Pelicans-HPK 21.1.2003 Lahti

  • 4 116
  • 35

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Tänne kommentit viikon ehkä pelillisesti epätasaisimmasta pelistä. Muutoin pelistä kyllä löytyy jännitettä ja aion myös itse raahautua paikalle katsomaan peliä.

Veikkaan että:
HPK vie ja Pelicans vikisee. Lopputulos 2-6
Ervatsalon veikkaus lopputuloksesta 3-5
Mailoja EI mittauteta tällä kertaa (Ei edes vierasjoukkueen toimesta)
Paikalla yleisöä 2800.

Täältä sinne
HABS #11
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ai niin, yksi juttu vielä muuten...

On tainnut monelta Kerhon kannattajalta jäänyt epähuomiossa havaitsematta että tänäänhän kiekkoillaan Lahden kaupungissa kiintoisa ottelu. Kiintoisaksi ottelun tekee se, että yleensä sanonnan mukaan turhilla esineillä heitellään vesilintua, mutta tänään kyseisen linnun rooli onkin muuttunut maalitaulusta heiteltäväksi.

Pelicans lämmitteli illan ottelua varten lauantaina Porin kaupungin viihtyisässä, mutta varsin kylmässä jäähallissa. Lopputulos ainoaa maata, joka ei Mustassa Maijassakaan ole koskaan valttia vastaan oli vierailijoita vähemmän imarteleva 5-0. Pelicansin tehomiehinä ottelusta kunnostautuivat... Miettikääpä sitä.

Kerho puolestaan veti suorastaan kansainvaellukselta vaikuttaneen massiivisen kannattajajoukon Jyväskylän pituusasteille saakka ja onnistui keskinkertaisenkin esityksen jälkeen haalimaan pisteet niukasti 3-5-lukemin. Kerhon tehomiehet tuskin yllättävät ketään, sillä nimet Tommi Santala, Eero Somervuori sekä Marko Tuulola lienevät useimmille Kerhon kiekkoa seuranneille valmiiksi tutut. Myöskin uudempi hankinta Strbak teki kaksi pistettä.

Toivosen Hanskille meni Jypiä vastaan helppo, joten eiköhän vallitseva kilpailutilanne oikeuta Joni Puurulan hyppäämään maalin edustalle Pelicansia vastaan. Puurulalle ei uskalla ennakoida kovin hikistä iltaa, vaikka Jari Kauppila vielä pellehypyillään illan näytelmää maustaakin. Myöskin Jan Latvala lienee vielä Pelicansin ryhmän mukana, joten tiukassa paikassa voimme hankkia vastustajalle 2-minuuttisen jos toisenkin.

Siirtoraja lähestyy, joten ottelusta voitaneen tehdä myös skauttauksia. Joonas Jääskeläinen vaikuttaa ainakin näin etukäteen ihan mielenkiintoiselta nimeltä, ellemme ulkomailta parempia miehiä saa. Ennen Strbakin hankintaa olisin myös tyytynyt Martin Cechiin, mutta ilmeisesti miekkoselle ei enää ole käyttöä vahvistuneessa puolustuksessamme. Tosin ainahan voimme lähettää Heinon lähes tuonne nimikkokaupunkiinsa asti.

Itse en paikalle tällä kertaa saavu, mutta aion kuunnella radioselostaja Jouko Jaakkolan sanailua. Toivottavasti Joksin suuhun mahtuu monesti tiedotus HPK:n maalista. Itse uskoisin Pallokerhon pelaavan kuten Jyväskylässä, eli mukamas ratkaisevan 2 erässä ja sitten löysäilemällä kaveri iholle kolmannessa. Voitamme vaatimattomasti 2-4.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Hurjasta Jyväskylän reissusta juuri toipuneena ei auta muu kuin kääntää karavaani kohti Chigagoa. Pelikaanit (pelecanus onocrotalus) saavat vierailulle mailanmittaustalkoistaan tutun JJ:n johtaman HPK:n.

Pussileuathan ovat kääntäneet katseensa ilmeisesti jo enemmän tai vähemmän ensi syksyyn. Kyllä se Kauppilakin kaupaksi menee kun annatte vaikka kaupanpäälle näppylähanskat ja pussillisen irtokarkkeja...

HPK tappelee kaikin konstein ja jekuin runkosarjan voitosta. Mittanauhat ovat mukana tälläkin kertaa ja JJ:lla on kuulemma varastossa muitakin jekkuja lahtelaisten päänmenoksi ja kerholaisten suureksi riemuksi.

Voisikohan joku varmistaa tahi kumota huhun, jonka mukaan Marko Tuulola olisi jossain viime ottelussa tehnyt yhden ja tähän mennessä kauden ainoan virheensä ja että siitä virheestä olisi melkein tullut vaarallinen tilanne omaan päätyyn...itse en moisia vääräleukojen juttuja ota tosissani ennen kuin varmistuksen siitä saan jostain luotettavalta taholta.

Pelicans on aikaisemmissa kauden otteluissa ollut numeroiden valossa aika tasapäinen vastustaja, mutta kyllä itse näkemissäni otteluissa Ritaripaitainen yhdistelmä on kyllä ollut lähes poikkeuksetta se hallitseva osapuoli. Maalithan ratkaisevat tosin ja nyt kun ykkösketjukin(?) kai on jo normaalissa koostumuksessaan lienee lahtelaisten turha odottaa ottelulta muuta kuin että saatte JJ:n vihdoinkin solvattavaksenne. Ihan sama.

Suosittelen sellaiselle henkilölle, joka pitkä- tahi tulosvetolappuunsa jonkun muun kuin vierasjoukkueen voittoa veikkaa, ottamaan yhteyttä omaan lääkäriinsä ja miettimään asioita vielä uudemman kerran...
 

1900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal ja Lahden Reipas
Hoh-hoijaa!

Sarjassamme otteluita, jolla ei ole lahtelaisittain mitään merkitystä. Kuten ei myöskään koko loppukauden matseilla.

Kiitos liigan sulkemisen, ei Lahdessa ole mitään järkeä mennä enää tällä kaudella katsomaan SM-liigan jääkiekkoa. Osa pelaajista surffailee odottaen pääsyä parempiin joukkueisiin ja yleisö ( 2500 henkeä? ) haukottelee sekä toivoo kauden loppumista. Olisi perkele edes liiga auki, niin näkisi vielä tällä kaudella tiukkaa taistelua karsinnan merkeissä, eikä tämmöisiä haista-paska matseja, joiden tulos on kotijoukkueelle aivan yksi ja sama.

Ja kun pösilöintiä ei viitsi katsoa, saatikka maksaa siitä, täytyy halliin palata jälleen ensi syyskuussa. Jormasta riippuu, kauan viitsii jälleen uppoavaa laivaa pinnalla kannatella.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Milloinkohan viimeksi on tällainen pakkopullamatsi aiheuttanut yhtä paljon kohua etukäteen? Alkaa olla yhä selvempää, että mailanmittausepisodi oli vain liigan markkinointikikka, jotta saadaan yleisöä paikalle näihin 'pelattava se on kun kerran otteluohjelmassa niin lukee'. Kaikella kunnioituksella siis pelikaaneja kohtaan. En kyllä keksi yhtään syytä, miksei Kerho tätä matsia voittaisi. Lukemat eivät välttämättä repeä rumiksi, koska energiaa pitää jäädä tuleviinkin matseihin. Samasta syystä peli ei ole mitään jääkiekon riemujuhlaa. Ratkaisijat löytyvätkin tällä kertaa kolmos- ja nelosketjusta, joissa nälkäiset nuoret ja hiukan vanhemmatkin antavat näyttöjä pleijareita varten.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Toivottavasti Hameenlinnassa ovat pelaajatkin takki auki yhtä rehvakkaasti kuin fanit.

jukka jaloselle asia valkenee viimeistään tänään:
Ei ole kiva olla ku**pää.

Ike

PS. Ritareita muka... Kasvottomia kypäräpäisiä alien-hahmoja.
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Eisenhower
jukka jaloselle asia valkenee viimeistään tänään:
Ei ole kiva olla ku**pää.

Niin, itse en valtaisasti usko että mikään Pelicansin turkoosinvärinen fanilauma pystyy suuremmin Jukkaa hetkauttamaan. Kyllähän aina valmentajille ynnä muille tunteita herättäville henkilöille huudellaan katsomoista.

Kokonaan toinen asia on, osoittaako lahtelainen yleisö todellisen tasonsa viskomalla tavaraa (kuten Jatkiksen ennakossa mainittuja banaaneja) joko jäälle tahi Ritarinuttujen vaihtoaitioon. Mainittakoon, että ko. temppu on vähemmän urheilullinen kuin mailan mittaaminen, joten tällaisen tapahtuessa putoatte alapuolellemme.

Itse olen kyllä aina pitänyt Lahtea ihan lupsakkaana paikkana. Matka on ihan ok-mittainen. Kaupunkiin en ole hirvittävän tarkkaan tutustunut, mutta ihan kivalta vaikutti. Pelicans-asusteissa näkee useasti varsin päteviä naisihmisiä. Ainoastaan jotenkin väritön ja kolkko tunnelma hallissa on verottanut Lahti-pointseja.

Ja niin Ike, ei me varsinaisesti takki auki lähdetä. Itse asiassa kaksi kolmasosaa ketjuun vastanneista Kerho-väritteisistä ihmisistä arvailee niukkaa voittoa löysähköstä pelistä. Kovin moni tilasto ei puolla kuin Kerhon voittoa illan ottelusta.
 

1900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal ja Lahden Reipas
Viestin lähetti Eisenhower

jukka jaloselle asia valkenee viimeistään tänään:
Ei ole kiva olla ku**pää.

Lahden hornankattilaan sulloutuneet 2478 ihmistä saavat aikaan Jukalle varmaan hirvittävät paineet. Kolmenkymmenen hengen faniporukka huutaa Jukalle hamekangasta rytmikkään rummutuksen kera ja katsomossa 305 olevat humalaiset Rampe sekä Naukkis huutelevat kirosanoja, joista joka neljäs kuuluu kaiuttimista huutavien mainosten yli. Myös Klubikatsomosta kuuluu 'Saatanan Jukka'-huutoja mulkoilujen kera. Ja loput 2000 ihmistä kiroaa Jukkaa mielessään ja osa näyttelee jopa keskisormia.

Näiden toimien jälkeen Jukalla konseptit sekoavat ja vatsahaava aukeaa, joten tämä kakofoninen möykkä sekä lahtelaisen jääkiekkokulttuurin hurmostila aiheuttavat Kerholle ensimmäisen tappion aikoihin.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Viestin lähetti Eisenhower
Toivottavasti Hameenlinnassa ovat pelaajatkin takki auki yhtä rehvakkaasti kuin fanit.

Ei ole helppoa olla tällä hetkellä kerho-fani. Ennen jokaista peliä alkaa pikkuhiljaa tuntua, että jokohan se tappio tulisi. Mitä uhoamiseen tulee, niin silloin pitää veisata, kun on virsikirjassa kannet levällään. Tänään en toki pelkää mitään, sillä vastaan luistelee pleijarihaaveet jo haudannut ryhmä, joka alkaa taistelemaan tosissaan vasta, kun muut joukkueet ovat kuorineet kermat päältä. Kyseinen kerma tietää siis, että palkka tulee loppukaudella jostain muualta, joten ei se luistinkaan liiku ihan toivottavalla tavalla. 2-5.
 

pallokerho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tosi on, ettei Kerho ole päässyt lähellekään parastaan kauden Pelicans otteluissa. Syy on ilmeisesti Pelikaanien pelityyli, joka
on jostain syystä myrkkyä HPK:lle.
Ainakin Hämeenlinna otteluita HPK on selvästi pelillisesti hallinnut mutta tuloksellisesti pelit ovat olleet äärimmäisen tasaisia.
Pelicans ei ole niin huono, kuin miltä sarjasijoitus näyttää.
Odotan HPK:n hoitavan kuitenkin pisteet niukasti Hämeenlinnaan ja ratkaisijoina, kuten joku jo edellä totesikin ovat kolmos- ja neloskentät.
Mitä tulee tapaus Jaloseen...
Ottamatta kantaa taannoisiin tapahtumiin, otaksun herja ym huutoja tulevan mutta veikkaanpa, etteivät ne Jalosen vatia kaada saatikka jotain muuta... ?
Toivottavasti pelistä tulee hyvä !

Tulosveikkaus 2 - 4

Poika Hämeeseen ja Hämeenlinnaan !
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Pelicans-paisti, 200 astetta ja 60 minuuttia

Niin, Jyväskylän reissulta hankittu sievähkö rapelini alkaa pikku hiljaa helpottamaan, joten tänä iltana onkin aika käydä kotisohvalle kuuntelemaan kuinka Kokki-Jukka johdattaa joukkonsa taas kerran voittoisaan otteluun.

Korostan, että toivottavasti Kerholle voittoisaan otteluun.

Näkisin mahdolliseksi lopputulokseksi murhaavat 3-5 lukemat, tällä kertaa ei viimeistä tehdä tyhjiin, koska linnunluinen Pelicans nyrjäyttää niskansa jo hyvissä ajoin ennen 200 asteista (60 min) paistouuniaan. Tämä tietysti edellyttää sitä, että meidän poikien kokintakki on tukevasti kiinni eikä muutenkaan lähdetä vain puolivaloilla kokkailemaan.

Lahtelaisilla muuten tuntuu olevan jo kirveenkadotusviikot tai ainakin jotain muuta suivaantumista aiheuttavaa vaivaa päällä, koska niin silminnähden allapäin tuntuu siellä hyppyrimäkien kaupungissa väki olevan.

Isoveli-Kerholla ja sen aiheesta pöyhkeilevillä faneilla sitä vastoin pyyhkii hyvin. Itse esimerkiksi en edes muista että koska olemme viimeksi hävinneet, enkä ainakaan sitä, että kenelle tämä harvinaisuus tapahtui.

Täältä tähän
 
Viimeksi muokattu:

1900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal ja Lahden Reipas
Viestin lähetti pallokerho
Pelicans ei ole niin huono, kuin miltä sarjasijoitus näyttää.

Höpö-höpö.

Pelicans on juuri niin huono, kuin sarjataulukko näyttää.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Viestin lähetti Eisenhower
Toivottavasti Hameenlinnassa ovat pelaajatkin takki auki yhtä rehvakkaasti kuin fanit.

jukka jaloselle asia valkenee viimeistään tänään:
Ei ole kiva olla ku**pää.

Ike

PS. Ritareita muka... Kasvottomia kypäräpäisiä alien-hahmoja.
Onneksi olkoon! Olette juuri voittaneet tämän viikon Daespoo-palkinnon parhaasta HPK- ja Hämeenlinna-vastaisesta kirjoituksesta. Perinteiseen tapaan tulette hämmästymään palkinnon suuruutta.

Vasta pelin jälkeen näemme, oliko kyseessä takki auki rehvastelu, vai silkka realismi.

PS. Taitaa olla aika pitkälle vihaamasi Jalosen ansiota, että Kerhon pelaajilla ei ole asennevammoja voittoputkessa.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Viestin lähetti Ossi
Onneksi olkoon! Olette juuri voittaneet tämän viikon Daespoo-palkinnon parhaasta HPK- ja Hämeenlinna-vastaisesta kirjoituksesta. Perinteiseen tapaan tulette hämmästymään palkinnon suuruutta.

Ike taitaa pitää kerhoa kakkosjoukkueenaan, joten ei kai sitä vihaa Hämeenlinnaa kohtaan sieltä hirveästi löydy. Jukka taas ei taida olla suosiossa. Näin oletan.
 

Daemon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Juventus, FC Slayer
Ei jää illasta paljon jälkipolville kerrottavaa. Vieraat isännöivät tällä kertaa. 60 min. kohdalla Pelicans pääsee koppiin ja taulu vilkuttaa 2-6 -tulosta. Strbak 1+1.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Illan otteluna

on allekirjoittaneella minä vs. sukset. Olen nimittäin NIIN ylimielinen että aion mennä ottelun aikana niitä käyttämään. Kerho voittaa, piste.

Ja sitten Swix-purkista löytämääni otteluennustukseen:

- 1-5, Tero 1+1

- Tässä Lahdessa järjestettävässä urheilutapahtumassa EI käytetä Hemo...

- Kerdellä on valtava kiire varsinkin kahden ensimmäisen erän aikana. Hän on (kai edelleen) vastuussa Kaanien tilastopuolesta. Merkinnät varsinkin laukaisukartassa painottuvat kuitenkin kotijoukkueen puolustuspäätyyn. Onnea Tommi, koeta pysyä mukana.

- Ottelusta ei kirjoiteta näillä palstoilla yhtä paljon kuin edellisestä kohtaamisesta. Tästä kommentista ei jaeta Oraakkeli-patsasta.

- Vekan Make tööttää taas Kaurialassa n. klo. 22:15 onnistuneen Salpurin reissun jälkeen.


Näin. Alkais jo pleijarit...

P.S. Kiitoksia varoituksen sanoista...
 

Miguel

Jäsen
Tämä ottelu on kenties loppukauden merkittävin kotiottelu, sillä Hämeenlinnan episodista turhautuneet Kaanit ovat varmasti hyvin latautuneita. Juuri tässä piilee yllätyksen mahdollisuus, sillä koko joukkue varmasti haluaisi näpäyttää Kerhoa. Itse en tähän kovin vahvasti usko joukkueiden tasoeron ja HPK:n (päättymättömän?) nousukiidon takia, mutta kausikorttilaisena aion toki raahautua hallille.

Vähäinen yleisö saa varmasti hieman meteliä tänään aikaan, kiitos Jukka Jalosen. Latvalakin toivoi lehtihaastattelussaan yleisön muistavan Jukkaa, ja eräs toinenkin pelaaja oli käsittääkseni välittänyt faneille jotain sen suuntaista tietoa, että verbaalista sontaa vaan Jalosen niskaan. Järkkäreiltä tullaan varmasti kuulemaan huomautuksia kielenkäytöstä, sillä sitä on tapahtunut ennenkin, ja tänään teksti lienee rajumpaa.

Ottelun taso ei nouse pilviin, ei edes Kerhon osalta, mutta yleisölle tarjotaan varmasti jotain spesiaalia. Veikkaan, että Jäähallissa nähdään tänään ainakin yksi ulosajo.
 

Roman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Tappara
Niinpä takki on auki, mutta miksi ei olisi? Hyvin on kulkenut enkä näe mitään syytä miksi tuo lento katkeaisi.
Siltikin alan pikkuhiljaa odottelemaan jo sitä muiden kuin Kerhofanien kaipailemaa tilasto tappiota. Tästä johtuen uskon tuon mainitun tappion tai vähintään tasurin koittavan juuri tänään. Tämän veikkauksen varmistaisin kuitenkin lauantaisella Ilves pelillä. Eli jos ei siis tänään voittokulku katkea niin sitten viimeistään lauantaina.

Pelicans on tänä vuonna ollut siis ainakin noin tuloksellisesti paha vastus Kerholle. Toisaalta pelit varsinkin Rinkelinmäellä ovat olleet selkeätä yhtämaalia. Lahdessa olen yhden pelin "nähnyt" 2 promillen humalassa, joten siitä ei ole oikein mitään todellista kuvaa.
Tiukkaa tulee. Puukotan kuitenkin omia selkään ja veikkaan ristiä, jonka siis varmistan ykkösellä.

Hhrrrr... Jukkakin kuulemma ihan vapisee jo.

Ps. Mitä onkaan Pelicans ilman nokkaa?
 

Probert

Jäsen
Illan mielenkiintoisin tapahtuma on ottelun jälkeen, jolloin Pelicans kertoo ratkaisuistaan pelaajamarkkinoilla loppukauden osalta. Taitaa virta viedä pelaajia tällä kertaa enimmäkseen Lahdesta pois, mutta pisteet illan matsista vie puolestaan Pelicans Kauppilan johdolla maalein 3-2.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Ei epäselvyyttä

HPK tulee voittamaan Lahdessa. Ei kovin railakkaasti, mutta kuitenkin niin, ettei hameväelle kuuluvaan vilppiin tarvinne turvata.
Eivätkä kolmos-neloskentät peliä ratkaise, vaan mukavaan ja jo melko tuttuun tapaan ykkösvitjake tekee kolme ja kakkonen kaksi.

Ai niin. Tietääkö Kerhon miehistä joku onko radiojannen nettiradiohommassa jotain vikaa kun en saa sitä soimaan WinAmpilla.. vai onko vika täällä päin?
 

McL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Räpyläkäsite
Ai niin. Tietääkö Kerhon miehistä joku onko radiojannen nettiradiohommassa jotain vikaa kun en saa sitä soimaan WinAmpilla.. vai onko vika täällä päin?
Taitaa sielläpäin vikaa olla, mulla pelaa ainakin!
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
0-2, molemmat maalit on tehnyt Louhi.

Lieneekö Jykä lukenut palstoja, ainakin allekirjoittanut on ollut jo valmis heittämään äijän waivers-listalle ;)
 

apostoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JALKAPALLO, NJ Devils
Jaaha, näyttää siltä, että hukkapulut putoavat kyydistä heti kättelyssä. Oma veikkaukseni lopputuloksesta on 1-5, Tero "The Oil" Lehterä 2+1.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
0-4. Aika flegmaattiselta kuulosti kerho radiosta nähtynä. Taisivat lähteä peliin yhtä takki auki kuin fanitkin? No eipä siellä näköjään paljoa tarvinnut kentällä tehdä kun pisteet kuitenkin tulivat. Puurula torjui nyt sitten todistetusti voiton kerholle, vieläkö joku haluaa lähettää kaverin mestikseen? Eipä näin lonkalta muistu mieleen milloinka viimeksi vastustaja olisi vienyt laukaukset noin selvästi, torjunnat 21-37. Ei tainnut tuo 0-4 olla kovin oikeudenmukainen lopputulos pelitilanteisiin nähden? Kerholla tuntuu nyt olevan sellainen putki, että vaikka pelattaisiin kuinka paskasti, niin silti voitetaan aina. Tietää hyvää kevättä ajatellen kun pelissä on vielä parantamisen varaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös