Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Pelaatko shakkia?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana jlammi, 13.03.2002 klo 10.57.

 1. 93 Jäsen

  Re: Arrows - nihti 0-2

  Lainaus:
  Ei muuten ole. 2-0 voitolla pääsisit vain tasapisteisiin seeyou@jäähallin kanssa, jolla on enemmän pisteitä alkulohkosta. Välieräparit ovat siis selvillä:
  msg-nihti
  93-seeyou@jäähalli
  Annetaan kuitenkin nihdin ja Mazzan pelata ottelunsa ensin.
   
 2. nihti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Wild, Krylja
  No perskeles noinhan tuo onkin.
  Enpäs huomannutkaan että pistelasku muuttui kesken turnauksen.

  Mazza, jos haluat vielä pelata niin lähettämässäni yv:ssä olevat ajat pitävät edelleen paikkaansa.

  Minun puolestani voidaan kyllä aloittaa loppupelitkin jo saman tien.
   
 3. nihti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Wild, Krylja
  Välierät alkoivat

  Koska Mazzasta ei sitten kuulunut mitään, aloitettiin jatkopelit jotta sarja saadan tahkottua ennen kevättä.

  msg - nihti on ensimmäisten kahden pelin jälkeen ½-1½

  jatketaan joskus ens viikolla.

  PS. Edelleen - jos haluat Mazza pelata niin yv:tä peliin.
   
 4. seeyou@jäähalli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Toinenkin välierä käynnissä

  93 - seeyou@jäähalli kahden matsin jälkeen 1-1.

  Ensimmäisessä matsissa lahjoitin upseerin ja sitä myötä pelin. Toisessa sain hyökkäyksen 93:n otettua sotilaan. Hyökkäyksen avulla sain riittävän kompensaation sotilaasta, ja lopulta koko pelin.
   
 5. 93 Jäsen

  Viimeksi muokattu: 18.11.2002 klo 20.24
 6. Corkscrew Jäsen

  Öh.. en ole saanut mitään yksityisviestiä nihdiltä kyllä vähään aikaan. Mutta koska ottelu oli käytännössä merkityksetön, niin eihän tuolla väliä.

  Haluaisin seurata noita jatkopelejänne joten otteluaikoja tähän, kiitos?
   
 7. Satellite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Wild, СКА
  On tullut pelattua shakkia paljonkin, vastustajia ei tunnu löytyvän. Ilmoittakaa ihmeessä kun aloitatte seuraavan turnauksen ;)
   
 8. seeyou@jäähalli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  93 meni finaaliin

  Tänään hävisin molemmat pelit, joten 93 meni finaaliin pistein 3-1. Oletteko pelanneet toisen välierän jo loppuun?
   
 9. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Toisessa välierässä tasoitin kolmannessa matsissa tilanteeksi 1½ - 1½. Ratkaiseva koitos ensi viikon alkupuolella.
   
 10. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Lainaus:
  Voitin sitten ratkaisevan matsin eli msg vs. nihti 2½ - 1½

  Finaaleja voidaan varmaan aloittaa joskus ensi viikolla?
   
 11. 93 Jäsen

  Eiköhän jatketa taas

  Mulla lähti kone vaihtoon ja ADSL:n asennuksen kolminkertaiseksi luvattuun nähden venyneen odotusajan lisäksi tuli vielä kaksi vajaan viikon mittaista käyttökatkosta, siitä päivityshorros. Mun ja seeyou@jäähallin välisen välierän siirrot löytyvät osoitteesta http://personal.inet.fi/cool/magyar/ve2.html . Msg:n ja nihdin ottelun viimeisen erän siirrot tulivat haistavittu-muodossa, enkä jaksa enää tänään alkaa vääntää niitä appletin ymmärtämään muotoon. Kolme ensimmäistä peliä löytyvät kuitenkin täältä-> http://personal.inet.fi/cool/magyar/ve1.html .
  Em. syistä pelivire ei ole vastuksen edellyttämällä tasolla, joten seeyou ja nihti voisivat pelata pronssiottelun ensin pois alta. Peliajankin voisitte laittaa näkyville, ellei yleisö haittaa.

  edit: pisteet pois linkkien perästä
  edit 2: msg-nihti 4. peli lisätty
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2003 klo 11.22
 12. seeyou@jäähalli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Nihti, milloin pelataan

  Tällä viikolla mulla on aika kiirus, mutta sopisiko esim. maanantaina 13.1. klo 19.00?
   
 13. seeyou@jäähalli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Pronssipeli

  Aloitamme pronssipelin maanantaina 13.1. klo 22.15. Tuskin ehdimme pelata sitä loppuun asti, mutta ainakin yhden pelin pelaamme.

  EDIT: Ainakaan minä en saa noita 93:n linkkien takana olevia pelejä näkyviin.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2003 klo 11.42
 14. seeyou@jäähalli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Pronssipeli 21.1.2003 klo 21.15

  Vihdoinkin sain Java-tuen taas toimimaan (kiitti v***sti, Microsoft), ja sovimme nihdin kanssa pelaavamme tiistaina. Eli tervetuloa yleisöksi, 93 ja muut kiinnostuneet.
   
 15. seeyou@jäähalli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Pronssipeli aloitettu

  Voitin kaksi ensimmäistä peliä, kolmannessa putosin linjoilta muutaman siirron jälkeen, eli periaatteessa hävisin. Urheiluhenkeä osoittaen nihti ilmoitti kuitenkin, ettei moista lasketa, vaan peli jatkuu tilanteesta 2-0.

  Valitettavasti emme voi kutsua yleisöä katsomaan, koska päätimme pelata periaatteella, kun molemmat ovat JA:ssa - YV kehiin, ja pelaamaan.
   
 16. Kaivanto Jäsen

  Shakkia tuli nuoruusvuosina väännettyä jonkin verran, täysin epävakavasti, mutta kuitenkin. Sittemmin peli on jäänyt melkolailla unholaan lähinnä kai pelikaverien puutteen vuoksi. Eksyinpä tässä päivänä eräänä kuitenkin osoitteeseen www.redhotpawn.com, pistin siellä pelit pyörimään ja nyt tuntuu, että kärpänen saattaisi ruokkimalla puraista.

  Kertokaapa aktiivisemmat harrastajat, missä pelaajat liikkuvat tai mitkä ovat jostain muusta syystä hyviä paikkoja pelata netissä shakkia.
   
 17. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Pelasin 10-vuotiaaksi saakka ja olin suht hyvä. Voitin koulun "mestaruuden", jossa oli myös ylä-asteelaiset mukana. Suomen mestaruus kisoissakin kävin, mutta sieltä ei tullut hirvittävän maireaa esitystä. Sitten vaihdoin koulua ja pelaaminen jäi valitettavasti siihen.
   
 18. Morgoth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Paras on kai chessclub.com, mutta se on maksullinen. Toinen vastaava on freechess.org, joka on ilmainen. Noissa ainakin itse kävin, kun tuli pelattua 'aktiivisemmin', mutta nyt en ole pelannut varmaan 3-4 vuoteen peliäkään. Joskus aikanaan tuli käytyä shakkikerhossa ja osallistua johonkin viikonlopputurnauksiin, mutta menestys nyt varsin heikkoa 'kerhopelajaa' tasoa.

  Hieno peli, mutta jossakin vaiheessa vain kiinnostus meni tai lähinnä motivaatio ei riittänyt pelin sen vakavampaa opiskeluun. Kirjahyllyssä tosin vieläkin erinäinen määrä shakkikirjoja :) Mutta joku jatkoaika-turnaus voisi kiinnostaa, jos joku sellaisen jaksaa järjestää.
   
 19. Kaivanto Jäsen

  Tajusin juuri, etten osaa shakista edes sääntöjä.

  Onko liitetiedoston kuvaamassa tilanteessa mustan kuningas shakissa? Valkea tornihan uhkaa sitä näennäisesti, mutta ei voi siirtyä, koska musta daami kiinnittää sen.

  P.S.
  Morgothille kiitos vinkeistä.
   

  Liitetyt tiedostot:

  • chess.JPG
   chess.JPG
   Tiedostokoko:
   29 KB
   kertaa luettu:
   273
 20. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Miten niin näennäisesti? Torni uhkaa kuningasta = shakki.
   
 21. Kaivanto Jäsen

  Lainaus:
  Sikäli näennäisesti, että tuolla tavalla kiinnitettyä nappulaa ei voi koskaan missään pelitilanteessa siirtää, mistä seuraa kysymys, onko kuninkaan uhkaus silloin todellinen, vai pitäisikö ajatella, että tornin liikkuvuus on tässä tapauksessa moukkaakin huonompi nolla ruutua joka suuntaan.

  Itsekin toki järkeilen, että kyseessä on shakki, koska tuosta asemasta peliä jatkaen ja shakki säilyttäen musta kuningas tulisi lyödyksi ensimmäiseksi, mutta kun shakkia ei koskaan kuninkaan lyöntiin asti jatketa...
   
 22. Jusu7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Valkea torni uhkaa kuningasta mutta valkeaa tornia ei saa sääntöjen mukaan siirtää minnekään koska musta kuningatar aiheuttaa uhan jos tornia siirtää. Säännöistähän tuo piti tarkistaa ja sanovat referoituna seuraavaa:
  Kuningasta ei saa siirtää ruutuun, jossa se joutuisi välittömästi uhatuksi. Mitään muuta omaa nappulaa ei saa siirtää siten, että oma kuningas joutuisi shakkiin.
  En tiedä onko tuolle tilanteelle omaa nimeä mutta jännä tilanne sinällään.
   
 23. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Joo toki, mietin vain sitä, kun kerroit ettet tunne sääntöjä, mietitkö voisiko kyseessä ollu joku muu tilanne kuin shakki. Tornin kannalta ei mikään paras tilanne, mutta urheasti shakkaa kuitenkin.

  Pienenä tuli luettua useampikin kirja ja jotain opittuakin, mutta pelikavereiden puutteeseen se sitten hyytyi. Kuusnelosella oli shakkipelejä, mutta ei ruudulla jaksanut eikä jaksa vieläkään oikein pelata.
   
 24. Beneway Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
  Joskus ihan vaahtosammuttimena isäni opetti minulle shakin sääntöjä ja tuli siinä sitten pelattua peliä aina silloin tällöin. Jossain vaiheessa homma jäi täysin ja uudemman kerran aloitin pelailemaan joskus tuossa ylä-asteen alussa. Siinä sitten koluttiin kolme vuotta erilaisia turnauksia, niin koulun omia kuin koulujen välisiä. Käväisin myös hämeenlinnassa jossain nuorten turnauksessa ja pokkasin sieltä kolmannen tilan, jonkun 10€ taskuun ja nimen teksti TV:n shakki sivulle! Jumaleissön! Tämän lisäksi olin vielä 2004 tai 2005 vuonna mukana Jyväskylän Talven shakkiturnauksessa, joten nimi löytyy myös selolistalta. Tulokesena tuosta turnauksesta oli 5 pelistä pisteet 2.5 ja muistaakseni jaettu 14. sija C-sekaryhmässä. Meni pelit ihan helvetin hyvin.

  Lainaus:
  Ylä-asteen loputtua jäi tuo "lautapelaaminen" kokonaan pois, mutta netissä pelaaminen on jatkunut koko ajan. Itse pelaan sivustolla Gameknot.com, jonka olen todennut ylivoimaisesti parhaaksi pelipaikaksi. Löytyy vastustajia joka lähtöön, tarkkoja tilastoja, siisti ulkoasu sekä kasapäin joukkueita tai voit perustaa myös omasi. Kuitenkin sivusto on erittäin helppokäyttöinen.

  Siirtoajat peleihin voi valita itse tai sitten osallistua jonkun muun aloittamaan peliin, mikäli näin haluaa. Suora haastaminenkin on toki olemassa. GK.com sisältää myös melko runsaan avaus-tietokannan, josta voi katsoa erilaisia avauspelejä, jos omalle kohdalle sattuu joku outo avaus vastustajalta. Mikäli on tylsää voi pelata myös 10 minuutin pikapelejä. Tämä vaatii kuitenkin jonkinlaisen java-systeemin koneelle. On kattavaa keskustelu foorumia ja vaikka mitä. En itsekään ole kaikkia paikkoja jaksanut lähteä koluamaan.

  Rekisteröityneitä nimimerkkejä on Suomesta 257, mutta tietenkin jotkut ovat voineet lopettaa pelaamisen, eikä nimeä ole poistettu. Yhteensä pelaajia on 31226.

  Tällainen löpinä tällä kertaa. No jokatapauksessa suosittelen tuota pelipaikkaa lämmöllä.
   
 25. OikeaPakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, maajoukkue, sympatiat: HIFK
  Alla olevassa suomalaisessa shakki.netissä seurataan parastaikaa meneillään olevaa MM-finaalia venäläisen Kramnikin ja Intialaisen Anandin välillä. Anand on johdossa 4,5-1,5.

  http://www.shakki.net/artikkelit/maailmalta/mm08-11.html

  Tässä linkissä on videomateriaalia ko. otteluista ja monista muista shakkitapahtumista: www.chessvibes.com

  Online-pelaamiseen suosittelen edellä mainittua ilmaista Free Internet Chess Serveriä. Allaolevassa linkissä on jopa suomalaiset ohjeet FICSissä pelaamiseen+ muuta mielenkiintoista shakkimateriaalia suomeksi.

  http://shakkijutut.blogspot.com/

  Tämä (ilmainen) pelipaikka on myös maininnan arvoinen: http://www.chesscube.com/

  Itse aloitin pelaamisen kilpailumielessä 80-luvun alussa ja tavallaan lopetin (kilpapelaamisen) v. 2005 motivaation loppumiseen. Eli tulihan niitä ranking (SELO) pelejä pelattua useampi sata. Paras muisto värikkäiden kilpailumatkojen ohella on 90-luvulta, kun pääsin simultaaninäytökseen (eräänlainen shakin pr-tapahtuma, jossa tunnettu mestari pelaa yhtäaikaa useampia etukäteen heikommaksi arvioituja vastustajia vastaan) pelaamaan silloista maailmanmestaria vastaan.