Pekka Rautakallio Ässien päävalmentajaksi

  • 261 899
  • 976

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuossa Rautakallion videohaastattelu Satakunnan kansasta poimittuna.

Ihan asiallista juttua Rautakalliolta.

Ulkoisista seikoista sen verran, että voisi Ässät silti kehittää tuollaista "tiedotustilaisuuttakin" hieman nykyaikaisempaan suuntaan. Yksi Ässäviiri pöydällä ja miehet kiemurtelee sen takana kuin madot. Hirsimäki näytti siltä, että oksentaa kohta ja tämä keskimmäinen velho raaputteli hermostuneena käsiään. Ei kai tilaisuus kuitenkaan siellä Starkin takapihan parakissa ollut?

No jääkiekkoa Ässät tietenkin pääasiassa pelaa, mutta kuitenkin.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jep, Hirsimäen ilme videoklipsissä kertoo kyllä mielestäni jotain. Vaan jos Hirsi olisi ollut Kiven kannalla, niin ketkä siellä sitten ajoivat eri suuntaan? Tosifani ja vero osannevat heittää nimiä esiin?

Btw, haluaisiko joku printata tämän keskustelun kokonaisuudessaan ja lähettää Ässien hallitukselle? "Kentän ääni", niin kuin politiikassakin on tapana antaa kuulua...
 
Btw, haluaisiko joku printata tämän keskustelun kokonaisuudessaan ja lähettää Ässien hallitukselle? "Kentän ääni", niin kuin politiikassakin on tapana antaa kuulua...

Mielestäni täysin turhaa. Vaikka olenkin jokseenkin skeptinen tämän valinnan suhteen, niin annettakoon toki omalta osaltamme työrauha. Voihan olla, että kaikkien yllätykseksi Ässät pärjää odotettua paremmin ja samalla saamme nähdä paluuta agressiviisempaan pelityyliin. Jos sääleihin päästään ja pata pelaa agressiivista ja peräänantamatonta kiekkoa, niin olen varsin tyytyväinen.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Tuleekohan jopa Apea ikävä tämän valinnan myötä?

Minulle henkilökohtaisesti tulee! Olen niin vitun pettynyt etten ensi yönä nukutuksi varmasti saa. Helvetin perse! Tarvitsee vain kysyä että miksi?

Toivottavasti joudun kääntämään takkini, mutta tuskimpa siihen tulee tarvetta. Rocky ei Joulua Porissa näe, se on aivan varma!
 

fakiiri

Jäsen
Anteeksi nyt huutelu vieraisiin pöytiin, mutta silti on pakko avautua...
Antakaa nyt hyvät porilaiset edes mahdollisuus Rockylle. Kaveri on kaikkien aikojen paras porilaispuolustaja, ansaitsee jo siksikin edes mahdollisuuden yrittää.

Eikä se Rockyn taival Sveitsissä nyt pelkkää kärsimystä ole ollut.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Minulle henkilökohtaisesti tulee! Olen niin vitun pettynyt etten ensi yönä nukutuksi varmasti saa. Helvetin perse! Tarvitsee vain kysyä että miksi?

Toivottavasti joudun kääntämään takkini, mutta tuskimpa siihen tulee tarvetta. Rocky ei Joulua Porissa näe, se on aivan varma!

No äläs nyt. Entäs jos yhteistyö lähteekin Kiven kanssa rullaamaan ja Ässät taisteleekin tosissaan (sääli)pleijaripaikasta = mestaruus tuolle porukalle? Katsellaan nyt aluksi sinne joulutaukoon asti ja tuomitaan vasta sitten.
 

Jarsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hertat
Porin Ässiin on keväällä valittu uusi hallitus ja tämä päätös on uuden hallituksen hyväksymä. Eiköhän nyt katsota miten sarja lähtee käyntiin ja vasta sen jälkeen tuomitaan tai sitten kiitetään.
Yllätys Rautakallio tietenkin on mutta kun en ole yhtään SM-liiga peliä itse valmentanut enkä kuulunut liiga joukkueen johtoon en osaa tätä valintaa mitenkään arvostella.
Paras mies saatiin joka tarjolla oli, tähän on uskominen. Ihmiset jotka Rautakallion ovat valinneet kuuluvat varmasti liiga kiekon sisäpiiriin, toisin kuin 95% tälle palstalle kirjoittaneista.
Onnea uudelle valmentajalle!
 
Viimeksi muokattu:

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Katsellaan nyt aluksi sinne joulutaukoon asti ja tuomitaan vasta sitten.

Tätähän Ässien kannatus on ollut jo monta vuotta. Pelaajavahvistuksille pitää antaa mahdollisuus näyttää ennenkuin tuomitaan, vaikka kaikki ennusmerkit ovat päin persettä. Näin pitää tehdä myös valmentajalle ja reiluahan se tietenkin on. Itsekin olen aina liputtanut sen puolesta, että antaa miesten näyttää ennen tuomiota.

Nyt vaan tuntuu jo siltä, että kun tässä ollaan jo useita vuosia osuttu paremmin oikeaan palstalaisten toimesta kuin Ässäpomojen, niin alkaa olla vaikea uskoa muutokseen.

Mielestäni kyse ei ole niinkään siinä, että miksi juuri Rautakallio. Kyse on enemmänkin siitä, että miksei K.Kivi.
 

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
Mielestäni kyse ei ole niinkään siinä, että miksi juuri Rautakallio. Kyse on enemmänkin siitä, että miksei K.Kivi.

Niin, emme silti tiedä mitkä on Karrin omat suunnitelmat. Jos ei halunnut vielä ykköseksi, vaan ottaa ohjat vasta seuraavalla kaudella. Päävalmentajan pesti kiinnosti kyllä lehtijutussa, mutta mistä näistä tietää.

Tärkeintä on, että joukkue alkaa asettua muotoonsa, ja ylimääräinen kuohunta loppuu. Pari vahvistusta on silti vielä tultava.

Annetaan Rockylle ja Stonelle työrauha, ja katsotaan mitä tapahtuu.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mielestäni kyse ei ole niinkään siinä, että miksi juuri Rautakallio. Kyse on enemmänkin siitä, että miksei K.Kivi.

Jeps, mutta tilanne Ässien rosterin kohdalta on joka tapauksessa se, ettei yksikään valmentaja nosta tuota joukkuetta kiinni suoraan pleijaripaikkaan. Näin ollen voidaan rauhassa katsella missä ollaan joulutauolla ja sitten tehdä tarvittavat ratkaisut. Eikä välttämättä tarvitse olla mitään selkeä ykkös/kakkosvalmentaja asetelmaa, vaan voivathan veljekset valmentaa ns. tasapäin Ässälaumaa. Tämä kaikki nähdään, kun liigaa on ensin pelattu muutama kuukausi. Näin keskellä kesää liika spekulointi ei paljon pimeillä syyskierroksilla ketään lämmitä.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Vain Porissa. Valmentajaksi kelpaa kaukapallovalmentaja, muumioitunut teatterin johtaja tai legendaarinen puolustaja, jolla ei ole mitään näyttöjä valmentajana - kunhan vaan on hei kato oma poika tiäksää. Jos ei omia "annetaan nyt sen valmentaa ku kato ympyräki sulkeutuis" vaihtoehtoja ole tarjolla niin sitten roudataan joku munaton vässykkä opettamaan taitokiekkoa. Rautakallio ei edes ole valmentanut pitkään aikaan ja jos 50-vuotias ei vieläkään osaa valmentaa, niin se ei siitä miksikään muutu.

Surkuhupaisinta on vielä oikeasti lahjakkaan valmentajan dissaaminen tilanteessa, jossa olisi aivan hyvin voinut antaa mahdollisuuden kokeilla siipiään liigavalmentajana. Rautakorpi tms olisi ollutkin ymmärrettävä ratkaisu mikäli menestystä oltaisiin lähdetty hakemaan. Uskomattomia nuo kilpi-selitykset. Jos ei uskalleta kaverin antaa kasvaa liigavalmentajan paineessa, niin ei muuta kuin Härkälän kanssa kaukista veivaamaan.

Onnea Pori ja tähän sitä dresmann-musaa. MOI 2010 sai lähtevän startin.
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Täytyy kyllä tulla itsekin onnittelemaan ja sanoa, että ei ole vähään aikaan ennen tätä tullut naurettua millekään uutiselle ääneen.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
yritetääs uudestaan.

Mistään muualta kuin porista ei näitä vanhoja meriittejä omaavia kavereita ole niin paljoa lähtöisin kuin täältä, siitä huolimatta ettei täällä ajeta kompressor-mersuilla vaan oikeilla autoilla.

Mitä Rockystä kuulin, ei auktoriteetin puuttuminen tule olemaan ongelma.

Porin Ässät on suomen jääkiekossa top 3 brändi, tämän ovat todenneet myös markkinatutkijat, asian voi havainnoinnoida hitaampikin seuratessaan Ässien uutisointia vs muut sm-liigajoukkueet.

Itse aiheeseen, Rocky tuo nuoreen joukkueeseen karismaa, ja Karrin pelikirjalla ollaan pitkällä. Päät pois pensaasta, harvalla jengillä on tarjota näin monta omaa kasvattia jolla on Ässä-tausta, ja intohimoa viedä joukkuetta eteen.

Ps. Veron kandee käydä korvalääkärissä

näin mäyräkoiran jälkeen
 

Aina Pata

Jäsen
Vain Porissa. Valmentajaksi kelpaa kaukapallovalmentaja, muumioitunut teatterin johtaja tai legendaarinen puolustaja, jolla ei ole mitään näyttöjä valmentajana - kunhan vaan on hei kato oma poika tiäksää.
Ja menestyneitä raumalaisia valmentajia ja niiden meriittejä ennen tai jälkeen Rauman...

Edelleenkin ne jätkät siellä laatikossa pelaa, ei se valmentaja. Kiven viime kausi, hei haloo, jos ei niitä pikkupoikia saa pelaamaan niin miten vähän vanhempia?

Aivan sama kuka täällä valmentaa, jatkiksen porukoille ei kukaan kelpaa. Kuka oikeasti jotain voittanut hyvä valmentaja tänne tulisi uraansa hautaamaan, häh?
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olisi kiva tietää, mitkä lopulta olivat ne vaikuttimet, joiden perusteella Rockyn kanssa sopimus sorvattiin. Hirsimäki sanoi tiedotuksessa suurinpiirtein näin:

Lainaus "Patarinki":" Pekka Rautakallio oli meidän ykkösvaihtoehtomme uudeksi päävalmentajaksi. Porilaislähtöisyys, kokemus sekä motivaatio vakuuttivat meidät, Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki kommentoi.

" Lainaus.

Nuoko nyt ovat perusteet, joilla ykkösvalmentaja valittiin?

Karri Kivi omaa noista pointeista noin puolet siinä mielessä, että veti monta vuotta Ässissä pelaajana, on valmentanut Porissa useita vuosia ja on varmasti motivoitunut. Silti täytyy roudata jostain Espoon kupeesta tänne kaveri, joka on viimeisestä, tai paremmin sanottuna viimeisistä jääkiekkoon liittyvistä pesteistään saanut lähteä kesken sopimuksen ammattitaidon puutteen vuoksi. Tässä ei nyt pilattu pelkästään Ässien jo ennakkoonkin ei niin menestyksekästä ensi kautta, vaan osoitettiin epäluottamus nousevalle kyvylle, eli Karri Kivelle.

Turha sanoa, että Rautakallio on hankittu kilveksi Kivelle, Kivi on jo aiemmin oppirahansa maksanut ja nyt joutui maksamaan korot päälle. Rautakallio ei Ässien päävalmentajana joulua nää, ja ihme on jos Kivi viitsii enää siinä vaiheessa vastuun ottaa. Tällä sopimuksella sinetöitiin Rautakallion valmennusura, mutta mikä vielä pahempaa, myös Karri Kiven mahdollisuus nousta nopeasti valtakunnan valmennuseliittiin. Mua niin riapoon tua Ässäitten touhu.
 

mic82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ja lentävät mikroautonrenkaat
Minulle tärkeintä on, että Alpon lähti helvettiin Ässistä kultturoimasta. No nyt on Porissa sentään kaksi valmentajaa joilta voi odottaa, että Porin Ässien tappelukieltoaikakausi on ohi. Nyt saa toivottavasti nähdä taas sitä kunnon porilaista kiekkoa. Eli paljon luistelua, paljon takalauksia ja paljon tappeluita. Tämä on toiveeni tällä kertaa tässä valmentajaruletissa...
 

Jakkara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Positiivisuutta

Oliskohan tämä ensimmäin positiivinen viesti tässä ketjussa?

Selasin ketjun läpi ja suoraan sanoen alkoi vituttaa kun vastaaotto on heti tällänen, haistattelua ja muuta negatiivisuutta. Tuntuu siltä, että se on ihan sama kenet siihen olisi valittu niin vastaanotto olisi ollut sama.

Faktahan on se, että valmentaja piti löytää nopealla aikataululla ja vapailla markkinoilla nyt ei kovin montaa kokenutta ns. hyvää valmentajaa ole, niinkun ei ole pelaajiakaan.

Itse ainakin uskon hyvään ens kauteen, valmentaja saatiin ennen kun jääreenit alkaa ja joukkueessa on hyviä nuoria pelaajia jotka on ens kaudella isommassa roolissa, hyvä maalivahti ja jos ja kun joukkuepeli ja kotipelit saadaan toimimaan niin pleijareissa ollaan.

Annetaan nyt Rockylle edes mahdollisuus ja uskotaan tähän touhuun, Porin Ässät periksi ei anneta. Fanit vaan on nykyään sellasia että luovuttaa ennen kun kiekko on edes jäässä. Se on sitä 2000-luvun porilaista hulluutta, hävetkää varjoonne.
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Nääh heräsin uudelleen ja vieläkin tää painajainen jatkuu, menen vielä nukkumaan lisää ja sit herään aamulla pirteänä ja Patalandiassa taas kaikki hyvin?
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Annetaan nyt Rockylle edes mahdollisuus ja uskotaan tähän touhuun, Porin Ässät periksi ei anneta. Fanit vaan on nykyään sellasia että luovuttaa ennen kun kiekko on edes jäässä. Se on sitä 2000-luvun porilaista hulluutta, hävetkää varjoonne.

Hyvä että positiivisuutta löytyy, arvostan.

Tosiasiassa yksikään muu liigajoukkue ei olisi edes ajatellut menneen kauden jälkeen Rautakallion palkkaamista. Ollaanko Porissa sitten nerokkaita, vai eikö täällä vaan enää osata???

Se jonkun lanseeraama Chuck Norriskin tuntuisi tähän kohtaan paremmalta. Kaikille muille, jopa Härkälälle ja Suhoselle olen antanut mielessäni mahdollisuuden, mutta tälle ei enää pysty. Joku kirjoitti tuossa aiemmin, että pelaajat ne siellä kentällä pelaa, eikä valmentaja. Eipä ole nippu kummosesti muuttunut sitten seitsemännestä liigakarsintapelistä, pois ovat Rasmussen, Tähtinen, Damon, SUhonen ja jokunen neverhöörd. Tilalle tullut Piros, Heikkinenkö se oli ja Rautakallio. Riemustako tässä saatana pitäis hyppiä ja mahdollisuuksia antaa? Positiivisena puolena on tietysti se, että Kuparinen on vuotta vanhempi ja että Mave vetää sopparinsa viimeistä kautta, kyllä ne kikat tulee taas esiin, kun Fakiirinkin soppari on loppusuoralla.

Voi vitun vitun vittu.
 

Hra Punajuuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat HIFK:lle
Vain Porissa. Valmentajaksi kelpaa kaukapallovalmentaja, muumioitunut teatterin johtaja tai legendaarinen puolustaja, jolla ei ole mitään näyttöjä valmentajana - kunhan vaan on hei kato oma poika tiäksää. Jos ei omia "annetaan nyt sen valmentaa ku kato ympyräki sulkeutuis" vaihtoehtoja ole tarjolla niin sitten roudataan joku munaton vässykkä opettamaan taitokiekkoa. Rautakallio ei edes ole valmentanut pitkään aikaan ja jos 50-vuotias ei vieläkään osaa valmentaa, niin se ei siitä miksikään muutu.
Kovat on vaatimukset, jos joukkueen nostaminen Sveitsin liigaan ja saman joukkueen valmentaminen viiden kauden ajan sekä hopea Sveitsin liigasta eivät ole mitään näyttöjä valmentajana. No vaatimustasohan on luonnollisesti korkealla, kun kettupaitojen aitio pursuu meritoituneita valmentajia.

Ei silti, itsekin olisin suonut näkeväni Kiven päävalmentajana. Ainakin ulospäin näyttää isolta epäluottamuslauseelta Kiveä kohtaan, jota tuskin on helppo unohtaa. Rautakallio olisi pikemminkin ollut hyvä hankinta kakkosruutuun. Toisaalta eipä sitä tiedä, miten ruudut kauden aikana muokkautuvat. Joka tapauksessa katson tätä kaksikkoa selvästi mieluummin aitiossa kuin viime kauden duoa, jonka imago oli mahdollisimman kaukana motivoituneisuudesta, innovatiivisuudesta ja taistelevuudesta.

Punis
 
Ei tämä nyt loppu ole

Kirjoituksista päätellen monen porilaisen vessan kylpyammeissa makaa tällä hetkellä ruumis, jonka ranteet ovat auki ja heidän vieressään lattialla on itsemurhaviesti Ässien johdolle. Ei se nyt jumalauta aivan näin kamalaa ole.

Myönnän sen, että oma ensimmäinen ajatukseni kuullessani nimityksestä oli pieni vitutus ja melkoinen kummastus Kiven ylitse hyppäämisestä. Ajateltuani hommaa hieman eri tavoilla, huomasin kuitenkin sen, ettei Ässien maailma ole vielä tullut tiensä päähän.

Mielestäni valmennusTIIMI on nyt ihan hyvä. Kysymysmerkejä toki on, mutta näin se olisi ollut Kivenkin kanssa. Onko Rautakallio - Kivi todellakin valtavasti huonompi kuin vaikkapa Kivi - Kotkaniemi/Korpisalo/Makkonen jne.? Omasta melestäni ei. Pitää muistaa se, ettei Karri mihinkään joukkueesta lähtenyt ja Rocky painottaa nimenomaan tiimin vahvuutta. Kyllä siinä Karri saa sanoa sanansa pelitavasta, pelaajista sekä kaikesta muustakin ja niitä mielipiteitä vieläpä kuunnellaan ja varmasti myös toteutetaan.

Rautakallion auktoriteetti riittää varmasti sitten ihan pelaajille astikin. Saattaa miehen sanomana asiat jopa mennä paremmin perille kuin Karrin toimesta. Tätä en toki tiedä, mutta ainakin herran kokemus kiekosta on eri tasolla kuin Kivellä. Sitoutuminen on myös erilaista kuin Alpolla oli. Rocky muuttaa Poriin heti ja on seurannut jääkiekkoa tarkasti myös valmentamisen ulkopuolella. Eikä sekään nyt varmaan huono asia ole, että on aika hyvä pelaaja ollut ja Ässien miehiä vieläpä aikanaan.

Annettaisiinko vaikka se mahdollisuus ja katsotaan nyt helvetti edes ne kauden ekat viisi matsia ennen tuomiota. Mikäli homma kusee, niin se on sitten ikävämpi juttu ja päätös palkata Rautakallio oli typerä ja väärä. Kukaan meistä ei vain vielä tiedä, miten mies onnistuu. Katsellaanko siis vaikkapa muutama peli, ennen kuin ammutaan Rautakallion koira.
 

patapower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät Manchester United
Olihan tämä vähintään yllättävä uutinen. Itse olin ihan varma Kiven valinnasta ja mieluummin olisin Kiven nähnyt ykkösenä. Noh, ei tämä siinä mielessä yllätä kun ajatellaan yhtenä ehdokkaana ollutta Tihonovia.
En tiedä Rautakallion kaikkia valmennusvuosia/pestejä mutta näin nopealla mutu tuntumalla tuntuu että ei niitä paljon ole. Blues ja Sveitsi.. Kivi on kuitenkin koko ajan ollut työssä kiinni vaikka sitten A-junnuissa mutta valmentanut.

En voi tähän vaikuttaa, voin vain toivoa parasta.
Oli Pajuli oli Härtsy oli Alpo ja nyt meillä on Rocky.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös