SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, AS Roma!
Imu Jokeri-junnuihin on kova joka ikäluokassa huolimatta olemattomasta mahdollisuudesta nousta edariin.
Tästä olisi mielenkiintoista kuulla, että minkä tason talenteista puhutaan mitä tänne puhutaan tulevan imun mukana. Kenet nostaisit TOP3/5 nimiksi mitä esim. tälle käynnissä olevalle kaudelle on imun mukana tullut?

Vai tarkoitatko enemmän ihan D-junnuja tai nuorempia jolloin nimistä puhuminen on tietysti ihan turhaa tässä kohdin tuon ikäisten osalta?

Ja toki voit tarkoittaa imulla myös tässä enemmän määrästä kuin mistään varsinaisesta huipputalenteista?

Tämä on itseasiassa aika mielenkiintoista kuinka paljon enemmän polarisoituneena näen jääkiekossa tuon huippupelaajien kehittämisen PK-seudulla. Omassa mielessä PK-seudun kolme isoa seuraa dominoi tilannetta aika täysin ja noiden ulkopuolelta esim. U-18 kisapelaajien kehittäminen taitaa olla aika never seen skenaario.

Itselle tutummassa salibandyssa taas tilanne on hiukan erilainen PK-seudulla, kun on hiukan useampi seura jakamassa ihan sinne 20 ikävuodelle saakka tuota talentpoolia. Löytyy varmaan näkökannasta riippuen 6-8 seuraa missä voit ihan tuonne juniori-iän loppuun saakka ainakin hoitaa kehittymisen hyvin.
 
Viimeksi muokattu:
Joo, mä tarkotan enemmän määrää, ja sitä miten vanhemmat ottavat hanakasti yhteyttä ja kyselevät lapselleen mahdollisuutta siirtyä Jokereihin jo nuoremmissa ikäluokissa. Toki vanhimpiin junnuihin siirtyy myös mj-tason pelaajia muualta joka vuosi, vaikka tie edustukseen on tukossa. Kovimpina niminä tälle kaudelle ehkäpä Jimi Suomi (-03) ja Santeri Sulku (-04).

Mutulla heitän, että suunnilleen yhtä paljon siirtyy pienempien seurojen 14-16 vuotiaita kärkijunnuja Jokereihin kuin mitä HIFK:hon, jossa on huomattavasti parempi mahdollisuus nousta edustukseen niinkuin me kaikki tiedetään. Siksi uskon, että Jokereissa junnutyön laatu on se joka kiinnostaa sekä pelaajia että vanhempia.

Ja joo, kyllä se vaan niin menee, että täällä etelässä IFK:n, Jokereiden tai K-Espoon ulkopuolelta tuleva mj-pelaaja U18 ikäisissä on todellinen harvinaisuus ellei nykyään jo täysi mahdottomuus. Kiekko-Vantaa ehkäpä seuraavana etelän junnuissa tasonsa puolesta, mutta sekin koostuu paljolti sellaisista pelaajista, jotka eivät mahdu ainakaan kärkipelaajien joukkoon em. seuroissa. Hyvä kuitenkin, että salibandyssä on asiat hieman toisin.

Meni ehkä nyt ihan hieman ohi tämän ketjun aiheen :D pahoittelut
 
Viimeksi muokattu:
Ne, jotka asioista eivät tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta.. heille vain hymyilen.. eilistä viisaampana

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Olen varma, että hokileidin tarkoituksena ei ollut väheksyä Jokereiden junnutoimintaa, mutta silti oma lehmä melko syvällä ojassa sanon, että Jokereissa tehdään Suomen mittapuulla erittäin hyvää työtä myös junnuissa. Paljon on intohimoisia ja ammattitaitoisia äijiä laittamassa sielunsa ja perhe-elämänsä likoon Jokereiden puolesta. Imu Jokeri-junnuihin on kova joka ikäluokassa huolimatta olemattomasta mahdollisuudesta nousta edariin.

KHL-Jokereiden nelosketjun duunari- ja katsomon popcorn-osastoltakin löytyy A-maajoukkuepelaajia, ja sinnekin pääsee A-junnu Jokereista vasta monen eri seuran Mestis- tai lähinnä Liiga-väliportaan kautta.. Ja tosiasiassa ei pääse sitäkään kautta vaan vasta olemalla monta vuotta liian hyvä Liiga-pelaajaksi, mutta toisaalta olemalla myös liian huono oman roolinsa NHL-pelaajaksi.

AHL-joukkueen kärkipelaaja tai myöhään kukkaan puhjennut esim SHL-pelaaja on KHL-Jokereiden todennäköisin hankinta vahvistamaan edustusjoukkuetta. Mahdoton paikka junnulle nousta siis edustukseen, toisin kuin Liiga-joukkueessa
Arvostan Jokereiden juniorityötä, joka on mielestäni kautta historian ollut hienoa. Jokereissa on vuosikymmenien ajan kiinnitetty huomiota pelaajien taitoon enemmän kuin esim. paikallisessa verrokkijoukkueessa, jossa on takerruttu liikaa vanhentuneeseen brändiin, jonka mukaan koko ja voima korostuvat pelaajavalinnoissa.

Jokereiden haasteena on KHL-aikoina ollut mielestäni näyttömahdollisuuksien tarjoaminen nuorille lahjakkaille pelaajille samalla tavoin kuin muut KHL-joukkueet antavat pelipaikkoja omille junioreilleen. Jokereissa ei minun mielestäni nuorten tarvitsisi olla välttämättä Jokereiden kasvatteja vaan mallia Eeli Tolvanen.

Näyttää siltä, että Jokereiden rekrytoinnissa ei täysin ymmärretä eroa nuorten ja yli 30-vuotiaiden pelaajien palkkaamisessa: vanhempien pelaajien osalta tiedetään aika tarkkaan maksimisuoritus, joka heiltä saadaan, mutta nuorten pelaajien osalta on olemassa toistaiseksi toteutumaton kasvupotentiaali, jonka takia heitä kannattaisi rekrytoida nelosketjuun muiden KHL-joukkueiden tavoin. Hinta-laatu-suhde on nuorten osalta usein erittäin hyvä ja heidän avullaan olisi mahdollista tasapainottaa myös budjettia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy