Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Jokerit ja Spartak iskevät yhteen perjantai-illan ottelussa. Edessä on kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen. Ensimmäisessä kohtaamisessa Jokerit moukaroi kotikentällä taululle murskaavat 7-1 lukemat Mikko Lehtosen johdolla ja vieraiden maalivahti Július Hudáček pommitettiin vaihtoon jo aikaisessa vaiheessa. Toisessa kohtaamisessa Moskovassa noin kuukausi sitten Spartak tasasi voitot tältä kaudelta voittamalla Jokerit jatkoajalla maalein 3-2. Tasaisen ottelun ratkaisi isännille Martin Bakoš joka yllätti Jānis Kalniņšin lähietäisyydeltä liian helposti jättämällä liikaa tilaa yläkulmaan. Molemmat tarvitsevat pisteitä joten hyvä lätkämatsi on tulossa.

Spartak on kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa Läntisessä konferenssissa. Eroa yhdeksäntenä olevaan HK Vitjaziin on viisi pistettä, mutta Spartakilla on kaksi ottelua enemmän pelattuna. Pudotuspelipaikka on vähimmäisvaatimus Spartakille ja ulos jääminen olisi katastrofi. Oļegs Znaroksin valmentama joukkue on pelannut epätasaisesti oikeastaan koko kauden. Znaroksin joukkueet on tunnettu yleensä hyvästä puolustuspelistä ja kurinalaisesta pelaamisesta. Nyt näin ei ole ollut ja Spartakille on isketty aivan liikaa maaleja. 128 maalia omiin ja vain HK Sotši ja Dynamo Riika ovat päästäneet enemmän maaleja Läntisen konferenssin joukkueista.

Maalivahtipeli ei ole vakuuttanut ja monesti veskaria on vaihdettu kesken ottelun. Július Hudáček pelaa isoimmat minuutit ok statseilla, Nikita Bespalov ja Alexander Trushkov vähemmän hyvillä. Spartakilla on ihan kohtalainen materiaali KHL-tasolle vaikka ihan sarjan parhaimmat kärkipelaajat uupuvat. Jori Lehterä pelasi loistavaa kautta ja taisteli jopa pistepörssin voitosta, mutta ikävä loukkaantuminen pitää miehen sivussa vielä pitkään. Lehterä oli noussut aivan uudelle tasolle SKA-vuosien jälkeen. Toki rooli on isompi ja selvempi ja varmasti Znaroksilla on omat näppinsä pelissä kun Lehterä on noussut uudelle tasolle. Iso takaisku joka tapauksessa Spartakille kun joukkueen tärkein hyökkääjä loukkaantui. Isoa roolia hyökkäyksessä kantavat parhaat maalintekijät Sergei Shirokov ja Lukas Radil sekä Robin Hanzl. Kärjen takana ratkaisuihin kykenevät vielä Martin Bakos, Artyom Fyodorov ja Anatoly Nikontsev. Puolustuksessa isoimmat pisteet tekee ruotsalainen Emil Djuse. Yakov Rylov, Dmitry Vishnevsky, Andrei Zubarev, Andrei Kuteikin ja Nikita Pivtsakin ovat kelpo KHL-tason puolustajia. Loukkaantumiset ovat vaivanneet jonkin verran pakistoa. Kokonaisuutena materiaali on vähän tasapaksu ja isompaa menestystä on vaikea povata Spartakille kun kevät lähestyy. Aikamoinen yllätys on jos Spartakin kausi ei pääty viimeistään pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Spartak oli kolmen ottelun tappioputkessa päästäen noissa otteluissa peräti 15 maalia. Edellisessä ottelussa kuitenkin Spartak sai tappioputken poikki ja haki helpottavan voiton Tšeljabinskista kukistaen runsasmaalisessa ottelussa Traktorin numeroin 2-6. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja samalla osoitus siitä, että Spartak osaa tehdä maaleja kun peli kulkee. Spartak on kerännyt kotipeleistä 24 pistettä ja Vieraissa 22 pistettä joten suurta eroa ei ole koti- ja vieraspelaamisella. Spartakin ylivoima on hyvällä tasolla ainakin tilastojen valossa. Lehterän poissaolo sitä varmasti heikentää. Alivoimakin on sarjan kärkipäätä joten Helsingissä on vastakkain kaksi hyvää erikoistilannejoukkuetta.

Joulukuun aikana Spartakin joukkueessa tapahtui muutama muutos. Hyökkääjä Roman Lyubimov siirtyi Kazaniin, hyökkääjä Maxim Mayorov Traktoriin ja joukkueen listoilla ollut kokenut Mārtiņš Karsums jatkaa uraansa Saksassa. Tulijoina olivat kolme hyökääjää : Pavel Chernov Dynamo Riikasta, Alexander Torchenyuk Sibiristä ja Vladislav Kara Severstalista. Ei siis kovinkaan merkittäviä hankintoja. Lähinnä alaketjuihin pelaajia. Lähtijät eivät kovin hyvin Spartakissa onnistuneet. Jori Lehterän lisäksi loukkaantuneiden listalla ovat puolustajat Andrei Kuteikin, Dmitry Vishnevsky ja Alexander Nikishin.

Jokerit venytti pisteputkensa viiteen otteluun kukistamalla HK Sotšin tiistaina maalein 0-5. Jokerit oli ottelussa niskanpäällä alusta loppuun ja voitto oli yksi kauden helpoimmista. Vaikka ottelu pysyi pitkään maalittomana niin Jokerit ei missään vaiheessa tuskastunut vaan jaksoi jauhaa omaa peliään. Luokaton HK Sotši ei tietenkään ollut mikään mittari, mutta eihän se ole Jokereiden vika ole jos vastustaja on noin huono. Jokerit teki tarvittavan ja otti pisteet kotiin. Jānis Kalniņšin ei moneen torjuntaan tarvinnut venyä saavuttaakseen kauden kolmannen nollapelin. Jokereiden ylivoimapeli on alkanut jälleen tuottaa hyvin onnistumisia ja se on hyvä merkki kevättä kohti. Erikoistilannepelaaminen on tällä hetkellä kokonaisuutena mallillaan.

Jokerit on kuudentena Läntisessä konferenssissa. Takana olevat Severstal ja Spartak ovat pelanneet viisi ottelua enemmän. Edessä olevat Minsk ja Dynamo ovat hyvin saavutettavissa. SKA:n kone on alkanut yskiä joten voittamalla pelejä heidätkin voidaan saavuttaa. Varsinkin kun katselin. että siellä on hankalia pelejä tulossa SKA:lle. Jokereilla on kuitenkin edessä paljon pelejä ja aika samalla materiaalilla pelataan joten helppoa se ei ole.

Tammikuun osalta mennään jälleen tyhjille katsomoille Jokereiden kotipelien osalta. Jokereiden tuloksiin tuolla ei ole ollut vaikutusta. Päinvastoin. Jokerit on pelannut viisi kotipeliä tyhjille katsomoille ja saldona on viisi voittoa. Kun tähän laskee Sotši-voiton ennen tyhjiä katsomoita niin Jokerit on voittanut kuusi kotipeliä putkeen. Toki siellä oli se Kazan peli joka oli "kotipeli", mutta sitä en laskenut, kun sitä ei pelattu Helsingissä. Jokerit on ollut siis hyvässä iskussa kotijäällä, vaikka viime aikoina on pelattu paljon vieraissa.

Niklas Jensen sai tärkeitä maaleja HK Sotši-voitossa. Maaleista elävä hyökkääjä on pidemmän aikaa tuskaillut maalinteon kanssa joten onnistumiset helpottavat tilannetta oleellisesti. Eilen kuultiin myös iloinen uutinen kun Jensenin jatkosopimuksesta tiedotettiin. Henrik Haapala on pisteputkessa ja pelaa hyvällä tasolla ottelusta toiseen. Jordan Schroeder suorittaa kärkisentterin tasolla. Jokereiden ykkösketjun pieni slumppi alkaa olla taakse jäänyttä elämää. Antti Pihlström onnistui maalinteossa Sotsia vastaan ,mikä ei ole ollut Antille ihan tavanomaista tällä kaudella. Puolustuksesta pakko nostaa esiin David Sklenička. Ei muistu mieleen yhtään huonoa peliä koko kaudelta. Pelaa hyvällä tasolla jatkuvasti. Jykevää peliä omissa, liikkuu loistavasti ja tukee hyökkäyksiä. Tehojakin on tullut hyvin siihen nähden ettei pelaa ylivoimaa. Kaikinpuolin hyvä paketti ja mielestäni Skleničkalle pitäisi antaa enemmän peliaikaa kuin Jakub Krejčíkille.

Loukkaantuneiden listalla ovat Iiro Pakarinen, Saku Mäenalanen, Markus Hännikäinen ja Anders Lindbäck. Pakarinen on vielä pidempään sivussa. Mäenalasen tilanne voi olla mikä vain. Hännikäinen on vielä muutaman viikon poissa. Eilen kuultiin ikäviä uutisia kun tiedotettiin, että Anders Lindbäck on kuusi viikkoa sivussa. Tämä ei todellakaan ollut hyvä uutinen Jokereille. Nyt on paljon vastuuta tarjolla Jānis Kalniņšille. Kalniņš oli pitkään vaihtomolarina ja epäiltiin onko hän täydessä kunnossa. Nyt siihen saadaan vastauksia. Joka tapauksessa Kalniņš ei ei voi kaikkia pelejä pelata. Kauden päätavoite on pudotuspelit ja siellä Jokerit tarvitsee terveitä maalivahteja. Samuel Jukurille on pelejä annettava ja toivottavasti valmennusjohto on samaa mieltä. Muutamien pisteiden menetys ei voi olla niin suuri asia kun pahimmallaan tässä voidaan vetää koko kausi vessanpöntöstä alas. Nyt se kuuluisa järki käteen Late ja kumppanit.

Edellisessä ottelussa kokoonpanon ulkopuolella olivat Tommi Kivistö, Jakub Krejčík ja Aleksi Halme. Kivistö ja Krejčík tulevat todennäköisesti sisään. Rotaatiota pitää nyt käyttää kun se on mahdollista. Kaksi ukkoa sisään ja kaksi lepäämään . Hyökkäyksen osalta ei samaa luksusta ole tarjolla. Erikoista on kuitenkin se, että Aleksi Halmetta ei ole käytetty. Ihan varmasti pystyy samaan kuin esim. Henri Ikonen. Voi kysyä olisiko Jokerit hävinnyt edellistä peliä jos Halme olisi ollut vaikkapa Marko Anttilan tilalla? En usko ja Anttilakin olisi saanut lepovuoron. Kokoonpanot julki tunti ennen matsia.

Jokerit ja Spartak ovat kohdanneet KHL:än runkosarjassa 16 kertaa ja voitot Jokereille 10-6. Helsingissä pelatut ottelut 6-2 Jokereille.

Erikoistilanteet

yv

Jokerit 23.1 ( Sarjan neljänneksi paras )
Spartak 22.8 ( Sarjan kuudenneksi paras )

av

Jokerit 87.3 ( Sarjan toiseksi paras )
Spartak 84.9 ( Sarjan viidenneksi paras )

Parhaat pistemiehet

Jokerit

1. Brian O’Neill 8+30 = 38
2. Jordan Schroeder 12+13 = 25
3. Niklas Jensen 14+9 = 23
4. Veli-Matti Savinainen 12+8 = 20
5. Henrik Haapala 7+13 = 20

Spartak

1. Jori Lehterä 7+29 = 36
2. Sergei Shirokov 17+13 = 30
3. Lukas Radil 17+8 = 25
4. Robin Hanzl 8+15 = 23
5. Emil Djuse 5+17 = 22

Isoimmat peliajat per ottelu keskiarvo

Jokerit

Hyökkääjät

1. Brian O’Neill 20:06
2. Peter Regin 17:33
3. Jordan Schroeder 17:16

Puolustajat

1. Sami Lepistö 22:45
2. Viktor Lööv 20:21
3. Jakub Krejčík 19:41

Spartak

Hyökkääjät

1. Lukas Radil 19:21
2. Robin Hanzl 19:21
3. Sergei Shirokov 17:25 ( Lehterä kolmantena , mutta loukkaantunut)

Puolustajat

1. Emil Djuse 20:15
2. Yakov Rylov 18:19 ( Vishnevsky toisena, mutta loukkaantunut )
3. Andrei Zubarev 17:00

Maalivahtien torjunta% / Päästetyt maalit per ottelu keskiarvo

Jokerit

Jānis Kalniņš 92.8 / 2.03
Samuel Jukuri - / -

Spartak

Július Hudáček 91.2 / 2.45
Alexander Trushkov 90.1 / 3.23
Nikita Bespalov 88.4 / 3.60

Seuraa heitä

Július Hudáčekin uskon olevan maalilla. Kaksi muuta vaihtoehtoa tarkoittaa lähinnä luovuttamista. Huda-Showilta vaaditaan huippupeli jos Spartak meinaa pisteistä taistella. Edellisellä kerralla ei mennyt kovin hyvin Helsingissä ja sirkustemput jäivät kesken hyvin nopeasti.

Sergei Shirokov on edelleen huippuluokan viimeistelijä. KHL:än kaikkien aikojen listalta Shirokov löytyy myös aika korkealta. Paikan kun saa, yleensä viimeistelee hyvällä prosentilla.

Lukas Radil on iskenyt myös samat 17 häkkiä. Kunnioitettavia lukemia molemmilla. Jori Lehterä on varmasti iso syy tähän. Jokerit on vahvoilla kun Radil ja Shirokov onnistutaan nollaamaan.

Niklas Jensen sai edellisessä ottelussa hanat auki. Yleensä Jensenin maalit tulevat putkissa joten maaleja on jälleen luvassa.

Henrik Haapala on otettava jälleen seurantaan. Pisteputki viisi ottelua ja parhaimpia Jokereita ottelusta toiseen.

Julius Junttila. Onko tänään se päivä? Paikoille kuitenkin pääsee joten pakko sen on jossain vaiheessa tulla. Sellainen kutina, että tänään onnistuu.

Näillä mennään. Nämä ovat taas niitä otteluita mitkä Jokereiden pitää vain voittaa jos kotietua meinataan tavoitella. Jos Jokerit on alusta asti valmis pelaamaan ja kamppailemaan niin voittajasta ei pitäisi olla epäselvyyttä. Spartak ei ole huono jengi, mutta siitä huolimatta tappio olisi iso yllätys. Erikoistilanteissa molemmat ovat hyviä joten saa nähdä kumpi vetää niissä pidemmän korren. Maalivahtipelissä Jokereilla pitäisi olla etu. Jānis Kalniņš on varmempi ja parempi kuin yksikään Spartakin veskareista. Vierasotteluiden jälkeen yleensä kotona on ollut vaikeaa, mutta Jokerit on ollut kotona hyvässä vireessä joten uskotaan että tämä vire jatkuu.

Studio käyntiin V sport Jääkiekolta ja Viaplaylta klo 18. Ottelu alkaa klo 18.30 ja selostajana Antti Mäkinen.
 
Viimeksi muokattu:

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Hännikäinen on vielä muutaman viikon poissa.
On kuitenkin jo joukkueharjoituksissa mukana, joten näinköhän paluuottelu olisi jo tänään? Tämä siis bongattu videolta, jossa Mörkö juttelee mukavia kahvikuppi kädessä.
 
Pöö

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
On kuitenkin jo joukkueharjoituksissa mukana, joten näinköhän paluuottelu olisi jo tänään? Tämä siis bongattu videolta, jossa Mörkö juttelee mukavia kahvikuppi kädessä.
Jokereiden ennakossa 28.12 sanottiin, että Hännikäinen joutuu odottamaan KHL-debyyttiä alustavan arvion mukaan 2-3 viikkoa. Toivottavasti olisi jo mukana.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei pelaa Hännikäinen vielä tänään.

Kivistö ja Krejcik takaisin kehiin, Friman ja Pudas putoavat poppareille.

Hyökkäys sama kuin viime pelissä.


6 Jesse Joensuu (A) – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 10 Jordan Schroeder – 71 Nicklas Jensen
13 Julius Junttila – 37 John Norman – 25 Henrik Haapala
48 Henri Ikonen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
90 David Sklenicka – 51 Alex Grant
36 Jakub Krejčík – 4 Tommi Kivistö

98 Janis Kalnins (35 Samuel Jukuri)
 

PetriVaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ahhh! Perjantaisauna, pari jääkylmää kokista (Antti Muurinen edition) ja Jookkerien peli. Selostamistakaan ei hoida Kainulainen, joten illan on oltava voitokas!
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Jokerit: "Ne, jotka eivät asioista tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta - heille vain hymyilen"
11.12.2011 Taurun mielipide Jokereista Jokerit - Saipa pelissä tilanteessä 5-2:
"Jokerit on kovanluokan jengi. Siellä ei pienipalkkaisia kentälle päästetäkään"

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Halme yllättäen katsomossa ja Ikonen jatkaa miinusten keräilyä. Ei ymmärrä. Puolustuksessa kierrätykset ei näköjään koske kaikkia. Sitäkin voisi käyttää nyt kun on mahdollista. Huda-show odotetusti Spartakin maalissa.
 

Eelie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Äsken Nieminen studiossa sanoi, ettei Jokereilla ole yhtään pelaaja reservissä että tässä on parhaat. Voisin kyllä olla toista mieltä.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Minkähän takia Pudas on Laten koirankopissa ja huilaa joka toisen pelin. Eihän se ole se ykköspakki ollut joksi hankittu, mutta kuitenkin aika helvetin paljon parempi jääkiekkoilija kun esim. Jakub Krejcik.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Mikä on nuoren ja nälkäisen vastakohta? Vanha ja janoinen.
- Ville Nieminen siteeraa vanhaa puujalkavitsiä

Miten tää kaveri tuntuu tänään olevan jo normaalia enemmän.... Jotain? Resilientti? Villeniemismäinen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy