Peksille kenkää!

  • 256 806
  • 1 011

Hattivatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Aivan samaa mieltä poislukien pari viimeistä lausetta. Oma paras vaihtoehto on edelleen Rocky, joka voisi pelastaa mitä pelastettavissa on. Näin ei voida jatkaa vaan muutoksia on ihan uskottavuuden kannalta saatava aikaiseksi.

OT: Hauska (?) seurata tätä keskustelua. Ymmärrettävästi kaikilla on todella suuri vtutus ja huoli päällä ja purkaukset perustellusti sen mukaisia. Sitten on yksi, joka helpottaa omaa oloaan arvostelemalla keskustelun laatua ja kommenttien sisältöä sekä kehuu itseään. Niin erilaislla tavoilla sen helpotuksen pään kiristykseen voi saada.
 

Tompse

Jäsen
Meillä on on huonosti:
- Viisikko puolustust (mies puolustus ei riitä)
- Hyökkäyksiin lähdöissä ei selkeää kaavaa (Viivelähtöjen poistuttua)
- Ylivoima on ajoittain karmeaa muuten huonoa.
- Johtoasemassa ei osata pelata yhtään.

Muut Virran kyseenalaiset ratkaisut:
- Maalivahti peluutus? (Rinne kuumana penkillä)
- Ketjujen vaihtelu jopa pelin sisällä äärimmäisen yleistä
- Yleinen kokoonpanojen rukkaus (Malkamäki kuumana katsomossa)
- Sisäänajot (caset Groulx ja Södersröm)
- Hidas reagointi pelitaktisiin asioihin pelin sisällä.

Otetaas tähän osaan vähän kantaa ja lisäillään lisää.

Meillä on huonosti:

Viisikkopuolustus: Etenkin hyökkäysten vastaanotto keskustan kautta on suurimman osaa kautta ollu surkeaa, läpi on tultu ovista ja ikkunoista! Toki viime peleissä on aavistuksen saatu paremmin tukittua, mutta ei tarpeeksi.

Hyökkäyksiin lähdöt: Moni kärkijengi tällä hetkellä lähtee nopeammin ja viisaammin liikkeelle. Yksinkertaiset, helpot ja nopeat avaukset laitaan/keskellä ja siitä edelleen eteenpäin. Mottona nopeammin ja tehokkaammin vastustajan päätyyn.

Ylivoima: Sanotaanko, että viimeisen 20 - vuoden ajalla, Ässien ylivoima on ollut suurimmalta osin liikaa siirtelyä ja haettu liian hienoja ratkaisuja pelaajamateriaaliin nähden. Simppelimpi ratkaisu; pelaajia maalineteen ottamaan mustelmia, ohjaamaan ja pistämään riparit häkkiin. Niemi ja Umicevic jakaa viivalle josta vedot maalille, joko kovina tai sellaisina että haetaan ripareita. Ei kovin vaikeata.

Itseluottamus: AKA Johtoasemassa sekoilu/paniikki, tämä seuraa ihan siitä, että pelisuunnitelmaa ei ole tai se on kuin varpusparvi. Ei missään nimessä yhtenäisen ja yhteen hiileen puhaltavan joukkueen suunnitelma. Tässä voi verrata esim. viime kauden lopun Ässiä.

Hyökkäyspeli: Hyökkäykset ovat väistämättä ja joka kerta ohjattu kulmiin tai sinne ollaan vapaaehtoisesti menty/pyritty. Tämä on oleellinen osa Virran pelityyliä, josta suurimmat ongelmat kumpuaa. Ei haluta mennä maalille/laukoa, ellei ole varmaa maalintekopaikkaa. Tämä on Pekan ideologiaa. Jo Kalpan ajoista saakka. Simppeliratkaisu; pyritään suoraan maalille ja pelataan kiekkoa myös sinne! Silloin tulee maaleja -> itseluottamus nousee -> pelin taso nousee. Tähän mielestäni konkretisoituu iso osa ongelmia.

Peluutus: Aivan liikaa ketjujen sekoittelua, avainpelaajien ylipeluuttamista, käsittämättömiä ratkaisuja sisäänajon suhteen (Groulx, varauksin Söderström)


Pekka Virta: Kaverilla ei selkeästi ole lainkaan tai hyvin hyvin vähän henkilöjohtamistaitoja, muuntautumiskykyä, tiimityöskentelytaitoja. Kertaakaan ei ole itse ottanut vastuuta huonosta pelistä, aina ovat syyt pelaajistossa (virheet, tuska, itseluottamus blaablaablaa) Karri Kivi on käyttänyt henkisen puolen valmennusta nerokkaasti, ottamalla itse syytä niskoille ja näin antanut pelaajille ajateltavaa. Ja Karri myöskin antoi ns. tilan pelaajille, jotka ottivat kopin ja kantoivat vastuunsa. Eli myöskään henkisen valmennuksen taitoja ei Pekalta löydy.


Totta on myös se, että avainpelaajat ovat pettäneet ja pelanneet alla tasonsa, se mistä moinen johtuu, on ainakin itselleni kysymysmerkki. Johtuuko valmentajasta? Ei ainakaan edesauta, että pelaajia haukutaan julkisesti. Johtuuko heikosta ja lyhyeksi jääneestä kesäharjoittelujaksosta?

Joukkueessa on selkeästi skismaa, ristiriitoja, tyytymättömyyttä. Ei siellä muuten esim. Hagman kiukuttele vähän väliä. (esim. Pelicans pelin jatkoajan missattu maalipaikka taikka saman pelin onneton voittomaalikisan laukaus. Pelkkää kiukuttelua/tyytymättömyyttä. Muuten tuon kaltainen konkari ja huippupelaaja olisi saanut aikaan ainakin paremmat ratkaisut. Ylipeluutus tietysti on yksi syy tähänkin.

Ei tässäkään varmaan mitään päätä eikä häntää ole, mutta pakko avautua ainakin vähän. En vain näe mitään muuta vaihtoehtoa kuin Pekka Virran siirtämisen syrjään. Samalla myös muu valmennusjohto saa lähteä.

Ja kyllä niitä mahdollisuuksia korvaajiksi on, ainakin keitä voisi kysellä; Rautakallio, Pikkarainen, Lehkonen I, Selin A-P. Joo, osa kyllä sopimuksen alaisia, mutta ovat kuitenkin mahdollisuuksia tulevaisuudessa.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Otetaas tähän osaan vähän kantaa ja lisäillään lisää.

Meillä on huonosti:
...

Tähän myös itseltä vahva sama ja olihan pointit samanlaisia tosin laajemmin avattuna.

Hyökkäyksiin lähdöissä sapettaa rajoittuneisuus. Etenkin Uden ja Malkan suoritukset ärsyttää. Ei anneta helppoa ykkössyöttöä omalla alueella vaan tuodaan kiekko aina punaviivalle saakka ja kun sitä syöttöpaikkaa ei löydy niin lyödään päätyyn --> tämän hetkinen lammaslauma häviää kaksinkamppailut varmasti.

Puolustuspäässä taasen sapettaa se kun annetaan kaverin tulla alueelle. Etenkin johtoasemassa tämän on täysin käsittämätöntä. Tästähän seurasi mm. loisto esimerkki Hifk:n tasoitus. Viimeiset minuutit Hifk pelasi 5vs. 5 ylivoimaa minkä ei pitäisi olla mahdollista nykykiekossa, koska tasoerot eivät ole niin isoja.

Ylivoima tosiaan käsittää tällä hetkellä Umi- Hagmanin tai Umi- Marttisen. Vetoja ei niinkään. Ei toimi.

Ässät on siis kerännyt joulutauon jälkeen 15 pojoa 11 otteluun. Jossittelen nyt hiukan ja mietin mikä saldo voisi olla paremmalla pelikirjalla ja/tai valmistautumisella.

- Ekasta tepsi pelistä olisi hyvinkin voitu ottaa 3 pongoa. Tepsi ei ollut hyvä ja kaikki saumat oli voittoon. Töpeksittiin loppu. Arvio:3p
-Ilvestä vastaan hyvää taistelua mutta ripulointia 30 minuutilla. Myös Ipalla oli heikompi vaihe käynnissä joten paremmalla viisikko pelillä oltaisiin ainakin piste voitu haalia. Arvio:1p
-Myös Jypillä oli heikko vaihe menossa. Jyväskylä kuitenkin pahapaikka vierailla niin vaikka 3 pistettä saatiin en uskoisi niin käyvän uudelleen jos peli pelattaisiin rematchina. Arvio: 1p
- Lukon peli ailahtelevaista. Meillä olisi jo kohtalainen putki jo alla. Itseluottamus pikku hiljaa nousussa. Arvio:2p
- Myöskään Jokereiden peli ei ole ollut hyvässä jamassa. Ässät puolestaan pisteputkessa ja kotipeli. Jokerit kuitenkin rahtusen vahvempi. Arvio: 1p
-Seuraava peli IFK:ta vastaan. Ifk kova kotonaan ja pisteputkesta huolimatta Ässät vielä haavoittuvainen Arvio: 0p
- Tärkeä peli Pelicanssia vastaan. Peli alkanut jo olemaan uomissa ja hallissa tunnelmaa. Arvio: 3p
-B2B Tepsiä vastaan. Tps myynyt parhaita pois. Ässillä alkaa olemaan flow. Arvio:5p
-Vierasretki Lappeenrantaan. Saipa pelaa hyvällä tasolla ja on raikas kotijoukkue. Arvio:1p
- Matka jatkuu Kuopioon jossa sekasortoinen ja nuori Kalpa ryhmä. Ässillä itseluottamus nousussa ja kokemuksella voittoon. Arvio:3p

Eli nyt 11 pelissä saatu 15 pojoa. Oman arvioni mukaan olisi ollut täysin mahdollista saada 11 pelistä 20 pistettä. Eikä tuossa 5 pisteen erossa siis kaikki. Vaan nimenomaan oikeat pelit voitettuina ja pistesaldosta miinustettu pisteitä joita me sitten oikeassa elämässä saimme.

Summasummarum. Paremmalla pelikirjalla ja muutamalla toimivalla jutulla meillä pitäisi olla iha järkevästi ajateltuna enemmän pisteitä sekä paremmat mahdollisuudet kevään peleihin.
 

rosnäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Etenkin Uden ja Malkan suoritukset ärsyttää. Ei anneta helppoa ykkössyöttöä omalla alueella vaan tuodaan kiekko aina punaviivalle saakka ja kun sitä syöttöpaikkaa ei löydy niin lyödään päätyyn --> tämän hetkinen lammaslauma häviää kaksinkamppailut varmasti.

Muistaakseni Uusitalo avasi tätä kysymystä jossakin erätaukohaastattelussa kertoen jotain siihen suuntaan, että muutos edelliseen kauteen on ainakin siinä, että pakkien on tarkoitus tuoda jalalla kiekkoa omista. Muistan silloin juurikin ihmetelleeni tätä taktiikkaa nimenomaan siitä näkökulmasta, että onko ko. toimintamalli yleensäkään pakiston vahvuus.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Valmentajalle pitäisi antaa aikaa ajaa pelitapansa sisään. Se on vaan nyt karu fakta että Pekka Virran koko ensimmäisen kauden pelikirjan sivut eivät kelpaisi edes paskapaperiksi.
Toinen kausi jos lähdetään Virran opeilla niin se vaatisi että muutetaan pelitapaa, eli alotettaisiin taas uusi projekti Virran kanssa.

Virta ulos, Pikkarainen tai Rocky sisään maksoi mitä maksoi. Ostetaan mielummin sitten vaikka nuoria ja hyvin liikkuvia pelaajia ja ei niin kovilla meriiteillä varustettuja.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Noniin arvon palstaveljet! Se on nyt sitten kausi paketissa. Vaikka jokainen piste oli meille tärkeä niin jännä että tässä lopussa saatiin pisteitä "vääriltä" joukkueilta ja sitten kun olisi täytynyt voittaa niin kuokkaan tuli, kuten tänäänkin. Itseä ei jaksa edes kiinnostaa enään niin en jaksa melskatakkaan enää potkuista Virralle (tällä kaudella). Ensi kaudeksi täytyy olla uusi jamppa puikoissa.

Vellun kommentti taannoin jossain lehdessä pisti miettimään: "Joukkuetta ei kuulu hylätä vaikeina aikoina ja sitten kun menee hyvin niin hypätään taas kelkkaan" (Tämä ei mitenkään suora lainaus, mutta tuo pointin esille)
Itsekään en hylkää joukkuetta, mutta en enää pysty katsomaan noita kura pelejä. Onhan tässä 2000- luvulla ollut kausia kun on tullut turkkiin ovista ja ikkunoista, mutta silloin ei tuntunut näin tyhjältä. Joukkuetta kannustettiin vaikka turpaan tuli. Nyt mielestäni kannattajia on raiskattu. Pidetty Virrasta kiinni vaikka ollaan nähty ettei toimi. Ja jos joku tulee piipertämään Virran hyvistä vaiheista niin niitä ei ole. Paska koutsi. Tolla materiaalilla pitäisi olla VÄHINTÄÄN 10- sakissa. Tänäänkin positiivista oli hyökkäyksessä yrittämisen halu, mutta akilleenkantapää on puolustus. Voi luoja tuota miespuolustusta. SE EI TOIMI! Ja Vellu muistaa mitä itse teki kun tuli seuran toimesta petetyksi. Niin on nyt tullut fanitkin! Itse ei kiinnosta enää tämän kauden pelit paitsi jos ihmeen kaupalla tulee uusi koutsi tai pelitapa muuttuu täysin.

Hyvää kesälomaa kaikille!
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Virtahan on loistava valmentaja joka tekee upeaa työtä, jostain syystä vain Pekan aiemmat joukkueet taistelevat tänäkin vuonna samoista sijoista kuin nykyÄssät, vaikka Pekka ne lähtiessään jätti hienoon kuntoon.
 

pata 72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eiköhän kolme asiaa ole melko selviä: n:o 1 Pekka Virta valmentaa Ässiä kauden loppuun. N:o 2 Pekka Virta ei valmenna Ässiä ensi kaudella. Ei vain ole mahdollista oikeassa elämässä. Ja n:o 3 voitaneen sanoa että Mika Toivola ei jatka Ässien UTJ:na koska sopimusta ei ole vielä uusittu. Tämä oli tässä, kiitos ja hei Pekka V.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Virtahan on loistava valmentaja joka tekee upeaa työtä, jostain syystä vain Pekan aiemmat joukkueet taistelevat tänäkin vuonna samoista sijoista kuin nykyÄssät, vaikka Pekka ne lähtiessään jätti hienoon kuntoon.


Lienee SM-liigan ennätys, jos ja kun kolme viimeistä ovat Ässät, TPS ja KalPa. Sama valmentaja saanut joukkueet parissa vuodessa pohjille.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ässien organisaatio tekee kyllä jonkin sortin epävirallisen Suomen ennätyksen pitkämielisyydessä, jos hallitsevan Suomen mestarin Liigan hännille (ennakkoon varsin mukavan tuntuisella pelaajamateriaalilla) valmentanut Pekka Virta jatkaa ensikin kaudella päävalmentajana.

Minä en sano, että valmentajan potkut ovat aina epäonnistumisen kohdalla paikallaan, eiväthän nuo monesti edes auta mitään.

Virran tapauksessa on kuitenkin syytä pitää mielessä, että hän on valmentanut viimeisen 20+ vuoden ajan seurahistorian paskimman kauden. Jämäsijoilla ollaan oltu ennenkin, mutta silloin siellä pelasi tomipölläset, eikä kukaan odottanut yhtään mitään.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Tämä ketju nousi tänään ylös vasta illan ottelun päättymisen jälkeen, vaikka aikaisemmin päivällä Mika Toivolaa haastateltiin Satakunnan radiossa. Siksi otan oikeuden mainita tästä ns. vieraasta pöydästä. En kuullut haastattelua kovin tarkkaan, mutta sen ehdin kuulla, miten Toivola sanoi kuta kuinkin "kaikkien valmentajien aloittaneen Ässissä huonosti" – "minunkin aikana vasta neljännellä kaudella alkoi tulla menestystä".
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Tämä ketju nousi tänään ylös vasta illan ottelun päättymisen jälkeen, vaikka aikaisemmin päivällä Mika Toivolaa haastateltiin Satakunnan radiossa. Siksi otan oikeuden mainita tästä ns. vieraasta pöydästä. En kuullut haastattelua kovin tarkkaan, mutta sen ehdin kuulla, miten Toivola sanoi kuta kuinkin "kaikkien valmentajien aloittaneen Ässissä huonosti" – "minunkin aikana vasta neljännellä kaudella alkoi tulla menestystä".

Eli auki kirjoitettuna Toivola seisoo edelleen Pexin takana eikä edes suunnittele esittävänsä valmentajan vaihtamista ensi kaudelle. Jos Pexi lähtee, niin sen peliliikkeen takana on seuran hallitus ja se tietäsi myös Toivolan lähtöä.
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Eli auki kirjoitettuna Toivola seisoo edelleen Pexin takana eikä edes suunnittele esittävänsä valmentajan vaihtamista ensi kaudelle.

Kyllähän Ylen sivuilla vai missä oli eilen, Toivolan kommentti, että, jos homma ei toimi, valmentajaa on vaihdettava. Se, että, onko se hetki nyt, keväällä vai ensi jouluna, ei toki käynyt kommentista esiin...
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä ketju nousi tänään ylös vasta illan ottelun päättymisen jälkeen, vaikka aikaisemmin päivällä Mika Toivolaa haastateltiin Satakunnan radiossa. Siksi otan oikeuden mainita tästä ns. vieraasta pöydästä. En kuullut haastattelua kovin tarkkaan, mutta sen ehdin kuulla, miten Toivola sanoi kuta kuinkin "kaikkien valmentajien aloittaneen Ässissä huonosti" – "minunkin aikana vasta neljännellä kaudella alkoi tulla menestystä".

Toivola puhui uuden projektin aloittamisesta, ei pelkästään Ässistä.

Virran suurin ongelma on hänen luonteensa ja sen muuttaminen voi olla liian haasteellinen tehtävä. Tämän kauden suurin moka tehtiin, ei pelitavassa vaan harjoittelun rytmittämisessä. Ensimmäisellä maajoukkuetauolla joukkue luistelutettiin kuudessä päivässä tukkoon. Tämä aiheutti tappioita tauon jälkeen, joita valmennus ei pystynyt käsittelemään joukkueen kanssa. En tiedä kuka valmennuksessa vastaa kauden aikaisesta fysiikkavalmennuksesta, mutta laittaisin syytä myös sinne suuntaan.

Pelitavallisesti Ässät aloitti samalla, Toivola - Kivi sapluunalla puolustuksessa. Tappioputken aikana pelitapaa muutettiin miesvartiointiin, mikä epäonnistui pahasti. Nyt joukkue on palannut alkukauden puolustuspelaamiseen, mikä on tuonut selkeyttä pelaamiseen.

Virran hyvin tempoileva tyyli kertoo, ettei hän luota itseensä. Pelitapaa vaihdetaan, ketjuja sotketaan, fysiikkaharjoittelu on hakusessa...
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Virran hyvin tempoileva tyyli kertoo, ettei hän luota itseensä. Pelitapaa vaihdetaan, ketjuja sotketaan, fysiikkaharjoittelu on hakusessa...

Joo, ja eihän sillä ole valmentajana menestystä kun yhden pronssin verran Kuopiosta (Wikipedian mukaan), joten kovin hyvin ei ole tuo tempoilutaktiikka tulosta tuonut.
 

pata 72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Toivolan valmennuksessa tuli menestystä vasta neljännellä kaudella, mutta lähtökohdat oli täysin erilaisia. Nyt on menestymään tottunut organisaatio, fanit, yhteistyökumppnit sekä ennenkaikkea joukkueen runko. Sekä se että enään ei seuran olemassaolo ole veitsenterällä. Joukkue pelaajamateriaaliltaan on täysin erinlainen kuin Toivolan aikana. Fiksuinta Virralta olisi itse irtisanoutua työtehtävästään (ja Riksmanin lopettaa pelaajaura).
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Virran hyvin tempoileva tyyli kertoo, ettei hän luota itseensä. Pelitapaa vaihdetaan, ketjuja sotketaan, fysiikkaharjoittelu on hakusessa...

Tämä on juuri se pääongelma. Ensinnä pitää miettiä pitkään ja hartaasti, mikä on paras pelitapa, kokoonpano, harjoittelurytmi, jne juuri tälle ryhmälle. Ja toisena sitten uskotaan siihen omaan ajatukseen, eikä jokaisen pienen takaiskun jälkeen muuteta suunnitelmaa.

Valitettavasti on vaikea usko, että Pekka Virta pystyy korjaamaan tätä pään sisällään olevaa ongelmaa ja siksi Ässien on etsittävä uusi valmentaja mahdollisimman pian.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Valitettavasti on vaikea usko, että Pekka Virta pystyy korjaamaan tätä pään sisällään olevaa ongelmaa ja siksi Ässien on etsittävä uusi valmentaja mahdollisimman pian.

Olen kallistumassa samaan johtopäätökseen. Jos Virta uskaltaisi ottaa valmennuskaverikseen kokeneen apuvalmentajan, voisin antaa hänelle mahdollisuuden.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
Virran hyvin tempoileva tyyli kertoo, ettei hän luota itseensä. Pelitapaa vaihdetaan, ketjuja sotketaan, fysiikkaharjoittelu on hakusessa...

Sorry huutelu vieraisiin pöytiin...

On käynyt mielessä Ässien nykyistä taivallusta seuranneena, että KalPasta Turkuun saapuneesta, puhkua täynnä olleesta Virrasta ei ole enää kuin rippeet jäljellä. Totaalinen epäonnistuminen jo tepsujen peräsimessä taisi syödä aika pahasti itseluottamusta, jonka Pekka sai rakennettua Savossa. Nyt se heijastuu pahasti epävarmuutena pelitavasta ja peluutuksessa, Ässissäkin.

Saas' nähdä vielä, kuinka Suikkas-Kadelle käy, kunhan tuon murheen alhon (= Turku/tepsi) taakseen jättää. Vaikka kuinka johto olisi vetänyt hommat vihkoon, joukkueen epäonnistuminen koettelee viime kädessä eniten pelaajia ja valmentajia.

Btw - katselin eilistä peliä striimiltä, mutta lopetin jo eka erän jälkeen, kun Ässien peli oli suorastaan hämmästyttävän munatonta, olletikin, kun ottaa huomioon panokset - liekö siitään parantunut loppua kohti?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sorry huutelu vieraisiin pöytiin...

On käynyt mielessä Ässien nykyistä taivallusta seuranneena, että KalPasta Turkuun saapuneesta, puhkua täynnä olleesta Virrasta ei ole enää kuin rippeet jäljellä. Totaalinen epäonnistuminen jo tepsujen peräsimessä taisi syödä aika pahasti itseluottamusta, jonka Pekka sai rakennettua Savossa. Nyt se heijastuu pahasti epävarmuutena pelitavasta ja peluutuksessa, Ässissäkin.

Saas' nähdä vielä, kuinka Suikkas-Kadelle käy, kunhan tuon murheen alhon (= Turku/tepsi) taakseen jättää...

Näiden kahden herran luonteissa ja elämänkokemuksessa on aika paljon eroa. Virta on entinen divaripelaaja Turusta, joka on itsetunnoltaan ja älykkyydeltään varsin keskinkertainen kaveri. Suikkanen on taas nähnyt maailmaa ja tehnyt uraa jääkiekon ulkopuolellakin. Väittäisin, että Suikkanen pystyy hieman paremmin analysoimaan tekemisiään ja tästä syystä veikkaisin hänen uransa jatkuvan vähintään liigatasolla. Virran kohdalla Ässät tullee olemaan tässä vaiheessa hänen huippuvalmennuksen päätepysäkki. Toivottavasti hän jossain vaiheessa pystyy käyttämään nämä epäonnistumiset hyväkseen kasvaakseen ihmisenä.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Luulisin, että tässä ketjussa Pekasta on ilmaistu jo kaikki mitä vain sanottavaa hänestä on. Minä ainakin jään vain odottelemaan uuden koutsin nimen julkaisemista. Toivottavasti näin käy jo ennen kesää. Uskon kuitenkin, että näin ei käy. Valitettavasti.
 

reaper78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HIFK
Olen kallistumassa samaan johtopäätökseen. Jos Virta uskaltaisi ottaa valmennuskaverikseen kokeneen apuvalmentajan, voisin antaa hänelle mahdollisuuden.

Tästä asiasta erittäin vahva sama. Apuvalmentajat uusiksi, kokeneemmat jantterit tilalle, ja olisin valmis antamaan Virralle uuden mahdollisuuden.

Täytyy myöntää että Toivolan kommentti jokaisen valmentajan heikosta startista Ässien peräsimessä on aika erikoinen. Olisiko menestystä tullut jos olisi jaksettu Pajuojalla läpi kauden - epäilen nimittäin vahvasti.

Jotain vaihdoksia on valmennuksessa tehtävä, se on ihan selkeä juttu!
 

Patamies#72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olisi kyllä silkkaa idiotismia toimistolta jatkaa samalla valmennuksella ensi kaudelle! Aika monelle kausikorttilaiselle saa heittää hyvästit, sillä jos mitään ei tapahdu kausikortteja tuskin menee kaupaksi muille, kuin niille "elinkautisille". Lisäksi jos pelit eivät lähde kulkemaan katsojakeskiarvo yltää tuskin edes 4000 katsojaan. Itse en kannata potkuja kesken kauden ja osittain senkin takia toivoisin, että koko valmennus pl. Rosendahl laitetaan pihalle tämän kauden päätteeksi. En luota tällä hetkellä tippaakaan siihen, että Pekka ja kumppanit keksisivät kesällä jotain, mikä auttaisi Ässät menestymään. Pekalla oli ennen Ässäpestiä aikaa, vaikka kuinka paljon suunnitella ja hioa kuvioita ja tässä on tulos. Miksi ensi kaudella tapahtuisi muutos parempaan tällä valmennuksella?
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuo nimenomaan huolestuttaa, kun aikaa oli valmistautumiseen ja pelaajien tarkkailuun todella ruhtinaallisesti, vaikka osan porukan treenejä ei aikaisin keväällä päästykkään aloittamaan. Alkuhan oli marraskuulle asti ihan ok, mutta kaikki kulminoitui siiheen yhteen peliin Raumalla, kun uusi pakkihankintamme aloitti pelinsä, sen jälkeisen tauon jälkeen hävittiin kuukausi putkeen.
Pelkästään jo jatkonsa tehneiden pelaajien asenteen muutos nykyvalmennukseen on ihan mahdoton tehtävä. Olisiko se Pikkarainen nyt kuitenkin kokeilemisen arvoinen...
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Täytyy myöntää että Toivolan kommentti jokaisen valmentajan heikosta startista Ässien peräsimessä on aika erikoinen. Olisiko menestystä tullut jos olisi jaksettu Pajuojalla läpi kauden - epäilen nimittäin vahvasti.

Onhan Peksillä toki vähän enemmän meriittejä (sen pronssin verran) liigajoukkueen päävalmentajana kuin mitä Pajuli on kyennyt keräämään mutta ei jälki ole juuri sen kummoisempaa ollut. Ehkäpä Pajulin kyvyt tulevat paremmin esiin tuossa Sports Managerin roolissaan. Jotenkin on kuitenkin sellainen fiilis, että Pajulilla on ulosmittaamatonta potentiaalia koutsinkin tehtäviin enempi kuin Pexillä tai Härtsyllä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös