inkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotka Rankki ohutta yläpilveä
Nopeampaa, nopeampaa... loppuu seisovilta jaloilta lähdöt ja syötöt seisoskeleville pelaajille. Vielä punttia lisää roimasti. Näillä eväillä Tirkkonen lähtee nostamaan, ihan niinkuin Kärpät teki aikoinaan, ja tulosta tulee. Mennyt Jyp, kuka kaipaa - uusi Jyp kaikki odottaa. Tähän vielä areena kengälle niin avot!
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ikinä ei saa vaihtaa parasta maalilaulua. Valkkuja tulee ja menee.. Oijoi pysyy. Jos valtakunnallinen adressi asian puolesta perustetaan, niin kohteeksi hunajata.
 
Muut hehkuttivat Kurkista..

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Samalla myös hieman naljaillen toivon, että sinäkin muistat tämän viestisi kauden mittaa.
Pöljänä vetoan siihen, että olen jo ikämies ja dementikko, kuinka saattaisin muistaa edellisen kirjoittamani sanan, tai edes pilkun. Vakavammin, Oman murentuneen muistini mukaan en kyllä liittynyt Virtasen suolaajiin missään vaiheessa (lukijan vastuu), mutta Merikiveä oli pakko, kun kentällä ei näkynyt mitään liigakiekon tapaistakaan ja jo hyvin aikaisessa vaiheessa näki, että tästä nyt ei tule lasta eikä paskaa, eli tulosten takaa ei vilkkunut yhtään mitään jolla peli paranisi.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ravens, Sea Monsters
Mitä, eikö Nieminen tuukkaan teille?

Onnittelut hyvästä rekrystä.
Ville palaa tietty KeuPaan ja kehittää JYPin junnuista siellä liigataitureita.

Tirkkonen on kyllä hyvä hankinta tähän väliin. Niin paljon, kun Jyrki Ahoa arvostan ihmisenä ja valmentajana, niin tälle rosterille olisi ollut väärä valinta. Jyrki toivottavasti vielä joku päivä valmentaa Jyväskylässä.
 
Hate the living, love the dead.

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bobs & vagene
Pöljänä vetoan siihen, että olen jo ikämies ja dementikko, kuinka saattaisin muistaa edellisen kirjoittamani sanan, tai edes pilkun. Vakavammin, Oman murentuneen muistini mukaan en kyllä liittynyt Virtasen suolaajiin missään vaiheessa (lukijan vastuu), mutta Merikiveä oli pakko, kun kentällä ei näkynyt mitään liigakiekon tapaistakaan ja jo hyvin aikaisessa vaiheessa näki, että tästä nyt ei tule lasta eikä paskaa, eli tulosten takaa ei vilkkunut yhtään mitään jolla peli paranisi.
Ajattelin lähinnä viime kautta, jolloin merkkejä valitettavasti vain yksittäisissä peleissä jopa dominoivasta kiekollisesta pelistä oli nähtävissä, jotka kuitenkin - odotuksiesi mukaisesti, mutta minun odotuksieni vastaisesti - katosivat aina yhtä nopeasti kuin tulivat. Toki JYP oli pidemmälläkin kuntopuntarilla hyvin suorittava joukkue jo ennen Merikiven potkuja ja ajatus pitkästä projektista ilmeisesti taustalla oli, mutta sitä ei koskaan loppuun saatettu. Ehkä ne väläyttelyt olisivat vakiintuneet ajan saatossa...

En millään kyllä enempää haluaisi piikitellä lisää, koska arvostan sinua kirjoittajana ja kauden olemme pari hyvää, asiallista keskustelua käyneetkin. Silti viestisi loppu on hieman paradoksaalinen. Entä jos Tirkkosen peli näyttää alkuun paskalta, mutta lähtee kauden mittaa paranemaan? Kyllä Merikiven joukkueellakin väläytyksiä oli.

Pakko nyt vielä erikseen sanoa, että arvostan @JypFabu 'a kirjoittajana suuresti perusteltujen ja sitoutuneiden keskustelujen vuoksi, sekä olemme monista asioista samaa mieltä, joskin itse katselen ehkä hieman optimistisempien lasien läpi asioita. Yksi JYP-osaston listallani arvostetuimpia kirjoittajia, ellei arvostetuin.

Edit. Toki erimielisyytemme perustuu siihen, että olivatko Merikiven "syysvilauttelut" tarpeeksi vakuuttamaan, että keväällä tai ensi kaudella voisi olla asia toisin.
 
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we." - George W. Bush, 5.8.2004.

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Hyvä valinta ja vaikka Santanen epäonnistui Saipan ykkösvalmentaja, niin kokemusta päävalmentajana- ja Tirkkosen kanssa kakkosvalmentaja.
Mitä Saipan valmentaja muistan, tarvittaessa tiukka tarvittaessa, pääasiassa pelaajalähtöinen valmentaja.
Pitkä pelaajaura on kanssa plussaa, ymmärtää pelaajia.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
viestisi loppu on hieman paradoksaalinen. Entä jos Tirkkosen peli näyttää alkuun paskalta, mutta lähtee kauden mittaa paranemaan? Kyllä Merikiven joukkueellakin väläytyksiä oli.
Saattaa se näyttäytyä paradoksaaliseltakin ja vika on kirjoittavan ulosannissa. Minua ei huolettanut Merikiven tekeminen tuloksen kautta, vaan en nähnyt siellä mitään todellista aihiota pelitavan päivittämiseksi huonon tuloksen lisäksi. Joitain "pikku" detaljeja esiin nostaakseni keskialueen peli, kiekoton peli jne. Toki samalla näkyi isosti kuntopohjan vajavaisuus, joka osaltaan peitti sen pelitavan tyhjyyden alleen.

Jos otan tuota keskialueen tekemistä hieman enemmän tikunnokkaan, niin ehkä siellä näkyi Virtasen filosofia, jossa keskialue on ylitettävä, ei pelattava alue, joka muistutti Venäjän usein käyttämää pelitavallista taktiikkaa. Ajattelin, että tämä oli Virtasen keino vastata muuttuneeseen pelin evoluutioon, kun vanhasta ei saa luopua, mutta sillä ei pärjää. Ymmärsin siis tätä kautta Virtasen filosofiaa, vaikka täysin erilailla itse peliä katson, mutta minulla ei ole ollutkaan painolastia rakentaa lahonneen sokkelin päälle.

Mitä taas tulee Merikiveen, minä en kyennyt näkemään mitään, edes ideologiani vastaista pelitavallista tekijää ja kuittaan nuo satunnaiset hyvät sillä, että siellä on myös vastustaja, joka ei aina syty ja jolla ei ole paras päivä. Niihin saattaa helposti hairahtua toivomaan muutosta näköpiirissä, kun sitä mielessään niin kovin toivoo. Siksi oma reaktioni oli tämmöinen keisarilla ei ole vaatteita paasaus, kun tuntui, ettei muut sitä jostain syystä näe riittävän selvästi.

Mukava kuulla, että en ihan kommenttien sontaluukkuna ole pidetty, kyllä se kivalta tuntuu ja samaan syssyyn on todettava, että innostun ja koen hienoksi, että meillä on joukko, joka ei ole yhtä tai kahta mieltä ilmaisevia toisiaan selkään takovia analfabeetikkoja, vaan monia erilaisia näkökantoja ja ajatuksia viljelevä yhteisö, johon on kiva kuulua ja jonka kanssa voi olla erimieltä ja samaa mieltä, eikä junnata mistään poteroista samaa yksitoikkoista säveltä viheltäen.
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Ihan positiivinen fiilis tästä. Nyt vielä (u)tj-osasto kuntoon. Ensi kaudella uusia kavereita ja pelitapaa sisään ajamaan sekä tuoreella ilmeellä haastamaan. Sitä seuraavalla sitten mitalipelejä tavoittelemaan.
 

Vino

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voi että, ihanaa kun tuli ihan kokonaan ulkopuolelta. Ei pyöritellä näitä kaverin kavereita. Vielä kun utj:n ja tj:n paikoille tulee seuran ulkopuolelta, niin hyvä tästä tulee.

Minä luotan vakaasti siihen, että tänä kesänä reenataan ihan erilailla kun viime kesänä.
 
"Jyväskylä on hieno kaupunki. Ainakin juoppoja on katukuvassa vähemmän kuin Lahdessa."
-Alex Lintuniemi-

Chopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Omasta mielestä paras mahdollinen. Tirkkosen Saipa pelasi ainakin muutama vuosi sitten vauhdikasta ja työteliästä kiekkoa. Nyt kun raskasjalkaiselta osastolta sopimuksia loppuu ja toivottavasti korvataan vauhdikkaammilla nimillä, ni valoa näkyy tunnelin päässä taas. Huhuttu Siikonen kuulostaa myös oikeen hyvältä hankinnalta. Jännä nähdä vielä utj ja tj nimitykset, että tuleeko myös ulkopuolelta vai mikä on ratkaisu. Tärkeitä nimityksiä jatkon suhteen kumpainenkin.
 

ZerDzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä varmasti harjoittelu laitetaan kuntoon. On Pekallakin todistettavaa liigassa että pärjää suuremman budjetin joukkueella myös. Varmasti päätavoite menestyksen osalta näin kahden vuoden lappua ajatellen on toisessa kaudessa missä pääsee uuden utjn kanssa vaikuttamaan joukkueeseen kokonaisuudessaan. Ensi kaudelle pistetään harjoittelu ja pelisysteemit kuntoon ja pelataan oikeita pleijareita.

Ensi kertaa Ahon jälkeen tunne että valmennus on kunnossa joten siitä ei tule kiinni jäämään.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Erittäin hyvä haku tähän kohtaan kyllä Tirkkonen. Varmasti yksi parhaita saatavilla olevia nimiä, on näyttöjä liigasta joskaan ei suurta menestystä, mutta kuitenkin pelattu hyvin pienemmälläkin budjetilla. Lisäksi nälkää varmasti vaikka mestaruuteen asti. Ehkä Tirkkonen urallaan siinä vaiheessa tietyllä tapaa kuin RD tullessaan ensimmäistä kertaa JYPiin päävalmentajaksi.

Jyrki Ahoa arvostan suuresti ja olisin jykän takaisin kelpuuttanut eihän siinä. Kuitenkin oli mielestäni tärkeää tässä kohtaa ottaa täysin seuran ulkopuolinen nimi. Aivan liikaa on pyörinyt omat piirit, että oli pakko näyttää myös selkeää muutosta.

Paljon on Tirkkosella tekemistä, paljon puuttuu JYPistä edelleen palasia, mutta varsin hyvä alku. Voi myös hyvin olla, että ensi kausi on vielä vaikea, mutta mahdollisuudet tästä kaudesta parantaa mahdollisesti pienemmällä budjetilla.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Onnea vaan Jyväskylä !
Hieno hankinta, Tirkkonen tuo varmasti uusia tuulia koko jyppi-palettiin.
Uusia ajatuksia ja varmasti myös uudenlaisia pelaajahankintoja nähdään tirkkosen/santasen suhteiden kautta.
Olikin jo aika seuralla raikastaa ilmettä, vanhoja tekijöitä ja pelaajia on turhaa kierrättää. Uutta kehiin !
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
FBT Karhut ja Nicefutis
No niin, eikun töihin sitten. Santanen näyttää siltä että on sopivasti mukana porilaista hulluutta.
Santanen ei ainakaan pelaajana ollut mitenkaan "porilainen hullu", vaikka Patapaidassa onkin liigauransa aloittanut.
 
"paskin kaikista on tietenkin kannattamani SaiPa. Sairaan Paska, siitä se nimikin tulee. " - FASlapsi 27.11.13

inkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotka Rankki ohutta yläpilveä
Uusi vaihde päälle tässä tilanteessa on jutun A ja O! Kun katsoo esim. Pelikaanien ja HPK:n peliä, entisiä liigan keskinkertaisia, muutoksen mahdollisuus on aina. Nyt pitää tehdä joukkueesta ja Jyväskylästä potentiaalisia uusia pelaajia kiinnostava paikka. Miettikääpä kuinka paljon viimeisen viiden vuoden aikana maailmalle täältä lähteneistä on pärjännyt isommissakin ympyröissä?
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Omiin silmiin tämä on loistava veto JYPiltä. Tosiaan näiden herrojen aikainen SaiPa pelasi hyvin, resurssit on ne jotka jarruttaa ja jarrutti silloinkin. On todella mielenkiintoista nähdä mitä tulee kun saavat kunnon rosterin. Ei ehken vielä ekalla, mutta ekallekin varmasti paremman kuin aikoinaan silloin täällä, ja sitten jos (ja uskoakseni kun) jo ekalla ollaan kärkihaminoissa heilumassa niin eikun lisää pökköä toiselle. Tästä on todella hyvät kutinat.

Ja Sannista en tosiaan olisi huolissani, ei tosiaan onnistunut ykkösenä, mutta pitkään hyvänä kakkosena toiminut ja Peksin kanssa heillä sujui homma hyvin ja Peksi sanoi useasti että homma toimii Sannin kanssa. Ja tosiaan joku jo mainitsi onpahan samalla "luottomies" siinä selänpuolta pitämässä puukoista puhtaana ettei siellä aleta supista jos ei heti alusta lähdekkään liput liehuen. Se toki täysin mahdollista myös, mutta kun on nähnyt mihin nämä rajallisinkin resurssein pystyivät niin antaisin kyllä rohkeasti aikaa. Kunhan ei jyyrät kentän puolella liikaa alkaisi liian nopeasti "kampittaa" niin uskon et hyvä tulee!

Jotenkin minullakin on Peksistä sellainen mukavan ja asiallisen miehen kuva jolla auktoriteettiä riittää ihan varmasti, eikä tarvi huutaa joka välissä. Se ei edes ole oikeaa auktoriteettia.. varmasti tarvittaessa osaa ääntäkin avata jos joku löysäilee vaan puolivaloilla tms. Vaatii, mutta osaa varmasti myös siitä "palkita".

Ehdottomasti JYPlle hyvä, että ulkoa kokonaan tämä tiimi, nytkun vielä sen loput 50% antaa, eli antaa vaan ns. vapaat kädet eikä lähde sanelemaan taustalta ja sitomaan käsiä niin väitän et tästä on positiivinen tulos.

Eniten tykkäsin juuri siitä, et koskaan ei tainnut selitellä mitään paskaa eikä vinkua turhista. tuomareista ym. Aina oli asiallinen ja analyyttinen mitä itse näin jossain haastiksissa ym. Mannerin "koulukuntaa".. ja se oli todella mukavaa kun oli omassa joukkueessa sellainen. Siitä nyt kade JYPlle, mutta Peksille ja Sannille vain hyvää, jospa vielä joskus saimaankin rannoille, eikun tervetuloa vaan.
 
Mikä ihmeen apukoulun kokoontumisajo tämä on? -palle fontän 13.10.2017

Tämä ei ole mikään vesisänky, jossa saa yhdellä työnnöllä kuusi vapaata. - Ville Nieminen 2.11.2019

MarkoPalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Manchester United
Hienoa JYP! Onnittelut, äkkiseltään ajateltuna, Tirkkonen oli saatavilla olevista kotimaisista valmentajista suurella todennäköisyydellä paras vaihtoehto. Hienoa, että tietoisesti on haettu organisaation ulkopuolelta laatuvalmentajaa ja uusia tuulia. Tirkkonen&Santanen tekivät erinomaista työtä Lappeenrannassa, näin uskon käyvän myös Jyväskylässä. Toivon mukaan JYPiltä löytyy nyt malttia, pelaajarunko kun on osin vanhenemassa käsiin eikä ole siitä nopeajalkaisimmasta päästä. Uudistusprosessi vie siis oman aikansa.

JYP on jälleen ensi vuonna kamppailemassa Top -6 -sijoituksista. Tervetuloa takaisin toiseen päähän taulukkoa, täällä on ensi kaudella entistäkin tiiviimpi tunnelma -;)
 
If you believe that the silence between the words says more than the words, then Vladimir Konstantinov always had a lot to say.
Suosikkijoukkue
JYP, pukukoppien hikoileva osasto
Hienoa JYP! Onnittelut, äkkiseltään ajateltuna, Tirkkonen oli saatavilla olevista kotimaisista valmentajista suurella todennäköisyydellä paras vaihtoehto. Hienoa, että tietoisesti on haettu organisaation ulkopuolelta laatuvalmentajaa ja uusia tuulia. Tirkkonen&Santanen tekivät erinomaista työtä Lappeenrannassa, näin uskon käyvän myös Jyväskylässä. Toivon mukaan JYPiltä löytyy nyt malttia, pelaajarunko kun on osin vanhenemassa käsiin eikä ole siitä nopeajalkaisimmasta päästä. Uudistusprosessi vie siis oman aikansa.

JYP on jälleen ensi vuonna kamppailemassa Top -6 -sijoituksista. Tervetuloa takaisin toiseen päähän taulukkoa, täällä on ensi kaudella entistäkin tiiviimpi tunnelma -;)
Näinhän sitä toivotaan, itse pidän Tirkkosen tyylistä, ei räyhää eikä huuda, mutta omaa ison auktoriteetin siitä huolimatta, tai ehkä siitä johtuen. Tirkkonen on lisäksi nähnyt eri joukkueita, niin Suomessa kuin Saksan ja Sveitsin sarjoissa, eli kokemusta löytyy tavallista valmentajaa enemmän. Santanen on vähän tuntemattomampi valmentaja, mutta on toiminut Tirkkosen kanssa monta vuotta yhdessä, joten työnjako on varmaan aika selvä.

Tavoite on selvä, aikaa top kutoseen voi mennä kauemmin kuin yksi vuosi, mutta Tirkkosen toisena vuonna siellä,pitää olla.Haasteita varmasti riittää, mutta Tirkkonen pystyy ne kyllä voittamaan.
Ai niin, onnea välieräpaikasta! Olen aina pitänyt Pennasen tavasta saada joukkueesta paras irti.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tirkkoselle kenkää -ketjussa kyseltiin, mitä uusi valmentaja on tuonut joukkueeseen. Avaan ajatuksiani mieluummin tässä ketjussa kuin kenkää-ketjussa, johon toivottavasti koskaan ei tule tarvetta postata.

Olen nähnyt ensimmäistä harjoituspeliä lukuunottamatta jokaisen matsin. Varsinkin nämä Imatran ottelut alkoivat näyttää jo hyvältä, vaikka SaiPa-pelin heikot hetket tuottivatkin tappion.

Vaatimustaso. Oli mukava kuulla Tirkkosen kommentista ennen SaiPa-peliä, että haetaan ehjää 60 minuuttista, koska sellaista ei ole vielä nähty. Tykkäsin kommentista, koska olin juuri nähnyt KooKoo-pelin JYPin dominointia varmaan ehjemmällä 60 minuuttisella kuin kertaakaan koko viime kaudella.

Pelitapa. Selvästi kiekollisempi ja nopeampi pelitapa. Kiekkoa ei roiskita, vaan tarvittaessa käännytään myös omiin ja haetaan uutta lähtöä organisoidusti. Hyökkäyksiinlähtöihin on tuotu ihan uusia variaatioita, joissa on varmasti vielä opettelemista. Kun nyt katsoo tätä Tirkkosen JYPiä, niin huomaa, kuinka avutonta ja helposti poispelattavaa osastoa aikaisempien valmentajien kuviot olivat loppuaikoinaan.

Peluutus. Näyttää myös uudistuneen, vaikka harkkapeleistä ei voi lopullisia johtopäätöksiä vetää. Silti näkyy se, että esim. Hytönen, Kalteva, Mäenpää ja Immonen eivät ole niin pakkomielteisesti kentällä ratkaisuhetkillä, vaan Tomasekit ja kumppanit saavat vastuuta kuten kuuluukin. Myös Honka saa isoja minuutteja ansaitusti, koska on aivan helvetin hyvä kiekon kanssa ja jalka liikkuu parhaiten koko pakistosta. Voimattomuus ja höntyily näkyy välillä 18-vuotiaan otteista, mutta edeltäjistään poiketen Tirkkonen ei tarjoa koirankoppia, vaan luottamusta.

Treeni. En tiedä, mitä kesällä on tehty, mutta Immonen liikkuu paremmin kuin vuosiin. Se kertokoon jotakin valmennuksen edesottamuksista.

Jatketaan joskus, mutta luottavainen olen toistaiseksi. Kannattaa katsoa noita pelejä, kun ne tulee Solidsportilta. Sieltä sen näkee, mikä on muuttunut.
 
"Kyllä Dufva siinä jo varoitteli aikaisemmin, ettei menisi överiksi, mutta niinhän se taas keuli yli näköjään", Wallinheimo hauskutti toimittajia.

-Sinuhe 15.1.2010 jouduttuaan ulosajetuksi kesken rankkarikisan.

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Siikonen kuvaili haastattelussa Tirkkosta lyhyesti näin:

"Uutta valmentajaa Siikonen kuvailee "ihmisläheiseksi koutsiksi, jolla on kova vaatimustaso"."

Kuulostaa juuri sellaiselta yhdistelmältä ominaisuuksia, joita JYP kaipaa. Vaatimustason täytyy olla korkealla, mutta samalla pitäisi tulla myös pelaajien kanssa hyvin toimeen. Toivottavasti TIrkkonen todellakin on tällainen ja se näkyy myös kentällä positiivisesti.
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ainakin Saipassa Tirkkonen sai materiaalin pelaamaan korkealla suoritustasolla. Nyt on eri orkesteri, mutta tuskin valmentajan osaamista on kukaan heti alkuunsa kyseenalaistamassa. Ainakaan pukukopissa.
 
Muut hehkuttivat Kurkista..

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Tulipa bongattua seuraavaa Radio City Jyväskylän lauantain lähetyksestä: haastattelussa Jokinen ja ilmeisesti Ruusu kehuivat uutta valmennuskaksikkoa.

Tirkkoselle on kuulemma helppo puhua ja osaa kohdata ihmisenä.
Santanen taas pitää sopivasti kuria jäällä.

Kuulostaa aika hyvältä kombolta.

Lisäksi se kesäharjoittelu tehtiin enemmän yhdessä toissakesään verrattuna, mutta tämähän mainittiinkin jo jossain.
 
"Pitäisi tehdä elämällä muutakin kuin seurata lätkää.
Mutta tiedä sitten olisiko se elämää ensinkään?"
- Minä, elokuussa 2020.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy