenä löytänyt ns paikkansa joukkueessa. Tehoja kyllä kaivataan lisää.
 

Carlos

Jäsen
Re: Turunen

Viestin lähetti flintstone
Tommi on kuulemma kuitenkin sopeutunut hyvin Jokereihin ja pukukopin huumorimiehenä löytänyt ns paikkansa joukkueessa. Tehoja kyllä kaivataan lisää.

Älä hyvä mies puhu täällä ääneen tämmöisiä, The Pena kuitenkin tarkkailee tilannetta, ja löytää meille ensi kaudeksi ihannepelaajan.

1. Ex-Jokeri, sen täytyy olla hyvä, ja puhkeaa meillä vielä kukkaan
2. Mukava kaveri

Siinä nämä perusteet millä pääsee meille pelaamaan.

Ainiin, paitsi että T. Turunen ei ole 3goalsin listoilla, joten no hätä.
 

aCoustiC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti diego
Sainomaalla oli kuumetta vielä eilen , eikä tästä syystä pystynyt pelaamaan. Lindström oli ainoa vaihtoehto nopealla varoituksella ja "joutui" hyökkääjäksi puolivahingossa. Kaitsun piti olla pelillisistä syistä sivussa. Sainomaa on ollut ulkona kuin puistotäti, eikä auta nykyesityksillä joukkuetta millään tavalla. Lindström oli parempi laidassa, kuin Sainomaa on ollut koko alkukaudella.

OK, ollaan erimieltä, mutta ihan sovussa. Itse olen aktiivisesti seuraillut tuon Lindströmmin kohellusta kaikilla liigakausilla ja samaa paskaa tulee joka vuosi. Alkukaudesta täysin pihalla, loppukaudesta aavistuksen vähemmän. Käsittämättömiä paniikkikohtauksia, onnettomia purkuja, kiekko polttaa lavassa, perseilee maalinedustalla (mm. niskavaara fyysisempi), aina myöhässä jonka takia ottaa tyhmääkin tyhmempiä jäähyvä, täysin puhki, jos joutuu vääntämään kentällä 20s kauemmin, jne. jne. jne. Toivottavasti valmennusjohto todella pistää ukon kiertoon.

Sainomaa taasen edustaa sellaista pelaajatyyppiä, jota Lahdessa ei ole Kiekkoreippaan aikojen jälkeen suosittu. Mies rymistelee ja painaa 100-lasissa. En tiedä mitä sateentekijää olet miehestä odottanut, mutta mielestäni täyttää paikkansa paljon paremmin kuin Lindström ikinä. Käsittääkseni mies hommattiin 3-4 ketjuun, jossa pärjää ihan mainiosti.

Mutta kuten sanottua, näemme nämä asiaty erilailla, joten mitäpä siitä kinaamaan.


Turunen on pelannut pitkin kautta Peltosen rinnalla, eikä pisteitä ole tullut kuin 9 kpl .Pisteethän ei ole kaikki kaikessa, mutta kertoo se jostain, eikö ? Miten aCoustiC mielestäsi Dogin kehitys näkyy oikeasti. Turunen kun on nyt kolmosketjuun , on miehen apu joukkueelle hyvin pieni, lähes olematon. Dogi elää peliajasta, ylivoimasta ja huomiosta yleensä. Näitä ei tällä hetkellä ole miehelle oikein tarjolla Jokereissa.

Yksiselitteisesti kaverilla putki liikkuu ja voimaa tuntuu olevan niin laitaväännössä kuin muutenkin. Tosin totesin jo, että Kaanien alkukausi on ollut muutamaa väläystä lukuunottamatta niin aneemista taaperrusta, että se voi hämätä. Turunen ei todellakaan ole sellainenpelaaja, joka tekee siitä ainoasta paikasta varman maalin, vaan mies todella vaatii peliaikaa ja peliä tekevän centterin (kuten Puppe oli).

Mutta palatakseni vielä Kaaneihin, itse tekisin sellaisen muutoksen, että siirtäisin Pantelejevs:n 1.kenttään Jämsenin tilalle ja Jämy kakkoseen kun Saarinen tervehtyy. Kauppila jää liian yksin, kun Jääskeläinen on vielä keskenkuntoinen, joten kentässä ei ole ketään, joka Kaken hyvänä päivänä pysyisi vauhdissa mukana. Vastaavasti Pantelejevs menee 2 hukkaan siinä mielessä, että kaveri on selvästi nopea + vahva, joten kaveri vaatisi Latvalan ruokkimaan pitkillä avauksilla ukkoa vauhtiin ja siitä haastamaan vastustajan pakkia. Jos ei maalia tule, niin sitten tilaa Jääskeläiselle/Kakelle.

- enemmän maaleja tehnyt joukkue voittaa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös