Pe 5.12.2008 Tappara - JYP

  • 11 127
  • 75

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ikävää, että jotkut pelaajat ovat pygmejä, mutta pitääkö siitä rankaista vastustajaa? Laineen taklaushan on periaatteessa täysin puhdas, mutta minkäs teet, kun vastaanottaja on noinkin paljon lyhyempi.
Keltaiset liivit ja vilkkuvat valot päähän näille kavereille, jotka ylettyvät hädin tuskin muita pelaajia lantioihin? Tietävät sitten muut kanssapelurit varoa kontaktitilanteita.
Huvittaako ketään muuta tuossa tilanteessa Savianon 360-asteen kierähdys jota seuraa kaatuminen maahan? Jotenkin tuli italialaiset jalkapalloilijat tuosta mieleen. Ja ei en väitä, että esittäisi, selvästihän tuossa osumaa tuli ja toivottavasti mitään pahempaa ei kaverille käynyt.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Onneksi ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella... Ja The Hippoksella ei moista ongelmaa ole,kannattajat antavat tuomarien rauhassa tehdä iltapuhteensa.

Ainoa erohan tässä vain on se että Tampereella näistä huudoista ei vasustaja joudu boksiin mutta Hippoksella kylläkin.
Sama se on tosiaan täällä. Suuri yleisö huutelee jokaisesta vähänkin epäilyttävästä ja joskus ihan puhtaistakin tilanteista mutta ei, ei täällä ole sen useammin tuomarit menneet huutojen perusteella kuin muuallakaan.

Itsehän en tätä peliä nähnyt. Laineen taklauksenkin näin Nelosen videosta. Puhdas oli mutta osui päähän (Saviano, keep your head up!), joten rangaistushan siitä liigan säännöillä tulee. Varsinkin kun Mister Saviano tipahti hetkeksi jään pintaan. Lisäsanktiota ei varmasti ole luvassa ja hyvä niin.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täytyy myöntää, että sinulla on hieno kyky suodattaa oman joukkueen puolustuspeli täysin virheettömäksi, vaikka ainoat keinot, joilla Tappara omalla alueella pysyi JYPin mukana olivat mailan tunkeminen kainaloon, käden ujuttaminen vyötärölle ja kiekottomien miesten jatkuva estäminen taklaamalla nämä pois tilanteesta. Malmivaaran ja Välivaaran viimeisen erän jäähyt olivat aivan naurettavia, kun niissä ei ollut mitään sellaista mitä Tappara ei olisi omalla alueellan käyttänyt vikkelämpien valkopaitojen pysäyttämiseen.

Väsyneet kädethän on Tappara-osion oma Flintti...ainakin tässä asiassa. Kerran jos toisenkin tullut naureskeltua noille kommenteille.

Olihan tälle tappiolle merkit ilmassa johtuen eilisestä, mutta hyvä että yksi piste lähti mukaan. Jokereilla ilmeisesti eilen samantapainen tilanne ja suoran tappion ansiosta saatiin yksi piste lisää kaulaa. Tuossa Laineen tapauksessa olisi mielestäni riittänyt pienempi rangaistus. Ja tosiaan, mielummin vaikka pesonen kuin Immonen kun kyse on rankkareista. Tai vaikka Riska! Mitään ei hävitttäisi laittamalla uusia miehiä ampumaan.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ja tosiaan, mielummin vaikka pesonen kuin Immonen kun kyse on rankkareista. Tai vaikka Riska! Mitään ei hävitttäisi laittamalla uusia miehiä ampumaan.

Tämä on totta. Jos meillä olisi rankkarispelialisti (kuten Filppula ennen) olisi ymmärrettävää käyttää häntä aina ko. tilanteissa. Nyt kun ei ole, niin rankkuja vetävät parhaat pistemiehet, vaikka on nähty jo niin monesti, että niin loistavia pelimiehiä kun ovatkin, niin pilkut ei uppoa.

Tilanne olisi siis winwin:

-Immosen ja Pilen itseluottamus ei laske, vaikka pilkkua ei pääsekään ampumaan
-Pesosen ja vaikka Riskan itseluottamus ei laske, vaikka pilkku ei mene sisään
-Mutta entäs jos pesonen, Riska tai Jormakka täräyttää pilkut sisään ja voiton kotiin, niin se on helvetinmoinen boosti pojille.

Em. seikkojen johdosta toivottavasti jatkossa mahdolliset rankun vetäjät arvotaan toisin kuin tähän saakka. Periaatteessa noissa voisi kierrättää vaikka Koskisesta lähtien jätkiä, koska rankun kuljetushan on korvien välistä enemmän kiinni kuin mailatekniikasta. Jos vaikka Kalle onnistuisi, niin seuraavassa kisassa hänen paikkansa olisi automaattinen ja niin edelleen. Tilanteiden kiinnostavuus ja viihdearvo nousisi samalla, kun vetäjäy olisivatkin vaikka Koskinen, Mäntymaa ja Jaatinen. Kuten jo todettiin, nykymalliin verrattuna ei ole kuin parannettavaa.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Puhdas oli mutta osui päähän (Saviano, keep your head up!), joten rangaistushan siitä liigan säännöillä tulee. Varsinkin kun Mister Saviano tipahti hetkeksi jään pintaan. Lisäsanktiota ei varmasti ole luvassa ja hyvä niin.

Noinhan tuo meni. Savianon pää nyt ei mielestäni ollut polvissa, mutta lyhyellä pelaajalla pää aina hiukan muita alempana. Savianon puolustukseksi täytyy sanoa, että taisi olla ensimmäinen kerta, kun vastustaja pääsee tuolla tavalla yllättämään. Eiköhän pelit P-Amerikassa ole opettaneet tarpeeksi.

Saviano huilasi hetken, mutta palasi vielä peliin. Aukesiko naama vai luuliko Japa taklatun olevan pahasti sekaisin, kun Saviano puhui vaihtoaitiossa kielillä? Ei tuosta millään konstilla voi saada tuota yhtä pakollista huilipeliä enempää.
 
Laineen taklaus Filippo Inzaghiin oli täysin puhdas. Ei ryntäystä, ei hyppyä, ei käsien nostoa, ei mitään.

Aika aneeminen peli muuten. Sellasta vääntämistä ja kääntämistä. Parempi voitti.
 

dee_snyder

Jäsen
Suosikkijoukkue
JJK
WAIT WAT! Miten tuosta pommista voi saada 5+20? Ei mene ainakaan minun kasioon tuo. Tulee mieleen se Hapan töytäsy aiemmin tällä kaudella, muistaakseni Kerho-pelissä.

Ja mitä tohon rankkarien vetäjiin tulee, niin se on aikalailla täydellistä arpapeliä ketkä siinä onnistuu. Toki toiset onnistuu useammin kuin toiset ja tässä pitäisi koutsien olla hereillä ja pitää muistiota ettei näiden epäonnistujien tarvitsisi vedellä niin useasti.
 

McCracken

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koiraporin Marsut
Tuli taas todistettua paikan päällä myös Hakametsän yleisön täydellinen puusilmäisyys, kun jokaisesta Sinipaitaisen kaatumisesta (myös kun yhtään JYPiläistä ei ollut vierellä tekemässä mitään) olisi pitänyt heidän mukaansa viheltää jäähy.

Onneksi Hippoksella tätä ei tapahdu koskaan. Eikö se ylipäänsä ole positiivinen asia, kun otteluihin saadaan vähän tunnelmaa?

Voiko oikeasti olla säälittävämpää kitisijää ja perseilijää kun Nieminen? Häpeä koko liigalle.

Ja sitten kun sama kaveri pelaa jossain World Cupissa tai maajoukkueessa, niin samat valittajat hurraavat kaverin puolesta. Viuh..! Mikä se oli? Mun takki vaan kääntyi.. No, nykyisillä esityksillä tuo maajoukkuepaikka voi tietysti olla vähän kiven alla.
 
Viimeksi muokattu:

Murofushi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viimeiset viisi kautta kaikki Tampereen vieraspelit JYPin osalta nähneenä, en voi kyllä muuta sanoa, kuin että kyllä Tapparan tuska näkyy yleisössä. Yleensä suht fiksua ja mukavaa porukkaa niin Tappara kuin Ipafanit, mutta nyt oli kyllä säälittävää.. Tiedä sitten, vaikuttiko perjantai-ilta ja promillet asiaan kuinka paljon, mutta kyllä erittäin pettynyt Tappara-faneihin. Tuomarityöskentelystä nyt voi aina olla montaa mieltä, mutta kyllä oli säälittävää kitinää ympärilläni joka ainoasta tuomiosta. Onhan se ikävää jos NiemisVille saa vähän helpon jäähyn, mutta kyllä energia kannattaisi käyttää omien kannustamiseen, oli tilanne sitten 5-0 tai 0-5, kun ainoastaan tuomareista itkemiseen. Aikuisia 30-35 vuotiaita miehiä ja kaikki patoutumat säästetty jääkiekkopeliin ja tuomareista itkemiseen... siinä moni Tapparafanikin jo huuteli takaa, että antakaa jo olla.. mutta näitä nyt riittää.

Itse pelistä.. noh.. yksi erä JYPiltä hyvää, kaksi erää Tapparahallintaa.. Immosen 0-1 Säterin piikkiin, 0-2 nyt jo täällä monta kertaa mainittu. Tapparan kavennus vähän vahinko ja huono merkkauspeli JYP-pakilta. 2-2 hieno, tehty maali. Kolmannen erän av:t JYPiltä hyvin tapettu, Wallinheimolta huippupeli. Tappara oli yllättävänkin hyvä, ja hyvällä jalalla liikkeellä..

Plussat ja miinukset:

+++ Tapparan liike ja peli-ilme
++ Wallinheimo
+ Immonen

--- Tapparafanit
-- JYPin liike (jokeripeli painoi)
- Grönvall (hohhoijjaa, joko olisi aika?? )
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Suomen maajoukkue, altavastaajat
Mitä muuten tapahtui Kalle Koskiselle? SM-liigan sivujen mukaan pelasi ottelussa vain reilut 7 minuuttia...
 

edekingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK, Werder Bremen
Mitä muuten tapahtui Kalle Koskiselle? SM-liigan sivujen mukaan pelasi ottelussa vain reilut 7 minuuttia...

Dufva ainakin sekoitti pakkiparit toiseen erään ja jätti Koskisen istumaan penkille. Syytä en tiedä, mutta toivottavasti ei sentään loukkaantuminen. Pakkiparit olivat kahden jälkimmäisen erän ajan:

Mäntymaa - Välivaara
Malmivaara - Jaatinen
Viitanen - Saksinen
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Täytyy myöntää, että sinulla on hieno kyky suodattaa oman joukkueen puolustuspeli täysin virheettömäksi, vaikka ainoat keinot, joilla Tappara omalla alueella pysyi JYPin mukana olivat mailan tunkeminen kainaloon, käden ujuttaminen vyötärölle ja kiekottomien miesten jatkuva estäminen taklaamalla nämä pois tilanteesta.

Tämähän kuulostaa täysin siltä, että Tappara on ottanut jotain opikseen Jypin edellisestä Hakametsän vierailusta.

Savianoon osunut taklaus oli mielestäni puhdas, mutta liigan mielivaltaisen linjan vuoksi tuli iso jäähy. Tuomarin pitäisi mielestäni saada antaa vain pelirangaistus ja Muukkonen jatkaisi sitten lisäkakkua jos tarvetta olisi.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Ja "törkeä" polvitaklaushan oli melkoinen vahinkotörmäys. Tuli taas todistettua paikan päällä myös Hakametsän yleisön täydellinen puusilmäisyys, kun jokaisesta Sinipaitaisen kaatumisesta (myös kun yhtään JYPiläistä ei ollut vierellä tekemässä mitään) olisi pitänyt heidän mukaansa viheltää jäähy.

Jyväskylässä on noussut näköjään pissa päähän menestyksen myötä. Harvoin voittavan joukkueen fanit tuomareita syyttää ellei siihen ole aihetta. Keskisuomessa näyttää olevan sellainen tilanne että aina kun tulee tapparalta kuokkaan niin se on kova paikka. Itse pelistä että nyt kun alkaa kestovempasta taas porukkaa tuleen niin eiköhän tappara nouse, vielä kun Janne tulee niin saadaan se Javan ennätyskin uusiksi.
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Jos nyt joitain omia ajatuksia eilisestä pelistä kasataan. Eli ensimmäisessä erässä Tappara sai hyvin kasattua painetta JyP-päätyyn ja hallitsi hyvin ottelua. Molempien maalit säilyivät kuitenkin puhtaana, kiitos hyvin pelanneen Wallinheimon. Toisessa erässä sitten JyP aloitti huomattavasti terävämmin kuin kotijoukkue ja saikin Säterin hienoisella avustuksella avausmaalin. Sitten ainoa paikka mistä kritisoisin tuomaritoimintaa muutaman epäselvän tilanteen lisäksi. Grönvall onnistui estämään läpiajon ja sai jäähyn. sitten 2 mailaa poikki, kiekko Niemistä päin ja omissa helisi. Muuten eivät tuomarit pahasti epäonnistuneet. Sen verran täytyy heittää kuittia, että olihan esim. Malmivaaran jäähy nyt aivan selvä. Roikkui meidän häpeäpilkussamme kiinni vaikka kuinka pitkään! Viimeisessä erässä sitten Tappara haki ylivoimalla osumaa sitä kuitenkaan saamatta. 9 minuuttia oli ylivoimaa, mutta silti vain laukausta. Laineen 5+20 nyt oli hieman yliliioiteltu.

Hakametsän yleisöstä nyt sen verran, että kuka ei lämpenisi, kun pelataan alivoimaa ja mailat katkeilee ja muuta vastaavaa vastustajan tehdessä 0-2 ansaitsemattoman jäähyn jälkeen! Ja eiköhän tätä esiinny Hippoksellakin. Molemmilta fanisakeilta ihan hyvä ''keikka'' eilen.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Noinhan tuo meni. Savianon pää nyt ei mielestäni ollut polvissa, mutta lyhyellä pelaajalla pää aina hiukan muita alempana. S

Saviano huilasi hetken, mutta palasi vielä peliin. Aukesiko naama vai luuliko Japa taklatun olevan pahasti sekaisin, kun Saviano puhui vaihtoaitiossa kielillä? Ei tuosta millään konstilla voi saada tuota yhtä pakollista huilipeliä enempää.
Ei missään nimessä ollut "pää polvissa" vaan katsoi juuri ennen osumaa jalkoihinsa (oliko kiekko?) eikä täten huomannut yhtään Laineen tulevan ajelemaan. Kun ei osaa yhtään varautua, niin isku tuntuu kovemmalta johtuen yllätyksestä joten varmasti oli Savianolla hiukan vintti sekaisin osuman jälkeen vaikkei se mikään kova niitti ollutkaan.
 

edekingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK, Werder Bremen
Jyväskylässä on noussut näköjään pissa päähän menestyksen myötä. Harvoin voittavan joukkueen fanit tuomareita syyttää ellei siihen ole aihetta. Keskisuomessa näyttää olevan sellainen tilanne että aina kun tulee tapparalta kuokkaan niin se on kova paikka. Itse pelistä että nyt kun alkaa kestovempasta taas porukkaa tuleen niin eiköhän tappara nouse, vielä kun Janne tulee niin saadaan se Javan ennätyskin uusiksi.

Lue ensimmäinen kirjoittamani viesti pelin jälkeen. En ole sitä mieltä, että tuomarit ratkaisivat pelin, eivätkä he yleensä ratkaisekaan. Tuomarit eivät myöskään onnistuneet missään nimessä täydellisesti, mutta ihmetyttää Tamperelaisten kitinä JYPin "likaisesta" puolustuspelaamisesta, kun oma joukkue puolustaa vielä kertaluokkaa likaisemmin.

En ole myös väittänyt etteikö Hippoksella olisi puusilmäinen yleisö, koska siellä tosiaan on, mutta väitän, ettei edes Hippoksella noin turhista tilanteista yleensä rueta tuomareille huutelemaan, kuin Tampereella eilen(kin). Eivätköhän nämä viestit näihin jälkipeleihin riitä. Kohti ensi viikkoa!
 

axe

Jäsen
Pari sekuntia ennen sitä Peltolan polven kokemaa vahinkotörmäystä meni myös maila poikki, kun ensimmäinen jypiläinen yritti kunnon huitomalla pysäyttää miestä. Siinä oli tuomareilla kyllä valinnanvaraakin katsoa kummasta antaa Tapparalle sen viisikolmosen mutta taas se jäi antamatta. No ehkä sillä sitten paikattiin se, että se Laineen taklaus tosiaan ei ollut kuin 2+10:n paikka. Sitä nyt ei kai pysty kukaan kieltämään, etteikö se olisi päähän osunut ja vaikka kohteena onkin pygmi, niin vähän hassusti se Laineen olkapään liikekin on alhaalta ylöspäin.

JYP on kyllä jollain lailla parannettu versio siitä kauhistuttavan kamalasta takavuosien Rautakorven kahvatapparasta. Samanlaiset isot, silti hyvin liikkuvat pakit, jotka ovat koko ajan tappituntumassa kiinni niin kiekollisessa kuin kiekottomissakin vastustajissa. Tilaa ja aikaa ei vain ole mennä minnekään. Ja siksi se on parannettu versio, että se takavuosi-Tappara sai silti sen 5-6 jäähyä niistä paikoista -- "vittu ainakin kuus kertaa enemmän olis pitänyt antaa, saatana joka vaihdossa ainakin kolme törkeetä kahvaa" -- kun JYP ei niitä saa, tai ei ainakaan ole oikein saanut näissä kolmessa näkemässäni pelissä. Eikä eilenkään oikein ollut mahdollisuutta antaa, vaikka parissa vaihdossa Tappara kieputti kiekkoa sen reilun minuutin verran hyökkäysalueella. Koko ajan oli vastustaja iholla kiinni ja häirintää tuli niin vasemmalta kuin oikealta, mutta ei niissä vaan mitään oikeaa rike-rikettä tapahdu. Tai ainakin sitten pitäisi ensin päästä murtautumaan laitojen vierestä maalintekopaikalle, jolloin se kynnys antaa jäähy pienemmästäkin estelystä (ei estämisestä) madaltuu. Siis juuri niin kuin joku Grönvall sai eilen sen läpsäisyjäähynsä.

Ja niille, jotka ei jaksa lukea noin pitkää kappaletta tai ei ymmärrä sitä: mun mielestä Jyp ei, ainakaan eilen, kahvannut mitenkään erityisesti. Se lähituntumapuolustus vaan tulkitaan sellaiseksi ja se vituttaa kotiyleisöä vieläpä tuplaten, kun ensin ei päästä itse maalipaikoille ("Olipa tylsä peli." (c) Vastustaja-Tappara 2000-2003, kun tulos oli 1-4) ja sitten vielä saadaan itse "paljon helpommin" jäähyjä kuin "kahvaava" vastustaja. Vittu, tästäkin tuli melkein yhtä pitkä kappale.

Ei muuten tiennyt otteluvalvojakaan, että maalivahti saa pelata rikkinäisellä mailalla... VITTU SÄ KOULUTAT NIITÄ!
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Lue ensimmäinen kirjoittamani viesti pelin jälkeen. En ole sitä mieltä, että tuomarit ratkaisivat pelin, eivätkä he yleensä ratkaisekaan. Tuomarit eivät myöskään onnistuneet missään nimessä täydellisesti, mutta ihmetyttää Tamperelaisten kitinä JYPin "likaisesta" puolustuspelaamisesta, kun oma joukkue puolustaa vielä kertaluokkaa likaisemmin.

En ole myös väittänyt etteikö Hippoksella olisi puusilmäinen yleisö, koska siellä tosiaan on, mutta väitän, ettei edes Hippoksella noin turhista tilanteista yleensä rueta tuomareille huutelemaan, kuin Tampereella eilen(kin). Eivätköhän nämä viestit näihin jälkipeleihin riitä. Kohti ensi viikkoa!

Käypä joskus ilveksen kotipelissä. Jos kitistään tuomareista niinn yleensä siihen on aihetta. Tällä kaudella etenkin tapparan kotipeleissä tuomarit ovat olleet järjestäen paskoja, pari poikkeusta toki löytyy mutta kertaakaan eivät ole olleet joukkueiden tasolla. Mutta en muista koska tampereella olisi viimeksi tullut vierasjoukkueelle 'huutojäähy'.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Laineen taklaus Filippo Inzaghiin oli täysin puhdas. Ei ryntäystä, ei hyppyä, ei käsien nostoa, ei mitään.

Ei voi taklata puhtaasti päähän. Linja on sinänsä ollut sama aina (riippumatta siitä onko Tapparan pelaaja ottavana vai antavana osapuolena). Jos taklaus osuu päähän, se on rangaistavaa. Silläkään ei ole merkitystä, onko kohde metrin lyhyempi vai kumartuuko. Päähän ei saa taklata. Syyttäkää sääntöjä, älkää minua.

Tämä juuri kyseessä oleva päähän osunut taklaus oli kyllä sen verran lievä, että rangaistus oli tässä tilanteessa liian suuri.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Ja siksi se on parannettu versio, että se takavuosi-Tappara sai silti sen 5-6 jäähyä niistä paikoista -- "vittu ainakin kuus kertaa enemmän olis pitänyt antaa, saatana joka vaihdossa ainakin kolme törkeetä kahvaa" --

Aah...nostalgiaa... :D

Eilinen peli oli yllättävän viihdyttävää touhuamista, ja tietenkin Tapparan voitto lämmittää mieltä. Tunnelma ei kovin korkeaksi noussut, odottelin perjantai-illan ja oluen yhdistelmän tuovan enemmän meteliä häkkiin. JYPiläisiä näytti olevan aika paljon paikalla, ja tutut ämpärit siellä pärisivät taas. Ja kun tuossa joku kritisoi Tappara-faneja, niin minä puolestani kyselen teiltä arvon JYP-fanit, että mikä ihmeen taika siinä vastustajan kannustamisessa on? Taas oli jengiä hurrikaanit paidoissaan huutamassa hyvä Tapparaa ensimmäisessä erässä. Helvetin tyhmää touhua.

Henrik Petre oli hyvä, aloitti heti hyvällä itseluottamuksella ja pelin edetessä näkyi että uskalsi yrittää koko ajan vaan enemmän. Todella positiivinen kuva jäi, jopa siinä yv-maalissa onnistui se "pikkuisen" riskillä heitetty syöttö Jorille. Siinä jos olisi JYPin neliön kärki ollut työmaallaan niin läpi olisi menty heittämällä.

Minun mielestäni Grönvall oli huono. Olen ihmetellyt minkä takia miestä on täällä hakattu niin paljon, mutta eilen ainakin Rete oli väärässä paikassa. Puolustuksellisesti ehkä ihan ok esitys, mutta hyökkäyspäässä ei onnistunut mikään. Samoin Pentikäinen saa liikaa vastuuta, hän ei missään nimessä ole sen arvoinen. Katselin mm. yhtä JYPin ylivoimaa jossa Pena oli samaan aikaan kentällä, ja tuntui että kaveri väsyi aika äkkiä. Sitten ne purkukiekotkin jäävät torsoiksi, kun ei ole virtaa enää katsoa mihin sitä räimii.

Hyökkäyspäässä Jori oli taas loistava, Ville oli viimeisen puoliskon Tapparan paras pelaaja ja Peltola jaksaa vaan ihastuttaa edelleen. Jo elokuun harkkapeleissä näki että Peltolalla on hyvä syke ja nyt hän todella sytyttää Tapparaa. Mika Niemi oli positiivinen yllätys ja pääsi jopa ylivoimaa myllyttämään.

Steve Saviano on liian tehoton pelaaja, mielestäni voisi harkita Stevien vaihtamista johonkin toiseen kanukkiin. Harmittaa kun Saviano on erittäin viihdyttävä pelaaja katsella, mutta hyökkääjän pitäisi pystyä myös maalintekoon. Erityismaininta vielä Niko Niemiselle loistavasta uhrautumisesta joukkueen puolesta.

Hajahuomiot:

- Tapparan 5 minuutin ylivoima oli surkea esitys. En ymmärrä miksi peli sumputettiin lähelle JYP-maalia, ja sitten se seisautettiin täysin. Viivamiehiä ei käytetty lainkaan hyväksi ja JYP pääsi oikeasti aika helpolla vaikka näennäisesti paine pysyikin sen päässä.

- Seuraavalla ylivoimalla kiekkoa kierrätettiin nopeasti ja johan alkoi paikkoja tulla.

- Tapparan avauspelaaminen on välillä todella ihmeellistä hosumista, toisinaan taas tulee hienoja hyökkäyksiä kolmella syötöllä. Varsinkin Niemen ketju veti pari kertaa komeasti oikean rintamahyökkäyksen.

- Säteri otti voiton, vaikkei missään vaiheessa oikein vakuuttanut. Sinkku Wallinheimo oli taas mies paikallaan.

- Laineen taklaus oli korkeintaan kakkosen paikka, mutta toisaalta jos tuomari antaa päähän kohdistuneesta jäähyn, niin ei siinä käsittääkseni paljoa jää vaihtoehtoja.

- JYP oli tuttu vieras-JYP. Puolustus, puolustus ja puolustus. Ja Jarkko Immonen kultakypärässä.

- Mikä ihme siinä on että Tapparan on pakko paukuttaa lähes jokainen veto suoraan ensimmäiseen vastustajaan?

- C-päädyn röökipaikan stetsonipäiselle järkkärille vielä peukutus. En ole hetkeen tavannut yhtä intohimoisesti siihen hommaan suhtautuvaa henkilöä :)
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
No enivei, ottelussa oli kyllä kaksi suurinta vitsiä: Laineen ulosajo ja V. Nieminen. Voiko oikeasti olla säälittävämpää kitisijää ja perseilijää kun Nieminen? Häpeä koko liigalle.
Sviddu sä olet häpeä koko ihmiskunnalle! Nieminen tasan kerran ja ihan aiheesta kritisoi saamaansa jäähyä. Ja ennen tuotakin jäähyä jäi kaksi kiinnipitämistä/estämistä Jypiltä viheltämättä. Tämä tapahtui kesken kovan Tappara-painostuksen.

Siinä olit oikeassa, että Laineennelle ei olisi pitänyt viheltää 5 min. Mutta toisaalta vastapainoksi viheltämättä jäänyt polvitaklaus (joka oli ilman muuta ulosajon paikka) ja Retelle täysin aiheettomasti vihelletty 2min (joka johti Jyp-maaliin) tasottaa tilanetta.

Suurimmat vitsit oli Jyp-fanien rumpu ja Laaksonen. Tapparakin joskus kokeili rumpua, mutta tajusi hyvin pian sen mauttomuuden.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Suurimmat vitsit oli Jyp-fanien rumpu ja Laaksonen. Tapparakin joskus kokeili rumpua, mutta tajusi hyvin pian sen mauttomuuden.

Varmasti viisas päätös, soittotaito on ollut arvatenkin mallia TAPPARA! PAM! PAM! PAM! TAPPARA! PAM! PAM! PAM!
Mutta pelistä sen verran että Jypin 2-0 maaliin johtanut jäähy tuli värilasienkin takaa hyvin helpolla. Ja parempi voitti, ilman kitinöitä.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mutta pelistä sen verran että Jypin 2-0 maaliin johtanut jäähy tuli värilasienkin takaa hyvin helpolla. Ja parempi voitti, ilman kitinöitä.

Jepjep. Onhan tuosta perjantaista jo aikaa, mutt päätinpä sittenkin laittaa pari huomiota pelistä.

1. minuutilta alkaen oli selviö, että tulee hyvä peli. Tapparan jalat olivat virkeät ja JYP oli hiukan kohmeessa edellisen päivän pelin takia. Ei mitään yllättävää. Kuitenkin Tapparan kyky nopeisiin hyökkäyksiin lähtöihin läpi pelin oli ihailtavaa. Kiekko liikkui, vaihtoi miestä ja tämä aiheutti JYPin miehille haasteita.

Tuo JYPin toinen maali tuli ihan aidosti tuomarivirheen takia. Ei se Niemisen kaatuminen, vaan se, että se käsi nousi pystyyn liian helposti. Samoin V. niemisen "kamppi" tms. oli yhtä naurettava tuomio. Vaikka fanitan JYPiä, nuo kaksi virhettä jäivät mieleen. Muuten koko peli oli tuomareilta mielestäni hallusssa, joten ei mikään tuomaripeli kuitenkaan. Laineen taklaustilannetta en nähnyt enkä siksi kommentoi.

Se yllätti, että Hakametsässä oli pe parempi tunnelma kuin PO-sarjassa. Osaisko joku selittää, miksi Tappara fanittelee äänekkäämmin jotain runkosarjan JYP-peliä kuin kevään PO-vääntöjä? Käymissäni PO-matseissa Hakametsä oli se kuuluisa kirkko, nyt tunnelma oli mielestäni melko hyvä, vaikka toki noita "Tapparan mies kaatuu omiin jalkoihinsa ja yleisö vaatii jäähyä" -tilanteitakin muutama taas oli. Täysin perussettiä sinänsä.

Voittomaalikisasta samat sanat kuin on tullut todettua jo 100 kertaa: kertakaikkiaan ainoa asia, jota RD:n toiminnassa olen ihmetellyt ääneen. Miksi pistää laukomaan kavereita jollain "parhaat pistemiehet" -logiikalla, kun se tosiratkaisia voi näissä tilanteissa oikeasti olla se neloskentän vasen pakki. Mielestäni asiaan ei kiinnitetä liikaa huomiota ja väitän ettei JYP ole harjoitellut tarpeeksi voittomaalikisoja varten, jos päätyy näihin laukojiin.

Muistetaan vielä se, että hyvä joukkue kaivaa esille sen / ne kaverit, jotka onnistuvat nimenomaan tositilanteissa (ei välttämättä harjoituksissa) - näitä kavereita kartoittamaan! Ehkä kiinnitän asiaan erityistä huomiota, koska olen nähnyt nyt HIFK-JYP - ja Tappara-JYP -voittomalikisat samoin laihoin tuloksin.

Oli hyvä Tampereen reissu. Peli oli hyvä, Tapparan voitto ei ollut vääryys, tunnelma oli ok ja muutama maalikin nähtiin.

Jupa
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mahtoiko Tapparan pelaamisesta hävitä ns. muna Salmelan lähdön myötä, kun koko ajan oli kotijoukkueen pelaajia jään pinnassa ja muutenkin itku herkässä? ;) Viime kaudella roolit olivat tässä taisteluparissa toisin päin.

No, täytyyhän se sanoa, että tässä matsissa oli pelillisesti kyllä ihan eri Tappara kuin aikaisemmassa JYPin 1–4-voittoon päättyneessä koitoksessa. Ja selitettiin mitä tahansa, niin kyllä hurrikaanin paras terä oli jäänyt Jokerit-otteluun, niin tahmeaa oli meno. Immosen maalin myötä ote siirtyi JYPille, mutta siitä palattiin viimeistään kolmannen erän jäähyjen myötä taas Tapparan komentoon. Aivan loppuminuuteilla oli kyllä hieman varkain sekä P. Jormakalla että Immosella tuhannen euron paikka upottaa kirvesrinnat, mutta ei maistunut tällä kertaa.

Jatkoajalla paremmat paikat oli ehkä vähän yllättäen JYPillä. Ja aika uskaliasta pelaamista alakerrassa, useampiakin poikittaissyöttöjä tai jättöjä oman maalin edessä... Liekö tietoinen taktiikka 4 vs. 4 -pelissä?

Sinkulla on kyllä omalaatuinen tapa aloittaa rankkarit seisomalla vasen kylki ampujaa kohti. :) Tätä en muistanutkaan, mutta mitäpä miehen temppuvalikoimasta ei löytyisi.

Tapparalle siis ansaitut 2 pojoa. Mielestäni JYP ansaitsi myös säälipisteensä kelvollisen ilmeen ja armottoman av-uurastamisen johdosta. Tosin V. Niemisen yv-maalissa tuli alivoimanelikolle harvinainen virhe, kun neliö lähti juoksemaan kiekon perässä ja Nimo jäi keskelle täysin vapaaksi. Hieno syöttökuvio kieltämättä, ei siinä mitään!

Jaatisen ja Saksisen kiekollista peliä omassa päässä oli aika karmaiseva katsoa, kun paineen alla sohivat kiekkoa suoraan lähimmän karvaajan lapaan... Saas nähdä vakiintuuko tuo kolmospakkiparin koostumus jossain vaiheessa, melkoista hakemista edelleen.

Kuormitetuimmat ja jo näyttönsä antaneet miehet ampumaan rankkareita = ei näin. Esim. Bicek, Pesonen, Louhivaara? Tai vaikka joku puolustaja, kunhan ei mentäis aina samalla sapluunalla. Melko ponnettomia yrityksiä oli kaikilla.

P.S. Juu, parempi myöhään jne...
 
Viimeksi muokattu:

axe

Jäsen
Eivät ole kiireissään saaneet SM-liiga.fiihin vielä kurinpito-osastoa päivitettyä, niin laitetaan tähän että Heikki Laine ei tietenkään ihan oikein saanut lisäpenalttia taklauksestaan, automaatti-OR:n yksi peli siis tuli. Savianolta lähti etuhammas.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös